Va vorbi si Sergiu Mocanu la miting?

Parca ii vad pe toti cum imi sar iarasi in cap, insa am capatat imunitate si deja toate doar ma amuza.

Am o intrebare: la mitingul anuntat de Forul civil Pro Europa va vorbi si Sergiu Mocanu? Daca da – o va face in aceeasi cheie ca de pe ecranul Jurnal TV, incepind cu august si continuind pe durata campaniei electorale?

Sau va spune deja ca PD-ul e bun de vreo alianta proeuropeana?

Va vorbi cumva si Marian Lupu? Va sta alaturi de Sergiu Mocanu?

Iar toti moderatorii de la Jurnal TV, in frunte cu sefii, la miting, vor vorbi in cheia Mocanu? Cei care mai intii l-au ridicat in slavi pe Rosca, apoi pe Serebrian, pe Chirtoaca (ceva mai putin, adevarat), apoi pe Filat – toti avind o „realizare extraordinara” – l-au votat pe Voronin pe 4 aprilie 2005, iar Chirtoaca ne invata si cum sa o facem… http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ ?

Au oare dreptul moral fostii trubaduri ai PPCD, acum ai PLDM, avindu-l pe lista pe deputatul gagauz Piotr Vlah, al 30-lea pe lista, ce a pledat la un post TV din sudul RM pentru federalizarea R.Moldova, pentru limba rusa ca a doua limba de stat si pentru ca M. Ghimpu sa nu detina nici o functie in stat, sa indemne acum formarea unei AIE-2? Cei care au transformat campania electorala la Jurnal TV si la Vocea Basarabiei intr-o campanie nedemocratica si neloiala tuturor concurentilor?

In general, avem noi oare autoritati morale in societate? Nu vi se pare ca nu le avem? Ca s-au ticalosit toti? Exista vreo morala in politica noastra? Morala – cine ne-o face? Sau e moral numai ce cred unii dintre semnatarii apelului, care cheama oamenii la mitingul de miine? Sau dedesubtul e unul – sa nu ramina Filat fara functie inalta in stat? ca ramin unii fara treucuta?

Va vorbi cumva si Constantin Tanase miine la miting? Daca da, iata si „un desert” din „Timpul” http://www.timpul.md/articol/cine-si-pentru-cine-a-lucrat-in-actuala-campanie-electorala-18032.html:

„Am spus-o şi o mai repet: nu-l cunosc pe acest Plahotniuc şi chiar dacă el o fi fiind Muma-Pădurii, nu înseamnă automat că Mocanu este Făt-Frumos. Eu încerc să judec matur şi responsabil. Alianţa este singura alternativă, iar din Alianţă face parte şi Lupu, nu numai Filat, Ghimpu şi Urechean. Toţi, absolut toţi – şi oficialii europeni, şi Traian Băsescu, şi oamenii responsabili din R.Moldova – leagă viitorul R. Moldova de existenţa Alianţei, iar Alianţa fără Lupu nu poate exista. Aşadar, ce facem? Îl ascultăm pe „inocentul” Mocanu şi distrugem Alianţa? Sau îl aducem pe Mocanu în Parlament ca să facă Alianţă cu prietenul său Voronin?

Eu, de exemplu, nu pot fi tovarăş de drum şi de idei cu mafia lui Mocanu. Consider cu toată sinceritatea că acesta e un provocator politic, plătit, care-şi ia solda pentru mizeriile pe care le face. Duminică vor avea loc alegerile, Mocanu nu va trece în Parlament şi de luni va intra acolo unde i-i locul: în bine meritatul şi definitivul anonimat. Eu voi exista şi după data de 28 noiembrie. Şi, de aceea, nu vreau să-mi fie ruşine că exist.

Cred că, prin acest text, am răspuns parţial la unele întrebări ale cititorilor mei, inclusiv la aceea de ce nu-l critic pe V.Plahotniuc. Pe V.Plahotniuc nu-l critic până nu mă voi convinge personal că el e mai mizerabil decât Mocanu…”

VP

Mâine, ora 12.00, Forul Civic Pro-Europa organizează un miting în Scuarul Operei Naționale pentru susținerea continuării guvernării Alianței pentru Integrare Europeană

Mâine, ora 12.00, Forul Civic Pro-Europa organizează un miting în Scuarul Operei Naționale pentru susținerea continuării guvernării Alianței pentru Integrare Europeană

Colaj: UNIMEDIA

Forul civic Pro-Europa face apel pentru continuare guvernării Alianței pentru Integrare Europeană. Mâine, ora 12.00, inițiatorii organizează și un miting în Scuarul Operei Naționale pentru a face public un mesaj către partidele politice care reprezintă Alianța pentru Integrare Europeană.
Grupul organizator este format din reprezentanți ai societății civile, ziariști, oameni de creație, dar și alții. Aceștia declară în apelul lor că o eventulă alianță PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetățenilor, și nu va fi în interesul național al RM, de asemenea această alianță nu va fi una reprezentativă la nivel național. „RM are nevoie de continuarea activității AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare și modernizare a țării, pentru a semna un acord de asociere cu UE în viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulație a cetățenilor RM în spațiul UE și pentru a onora creditul de încredere imens din partea UE și altor parteneri de dezvoltare a tarii”, se menționează în apelul public lansat de forul civic.

UNIMEDIA vă invită să vedeți mai jos întregul apel care va fi făcut public mâine la ora 12.00, în Scuarul Operei Naționale:

Apel al Forumului civic “Pro Europa” catre opinia publica si catre partidele politice care formeaza Alianta pentru Integrare Europeana Forumul civic “Pro Europa” format din reprezentanti ai societatii civile, ziaristi, oameni de creatie, etc. Considerind ca:

1. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie electoratul moldovenesc a oferit componentelor AIE 59 de mandate de deputati si a mandatat astfel aceste partide sa continuie activitatea in cadrul AIE. O eventula alianta PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetatenilor, si nu va fi in interesul national al RM, de asemenea aceasta alianta nu va fi una reprezentativa la nivel national.

2. In pofida crizei economice globale si regionale AIE a reusit sa guverneze eficient RM, a deblocat relatiile cu UE, FMI, Romania, Ucraina, Rusia si a obtinut investitii, donatii si credite importante de peste 2 miliarde de euro, care pot asigura si in continuare cresterea economica, onorarea platilor sociale si o buna derulare a guvernarii.

3. PCRM nu s-a reformat, este condusa de un personaj odios care apartine trecutului Vladimir Voronin si este o organizatie politica antinationala si antieuropeana care a mers in alegeri cu idei eurosceptice pledind pentru crearea unei structuri politice supranationale in cadrul CSI, abandonind astfel cursul spre integrarea europeana. Orice alianta cu PCRM va conduce la blocarea modernizarii RM si stoparea cursului integrarii europene.

4. Vizita lui Serghei Nariskin in RM si incercarea de a forta o alianta intre PD si PCRM constituie o imixtiune in treburile interne a RM. Aceasta inca odata in plus demonstreaza ca Alianta PD cu PCRM va fi una antieuropeana si antinationala.

5. Suntem ingrijorati de pericolul crearii unei aliante antieuropene intre PCRM si PD care va instaura un regim autoritar in interesul clanurilor politicoeconomice create in timpul guvernarii PCRM si a lui Voronin care vor face afaceri coruptibile si nelegitime si astfel va suspenda procesul de integrare europeana, va conduce la izolarea RM, si acest fapt se va rasfringe negativ in primul rind asupra poporului RM.

6. Este inadmisibil santajul din partea politicienilor la formarea noii AIE si consideram ca PD ar trebui sa accepte un compromis rezonabil propus de catre PLDM si PL atit la impartirea functiilor, cit si la formarea principiilor si valorilor aliantei de guvernare.

7. RM are nevoie de continuarea activitatii AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare si modernizare a tarii, pentru a semna un acord de asociere cu UE in viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulatie a cetatenilor RM in spatiul UE si pentru a onora creditul de incredere imens din partea UE si altor parteneri de dezvoltare a tarii. In final, facem apel cartre liderii PL, PLDM si in special PD sa constientizeze necesitatea continuarii activitatii AIE si sa faca compromisuri rezonabile pentru semnarea continuitatii guvernarii Aliantei pentru Integrare Europeana.

Semnat:
1. Val Butnaru, ziarist, dramaturg, Preşedintele Forului Civic “Pro-Europa”
2. Petru Bogatu, ziarist, analist politic
3. Valeriu Saharneanu, presedinte UJM
4. Nicolae Dabija, academician, poet
5. Valeriu Vasilica, director Info-prim Neo
6. Vitale Cazacu, director agentia Deca-Press
7. Veaceslav Tibuleac, directorul postului de radio Vocea Basarabiei
8. Roman Mihaes, presedintele asociatiei “Moldova Europeana Unita”, secreatarul Forului Civic “Pro-Europa”
9. Bacalu Lucia, director publicatia ‘Expresul de Ungheni’
10. Arcadie Gerasim, profesor universitar, ziarist
11. Victor Cobasneanu, director publicatia “Observatorul de Nord” (Soroca)
12. Tudor Iasenco, director publicatia “Cuvantul” (Rezina)
13. Grigore Matasaru, presedinte ONG “Pro Nova”

Loading Facebook Comments ...

91 Comments

Add a Comment
 1. Vitalia Pavlicenco rupe şi dărâmă,
  Se zvârcoleşte, se zbate ca o râmă,
  Este beteagă de cap şi zbuciumată,
  Răcneşte la lume – ca idioata,

  Ce vrei Vitalio, ce fel de unire,
  Ne bagi cu de-a sila, cu nesimţire,
  Îl faci de ocară pe Traian Băsescu,
  Împreună cu gay-iul – Crin Antonescu,

  Mai eri te zborşiai la Dorin Chirtoacă,
  Zbierând la el, ca o proastă sub toacă,
  Apoi cu osârdie, mai eri te lega-i,
  De Preşedintele – Ghimpu Mihai,

  Acuma te dai în spectacol murdar,
  În mod ruşinos, (citeşte barbar),
  Îl faci cu oţet pe premierul Filat,
  În care împroşti cu noroi şi rahat,

  Te vrei eroină, te vrei amazoană,
  Jigneşti toată lumea, eu cred – de pomană,
  Dar cine-ţi dă dreptul să faci tărăboi,
  Să joci cu Voronin – numitul Şioroi,

  Acelaşi spectacol, rupând în bucăţi,
  Speranţe crescânde,în patima vieţii…
  Opreşte nebun-o, al patimii zel,
  Nu face păcate, nu bate în el,

  Nu bate în cuie poporul – MIEL…

 2. sa vedem ce va fi miine , insa eu am inteles ca acolo politiecini nu vor fi chemati deoarece sa nu creada cineva ca persoanele care au organizat aceasta manifestatie au facut partizanat politic cu cineva

 3. Что, завтра хотят изнасиловать Лупу?

 4. Cum sa nu urli la tine, femeie! esti o ratata, esti o rebela! Calmeaza-te, lasa orgoliu! Fii intre liberali, fara voce, fara voie!!!

  Dar la serios, devii insuportabila, Pavlichenko!!!! Te rog si te implor, ia-te in miini, femeie! Nu incurca itele si lasa-l pe jigosul de lup sa vina in Alianta! Tie nu-ti stecleste asta nicicum, asa ca inghite in sec si stai unde stai!!!!

 5. Spunea Socrate : ” Vorbeste , ca sa te vad”.Unii comentatori ai blogului D-stra, D-na Vitalia, ar trebui sa stie ca „lumina se raspindeste mai repede decit sunetul, deatita unii oameni par straluciti pina nu-i auzi.” Bucurati-va de cei, ce vor „spune tot cuvintul rau impotriva voastra”, fiindca mare e lucrarea lui Dumnezeu si prin insesi vorba lor vor aduce pe multi la adevar. Si asa este , chiar prin versurile lui Amonit vor trezi niste adormiti intru reunire cu Tara.

 6. Chiar as vrea sa stiu fa Vitalino, tu stii ce-i cu tine, ce vrei tu de la viata. Ai trancanit atita inainte de alegeri si te-ai ales numai cu kiteva sute de votiri. Du-te femeio si-ti creste nepotii ka esti nula in politica si nu imputi atita blogosfera, ca mi-i sila sa te mai aud.

 7. Nu, de ce-ar vorbi? Cu ce ar ajuta Mocanu la refacerea aliantei?
  Dupa cum am spus, in conditiile de azi AIE2 e o solutie mult mai buna decat orice varianta in care comunistii ar reveni la putere. Nu am uitat cat rau si venin au comunistii in ei impotriva romanilor si romanismului si este extrem de ciudat ca cineva care cere unirea cu Romania sa critice mai mult PLDM decat PCRM. Nu ca PDLM ar fi un partid grozav si ca nu sunt multe deziluzii legate de acest partid, dar in orice caz PLDM e mult mai bun decat PCRM (si PD) pentru crearea unui mediu prielnic in care sa se „sparga frica de unire”.

 8. Acum inteleg doamna Pavlicenco ce ati urmarit cu ultimele postari anti PLDM…de fapt scopul dumneavoastra a fost acela de a vi se dedica poezii,avem exemplul chiar mai sus…:)…acum serios vorbind…situatia e foarte incurcata…insa situatia sta in felul urmator,pe strada sunt doi rahati,unul mai mare cu miros de vodka si unul mai mic dar cu miros de tigari…pe care-l alegem sau mai exact…in care calcam?…:)…torusi cel cu miros de vodka e mai agresiv,s-ar putea sa inchida posturi tv,sa bage vize pentru romani,sarme,garduri,celalalt e mai bland…se ocupa mai mult cu distributia de orez,sapun,bani,mai face si nitica contrabanda…care e mai bun si care e mai rau?…:)

 9. Mamaliga la Chisinau azi nu mai explodeaza. Mamaliga la Chisinau azi se imparte in trei parti. De trei……sa le numim mai „literar” Familii: Familia Voronin, Familia Plahotniuc, Familia Filat-Lucinski & Co.

 10. Plahotniuc din toate datele de prin mass-media de pana aprilie 2009 a facut parte (nu ma iau numai dupa afirmatiile asa zisului antimafiot-prokomunist Mocanu de dupa aprilie 2009), daca inca tot nu face parte din clanul Voronin – cine stie.

  Vai si amar de capul nostru daca se inscauneaza dealde Plahotniuc la putere – adica deja poate sa-si faca de cap deschis: ne asteapta monopoluri in toate domeniile, nu numai la carne, carburanti, mass(tv)-media… ci pana si la hirtie igienica, tampoane, 🙂 chibrituri, s.a.

 11. Asa si n-am inteles cind,miine?Azi,JurnalTV,in stirile de la ora 8 a transmis ca miine,adica luni,va avea loc.De vina este Unimedia si posturile TV.

 12. Referitor la MOCANU – nu cred ca il mai intereseza mafia. Chestia cu mafia a fost in campania electorala pe banii platiti de Topa Voirel /un tip mai odios decit Nr.2 de pe lista PD/. Acum pe Mocanu il intereseza un loc mai caldut, indeferent cine ii va face oferta. In geneal, nu sunt de acord cu unii cititori de-ai Dvs., care afirma ca Filat nu trebue citicat. Tebue si inca cum!!! Altfel, se transfoma treptat intr-un mic Napoleon, pe urma poate degrada intr-un voronin.

 13. Doamna Pavlicenco. Cred ca ceea ce este important acum nu e cat de imaculate au fost sau nu izmelele unui om politic ci alegerea pentru RM a raului cel mai mic posibil. Perfecta sau nu AIE este in prezent cea mai putin nociva alegere pt RM. Cand vrei sa faci un lucru pleci de la ceea ce ai si nu de la ceea ce ai fi putut avea. Daca stam si ne lamentam, si ne facem socoteli aiuristice si fantastice vor ramane blocati in inactiune.

 14. Ideea cu Adunarea e foarte bună, numai că trebuia de-o organizat înainte de alegeri și nu acum. O să ieșim în stradă, o să ne revoltăm unul la altul și ce o să schimbe, o să avem 61 de mandate în loc de 59? Clar că nu. Această Adunare e pentru ai demonstra hainului de LUP că noi (poporul și nu politicienii) încă mai sîntem uniți și consolidați. Problema, probabil e alta. Dacă atent analizăm mersul discuțiilor între PL, PLDM și PD, observăm, că PD-ul și-a impus rolul de lider, PL-ul presează PLDM-ul să cedeze funcția de Premier, să partajeze funcțiile din Guvern în mod egal e.t.c. Bine, atunci care este sensul luptei preelectorale, lupta pentru a obține mai multe voturi. Cine a muncit în campania electorală a obținut și rezultate. Unul a muncit din noapte pînă-n noapte și a cheltuit o sumă enormă de bani (PLDM) iar altul a stat pe cuptor și a așteptat rezultatul alegerilor, de fapt așa cum a așteptat și rezultatul Referendumului (PL), și pînă la urmă a primit unul 32 mandate, altul 12 mandate. Tot acelaș Ghimpu învinuiește pe PNL și MAE de rezultatul obținut la alegeri de el, chipurile dacă se retrăgea din cursă aceste formațiuni, PL-ul obținea încă vre-o 5 mandate. Eu îl întreb pe acelaș Ghimpu, de ce în campania electorală chema insistent alegătorii să nu voteze MAE și PNL, dar să voteze numai partidele di AIE, de fapt fiind conștient că soarta AMN-ului a fost știută, că nu trece pragul. Îl mai întreb, dacă PL-ul lua în rezultat 32 mandate, iar PLDM 12 mandate, tot insista la partajare egală a funcțiilor? Cin l-a încurcat pe Ghimpu (care deține cele două funcții mai înalte în Stat) să apară la televizor mai multe ori decît Filat? De ce în campania preelectorală, ministrul transporturilor dl.Șalaru spunea alegătorilor, că toate succesele la reparația drumurilor din Țară e succesul PL-ului și nu a AIE-lui? De ce materialele video de la evenimentele din 7 aprilie au fost difuzate de către liderii PL din numele PL-ului (nu a AIE-ului) și nu au fost prezentate comisiei Nagacevschi? Aici se poate de adus foarte multe exemple, care demonstrează că fiecare partid componentă a AIE, pe parcursul guvernării 2009-2010 și-au promovat fiecare separat politica sa și nu păoliutica AIE-ului. Părerea mea e ca PLDM, PD și PL fără condiții să semneze acordul de formare a Alianței (de ce nu Alianța pentru Salvare Națională), apoi să purceadă la negocierile de partajare a funcțiilor și concentrarea forțelor la găsirea a două voturi pentru alegerea Președintelui.

 15. D.Pavlicenco,cum o mai duceti cu prietenii din fosta KGB?Ciit nu-ti fi de proromanca dar stilul tau Kgb-ist se vede ca arama pe fata monetei.De acum te ineci in propriul venin rosu.Poezia te caracterizeaza.Bravo!

 16. Pt constantin si pentru toti

  Nu am nici un prieten despre care sa stiu ca a fost in KGB, pentru ca nu am avut nimic in comun cu nici o structura de securitate. Asta e problema, ca lumea nu poate intelege de unde verticalitate si curaj la o femeie. Va spun eu de unde” de la ticalosia zilinica, pe care o tot „admir”. Eu sint inraita pe cei care mi-au ucis, in regimul sovietic, mama, tata si bunicul si sint rea pe cei ce colaboreaza direct sau pe ascuns cu acesti banditi comunisti si fosti activisti sovietici.

  Va dau cu sare in ochi cind va spun ca toata cohorta asta de „lideri de opinie” s-au hranit si au servit PPCD-ul, care a colaborat ulterior cu PCRM-ul? Asta nu vedeti? Acum s ehranesc din mina lui Filat, care l-a votat pe Voronin si care s eteme sa nu ramina pe dianfara,d upa ce si-a batut intr-un an joc de atita lume si catelusii ii latra in fund de dimineata pina seara?

  Pai daca nu ati avea argumentul de KGB, cu care eu nu am absolut nimic, ce ati mai spune? Nimic. E-he-he, daca as fi avut eu ceva compromitator cum imi inchideau toti gura ALTFEL, insa nu am si aici e problema voastra. Pentru ca parcursul meu e doar din Demnitate, ceea ce toata hahalaua asta de bravi barbati nu o au.

 17. Pt 12041955

  Aveti dreptate, trebuie sa existe proportionalitate la partajarea functiilor pornind de la rezultatele luptei electorale. Numai ca PLDM nu a cistigat voturile fiind un partid in Opozitie sau neavind un premier. Asa ca si comunistii sau PD. PLDM a folosit din plin imaginea intregii AIE, Filat si-a batut joc de parteneri si ei acum se razbuna. ca va spun eu asta, ca nu va spun, asta nu schimba datele. Filat a crezut ca va face ca premier ce vrea, va lua smintina de pe laptele prins si avind 32 de mandate va dicta. Nu este asa. pentru ca Filat a fost premierul unei componente de Guvenr de coalitie si a trebuit sa coordoneze actiunile si sa le dea drept pozitie a tuturor. Acum, cind nu a facut asta, vrea sa profite de majoritatea voturilor, dar cei suparati, care au mai putin, avind in vedere cum i-a tratat, nu vor sa ii dea acest drept care era un drept cistigat daca nu avea pirghiile administrative.

  Plus orezul si sapunul carat cu masinile in centrele raionale si in sate, mie mi-au spus oamenii la telefon si mi-au adus sacose. Le-am aratat la televizor. Asta nu e cumparare a voturilor si coborirea stachetei optiunii liber exprimate? De ce sa compromiti in asemenea hal alegerile? In plus – i-a persecutat pe altii, adica el a pus problema asa – faci cum stii, folosesti orice metode, dar imi aduci voturi cu orice pret din zona responsabila. Pai, noi nu i-am sprijinit pe 29 iulie ca sa nu avem un proces electoral si democratic loial, corect si fara privilegii.

  Plus ca dezbaterile au fost compromise, astia din AIE nici nu vroiau sa discute cu ceilalti. De aceea sunt contra PLDM, care e condus de o persoana nici liberala, nici democratica, ci care a protejat contrabanda de tigari sa faca bani si sa cumpere voturile cu cite 100 de lei si un pahar de tuica. Ca si asta e ban. De ce nu l-a scos pe Balitchi, fostul sau administartor si sofer, daca a vazut ca infloreste contrabanda? Pt ca ii convine probabil, sa treaca des pe acolo unii din Romania, care sint acolo „nasii coruptiei”.

  Expresia „Unul a muncit din noapte pînă-n noapte și a cheltuit o sumă enormă de bani (PLDM) iar altul a stat pe cuptor și a așteptat rezultatul alegerilor, de fapt așa cum a așteptat și rezultatul Referendumului (PL), și pînă la urmă a primit unul 32 mandate, altul 12 mandate” ar fi corect daca Filat nu era premier. El nu are atitea afaceri sa cheltuie, cum spune societatea civila, 55 milioane doalri in alegeri, adica ar rezullta ca a folosit functia de premier. Acum haideti sa o luam si altfel. Unii pot spune – da, lasati, chiar daca a facut asa, macar au cistigat comunistii mai putin. Eu nu sint de acord cu asta, pentru ca si PNL vrea alegeri corecte, nu sa nu incapaem si sa fim persecutati, pentru ca PLDM vrea sa ia cel mai mult si noi sa tacem ca a luat unul „de-al nostru”. Pai, daca vrei s atacem, da-ne pace noua, nu ne bate candidatii in cabinete de presedinte de raion…

  Ghimpu poate latra cit vrea. El e unionist conjunctural si sa-si aminteasca de ce a terminat scoala cu spravka, si nu cu diploma. Eu am terminat cu medalie de aur si am fost mereu eminenta, cunosc limbi straine si nu am nevoie sa umblu cu imaginea fratilor cu care nu am vorbit in viata, asa cum face el. Eu am imagine amea si a familiei mele, cu Demnitate.

  Ghimpu este la cheremul Corinei Fusu si al altor mincai si lingai care sint slabi si se tem de concurenta. El nu este obiectiv si partidul sau incepe sa se mafiotizeze p[rotejind afacerile colegilor din PL, cum ar fi unul cu editura, care cistiga licitatii la stat si cheltuie mai multi bani publici ce vin in buzunarul sau, decit ar trebui sa vina. Se mafiotizeaza si PL, stati linistit.

  Daca Ghimpu tacea si indemna sa voteze oamenii PL si PNL, acum avea sa aiba alt sprijin, insa omul mic e egoist si Ghimpu este ptita nizkovo poliota.

  Nici Șalaru nu a trebuit sa spuna ca succesul a reparația drumurilor e succesul PL. Stim ca ei fac asa si in teritoriu, se lauda ca banii europeni sint ai lor, stim ce a facut Gheorghe salaru, ministrul ecologiei, cu oamenii nostri, desi acest Salaru e fostul meu coleg din FPD. Toti sunt treucari, noi nu suntem treucari si de aceea sintem unde sintem, dar nici nu vrem sa ne asemanam cu acesti treucari, care sint romani si unionisti doar conjunctural. O sa vedeti, cind o sa mearga la vale PL-ul isi va aminti si de romani, si de Romania, si de romanism, si de unionism pe care acum le-a uitat.

  Sint de acord cu fraza „Părerea mea e ca PLDM, PD și PL fără condiții să semneze acordul de formare a Alianței (de ce nu Alianța pentru Salvare Națională), apoi să purceadă la negocierile de partajare a funcțiilor și concentrarea forțelor la găsirea a două voturi pentru alegerea Președintelui” – eu am spus asta repetat la posturile de televiziune.

 18. Pt ciprian

  Sigur, PLDM nu e PCRM, dar poate deveni si fara doctrina comunista. Dar va fac un test: 1. Ar accepta PLDM o coalitie cu PD si PCRM? Ar accepta PLDM o coalitie PLDM-PCRM?

 19. Pt Vio

  Mai Vio, pentru ca ma respect, iti raspund: Nu mai vreau nimic de la viata. Impreuna cu sotul, sintem dezgustati de ea. Dar am verticalitate si sint activa si nu pot sa rabd ticalosia si fariseismul. Asta e crezul meu acum.

 20. Pt Ilie

  Chiar crezi ca venirea lui Lupu in alianta depinde de mine? Nu ma investi cu asemenea puteri, ca nu le am. Eu am cuvintul. Doar cuvintul.

 21. Pt Sergiu Cazacu

  Nu vor fi politicieni, dar nu ma intereseaza. Eu, oricum, nu plecam. Chiar daca erau, avea sa fie doar Filat, cred, pentru ca e cohorta lui si vreo doi d ela PL, cum ar fi saharneanu. Insa ieri, am vazut pe Pro TV, Ghimpu s-a intilnit mai pe secret cu PD. De ce? Pai iata, se supara idiotii sau nu, dar e pentru ce explic eu aici pe blog. Am vorbit cu Roman Mihaies si i-am spus: Tu, Roman, ai dreptul moral sa iesi la miting, insa nu toti cei care au semnat au dreptul moral sa vorbeasca, dupa ce au servit atitea jigodii politice, to dind gres. pai cum se te consideri destept si sa tot gresesti de fiecare data? Si, apoi, de unde atita siguranta ca nu gresesc azi deja cu Filat? Asta era intrebarea. Lupu e ca Lupu, Pd-ul s etot zbate sa preia de la comunisti oameni, nu le prea iese, adevarat. Insa nu a parasit AIE, a ramas fara functie. Eu nu-l accept pe Lupu privind viziunile sale despre limba romana, natiune, lupta d ela Nistru, istorie si altele, acest parteneriat strategic spurcat cu Rusia. Dar nici nu mi-a placut ca Filat nu a fost unde se cuvenea de 9 mai, 22 si 28 iunie, 23-24 august. De aici sint extrem de suparata pe PLDM, ca l-au votat si romani din Basarabia. Asta e, Sergiu. Stiu ca esti baiat destept si nu poti sa nu fii de acord cu mine. Adica, mai intii il calci in picioare pe Lupu, PD-ul, Plahotniuc, apoi ei sunt buni de Alianta. Iata de ce am postat si fragmentul lui tanase din Timpul, ca si el isi da seama de fariseism platit, probabil. Tanase s-a ars si el cu Rosca, acum, la sigur, ca se va frige si cu Filat. La sigur.

 22. Mihai Ghimpu: Doamnelor și Domnilor, lăsați România în pace! Unirea este un subiect artificial creat de comuniști

  Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a arătat deranjat de faptul că oamenii îi reproșează că ar încerca să românizeze R. Moldova. În cadrul unui interviu la postul de radio național, liderul liberal i-a sfătuit pe oameni să uite de aceste întrebări. Doamnelor și domnilor, lăsați România în pace. Este o țară care are problemele ei.

  Tot despre ce vorbiți dvs este o problemă artificială creată de comuniști. Totodată, eu nu prea pot să înțeleg cetățenii țării – pe de o parte doresc în Europa, dar pe de altă parte votează comuniștii”, s-a arătat indignat liderul liberal.

  „Noi trebuie să fim capabili să înțelegem cine și pentru ce a venit în politică. Faptul că eu vorbesc limba română, nu fur și pledez pentru viață decentă sunt oare mai periculos decât comuniștii care au guvernat 8 ani și au devenit milionari?”, s-a întrebat Ghimpu, declarând că dacă își dorea, acesta ar fi putut „amăgi” demult poporul și punea mâna pe putere.

  În cadrul intervenției sale la Radio Moldova, Ghimpu a vorbit și despre vizita lui Serghei Narîșkin la Chișinău. „Iată a fost șeful administrației prezidențiale de la Moscova în vizită la noi. L-am întrebat, oare cum va-ți simți dvs dacă de la Moscova ați putea merge doar 15 km, așa cum de la mine de la Colonița sunt 7 km până la Nistru”, a ținut să sublinieze Ghimpu făcând referire la problema transnistrană.

  „Rusia are politici imperialiste făță de popare mai mici. Cine a arătat ce s-a întâmplat cu noi până n-am venit eu să deschid arhivele SIS să arăt ce a fost. Este clar, ce a fost, nu va mai fi, trebuie să mergem după oamenii care și-au asumat valorile europene”, i-a îndemnat Ghimpu pe ascultători.

  Totodată, acesta s-a arătat indignat că cetățenii de la Nisporeni au votat în număr atât de mare comuniștii. „Am rămas frapat. Cum, în perioada sovietică, în r. Nisporeni, a lucrat o singură biserică. Acum sunt multe și oamenii tot comuniștii votează”, a opinat liderul PL.

  Ghimpu a declarat că procentul electoral obținut de PL este cel care stă la baza adevărului. „Sunt oamenii cei mai pregătiți, cei mai informați. Sunt oameni, care după anii ’90 au suferit moral, politic și financiar”, a conchis președintele liberal.

  Sursa: UNIMEDIA

  Comentarii (8)

  tudor_petrosani
  Nea Ghimpule,iti bati gura de pomana cu bolsevici maldavani !Hai acasa la tine,in Romania,ca acolo este casa noastra a romanilor,si leaganul civilizatiei romanesti,la Sarmis,nu la….Nisporeni sau Chisinau ! Toti care au cerut cetatenia romana,au cerut acest lucru,doar din interes,nu din patriotism cinstit si curat !Iar interesul personal,este primordial in constiinta maldavanilor.

  Oberliht

  Aici a fost Romania și aici a ramas doar sufletul. Dacă pleacă el, eu nu mai rămâne nimic din tot ce este român. Să sugă restul mult!

  Logik
  ma da prost mai esti…! Ghipu so tii tot asa noi o sa te sustinem……!!!

  Oberliht
  Prost de pute. Tre să fie vre-un moldovean care s-a pișat în pantaloni și nu mai vrea să lupte pentru țara în care s-a născut!

  Oberliht
  Să trăiți mulți, mulți, mulți ani ! A avut dreptate Novodvorskaia… un președinte de invidiat. Să vă vadă pe scaunul de președinte și nepoții mei!

  Ion
  Păi da. Cea mai evidentă dovadă că basarabenii sunt români. Sunt la fel de proşti ca românii, votează la fel ca românii. După cum românii au votat un comunist care a ţinut ţara pe loc 10 ani şi l-ar mai vota şi acuma dacă ar mai candida, tot aşa şi basarabenii au votat şi votează în continuare comuniştii.

  ralph
  de acord ..!! PL si Ghimpu patriotii adevarati ai rep.Moldova …! Am fost la vot pe 28

  vaNya

  Os mah Ghimpule, ce fel te-a buimacit pe tine politica asta….!
  Te-a avut cum a vurut!
  Vad ca nu stii de ce sa te mai legi?!?!
  Daca nu mai vorbesti despre unirea cu Romania in campanii electorale, acum despre ce o sa vorbesti? Doar de adevar? Si atat?
  Nu cred ca o sa fie prea bucuros electoratul „stabil” al PLului.
  Ascunde-te Ghimpule ca politica nu e si nici nu a fost de tine!!
  Fa-ti o organizatie neguvernamentala sau ceva, ca politica nu intelegi….
  Salutare fratilor!

 23. Procesul la CEDO a liceilor romanesti ( Tiraspol,Grigoriopol,Ribnita) contra Rusiei a fost aminat la cererea Rusiei. Cum stau lucrurile , care stie?

 24. Traiesc in Europa de 10 ani, si nu undeva la periferii -ci la STRASBOURG. Un oras cu adevarat simbol al libertatii si democratiei. Fara sa vreau, asa mi-a fost soarta, buna rea nu stiu, am avut ocazia sa mai aud si unele vorbe de dupa culise ale marilor politicieni, atit de la Consiliul Europei, cit si de la Parlamentul European. Politicianul de atia e politician ca sa cintareasca inainte de a zice ceva. Moldova a avut si are o soarta destul de grea. O inteleg cu totii aici in Europa; De aici si vizita oficialilor europeni la Chisinau… Ei cu totii se nelinistesc. Ei stiu bine ca Moldova mai devreme s-au mai tirziu va deveni europeana. Perioada in care vom intra in Europa depinde de noi – poporul Moldovei. D-na Pavlicenco aveti perfecta dreptate cind il criticati pe Mocanu. Pe Plahotniuc nu-l cunosc, dar daca e cu democratii, inseamna ca e bun, e pentru democratizarea Moldovei… Hai sa-i criticam si pe Lupu si pe Filat si pe Ghimpu, ce vom cistiga…. doar alegeri anticipate. Dar asta costa. Cheltuielile le va suporta si asa sarmanul nostru popor. La Adunarea de azi le doresc compatriotilor mei putere, speranta si credinta in viitorul european al Republicii Moldova. Dragi COMPATRIOTI , Europa va asteapta !

 25. Doamna Pavlicenco,

  Referitor la mafiotizarea PL, va propun un mic exercitiu de imaginatie: sa presupunem ca intr-o zi PNL va aduna 20-30% din voturi.
  Intrebarea numarul 1: nu credeti ca odata cu cresterea atractivitatii PNL-ului acesta este supus riscului de mafiotizare?
  Intrebarea numarul 2: ca sa puteti sa va puneti in aplicare programul de guvernare nu credeti ca va trebui sa formati o coalitie cu alte partide mafiotizate mai mult sau mai putin, dar care veti considera ca sunt mai apropiate ideologic?

  Va multumesc pentru atentie

 26. Desigur dna pavlicenco are in parte dreptate cand vorbeste de Mocanu si de folosirea de Filat a resursei administrative. In alegeri PD a fost defavorizat, caci nu a avut Lupu o functie. Nu insa si PL, al carui lider a detinut 2 functii supreme in stat. O intreb totusi pe dna Pavlicenco, cei din diaspora tot au fost cumparati cu orez si sapun fara franghe de Filat? Doar stiti bine ca PLD a acumulat cca 32 mii de voturi din totalul 65 mii exprimate de moldovenii din diaspora!

 27. Deacord Dna.Vitalia cu cele scrise, dar nu este clar de ce PL-ul a refuzat să formeze orice coaliție preelectorală atît cu PNL cît și cu MAE, ca după alegeri să se convingă că nu corect au procedat. De ce PD a lucrat pe eșichierul politic de centru-dreapra și nu pe centru-stînga și pe stînga, aceasta e dovedită de rezultatul obținut de comuniști. De ce PL deținînd funcția de Primar General de Chișinău nu a consolidat forțele liberale pe municipiu și a pierdut alegerile în folosul comuniștilor? De ce în raioanele (inclusiv și în primăriile) unde la conducere sînt forțele democratice alegerile le-au cîștigat comuniștii? De ce în această campanie electorală forțele democratice (în deosebi partidele componente a AIE) au folosit resursele administrative (benzină, mașini, clădirile publice, fondurile publice, banii publici, funcțiile publice e.t.c.) mai anapoda decît le foloseau comuniștii pe vremuri? Aceste și multe alte problrmr nesoluționate la vremea lor a și dus la aceea, că nici PD-ul, nici PL-ul nu au nu au putut convinge electoratul să-i voteze. De ce nu și faptul că funcțiile deținute de comuniști pînă la 29 iulie 2009, au rămas în mînile lor pînă la moment. Gîndiți că acești comuniști care au rămas la funcții, în campania electorală au lucrat pentru partidele AIE, clar că nu. Bine, PLDM-ul și PD-ul nu a curățat ministerele și structurile statale de acești comuniști, atunci de ce Ghimpu nu a demonstrat viceversa? La ministerul mediului și al transportului toți comuniștii au rămas la funcțiile lor. Eu nu mai vorbesc de televiziunea NIT. O zi de dezinformare la NIT costă jumate de an de lucru a partidelor democratice în teritoriu. Oare ce pe parcursul unui an și jumate nu s-a putut face numic în această direcție. Dacă și pe viitor nu vor fi înlăturate aceste neajunsuri, Vă asigur că nici mai departe electoratul nu v-a vota AIE-urile.

 28. Scris de Vitalie Ciobanu
  Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 19:29
  Partidul De-mocrat si liderii sau au devenit eroii acestor zile în Republica Moldova. Toata lumea ştia că dl Lupu este „veriga slabă” din Alianţa, dar nu uită că desprinderea sa din PCRM, anul trecut, a condus la debarcarea comuniştilor de la putere, a împiedicat lunecarea Moldovei spre o dictatură cu acte în regulă, aşa cum ne prevestea dezmaţul poliţienesc din 7 aprilie. Cu atât mai stupefiant e să vezi că omul ţine să-şi maculeze bunul nume pe care şi l-a făcut odată, preconizând, azi, o „întoarcere a armelor”, un ameţitor viraj geopolitic.

  Comuniştii vor să tracteze Republica Moldova în Uniunea Rusia-Kazahstan-Belarus, Europa nu-i mai interesează (nu i-a interesat niciodată). Logica lor e limpede. Sunt din alt film. Dar pe dl Lupu chiar nu-l înţelegem. Cum se împacă programul pro-european al PD-ului din campanie cu ideologia revanşardă a comuniştilor? Când a fost sincer dl Lupu, atunci când se afla într-o coaliţie pro-occidentala sau acum, când vrea să facă joncţiunea cu Voronin, cel care l-a insultat în ultimul hal? Dl Lupu nu oboseşte să vorbească, mai nou, despre valori şi principii, dar nu am auzit din gura domniei sale niciun principiu enunţat, nicio valoare articulată. În ce crede dl Lupu: în democraţie sau în totalitarism, în separarea puterilor în stat sau în „verticala puterii”, în presa liberă sau în presa controlată politic? În justiţie independentă sau în procese rezolvate la telefon?… Crede în economie de piaţa sau în afaceri subterane, de tip mafiot? În Europa sau în Kîrgîzstan, în limba română sau în limba „moldovenească”?… Dacă ar avea curajul să raspundă, franc, la aceste simple întrebari care definesc identitatea unui lider politic în partea noastră de lume, Marian Lupu ar scapa mai uşor de dileme şi ar scuti Moldova de accese de stenocardie.

  Ca parte a unei alianţe pro-occidentale, Partidul Democrat s-ar fi cuvenit sa disloce PCRM de pe scena politică, ocupându-şi locul legitim, de exponent al stângii europene în Moldova. Din păcate, nu a reuşit, deşi a cheltuit o grămada de bani în campanie. Intrând în cârdaşie cu Partidul Comuniştilor, PD se condamnă la dispariţie. Asta vrea dl Lupu? Nu-i mai pasă de formaţiunea pe care, cândva, a salvat-o? Refuz să cred că deciziile în Partidul Democrat, cum comentează presa, le ia o altă persoană… Bine, şi dacă ar fi adevărat, dl Vlad Plahotniuc la ce visează? Are averi destule. Mai vrea un jeep? Sa făcem noi, cetăţenii, o chetă ca să-şi ia dl Plahotniuc un jeep „ultimul răcnet”, cu care să circule pe drumurile desfundate ale Basarabiei, pentru că dacă se aliază cu Voronin nu vor mai fi bani de şosele. Marian Lupu se va alege măcar cu nişte funcţii, noi, se pare, vom ramâne cu principiile domniei sale.

 29. Dna Pavlichenco, nu incurcati verticalitatea cu egoismul si principialitatea falsa si nefondata! Sunteti frustrata, nu verticala si rebela! Va supara Filat ca a cumparat electoratul (dupa mine sai cumpere pe TOTI, care voteaza bolsevicii, cu unu eu nam votat si nam sa-l votez nicicind), va supara Ghimpu (vezi mai sus de ce), va suparat Matei ( o stie lumea de ce), va supara TOTI!!! Si cine nu va supara in politica moldoveneasca??? Poate VORoskin? De fapt ar fi cazul sa nu umblati cu sacosa pe la televiziuni, ci sa va temperati rinza si sa deveniti constructiva pentru peizajul politic moldovenesc. Ramine doar sa vedeti, daca va mai accepta cineva in echipa! Demonstrati macar la virsta aceasta ca vine intelepciunea, nu prostia si falsul, pe care le numiti dv verticalitate…

 30. cred ca ar fi cazul ca PNL sa se pregateasca pentru viitoarea campanie electorala si sa lase polemicile deoparte ! Prea multa energie cheluita fara rezultate ! Sa muncim mai mult anul acesta ca sa caontam mai mult !!

 31. „Nu am nici un prieten despre care sa stiu ca a fost in KGB” pai sigur , tu esti kaghebista, ai incitat si motivat electoratul comunist sa vina la vot prin declaratiile tale, draga kaghebista павличенко. te duci la kuzmin sa-ti iei leafa

 32. Nu ma obosesc si mai scriu odata(a cata oara?) despre acest impostor retardat.
  Poate acum votantii(zombatii) PL se vor destepta?
  Aceasta cârtiță nkvd-ista de la Colonita se plange la Radio ca el e mai bun ca comunistii. Si de ce poporul asta prost nu a votat cu el ci cu PCRM? El doar tot e un statalist-moldovenist. Si ca el nu vrea Unirea cu Romania. Romania cum s-a exprimat retardatul de la Colonita, „are problemele ei”. „lasati Romania in pace”. Acestea sunt argumente ale unui”roman”. Preşul rusilor.
  Toata gaşca asta de „politicieni” de pe malul Bacului trezeste doar dezgust. Cu adevarat niste criminali.

 33. Pavlicenco esti rusinea natiunii noastre!!!Ai chemat oamenii la referendum sa nu se grabeasca sa voteze pentru alegerea directa a poporului fiindca ai declarat ca Moldova poate exista fara presedinte!!!Rusine tie si parerea mea e ca esti nebuna,needucata si platita de vre-un Plahotbiuc cu multi bani ca sa joci spectacolul acesta.In loc sa sustii Alianata stai si urli ca o oaie.Nu ai facut nimic absolut pentru tara in parlament!!!Ai stat in fotoliu de piele si primeai bani din impozitele noastre a oamenilor simpli!!!Si acum cind Filat cu echipa lui a facut atit cit na facut nici un ministru al republicii Moldova in afara de Ion Sturza,voi toti Lupu,Pavlicenco,chiar si Ghimpu care spune ca e cel mai mare patriot urlati de ura fiindca ati ales fotolii in care sa stati bine si sa nu faceti nimic si sa mai aveti simpatie de la alegatori???!!!Lupu,Pavlicenco,Ghimpu care se intilneste pe furis cu Lupu sinte-ti toti ai unui tatic COMUNIST!!!Nici nu vreti sa va ginditi la popor,va ginditi doar la fundul vostru!!!RUSINE PAVLICENCO,RUSINE!!!!!!!!!

 34. Puterea cuvintelor

  Noi avem puterea de a crea şi această putere este aşa de mare, încât tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi în realitate. Noi ne cream pe noi înşine şi devenim ceea ce credem că suntem.

  Cuvântul e puterea pe care o avem de a ne exprima şi de a comunica, de a gândi şi de a crea evenimentele din viaţa noastră.

  Cuvântul e cea mai puternică unealtă pe care o are omul. Cuvântul reprezintă manifestarea fiinţei noastre spirituale, scânteia divină din interiorul nostru.

  Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru. De aceea, folosirea greşită a cuvântului creează iadul pe pământ.

  Orice putere creatoare folosită rău, nepotrivit, poate deveni putere distructivă. Cuvântul nostru este magie pură, iar folosirea lui greşită poate deveni magie neagră. Cuvâtul vorbit sau scris este atât de puternic încât un simplu cuvânt poate schimba o viaţă sau poate distruge vieţile a milioane de oameni.

  Un cuvânt negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvântul la fel ca magicienii, blestemându-se inconştient unii pe alţii. Noi îi blestemăm adeseori pe alţii prin părerile care le exprimăm.

  De exemplu, dacă ne întâlnim cu un prieten şi îi spunem: “ai o paloare pe faţă care se întâlneşte numai la oamenii bolnavi”, dacă el va asculta aceste cuvinte şi va fi de accord cu ele se va putea îmbolnăvi. Aceasta e puterea cuvântului.

  Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenţi la blesteme si la undele mentale ale altora.

  Cel mai adesea folosim cuvântul pentru a ne împrăştia emoţiile noastre otrăvite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvântul e cel mai preţios şi mai puternic dar pe care îl are umanitatea, dar noi îl folosim şi împotriva noastră.

  Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribilă şi mai puternică este cuvântul nepotrivit care poate să distrugă fără să lase urme. Noi ne atacăm în permanenţă prin cuvinte şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

  …Cu toţii am învăţat cum să bârfim acceptând bârfa altora, socotind că aceasta este o modalitate normală de comunicare. Bârfa a devenit o forma curentă de comunicare în societatea umană. Bârfa şi gândurile urâte pe care le generează reprezintă un frecvent traumatism aplicat omului la care ne- am gândit.

  De cele mai multe ori noi cream o otravă emoţională proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, îmbătrânesc, îmi cade părul, sunt prost, nu voi fi niciodată perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializăm aceste cuvinte în realitatea noastră sau mai bine zis împotriva noastră.

  De aceea, important este să înţelegem ce este cuvântul şi ce putere are el. Întreaga lume poate să bârfească în legătură cu noi, însă dacă noi nu punem la suflet, nu dam crezare, vom deveni imuni la bârfe. Dacă cineva ne trimite în mod intenţionat o emoţie otrăvită, dar noi nu o luăm la modul personal, ea nu ne va afecta.

  Când omul nu acceptă emoţia otrăvită aceasta se întoarce asupra celui care a trimis-o şi-l afectează direct. Gândul şi cuvântul pun în mişcare vibraţiile ce se propagă în cercuri din ce în ce mai mari, până ce îmbrăţişează întregul univers, după care ele se întorc la noi tot atât de sigur ca atunci când le-am emis.

  Gândul e o energie pură, care nu moare niciodată. Să ne ferim mintea de gândurile rele despre ceilalţi şi să ne asumăm întreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gândurilor şi cuvintelor noastre.

  În cuvinte se află puterea şi energia create de gândire. În ziua în care omul va înţelege că are puterea de a-şi schimba viaţa prin cuvintele create de gândire, atinge maturitatea. Gândurile şi cuvintele sunt nişte transmisii energetice care în funcţie de încărcătura lor, adică de frecvenţa lor joasă sau înaltă, ne pot face rău sau bine.

  La fel se întâmplă şi în cazul cuvintelor scrise. De aceea, este bine ca la capul patului în care dormim să nu ţinem cărţi care relatează despre nefericiri, violenţe, crime etc. Aceste bombardamente informaţionale conţinute în cărţi sunt preluate în starea de veghe sau de somn, afectând într-o măsură foarte mare organismul uman. După o vreme ne simţim rău, obosiţi, avem coşmaruri, stări deprimante, comportamente bizare şi violente.

 35. Cuvintele pot vindeca

  Iubirea e cuvântul care se apropie foarte mult de cuvântul Dumnezeu ca influenţă vibratorie şi se cunoasc mii de vindecări, care au fost realizate prin folosirea lui. Orice boală cunoscută cedează locul puterii sau puterii iubirii pe care o emitem.

  Noi putem influenţa în mod subtil pe cei aflaţi în preajma noastră, prin energia pozitivă sau negativă pe care o emitem. Gândurile şi sentimentele negative sunt asemenea unor arme puternice care pot cauza pagube considerabile.

  Dacă urâm pe cineva din adâncul inimii şi trimetem spre el gânduri negative putem contribui la distrugerea lui.

  În vindecarea de la distanţă grupurile de tămăduitori se roagă pentru cei aflaţi departe de ei. Ei trimit gânduri pozitive spre cel bolnav şi prin acestea se produce vindecarea. Orice cuvânt are o frecvenţă vibratorie.

  De aceea, e benefic ca omul să utilizeze numai cuvinte de înaltă vibraţie. Fiecare cuvânt atrage o energie asupra celui care îl exprimă şi energia e în raport cu vibraţia cuvântului.

  Să evităm permanenta emiterea de gânduri de vibraţie joasă ca: gânduri de ură, invidie şi de răzbunare. Cuvintele sunt cărţile noastre de vizită în plan subtil. Cu cât cuvintele sunt mai alese şi mai înalt vibraţionale, cu atât cel care le utilizează e un spirit evoluat, o fiinţă de înaltă vibraţie spirituală.

  Cuvintele de vibratie joasa

  Cu cât vibraţia cuvintelor e mai joasă cu atât fiinţa care se manifestă astfel dovedeşte că e un spirit involuat, un om de vibraţie joasă. O vibraţie joasă înseamnă o funcţionare la nivel coborît a celui care o are. Vibraţia joasă se recunoaşte după starea pe care ţi-o dă: de tensiune, de teamă, de boală, de nemulţumire, de nefericire.

  Omul devine astfel o victimă sigură a energiilor de vibraţie joasă pe care le emite.

  Majoritatea oamenilor nu fac decât să critice şi să blesteme pe cei care îi guvernează. Sub influenţa acestor gânduri negative şi rău făcătoare guvernanţii sunt împinşi să ia decizii greşite pentru ţară şi greşelile lor cad asupra întregului popor.

  Iată deci ce forţă distructivă se poate realiza atunci când oamenii gândesc negativ, în mod colectiv, la o anumită persoană. Să binecuvântăm pe marii iniţiaţi şi călugări care emit în permenenţă vibraţii mentale foarte pozitive prin care salvează omenirea de la autodistrugere.

  Toate cuvintele pe care le rostim sau gândim creează realitatea noastră, se materializează. Gândurile sunt ca nişte fiinţe vii, căci ele poartă în univers informaţia furnizată de noi înşine. Ele reprezintă cea mai vie şi subtilă forţă a omului.

  Orice frază e formată din cuvinte, constituind o grupare informaţional-energetică, asemenea unui organism viu care traduce în fapt informaţia persoanei căreia i-a fost adresată fraza. Ea nu primeşte mesajul aşa cum îl concepem noi, ci sub forma unei energii pe care o decodifică în felul său propriu.

  Cuvântul rostit are o mare putere întrucât îi dăm energie din corpul nostru ca să-l facem să lucreze. De aceea, trebuie ca mai întâi să alegem cuvintele şi apoi să le dăm putere. Gândul poate fi forţa dinamizatoare din spatele cuvântului rostit şi astfel îi dăm putere.

  A te teme de cuvintele negative auzite la altii despre tine înseamnă a le spori energiile şi astfel influenţa lor negativă asupra ta va creşte.

  Dacă cuvântul e rostit într-o doară sau fără forţa gândului, el nu ajunge să se împlinească, dar tot poate produce rau daca este negativ. Orice cuvânt negativ adresat unui om reprezintă un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat şi asupra noastră.

  Efectul gândurilor şi cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranţa cu care le-am emis in mod amplificat. Când eşti lovit cu vorba doare mai mult decât dacă eşti lovit cu mâna sau cu piciorul. Cuvintele sunt energii cu modulaţii aproape infinite, care produc efecte devastatoare în timp asupra corpului subtil al fiinţelor umane.

  Astfel, ne atacăm, ne facem rau şi ne omorâm unul pe altul în mod sistematic, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru. Mulţi oameni au obiceiul de a rosti blesteme pentru orice fleac, ei îşi blesteamă părinţii, copii, vecinii, prietenii, de a apela la vrajitorie sau magie neagra….

  Este un obicei foarte rău, fiindcă vorbele creează condiţii ca nenorocirile să apară. Un cuvânt este o rachetă ce parcurge spaţiul şi care în trecerea ei declansează forţe, agită entităţi şi provoacă efecte ireparabile. De aceea s-a spus: înainte de apusul soarelui împacă-te cu fratele tău.
  Acest lucru înseamnă că trebuie rapid să reparăm răul făcut celorlalţi.

  Când ne gândim la cineva se creează un canal energetic între noi şi omul la care ne gândim. Energia cuvintelor răutăcioase – cu încărcătură negativă – aruncate asupra unei persoane, precum şi intensitatea cu care au fost rostite, au efecte devastatoare, în timp, asupra corpurilor subtile şi ale aurei acelui om şi lucrează aşa cum au fost adresate.

  De fapt, orice cuvânt sau gând bun sau rău poartă în el informaţii ce duc la energiile pe care le formează. Astfel: acolo unde se duce atenţia se duce şi energia. Important e ca energia şi informaţiile trimise să fie pozitive.

  Posibile solutii

  Pentru ca începând din acest moment să nu mai facem rău nici unei fiinţe din univers, nici măcar cu gândul, trebuie să avem în vedere următoarele:

  Nu emiteţi niciodată pretenţii faţă de nimeni şi nimic, nu faceţi nici un reproş nimănui. Nu reproşaţi nimic nici destinului, nici trecutului, nici oamenilor. Nu uitaţi că orice reproş al tau reprezintă un program de distrugere a aceluia spre care il adresaţi.

  Efectul va fi mai mare dacă persoana respectivă este într-o stare de vulnerabilitate energetică. La om şi sufletul se deschide prin spate. Tot ce vei rosti în urma omului, totul se va împlini. De aceea, dacă aţi rostit în urma cuiva un blestem, veţi continua în subconştient să rostiţi acest blestem oricărei persoane care v-a întors spatele, inclusiv propriilor vostri copii. De aceea, la toţi cei care pleacă de la noi sau cu care ne intalnim să le transmitem numai lumină, iubire şi armonie.

  Dacă nu facem acest lucru, prin subconştient vom transmite dezaprobare, supărare sau iritare.

  Vorbirea de rău a unui om otrăveşte mintea celui care vorbeşte, după care produce perturbări în câmpul lui energetic şi intră în suferinţă. Când omul se gândeşte la cineva nu prea frumos, are loc conectarea de energii negative comune şi chiar fără a-i dori răul poţi să il produci.

  Una din legile universului e aceea de a nu face rău unei persoane nici măcar cu gândul. Când cineva gândeşte că se poate întâmpla ceva rău lui insusi sau altcuiva, el atrage toate nenorocirile asupra destinatarului şi cu cât acestea sunt reprezentate în mod real, cu atât mai mare e răul pe care îl provoacă.

  Nu răspundeţi răului cu rău sau ocarei cu ocară, ci dimpotrivă binecuvântaţi. Când binecuvântăm dăm şi primim în acelaşi timp. Oferind pace şi iubire, acestea se întorc la noi însutit. Nu se răspunde la ură şi la răutate cu răutate, ci cu ganduri de iubire si lumina, chiar daca ne vine greu s-o facem. De aceea mii de oameni se autodistrug în mod inconştient, deoarece se hrănesc în permanenţă cu fructele putrede ale gândirii negative.

  Prin ură, răutate şi furie nu vei rezolva niciodată nimic. Numai iubirea recompensează. Ura face mai multe ravagii semenilor noştri decât pe câmpul de luptă. Oamenii se ucid între ei mai degrabă cu vorba decât cu fapta. Antidotul urii este iubirea şi iertarea. Frica, îndoiala, orice gând negativ sunt nocive, toxice şi autodistructive.

  Când te simţi vinovat în gânduri, vorbe sau fapte fata de cineva e important şă-ţi ceri iertare in fapt sau macar in gand respectivului. Fă-o pentru tine. Să nu te preocupe reacţia celuilalt.

  Oricând aveţi gânduri “negre” despre o persoană, aduceţi-vă aminte să comutaţi butonul şi să vă rugaţi pentru sănătatea ei si sa-i trimiteti ganduri de lumina si iubire. Un om nervos, care are tensiunea ridicată, explodează în torente de cuvinte, în lamentări, într-o agresivitate necontrolată care îi va afecta pe cei apropiaţi sau mai indepartati care vor prelua inconştient energiile negative pe care acestale emană.

  Aşa se explică bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile părinţilor sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric. De asemenea, toate obiectele din jur se impregnează cu energiile negative emise, devenind aducătoare de probleme pentru toti ce stau mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat.

  Atunci când ne pierdem controlul, noi spunem şi facem lucruri pe care nu am fi dorit să le spunem şi sa le facem. De aceea e atât de important să devenim impecabili în gândire, în vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive.

  De regulă, noi eliberăm otrava noastră emoţională asupra persoanei despre care credem că este responsabilă de nedreptatea comisă asupra noastră. De fapt, noi suntem dispuşi să ne descăcăm otrava asupra oricărei alte personae, vinovate sau nu, numai să scăpăm de ea. De multe ori o trimitem asupra copiilor care sunt prea lipsiţi de apărare şi astfel se nasc relaţii abuzive verbale si faptice.

  Oamenii mai puternici fizic si psihologic abuzează de cei slabi, căci simt nevoia să scape de această otravă emoţională negativă, aruncand-o asupra acestora.

  Dacă tu consideri ceva ca fiind rău acesta devine rău în mod automat. De aceea se spune: devii ceea ce gândeşti. Tot ce gândim se materializează în existenţa noastră. Omului i se întâmplă tot ce gândeşte.

  Dacă acceptă în gând şi în mental boala şi bătrâneţea, de acestea va avea parte mult mai repede decat ar fi firesc. Gândul rău îl înfăptuim: întâi în noi, pe plan mental, prin simplul fapt că îl acceptăm şi ne hrănim cu el şi apoi în afară spre victima spre care a fost direcţionat.

  Sămânţa tuturor faptelor tale se găseşte în gândurile şi vorbele tale. Dacă gândeşti şi spui “nu pot să-l sufăr pe cutare”, de fapt îl ataci la nivel energetic subtil şi ceea ce sunt ganduri si vorbe repede ajung faptă.

  De aceea nu e bine să spunem lucruri agresive sau vorbe care rănesc pe alţii. Calomniind o persoană în faţa altora sau uneltind împotriva ei o ataci la nivel energetic subtil.

  Toate bolile fizice sunt expresia unor gânduri eronate şi dispar odată cu corecţia de rigoare.

  După cum crezi aşa va fi. Convingerile omului influenţează şi creează realitatea. Să crezi pe deplin în tot ce vrei să realizezi. Să simţi că deja ai primit sau vei primi curând. Aceasta atrage foarte repede spre tine rezultatul dorit.

  Să nu emiţi niciodată opinii de genul: sunt gras, slab, urât îmbrăcat, sărac etc, căci trimiţi către tine sau catre alţii energii şi informaţii negative ce au ca rezultat ca ei vor gândi la fel despre ei însăşi ori despre altii şi ceea ce vor gândi nu va întârzia să se materializeze.

  Sub nici un motiv să nu spui cuiva: eşti leneş, eşti prost, eşti nemernic, nu eşti bun de nimic etc., fiindcă toate acestea creează sau amplifica în el cusurul ce i se reproşează. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa părinţilor, rudelor, a dori răul oamenilor apropiaţi.

  Sinceritatea este cheia. Să cauţi să exprimi mereu, prin cuvînt, numai ceea ce simţi şi crezi din tot sufletul că este adevărat. Să alegi să faci numai ceea ce este în deplin acord cu idealul tău. Să fii tu însuţi în tot ce gîndeşti, afirmi şi întreprinzi.

  Iar ca să ajungi la asta, trebuie să cauţi permanent să te cunoşti pe tine insati/însuţi, să-ţi clarifici idealul, să renunţi la ideile inutile şi dăunătoare, cu alte cuvinte să devii mereu mai înţelept. Este cea mai mare realizare a vieţii unui om, pe care o poate comunica apoi şi celor din jur, chiar fără cuvinte, numai prin ceea ce este.”

 36. Dragii mei,
  v-am trimis mai sus un articol preluat din site-ul

  http://drumuricatretine.wordpress.com/2010/02/25/puterea-cuvintelor/

  pentru ca am considerat ca este necesar sa ne gandim bine ce putere au cuvintele ce le folosim…

  Sper sa fiu inteleasa. Domnul sa va ajute sa folositi intelept si cu intentii bune cuvintele si gandurile.

 37. Valenta, nu crezi ca textele New Age se potrivesc ca nuca in perete pe un blog de dezbateri politice?

 38. Pt VV

  Nu am spus ca toti au votat pt orez si sapun. Dar au votat multi, moldovenii insaraciti de comunisti si cumparati ieftin de Filat.

  Acum – peste hotare, pt PNL au votat 2,69 %. Daca erau alegeri cinstite in RM, PNL avea sa aiba acest rezultat si in interior. Iata adevarul ca in oglinda.

 39. Pt liviu

  Raspund intrebarilor si as astepta o reactie. Imi place sa discut civilizat, nu cu „ho” si „tio”. Aveti perfecta dreptate. Cind un partid ia procente, incep sa roiasca profitorii in jurul lui. Putine partide rezista ispitei. Am patit-o cu PFD, asta a fost cauza prabusirii. O va pati si PL, daca vinde valorile nationale pe gologani pentru alegeri. Cuvintul e mai puternic decit gologanul, care trebuie subordonat cuvintului. La PL deja se intimpla invers. Si ei stiu asta, dar cred ca noi nu stim. Stim. Acum inca tacem, dar va veni timpul cind nu vom tacea.

  La a doua intrebare va raspund cu o intrebare: oare PL nu a tipat mult si bine ca nu va colabora cu fostii nomenclaturisti? A spus ca nu va colabora nici in Consiliul municipal, nici in Parlament. Ce a facut? A colaborat. Deci – nu e problema sa tipi si sa te voteze pentru un anjagament inaplicabil, apoi sa explici de ce ai fost nevoit sa incalci angajamentul. E vorba sa spui „sintem nevoiti sa colaboram cu fosti nomenclaturisti, nu avem alta iesire, dar am propus niste principii, ca sa vedem ca acesti oameni s-au debarasat de apucaturile trecutului”. Adica sa spui lumii ca nu te vei mafiotiza ca ei.

  Deci, suntem constienti ca, intr-un viitor, si PNL va colabora cu altii in Parlament. dar o vom face transparent, prin dialog cu oamenii, prin declaratii curajoase publice. Tocmai stiindu0se asta, Ghimpu a tot tipat sa nu voteze lumea PNL, nu a spus nu votati comunistii, ci sa nu voteze PNL.

 40. Cu permisiunea gazdei, nu am stiut de aceste versuri scrise de, i-mi permit, anume sa zic asa – marele poet al basarabenilor contemporani (in baza „Albinutei” unde pe 1-ma pagina scria scriitor Grigore Vieru am invatat „grafia” latina prin 1989-1990 dupa recenta „recrutare” prin clasa III din octombrei in pioneri, insa ma bucur acum ca nu mult am avut „onoarea” de a purta „cravata ocupantului” la git):

  Grigore Vieru – 13 strofe despre mankurti

  Ei ne hacuira graiul
  Si doina, si harta!
  Ei, care astazi vâneaza
  „Literatura si Arta!“
  Ei datina o spurcara
  Barbar si sinistru!
  Ei, care astazi adulmeca
  Revista „Nistru“!
  Ei gâtuira pradalnici
  Biserici frumoase!
  Ei ne rastignira pe crucea
  Lui ’46!
  Ei ne-au mânat spre Siberii
  Cu pistolul din urma!
  Ei ne-au scos din ograda
  Vacuta si turma!
  Ei au dus omul la ocna
  Pentru trei ciocalaie!
  Ei ne remodeleaza fiinta
  Pe diferite ilaie!
  Ei pe dealuri lasara
  Sa navaleasca tutunul
  Ca fritul cel fara de mila
  Cu tancul si tunul!
  Ei marcheaza locul
  Unde-n tarâna manoasa
  Se va craci uzina
  Ca la dânsa acasa!
  Ei otravesc pamântul
  Si izvorul, ah, bietul.
  Ei sunt gata sa traga
  În cei care-si cer alfabetul!
  Ei lingusesc strainul
  Cu struguri si glume!
  Ei spun: „zdrasti“
  Propriei mume!
  Ei spun ca Stefan cel Mare
  Armonia urbana o strica.
  Ei ne-au mintit la scoala
  Ca nu avuram nimica!
  Ei se urcara pe ghebul
  Numelor noastre strâmbate
  Sa ne anunte ca-n poarta
  Viitorul cel mare bate!
  Ei printre mormintele noastre
  Cu medalia-n dinti, cu folosul,
  Alearga în custi fericiti
  Ca javra cu osul!
  Ei prin lacrima graniti
  Trag si-n doua o taie!
  Ei, înnodatii nerusinarii!
  Huideo, potaie!

  Grigore Vieru – Tamaie si licheni

  A murit tamaia,
  Duhoarea sta sa creasca.
  Ne-a umplut ca raia
  „Limba moldov’neasca“.
  Mi-a pierit si somnul,
  Pacea crestineasca.
  Maraie spre Domnul
  Limba moldov’neasca.
  O biata batrana
  N-are nici de pasca.
  Sta cu halca-n mana
  Limba moldov’neasca.
  Isi creste frumosul
  Limba romaneasca.
  Ii arata dosul
  Limba moldov’neasca.
  Gangava, tot linge
  Cizma muscaleasca.

  Spre Evropi se-mpinge
  Limba moldov’neasca.
  Palida mi-e fata
  Sub un cer ce casca.
  Imi mananca viata
  Limba moldov’neasca.
  Voi muri, se pare,
  Pentru-a mea lumina…
  „Ma va plange oare
  Limba cea romana?!“

 41. 39% de voturi pentra PCRM se datoreaza RAZBOIULUI MEDIATIC AL RUSIEI. PCRM este o marioneta in minile Moscovei care :1. A prefacut OCUPANTUL in ,,pacvificator’. 2 Promoveaza SOVINIZMUL in locul politicei de integrare a minoritatii ruse. 3. Promovarea moldovenizmului stalinist 4. Falsificarea istoriei basarabenilor, inclusiv a razboiului la Nistru. 5. Boicatarea guvernarii AIE proeuropene si folosira clanului nomenclaturii comuniste in alegeri. PCRM ultimil timp practic tot timpul A FACUT BOICOT SI PROPOGANTA electorala sustinuta de Moscova. RUSIA ESTE VINOVATA IN – SARACIA DIN R. MOLDOVA-INSTAURAREA GUVERNARII MAFIOTE- PROMOVAREA MAFIEI IN PARLAMENT- CREAREA PARTIDELOR POLITICE ANTINATIONALE.

 42. Pt 12041955

  PL a refuzat să formeze orice coaliție electorală cu PNL și cu MAE pentru ca are o Corina Fusu si altii ca ea, care au spus ca „nu ne trebuie o Pavlicenco pe aici”. Asta mi-a spus-o, in putin alta forma, chiar Ghimpu. Adica alde Corina si altii, s-au temut sa nu coboare in top cu citeva puncte prin alierea noastra cu ei. Nu stiu daca acum au inteles – erau siguri ca vor lua, cu Decretul lor anulat, pe care numai noi si MAE l-am sprijinit, peste 20 de mandate. Nu a fost sa fie, cu toate cele trei functii ale lui Ghimpu.

  Nu consider ca PD a lucrat pe eșichierul politic de centru-dreapra. Nu stiu de unde ati luat-o. „PL, deținînd funcția de Primar General de Chișinău, nu a consolidat forțele liberale pe municipiu și a pierdut alegerile în folosul comuniștilor?”, asa cum ma intrebati, pentru ca Dorin si PL au cite o rinza mai mare decit capul. Acum vor pierde si municipiul daca nu vor colabora si se vor increde in propriile forte. Oamenilor le place alierea celor ce se aseamana. Insa noi nu ne bagam la nimeni in suflet. Noi muncim pentru viitor.

  Iata asta e o intrebare foarte buna: „de ce in raioanele (inclusiv și în primăriile) unde la conducere sînt forțele democratice alegerile le-au cîștigat comuniștii?” Pentru ca democratii nu au facut front comun, pentru ca mafia lui Filat si a lui Lupu se fenteaza reciproc si cumpara alegatorii, in loc sa uneasca eforturile pe stinga democrata si pe dreapta democrata impotriva comunistilor, dar si precum ca democratii sint infumurati si dupa un mic succes, cred ca deja ii va iubi boborul vesnic. Nu este asa. Am trecut cu PFD si ADR prin asta.

  O alta buna intrebare, care pe noi ne-a suparat extrem de tare. „De ce în această campanie electorală forțele democratice (în deosebi partidele componente a AIE) au folosit resursele administrative (benzină, mașini, clădirile publice, fondurile publice, banii publici, funcțiile publice e.t.c.) mai anapoda decît le foloseau comuniștii pe vremuri?” Iata comparativ – in Occident PNL, unde nu s-a dat orez si sapun, ca astia nu au nevoie de pomenile lui Filat, PNL a luat aproape 3 la suta. Asa ar fi fost in intreaga republica, daca erau alegeri democratice. Stati, inca sa vedem – poate se gasesc si tilhari de voturi. V-a placut cum candidatii PLDM pe lista pentru Parlament au votat de citeva ori? Pai ce fel d epartid democrat, daca este un partid hotesc?

  Inca o intrebare buna: „De ce funcțiile deținute de comuniști pînă la 29 iulie 2009 au rămas în mînile lor pînă la moment. Gîndiți că acești comuniști care au rămas la funcții, în campania electorală au lucrat pentru partidele AIE, clar că nu!” Pai, am spus mereu asta. Filat acum se pisa de frica sa nu ramina in afara majoritatii. Dupa care, daca va ramine in Opozitie, sa vedem cine il va mai iubi. Pentru ca oamenii nostri deja au fost stricati si de comunisti, si de PLDM – acum, fara treuca, in juruyl careia se da marea batalie, se vor aduna oamenii la partidul care pune laba pe ea. Pe TREUCA publica.

  Ghimpu nu e om cu principii, cum vrea el sa ne convinga. A terminat scoala cu spravca, pentru ca avea „2′ la mai multe obiecte. A nimerit la putere datorita ghebosului Dorin (ca si Ghimpu e ghebos deja, de atita „povara”), dar nu are viziune mare, e om marunt, mic si needucat, necivilizat. Foloseste lipsa de educatie a oamenilor. Nu vrea sa ii educe, dar nici nu poate, ca el insusi ar trebui sa mai citeasca vreo carte. Dar are masina noua, costume mai scumpe, e „om politic”, ce mai!..

  In rest – aveti dreptate si ma bucur ca sint si oameni care inteleg si corect starea de lucruri.

 43. Pt Ilie

  Dumneata incurci verticalitatea cu egoismul si principialitatea falsa si nefondata! Nu sunt deloc frustrata, am fost si am ramas verticala. Rebela imi spuna ltii, pentru ca nu li se da sa recunoasca adevarul.

  Nu ma supara Filat ca a cumparat electoratul. Ma indigneaza ca Filat a calcat in picioare, ca si comunistii, procesul electoral si democratic in R.Moldova. Asemenea oameni nu au dreptul sa ne conduca.

  Nu ma supara Ghimpu, el imi trezeste dezgust prin maruntimea comportamentului.

  Nu m-a suparat Matei – el a ramas unde a fost – nu a rezistat ispitei banilor si Puterii. A avut, in aceste alegeri, sansa sa se revanseze, dar a ramas marunt si slab. Nu s epoate depasi, nu isi gaseste locul, nu e respectat d eo buna parte din scriitori, dar sunt sigura si chiar stiu ca a votat PNL.

  Voronin si Rosca nu-i supara pe aliatii lui Filat si pe Filat, care l-a votat pe Voronin. Eu am rpoces contra lui Voronin si il voi cistiga, la fel cum am cistigat impotriva granicerilor, care, prin interdictia lui Voronin si Stoikov, nu mi-au dat voie sa trec de patru ori frontiera cu Romania.

  ba voi umbla mereu cu sacosa pe la televiziuni, voi spune mereu ca acestia nu sint democrati, ci comunisti deghizati, care si-au facut serviciul militar in trupe KGB.

  Nu am nevoie nimeni sa ma accepte undeva. Noi avem echipa noastra. Sunt inteleapta, de aceea nu fac greseli, sint verticala si toti, vazind asta, se desfac de ciuda. Cumparati-le validol.

 44. Pt VV

  Vitalie Ciobanu scrie bine. Dar ar fi mai bine sa il arda si pe Filat. Atunci ar fi mai credibil si mai obiectiv.

 45. Dna Pavlicenco & CO
  Este o vorbă populară „Deşteptul gîndeşte ce vorbeşte, dar … (ca să nu jignesc – nedeşteptul) vorbeşte ce gîndeşte”

  Oare nu observaţi că sunteţi pe aceiaş parte a baricadei luptei politice cu Voronin, Roşca, politicienii ruşi – aruncînd aciaş murdărie în Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.?
  M.Ghimpu, liderul PL, unicul lider din partidile parlamentare care cu adevărat este anticomunist (n-a colaborat cu neocomuniştii şi comuniştii) şi nu-i implicat în „prihvatezare” ca „familile” Voronin, Lupu-Plohotniuc, Filat
  Politicienii ruşi, comuniştii au făcut timp de 70 ani o sperietoare din unirea cu România , o sperietoare că acum românul M.Ghimpu este acel care ar putea să facă această unire cu România. M. Ghimpu a lămurit că Unirea nu depinde de voia lui Ghimpu, dar de voinţa cetăţenilor. Dna Pavlicenco cît n-aţi striga „Unirea” – pînă cînd cetăţenii nu v-or dori, nimic nu va fi.

  Conştient sau din prostie, cei care bateţi în PL, M.Ghimpu, D.Chirtoacă, faceţi lucru politicienilor ruşi şi a comuniştilor în a demoraliza politicienii cu verticalitate ca M.Ghimpu

  Care-i scopul Vostru criticîndul pe M.Ghimpu şi D.Chirtoacă? Cum gîndeţi – prin critica Voastră ne apropiem mai tare de Europa (şi de România) sau de Rusia,? Cum gîndiţi – ajutaţi cetăţenii să devie anticomunişti şi proeuropeni? Sau voi împliniţi indicaţiile politicienilor ruşi şi a comuniştilor?

  Dna Pavlicenco – gîndiţi pentru binile cetăţenilor R.Moldova sau al Dstră şi al PNL şi al forţilor retragrade?

  Dle M.Ghimpu, D.Chirtoacă nu cădeţi în despirare! Sunteţi unicii în care mai avem speranţă! Să vă ajute Domnul !!!

 46. Doamna Pavlicenco,

  Ma indoiesc ca veti scapa curand de nomenclaturisti si mafioti. Nici noi in Romania nu vom scapa curand. Fostii securistii inca sunt puternici, influenteaza structurile de putere, isi fac televiziuni, construiesc afaceri puternice. Voi aveti o tara mica cu un singur Plahotniuc, iar noi nu mai stim numarul „Plahotniucilor” de la noi. Din fericire timpul poate rezolva niste probleme, dar pana la trecerea generatiilor suntem nevoiti sa ne descurcam cu situatia. Un mare avantaj pentru noi este apartenenta la NATO si UE. Chiar daca romanii sunt in prezent cam pesimisti, mi se pare ca am evoluat enorm fata de anii 90`.

  Sper sa nu va mafiotizati si voi ca PNL-ul din Romania.

  O seara buna basarabenilor

 47. Eu cred ca lucrurile trebuiesc separate…acest ultim an si jumatate al AIE a fost foarte bun pentru ceea ce inseamna promovarea romanismului in Basarabia,s-au deschis posturi tv de limba romana,s-au ridicat vizele impuse abuziv de comunisti,s-au deschis noi consulate romanesti,ziarele si media de limba romana a putut sa-si faca treaba…am auzit opinii ale rusofonilor in care acestia acuza agresivitatea elementului romanesc,ceea ce e bine,inseamna ca lucrurile incep usor sa intre pe fagasul normal,incepe sa fie promovata limba majoritatii si cultura si traditiile bastinasilor…pe de alta parte e lupta politica,dusa cu metode variate si nu tocmai corecte,inteleg ca acest aspect este foarte deranjant pentru dumneavoastra doamna Pavlicenco si aveti dreptate insa pana la urma trebuie sa recunoasteti ca pentru romani si romanism acest ultim an si jumatate a fost bun…romanilor trebuie sa li se deschida parghii si ele au inceput sa se deschida…

 48. pt dna Pavlicenco
  Cum apreciati faptul ca Ghimpu s-a intalnit in secret cu cei de la PD. Scopul, dupa mine e clar, fiind deforizati de procentul modest obtinut in alegeri, cei de la PL si PD vor impreuna sa-l tina in corzi pe Filat pt a obtine mai multe functii!

 49. Azi la Moscova
  Atentie la Fotografia nr.63 – observati ce este scris pe perete!

  http://zyalt.livejournal.com/330396.html

 50. pt dna Pavlicenco
  Am examinat rezultatele alegerilor in Chisinau. Curios, dar PL a scazut mult: de la 24% la aleg.din 29 iulie la abia 16%. PLD in schimb a crescut de la 16% la 28%. Cum explicati aceste rezultate? Oare Chirtoaca va rezista la alegerile viitoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *