Va invitam si va asteptam in PNL!

Filialele teritoriale ale PNL desfasoara in prezent conferinte ale structurilor si aproba listele de candidati pentru functiile de primari si consilieri. In legatura cu aceasta, au loc discutii despre evolutiile de pe scena politica mare si de pe scenele politice raionale din Republica Moldova. La Anenii Noi, de exemplu, membrii PNL s-au interesat de ce nu se schimba situatia in bine, de ce lucrurile merg din prost in mai prost si de ce – cind vin la putere –, democratii se amesteca „avan” cu satrapii comunisti, de nu-i mai deosebesti care sint comunisti si care sint democrati.

Un fenomen pe care il constatam in ultimul timp este si migratia mai multor activisti de la alte partide spre PNL, ale carui structuri se consolideaza, avind in vedere ca, dupa 2009, am constatat, cu mare regret, manifestarea proverbialei tendinte a romanului moldovean de a se alipi – pentru a supravietui, uneori, este adevarat, dar totuna nu justificam, ca si pentru alte scopuri, mai putin salutare  – celui de la Putere.

Cu toate acestea, constatam ca sint si suficienti oameni de calitate care au fost sau au ramas in alte partide, supuse acum, in parte, unor unificari si fuzionari fortate, in interesul unor gasti de la conducerea ziselor formatiuni. Acesti oameni nu accepta deciziile luate abuziv de conducatorii formatiunilor, fara un accept larg al membrilor si structurilor teritoriale. In acest sens, parvin si la PNL solicitari de a-i primi in rindurile noastre. Vreau, pentru ca mi s-a si sugerat sa o fac, sa adresez tuturor persoanelor ce vor cu adevarat sa contribuie nu numai la apropierea capatului, dar si la o schimbare cu adevarat, produsa prin oameni onesti, gospodari, cu bun simt, sa vina in rindurile noastre. La noi va veti simti bine, va asiguram. PNL este in ascensiune si contrubutia Dvs. ne va face mai puternici.

Va asteptam pe toti cei cu aspiratii sincere si serioase.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
  1. Va invitam in România Mare !

  2. „UnimeRdia” ma dezamageste !
    Spalare de creieri ! Anti-unionisti, anti-europeni, si pro-comunisti !
    Stiti cum se face propaganda
    anti-româneasca ?

    Pe prima pagina, in coltul de sus din dreapta,
    se insereaza un titlu cu litere de-o SCHIOAPA:
    –––––––––––––––––
    (video) „Hora Unirii la București:
    Studenţi basarabeni, fugăriți de jandarmii români”
    –––––––––––––––––––
    apoi, imediat, in dreapta, alt titlu MASCAT:
    –––––––––––––––––-
    (video) „Dodon, pe ritmurile lui Glib, în ziua de 27 martie: „Moldovean ca mine nu-i! Unire, moldoveni! ”
    ––––––––––––––––––
    –––––––––––––––––––
    Si abia mai jos, la mai putina vedere,
    cu niste LITERE MINUSCULE DE NEVAZUT, ca printre altele,
    alte titluri pt. ziua istorica de 27 martie:
    –––––––––––––––––––
    –––––––––––––––––––
    „93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România ”
    –––––––––––––––––––
    (foto, video)
    „Artizanii Unirii – comemorați astăzi pe ambele maluri de Prut”
    ––––––––––––––––––-

    RUSINE UNIMERDIA SI IURIE DARIE! DE TREI ORI RUSINE !
    ATI INVATAT BINE LECTIA DE MANIPULARE A COMUNISTILOR !
    MAI BINE LUATI EXEMPLUL DE LA „ZIARUL DE GARDA” –
    DE LA CEI CURAJOSI !

    ROMANIA MARE VA INVINGE !

  3. Unimedia a învăţat lecţia pragmatismului de la tutorele Filat.Ce să ceri majorităţii populaţiei rusificate,sovietizate şi amăgite când unii reprezentanţi de marcă a ei îşi reneagă originile şi neamul pentru interese înguste de partid.Bravo PNL,pentru că aţi fost printre puţinii peste vremurile în care trăim.

  4. toma proeuropeanul

    PNL are tot atitea sanse ca la alegerile din 28 .

  5. după părerea mea guvernul României ar trebui să ceară imperativ guvernului RM acordarea cetăţeniei RM trăitorilor dintre Prut şi Carpaţi la cerere.Doritorii să arate şi să certifice că părinţii şi bunicii lor sunt baştinaşii acestui teritoriu.Forţele stataliste moldoveneşti nu văd ce-ar putea comenta la o aemenea iniţiativă ţinînând cont de dorinţa lor de constituire a statului moldovenesc pe vechile teritorii,iar populaţia dintre Prut şi Carpaţi va hotărî cu ajutorul fraţilor din stânga Prutului care va fi calea de urmat.

  6. Doamna Pavlicenco,

    Va prezint niste informatii dezvaluite de Wikileaks, despre Crin Antonescu. Poate v-ar interesa:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8447837-wikileaks-candidatul-antonescu-pnl-vazuti-oficialii-ambasadei-sua-inainte-alegerile-prezidentiale.htm

    In plus, vreau sa va intreb ce parere aveti despre o alta dezvaluire Wikileaks, despre asa-zisa „structura supra-nationala Romanova”?

    http://unimedia.md/?mod=news&id=31775

  7. Unimedia , demult s-a profilat pe smecherii pragamtic-stataliste un randul generatiei tinere mai ales. E vizibil si regretabil.S-a repezit graba-nevoie mare sa scoata in fata incidentul de la Bucuresti cu manifestia spontana(imi place sa cred) a tinerilor sudenti basarabeni si romani. Si fiindca veni vorba despre spontaneitatea „horei unirii”, gresala apartine si unora si altora. Adica si autoritatlor Capitalei , dar si organizatorilor „spontaneitatii”. Unii, pentruca au intervenit in forta intr-o imprejurare unde nu trebuia sa se arate muschii autoritarismului ,ceilalti ca nu au prevenit riposta la neautorizarea manifestarii”spontane”. Cui i-a fost …greu sa depuna o cerere de autoriazare a manifestatiei la Primaria Capitalei? Si de ce?
    Bucurestii sunt un oras de circa 3 milioane de locuitori sufocat de circulatia auto, iar reactiile soferilor aflati in trafic si confruntati cu o cat de mica degringolada este implacabil nervoasa si dura. Sau poate pe asta s-a si mizat de unii „subtili”?
    Oricum cu „heirupismul” orgazinational ,cam asa se intampla. Ceea ce trebuie evitat de la bun inceput. Ambasadorul Renita este in masura sa lamureasca lucurile, daca nu cumva chiar el fiind un „subtil ” si „pragmatic” versat in pescuirea in ape tulburi!! Trebuie inteles , de pe acum, ca societatea romaneasca s-a saturat pana peste cap de marsuri protestare, agitatii sterile si furtuni intr-un pahar cu apa, gen lideri sindicali Marian Petcu , sindicalistul cleptocrat,care isi mai si permite sa-si mustruluiasca potentialii clienti pentru neparticipare la manevrele lui hoate .Iar ca el mai sunt multi profitori smecheri precum Crin Antonescu si Victor Ponta.

  8. Domnu mircea .ro
    Mai lasa-ne cu ideea …Moldovei Mari ! Iti urmezi un vis teribil de acuzator si cu care nu poti avea sorti de izbanda!!! Treci Prutul si plimba-te prin satele moldovenesti dintre Carpati si Prut si vei constata pe piele proprie ce replici contondente vei avea de suportat!!! Intelege odata pentru totdeauna ca moldovenii au sentimente romanesti putenic inradacinate in constiintele lor nu de azi de ieri , ci sunt tocmai cei care au avut un rol crucial in unitatea tuturor romanilor!! Ce tot insinuiezi obsedat de idei fixe ?

  9. domnule Titirez,poate n-am fost prea explicit,tocmai pe aceleaşi considerente mă bazez şi eu când am propus acordarea cetăţeniei RM.Să hotărască majoritatea,că moldoveni sunt şi de-o parte şi de alta a Prutului.

  10. Mircea, eu ca iesean, sunt moldovean cu sensul de roman din Moldova. Moldovanii romanofobi sunt altceva decat mine; te rog sa nu ma asociezi cu ei.

  11. Doamna Pavlicenco,

    Va prezint niste informatii dezvaluite de Wikileaks, despre Crin Antonescu. Poate v-ar interesa:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8447837-wikileaks-candidatul-antonescu-pnl-vazuti-oficialii-ambasadei-sua-inainte-alegerile-prezidentiale.htm

    In plus, vreau sa va intreb ce parere aveti despre o alta dezvaluire Wikileaks, despre asa-zisa “structura supra-nationala Romanova”?

    http://unimedia.md/?mod=news&id=31775

  12. Liviu,nu te-a asociat nimeni cu românofobii Pruto-Nistreni.De fapt mesajul nu era pentru tine,e o propunere pe linia celor afirmate de ei,considerându-se continuatorii statului feudal moldovenesc.Păi în cazul acesta să hotărască toţi moldovenii continuitatea lui.Nu ar fi greu de constatat care ar fi rezultatul.

  13. Pt. mircea.ro:

    Nu intelegeti ca acesta este cuiul lui Pepelea introdus in „casa unificarii”? Adica inseamna ca si populatia din Romania sa recunoasca si sa sprijine aberatia moscovita a ideii statalitatii de dincolo de Prut.
    Nu-i de ajuns ca politicienii si de la Bucuresti si de la Chisinau tin Romania separata?
    Exemplu de „unire” preconizata de senatorul Viorel Badea este doar „unirea spirituala” preluind tema atat de indragita a internationalistului Adrian Severin.

  14. Doamna Pavlicenco, in satul Lapusna cine va candida din partea PNL?
    Multumesc

  15. Dar de unde de aflat cind si unde au loc conferintele raionale? Daca nu-i secret!
    In Cimislia, de exemplu, exista asa structura!

  16. Pt Igor

    Chiar credeti ca eu ii stiu pe de rost pe toti candidatii PNL din toate localitatile? Se vede de la o posta ca habar nu aveti ce inseamna activitate de partid.

    Din Lapusna, daca nu ma insel, o fi vanitosul Filat. Daca o sa gaseasca un candidat la primar consilierul nostru orasenesc dl Mahu, medic din Hincesti, presedintele PNL-Hincesti. Daca o sa va trebuiasca telefonul, sa imi spuneti, poate candidati si va va prinde bine.

  17. Pt Tira

    Spuneti unde va intereseaza, de und esinteti si poata va invitam. Spun poate.

  18. Daca o sa aveti 30 consilieri locali pe toata tara – o sa fie realizare. Oricum, succes.

  19. Scrisoare deschisa liderilor PL si PNL din Basarabia

    Doamnelor, Domnilor

    Va scriu astazi, 27 Martie 2011, dupa comemorarea istoricului act al unirii in una dintre comunitatile romanilor imprastiate in lume, cea din California, fiind sub impresia profunda a maretiei gestului acelor adevarati oameni politici ai Basarabiei care acum 93 de ani au dat semnalul Intregirii Romaniei in conditii vitrege pentru tara noastra.
    Personal, desi acest lucru nu este important, sunt si urmasul unei vechi familii razesesti basarabene care a pierdut membri ai sai ca urmare a deportarilor cotropitorilor si care, in cea mai mare parte, s-a refugiat in teritoriul neocupat al Romaniei de peste Prut.
    Mai important este ca fac parte din larga diaspora romaneasca care de ani de zile sprijina miscarea nationala pentru emanciparea romanilor basarabeni si pentru readucerea neamului romanesc din nou impreuna intr-un singur stat asa cum ne-a fost lasat de stramosii inainte de a se abate asupra poporului noastra urgia sovietica si tavalugul rusificator.

    Am urmarit si am sustinut PPCD-ul cand a reprezentat la un moment dat singura miscare pro-romaneasca basarabeana, miscare in care romanii de pretutindeni si desigur si cei din Basarabia si-au pus sufletul, au visat, au sperat si in cele din urma s-au simtit tradati ca urmare a pactului facut de conducatorii acestui partid cu diavolul rosu al comunismului cu radacini moscovite, promotor al unui anti-romanism feroce. Si acest pact rusinos a maturat din viata politica pe cei care si-au tradat poporul si nazuintele lui.

    Atat PNL cat si PL sunt doua partide care-si afirma deschis, fara teama pro-romanismul si se identifica ca fiind amandoua sustinatoare ale intereselor romanilor basarabeni.
    Dumneavoastra, cei de la PL, ati reusit sa intrati in Parlament promovand un tanar lider charismatic, definindu-va ca partid de opozitie anti-comunista si avand un mesaj moderat national romanesc care insa a evitat sa abordeze deschis problema reunificarea tarii,
    Acest mesaj electoral neangajant v-a ajutat sa obtineti un avantaj prin atragerea romanilor basarabeni deceptionati de tradarea PPCD, dar inca destul de speriati de propaganda si agresivitatea comunistilor si celorlalti “moldovenisti” care taxeaza ca tradare orice mesaj care atinge “suveranitatea” statului.
    Daca pe scurt timp ati obtinut un avantaj electoral, continuarea aceleiasi ezitari amplificata prin declaratii transante recente de negare a idealului unirii, asemanatoare celor care au trimis PPCD la groapa de gunoi a istoriei, a condus la scaderea dumneavoastra in preferintele electoratului si la izolarea in cadrul AIE cu perspective nu tocmai favorabile in cazul unor alegeri anticipate sau chiar la termen.

    Pe de alta parte, dumneavoastra cei de la PNL care ati promovat mesajul pro-romanesc si pro-unionist, prin tonalitatile extrem de critice la adresa PL pe care l-ati considerat nu numai un concurent pentru castigarea electoratului romanesc, ci un adevarat dusman in locul unui PCRM anti-romanesc, ati reusit performanta sa va indepartati tocmai acest electorat.
    In plus, s-a creat o stare de conflict, aparent ireconciliabil intre principalii lideri, Mihai Ghimpu si Vitalia Pavlicenco.

    Desigur, departe de culisele lumii politice basarabene, dar cu privirea atintita asupra consecintelor vizibile si din informatiile privind situatia din Basarabia, indraznesc sa atrag atentia asupra pericolului imens pe care aceasta lupa fratricida dintre doua forte politice, dintre doua partide, dintre singurele partide pro-romanesti basarabene va conduce inevitabil la disparitia dumneavoastra asa cum s-a intamplat cu PPCD si deci la disparitia fortelor politice care pot reprezenta si sustine interesele populatiei majoritare romanesti in parlamentul basarabean. Drept consecinta, veti deveni autorii morali ai naruirii iluziilor, ai sperantelor acestora in construirea unui viitor comun cu fratii de peste Prut.
    De altfel, recenta teza a Moldovei Mari construita de poporul moldovenesc pe care Igor Dodon o readuce la suprafata face ca spectrul separarii definitive a celor “doi frati dintr-o tulpina” sa devina destul de real in cazul revenirii, in orice forma, a fortelor antiromanesti la conducerea Basarabiei.

    Doamna Vitalia Pavlicenco, domnule Mihai Ghimpu,

    Animozitatile dintre dumneavoastra nu sunt importante pentru destinul natiunii romane, partidele pe care le conduceti temporar nu sunt partidele dumneavoastra de buzunar, sperantele romanilor basarabeni, dar si ale celorlati romani care asista consternati cum doua partide romanesti se sfasie intre ele spre satisfactia dusmanilor neamului nostru, nu trebuie inselate din nou.
    Basarabia a suferit prea mult, fie ca a fost cotropita, fie ca populatia ei a fost decimata si “reprogramata” ideologic in urma invaziei hoardelor sovietice, fie ca la conducerea ei au ajuns persoane care au reprezentat interesele altora, numai ale basarabenilor nu.

    Doamna Pavlicenco, domnule Ghimpu, judecati lucid, evaluati viitorul partidelor pro-romanesti pe care astazi le conduceti si le reprezentati, priviti spre viitorul Basarabiei si spre sansele ei de a supravietui si evolua de una singura intre Ucraina si Romania, avand si spectrul unei Rusii care inca va considera in zona ei de influenta si hotarati impreuna daca alaturandu-va intr-o singura forta politica pro-romaneasca si pro-unionista nu veti aduna acea parte a populatiei basarabene care se simte parte a poporului roman, dar care este derutata si dezbinata din cauza pozitiilor dumneavoastra nealiniate.

    Introduceti fara frica in Parlamentul de la Chisinau ideea pro-unionista si va asigur ca nu veti ramane singuri in fata furtunilor care vor urma, societate romaneasca atat din lumea politica cat mai ales din societatea civila fiind alaturi de dumneavoastra.

    Mircea Popescu
    California
    27 Februarie 2011

  20. Pt Varial

    Stati linistit, o sa avem cel putin 30 de primari. De consilieri – nu mai spun…

  21. Stie Mircea ro. ce stie!!!!!!!!!!.asta e din Crisana si face un pronostic,va rog intelegeti ce vrea ardeleanul asta cu cetatenia maldaveneasca acordata romanilor moldoveni.Waii asta ar fi profesor universitar in Respublika Molotova desi la Oradea cred e un simplu student ROMAN.

  22. Doamna Pavlicenco, v-am intreabt normal, insa Dvs mi-ati raspuns foarte arogant. Da din Lapusna este premierul filat, insa m-am convins ca nici dvs si nici filat nu sunteti o alternativa pentru satul meu. Pentru ca ati avut un candidat HOT

  23. Pt igor

    Cind ii veti educa pe oamenii din satul lui Filat sa voteze nu orezul si sapunul, ci un partid pentru convingeri, adica nu pentru „cine imi face gardul”, atunci sa ma intrebati care candidat PNL ar putea avea sprijin acolo. PNL nu e partid parlamentar, nu are treuca si, avind in vedere ca au fost comunistii 14 ani la guvernare si au distrus oamenii si localitatile, avind in vedere ca si Filat face populism dezgustator, la un partid extraparlamentar vin sa candideze la primar doar oameni curajosi, netreucari, dintr-o bucata. Sunteti asa om? Nu cred, incercati sa ma convingeti pe mine ca eu gresesc si nu ma mai luati cu ideea ca Filat, cu treuca publica sau din furat, precum ca ar gasi usor oameni – si ni i-a mai luat si pe ai nostri -, iar noi, evident, extraparlamentari, nu prea gasim. Gasim, dar oamenii foarte adevarati sint mai rari.

  24. D-na Pavlicenco. D-stra tot timpul ati vorbit de Unire cu Romania. De ce in statutul PNL-ului nu scrie Unire cu Romania ?

  25. Pt Vitalicus

    Statutul a fost adoptat in 2006, cind s-a format partidul. Erau la conducere comunistii, care asa si nu au inregistrat la Ministerul Justitiei Miscarea unionista, de exemplu. Noi am scris atunci ce s-a putut ca sa nu fie respinsa inregistrarea – Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova. Comunistii umblau cu Uniunea Rusia – Bielarusi.

    Pe noi ne-au inregistrat in ultima zi, in ultima ora la Min.Just.

    Insa cel mai important e ca acum am obtinut in instantele de judecata dreptul de a vorbi despre unire. Acum nimeni nu ne mai poate interzice, de aceea, la viitorul congres – proiectul e deja gata – vom introduce in mod expres optiunea Unirii cu Romania.

    In 2009 noi am facut un congres, al doilea, numai de realegere, fara modificarea statutului si a programului, insa nu ne-au inregistrat rezultatele. Abia a venit noul ministru Sandu Tanase si ne-a inregistrat. Comunistii, securistii ne-au cerut in 2009 conditii excesive, abuzive doar ca sa ne dea in git. Asta e povestea cu mesajul unirii prevazut programatic in R.Moldova la partidele politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *