De aia nu trecem Puntea (spre Romania), ca se tot infratesc „liberalii” cu Dracu’

Asta e problema. Politicieni care vin pe valul national si democratic isi fac scop din a obtine transfer de imagine de la Tzarii rusi. Argumenul ca „iau transfer si de la demnitari romani” nu tine, cum nu tine ca „trebuie sa ne infratim cu Dracul, sa trecem Puntea”. Pai, daca nu s-a mai infratit si satrapul bolsevic moldovean mereu cu Diavolul rosu – si ce a obtinut?  Daca demnitate nu e, nimic nu e.

La cele spune de George Friedman, in postarea anterioara, intrebam: in eventualitatea destramarii UE, ce mai ramine din cel de-al doilea stat romanesc? Nu ar fi mai bine sa ramina incorporat, in mod firesc, in primul stat romanesc? Asa sint guvernantii nostri astazi, falsi liberali si falsi democrati, care vor sa mai stea la putere, pt ca se complac in fotolii de guvernanti ai unui stat creat de Stalin, in loc sa accepte ca viitorul e doar unul singur si trebuie depuse eforturi sincere si comune pentru a-l realiza. Trebuie sa fii orb sau pus rau pe planurile de a mai fura ce a ramas neprivatizat in statul asta, ca sa nu vezi acest viitor cert si unic.

Vedem, deci, ca si analistii externi confirma mesajul si optiunea noastra, de Unire cu Romania, ca unicele corecte. O confirma, indirect, si Filmul „Golgota Basarabiei”, pe care Partidul Liberal si-il vrea manifest electoral cind se teme sa spuna ca Unirea e singura noastra salvare de urgia comunista si imperiala rusa. (Nu va alertati – poza cu Ghimpu e plasata inca „prea corect!” – cunoasteti vorba romaneasca „o cazut ghetul om in cap”…)

Oamenii ne suna si ne spun ca PL-ului ii va fi greu fara PNL in viitorul Parlament. Si se va convinge doar peste putin timp de aceasta. In loc sa spuna, „Frati romani, votati pentru PL si PNL – unicele partide care apara valorile nationale si idealul de reintregire a neamului romanesc”, Mihai Ghimpu (cel care nu vorbea si nu s-a mai impacat cu fratele sau Gheorghe Ghimpu, cit acesta a fost in viata…), se foloseste azi din plin de imaginea-i, pt a se perpetua la Putere, unde uita de iesirea din CSI, de necesitatea intrarii in NATO, de retragerea armatei ruse, „dind vina” doar pe Tiraspol, uitind de obiectivul reintregirii neamului romanesc. De ce oare? Oare a uitat lumea ca cetatenia zero pentru rusi a fost promovata de gasca Lucinschi, Ghimpu si Hadirca? Oare nu vede lumea cine a stat pe 5 aprilie in spatele PL/PLDM, cine a stat pe 29 iulie in spatele PL/PLDM, cine azi – Lucinschi – a iesit la rampa deschisa pt PL si PLDM, unde e cocotat si fi’ su? Oare am uitat cine a restabilit Partidul Comunistilor in RM, in 1993? Corect – Lucinschi.O fi devenit P.L. – Petru Lucinschi roman si european?

Oare noi am uitat de cind a devenit Ghimpu „liberal”? Ii amintim – de cind noi, cei din PL-ul de dupa 2001, l-am unit in AMN pt doborirea comunistilor in 2005 (lucru nereusit si prin votul lui Filat din 4 aprilie). Atunci, un actual vicepresedinte al PNL i-a „facut un bine” si i-a sugerat lui Ghimpu sa ia denumirea. Numai ca a devenit Ghimpu din „reformator” in „liberal” cum sint eu fata mare cu o fiica mare cit mine… Cu batutul cu pumnul la sedinte de partid… Rusine pentru cei cocotati in functii pe dupa ghebul lui Chirtoaca, dupa principiul Vanika-Vstanika, iaca este, iaca nu-i, acum mare sef de stat si de ris… Ei lupta contra lui Voronin cind e in Opozitie… Eu am luptat contra lui Voronin (si mai am si acum un dosar la CEDO vs statul RM si R.Moldova), cind el era la putere, pe cal rosu, tocmai de aia acesti falsi liberali nu ne inghit – pe fundalul nostru, ei arata fara virilitate politica, ci doar ahtiati dupa populism, pentru a fi la treuca Puterii.

Noi, PNL, am cam tacut in aceasta campanie electorala, insa dupa ce Ghimpu a chemat oamenii sa uite de nr.1 si nr.13 din buletinul de vot, deschidem lupta contra liberalilor, nu doar contra Stingii antiromanesti! Pentru ca cei mai mari inamici ai Unirii sint liberalii falsi de pe dreapta. Ne-am suparat pentru ca Ghimpu ne-a pus pe acelasi cintar cu partidul verde corupt PLDM. Ghimpu uita ca societatea civila a gasit persoane nedemne pt Parlament pe lista PL si PLDM, si nu pe lista PNL!!! Noi nu vom uita ce a facut el acum…

Vladimir Filat iar i-a jurat credinta si dragoste lui Vladimir Putin. S-a intamplat azi, pe la pranz, la Sankt Petersburg

http://www.facebook.com/l/26f311G6Q4oUpBD_wKnIRkcAZkg;roncea.ro/2010/11/19/vladimir-filat-iar-i-a-jurat-credinta-si-dragoste-lui-vladimir-putin-s-a-intamplat-azi-la-sankt-petersburg-fotoinfo/

Premierul “moldovean” Vladimir Filat a avut o intrevedere tete-a-tete cu omologul sau rus, Vladimir Putin. Intalnirea a avut loc in cadrul summit-ului sefilor de Guverne din CSI, care se desfasoara la Sankt Petersburg, informeaza sursele deschise de la Chisinau.

Serviciul de Presa al Guvernului anunta ca Filat si Putin au discutat intregul spectru de probleme ce tin de relatiile bilaterale. Vladimir Putin a reiterat sprijinul Rusiei pentru Republica Moldova si disponibilitatea de a construi in continuare relatii bazate pe parteneriat strategic. Cei doi premieri au vorbit despre protectia sociala a cetatenilor moldoveni ce muncesc in Rusia, dar si despre cooperarea dintre agentii economici din cele doua tari, mentionand ca prin dialog pot fi identificate solutii pentru toate problemele ce apar. De asemenea, Vlad Filat s-a intalnit cu omologul sau ucrainean, Nikolai Azarov. Cei doi oficiali au discutat despre situatia de la frontiera din regiunea satului Palanca si au convenit sa stabileasca un format de negocieri pentru solutionarea problemelor ce au aparut.

La o intrevedere cu premierul kazah, Vlad Filat s-a referit la progresele in reglementarea problemei transnistrene inregistrate pe durata Presedintiei Kazahstanului in OSCE. Karim Masimov a reiterat deschiderea tarii sale pentru dezvoltarea relatiilor cu Republica Moldova si disponibilitatea de a contribui in continuarea la identificarea unei solutii pentru conflictul transnistrean.

Premierul Filat a fost insotit in Rusia de ministrul Finantelor, Veaceslav Negruta, viceministrul de Externe, Natalia Gherman (fiica lui Snegur, prezenta si la Trilaterala de la Bucuresti – de care-i place tovarasului CTP), si viceministrul Economiei, Octavian Calmac. Reuniunea sefilor de guverne a avut loc in incinta bibliotecii “Boris Eltin” din Sankt-Petersburg.

Lucrarile Summit-ului au demarat cu o sedinta in format restrans a sefilor de Guverne a statelor membre ale Comunitatii Statelor Independente. Ulterior, a avut loc sedinta Consiliului sefilor de guverne al CSI in format largit, cu participarea membrilor delegatiilor. In debutul sedintei, premierul Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a propus ca statele membre ale CSI sa semneze un Acord privind zona de comert liber a CSI. Documentul, care ar urma sa inlocuiasca Acordul semnat in anul 1994, ar putea fi gata de semnare pana la finele acestui an. De asemenea, premierul rus a reamintit despre initiativa Federatiei Ruse de a deschide centre expozitionale, care sa ajute la promovarea produselor din spatiul CSI. Vladimir Putin a precizat ca partea rusa este gata sa ofere in arenda centrele sale expozitionale pe o perioada de 50 de ani contra pretului simbolic de o rubla anual.

Loading Facebook Comments ...

71 Comments

Add a Comment
  1. numai cat am citit titlul mi s-a facut scarba de dta, VP! IATA DE CE SUNTEM ATAT DE VULNERABILI SI CASTIGA COMUNISTII , CA .. DREAPTA CHIAR SI CAND ESTE CU UN PICIOR IN GROAPA , TOT SE HAMAIE CA CAINII ! N-aM vazut pe aici nici un articol incoltit cu cuvinete de ocara , scarbos impotriva lui voronin, numai contra celor din AIE !Stimata doaMna, cui ii slugesti?! CREDCA DIAVOLULUI !Nu uita ca alegerile sunt duminica , dar mata de ratoiesti impotriva la .. ai nostri ..RUSINEEEEEEEEEE

  2. daca PNL-ul se descotorosea la timp de femeia asta scandalagioasa cu jargon de baba de la gard.. poate ca devenea un partid credibil , dar cand ii pui un clogan frumos in gura unei babe vulgare, denigrezi cuvantul de UNIRE ! AL DOILEA ROSCA .!.

  3. iar despre poza cu capul in jos pot sa spun un singur lucru : BABA NEBUNAAAAAAAAAAA ! a doua Lagutaaa !

  4. Doamna Pavlicenco, acest articol este o greseala si cred ca ati fost consiliata gresit. Cine v-a sfatuit sa atacati PL si pe Ghimpu cu aceste cuvinte murdare si false (refuz sa cred ca a fost initiativa dvs) v-a sfatuit prost si tot ce se poate intelege de aici este o invidie, o refulare a neputintei…
    Chiar si dorinta de a va atrage simpatizanti romani din randurile PL nu este o alegere buna pentru scopul pe care il urmareste PNL – Unirea cu Romania. Credeam ca veti merge incet dar sigur pe ideea de reintregire nationala step by step, constienta fiind ca nu aveti mari sanse de a aduna multe mandate in societatea basarabeana actuala… Cetatenii RM stiau ca exista o alta cale decat ce propuneau partidele deja consacrate si, in fiecare an electoral, PNL ar fi putut aduna mai multe mandate iar Unirea daca nu se face pe timpul nostru se va face de catre copiii nostri sau nepotii nostru dar se va face.
    Din pacate, vad ca nu ati avut aceasta rabdare pentru PNL si prin acest articol cred ca ati „reusit” sa indepartati si posibili simpatizanti dar cel mai trist este ca prin acest comportament aduceti in derizoriu un ideal atat de dorit de romani – Unirea natiunii romane in acelasi stat.
    Ma refer la atacul murdar la adresa lui Ghimpu si a PL si la faptul ca va coborati sa polemizati cu unii vizitatori ai blogului prin cuvinte ce nu va definesc ca politician…

  5. Multa lume vine pe blogul D-stra, D-na Vitalia si chiar din partea celor ce va ofenseaza acum o sa aveti sustinere.Intr-un moment se vor schimba toate.Va fi Moldova la acelas nivel de trai ca Europa, mai greu insa cu nivelul de cultura.Nu cred numai cei care nu au credinta, nici in puterile proprii , nici in Dumnezeu. Da, poate sint greseli, dar ajunge numai cel care merge.Mergeti inainte si rezultat va fi , chiar mai bun decit va asteptati.Sint abea primii pasi , dupa care vor urma alte evenimente , care vor aduce la trezirea nationala a acestui neam prin credinta , speranta si dragoste, poate chiar mai tirziu.Atunci vom fi mai multi si atunci vor intelege multi dreptatea cuvintului.Bunastarea materiala va cobori in folosul dreptatii si echitatii sociale, cautind cuvintul lui Dumnezeu.Vor fi schimbari grandioase in aceste doua tari romine , care au premergatori daci si romani, pentru ca” puterea adevarului n-are nevoe de nici un ajutor;si chiar daca nenumarati ar fi acei ce incearca s-o stirpeasca, ea (legea, credinta)nu numai ca nu se prapadeste, ci se face si mai stralucitoare si mareata chiar prin munca celor ce o lovesc si isi ride de aceia , care in zadar se chinuesc si se smintesc.”

  6. vitalita! am sa te bat la funduletul tau obraznic cu o vearga de agut!

  7. specificare; pentru poza lui ghimpu!

  8. Pt Dragos_RO

    1. Orice articol il scriu eu. Nimeni nu ma consiliaza.
    2. Ma intreb cine l-a sfatuit pe Ghimpu sa atace PNL? Poate imi spuneti? Aici: http://unimedia.md/?mod=news&id=26373
    3. PNL nu are nici o invidie, daca ar avea, nu am fi luat un mesaj atit de curajos. Invers – PL este invidios pe PNL pt mesaj si la Tirgul partidelor de duminica o gramada de tineri liberali au spus ca sint cu PNL.
    4. Noi exact asta facem – mergem incet, dar sigur, spre deosebire de cei ce devin statalisti dupa alegerile in care se dau drept unionisti.
    5. PNL nu are nevoie d emandate false. Sa gindim una, dar sa spunem alta. sa o faca in continuare PL, PLDM si alte partide.
    6. Daca aveti „rabdarea” sa va mai consumati 10 ani, nimeni nu va impiedica sa va votati idolii, falsi pt noi. Nu avem nevoie de sprijinitori oscilanti. Pe noi ne vor vota sprijinitorii fermi si constienti.
    7. Ghimpu este un om grosolan si incult, devenit din intimplare Presedinte. Si nu are acum viitor. Eu nici nu mi-l doresc, dar la sfirsit de cariera politica am dorit, cu echipa, sa spunem un adevar pe care nu au curajul „barbatii politici” sa il spuna.

    STIREA UNIMEDIA: „Pe ultima sută de metri ai campaniei, Ghimpu și-a amintit că mai sunt două partide care au cuvântul „liberal” în denumire. „Toți au luat acest cuvânt. Nu vă uitați la PNL sau PLDM, votați PL și gata!” Pe ultima sută de metri ai campaniei, Ghimpu și-a amintit că mai sunt două partide care au cuvântul ”Nu încurcați Partidul Liberal cu celelalte partide, mai avem încă două partide cu denumirea liberal, toți au luat această denumire după ce a revenit Partidul Liberal în frunte cu tânărul Dorin Chirtoacă și a câștigat alegerile locale.” Declarația aparține liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, făcută ieri, 20 noiembrie, în cadrul întâlnirii cu alegătorii din Ialoveni. Președintele PL s-a arătat deranjat de faptul că din cauza unui cuvânt comun în denumirea celor trei partide politice (Partidul Național-Liberal, Partidul Liberal-Democrat și Partidul Liberal), oamenii ar putea fi confuzionați atunci când vor trebui să aplice ștampila pe buletinul de vot în ziua de 28 noiembrie. ”Au luat și ei această denumire și acuma lumea încurcă. Nu vă uitați la numărul 1 sau 13 – 3 și gata!”, a îndemnat Ghimpu alegătorii din Ialoveni. UNIMEDIA precizează că oficial, partidele politice înscrise în cursă mai au la dispoziție doar 6 zile de campanie electorală. Potrivit sociologilor, pe ultima sută de metri a campaniei, ținta candidaților sunt alegătorii indeciși, procentul cărora este, conform ultimelor sondaje, de circa 30 la sută.”

  9. flavici spune:
    23 November 2010, la 08:08

    specificare; pentru poza lui ghimpu!

    Pai,D.Flavici,poate macar asa i-a veni mintea la cap d.Ghimpu.

  10. Pentru Vasilek:
    Amice,consider că m-am aflat destul de mult în PNL pentrua înţelege dacă d-na Vitalia e sinceră în ceea cepromovează sau doreşte doar să capete în parlament pe un timp unscaun moale.Anume pentru asta m-am înscris în PNL,ca să văd llucrurile din unterior.Concluzia me de pe zi pe zi se întăreşte:Oamenii de aici sunt sinceri în cele ce promovează,nu am observat chear deloc carierişti,ci numai oameni ce muncesc,luptă sincer pentru unitatea naţional-statalăa românilor,unii chear în tr-un depriment serios a intereselor lor personale.Pentru a te convinge de aceasta,vin-o şi tu în PNL,stai aici cel puţin o jumătate de an,şi dacă eşti un om cinstit şi sincer,sunt sigur că vei ajunge la aceleaşi concluzii ca mine.
    Voi plasa aici şi o replică adresată d-lui Anatol Petrencu la ultimulsau articol.Consider că merită citit şi aici pentru că e la temă şi explică cîte ceva.

    D-le Anatol!
    Sunt şi eu un Anatol din PNL.(un fost student de al d-ră,pe care l-aţi invitat la MAE).De ce însă nu am venit la MAE,unde am fost invitat chear de d-ră,ci am ales să mă înscriu în PNL, neinvitat de nimeni?
    Explicaţie:Mesajul pe care mergeţi d-ră nu se deosebeşte cu nimic de cel al PL-ului în care am fost membru atîta timp cît a fost ceva progresist.Ce rost ar avea să vin la MAE ce dublează doar mesajul PL-ului?La părerea mea,prin mesajul şi comportamentul lor,cei mai mulţi votanţi de la PL îi rup MAE,fără însă a le da ceva nou.
    Ne spun de locuri de muncă,dar pentru ce?Ca mai apoi băeţii lui Plahotniuc să pree afacerile celor ce vor deschide locuri de muncă?Bine,nu le place mesajul unionist deschis a PNL-ului, susţinătorii căruia consideră că odată şi odată trebuie să se ocupe cineva deschis cu educaţia simţului de apartenenţă la un singur stat românesc a cetăţenilor actualei R. Moldova, cui şi la ce ar servi ca naţiunea română să fie dispersată în două state,fie ele şi româneşti?(Apropo,personalităţile pe care le-aţi numit au fost libere să vină în PNL,unora chear li sa propus aşa ceva,faptul că nu au venit ei singuri la partidul ce promovează deschis idealul reîntregirii pământurilor româneşti într-o ţară ne arată cît de devotaţi şi cît de gata sunt de sacrificii dumnealor pentru idealul unităţii statale româneşti,dacă ar dori mai tare şi mai sincer realizarea cestu-i ideal,şi la un copil e clar,că de peplatforma politică a PNL-ului ar fi realizat-o mai eficient)
    Ne reîntoarcem totuşi la platforma politică a MAE,ce nu se deosebeşte practic decît prin schimbare de accente de cea a PL-ului.Oare,la părerea mea,ceea ce şi-a propus MAE nu ar fi mai uşor de realizat împreună şi cu Mişcarea antimafie a partidului Pentru neam şi ţară?
    Aşa că,d-le Anatol,la părerea mea, mai mare pericol pentru ca PL-ul să piardă votanţi vine de la MAE,nu de la PNL.Ştiu,de asta vinovaţi sunt unii lideri ai PL ce nu au dorit să unifice forţele ce se află pe acelaş segment de luptă pentru a nu fi puşi în umbră de personalităţi cum sunt An.Petrencu,Vit.Pavlicenco,V.Untilă,I.Colesnic, etc.,dar,dragii mei, acesta e un alt subiect pentru altă discuţie.
    Anatol Marin (Patriciu)

  11. Am vazut citatul dumneavoastra. Ce a facut atat de marsav Ghimpu ? A spus doar „nu-l votati pe ala, nici pe ala, votati-ma pe mine!” Sa ne intelegem, Ghimpu este departe de a fi un politician roman stralucit, nu are nici macar seriozitatea si tenacitatea lui Filat, diplomatia lui Lupu sau fermitatea si mesajul clar al Vitaliei Pavlicenco…
    Prin conjunctura ce l-a adus la putere, el a avut ocazia sa arate nu numai prin vorbe dar si prin fapte ca este loial natiunii sale. A avut curajul sa ia decizii la care ceilalti se uitau ca la un nebun si nu stiau cum sa se delimiteze mai repede de actiunile sale…
    Cateva exemple:
    – refuzul de a merge la Moscova pe 9 mai („Nu pot sa uit toate nenorocirile, deportarile, foamea aduse de armata urss.”)
    – decretul prin care ziua de 28 iunie 1940 se recunoaste a fi zi de ocupatie sovietica, deci, implicit se recunoaste raptul Basarabiei din acea zi. Decretul mai stabileste comemorarea victimelor ocupatiei sovietice si aminteste ca armata rusa de ocupatie este inca pe teritoriul RM
    – a pus piatra de temelie pentru un monument inchinat comemorarii victimelor ocupatiei sovietice
    – a declarat deseori ca este roman si unionist chiar daca a dezmintit apoi ca ar dori Reintregirea Romaniei din motive lesne de observat (are nevoie si de voturile basarabenilor speriati ca ideea de Unire cu Romania ar atrage niste repercursiuni din partea Rusiei sau chiar un razboi civil) pentru a continua apoi de la putere actiunile sale de adevarat roman
    Daca PL si PNL ar lua impreuna 18% din voturi (13+5) ar insemna inceputul desteptarii romanilor din Basarabia. Asa sa ne ajute Dumnezeu
    PS. Dupa cum era de asteptat pcrm nu si-a spus ultimul cuvant. Au inceput provocarile (vezi cazul Resetnicov)

  12. Pentru Dragos_RO:
    La părerea mea,d-l Ghimpu ar fi trebuit să manifeste mai mult tact de la poziţia unde se află,dacă aceasta o spunea altcineva,nu era mare trebă,dacă a spus-o d-lui,lovind cu aceeasta în partenerii liberali,apoi e de înţeles reacţia D-nei Vitalia.
    Ar fi fost mai înţelept din partea d-lui să fi spus:Votaţi,oameni buni,doar partide liberale,nu de altele.Doar cu toţii luptăm pentru aceleaşi idealuri,fiecare din aceste partide avînd şi anumite greşeli şi lacune în activitatea lor,de ce d-lui ar considera că anume liberalii conduşi de d-lui sunt cei buni,pe cînd ceilalţi liberali nu merită a fi susţinuţi?Vin de acolo,din PL,şi am destule motive ca la alegerile din 28.XI să nu-i mai susţin prin votul meu, ci pe PNL,deşi au realizat multe lucruri pozitive pînă acum avîănd cu aceasta şi anumite merite.Reeşind din situaţia concretă,consider că trebuie să activăm,muncim spre perspectiva ce o avem de realizat pe viitor,nu să elogiem doar pe acei ce au multe merite în trecut,dar nu avem siguranţa că ce ne promit d-lor pe viitor este cel mai bun şi eficient pentru noi.Totuşi,bravo,d-lui Ghimpu pentru ce a făcut,dar dacă nu făcea acestea,cine ar fi făcut astea în locul lui?Dacă erau alţi liberali în locul d-lui,(Pavlicenco,Petrenco,Colesnic şi alţii)sunt sigur că ar fi realizat aceleaşi lucruri,poate chear şi mai multe.
    Ar fi înţelept,la părerea mea,ca d-l Ghimpu să iasă public undeva cu o scuză ce ar suna cam aşa:Votaţi liberalii,toţi sunt ai noştri şi e cel mai bun din ce avem acum.
    Ar face aceasta în interesul forţelor naţional-reformatoare,dela zîzanii şi certuri între liberali,nu au de cîştigat ei între ei,ci alţii,mai ales comuniştii.

  13. Dragii mei!
    M-am uitat acum să văd ce mi-a răspuns d-l An.Petrencu la replica mea de la ultimul sau articol.Nu mi-a răspuns,ci mi-a şters replica.De ce oare a făcut-o,cum de înţeles acest gest a unui om remarcabil ca d-lui?A devenit atît de periculoasă părerea mea pentru părtaşii d-lui,încît a ales soluţia cea mai sigură, – a sters-o de pe blogul său.
    La părerea mea,am spus nişte adevăruri incomode.Dacă aveţi cunoştiţe între părtaşii d-lui,invitaţii să citească ce am spus despre activitatea MAE aici, cu vre-o două replici mai sus.Acum,aţi înţeles cu ce se ocupă MAE,dacă deranjează asemenea puncte de vedere?

  14. Văd că mi-a pus replica din nou.Mă gîndeam să o plasez încă o dată şi să-i scriu că de îmi mai şterge replica de la acel articol al d-lui,apoi numita replică are şanse să mai apară cel puţin pe încă vre-o cinci bloguri de aici şi din altă parte, de unde îi va veni mai greu să o şteargă.Undeva totuşi va rămîne şi o vor citi cu mult mai mulţi decît o citesc pe blogul d-lui.
    Anatol Marin

  15. Stimata doamna Pavlicenco!
    Meseajul electoral al Dvs este clar si devine tot mai limpede, daca citesti si raspunsurile Dvs la comentariile facute. Ideea unionista a fost si va ramane partea cea mai sensibila constiintei apartenentei noastre roanesti ca popor, insa scaterea acestei idei drept tinta politica in casmpania electorala nu este, pentru moment, decat o utopie, iar Dvs sunteti foarte constienta de acest lucru. Orice cetatean vertebrat, la care se presupune ca Dvs faceti apel, prin aceste sageti aelectorale pe care le lansati, se intreaba in cel mai firesc mod: cum vedeti Dvs unirea cu Romania in acest moment? Fireste ca aveti un raspuns; nu stiu care este, desi cred ca este unul eronat, pentru ca acest obiectiv, un ideal politic, trebuie sa recunosc, nu este posibil in actuala conjuctura geo-politica internationala. Pe de alta parte, inteleg apelul facut de Dvs la ideea unionista, pentru ca, realmente, nu vad cu ce altceva ati putea Dvs, si partidul pe care il reprezentati, impresiona sau convinge masele sa va voteze. Cred, doamna Pavlicenco, ca sunteti constienta deja de procentul pe care il veti obtine in aceste alegeri si, dupa parerea mea, care poate nu conteaza atat de mult, ar trebui sa va reorientati: ori spre o fuziune cu PL-ul, pentru ca, trebuie sa recunoasteti, nu aveti nici o sansa in fata acestu concurent direct al asa-zisului Dvs partid ori sa treceti in tabara altui partid, pentru ca, in opinia mea, prin prestatia Dvs, nu reprezentati nicidecum valorile si ideologia liberale. Mai cred ca singura Dvs sansa de a acumula macar 1% in aceste alegeri este in unii alegatori, care va mai dau atentie, datorita mesajelor Dvs absolut populiste sau in cei care, din greseala, vor vota partidul Dvs in locul PL-ului, pentru ca, trebuie sa recunoasteti, mai sunt astfel de alegatori.
    In consecinta, argumentele electorale prezentate de Dvs nu au nici un fundament politic, social sau economic, fapt care explica si atacurile violente pe care le faceti liderilor din partidele concurente, pentru ca ce altceva ramane de facut unui pseudo-partid politic in goana sa nebuna dupa voturi?

  16. Ideia UNIRII are radacini foarte viechi,dar momentul potrivit ,este anume acum.Este absolut necesar de a aprinde flacara UNIRII in parlament. Aciasta faclie slujeste drpt lumina la capatul tunelului pentru tinara jeneratie, pentru oamenii cu venituri prea modeste, pentru indecisii care au pierdut total increderea( la care ma alipesc) in demagogia statalistilor fara niam si tara.Sa punem umarul, sa ne hotarim singuri soarta .La 28 noembrie sa votam N:I.

  17. Doamna sunteti penibila,nu stiu daca partidul vostru este o aripa a PNL romania,dar mi-e rusine daca sunteti.
    De chat o Vitalia Pavlicenco mai bine un Mihai Ghimpu,sunteti foarte nationalista pentru un nume rusesc………….

  18. Pai ce, sa mai discutam si mesajul PL ? Mi se pare ca ei ghindesc ruseste si incearca sa traduca romaneste.

    Ce intelegeti prin mesajul lor ” Paaaa, coruptie ! Paaaaa, saracie, Paaaaa…..! ”

    Acest mesaj este un fel de „Poca”?, ce inseamna ca ne vedem in curind ?

    Mai tineti minte cum a criticat Ghimpul proiectul Republica Moldova-Romania ? A fost publicat in ziarul „Timpul”. am citit personal.

    Se arata deranjat ca nu cumva sa se supere Romania. De parca ar fi un pacat sa doresti intregirea neamului…..

    Acum este sufocat de mesajul unionist al PNL ” Unirea cu Romania – cea mai scurca cale de integrare in Europa” .
    Ce doreste M.Ghimpul ? Sa nu promoveze nimeni acest interes national, daca nu o face d-lui ?

    Voi vota PNL !
    Stiu ca nu se va face Unirea in zile numarate, dar unionistii nu trebuie sa fie nimiciti, distrusi, anihilati…..Oricum unica salvare a poporului roman din Basarabia este U-NI-REA !

  19. Pt Costandachi

    Lasati asa-zisul partid in pace si mergeti s ava balaciti in continuarea in confortul unui partid serios. Nu avem nici o goana nebuna dupa voturi. Ba chiar deloc. Noi am lansat mesajul Unirii pentru a le arata tuturor fricosilor ca asa ceva e posibil si trebuie sa fie posibil. Iar lasii – sa faca ce stiu – actiuni de lasitate.

    Nu avem nici un scop de unire cu PL. Acest partid va dispare. daca va dori sa intre in Internationala Liberala va trebui sa devina componenta a PNL. Nu acum, pe viitor, cind – se va vedea. PL si PLDM sint partide strutocamila, ca si AMN.

  20. Pentru dl Petrenco, la ultimul sau articol

    Dl Petrenco, „marele unionist” camuflat, nu merita nici un raspuns. Insa, pt ca sint adepta transparentei, ii raspund (plasez raspunsul si pe blogul meu):

    Nu va mai frământă pe Dvs. nici o chestiune, dar nu stiti ce sa mai scrieti ca sa salvati imaginea, lipsa carismei si a locomotivei, a vectorului si a vreunei ideologii a MAE. Acum, concret:

    1. Cu Leonida Lari incercati sa discutati. Eu am mai fost sunata de ea acum un an. Am vazut-o la Bucuresti. Dupa ce veti discuta, veti avea raspuns la intrebare. Dar v-as intreba despre Lari – de ce nu a venit o data macar in RM sa adune lumea si sa ne povesteasca si cum a promovat unionismul in Parlamentul Romaniei, precum si ce probleme mai avem noi pe care dinsa sa le faca mai cunoscute acolo. Intrebati-va si de ce nu a mai fost promovata de nici un partid. Eu stiu de ce.

    2. Cu Mircea Druc am vorbit. Nu are cetatenie moldoveneasca si nu a putut candida. A spus ca ne sprijina din tot sufletul. Dar a spus ca daca i s-ar da acum urgent cetatenia RM, ar fi nevoit, poate, sa se simta obligat in fata liderului altui partid… Nu precizez – e clar, nu?

    3. Cu Ilie Bratu, recunoscutul lider al Mişcării Unioniste din Republica Moldova (MURM), am discutat de citeva ori. El a cerut sa modificam urgent Statutul PNL. Asta nu am putut sa o facem acum. Martori a ceea ce vorbesc sint ex-vicepresedintele Miscarii Unioniste Mariana Cultuclu, pe lista pt deputati a PNL, si Teodor Arseni, presedintele Filialei Orhei a PNL. Intrebati-i ce impresie le-a lasat discutia cu Bratu.

    4. Pe Iacob Golovcă, incontestabilul lider al organizaţiei „Anti-Pact Ribbentrop-Molotov”, il cunosc accidental. Cred ca o mai buna reprezentanta a ceea ce a insemnat Miscarea Unionista ramine Mariana Cultuclu. Este mai rationala. Ea este pe lista PNL in primii 15.

    5. Despre Nicolae Dabija, nu doar scriitorul, ci şi liderul incontestabil al Forului Democrat al Românilor din Moldova (FDRM), nu discut. pentru ca stiti bine ce eforturi s-au depus pentru a-l aduce pe 5 aprilie pe lista MAE si nu a reusit. Pina la urma, tot Dvs. nu l-ati prea vrut, v-a speriat concurenta. Eu am spus ca ii cedez locul. Insa acum Dabija ne este noua dator, nu noi – lui. Pt ca, dupa ce l-am sprijinit pentru Parlamentul Romaniei, fiind membru a doua PNL-uri, el a uitat a doua zi de noi, iar FDRM niciodata nu ne-a sprijinit – nici pe MAE, nici pe PNL. MAE l-a sprijinit mai putin pe Dabija in acele alegeri.

    6. L-am invitat pe lista pe Gheorghe Vita, de la Uniunea romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, care ne sprijina, pe Constantin Mitache, liderul Partidului National Roman, am discutat cu Constantin Lazar, de la Asociatia cetatenilor romani, cu dl Mahu, de la veteranii romani. A venit la noi Valeriu Matei, l-au primit membrii DPN cu aplauye si ridicati in picioare, insa a disparut fara a spune de ce. Probabil, l-au pus la cale „scriitorii”.

    Si acum – citeva sfaturi.

    1. Fiti unionist si veti demonstra ca sinteti om nesantajabil.
    2. Promovati Dvs. un mesaj unionist si adunati-i pe toti sub drapelul MAE.
    3. Terminati cu minciunile, de orice gen.
    4. Impacati-va cu ideea ca MAE e proiect esuat.

    Noi, PNL, o echipa de calitate si unita, cel putin ne facem datoria cinstit, indiferent de gradul de ticalosie al „patriotilor romani”.

    Restul – sint aberatii puse la cale de sforarii Dvs. de pe ambele maluri de Prut. Metodologia luptei politice este sa lovesti in cei de la care poti lua voturi si PNL considera ca sint multi rataciti si dezamagiti la PLDM; aflati acolo la treuca, iar Filat e un pericol de dictatura la fel ca si Voronin. Va veti convinge.

    Eu nu va spun al cui satelit ati incercat sa fiti, adica MAE. Nu ma intereseaza. Dumnezeu cu Dvs. si cu partidul pe care incercati sa il conduceti. Foarte multe as avea sa va spun, insa incerc si eu sa ramin fidela angajamentului de dupa 5 aprilie – despre MAE – ca despre morti – ori de bine, ori deloc. Pa, si ne intilnim dupa 28 noiembrie. Nu este exclus – fiecare cu dezamagirile lui…

    Vitalia Pavlicenco

  21. Doamna Pavlicenco,
    Vă mulțumesc pentru răspuns, însă, ca să fiu sincer, nu m-ați convins deloc. Iertați-mă, dar răspunsul Dvs. seamănă cu unul dat copiilor de la grădiniță care își întreabă părinții de ce trebuie ca ei să fie cuminți! Nu ați adus nici un argument concret în sprijinul ideii pe care o promovați, căci, dincolo de această campanie electorală, promisiunile trebuie să aibă un anumit fundament. Nu sunt membru nici unui partid politic din Republica Moldova, nu mă ”bălăcesc” (expresia vă aparține) în confortul vreunui partid puternic și nici nu fac campanie electorală pentru un partid sau altul. Mă întrebam, ca simplu cetățean, care pe 28 nov va ieși la vot, cum se poate manipula opinia publică cu acest subiect care necesită un tratament cu totul aparte. Chestiunea unirii cu România nu este un subiect de CANCAN; este nevoie de o conjunctură politică internațională favorabilă și de o diplomație rafinată pentru atingerea acestui obiectiv. Dvs, însă, transmiteți acestă chestiune delicată poporului sub forma pâinii și a circului sau a luptelor cu gladiatori.
    Faptul că unii încearcă să gândească rațional această chestiune, evitând să fie luați de valul electoral, nu-i poate eticheta drept ”fricoși”. Cred că ar fi bine să vă argumentați atât ideile promovate, cât și acuzațiile lansate la adresa tuturor, inclusiv a celor ”fricoși”.
    Lucrul cel mai curios legat de această problemă, cea a unirii, este tocmai acela că discuția în cauza revine în atenție, de fiecare dată, exact în campania electorală. Nu credeți că acest ”detaliu” lasă loc unor anumite bănuieli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *