Atacurile împotriva PNL călesc electoratul naţional-liberal

Partidul National Liberal nu a obosit societatea si ziaristii prin conferinte de presa in aceasta campanie electorala. Echipa centrala si echipele teritoriale ale formatiunii muncesc intre oameni, explicindu-le un mesaj dificil – „PNL propune Unirea cu Romania”, care, desigur, este inevitabila. PNL considera ca votul in favoarea sa va fi un vot al Demnitatii.

PNL nu i-a atacat in declaratii pe concurentii electorali, decit, evident, in dezbateri politice. Acestea, insa, sint organizate tendentios, prin cirdasia dintre Puterea, ce controleaza presa, si presa, afiliata Puterii. PNL nu este invitat, practic, de televiziuni la talk-show-uri, incalcindu-se, astfel, p.18 din Regulamentul privind conceptia de reflectare a campaniei electorale, chiar si dupa ce PNL a depus acestor institutii de presa scrisori de solicitare. In dezbateri, PNL e plasat de presa aservita puterii doar cu partide extraparlamentare fara activitate de-a lungul anilor, cumparate acum de diferite gasti, ce fac jocul unor grupari de presiune cu origini in partidele inca parlamentare. PNL, care a sprijinit trei componente ale Aliantei, aproape ca nu are posibilitatea sa dialogheze cu aceasta, condusa de lideri aroganti.

Acesti lideri, prin structurile controlate, impiedica orice plasare de publicitate de catre PNL – pe troleibuze, microbuze, cu masini specializate. Structurile politizate si corupte inainteaza cerinte artificiale, ca firmele angajate sa nu poata plasa publicitatea PNL, sub amenintari administrative. Refuzuri, tergiversari birocratice evidente contra PNL, acte inventate, menite sa traga din timp, provin ba de la Ministerul Ecologiei, ba de la Moldstandarde, ba de la cei ce gestioneaza microbuzele, impartite, ca loc de publicitate, intre PLDM, ce le controleaza pe toate, exceptind ruta Prim, despre care se spune ca e controlata de liberali. Astfel, publicitatea pe microbuze poate fi doar a PL sau PLDM, acest lucru afirmindu-se deschis. Sub amenintarea sanctiunilor abuzive de orice gen, nu se permite nici incleierea afiselor pe unele cladiri, desi patronii accepta publicitatea.

E posiibila anuntarea pozitiei publice a companiei ce se ocupa de publicitate, indignata de impedimentele impuse, careia i se spune pe fata ca publicitatea poate fi plasata doar pentru un partid mai verde, ori deloc. Adica, PNL nu are loc pentru publicitate.

Este revoltator ca aceste lucruri se intimpla sub regim democrat si liberal, care devine tot mai dictatorial, pretinzind sa-l depaseasca pe cel comunist. Sesizam ca atacurile si nerespectarea legii de catre partidele de guvernamint sint orientate contra Mesajului Unirii cu Romania si a echipei ce il promoveaza, de frica mare ca aceasta echipa, ajunsa in Parlament, va strica socotelile si planurile antiromanesti ale fostilor votanti ai lui Voronin. Acestea si altele sint atacuri indirecte la adresa PNL.

Un alt compartiment sint atacurile directe si publice la adresa PNL. Este vorba de atacurile, ramase fara riposta, la unele televiziuni proferate de Vladimir Voronin contra presedintelui PNL. Voronin e deja in proces la CEDO cu Vitalia Pavlicenco, pentru calomnierea la care s-a dedat ca sef de stat. Acum isi permite aceasta ca deputat, caruia AIE nu i-a scos imunitatea.

Si liderul comunist Voronin, si liderul social-democrat Viktor Selin l-au amenintat pe presedintele PNL cu puscaria pentru Mesajul Unirii cu Romania, necunoscind ca PNL si-a cistigat dreptul de a vorbi liber in campania electorala, inclusiv despre Unirea cu Romania, in instantele nationale de judecata, in baza art.10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Ultima inventie antiUnire este a lui Viktor Stepaniuk, cel care i-a cerut Curtii Constitutionale sa scoata PNL in afara legii. Tovarasul a ros degeaba pantalonii in Parlament, raminind cu mentalitate stalinista si, cel mai bun lucru pentru societatea noastra, ar fi sa plece din politica.

Inca un compartiment – deja al atacurilor camuflate – sint sondajele fabricate la comanda si folosite de partide fara mesaj si fara locomotiva, specializate doar in trageri de sfori si in manipulari. Consideram drept atac neloial clipul artificial si de esenta manipulatorie al MAE. Veaceslav Untila si-a facut scop din a ingropa PNL si AMN, pentru a justifica, probabil, increderea sponsorilor. Iata ca ultimul Barometru de opinie l-a pus la punct pe Untila si echipa de manipulatori, ramasi in coada cozii, cu toate stradaniile ridicole.

Inca o manipulare neloiala este vehicularea „votului util”, calificat ca fenomen chiar de PNL, pe care reprezentantii partidelor parlamentare il aplica asiduu contra PNL, ce are, totusi o sansa mare de a accede in Parlament. Dincolo de faptul ca voturile de sub prag se impart egal, PNL are sansa pentru ca:

 1. Deja a intrat in topul primelor cinci partide, pentru ca are un Mesaj absolut distinct fata de bilbiiala proeuropeana a liderilor ratati
 2. PNL nu oboseste societatea cu bilborduri de kilometri patrati de lei furati de la populatie
 3. Echipele PNL muncesc cinstit in teritoriu
 4. PNL are un comportament civilizat, sincer, si nu populist
 5. Datele Barometrului vizeaza starea de lucruri de la 7 noiembrie
 6. Aparitiile televizate intense pentru PNL abia incep.

In incheiere, PNL indeamna electoratul partidelor ramase departe de PNL conform Barometrului de opinie sa nu-si disperseze votul cu partide fara mesaj, fara obiectiv, fara locomotive si cu gasti, nu cu echipe bazate pe valori nationale si principii democratice. Ar fi o contributie la efortul anticomunist, daca partidele fara sansa s-ar retrage in favoarea PNL, a carui prezenta in Parlament va aduce Demnitate clasei politice si esenta romaneasca in Legislativul celui de-al doilea stat romanesc.

Chisinau, 17 noiembrie 2010

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Din pacate, cansa PNL ae a intra in parlament e mica, nu e mare. Inclin sa cred ca sanse mai mare le are inca AMN. Dar vom trai si vom vedea

 2. Doamna Pavlicenco, as sugera sa luati, daca nu exemplu, macar atitudine fata de comportamentul Dlui Primar, Dorin Chirtoaca, la sfarsitul Profunzimei cu Lorena Bogza de aseara, cand in discursul sau nu si-a aratat nagatii de „unionist” si cel mai liberal, ci a indemnat alegatorii sa iasa la vot si sa voteze partidele din Alianta. Sunteti in stare de a va calca pe orgoliul neimplinit din cauza imposibililtatii de a accede in parlament, si a indemna alegatorii sa aleaga cei ce au luptat si lupta cu urgia khmerilor rosii?

 3. Bravo, d-na Pavlicenco! Demult era nevoie de asa oameni si de asa partid! La 28 noiembrie TOTI VOTAM PNL!

 4. Votam rational: PL sau PLDM

 5. # VladV spune:
  17 November 2010, la 13:01

  Votam rational: PL sau PLDM

  deja doar prin felul de indemnare nedecisa de partid A sau B demonstrezi irationalitatea !!!

 6. LASII, SERVILII fata de ocupantul care-i pandeste din transnistria, KOKO-ii, ALIANTA ANTINATIONALA , toti sunt contra PNL-ului si contra UNIRII cu ROMANIA.

  EI justifica pozitia lor contra-naturii acuzand poporul ca „” noi am vrea dar poporul nu vrea „”.
  POPORUL este INTELIGENT , el urmeaza pe cei pe care l-au ales daca acestia il asigura ca sunt condusi spre mai BINE.

  CONCRET :::::::::: DACA GHIMPU sau LUPOFF sau VORONOFF spun oamenilor ca o vor duce mai bine in UE si NATO prin UNIREA grabnica cu ROMANIA, acestia ii vor urma.

  CUM acesti politicieni prefera sa aiba moldova ca o mica mosie a lor, sa o imparta intre ei, ei refuza NATO si orice idee de UNIRE cu ROMANIA.

  SINGURUL BASTION care ne ramane este PNL-ul, condus MAGISTRAL de CHARMANTA DOAMNA VITALIA.

  POLITICIENI de toate culorile din moldova TREZITI-va din somnul cel de moarte.

 7. blackt spune:
  17 November 2010, la 15:03

  „Votam rational: PL sau PLDM

  deja doar prin felul de indemnare nedecisa de partid A sau B demonstrezi irationalitatea !!!”

  Aveti perfecta dreptate, mai ales ca aceste partide sunt si diferite la politica externa si interesul national promovate ….

 8. Imperiul rus numit SOVIETELE ,

  a cazut NU din cauza votcii ci pentruca rusii si – au dat seama in ceasul al 12 – lea ca merg spre catastrofa sigura din punct de vedere economic daca continua sa aplice metodele aberante de tip MAFIOT ale KOKO-munismului. DEci au schimbat macazul si au imbratisat capitalismul, intelighentia imbogatindu-se peste noapte, far niciun efort de veritabila INTELIGENTA.

  KOKO-ii afirma mereu ca KOKO-munismul este o fericire dar nu este aplicat cum a spus MARX. CITITI pe MARX si veti vedea ca KOKO – munismul, in toate tarile din lume, a aplicat EXACT marxismul ::::::::: Lupta de clasa adica ura intre muncitor si intelectual, ura taranului fata de taranii mai instariti . Distrugerea societatii vechi adica asasinarea in masa a opozantilor politici . Saracirea fortata prin kolektivizare deci interzicand inititiva proprie fiecarui cetatean . Distrugerea religiei crestine , acest “” OPIUM “” , prin asasinarea in masa a preotilor .

  Ce au adus BOLSEVICII ca noutate ?????????? Contributia GENIALA , “” UMANISTA “” a lui LENIN si anume :::::::: APLICAREA Infometarii populatiilior ca mijloc de a accepta comunismul si crearea GULAGURILOR o alta forma de distrugere a indivizilor in masa.
  NU stiu daca MARX sau ENGHELS ar fi sugerat undeva aceste metode.

  POATE mai sunt si alte contributii bolsevice dar imi scapa pentru nmoment.

 9. Partea cu îndemnarea pentru restul partidelor „sa nu-și disperseze votul” e super tare. Mai ales după miile de comentarii/răspunsuri citite pe același subiect dar care se refereau la PNL. 🙂

  Iar partea despre zoile turnate de pe acest blog în adresa PL si PLDM pe parcursul anului care astăzi sunt numite ‘ a sprijinit trei componente’ e și mai frumoasa.

 10. Se zvoneste, Untila vrea sa se retraga din cursa electorala in folosul PNL. Zilele acestea este asteptata declaratia public al acestuia. Doamne ajuta!

 11. Se zvoneste, Untila vrea sa se retraga din cursa electorala in folosul PNL. Zilele acestea este asteptata declaratia public al acestuia. Doamne ajuta!

  asta viseaza pavlicenco in fiecare noapte :))))))))))
  buna gluma. sper ca e o gluma daca nu deveniti ridicoli cu totul 😀

 12. # Vlas spune:
  17 November 2010, la 19:07

  „Se zvoneste, Untila vrea sa se retraga din cursa electorala in folosul PNL. Zilele acestea este asteptata declaratia public al acestuia. Doamne ajuta!”

  Nu cred ! V.Untila nu va face atare gest curajos…..Dinsul crede ca este cel mai bun, dar se va vedea la urma cine si cum este.

  Eu am votat PL, dar acum voi vota PNL. Trebuie sa dau un vot Demn pentru Unire. Unirea cu Romania va fi chindva sau daca nu vom vota acum pentru Unire, va fi o alta unire- cu rusnacii sub ciubota moscalului.

  Avem sau nu Demnitate? Suntem sau nu Uniti ?

  Toti rominii de pretutindeni sunt imbracati in haine diferite, dar inima bate la fel !

 13. doru spune:
  17 November 2010, la 20:08

  „buna gluma. sper ca e o gluma daca nu deveniti ridicoli cu totul :D”

  Ridicoli sunt cei care nu cred in nimic, nici macar in fortele proprii. Alde .oma/sa nu supar pe cei cu numele/ necredinciosul.
  Eu cred ca PNL va acede in parlament si va zadarnici jaful si politica dublelor standarde minciunoase.

 14. Pt Igor

  Nu cedam mai mult niciodata in favoarea niciunui partid, pt ca nu merita mai mult sprijinul nostru. Nici nu discutam pe aceasta tema mai mult.

 15. doru spune:
  ar fi foarte corect din partea MAE,daca s-ar retrage in favoarea PNL.Asta ar insemna ca isi indeplinesc misiunea cinstit.Oricum sunt datori PNL,acum e momentul sa-si intoarca datoria.

 16. foarte interesant ca si nit-u tot stirea asta a dat-o. oare sa vina aceasta stire la nit din partea pnl ca un fel de provocare? eu cred ca pavlicenco ar fi in stare de orice si nu m-ar mira daca ea o zvonit aceasta „retragere”. iar pt restul care vb despre retragerea MAE in folosul pnl beti niste apa rece, scoate-ti capu pe geam si reveniti-va la viata. deveniti la fel de ridicoli ca si „brava” voastra conducatoare care nu este rusoaica da numele vitalia tot il are :)))

 17. opincuţă care datorie? linisteste-te ca la alegerie trecute pnl a facut numai un defavor pentru MAE

 18. Hai,las-o mai moale mai, dorule!

 19. Pt doru

  Ce stire a dat NIT? Eu nu privesc NIT. Privesc Publika si Realitatea TV.
  Despre ce provocare vorbiti?
  Despre ce retragere vorbiti, ca nu inteleg?
  Nu avem nevoie de nici o retragere in favoarea PNL. Nu umblam cu asta decit glumind.
  Lasati-ma in pace cu numele meu de familie, care e al sotului meu, un om respectat impreuna cu familia sa.
  In rest, nu prima oara am citit aberatii „de la doru cetire…”
  Poate mai invatati si limba, ce cuvint o fi acesta „defavor”? Nu am criticat MAE-ul, dar a lasat un gust superamar oamenilor nostri, care nu vor sa auda de MAE. Dumnezeu sa ii ierte!

 20. ooo ca tot timpu cind nu aveti ce comenta va legati de gramatica. bravo! dumnezeu sa va ierte si pe dvs
  si nu vorbeam de numele stimabilului sot Pavlicenco ci chiar al dvs vitalia 😀
  si stati fara grija o sa comentez atit cit este nevoie, nu va enervati 😉

 21. Reintregirea niamului nu este un mit, sau utopie. Este o necesitate vitala,indiferent de divergentile de moment.Cu astfel de stare a lucrurilor nici o Alianta nu va fi in stare sa ne apere interesele si existenta fizica. Cei ce vor integrarea in UE, ocolind fratii, mint rau.Sugacii avutului obstesc se simt bine in mediul fardelejilor creat tot de ei.Aciasta nu are absolut nimic cu modelul democratic de guvernare la care viseaza majoritatea(preponderent tinerii)Spre ideia Unirii ne indreapta si vectorul PNL Bravo stimata d-na Vitalia!IZBINDA!!!!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *