Cum credeti: de ce „Timpul” procedeaza astfel?

Nu prea comentam. Doar postam un fragment al screen-ului preluat din „Timpul” (http://www.timpul.md/), care este mai mult decit elocvent, si intrebam: „De ce PNL, primul in buletinul de vot, nu figureaza in „sondajul” postat pe pagina ziarului? E frica de mesajul nostru, e vorba de un dispret materializat sau de vreo comanda verde?”

Asteptam comentariile Dvs.

Acest caz seamana cu diversiunea de trista faima din 1 aprilie 2009 a Jurnalului TV, cind a difuzat „gluma” ca „MAE s-a retras din cursa”. Chiar daca 1 aprilie e departe, nu excludem ca romanasii nostri vor proceda la alte „podlenci” (pentru romani – „ticalosii”) la adresa PNL… Avem si exemple, dar nu le dam. Spre deosebire de altii, care semneaza cu rivna pacte de neagresivitate si fac ticalosii, noi nu semnam nimic, dar incercam sa fim corecti.

Nu facem nici o legatura aici cu titlul articolului lui Gherasim…

In viitorul Parlament vom vedea nu cochetare, ci … deja „sex cu (virgula) comunistii”. Cine il va face? Ghiciti…

V.P.

Loading Facebook Comments ...

59 Comments

Add a Comment
 1. Этот боевой листок Плохотнюка боится вас. Ибо ваша партия пройдет в парламент и возмет около двенадцати процентов.

 2. HA! Of…asa iti mai place de fiecare data sa SUBLINIEZI faptul ca PNL se afla primul in buletinul de vot. Este un ziar privat, care a hotarat sa-si faca propriul sondaj. Daca e ziarul meu, pun pe cine vreu eu in lista. Daca era un sondaj stiintific, e alt lucru. Cu siguranta ca daca un cititor doreste sa voteze pentru PNL poate sa bifeze „ALTUL” 🙂
  P.S. Dupa campanie, cand vor fi anuntate rezultatele, sa nu uiti sa amintesti ca PNL totusi a fost PRIMUL pe lista…pentru ca asta DA mare realizare 🙂 🙂

 3. HA! Of…asa iti mai place de fiecare data sa SUBLINIEZI faptul ca PNL se afla primul in buletinul de vot. Este un ziar privat, care a hotarat sa-si faca propriul sondaj. Daca e ziarul meu, pun pe cine vreau eu in lista. Daca era un sondaj stiintific, e alt lucru. Cu siguranta ca daca un cititor doreste sa voteze pentru PNL poate sa bifeze „ALTUL” 🙂
  P.S. Dupa campanie, cand vor fi anuntate rezultatele, sa nu uiti sa amintesti ca PNL totusi a fost PRIMUL pe lista…pentru ca asta DA mare realizare 🙂 🙂

 4. de fapt e clat ca este campanie si nici alianta nici pcrm nu isi doresc in parlament inafara de ei, pentru ca e deja totul impartit, mai mult ca atit incearca si ca nici urechean sa nu treaca sa mai kirosasca oxigenul din sala de sedinte. Am vazut kit de murdar joaca presa de toate culorile cu PNL, discriminare totala, cred ca au ei sondaje secrete platite cu bani mari care le arata ca PNL-ul are sanse reale si de aceea lupta cu el prin diferite potlogarii. Dar in acelasi timp intr-un mod favorizindu-i pe alde mocanu si pasat pentru ca ei nu trec pragul si tot pentru ei lucreaza.

  In cazul multstimatului dl Constantin Tanase nu cred ca sunt multe semne de intrebare. C.Tanase=A.Tanase=PLDM si mai departe scenariul sus mentionat.

  p/s: ceea ce nu te omoara de face mai tare, asaca capul sus si fortza inainte, oamneii care tin la calorile nationale sunt cu PNL.

 5. ca viitorii deputati nekamunisti sa faca sex cu kasmunistii , este necesar ca cei din urma sa ia cel putin 52 mandate . daca kamunistii nu fac 52 mandate , nimeni nici chiar Lupo no o sa vrea sa se spurce cu dinsii .

 6. Poate n-ar fi rau sa ii adresati o scrisoare deschisa lui Tanase si sa-l intrebati acest lucru. Bineinteles bazandu-va pe principiul ca orice jurnalist onest in incercarea de a face o statistica neoficiala trebuie de a permite alegerea dintre toate posibilitatile , fara eliminarea unora pe baze subiective.
  Nu prea am inteles insa afirmatia :
  „nu excludem ca romanasii nostri vor proceda la alte “podlenci” (pentru romani – “ticalosii”) la adresa PNL” poate ne dati niste lamuriri va rugam.

 7. frica este mare.

 8. Eu as mai fi scos si PPCD-ul, MAE, PpNŢ si PUM 😀 asa ca sa nu iroseasca spatiu in sondaj caci oricum maximu vor acumul 2%

 9. lasai sa se temama si sa va descrediteze tocmai de asta exista lume cu bunul simt si care isi pretueste votul

 10. e simplu, pentru ca nu contezi

 11. …pentru ca PNL este singurul partid cu sanse, care spune direct intentia de Unire cu Romania , egal desfiintare a statului republica moldova, deci pierderea fotoliilor pentru cei de la treuca.

 12. PNL NU FIGUREAZĂ PE LISTA SONDAJULUI, PENTRU CĂ ZIARUL ESTE CONTROLAT DE CONTRABANDIŞTII ŞI ŢIGARETNICII STEJARII LUI FILATOV, Care are PORECLA FIL, VAMA MOLDOVENEASCĂ A FOST TRANSFORMATĂ DE EL ÎN BRIGADA 2, DUMNEVOASTRĂ CITICAŢI PE VERZII DEACEEA EI AU DAT COMANDA LUI TĂNASE SĂ VĂ SCOATE DE PE LISTA.

  DAR DUMNEVOASTRA DOAMNA PAVLICENCO SUNTEŢI FEMEIA – MAMA PUTERNICĂ LUPTAŢI ŞI ÎN NAINTE ARĂTAŢI CUM AŢI ARĂTAT ŢIGARETNICILOR TĂRIA DE CARECTER PE CARE ÎL AVEŢI.
  SUS CAPUL.
  MACAR CĂ SUNT DIN PARTEA STÂNGA A IDIOLOGIEI POLITICE ANUME AICI VĂ SUSŢIN CĂ LUPTAŢI CU NEDREPTĂŢII ŞI NU DEPINDE CĂ IA E MICĂ.

 13. Andrei spune:
  28 October 2010, la 00:12

  Nu te supara, Andrei, dar pari a fi un badaran……, care nu vrea sa inteleaga ce inseamna presa libera si echidistanta…….

  Acest sondaj, cred, ingradeste si dreptul cititorului la expunerea opiniei sale referitor la partidul concret, pe care doreste sa-l voteze in buletinul de vot, daca acest partid nu este inclus in acest songaj. Ce inseamna altele ? Si de ce sa bifeze altele ?
  Intrebarea este de ce ziarul „Timpul” nu mai ccorespunde cerintelor timpului ? De ce ziarul, pe care l-am cumparat toti anii de la aparitia lui, nu-l mai cumpar in ultimul an ?
  Chiti ca mine nu mai cumpara ziarul Timpul ?

  Cine plateste pentru atare sondaj, acela sa-l si cumpere si sa-l si citeasca…..Sa-i fie de folos…..

  Interesant, D-nul Tanase a observat aceasta abordare a concurentilor politici in sondaj ?

  Daca a acceptat ideea, nu mai este acel C.Tanase, caruia i-am oferit mult timp pentru a citi „Timpul” si bani pentru a fi unul dintre cititorii fideli…..Se vede ca a schimbat macazul….A cedat orice contra bani….Pacat.

 14. pentru ca nu cred ca veti trece pragul electoral, oricum va incadrati in Altul

 15. Голодные русские требуют от чекистской хунты введения продуктовых карточек

  Время публикации: Сегодня в 00:47

  По сообщениям русских СМИ, уже 62 процента русских поддерживают идею введения продуктовых карточек. При этом доля желающих получать продуктовую карточку менее чем за год выросла на четверть. Об этом свидетельствуют данные только что опубликованного опроса ВЦИОМ.

  Однако чекистские «эксперты» считают, что ближайшие полгода-год Россия не сможет перейти к системе продуктовых карточек, ибо невозможно её будет применить, а за это время, «те, кого не надо», естественно вымрут.

  В России производится недостаточное количество продовольствия. В Москве, например, до 90 процентов всего продовольствия завозится из-за рубежа.

  А выдавать карточки на зарубежные продукты питания, как, например, во время Второй гражданской в отношении массового поставлявшихся в Россию красным захватчикам американского продовольствия, непатриотично.

  «В этом году в России была засуха. Соответственно, урожай не только зерновых, но и сахарной свёклы, масличных культур гораздо меньше. Сколько? Общество до сих пор не знает. А та статистика, которая есть, откровенно лжет», передают СМИ.

 16. # AbbyLinc spune:
  28 October 2010, la 11:11

  pentru ca nu cred ca veti trece pragul electoral, oricum va incadrati in Altul

  daca sa ne gindim logic ar fi din acest motiv sa nuti fie frica sa ascunzi un nume de partid care nu trece :)) se pare ca e invers ei chiar prevad ca citeva mandate vor pleca din fosta AIE la alte partide liberale !!

 17. PNL-scos din lista,Plahotniuc-bagat(un pic mai tirziu).Asa-s TANASII,d-na,cine-i da pe acla-l baga,cine nu mai suga laba.Minciuna + un pic de
  adevar=un mare titan al jurnalisticei maldavenesti plahatciuniste.Succese tovarasi
  „titani”

 18. sa tem ticalosii!!! pentru ca sloganul lor de acum suna cam asa – „Nu e Timpul pentru adevar.”

 19. CATRE TOTI COMPATRITII SI TOTI OAMENII DE BUNA CREDINTA!

  Rugati-va lui Dumnezeu fiecare in inima lui cum poate si cum stie ca SA FIE EXLUS din lista electgorala pcrm.

  Iata aceasta ar fi CEVA!!!

  Atunci toate partidele ar avea TRECERE sigura…

  V-am zis inca un an si jumatate in urma: pcrm nu va mai reveni NICIODATA la putere, ba chiar va disparea definitiv.

  Nu pretind la profetie etc. Poate doar i-am dorit-o, in ORICE CAZ ma BUCUR ENORM sa vad azi ca ceea ce m-am rugat INTENS lui Dumnezeu, cu multe lacrimi si implorari ca sa scape Moldova din capcana comunista – iata ca incetul cu incetul NE VOM ELIBERA…

  Incolo fratiloR va fi UNDA VERDE spre adevarata libertate, prosperare…, daca ne va feri Dumnezeu de un razboi…

  Rugati-va, frati si surori, SCUMPII MEI COMPATRIOTI, – va iubesc foarte mult pe toti – rugati-va neincetat lui Dumnezeu. –

  Caci o adevarata minune ar fi sa scapam, reiesind din situatia si conjunctura care exista…
  asa ca:
  NU VA FIE FRICA, kamunismul pica!!!

 20. Normal ar fi fost sa scrie lista tuturor partidelor si persoanelor fizice, inregistrate pentru a participa la scrutin in ordinea cum sunt inregistrati/cum vor fi in buletinul de vot/.

  Daca nu este asa, apar multe intrebari si raspunsuri….
  Cred ca multa lume vor protesta contra presei ne libere, in cazul de fata ziarul „Timpul” si vor vota anume pentru PNL.

  Este o mare pocitanie cel de a facut aceasta lista pentru sondaj, pocitanie…..

 21. cred ca Tanase socoate ca nu se merita ca oricum nu o luati nici un % , asta cel putin e parerea mea, Sau are ceva personal cu d-voastra asta ca a 2 varianta, dupa cite articole postate de d-stra unde domnul Tanase se afla intr-o postura nu prea comoda pentru el si toata verdeata din RM

 22. Sergiu nu fi asa categoric in privinta rezultatelor PNL, daca esti un adept al valorilor nationale si nu un obraznic atunci tu invers, trebuie sa sustii PNL-ul pentru ca impreuna cu PL in parlament sa faca o alianta care va avea in jurul de 20-25 deputati si care va fi o forta care apara valorile nationale.

 23. Pu Pavlicenco:

  Intrebare(eu deja stiu exact raspunsul)?

  Ati sunat la redactia „Timpul” sa aflati motivul? Sau ati sarit deodata cu picioarele in burta?

  Din cate cunosc, nu sunteti unica ‘omisa’.

  Ceea ce ati postat pe blog este un PR ieftin, in fond influenta acestei mari infractiuni si nedreptati a lui Tanase asupra sanselor DVS enorme de accedere in Parlament este egala cu influenta razelor de luna asupra galosilor de guma.

 24. eu totdeauna am fost pentru o alianta intre PNL si PL, insa vad ca nimeni nu vine cu actiuni concrete in privinta acestui subiect , insa electoratul PNL-ist pina ce se afla PL, cind se va compromite PL electoratul se va duce la PLDM si PNL , si cam asta

 25. D.Pavlicenco si toti,
  cum sa ia PNL mai mult de 0%,daca membrii nostri au lucrati astazi pe traseul Cahul-Giurgiulesti si,ce va pare?,la Manta si Pascani stau de straja bodigarzii PLDM,care cica,este decizie a primariei Manta si Pascani,in care sunt indicate locurile permise de primarie pentru pub electorala.Am dori sa cunoastem si noi aceste decizii,nu de alta,dar PLDM isi are incleiate afisele electorale pe orice stilp,celelelate partide numai la panourile indicate de primarie,care de fapt lumea nu le cunoaste,fiindca nu au fost informati.Exact acelas lucru s-a intimplat si la Giurgiulesti.PLDM intins pe 3 panouri a cite 5 metri,membrilor PNL,le sunt interzise afisarea pub.In satul Brinza atmosfera e ticsita de mirosul trecutului anilor 65.In unele sate lumea e insetata de romanism,dar se teme sa o spuna,fiindca se pare ca stapinire pe acest traseu a pus PLDM-ul,care numara toate vrabiile si graurii,care incurca teritoriile de zbor si din greseala zboara pe de-asupra teritoriilor marilor Tari si Imparati,adica, fiece vietate este controlata si intrebata ce cauta pe aceste meleaguri.La Manta a trebuit sa intervin printr-un sunet de telefon,catre primar,ca sa clarificam locurile permise pentru pub.De ce domnilor,atunci cind avem atita libertate de a ne informa,noi nu avem de fapt informatia?Fiecare primarie si-a scris reguli serioase de tot,pe care le tine in sertare si abea asteapta sa te prinda cu „oca mica”,e clar,ca aceste reguli in fiecare primarie sunt absolut diferite de celelalte,iar oamenii tre sa umble dupa marii demnitari,sa intrebe,care stilpi sunt buni pentru pub,caci in unele sate nici panouri nu sunt instatlate.In schimb in inima Vulcanestiului,stau 3 panouri mari 5×5 cu chipul lui Filat si a lui Pasat.Numai astea au acces la panouri electorale.

  Iata de ce d.Pavlicenco,nu apare PNL in sondaje,cineva ne arata cine e „Ţari” si „Împarat”in asta tara.

 26. va multumesc pentru informatie .Merg pe „Timpul” sa bifez ca voi vota cu PL ..

 27. KOKO-II vor cadea, este clar.

  Important este sa stim in ce directie vom merge dupa aceea.
  NUMAI cu PNL-ul DOAMNEI VITALIA vom avea directia JUSTA :::::::: UNIREA cu ROMANIA mai intai si sa vedem cine va indrazni sa ne scoata afara din EUROPA.

  Nemtii cum au facut ???????? Noi putem face la fel ca doar nu suntem supusi austrieci .

 28. Corect Nina Gonta,voteaza PL.Locuitorii din Slobozia Mare au corectat sloganul de pe afisele PL din „Schimbarea pina la capat”-„Furam pina la capat”.Draga Nina, cu carioca rosie au scris,ca invatatorul la scoala.Voteaza „Furam pina la capat”poate ti-a cadea si tie ceva in gusa.

 29. ce fel de coalitie cu pl cind autoarea la criticat pe chirtoaca in stilul omega.sa faca coalitie cu partidul lui sima sii impreuna se vor aduna 0.5 procente.cineva lupta cu plohotniuc,cineva vrea unire,altul prin biserica se vrea deputat. se vor deputati pe veata.mai bine hraniti ciinii, ca vi se primeste.

 30. doamna pavlicenKo, nu încurcati un partid cu o „secta” care se numeste PNL, normal ca nu o sa figurati în sondaj. Cu 300 de lei pentru campanie departe nu o sa ajungeti. 😉

 31. Pt blackeagle

  Noi nu am cheltuit numai 300 de lei. Pur si simplu, facturile nu erau platite. Acum le-am platit, inclusiv publicitatea pe troleibuse. Avem oameni care investesc. Asa ca stati linistit. Plus ca nu sintem la guvernare sa furam, asa cum au facut si mai fac altii. Noi cheltuim bani din cistig propriu.

 32. Pt Nina Tampiza

  Dati materiale pentru contestari. Faceti plingeri la Primarie si la CEC. Nu este nici o deosebire intre PLDM si PCRM si cred ca ei se vor coaliza in viitorul Parlament.

 33. CODUL ETIC AL CELUI CE SE VREA CIRMUITOR:
  1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.(BANI,PUTERE FALA ,MINDRIE);
  5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
  6. Sa nu ucizi.
  7. Sa nu fii desfranat.
  8. Sa nu furi.
  9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
  10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

  MARTURISIRE
  Moldova,te pling in fiecare seara ca te-am lasat,
  Moldova,te pling in fiecare clipa ca ai dat nastere unor oameni cu kip de bestii care acum te siluiesc si profita mai rau ca de un animal,makar ca esti mama noastra si cel mai mare pacat e sa nu-ti cinstesti parintii..
  te iubesc nespus de tare si mi se umple inima de singe cind vad ca mori,cind vad ca altii iti grabesc moartea…De Ce?
  De ce altii te vind ca pe o jucarie si se joaca cu tine?te siluiesc si te lasa intr-o balta de nevoi si greutati???Am plecat ca sa revin si sa te cinstesc toata viata mea,sa-ti reinviu valorile si sa te iubesc mai aproape….
  Moldova,nu mai plinge,revino=ti, pentru ca am lasat in tine tot ce am mai scump in toata viata asta…..si daca iti va fi mai usor,crapa pamintul tau ud de lacrimi si inghite tot raul din tine…tot soiul de jivine ce a incercat sa te stearga de pe fata pamintului…..
  Iti doresc daraga pretendent ce pretinzi sa stai la cirma tarii,sa poti sa te gindesti la tara cu sufletul si nu cu buzunarul,sa ai capacitatea sa gindesti,sa-i intinzi tarii mele mina ca la copilul ori mama ta,……Si tine minte,inainte sa te avinti intr-o competitie,evalueaza-ti sansele si nu uita ca poporul sufera si daca vei gresi,te blestem sa te ajunga toate lacrimile si suferintele fiecaruia dintre fii acestei tarii
  p.s si nu uita de poruncile Dumnezeiest grai….nu vei da gres niciodata.

 34. Ia uitativa aici ce frumosi sunt Filat-Voronin-Snegur impreuna la Manastirea Hincu.

  Miercuri, 27 Octombrie 2010.

  http://www.publika.md/vezi-un-schimb-de-replici-intre-vladimir-voronin-si-liderii-aie_126801.html

 35. Pentru ca nu contezi !!!!!!!

 36. Victor spune:
  29 October 2010, la 09:09

  Pentru ca nu contezi !!!!!!!

  Dar ce conteaza pentru tine Victor?100 lei pe care o propune PLDM oamenilor PNL din teritoriu pentru a trece la ei in partid?Scrierea fortata a cererii de aderare la PLDM a tuturor locuitorilor din sate?Asta conteaza pentru tine?Asta e principalul ce tre sa conteze?
  Daca spui o vorba, mai si argumenteaza, sa afle lumea mai bine ce se ascunde in ele.

 37. pentru Nina Tampiza
  In primul rind nu am spus ce conteaza sau nu conteaza pentru mine.
  In al doilea rind Dna Pavlicenco ar trebui sa mai lucreze un pic cu oamenii nu numai sa tipe la unuii si la altii ca nu o iau in seama. Sunt sigur ca nu e luata in seama nu din frica ci pentru ca nu CONTEAZA. In loc sa se coalizeze, sa incerce sa ajute electoratul sa aleaga intre rau si bine, toti au impresia ca sunt salvatorii natiunii, peste 40 de salvatori. Ce a facut Pavlicenco in parlament? Nimic, e atat de falsa si acum o face pe marea unionista. Imi este scirba de asa politicieni (cuvintul asta mi se pare un compliment in adresa dnei Pavlicenco).

  Si inca ceva e tare hazliu sa citesti cum ii era frica sa nu ii ia cineva nr. 1 din buletinele de vot. Spera ca oamenii s-o voteze din gresala /inertie.
  Rusine!!!!

 38. Si inca ceva
  Imi place cum doamna taie toate comentariile incomode si le lasa doar pe cele laudative
  Bravo dna Pavlicenco!!!
  Asa va vrem!!!!!!!

 39. pentru Nina Tampiza
  In primul rind nu am spus ce conteaza sau nu conteaza pentru mine.
  In al doilea rind Dna Pavlicenco ar trebui sa mai lucreze un pic cu oamenii nu numai sa tipe la unuii si la altii ca nu o iau in seama. Sunt sigur ca nu e luata in seama nu din frica ci pentru ca nu CONTEAZA. In loc sa se coalizeze, sa incerce sa ajute electoratul sa aleaga intre rau si bine, toti au impresia ca sunt salvatorii natiunii, peste 40 de salvatori. Ce a facut Pavlicenco in parlament? Nimic, e atat de falsa si acum o face pe marea unionista. Imi este scirba de asa politicieni (cuvintul asta mi se pare un compliment in adresa dnei Pavlicenco).

  Si inca ceva e tare hazliu sa citesti cum ii era frica sa nu ii ia cineva nr. 1 din buletinele de vot. Spera ca oamenii s-o voteze din gresala /inertie.
  Rusine!!!!

 40. Victor spune:
  29 October 2010, la 12:12

  pentru Nina Tampiza
  „In primul rind nu am spus ce conteaza sau nu conteaza pentru mine.”–dar eu cred ca,trebuia sa o faci,caci”Daca spui o vorba, mai si argumenteaza, sa afle lumea mai bine ce se ascunde in ele.”

  „In al doilea rind Dna Pavlicenco ar trebui sa mai lucreze un pic cu oamenii nu numai sa tipe la unuii si la altii ca nu o iau in seama.”–„un pic” cu oamenii lucreaza membrii PNL dn teritoriu care sunt sunati,deranjati,presati de capii PLDM si impusi sa scrie cereri de aderare in PLDM.Un singur om nu poate vorbi personal cu 3 mil de locuitori ai Moldovei.Tre sa fii rau dus cu pluta,sa gindesti in asa hal.Dumneaei lucreaza cu echipele PNL,e asa greu de inteles acest lucru?

  „Sunt sigur ca nu e luata in seama nu din frica „–aceasta este doar parerea ta,care nu conteaza,caci in discutii cu oamenii se intimpla tocma inversul.Ia mai du-te, Victore si discuta cu oamenii in teritoriu si vei vedea cum ti se spulbera siguranta.

 41. Pentru Dna Timpiza,
  Imi pare rau ca v-am implicat in asa polemica, lucru pentru care nu sinteti gata si nu cred ca veti fi degraba. O sa incerc sa ma exprim asa cum intelegeti dvs. mai bine. Vorbind de pavliucenco ma refer la partid, partidul om.In al doilea rind vad ca va place rolul de victima, nu? victima pldm-ului
  Sunteti prea ingusta la minte si Capacitatea de anaiza va este straina, sunteti capabila doar sa atacati persoanele. In schimb v-ati plia perfect pe personalitatea unui microbist care sustine nu gindeste. FORZZA Pavliucenco!!!!
  M-ati convins!!!! Tuturor le este frica de PNL!!!!, mi-i inchipui pe bietii lideri d partide cum tresar la auzul acestor trei litere magice!! :)))))
  Voi singuri nu credeti in prostiile pe care le debitati!!!
  Daca ati fi mai sinceri poate ati reusi sa convingeti vreun amarit de alegator
  Moldova are o resursa inepuizabila care o sa asigure un minim de sustinatori fanatici (incapabili de un minim efort intelectual) pentru toate partidele mari mari si mici, inclusiv pnl. Aceasta resursa valoroasa o reprezentati si dvs, dna nina, adica prostimea. FORZAA PNL!!!!!!

 42. Urasc politica pina in maduva oaselor,insa asta nu inseamna,ca nu inteleg ce se si petrece.Nu ma stradui nici intr-un fel sa plac cuiva.Daca tu astepti sa te cnving eu, niste lucruri,atunci cind singur nu te poti convinge si impune sa le vezi,de ce as face-o eu?De aceea ca PNL,are nevoie sa fie votat?Nu,nu ma stradui sa cnving pe nimeni,nici intr-un fel si nici sa promit niste lucruri,daca omul singur nu le vede.Va veni timpul si le va vedea.Omului poti sa-i iai,nu sa-i si dai.Ce sa te conving sa crezi in tine,sau sa nu fii pesimist?asta inseamna a bate apa-n piua,mai ales cind omul se si mai incapatineaza.De aceea,Victore, crede ce doresti.
  Da,eu fac parte din prostime si nu ma rusinez sa spun acest lucru.Aici e cald si bine,ca suntem multi.Tu vad ca, te plasezi in lumea ta, in care te simti nemuritor si rece.Sa fii sanatos,s-iti doresc sa te simti bine oricind,acolo unde esti.

 43. Pentru Dna Tampiza
  Ma bucur sa constat ca ati schimbat un pic tonul discutiei noastre.
  Si daca o uriti atat de tare de ce v-ati implicat in ea, in politica? de ce satisfaci nevoile de afirmare ale unor liderasi politici (oameni care traiesc o fantasma de mare politician). Ei au o problema de autoevaluare si cei care ii sustin frenetic nu ii ajuta in nici un caz sa inteleaga pe ce lume traiesc. Ei cred ca sunt nascuti sa fie lideri politici, toti vor sa fie lideri de partid. De asta isi fac toti partide, nu din cauza ca vor sa schimbe tara asta in bine. Ei inteleg foarte bine ca nu p[ot sa faca asta cu niste partide de buzunar.
  Eu nu traiesc intro lume aparte, sunt doar un om care nu vreau sa inghit tot ce ni se ofera si imi place sa ghindesc critic. Nu voi fi niciodata sustinator frenetic al vreunui partid si nu voi idolatriza vreun muritor de rind, mai ales unii cu atat de multe nevoi nesatisfacute, avizi de putere cum sunt liderii de la noi.

 44. opinie spune:
  29 October 2010, la 09:09

  La cumatrii si la nunti tot asa prieteneste cinstesc.
  La putere nimeresc separat prin buna intelegere si comportament critic improvizat, dar afacerile le fac tot impreuna. Impart functiile, domeniile de influienta s.a.m.d.
  Din acelasi motiv comunachii nu au fost atrasi la raspundere pentru matrapazlicurile ucigatoare de suflete, infaptuite in 8 ani de guvernare.

 45. VITALIA = VITALITATE
  VITALIA = FORTZA
  VITALIA = NOBLESSE
  VITALIA = INTELIGENTA
  VITALIA = VOINTA
  VITALIA = ROMANIA MARE
  VITALIA = PNL
  VITALIA = UNIRE
  VITALIA = VICTORIE.

 46. Victor,
  „Imi pare rau ca v-am implicat… ”
  „Ma bucur sa constat… „–-te afli intre antonime.De ce?Se pare ca nu prea stii ce vrei.

  „Si daca o uriti atat de tare de ce v-ati implicat in ea, in politica?”-imi place intrebarea,caci si eu,mi-am pus-o, nu o singura data,de aia raspund.

  1-contiunui o cauza,pentru care bunelul meu a lasat-o cu limba de moarte fiicei sale,adica mamei mele:”Fa,Maruta,dragul tatii,vei vedea,noi tot cu romanii vom fi”,moldovean inrolat in trupele de jandarmerie romana timp de 7 ani la Galati.

  2-continui cauza pentru care sotul meu a stat in transeele de la Holercani,Cosnita,Cocieri,Bender de care tu habar nu ai.

  3-acum,ca niciodata Moldova,are nevoie ca anume prostimea sa se implice in activitate politica,mai tirziu va fi prea tirziu.

  4-fiindca m-am indragostit de Europa.

  5-Doresc sa fiu mai aproape de feciorul meu.

  Si mie imi place gindirea critica,de aia am tonul pe care-l am.
  Fiecare om are nevoi nesatisfacute,chiar si cei mai bogati oameni din lume,care s-ar parea ca ei tre sa fie cei mai satisfacuti.Insa nu e chiar asa.

  „…nu voi idolatriza vreun muritor de rind…”-pai nimeni nu te roaga sa o faci.Se pare ca ai prefera sa fie inversul,intervenind subtil prin critica.

 47. В Грузии арестованы 20 русских шпионов

  В Грузии задержаны 20 человек, обвиненных в шпионаже в пользу России. По данным грузинских спецслужб, они занимались формированием шпионской сети на территории Грузии и собирали секретную информацию, которую потом передавали РФ, сообщает Reuters.

  «Я этот вопрос не комментирую», — сказал РИА «Новости» глава информационно-аналитического департамента МВД Грузии Шота Утиашвили.

  Ранее грузинские власти уже заявляли, что не исключают вероятности шпионажа на своей территории в пользу России, но в состоянии его контролировать. Это заявление прозвучало в ответ на предостережение бывшего начальника разведки Великобритании Джерри Уорнера о том, что после неудач в США и Европе Москва может заслать своих разведчиков в Грузию и на Украину.

  «Шпионская активность России в Грузии не исключена. Но если и есть какие-то разведдействия, информацией мы располагаем», — сказал один из лидеров правящей партии Грузии «Единое национальное движение» Петре Цискаришвили.

  Шпионские скандалы между Россией и Грузией происходят довольно часто. Так, в марте этого года в России был организован суд над целой группой лиц обвиненных в шпионаже в пользу Грузии. Среди них два офицера российской армии и «высокопоставленный сотрудник грузинской разведки», как утверждают российские власти.

  Старший офицер армейской разведки подполковник Марлен Богданов и помощник начальника военного госпиталя подполковник Хвичи Имерлишвили в 2007 году были завербованы грузинской разведкой.

  В их задачи якобы «входил сбор сведений о дислокации российских войск в Северо-Кавказском военном округе и Южной Осетии, а также о местах пребывания президента Южной Осетии Эдуарда Кокойты во Владикавказе и подбор кандидатов для вербовки».

  Однако, как утверждают российские власти, они предоставили Грузии и более значимые сведения. В частности, Богданов якобы выдал список агентов российской разведки в Грузии и перечень абонентов специальной связи погранвойск РФ, а также доклад начальника армейской разведки России о военной обстановке на юго-западном стратегическом направлении.

 48. Pentru cei de mai sus,
  La noi in sat ( basarabean ) invatatorul ne invata ca in evul mediu in unele sate se spunea :::::
  MAMA-LIA, caci o oarecare bunica LIA ar fi inventat aceasta mancare,
  in altele
  MAMA – LIGA,
  in altele
  MAMA- LINGUA,
  cand latina la noi era mai vie ca acum.
  ASTA insemna “” mama limbii “” botezata de careva care-i placea foarte mult MAMA-LIA cu BRANZA de oaie.

  In ce priveste SARMALELE bunicul meu era specialistul istoriilor din strabuni :::::::: bunicul sau il invata ca numele de sarmale este din timpul DACILOR si spunea ca aceasta mancare era specifica SARMATILOR , o ramura a DACILOR. DE unde si numele milenar de :::::::::SARMALE sau SARMA, cum se mai spune inca.

 49. Pt Sergiu Cazacu

  Iata, Sergiu, acest Mesaj al meu adresat membrilor PL, va arata „actiuni concrete”, ramase fara raspuns din partea PL.

  Mesaj catre membrii Partidului Liberal

  Publicat la 22 September 2010; 1,104 afişări; tag-uri: Ma adresez direct | Edit

  Stimati membri ai Partidului Liberal,

  Marti, la o televiziune, tinarul deputat PL, Valeriu Munteanu, fiind intrebat de moderatoare ce crede el despre disponibilitatea/dorinta PNL de a face Bloc electoral cu PL, a incercat sa iasa cu stingacie din situatie, mergind pe platitudinea uzuala ca, cica, “cine vrea sa activeze in PL, se poate incadra si munci in partid”. In momentul cind moderatoarea a cerut un raspuns mai concret, a spus ca nu cunoaste, ca membru al conducerii PL, sa fi existat o scrisoare, o adresa din partea PNL cu solicitarea de a se merge intr-un bloc.

  L-am mai ascultat pe tinarul parlamentar in diferite emisiuni si chiar am avut ocazia sa ii spun cite ceva. Insa, aceste afirmatii ale sale mi-au indus ideea sa adresez o scrisoare membrilor Partidului Liberal, pentru a lamuri unele lucruri, ca sa nu fie interpretari inadecvate.

  Eu, Vitalia Pavlicenco, am fost membru al Partidului Democrat condus de Gheorghe Ghimpu. PD de atunci s-a unit cu un partid national crestin si Congresul Intelectualitatii, in 1994, formindu-se Congresul Democrat Unit, care, ulterior, a devenit Partidul Fortelor Democratice, pe ale carui liste am fost deputat, dar, mai intii, am fost redactor-sef al ziarului PFD “Mesagerul”, un ziar de mare succes, cu un tiraj de 23-24 mii abonati timp de trei ani din cei patru, citi l-am condus. In PFD, condus de Valeriu Matei, ne-am regasit, alaturi de Gheorghe Ghimpu, impreuna cu fratele sau, Mihai Ghimpu, eu avind, in 1998, in Parlament, chiar fostul birou al lui Mihai Ghimpu. Tot el a coborit de vreo trei ori de la masa Prezidiului congresului de unificare, in 1994, sa ma roage, in numele echipei noi a Congresului Democrat Unit, sa accept sa conduc “Mesagerul”, ca eu nu ma lasam induplecata, dupa niste dezamagiri dure, tot “de la ai nostri”, de la “Moldova-pres”.

  Am fost, astfel, intr-un partid impreuna cu Gheorghe Ghimpu, cu Mihai Ghimpu si Ion Hadarca, dupa care fiecare a plecat. Eu am ramas in PFD. Ne-am reintilnit cu Mihai Ghimpu, politic, in anii 2002-2003, cind democratii luptau contra derapajelor antidemocratice ale PCRM. Atunci, noi, national-liberalii, eram in Partidul Liberal condus de Veaceslav Untila, unde am fost vicepresedinte, partid care a participat la o unificare ampla, ce a condus la formarea AMN, in 2003, si a Blocului “Moldova Democrata”, in 2005. Putin inainte, in 2003, a existat Blocul Alianta social-liberala “Moldova Noastra” pentru alegerile locale, din care a facut parte si formatiunea condusa de Ghimpu.

  Nu cunosc evolutiile dupa aceasta, decit cind ne-am reintilnit, la invitatia lui Mihai Ghimpu, dupa ce NDI initiase o masa rotunda a liberalilor, ce urma sa conduca la unificarea acestora. S-a aratat refractar acestei “mese”. A urmat eliminarea national-liberalilor din AMN, iar Mihai Ghimpu m-a invitat la o a doua discutie si m-a chemat in PL. Nu am mers, pentru ca aveam o echipa de national-liberali, ce ne-au urmat pe cei eliminati din AMN, si nu as fi acceptat o trecere la alt partid decit cu echipa. Unica mea trecere de la partid la partid a fost de la unul liberal, de centru-dreapta, la altul, tot liberal, de centru-dreapta – de la PFD la PNL -, desi insistasem mult ca PFD sa adere la Internationala Liberala si sa mearga democratii in 2001 impreuna. Stim ce s-a intimplat din 2001 pina in 2009. Ghimpu nu a dorit atunci sa accepte aderarea echipei national-liberale la PL si nu voi detaliza aspectul.

  Echipa national-liberala a format PNL si a participat la alegerile locale din 2007. Dupa care Vlad Filat a dialogat in toate formatele cu PNL sa facem un proiect comun, insa, apoi, a disparut brusc si definitiv, pe la 20 octombrie, si nu a mai discutat cu noi, ci doar cu echipele atrase de la PNL pina la congresul PLDM de la 8 decembrie 2007. Nu a facut cu noi un proiect comun pentru ca, probabil, i s-a spus ca nu ar trebui sa aiba nevoie de “acesti nationalisti”.

  In ajunul alegerilor din 5 aprilie, cu Anatol Petrencu si prin medierea Forului Democrat al Romanilor, s-a incercat o lista nationala, insa nici AMN, nici PL, nici PLDM nu au fost – nici fiecare in parte, nici toate impreuna – de acord. Oamenii au votat prudent si pe 5 aprilie, si pe 29 iulie 2009. Am avut intilnire cu A.Salaru, cind a propus functii in executiv, pentru a nu participa PNL la alegeri, am spus ca ne intereseaza mai mult politica generala. PNL s-a inscris in cursa, ca era pericolul prevazut de Legea privind partidele. Inainte de 29 iulie PNL a incercat un Acord politic pentru a sprijini PL, insa Mihai Ghimpu – pe putin spus – a respins nongalant acest lucru. Cumva voi publica proiectul de acord. PNL s-a retras din cursa in favoarea partidelor liberale cu sansa.

  Dupa alegeri, PNL a incercat din nou sa propuna un acord politic PL. Am solicitat o intilnire si, impreuna cu Anatol Revenco, am avut-o cu deputatii Ion Hadarca (cu care am fost colegi in PFD) si cu Oleg Bodrug (cu care am fost colegi in AMN). Membrii conducerii PL au intrebat ce dorim. Am spus: noi nu dorim nimic. Noi trebuie sa dorim ceva cu totii impreuna. Adica sa constientizam pericolul pentru partida nationala si sa cooperam, pentru ca avem aproximativ aceleasi viziuni. Am discutat, s-a spus ca PL nu accepta nici o fuzionare, desi nu asta si-a dorit PNL, ci o cooperare cu un partid aflat la guvernare pentru a putea influenta pozitiv actul guvernarii. Cu aceasta, contactele PNL-PL s-au incheiat, exceptind o intilnire intre Mihai Ghimpu, pe de o parte, Mihai Severovan si subsemnata, pe de alta parte, la solicitarea lui Ghimpu, pe 16 aprilie 2010.

  PNL a invitat cele trei partide liberale la dialog inainte de 5 aprilie si cele patru partide din AIE inainte de 29 iulie, cind le-a adresat un mesaj, si doar PD a reactionat. Dupa 29 iulie PNL a invitat constant reprezentanti ai componentelor AIE la sedintele Delegatiilor Politice Nationale ale PNL, dar numai Igor Klipii, de la PD, a fost in sedinta DPN din decembrie, cind a spus un cuvint de multumire PNL. De fapt, acest mesaj trebuia sa il spuna macar una din cele trei componente ale AIE, pentru ca PNL nu a sprijinit, totusi, pe 29 iulie PD-ul.

  Asta a fost preistoria pe care vreau sa o cunoasca PL-istii, deoarece m-am convins ca si despre intilnirea de la 16 aprilie 2010 Severovan-Ghimpu-Pavlicenco cele comunicate echipelor PL din teritoriu nu corespund realitatii. Pacat.

  La intilnirea din 16 aprilie 2010 s-a discutat mai mult, am cautat sa consumam stereotipurile neplacute dintre PL-PNL, sa le punem definitiv la o parte. Am crezut ca am reusit, ca sa vad ca, acum ceva timp, Ghimpu ataca, iarasi urit, conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica-Moldova, asa cum a facut-o prin 2008, stimulat si ajutat de PPCD. Iarasi, pacat.

  Am regretat enorm, ca partid, cind nici PL, nici PLDM nu l-au sprijinit pe Nicolae Dabija pentru Parlamentul Romaniei. Atunci Pl a fost, in sprijinul lor pentru Eugen Tomac, o persoana rece pentru R.Moldova, alaturi de PPCD, de fratii Roncea, de murdariile lor contra lui Dabija. Sigur, sintem suparati si pe Forul Romanilor ca atunci l-au blamat pe Filat si pe altii, care nu au fost alaturi de Dabija, linga care am fost noi, PNL, cu toate posibilitatile, dupa care conducerea FDRM, a sprijinit alte partide – niciodata PNL. De atunci, nu sprijinim actiunile Forului Democrat al Romanilor.

  In incheierea intilnirii de la 16 aprilie 2010 cu Mihai Ghimpu, cind, la propunerea PNL de a incheia un acord politic, Ghimpu a spus ca sintem “oponenti politici”, invocind doar o fuzionare neconditionata, dar si pe asta PL putind sa o accepte “cu mare greu”, i-am spus “Dumneata detii astazi doua functii importante in stat. Ai o sansa mare sa unesti eforturile fortelor nationale, ca sa intri in istoria recenta si cu acest gest. Hai sa lasam usa deschisa pentru dialog”. I-am spus atunci, impreuna cu Mihai Severovan (caruia ii si apartine ideea mesajului nostru deschis si ferm al Unirii): “daca PL nu accepta un dialog cu PNL, noi ne consideram miinile dezlegate si acum, cind nu mai sintem in regim comunist, vom lansa chiar miine, prin decizia DPN, mesajul politic si electoral al Unirii”. Mihai Ghimpu a spus ca visul Baditei sale, Gheorghe Ghimpu, a fost sa intre in Parlament un partid unionist. Acum, auzim din teritoriu ca PL-istilor li s-a spus ca PL nu coopereaza cu PNL, pentru ca noi am iesit cu mesajul Unirii. Pacat.

  In curind vor fi noi alegeri parlamentare anticipate. Nimeni nu da garantia ca fortele necomuniste vor avea 61 de voturi sa aleaga Presedintele R.Moldova. Forul Democrat al Romanilor nu reuseste sa convinga partida nationala – sau partidele care par nationale – sa asigure un numar confortabil de mandate. Pacat ca aceste forte considera ca vor suci miinile tuturor, care vor fi nevoiti sa voteze doar PL, PLDM si PD. (De AMN nu spun, ca nu e clar – e “alianta”, “partidoi”, “partid” sau “partidut”…, care la 5 aprilie isi batea joc prin clipuri de … “partidute”.)

  Avem un an de mare dezamagire, avem un referendum esuat. Sintem siguri ca cea mai scurta cale spre NATO si UE, spre libertate si prosperitate este Unirea cu Romania. Noi, PNL, mergem cu acest mesaj poate socant, poate riscant. Acest mesaj si aceasta pozitie vor fi, cu fiece an, tot mai credibile, plauzibile si realizabile, vo fi singura cale de a ne salva neamul. Nu ne vor permite, cu una-cu doua, fortele proimperiale de la Kremlin sa iesim de sub calciiul Rusiei. Mihail Ghimpu a avut sansa pe 9 Mai, 22 iunie, 28 iunie, 23-24 august sa devina un Mihail Saakasvili. Dar nu a devenit. El a ramas cu iluzia “Aliantei”. Sa speram ca ce spunem noi, nu e corect…

  PNL nu vrea nimic de la PL. PNL si eu, ca presedinte, care am vrut sa sprijinim si pe 29 iulie doar PL-ul, dar acest partid nu ne-a oferit nici un motiv, am sprijinit, totusi, deciziile si actiunile corecte promovate de Ghimpu, nu pentru a ni se spune mersi, ca asta nu o pot face liderii autosuficienti ai AIE, ci pentru ca noi, mereu, am sprijinit ce e corect, indiferent de cine promoveaza. Noi, de fapt, nu numai am sprijinit, ci am si anticipat multe decizii, actiuni ale PL, ba chiar credem ca le-am si fortat, direct sau indirect, PL temindu-se sa nu piarda teren si electorat.

  Si ca sa inchei, rezumez:

  1. Ca avem tot mai multi oameni care sprijina mesajul unionist al PNL. Regretam ca PL nu a fost alaturi cu un mesaj de sprijin pentru PNL cind PCRM si CEC ne-au atacat libertatea de exprimare si spotul electoral unionist. Noi, in 2008, am fost alaturi de PL cind a fost atacati de fortele proruse din R.Moldova.

  2. Ca echipa noastra din oameni cu experienta, cum sint Anatolie Revenco, Alexandra Can, Mircea Rusu, Mihai Severovan, Andrei Iuri-Apostol, Anatol Vidrascu, Vitalia Pavlicenco si o serie de membri mai tineri ai PNL considera ca Republica Moldova are nevoie de demnitate nationala, care si-ar putea gasi expresia in Blocul PL-PNL.

  3. Ca ar fi foarte benefic pentru societate si responsabil din partea PL sa stie ca un Bloc PL-PNL ar fi votat de cetatenii cu atasamente puternice nationale, pe care nu-i sperie romanismul si unionismul, Romnania si unirea. Asta ne-o spun cetatenii. Voua nu v-o spun?

  4. Ca PNL este deschis dialogului, dar ca nu o scrisoare din partea PNL catre PL rezolva problema coagularii fortelor nationale pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. PNL nu tine cu tot dinadinsul ca PL sa accepte un Bloc PL-PNL, dar, dupa 28 noiembrie sau cind vor fi, de fapt, alegerile parlamentare anticipate, se va reveni la gindul “am gresit”. E una sa intri cu un numar de mandate sa iti dicteze “pragmaticii nationali” ce vor ei sau le sugereaza tandemul Putin-Medvedev, si e alta sa intri cu un numar de mandate ca sa dictezi si tu. O infuzie de curaj penelist ar face bine pentru exprimarea mai lesne a optiunii pronationale si prounioniste. PL e partid parlamentar si gestul initierii dialogului – dupa ce am expus mai sus travaliul tentativelor PNL – ar trebui sa vina de la PL.

  5. Ca nu credem categoric in faptul ca nu exista acum un dialog PL-PNL doar pentru ca PNL nu a mai adresat o scrisoare PL si – cum a spus Munteanu – “se scrie doar cite ceva pe blog”.

  6. Ca e o greseala daca si PL, ca si unele partide “pragmatice”, cosmopolite, din renegati si mancurti, se tem sa dialogheze cu un PNL avind un mesaj unionist. Timpul, sper, o va demonstra.

  7. Ca evolutiile si situatia actuala din Romania nu trebuie sa reverbereze asupra politicii din al doilea stat romanesc. Toti sintem romani, iar aici, in R.Moldova, sintem si mai romani uneori decit romanii de peste Prut… Raspunderea si maturitatea unui lider politic, daca exista, trebuie sa se materializeze in a vedea ceva mai departe decit vede un coleg de alaturi, bintuit de interesul meschin de a nu i se afecta statutul de azi.

  8. Raspunderea pentru subtierea partidei nationale in Parlamentul viitor va reveni liderului politic si soarta R.Moldova este astazi pe muchie de cutit. Sa dea Domnul sa ne inselam.

  Stimati membri ai PL,

  Imi cer scuze ca v-am scris atit de mult. Cititi cit puteti, dar sa nu spuneti ca nu stiti cum stau lucrurile. Va doresc succes in activitatea voastra politica!

  Vitalia Pavlicenco,
  presedintele PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *