Ii ta-a-a-re interesant Filat aista!… Ca si „norma LUIA legala”…

Ma uit si ma tot n’inun’ez de Filat aista.. Se da atit de “vajnik” si “nujnik”, incit ma umfla risul. Adica, atunci cind si-a tras doua inalte functii publice, totul a fost “corect” – devenind si deputat, si premier/ministru, – prevedere de lege declarata neconstitutionala.

Cind democratii “destepti” au adoptat prin Parlament ca nu se degreveaza in campaniile electorale presedintele, speakerul si premierul (daca nu gresesc) – a fost, iarasi, “corect”. E lacomia omului, ca sub protectia „preocuparii pentru nărod”, sa-si faca si campanii electorale pe resursele administrative ale statului. Care e, insa, diferenta de comunisti, care mergeau cu girofarurile in campaniile electorale, mai ca accidentindu-i pe candidatii inegali lor, ce umblau pe jos prin raioane?

Dar cind e vorba ca ministrii sa se degreveze conform legii, ca au dreptul, deja “nu e corect”. Cum asa? Nu prea multe standarde duble pentru un statulet atit de mic? Sau e voie doar pentru ca e verde? Asta, “k’ Stati”, legat de “conditiile egale” pentru alegeri, pe care le tot invoca, obosindu-se, ministrul verde al justitiei.

Acum, Filat cheama ministrii inapoi in Guvern sau le “dicteaza” partidelor sa ii inlocuiasca pe listele electorale. Oare nu e prea de tot? Ai vrut, draga, sa vii cu statut de premier si cu paza de stat la intilniri electorale  – nu iti este de ajuns? Nu, ca sa nu candideze ministrii – ca asa vrea muschii tai!

Pai, partidele decid pe cine sa inainteze si pe cine nu. Iar tie, care te-ai vrut rege cu moţ artificial, nu-ti ramine decit sa lucrezi si sa te dai mare in fata ministrilor-adjuncti algoritmizati (de acum e cu cine iti kikă sa lucrezi), iar ministrii au dreptul sa se degreveze si sa te lase „asumat” cu raspunderea ta, care sta sa crape si pe la sinistrati, si pe la capitolul compensatii, adoptate pe la intuneric, precum faceau comunistii, si pe la capitolul buget. Ca, daca te pregatesti sa te aliezi, pe viitor, cu satrapii, le preiei practicile, nu? Cit face numai contrabanda de tigari? K’ Stati, unii spun ca exista inregistrari ale unor discutii interesante despre contrabanda de tigari, denotind multa sfidare si tupeism…

Sindromul umflarii Capusei verzi a cuprins toate activitatile de partid si de Guvern. Pazea, cind maninci atita raspundere cu polonicul, risti sa te ineci. Adica sa ti se opreasca ceva iremediabil in git. Iremediabil, am spus.

Adaugat azi seara. Mai sus este articolul integral-foileton, plasat asta noapte. Dupa ce am mai urmarit astazi unele evenimente, mi-a venit in cap si ca Filat a chemat inapoi in Guvern ministrii celorlalte partide nu doar pentru a se da important si grav, in mod egoist, ca doar el „guverneaza tara”, ci si pentru a si-i putea lasa pe ministrii sai in Guvern, sa foloseasca resursele administrative din plin. De asemenea, al doilea motiv, fiind o desfasurare a ce am spus mai jos, e nu doar ca ministrii-adjuncti/secretarii de stat (nu e corect „viceministru”) nu sint membri ai Guvernului, ca sa ia decizii, dar nici nu stii pe care dintre „cei cu algoritmul” sa ii pui ad-interim, deoarece nu ii poti pune doar pe cei verzi, cum ti-ai dori, ca ii desemneaz aministrii. Chiar daca, daca „nu revin ministrii”, te-ai razbuna si ti-i pui pe ai tai, pe „cei cu mot verde”.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

76 Comments

Add a Comment
 1. :D, am ris bine de acest articol care e la limita diplomatismului politic, dar care contine mult adevar, un knockout dintr-o lovitura pentru premier.

  p/s: faza cu „motul artificial in frunte” m-o rupt!!!

  Acum vor incepe aici trimiteri si scoateri :))))

 2. erata: rege cu mot artificial, buhahaha :DDD

 3. Deabia acum am inteles aluzia cu ridichea din poza, tipa e filat cu tigareta2 si cu motok si cu bantic verde la git :D, o doza buna de ris inainte de somn.

  Dna Pavlicenco – zajigaite ne po detki!, nu vi e frica de Filat, ca intr-o zi il veti rizghi, si poidiot po bespredelu???

 4. Pt Nicolae!

  Cum sa nu – ne e frica, dar ce sa facem? Nu am tacut sub comunisti, sa tacem sub verzi? Nikak net. Odna jizni dana i eio nado projiti dostoino. Viata nu merita sa o traiesti decit in demnitate.

 5. Avem nevoie de asa deputati in parlament care nu ii vor lasa pe deputati sa doarma, cu Ghimpu veti tine parlamentul pe ureki!!!

  Altfel nu se poate face schimbari in tara aceasta corupta, banditeasca, comunista si prostita!

 6. si eu am ris bine la acest articol, insa totusi nui a ris dar a plins actiunile unor politicieni

  D-na Pavlicenco face un lucru nobil ca incearca cumva sa fie contrabalanta actiunilor noilor democrati veniti la putere.

  Va urmaresc de 2 ani deja pe internet , insa nu credeam ca sunteti asa modesta ( va spun si de ce : eu uneori iau prinzul la cantina din incinta ZORILE, unde d-voastra va aveti si sediul si nu mam asteptat sa va vad luind masa cu oamenii de rind , sincer )

  Sunteti un partid de viitor , poate si de prezent, recunosc vati pozitionat foarte bine ca platforma politica, insa si PL are anumite tangente cu partiduk d-voastra de aceea apare o anumita confuzie, si nu imi imaginez ca aceste 2 partide sa intre concomitent in vreo legislatura. cred ca e imposibila sau oare aceasta este o chestiune de timp ? sincer nici nu stiu, insa va simpatizez MESAJUL d-voastra e clar cel putin pentru mine

 7. Nicolae,
  Rade cel ce rade la urma 😀
  PNL (Pavlicenco) va strânge ceea ce seamăna. Ura naște doar ura.

  Sunt curios ce inseamna semnul exlamarii in nickname-ul tau.
  E shift+1, i.e. Nicolae I ?

 8. Pt Sergiu Cazacu

  Mersi pt ca v-a placut postarea mea. Da, sint foarte modesta si asta o stiu toti cei care ma cunosc. Insa, asta pare sa contrasteze cu taria caracterului meu, fapt care ii face pe multi care nu ma cunosc sa ma creada altfel

  Eu maninc la Artima, ca acolo e sediul, nu la ZORILE.

  Credeti-ma, nici PL, nici PLDM nu au viitor. Are viitor PNL. Cu mine, dupa mine, fara mine, dar e partidul care are corespondent in Romania si, pe linia unirii, PNL-Moldova si PNL-Romania sint deja unite prin sigla, logou, pozitie, istorie. Si mie imi pare bine ca am rezistat 4 ani de cosmar ca presedinte al PNL. Mandatul meu se incheie la 9 mai 2011.

  Nu va para rau de votul pt PNL, ca acum merg egal la toti. In plus, o sa va para rau daca vom trece fara votul dumneavoastra. Credeti-ma. Stiu ce spun.

 9. LOL. Debilism total in tara asta toti se maninca unul pe altul. Off… mie sila de PNL, pina acum Comunistii, comunistii… acum deja Verzii miine Galbenii si etc…

  Hai sa fim seriosi, nu faceti nici 2 bani cu ideile NATO si Unirea, voi intrebati mai intii lumea! Doreste cineva unirea cu Romania? Sau aderarea la NATO?

  De aruncat rahat in gradina altuia toti sunt buni, dar daca sunteti asa buni de ce nu sunteti la putere dar sunteti numai buni de criticat?

 10. Sunt de acord cu d-voastra ca PL si PLDM cit si celelalte componente ale AIE ca nu au viitor doar luind considerentul ca mai devreme sau mai tirziu aceste partide se vor compromite, asa e viata toti facem greseli si partiduil d=voastra va avea doar de cistigat.
  Insa trebuie sa faceti ceva cu oamenii din PNL, ca de exemplu eu cind aud PNL> la mine se asociaza doar cu d-voastra , iar cind aud de exemplu PL se asociaza cu Chirtoaca, Ghimpu, Fusu, adica cred nustiu daca pot spune ca consider … ca aveti nevoie de personalitati notorii,.

 11. Pt Maxim

  Ca cineva sa doreasca cecva trebuie elementar sa stie ce e aia si cu ce se maninca. Bismark a spus: poporul trebuie dus unde trebuie, nu unde vrea el.

 12. Pt Sergiu Cazacu

  PL si PLDM vor dispare nu pentru ca se vor eroda, ca nu prea fac reforme, ci pentru ca abdica de la programul lor si pentru ca: 1. PLDM e strutocamila ca si PD-L, o adunatura de oameni. 2. PL – e deja o grupare corporativa care se mentine pt ca mai exista PD-L si Basescu, altceva nu-i face distincti. Dar asta trece. PNL e de viitor si aici, si in Romania.

  „Personalitatile notorii”, din pacate, nu vin la partide conduse de femei si inca unioniste. Si inca fara bani. Si inca avind tarie de caracter. Numai ca eu nu agreez cuvintul personalitate. Nu exista decit persoane cunoscute sau mai putin. Da, exista persoane care se cred asa, nu transpira decit cu paharul si se considera mari personalitati. Si asteapta invitatii. Sa mearga la PL si la PLDM, ca pe ei i-au sprijinit mereu. Noi sintem in afara calculului lor. Acolo si raminem, deocamdata.

  Dar cine sa ridice partidul pina sa fie bun de a fi in atentia „personalitatilor”? E un cerc vicios. Persoana este pretioasa cind vine si ajuta atunci cind partidul e la greu, nu cind e in ascensiune sau la treuca.

 13. Pentru browser, ! il consider ca simbolizeaza increderea in sine.

 14. pentru cei care le place sa comenteze pe portalurile media in stilul „nu cumva esti de la PNL” !

  PNL este o miscare politica nu o fapta, o persoana sau un partid 🙂 si intr-o tara care are in istoria contemporana dovezi de a fi anexata de la un stat la alt stat cu forta e mandator sa fie viabil asa o miscare politica ! cel putin cit mai sunt in viata cei care au fost martorii acestei anexari fortate !!! pare mai straniu cum apar forte de genul PLDM sau PDM care dependent de an si alegeri isi orienteaza vectorul politic unde bate vintul !

  p.s. foarte interesant articol

  http://stelapopa.unimedia.md/2010/10/05/comunista-sub-acoperire-pe-7-aprilie/

 15. Constanti8n Tanase

  Presa de toate felurile a mai inventat un subiect de discuţie: listele electorale ale partidelor. Televiziunile de ştiri ne arată cozile lungi de la CEC, mai lungi decât la Consulatul României de la Chişinău, formate din oameni serioşi, care dau din coate ca să ajungă primii cu actele la masa de înregistrare… Fiindcă, potrivit unei vechi credinţe populare, partidul care e mai în capul listei are mai multe şanse să fie votat. Dintr-o anumită delicateţe sufletească, partidele care se înghesuie să fie primele pe listă nu ne spun că fac acest lucru mizând pe alegătorul turmentat, care nu votează conştient, ci la întâmplare, cine-i primul pe listă… Nu poţi acuza partidele pentru aşa ceva. Asta-i regula jocului în democraţia noastră şi, de aceea, zic şi eu, ca Minulescu: …e vechi păcatul şi nu eşti prima vinovată.

  Şi totuşi… Presa s-a aruncat cu un fel de voluptate asupra listelor electorale, le întoarce pe toate feţele, le compară şi le cântăreşte cu acribie de farmacist. Aparent, e un lucru firesc şi util. Numai aparent însă, fiindcă, în realitate, listele nu rezolvă nimic. Precum în partide nu rezolvă nimic fracţiunile parlamentare, congresele, plenarele, consiliile politice ş.a.m.d. În partidele noastre, care de fapt nu sunt partide, totul rezolvă un singur om – preşedintele partidului. La el sunt cheile care descuie uşa spre parlament. El e bossul, şeful, liderul, el decide cine şi unde va sta pe listă, pentru că el e… cu banul. În articolul lui Ion Luca Caragiale pe care-l citam în editorialul de luni (apropo, prima parte a acestui articol o puteţi citi în chiar numărul de vineri şi chiar vă sfătuim să-l citiţi!) marele satiric al vieţii politice româneşti scria „RĂUL de care suferă ţara va rămânea… şi va coace cu cât mai acoperit, cu atât mai adânc (…) fiindcă tot RĂUL vine numai şi numai de la falsa alcătuire politică…”. „Falsa alcătuire politică” se referea şi la partidele politice care, atunci în România, şi acum la noi, nu erau – respectiv, sunt – partide „în înţelesul european al cuvântului, adică întemeiate pe tradiţiune, pe interese vechi sau nouă de clasă şi, prin urmare, pe programe de principii şi idei…”. Pe ce fel de tradiţii, programe şi idei sunt, mă întreb, întemeiate partidele care se dau în chirie pe perioada unei campanii electorale, cum ar fi, de exemplu, nemuritoarele Uniunea Centristă, Partidul Conservator, Partidul Umanist, Partidul pentru Neam şi Ţară? Oare nu e clar că 1) după cum e partidul aşa e şi lista lui electorală şi 2) politica în aceste partide şi listele electorale le face un singur om, nu şeful formal, ci cel cu banul, care stă în spatele lui?

  Luaţi de val, analiştii purecă listele, uitând că RĂUL cel mare e altul: sistemul electoral aflat sub teroarea despotismului bizantin al adevăraţilor autori ai listelor electorale. Iată despre aceasta nu discută analiştii şi comentatorii din presa noastră. Îmi amintesc că a existat un partid care a promis că, venind la putere, va promova modificarea Codului Electoral, pentru ca cel puţin jumătate din deputaţi să fie aleşi pe circumscripţii uninominale. Numele acestui partid e PLDM. Venind la putere, PLDM şi-a uitat promisiunea şi prietenii mei ştiu de ce.

  Fiind aleşi conform listelor de partid, ajungând în parlament, deputaţii servesc interesele liderului, în cel mai bun caz – ale partidului, dar nu ale ţării. Acesta e RĂUL de care suferă ţara, bineînţeles, nu singurul RĂU. Ca să reformăm ţara însă, trebuie să începem cu ceva, poate chiar cu reformarea sistemului politic. Ţara nu se reformează cu discuţii bizantine în studio, unde oameni serioşi, până la miezul-nopţii, caută de purici nişte liste electorale făcute pentru proşti.

 16. Urmaresc evenimentele din republica de departe , asa e soarta multor concetateni moldoveni si dupa cum repetati dupa Bismarc, D-na Vitalia,asta e locul unde trebuie de dus poporul? Aveti perfecta dreptate , de la Bismark si Roma se trage soarta Munteniei, Olteniei,Banatului,Ardealului, Moldovei. Uite asa din senin , s-a vrut sa apara o tara Romania si au luat de aici , de dincolo si au facut-o” a trebuit”.Au educat oameni culti, au creat partide politice, le-au dat bani, i-au spriginit cu tunuri , etc… Istoria Romanilor e scrisa cu ata putreda.Azi avem ce avem si PLDM si PL,si PCRM, si PNL in doua tari Romane… Jale si scrisnet de dinti va fi… Nu trebue de unit cu nimeni!!! Nu chemati in UE si in Romania ca o sa se umple strazile Chisinaului si toata Tara mica a lui Stefan cel Mare cu tigani ! Iarta-i Doamne , ca nu stiu ce fac, cei de la putere. Trebue de marit salariul minim, trebue de platit un salariu decent la cei care muncesc ca in strainatate! Puneti oameni cu simt si teama de Dumnezeu la posturi cheie in stat!Vorbe, nu va fi nimic, nici PNL nu va fi, n-o sa treceti pragul. Dar va doresc succes si o sa va dau votul. Poate mai vorbim , comunistii is fudui nici nu raspund la mesaje, dar oamenii ii sustin ca ei nu vor o unire cu tiganii.Demnitate ziceti, D-na Vitalia?

 17. Bravo, Dna Pavlicenco, foarte bine scris!

 18. presa apara interesele unor cercuri mai restrinse decit credeti din acest motiv sunt temeiuri de a contrazice pa presa ar actiona voluntar fara comanda si ar inventa asemenea creati despre care se vaicara Constanti8n Tanase in citata de mai sus

 19. automat deci in loc de presa cind cititi acea citata scriti partidul „a” „b” „c” „d”

 20. E un articol bun. Constat si eu cu parere de rau ca lui Filat i s-a urcat t-a-a-a-re sangele la cap! Tanase aseara insa arata ca un banut de 1.

 21. Foarte buna a fost observatia lui Osipov, accentuata apoi de Lazar, ca Filat chema ministrii in Guvern nu din Cladirea Guvernului, ci din sediul PLDM. E ridicol sa procedezi asa

 22. tare hazlie lista electorala PNL…..e plina de pensionari.

  de ce oare le place moldovenilor sa se pensioneze prin Parlament si ambasade)))))?

  apropos. cine e de prin PNL, e matriarhat sau mi se pare?

 23. consider acest caz o farsa ! un ministru poate pleca din functie la inceput de luna sau la mijloc cind ii va pofti dumnealui ? 🙂 fara sasi ea salariul pe luna aceasta ! chiar vreau sa vad aceasta procedura !

 24. filatelistii, din pacate, mai au vreun an, doi, apoi se rasufla, daca continuie in acelasi stil.

  si daca filat e brigadir, pai unde e echipa de partid care tolereaza aceste prostii?….. chiar daca cineva mai zice ceva, filat ii marginalizeaza repejor.

  ar fi benefic sa vedem in Parlament in locul AMN, PD, reprezentanti PNL, dar in afara de Pavlicenco si inca 2 femei, nu recunosc pe nimeni, … intuiesc din cauza orgoliului…liderului de partid, sinteti exact ca PL pina in 2007, partid de 1%, va trebuie un Kirtoaca.

 25. “vajnik”, “nujnik”, “k’ Stati”, „unii spun ca exista inregistrari”..ca o baba de la piata. Chiar esti jalnica de tot,Vitalia.
  Povestile cu contrabanda de tigari tot le-au „mozolit” comunistii vre-o zece ani si le-au scuipat din lipsa de probe si elementara logica. Acum si tu de rind cu „tuzicii” lui Plahotniuk (Lupu si Lazar) mai lingi putin aceasta voma scuipata de comunisti.
  V-ar sta bine impreuna cu Staris si cu nume de Vparis.

 26. offf pavlusha taci ca numa de bloguri esti buna

 27. Minunat articol,pe intelesul tuturor,scris in limba lui Ion Creanga,pe care l-am admirat si contunui sa-l admir si acum.Bravo autorului.

 28. Articolul e bun
  priamo v tociku. Dna Pavlicenco aşteptăm ceva mai concret despre ţigaretnicii estea. Aşteptăm compromaturi din trecutul stejarilor. Ştiu că dumnevoastră ştiţi mult despre dînşii.
  Unde nu te duci acolo verde şi miros de stejar.
  Sunteţ luptător cu curaj. Macar ca eu susţin partea stinga va stimez ca nu vreţi să taceţi. Bravo!!!

 29. Ce limbaj de „SFABRA” in acest articol-fuuu!

 30. ciresar,
  mai concret cere de la astea:

  Începând de astăzi, candidaţii partidelor politice care, conform ultimelor sondaje de opinie, vor trece pragul electoral în scrutinul din toamnă, vor fi monitorizaţi de o echipă de jurnalişti de investigaţie. Numele candidaţilor compromişi care nu vor întruni toate criteriile de integritate morală vor apărea într-un buletin care va fi distribuit gratuit în toată republica cu două săptămâni înainte de alegeri. Campania a fost lansată de Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat şi are drept scop informarea cetăţenilor despre candidaţii corupţi înainte ca aceştia să acceadă în parlament. În acest an, vor fi monitorizaţi nu doar membrii, ci şi liderii de partid.

  Monitorizarea va fi efectuată de un grup de jurnalişti profesionişti în baza mai multor criterii, a specificat reprezentantul Asociaţiei Presei Independente (API) Petru Macovei. „Vom lua în calcul averile necorespunzătoare în raport cu veniturile declarate a candidaţilor, utilizarea resurselor administrative în folos personal sau de partid, traficul de influenţă, administrarea defectuoasă prin adoptarea unor legi catalogate coruptibile, dosarele pierdute la CEDO, care au prejudiciat bugetul statului, imaginea publică a candidatului şi chiar impozitele sau amenzile neachitate”, a menţionat reprezentantul API. Dosarele care vor conţine informaţia şi dovezile ce compromit pe unii politicieni vor fi verificare minuţios de un grup de referenţi şi jurişti, după care acestea vor fi înmânate formaţiunilor politice. Liderii de partid vor avea dreptul să conteste rezultatele monitorizării sau să retragă candidaţii compromişi de pe listele lor, înainte ca numele acestora să fie publicate. În final, va fi întocmită lista candidaţilor nedemni să deţină funcţia de deputat în parlament.

  Preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice, Cornelia Cozonac, a menţionat că scopul acestei campanii este de a informa cetăţenii şi nicidecum pentru a-i influenţa să voteze pentru un partid sau altul. „Noi vrem ca cetăţenii să meargă cu ochii deschişi la vot, să ştie pentru cine votează, nu să depisteze prea târziu, cum se întâmplă de obicei, că au votat pentru candidaţi corupţi”.

  Alegătorul este pus în dificultate şi de multitudinea de candidaţi, mulţi dintre ei sunt nume noi pentru cetăţean, a spus Nadine Gogu, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent. „În acest fel, noi venim în ajutorul electoratului pentru a-l ajuta să-i cunoască pe cei care le cer votul: cine sunt, de unde vin şi ce istoric au”.
  Jurnaliştii spun că au fost supuşi intimidării şi ameninţării cu judecata în procesul de investigare a candidaţilor înainte de alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie, dar speră că actuala guvernare va fi mult mai cooperantă, atât în ceea ce priveşte accesul la informaţie, cât şi la iniţiativa de a scoate din listele electorale candidaţii corupţi.
  Bugetul campaniei constituie aproape 90 mii de dolari SUA, bani oferiţi de Fundaţia „Soros-Moldova”.

  Irina Papuc

 31. D-na pavlicenco,am impresia ca sinteti o angajata cu solda straina ,va recunosc dupa ura cu care inproscati pe bloguri.Cine e stapinul d-ta,dupa ac centul cu care pronuntati cuvintele banuesc ca se afla de parte si totodata peste tot.Puteti sa nu-mi raspundeti.

 32. viku spune:
  6 October 2010, la 11:11

  „Ce limbaj de “SFABRA” in acest articol-fuuu!”—iar al tau e dintr-un registru nemaipomenit de „ra….finat”

 33. opincuţă spune:
  6 October 2010, la 10:10
  Minunat articol,pe intelesul tuturor,scris in limba lui Ion Creanga,pe care l-am admirat si contunui sa-l admir si acum.Bravo autorului.

  am citit si eu multe lucrari de Ion Creanga, si nu am gasit cuvinte sau expresii gen “vajnik”, “nujnik”, “k’ Stati”. Sau poate am citit lucrari diferite?! „Pe intelesul tuturor” – sa va fie asta nivelul? Ce promovati voi? – Rusisme?! Rusine pu vocabularul utilizat, va asigur ca se gaseau cuvinte, care sa aiba acelasi sens, si in frumoasa limba romaneasca…

 34. Pt Ghenadie

  Romanii nu sint tigani, iar tiganii trebuie integrati in ambele societati ale celor doua state romanesti. Unirea nu va insemna ca nu ramine fiecare acasa.

 35. Pt VladV

  Vedeti cum partidului-stat PCRM acum i-a luat locul partidul-stat PLDM? Pai nu am eu dreptate?

 36. Pt vektornord.wordpress.com/

  Doar vi se pare totul. Aveti halucinatii, pazea!

  Nu avem nevoie de nici un Chirtoaca, avem chirtocii si chirtocelele noastre. Chirtoaca s-a desummflat, dupa ce a amagit lumea. Nu derusificat prin nimic Chisinaul, ca sa nu mai spun de altele.

 37. Posol,Dumitru ,na turbincu.

 38. apropo de chirtoaca priectul prima casa e o escrocherie ! lumea care se baga i naceasta afacere ipotecara risca sa fie priponita in credite pina la sfirsitul vietii daca nu si desproprietarita i ncaz de nerambursare ! pretul de piata al apartamentului creste i nacesta afacere de 3 ori ! pretul de piata nu sinecostul 🙂

 39. si cum intzeleg, daca poporul nu doreste, pavliucenco o sa ne duca cu sila!si e ton urit sa-l copii pe Bismark, fiindca nu tot ce e bun intru-n caz se poate aplica si in altul, fiindca nu sintem in situatzii similare.se obsrva in pavliucenco manie dictotariala( a lat-o prea sus cu bismark, mai bine as zice de lapusneanu-adica , daca nu ma vretzi , eu va vreau).si iarasi nui bun ton, sa te rizi de problemele aparute, mai bine atzi arata ca propunetzi ceva constructiv.nu degeaba se spune , ca femeia pe corabie aduce la mare necaz.

 40. Crutaaa ! Iaca şa !

 41. unii vorbesc in numele poporului de parca ar reprezenta mai mult de un om 🙂 asa e robin hud ?

 42. pentru blacktroll- asai.:))

 43. Imi pare rau sa spun asta, dar Pavlicenco s-a scrintit. Saraca! Era pentru democrati si uitati-va ce joc al comunistilor face. Nu degeaba si-a gasit locul intr-o coalitie cu Rosca.

 44. Buha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha, i-ati rupt buka lui filatistul-contrabandistul-tigaretistul-banditul-antinationalistul.

  p/s: Intre el si ridiche din poza sunt minimum 4 asemanari:
  1 – motocul
  2 – tigareta2
  3 – babocika de la git verde
  4 – capul rosu

  Cine gaseste mai multe???

 45. Domna Vitalia nu va inteleg de ce va bagati nasul unde nu vii locul… Dumneavoastre sunteti o persoan puternica si puteti conduce familia si tine sotul sub calcii dar nu si organele statuluiasa ca mai bine ati merge si v-ati cauta un servici in Rominia caci sunteti rominca din ultimele afirmatii si ati uita de Basarabia fiindca aici nu prea va este locul in plus Rominia deja e in NATO si deci va satisface MOFTURILE si stiti ce mai LASATI-L in Pace pe VLAD FILAT!

 46. T-a-a-a-are vei mai rade cand nu vei trece praghul de 4%. Si e clar ca nu vei trece/ Si vom rade si noi de tine? ca ai uitat de comunisti/ Cei mai rai sunt p/u tine AIE/ Cred ca iesti platita ca si Rosca de Voronin/

 47. Urmaresc cu interes articolele Dumneavoastra. Sunteti o cunoscatoare in detalii a procesului politic de la noi. Am salutat multiple initiative de-ale Dumneavoastra care mi-au parut interesante si utile. Articolul in cauza reflecta o stare de fapt caracterizata destul de reusit. Singurul lucru care nu ma incinta niciodata sunt trimiterile la caracteristicile fiziologice ale personajelor. Operatii plastice, implant de par etc. denota ticuri si complexe ale celor ce le comanda si noi, ceilalti nu ar trenui sa gasim haz in astfel de cazuri. Asta denota mai degraba intoleranta noastra si atacul la persona si nu la idee.. Sunt un observator amator al fenomenului politic din ocident de mai multi ani… Remarcile de acest gen sunt rare si mai degraba induc o reactie negativa asupra autorului , decit celui caracterizat…
  Nu e neaparat sa fiti de acord cu mine… Succese…

 48. madame Vitalia cam sariti calul………….da, si Bismark a fost om destept, dar nu cred ca a gresit el cu ceva ca sa fie citat aici, si cineva de mai sus avea mare dreptate, faceti jocul comunistilor. daca vreti ca sa dainuiti ca partid (de viitot LOL :))))))))) ) schimbati metodica si renuntati la artileria verbala jegoasa..nu e demna de un politician………..acta, non verba! DIXIT

 49. Daca nu era mentionat numele Vitaliei Pavlicenco se putea de jurat că articolul a fost scris de cineva de la ppcd sau de cei de la „ejenedelniku” saptamina .
  Eu personal il inteleg pe Filat (nu-s membru pldm). E tare greu de infaptuit ceva daca n-ai imputerniciri destule. Mai ales daca iti place sa lucrezi repede. Cel sau cea care nu s-a ciocnit de asa ceva nu poate sa inteleaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *