Pe lista PNL sint 8 doamne in primii 15 candidati

Astazi, a avut loc la Orhei conferinta teritoriala de reconstituire a Filialei teritoriale a PNL, conferinta la care au fost invitate conducerile tuturor organizatiilor teritoriale si candidatii pentru Parlament din partea formatiunii. Nu a fost o manifestare electorala, ci una strict politica, de partid.

PNL a avut structura teritoriala la Orhei, are consilieri raionali si orasenesti, care, insa, nu au rezistat intr-o formatiune extraparlamentara si au migrat spre alte formatiuni, unde … asa si nu si-au mai gasit locul. De aceea, un grup de adevarati adepti ai mesajului unionist al PNL a adresat conducerii partidului solicitarea de a reconstitui Filiala, fapt produs in scurt timp. La frumoasa conferinta teritoriala, echipa de la Orhei si conducerea Partidului National Liberal, alti invitati, au vorbit despre mesajul PNL, despre obiectivele care stau in fata formatiunii, au cintat Indemn la Unire si au adoptat textul Declaratiei politice de la Orhei, intitulate “Unirea este inevitabila” si au facut fotografii in fata Casei de Cultura si a Monumentului lui Vasile Lupu.

De asemenea, s-a discutat despre lista candidatilor PNL

pentru alegeri, pe care, in primii 15 se regasesc 8 doamne si 7 domni.

La actiunea PNL au participat reprezentanti din partea

Partidului National Liberal din Romania.

Mai jos publicam textul declaratiei si plasam poze. Daca vom reusi, vom posta apoi poze din fata Casei de cultura si a Monumentului lui Vasile Lupu, precum si video. Acum mai sintem ocupati cu definitivarea actelor pentru CEC, pe care PNL le va depune miine.

Vitalia Pavlicenco

UNIREA ESTE INEVITABILA!

Declaratia politica de la Orhei a Partidului National Liberal

Dragi prieteni, membri si simpatizanti ai Partidului National Liberal,
Dragi oaspeti,

Ne-am intilnit astazi la Orhei, din majoritatea raioanelor Republicii Moldova, pentru a-i saluta pe prietenii nostri de aici, care si-au desfasurat conferinta teritoriala in zona unde au fost mereu vii spiritul national, aspiratia unionista, actiunile curajoase ale celor ce au declansat Miscarea de Renastere Nationala dupa un regim comunist dur de jumatate de secol, instalat odata cu ocuparea sovietica a acestei palme de pamint romanesc pe 28 iunie 1940.

Partidul National Liberal, constituit si reconstituit, in cautarea unor formule de rezistenta comuna in fata coloanei a cincea a Kremlinului – ce impiedica, in continuare, redobindirea prosperitatii si a libertatii celui de-al doilea stat romanesc, – a demonstrat verticalitate nationala si dupa reconstituirea din 2006, si dupa instalarea unei guvernari postcomuniste la Chisinau, pe 29 iulie 2009.

PNL a gasit puterea sa coopereze, pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, cu fortele proeuropene, contribuind la rasturnarea, prin vot, a regimului comunist.

PNL a gasit vointa politica sa sprijine, pe 29 iulie 2009, partidele reformatoare, care au constituit, ulterior, o coalitie de guvernamint proeuropeana.

PNL a avut taria sa fie alaturi de Alianta pentru Integrare Europeana in acest an de guvernare necomunista, avind si o pozitie clara fata de politicile noilor guvernanti in rezolvarea problemelor societatii si fata de tratarea evenimentelor dureroase ale istoriei poporului roman.

PNL considera ca viitoarele alegeri parlamentare anticipate sint cauzate de neidentificarea formulei de coagulare a fortelor nationale pentru bataliile electorale. Acest fapt a diminuat rezultatele obtinute in scrutine. PNL regreta ca aceste entitati politice nu au gasit vointa politica si raspunderea intelectuala nici acum, pentru a forma un Bloc al Unitatii Nationale sau o Alianta a Unitatii Romanesti.

Dispersarea permanenta a fortelor romanesti ii poate readuce la putere pe cei ce nu doresc realizarea aspiratiei europene a Republicii Moldova. In aceste conditii, dar avind in vedere si influenta nefasta continua a fortelor imperiale de la Moscova, PNL vine in fata societatii cu un Mesaj al demnitatii, cu Mesajul Unirii celor doua state romanesti – ca unica salvare a populatiei in fata saraciei si a disperarii.

Unirea – prin vointa suverana a cetatenilor cu drept de vot sau prin Parlament – cu tara noastra draga Romania este calea cea mai scurta de accedere a Republicii Moldova in spatiul european al securitatii si al prosperitatii, al legalitatii si al oportunitatii – in NATO, si in UE.

PNL saluta pozitia conducerii Romaniei care nu recunoaste consecintele Pactului criminal Molotov Ribbentrop, zis si Pactul Hitler-Stalin, ce a rupt Basarabia din trupul Romвniei, actiune ce ne-a condamnat la deportari, persecutii, la genocid antiromanesc si la lipsa perspectivei unei vietii omenesti pentru romani.

In acest an, ca si in anii precedenti, cind a incins Hora Unirii in plin regim comunist, de Ziua Europei pe 9 mai in anul 2008, cind a participat la lantul uman dintre doua Parlamente – actualul si Sfatul Tarii, ce a votat Unirea -, la multe alte actiuni, Partidul National Liberal a produs evenimente de demnitate nationala, menite sa trezeasca speranta romanilor din cele doua state in regasirea lor intr-un singur stat romanesc puternic, in cadrul unei Europe unite.

PNL a solicitat, in acest an, conducerii Germaniei sa isi prezinte scuzele in fata poporului roman pentru Pactul criminal Hitler-Stalin si sa determine conducerea politica a Rusiei sa nu se opuna reunificarii celor doua state romanesti.

PNL asteapta ca si clasa politica din Romania, Partidul National Liberal, in a carui conducere ne punem mari sperante, sa deschida orizonturi europene tuturor locuitorilor Republicii Moldova, oferindu-le cetatenie romana si sensibilizind cancelariile europene ca poporul roman vrea sa fie impreuna in Uniunea Europeana, prin inca un Act al Unirii.

PNL va face totul pentru a le explica oamenilor ca propaganda sovietica, bolsevica si comunista ne-a facut un mare rau, inducindu-ne ideea ca Romania e dusmanul nostru. Noi vorbim deschis de Unire, drept dobandit irevocabil si prin intantele de judecata din R.Moldova, care s-au diriguit de legislatia CEDO in deciziile lor privind interzicerea spoturilor electorale ale PNL.

PNL vrea sa scoata din sufletul si din mintea oamenilor romanofobia, pentru a-i apropia de unica noastra salvare – Europa, prin unirea cu Romania.

Platforma electorala a PNL, care cuprinde aspectele principale ale reformei economice, administrative si sociale, poate fi realizata doar prin venirea la putere a unor forte ce plaseaza demnitatea nationala mai presus de oportunismul si pragmatismul pe placul Moscovei, ce ne doreste, in continuare, cantonati intr-o zona-tampon, intr-o zona gri, comoda Estului si Vestului, nu, insa, si cetatenilor care rivnesc libertatea si prosperitatea.

Dragi prieteni! Partidul National Liberal intra in campania electorala intr-o perioada la fel de grea ca si sub regim comunist. Din pacate, practicile comuniste au fost preluate de zisele forte liberale si democrate, ce nu au creat conditii egale pentru pluralismul politic. Regretam ca se mai face uz de aceleasi metode de presiune impotriva partidelor extraparlamentare. Libertatea inca nu s-a instalat definitiv. Insa scopul sfint ne va uni, va face sa fim tot mai multi si tot mai puternici.

Aceasta pentru ca adevarul si curajul ne apartin. Pentru ca Unirea este inevitabila, iar noi sintem cei ce credem in ea si o aducem ca sansa de salvare a neamului in casele oamenilor.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Orhei, 3 octombrie 2010


Loading Facebook Comments ...

38 Comments

Add a Comment
  1. Bravo PNL, Succese!

  2. Bravo! Bravo! Bravo!!!

  3. Dumnezeu sa ne ajute, intrun cias bun.

  4. atît de multi sînteti încît pot sa va numar pe degete :), va cumpar la toti bilete fara întoarcere cu destinatia românia, drum bun

  5. Numai oameni batrani si cativa nepoti adusi cu deasila … Si daca sunt 8 doamne in primii 15 ? Nu exista sanse , si nici nu vor exista vreodata sa treceti pragul … De ce nu faceti o coalitie cu cineva ? Sau sa mergeti cu cineva in blog ?

  6. Pt PLDM

    Nu mergem cu nimeni in bloc si in nimic. Asta credeti voi ca nu avem sansa. Noi credem ca avem. Nu exista partide cu care am merge in bloc. Ele nu accepta mesajul unionist. Sint partide mancurte, care aduna treucari, fripturisti.

  7. Mda… numai foamna Kan cit face.
    O hotoaica de rupe,ca si fiul dvs. doamna Pavlicenco.
    Sunte-ti niste hoti nu meritati in parlament.

  8. Pt mihai

    Numai ca o femeie mai cinstita ca dna Can nu exista, iar eu nu am fiu. Am o fiica, violonista, a terminat studiile in 1999, a stat un an acasa si, in 2000, a dat admiterea la Hamburg, a fost admisa si se afla acolo de 10 ani. Nu va este rusine sa scrieti asemenea enormitati si minciuni? Chiar va maninca de tot invidia?

  9. Dna Pavlicenco,
    Majoritatea doamnelor în primii 15 într-o țara patriarhatului?
    Grebla asta a-ți mai călcat-o parca o data.

    Lista întreagă când o publicați?

  10. Pt browser

    Pai, asta e buba voastra, ca mergeti mereu pe ce este, nu pe ce ar trebui sa fie. Cind spune Filat ca e pentru 50 la 50 femei-barbati „e bine”, dar cind spune pNL – e deja „grebla”? Nu va va iesi nimic atita timp cit veti umbla cu duble standarde.

    Bismark spunea – poporul trebuie dus incotro trebuie, nu unde vrea el… este exact drama moldovenilor romani, deznationalizati si lasati sa vegeteze in patriarhat. Dar mi-ati sugerat o idee, pt care va multumesc: voi spune la emisiuni ca „era” moldoveneasca a patriarhatului politic ne-a facut din saraci tot mai saraci, avind pina acum doar guvernari ale minciunii, fariseismuilui si coruptiei.

    Lista op vom publica dupa ce o depunem astazi la CEC – mai simplu spus – cind vom dori noi. Pa!

  11. Si chiar credeti in miracol? Chiar credeti va veti trece pragul? Eu ma indoiesc, si vad ca nu ati invatat lectia din 5 aprilie, si candidati din nou, ca sa rupeti din voturile partidelor necomuniste… Insa, sper ca veti proceda ca si la 29 iulie si va veti retrage la timp din cursa electorala…

  12. pentru dumitru,
    mai puneti pofta in cui,sa se retraga altii,care nu stiu ce vor.PNL stie ce vrea si are un scop bine determnat.Tu daca nu stii ce vrei, sau daca stii prea bine: nu incurca la altii sa realzeze ceea ce nu poti tu face.Esti aici, sa pui bete-n roate?

  13. pu opincuta
    Imi spui si mie, te rog, ce bete pun eu acum? Analizeaza, te rog, scorurile electorale ale PNL-ului si vezi ce sanse are, daca impreuna cu MAE au luat 1% la 5 aprilie, atunci singuri?! Ati uitat ce dezastru puteati sa provocati la 5 aprilie cu ruperea acelui %?? si doar datorita deputatilor celor 3 partide care nu au votat cu comunistii mai puteti si voi deschide gura, care tot pe ei ii ataca. Nu aveti gram de respect fata de cei, care prin fermitata si verticalitatea de care au dat dovada, nu au lasat comnistii sa va mai guverneze…

  14. Dumitru,
    Pericolul repartizării % e din domeniul trecutului. A fost schimbata legea. Relaxează-te. E mai interesant asa. 🙂

  15. Pt.Dumitru.

    Fiţi liniştiţi, că forţele democrate şi-au asigurat victoria în viitorul scrutin.

    Da pentru ca voturile celor ce nu treg pragul să nu accedă la comunişti, AIE a modificat art 87 p. 5 din codul electoral care sună aşa:

    (5) Numărul mandatelor de deputat rămase nedistribuite se repartizează succesiv, cîte unul fiecărui partid, altei organizaţii social-politice, fiecărui bloc electoral, începînd cu concurentul electoral care a obţinut cel mai mare număr de mandate, în ordine descrescîndă.

    Din ce reese, că mandatale neredistribuite vor fi împărţite 1 comuniştilor şi cîte unu la ceilalţi, deci dacă vor trace pragul 4 partide dem., atunci 1 la comunişti şi 4 la democraţi, indiferent de procentul acumulat, în ordinea descrescîndă.

    Iată de ce nici o formaţiune din AIE nu doreşte să meargă cu cineva în bloc, deoarece şi aşa la procentul acumulat li se va aduna mandatele neredistribuite.

    Deaceia AIE este cel mai cointeresat ca la actualul scrutin să participe cît mai multe formaţiuni politice fără şanse.

    Dacă vă îndoiţi că am dreptate, atunci de ce nici o formaţiune politică din cadrul AIE nu propune vre-un bloc şi nici nu face declaraţii în adresa partidelor cu şanse mai mici să nu participe în alegeri.?

  16. Pt Dumitru.

    Dar e necesar şi PNL să treacă pragul, pentru a le mai aduce aminte actualei elite politice cine suntem, de unde venim şi unde mergem, că ei o cam o iau razna pe la Moscova la 9 mai , au uitat ce a fost la 28 iunie 1940, la 24 august de ziua ocupaţiei merg la memorial pentru a deoune flori în memoria ocupanţilor, nu se pot decide ce limbă vorbim, vînd ţara pentru un vagon cu vin.

  17. Dar la Cimislia cind reconstituiti filiala? Daca a fost!?
    S-ar gasi doritori sa adere la PNL daca ar iesi din anonimat stuctura locala a patidului.

  18. Pentru Presa,

    DECE v-a apucat o dragoste fara margini de Paul Goma si eu METEOR, basarabean din tata in fiu precum si alte sute de mii ca mine nu intereseaza pe nimeni ????????
    Dar ne mai iau si cu pietre “” patriotii “” COCO-munisti cand venim in basarabia si nimeni din populatie sau politicieni democrati nu este deranjat de acest sistem BARBAR intalnit numai la MULDU-FUFULENI.

    Cand vom obntine si noi cetatenia MULDU-FUFULEASCA ????????? ca sa putem vota si noi ca GOMA ????????????

  19. Pt Tira

    Nu toate structurile noastre sint active. Parte din vina comunistilor, care au guvernat anterior, parte din vina partidelor din AIE, dupa 29 iulie. Lsa Cimislia reprezentantul nostru este Anatol Berestianu, foarte „curtat”, ca sa nu spun „presat”, de PL. El a fost ieri la Orhei cu trei oameni. Noi avem o atitudine ingaduitoare fata de cei carora li se da o momeala ca sa ii atraga din PNL la ei, pentru a „da bine” in fata bosului de partid ca, „in cutare raion, totul e deja verde, albastrior (ca sa nu spun vinat), galben, in rapor cu cu rosu cum a fost anterior membrilor PNl, atragindu-i la treuca AIE-ista si europeana. Pt ca deruleaza fonduri europene, dar s epoarta cu oamenii de parca sint banii lui tasu’.

    Asta e problema. Nu va nici o diferenta intre AIE si comunisti si exact asta voi spune in campanie.

    Avem doua raioane in care au trecut la noi doua structurie ale PL si unul in care a trecut de la PD. Dar nu facem tam-tam. Deocamdata, dar le-am lansat avertismente liderilor ce preseaza traseismul.

  20. Pt Dumitru

    NIMENI! auzi tu – NIMENI! nu a fost mai vertical in lupta contra comunistilor decit mine. Filat l-a votat pe Voronin, iar Chirtoaca http://www.pavlicenco.md/2008/09/23/chirtoaca-filat-despre-4-aprilie-2005/ ne invata cum sa o facem, e si aici pe blog. Eu am dosar la CEDO cu Voronin, iar ei il ataca acum doar, cind e in Opozitie si nu are structurile statului pe mina lui. Mai atent cu „parerile” tale prost mirositoare.

  21. AIE a modificat art 87 p. 5 din codul electoral … DA … CRED CA ACEASTA MISCARE MERITA UN PREMIU . S-AU SCHIMBAT DATELE PROBLEMEI … CUM REPARTIZAREA SE FACE EGAL LA TOTI CEI CARE INTRA IN PARLAMENT , RAMANE DE CALCULAT TEORETIC SUMA PARTIDELOR DE STINGA-CENTRU-STINGA CARE NU INTRA , CU SUMA PARTIDELOR DE CENTRU-DREAPTA-DREAPTA CARE LA FEL NU INTRA … CUM SUNT MAI MULTE PARTIDE MICI DE PRIMUL FEL , NOILE REGLEMENTARI FAVORIZEAZA PARTIDELE DIN AIE [ RAMINE DE VAZUT SOARTA AMN ]… PINA ACUM PCRM BENEFICIA DIN PLIN DE REDISTRIBUIRILE FACUTE , FIIND CEL MAI MARE PARTID …ACUM INSA … VA LUA 36-38% ,RAMINE CU PROPORTIA RESPECTIVA . PRINCIPALUL LUCRU ESTE CA PCRM+PD SA NU OBTINA MAJORITATEA IN VIITORUL PARLAMENT PENTRU NIMICI DIN FASA ORICE POSIBILA INTELEGERE DINTRE CELE DOUA PARTIDE …

  22. Nu mai tine de domeniul trecutului repartizarea %, un simplu calcul : admitem ca in parlament acced 4 partide si mai admitem ca prin minune PNL acumuleaza 1%, respectiv, prin redistribuire, fiecarui partid din Parlament ii va reveni 0,25%, inclusiv si comunistilor, deci… de ce sa nu plece intreg %-ul la partidele necomuniste. Sinteti sigur ca treceti pragul electoral??? Daca nu-l treceti, cum veti justifica, chiar mi-e interesant… „Mai atent” – sa inteleg ca ma amenintati dna Pavlicenco sau ma atentionati ca daca-mi mai postez opinia ma paste vreun pericol?

  23. … cu adevarat prima confruntare electorala unde pnl poate face o figura frumoasa , este cea de la alegerile locale care se apropie cu pasi repezi … trebuie sa ne asteptam la o redesenare a hartii politice locale . eu spun ca vor fi schimbari foarte importante . pld nici nu exista …pl era la inceputuri …pd in actuala formula cu lupu nu era … pnl si mae se intaresc . ppcd-ul va avea o cadere puternica , el obtinind atunci rezultate destul de bune . bineinteles ca va fi si mai usor cu pcrm ramas in opozitie …problema mare este la pcrm , unde raminerea in opozitie poate insemna sciziunea sau chiar prabusirea partidului . sunt destui acolo care stau pe sirma si asteapta rezultatele alegerilor cu bagajele pregatite …

  24. Pu Mihail Morteanu,
    e interesul AIE sa candideze cit mai multe partide de stinga, ca sa rupa din voturile comunistilor si nicidecum nu e in interesul AIE ca sa candideze cit mai multe partide de dreapta…

  25. @Dumitru … la inflatia de partide „stingiste” filo-ruse in general – psd ,pmu , pum si altele , oricum se vor stringe si 7-8% …deja psd e dat cu 2,5-3% de unele sondaje … punind in balanta , pierde stinga filo-rua . doar un bloc comun pcrm+ alte partide stingiste era in avantaj , dar cum deja pcrm are lista de candidati terminata nu vad loc de intoarcere .

  26. …sa nu uitam si de aliatii comunistilor de la ppcd … nici ei nu intra in parlament . pnl si mae poate au in prezent impreuna luat 3% … deci va fi 7-8% la 3% … pierd stingistii filo-rusi 4-4,5% . ca o parte le va reveni stingistilor filo-rusi din aie [ pd ] e alta discutie …

  27. tinind cont de acestea poate nici nu e rau ca pnl si mae sa participe singure in alegeri . ca o repetitie inaintea alegerilor locale unde eu spun ca vor face o imagine frumoasa … este ca la fotbal . daca ti un jucator numai pe banca de rezerve , e greu sa-i ceri sa joace ca un titular de drept .

  28. Da eu, Dumitre, am dosar la CEDO cu PLDM.Unde e diferenta dintre PCRM si PLDM cel vertical?Betele sunt procentele trecutului,ti-a spus-o browser.Dar daca nu accepti ideea betelor in roate, atunci imble cu paiele-n cap.PNL stie foarte bine ce are de facut,in comparatie cu altii.

  29. Pt.Dumitru.

    Şi cine le încurcă membrilor AIE să iasă cu iniţiativa de a merge în blocuri la alegeri, doar ei personal au modificat CE permiţînd blocurile.

  30. Apropo , după cum propuneţi D-stră , ca PNL să nu participe, în folosul cui să se retragă ?

    În folosul celora ce l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005?

    În folosul celora ce merg la Moscova la 9 mai pentru a defila pe Piaţa roşie alături de armata ocupantă?

    În folosul celora ce sărbătoresc ziua de 28 iunie şi ziua de 24 august ca zile de eliberare?

  31. XXXXXXXXXXXXXXXX spune:
    3 October 2010, la 23:11

    …. va cumpar la toti bilete fara întoarcere cu destinatia românia, drum bun–daca tot asa de bogat esti,ma bine deschideti un magazin,in care ai vinde bete pentru drapelele Romaniei,ca sa le putem arbora pe la casele cui ne are,ca e criza de bete prin petele moldovenesti.Angajaza-ti si o vinzatoare,care sa stie ce inseamna cuvintul „drapel”,sa nu-i explice cumparatorul ce e asta.Intr-un cuvint, cu banii tai, mai cultiveaza cuiva creerii si tot un bun pas spre integrare va fi.

  32. Ai mare dreptate Mihai Morteanu .

  33. „Ziua Unificării Germaniei îmi oferă deosebita plăcere de a Vă adresa, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere felicitări, însoţite de urări de pace, progres şi prosperitate continuă pentru poporul german”. Acest mesaj de felicitare aparţine preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, adresat preşedintelui Republicii Federale Germania, Christian Wulff, cu ocazia Zilei Unificării Germaniei… FRUMOS MESAJUL LUI GHIMPU … IN TIMP CE UNII TRANSMIT MESAJE DE FELICITARE PENTRU UNIFICAREA NATIUNII RESPECTIVE , NOI STAM CA MAIMUTELE INTELIGENTE IN COPACI SI MESTECAM SEMINTE …

  34. Este adevarat, cetatenia muldu-fufuleasca intra in contradictie cu cetatenia romana si pune probleme INSOLUBILE, se pare, pentru a permite basarabenilor plecati din Basarabia in 1945, sa poata recastiga drepturile pe care le are orice cetatean basarabean.

    In acest caz avocatii si politicienii Moldovei trebue sa se aplece de urgenta asupra acestui subiect caci este de importanta capitala pentru existenta romanismului si a DEMOCRATIEI in moldova.

    Nu este obligatoriu sa se numeasca NATIONALITATE ci pur si simplu un decret al DOMNULUI GHIMPU prin care basarabenii pleati in EXOD pot veni pur si simplu la casele lor recastigand in mod automat toate drepturile si bunurile lor pe care guvernantii actuali si COCO-munistii nu le recunosc.

    De altfel nu stiu daca exista o lege prin care basarabenii plecati au pierdut drepturile lor si bunurile lor din basarabia

  35. Aveţi dreptate Costin.

    Numai cel mai regretabil este , că după 28 noiembrie mă tem că nu va avea cine mai felicita RFG cu ocazia ZUG.

    M Ghimpu e cu ceaţă pe ochi şi nu vrea să înţeleagă, că la data de 28 noiembrie există pericolul ca la guvernare să vină forţele antiromâneşti, anti nato, proruse, procsi, şi echilibrul naţional în Parlament poate fi foarte deminuat.

    Şi forţa care va veni la guvernare în 2010 cel puţin pe vre-o 8 ani , va lovi dur în ceia ce numim valori naţionale.

    Dacă chiar şi cu 2 funcţii cele mai importante în stat el nu a putut să -şi apere decretul privind ziua de 28 iunie, apoi ce poate face el de unu singur şi încă şi fără funcţii, cu vre-o 10-15 voturi.

    E prea naiv, dacă mai speră , că rusia îi va oferi vre-o funcţie după 28 noiembrie.

    Păcat că pe urmă va fi tîrziu.

    Dar nui nimic, poporul se va trezi odată şi odată din somnul cel de moarte, după ce va înţelege, că unica cale de a ne debărăsa de umbra imperialistă este UNIREA CU PATRIA MAMĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  36. pu Mihai Morteanu
    Si daca AIE merge intr-un bloc, atunci care este raison-ul modificarii procedurii de repartizare a voturilor??? Si pentru ce sa faca bloc?! Ca sa ia in trasura si pe cei care nicidecum nu pot ajunge in parlament?Partidele cu sanse mici de accedere in parlament, gen PNL, MAE, PNR etc, ar trebui sa creeze un bloc… Este in avantajul vostru permiterea participarii in bloc, profitati de aceasta posibilitate.

  37. Pt.Dumitru.

    Nu m-am referit la un bloc în cadrul AIE, ci la unii membri ai AIE, ce ex PL, care ar constitui bloc cu formaţiunile extraparlamentare, pronaţionale, proromâne cu scopul de a nu deminua procentul naţional în viitorul parlament.

    Sau poate PL-ului nu-i place mesajul PNL de UNIRE?

    Atunci aşa şi să declare , da nu să umble cu fufurlica,
    ” ba cu ruşii, ba cu nemţii”- aşa o expresie.
    că tot una nici Filat, nici, Lupu, nu mai zic de Voronin nu-i va ceda PL-ui nici o funcţie importantă în stat.

  38. pu opincuta
    Opincutooooo, am apelat eu la atac asupra persoanei?! Hai sa purtam un dialog civilizat, desigur daca-ti sta in puteri!!! Sau sa fie din cauza lipsei argumentelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *