O informatie pt toti de la Valentin Boju

Am mai primit o solicitare de postare a unei informatii.
27 decembrie 2010
Stimata Doamna Vitalia,

Am citit articolul “Alianţă fără Ghimpu?” Este interesant, surprinzand aspecte delicate ale situatiei complexe din Basarabia. Mi-am zis ca putem oferi Basarabenilor nostri dragi un cadou de Sarbatori – creatia mea – Fantezia muzicala pop-simfonica „Les Daces et leurs Carpates” (la care lucrez de 14 ani, impreuna cu sotia Maria), ce poate revigora, in aceste momente cruciale pentru soarta Basarabiei, sentimentul de apartenenta la Romanitate.

Cartea „Dacii si ai lor Carpati” este o anexa – libretul extins – la Fantezia muzicala pop-simfonica „Les Daces et leurs Carpates; este si o cronica de familie, inclusiv cu pasaje autobiografice, ca sa pun mai clar muzica in context (social-istoric, dar si personalizat). Se poate accesa un rezumat de 90 pagini la adresa  http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju, la URL-ul  (il notez cu β) http://knol.google.com/k/bessarabie-les-daces-et-leurs-carpates-une-fantaisie-musicale-pop-symphonique# (versiunea pe INTERNET are doar 90 pagini, dar este de 665 pagini pe hartie si e depusa de doamna Ana Gutu la Biblioteca ULIM – o versiune mai veche, plus un dublu CD, ce contine 24 arii muzicale, compuse de mine si interpretate vocal tot de mine, in conditii artizanale). La adresa β, gasiti o parte din muzica mea si un videoclip.


In carte apar si fotografiile (dintre care, pe internet, este numai una; nu pot sa pun mai mult – nici text, nici fotos, deoarece cele 90 pagini, postate deja, reprezinta  MAXIMUM-ul admisibil) pe care le-am avut de la verisoara mea Nadia (actualmente in Germania), fiica unchiului meu Macarie, deportat de comunistii sovietici in Siberia si apoi in Uzbekistan (fotografii cu Nenea Macarie, tot acolo aparвnd o parte din familia mea, inclusiv Bunicuta – care spunea: „Lasa, ca ma duce Valerica la Congaz, cu carutza!”. . .; fotografii facute in Ardeal, cu prilejul vizitei fantastice a unchiului Macarie in Romвnia).
Cartea „Les Daces et leurs Carpates” este mentionata, impreuna cu o coperta color (din pacate, numai ultima coperta, pusa de http://openlibrary.org, dar o sa incerc sa adaug acolo si prima coperta, pe care apare Nenea Macarie, cu carutza cu coviltir, in Pustiul Sоr Daria, la stupi; aici am realizat o asociatie supranaturala de imagini, langa aceasta foto aflвndu-se, in deplina armonie cromatica si, mai ales, simbolica, si una cu Sfanta Biserica de la Densush, ivita din Negura Timpurilor cu patina Dacica, cu  LESPEZI de la Sarmisegetusa!), la adresa http://openlibrary.org/authors/OL1738600A/Valentin_Boju
In Fantezia Muzicala  „Les Daces et leurs Carpates”  am si un cantec dedicat Unirii Basarabiei cu Romania: melodia este compusa de mine, dar versurile sunt ale poetei Ana Gutu (prim-vice-rector la ULIM – Univ.Internationala Libera a Moldovei si deputat in Parlamentul de la Chisinau.
Am vorbit cu dumneaei la telefon si mi-a spus ca a depus cartea si CD-ul la Biblioteca ULIM si le-a recomandat studentilor sa o consulte); cartea va parveni si celorlalti doi parteneri ai MontrealTech: PRVB=postul de RADIO “Vocea Basarabiei” (Valeriu Saharneanu) si revista „Viata Basarabiei” a USM=Uniunii Scriitorilor din Moldova – am vorbit la telefon cu noul presedinte al USM – Arcadie Suceveanu si cu directorul PRVB – VS, care au acceptat sa mentionez pe prima coperta aceste parteneriate).
Daca UNIMEDIA ar accepta un parteneriat, as trimite doua exemplare ACTUALIZATE (CD + carte) – (unul pt UNIMEDIA, pt a fi consultat de cititori, si unul pt dumneavoastra, pentru a-l prezenta publicului).

Deci, muzica si cartea circula in Basarabia, dar si mai important e ca am facut propaganda electorala proromaneasca pentru alegerile din 28.11.2010  (versiunea Internet a Fanteziei Muzicale „Les Daces et leurs Carpates” a fost accesata de circa 1.000 internauti, la adresa de mai sus http://knol.google.com/k/bessarabie-les-daces-et-leurs-carpates-une-fantaisie-musicale-pop-symphonique# )!

Stimata Doamna Vitalia, va rog din suflet sa reproduceti acest mesaj pe blogul Dvs.

Urez tuturor Basarabenilor Sarbatori Fericite si, cat mai curand, Buna venire si La Multi Ani in Uniunea Europeana!
Cu drag, Valentin Boju
Post Scriptum #1. Daca veti considera necesar, am putea rediscuta anumite pasaje, in vederea publicarii in UNIMEDIA, in interesul Basarabiei.
Post Scriptum #2. Un paragraf extrem de interesant in carte: „Doamne si Domni de Onoare ale/ai Societatii Civile Diaspora pentru Viitorul Romaniei”, printre dumnealor numarandu-se marele George Emil Palade, Nobel-ul nostru, si simpaticul Barack Obama.
Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. TITLU: Basarabenii din Canada sunt sufocati de maldavanii lui cioronin. De Valentin Boju

  Domnule Mircea Popescu, matematicianul din mine a gasit o explicatie logica pentru nedumerirea dumneavoastra de gradul 7 (exprimata prin tot atatea semne de intrebare, semne cu care sunteti, totusi, prea darnic; cred ca ajungeau doua, deoarece ambiguitatea exprimarii dv sugereaza doua determinari): o oarecare trasatura de shallowness, care marturiseste viciul de procedura pe care l-ati comis: ati citit doar titlul Fanteziei mele Muzicale Pop-simfonice „Dacii si ai lor Carpati”.

  Cred ca merita mai mult; nu pt ca este compusa si interpretata de mine, ci pt ca este vorba de Carpatii NOSTRI, botezati de CARPII nostri cei viteji, stapanii Europei acelor vremuri de glorie stramoseasca, pe cand rusii domnului cioronin nu existau ca popor European, ci in stadiul de hoarde slave navalitoare – ceva-ceva-ceva mai tarziu, cu votca si mahorca atarnate la carambul ciubotelor de calareti cotropitori (asa au fost, asa au ramas; iata si cauza progresului lor lent)!

  Astazi au infestat nu numai Basarabia (in casa mea din Congaz stau rusi, adusi de Stalin, si urmasii lor; a aparut si GAGAUZIA sovietica etc.), ci, prin emisarii lor, constituiti la Montreal in asa-zisa „Comunitate a Moldovenilor din Quebec”, polueaza aerul de ROMANITATE pe care-l emana “grupul nostru etnic”. Circula si o butada aici: Basarabenii din Canada sunt sufocati de maldavanii lui cioronin. Sper ca nu sunteti maldavan – daca da, imi cer scuze!

  Va invit sa cititi knol-ul scris de mine, <>. Il gasiti la adresa http://knol.google.com/k/knol/Search?q=valentin+boju, unde, in ultima parte, se afla paragraful
  Le poème musical “Large Hadron Collider – Dôme à lumière”. Auteur-Compositeur-Interprète Valentin Boju. Va invit sa-l ascultati – este inaltator! Aveti acolo si muzica mea in stil Mozart, Chopin, dar si gen Poem – Credo! Printre eroi sunt trei Cetateni ai Terrei:

  -Romanul George Emil Palade – cel mai de seama Premiu Nobel (Nobel Prize in Physiology or Medicine), deoarece a descoperit MECANISMUL VIETII – Granulele lui Palade;
  -Simpaticul American (mult iubit de Romani, dar si care NE iubeste) Barack Obama, premiul Nobel pt Pace in 2009;

  -Celebrul Stephen Hawking – unul dintre parintii scenariului Big-Bang (“omuletul” dintr-un scaun cu rotile – eu as zice “un extraterestru” al Speciei Umane; amendament: nu singurul!)

  Iata motivele pt care SCDVR („Societatea Civila Diaspora pentru Viitorul României”), cu sediul la Montreal, a indraznit, cu umilinta, sa-i declare pe cei trei „Domni de Onoare ai SCDVR”, alaturi de Mari Romani precum Gheorghe si Mihai Ghimpu, Grigore Vieru, Ion Aldea Teodorovici si Doina lui si multi altii.

  Post Scriptum. Va raman indatorat pentru intrebarea pusa (inca nu-mi este clar daca nedumerirea dvs. ar insemna „Ce cauta si Barack Obama in afacerea aceasta?” sau exprima o rezerva in legatura cu meritul lui Barack de a fi declarat de SCDVR „Domnul de Onoare” al acesteia), al carei raspuns, iata, s-a constituit intr-un adevarat articol. Va cer permisiunea (si chiar @ dv) sa va citez in bibliografia articolului pe care, va promit, il voi publica la loc vizibil, cel putin in cartea noastra. Vom cita si alte comentarii; un obicei bun, pe care-l practicam cu succes in cartea „Dacii si ail or Carpati”. Pe bune, redam acolo comentarii care adeseori depasesc copios interesul starnit de articolul citat; exista si un caz (ce-mi aminteste de o patanie a Bravului soldat Svejk – se poate lesne stabili o analogie; important este sa se citeasca si cartea, nu numai titlul!) cand dam numai titlul unui articol, care declanseaza o avalansa dei trei paginin de comentarii ale cititorilor, spumoase ca intrebarea dumneavoastra!

 2. Dlui Valentin Boju!
  Aş fi bucuros, dacă este necesitate, să Vă pot ajuta de a Vă regăsi rudele Dstră din Congaz.

 3. Domnule Boju,
  „De gustibus non disputandum est”, dar eu traind in America am un gust ca de chinina din cauza masurilor socialiste pe care le promoveaza Obama. Nu de alta, dar mi se pare prea de tot ca dupa zeci de ani traiti in comunism sa vad cum se incearca instaurarea socialismului in SUA.
  Pe de alta parte, se pare ca nu am sursele dumneavoastra de informare care sa-mi arate cum „NE iubeste Barack Obama, premiul Nobel pt Pace in 2009”.
  Daca nu m-a lasat memoria, parca in Administratia Obama, Secretarul de Stat, Hillary Clinton a criticat amestecul Romaniei in treburile Republicii Moldova si a demonstrat o dragoste nefireasca pentru apropierea de Rusia, materializata si printr-o reducere pe fata a interesului pentru regiunea noastra (in totala antiteza cu politica Adiminstratie Bush de sprijinire a Romaniei) si lasarea Basarabiei la discretia Kremlinului.

  Si daca ne mai referim si la premiul asta nobel (am scris intentionat cu litera mica) cu muuuult cantec, a fost o rusine modul in care i-a fost acordat „a priori”, nu pentru o actiune efectiva.
  De fapt, presedintele de tendinta socialista a fost premiat de curentul socialist european ca o incurajare pentru actiunile de destabilizare a capitalismului american. Nu degeaba in toate actiunile intreprinse abordeaza discursul populist al luptei impotriva celor bogati. Va amintiti de lupta de clasa si de dictatura proletariatului din Romania?
  Printr-un asemenea discurs nu face decat sa provoace o stare de dezbinare in societate.
  Dar, daca pentru dumneavoastra acesta este un erou, ce pot sa mai zic?
  Cantati-l si inchinati-i ode, este dreptul dumneavoastra.

  Mircea Popescu

 4. Dlui Herţa Va citez:: Dlui Valentin Boju! Aş fi bucuros, dacă este necesitate, să Vă pot ajuta de a Vă regăsi rudele Dstră din Congaz.

  Da, v-as multumi mult. Mai intai, doresc imagini din Congaz (de unde am plecat in dreapta Prutului, ca refugiati, dupa razboi, luat de parintii mei, dar n-am mai revenit nicicand), pt a le include in cartea D&C = „Dacii si ai lor Carpati”. Scrieti-mi, va rog y compris si coordonatele dv, la:: basarabeni.canada@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *