De ce ne amagesc Leanca si Filat?

Omul nu simte nici o imbunatatire, poate chiar simte o inrautatire a vietii, pentru ca reformele pe hirtie nu tin de cald sau de piine. La fel cum nu tin de cald sau de piine moldovenismul, statalitatea, suveranitatea, independenta, neutralitatea sau integritatea teritoriala…, fetisizate de manipulatorii comunisti, si nu doar. Este „admirabil” cum sarmanii moldoveni de toate nationalitatile „apara” aceste fetisuri si vaci sacre staliniste prin bucatariile si dormitoarele batrinilor din Occident.

Sa stam strimb si sa judecam drept. I-au amagit pina acum comunistii pe moldovenii de toate nationalitatile, ca, iaca-iaca, obtinem circulatie fara vize in Europa. Ex-ministrul Andrei Stratan a biiguit ca a obtinut ceva pe acolo, insa pe oameni asta nu i-a vizat in vreun fel. A fost o liberalizare minima standard din partea UE. Vreo citiva reprezentanti din sfera culturii, stiintei, niste studenti, ong-isti si, poate, oameni politici, au obtinut un acces mai usor la vize in Europa. (Aici e si o poza haioasa primita azi de la un binevoitor al membrilor PLDM.)

Familia mea nu are nevoie de vize, pentru ca avem cetatenie romana din 1992, cind nu stiam de UE, de zona Schengen, de circulatie libera spre Europa si spre alte continente. Adica, ne-am luat cetatenia romana, nu pasaport de calatorie in strainatate. Dar am cunoscut ce inseamna a lua viza, cind am fost cu sora si un nepot, acum o vara, la fiica in Germania. Ambasada germana s-a comportat foarte frumos, insa a trebuit sa adun toate actele ca sa demonstrez cine sint acesti oameni invitati de fiica mea.

O spun de la bun inceput – sint pentru circulatia libera a basarabenilor in Vest. Mai mult – sint ex-deputatul care am facut initiativa legislativa sa se anuleze vizele pentru cetatenii din Vest cind intra in Republica Moldova, ca un gest de bunavointa, care ar fi trebuit sa fie urmat de un gest pe o masura apropiata macar cumva din partea UE.  Comunistii, cu toti Stoikovii, Misinii, si alti komuneaki ai lor, au facut presiuni enorme asupra-mi sa imi retrag initiativa, ca sa vina ei cu a lor. Nu am retras-o, sta si azi prin Parlamentul incendiat. Asa se ocupau satrapii de plagiat legislativ, despre care presa a facut si un studiu de investigatie.

Acum, de vreun an, Leanca si Filat ne tot aduc in prim-plan bombonica liberalizarii circulatiei fara vize in Europa. M-as bucura, insa asta nu se poate vedea la niciun orizont. Comunistii au umblat cu o atare promisiune-minciunica pentru a-i descuraja pe basarabeni sa isi mai doreasca “pasaportul romanesc”, adica cetatenia romana. Tare ma tem ca mai multi politicieni cu epoleti in R.Moldova se ocupa de acelasi lucru. Filat vrea sa cistige mandate pe spinarea bunavointei europenilor de a se face (numai „a se preface!”) ca trec usurel cu vederea situatia interna din cel de-al doilea stat romanesc, promitindu-ne ca, daca vom fi cuminciori si vom face reforme, vom avea circulatie libera si cu pasaportul albastru, compromis de guvernarile comuniste. Totodata, se mai “realizeaza” si misiunea/scopul/obiectivul secret de a-i descuraja pe basarabeni sa isi ceara inapoi cetatenia romana. Nu cred ca basarabenii se vor lasa inselati…

Chiar daca o parte din basarabeni isi iau pasaportul romanesc sa poata pleca si veni, ca sa isi intretina familia, sint sigura ca vor fi si romani adevarati, chiar si dupa un timp, ca sa nu spun de copiii lor. Insa scopul rusilor, dar, poate, si al unora de prin Vest, al unor tari mai vecine cu Romania, membre ale UE, este sa opreasca “romanizarea” Basarabiei, adica sa ne lase sa devenim stat rusesc, nu al doilea stat romanesc, precum mai sintem azi – asa, ca vai de capul nostru!

Oare noi, cu o frontiera necontrolata la Nistru, cu armata rusa pe teritoriu, cu o contrabanda de tigari oribila, practicata de diplomati de rang inalt, cu tigari „Plugarul” si „Plai”, care au impinzit Europa, contrabanda nestopata de Guvernul Filat (nu spunem azi mai mult), ce va fi discutata peste ceva timp in Parlamentul European, vom obtine liberalizarea circulatiei in Europa? Pe naiba!

Insa pentru Leanca si Filat asta conteaza – minciunica si populismul, ce servesc scopului de a obtine mai multe mandatele pentru soldateii peledemisti muti din Parlament, care fac raket politic prin raioane, de a controla si mai bine ilegalitatile din RM, de a candida si la functia de “Tatuc puternic al natiunii maldavinesti”. Din astia au educat institutiile de invatamint din Romania, avansata pe calea democratiei, spre deosebire de RM?…

“Foaia de parcurs” privind liberalizarea regimului de vize, pe care o va primi, cum spune Filat, in octombrie, va fi una cu iz electoral, cu scop antiromanesc, dar, practic, fara realizare in timpul apropiat.

Fiti atenti: “Comisarul a spus ca acest raport va fi prezentat in luna octombrie si, in baza lui, se va trece la faza operationala, urmind a fi elaborat si aprobat un plan de actiuni, care, odata implementat de Republica Moldova, va permite cetatenilor nostri sa circule fara vize in Uniunea Europeana.” Cine il va “implementa?” Coalitia Filat-Pasat-Turcanu-Dodonel?

Ceea ce spune Filat ca a facut Guvernul e cum e, dar, la nivelul cetateanului, e zero. Omul nu simte nici o imbunatatire, poate chiar simte o inrautatire a vietii, pentru ca reformele pe hirtie nu tin de cald sau de piine. La fel cum nu tin de cald sau de piine moldovenismul, statalitatea, suveranitatea, independenta, neutralitatea sau integritatea teritoriala…, fetisizate de manipulatorii comunisti, si nu doar. Este admirabil cum sarmanii moldoveni de toate nationalitatile apara aceste fetisuri si vaci sacre prin bucatariile si dormitoarele batrinilor din Occident.

De fapt, mie imi repugna puternic faptul ca succesele Guvernului sint ale lui Filat, iar insuccesele – ale Guvernului AIE…

Cind Iurie Leanca – cel care se lauda ca “a fost dezagreat de comunisti”, dar, de fapt, care a plecat din functia de adjunct al ministrului de externe numai cind s-a convins ca nu vor, totusi, comunistii sa il faca ministru de externe, asa cum isi jinduia el frenetic, declara ca “un acord de asociere ar putea fi semnat intr-un an jumatate sau doi” – asta ce ar insemna? Asta ar insemna trei-patru ani, cel putin, mai ales in functie de cine vine la putere dupa viitoarele alegeri. Deci – zero perspectiva europeana si ramine numai perspectiva apropierii treptate, puternice, metodice de Romania. Asa ca lasati-o mai usurel cu liberalizarea iluzorie a vizelor pentru basarabeni, care este, mai curind, o diversiune mediatica electorala si antiromaneasca.


Ce ar trebui sa faca in aceasta situatie Romania? Doua lucruri:

1. Traian Basescu a si inceput sa ii mai „stimuleze” pe diplomatii romani sa le explice bine europenilor cine sint basarabenii si de ce se afla intr-o situatia continua de nenorociti. Eu am invocat necesitatea rolului puternic al Romaniei ca avocat al celui de-al doilea stat romanesc pe 6 mai 2008 in Alianta Liberal-Democrata din Parlamentul European.

2. Sa accepte propunerea PNL din R.Moldova de a da cetatenia romaneasca tuturor cetatenilor R.Moldova, de pe ambele maluri ale Nistrului (si din Gagauzia). Mai ales ca Basescu a si propus acum un an acest lucru.

Iata ce comentariu socant posteaza la acest articol vizitatoarea alina:

Curioasa situatie legata de pasapoartele romanesti pentru cetatenii moldoveni si liberalizarea regimului de vize promisa de Filat. Incep sa inteleg de ce, imediat dupa intilnirea lui Filat cu Basescu, ultimul a dat ordin ca sa fie verificati la singe toti romanii care au in spatiu basarabeni. Incepind cu 31 august in intreaga Romanie este o adevarata teroare la acest capitol. Cu siguranta, Filat l-a rugat pe Basescu sa faca acest lucru, pentru a taia din elanul romanilor de a-i lua pe moldoveni in spatiu. Filat intelege ca in acest mod eforturile lui de obtinere a liberalizarii vizelor nu vor avea roade. El vra sa fie unicul salvator al acestei NATIUNI. Iata asa se face politica. (Eu as adauga – politica murdara, antipopulara… – V.P.)

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

82 Comments

Add a Comment
 1. Asa si n-am inteles prin ce anume ne amagesc Filat si Leanca… sau titlul este pt a atrage cititorii (alde mine) de pe unimedia?

 2. Metodă nonviolentă de a mâna caii înhămaţi la căruţă, practicată în sec. XIX în Moldova (N.B. în Moldova Subcarpatică): se lua o legătură de fân şi se atârna de oişte înaintea cailor, cam la un metru distanţă de boturile lor. Sosirea la destinaţie era asfel garantată, fără folosirea biciului. Cam asta ar fi legătura dintre textul articolului D-nei. Pavlicenco şi titlul său.

 3. … se pare ca „pragmaticii” au preluat stafeta de la comunisti in privinta amagirii populatiei cu o iminenta aderare la u.e. … cum nu se vede in realitate nici macar la orizont asa ceva , se bate toba cu o iminenta liberalizare a vizelor ce pare la prima vedere mai credibila . tot o minciuna tocmai buna de prostit bietii oameni . credibilitatea promisiunilor este combatuta de chiar oamenii simpli care dau buluc sa obtina cetatenia romana , care permite intrarea in tarile europene … daca oamenii simteau ca liberalizarea vizelor este aproape , poate unii renuntau la calvarul obtinerii cetateniei romane . in realitate noi vedem o si mai mare agitatie in jurul reprezentantelor diplomatice ale romaniei . cine e nebun sa dea vrabia din mina cu cioara vopsita de pe gard ? dovada cea mai clara a minciunii comunisto-„pragmatice” o reprezinta scandalul facut romaniei de tarile occidentale in privinta usurarii obtinerii cetateniei romane de catre moldoveni … va si dati seama cu ce mare rapiditate si larghete vor navali aceste tari europene sa „acorde” lui filat liberalizarea vizelor ? daca e asa , ce rost mai avea criticarea romaniei si a lui basescu ? lipsa totala de logica . in realitate comunistii si „pragmaticii” joaca acelasi joc murdar … amagirea populatiei cu aderari fantasmagorice la u.e. si in realitate raminerea pentru totdeauna in bratele maicii-rusii … revin comunistii la putere ? ve-ti auzi acelasi cintec de sirene … vor face aderarea in europa , cu siguranta …in europa ruseasca [ vestul federariei ruse ] probabil .

 4. … si in timp ce filat jongleaza cu aderari la ue si liberalizari de vize iminente , „modelul” sau politic , satrapul rus v.putin , se ocupa de lucruri mai serioase … sabotarea pe fata a produselor moldovenesti . circul continua …

  Rusia respinge din nou lista exportatorilor de fructe și legume propusă de autorităţile din Republica Moldova

  La 26 august curent, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Valeriu Cosarciuc a anunţat că Serviciul de Stat pentru protecţia drepturilor consumatorilor al Rusiei (Rospotrebnadzor) a acceptat să poarte negocieri în ce priveşte lista exportatorilor de legume şi fructe din Republica Moldova. Cosarciuc susţine că autorităţile ruse au luat această decizie ca urmare a solicitării premierului Filat, oficial adresată prim-ministrului rus Vladimir Putin. În aceeaşi zi, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare au plecat în Rusia să negocieze lista exportatorilor.

  Potrivit unei ştiri publicate ieri, 15 septembrie 2010, pe kyivpost.com, Rusia nu a aprobat lista cu cei 140 de exportatori de fructe şi legume moldoveni, prezentată săptămâna trecută de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselkhoznadzor).

 5. … dupa vin si fructe urmeaza si carnea moldoveneasca … Interdicţii asupra importurilor de carne au fost impuse pentru două companii americane, trei spaniole, trei întreprinderi olandeze, patru fabrici germane şi două companii din Franţa şi Polonia. Potrivit site-ului oficial al Rosselkhoznadzorului, din Republica Moldova sub interdicţie a intrat o societate din Ungheni… ce-o fi avind moldova cu carnea din vest [ statele unite,spania,olanda,germania …] nu se stie . sabotaj , sabotaj , sabotaj …

 6. …noroc cu fratele ciolos …comisarul european [roman] pe agricultura .

  Dacian Cioloş: Dublarea cotei de vin moldovenesc pe piaţa comunitară ar putea fi urmată şi de alte concesii la capitolul produse agroalimentare

  În scurt timp, în Republica Moldova va sosi o Misiune de evaluare a impactului socio-economic ca urmare preconizatei dublări a cotei de vinuri moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene

 7. Aveți perfectă dreptate doamnă Pavlicenco!

  Am intuit de ceva vreme că acesta ar fi de fapt dedesubtul propagandei guvernului Filat.

  Dar despre conectarea magistralelor de gaz şi de curent electric ce se mai aude?

  Am impresia că la aceste două puncte se avansează greu, mult mai greu decât ar fi cazul.

  Unirea se poate face şi mâine (evident dacă există voinţă politică şi la Chişinău), dar a doua zi scârbele de ruşi vor opri robinetul la gaz şi vor tăia curentul.

  Rapid de finalizat aceste interconectări!

  Şi evident cetăţenie română cât mai multor basarabeni, atât de pe un mal, cât şi celălalt al Nistrului.

  Doamne Ajută!

 8. Eu nu inteleg de ce uraste atit de mult D-na Pavlicenco pe D ul filat, si il pune in rind cu Voronin. E a nu intlege ca ceea ce propune dumneaei nu se va realiza niciodata, vrem noi nu vrem. PR-ul ca re si-l face prin aceasta idee nu prea o sa mearga.
  Acum se vorbeste de foaia de parcurs pe care Moldova o va primi pentru a face primii pasi spre liberalizare, si o va primi este o relalitate, asa ca Doamna, o sa traim si o sa vedem.
  P.S. Va inteleg nemultumirea fata de PLDM si Filat doar prin aceea ca va luat tot activul PNL si acum….. aveti doar o organizatie ded tineret functionala, doar atit.

 9. Lupu a plecat la Moscova

  Partidul Democrat din Moldova (PDM) va semna astăzi un Acord de colaborare cu Partidul Rusia Unită (Единая Россия), cea mai populară formațiune politică din Federația Rusă. Acordul va fi semnat de către preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, care, împreună cu vicepreşedintele partidului, Igor Corman, se află în aceste zile la Moscova… SE ADAPA LUPU DE LA PSEUDO-DEMOCRATIA „RUSIEI UNITE” ? SI LUPU VORBESTE DE ADERARE LA UE … LA CARE UE , CA DEMOCRATURA P.R.U. (Единая Россия), ADUCE A AFRICA …?

 10. Pt. Dl. Costin „..Dacian Cioloş: Dublarea cotei de vin moldovenesc pe piaţa comunitară ar putea fi urmată şi de alte concesii la capitolul produse agroalimentare”

  Cuvântul-cheie CONCESII nu vă spune nimic ?!

  Basarabenii, rectific cetăţenii RM au mai multă nevoie de UE decât are UE nevoie de ei. Dar dacă vor vota la alegeri, aşa cum au votat la Referendum (şi, pe mine unul nu m-ar mira), atunci Praşciai Evropa !, cu sau fără cetăţenia română redobândită.

 11. Dna Pavlicenco, numai comunişltii pe neata nu te-au păcălit,în rest toţi răi,numai partidul matale bun şi doreşte să ajungă la conducere.Dar fără posturi mari,aşa ca noi,nu puteţi lupta pentru o viaţă mai bună,ia încercaţi şi o să vedeţi cîtă linişţe sufletească şi mîndrie de sine are astfel de om,în rest Domnul are grijă de toate

 12. PENTRU TOVARICI DODON.

  Cred ca cel mai inteligent act pe care il puteti face acum in fata MOLDOVENILOR este sa cereti INTERZICEREA PARTIDULUI KOMUNIST din MOLDOVA si din lumea intreaga.

  DECE ????????

  Pentru a raspunde moldoveanului care va pus intrebarea ::::::::::::: Dece exista partid TOTALITAR COCO-munist in moldova pe cand rusia a interzis acest partid.

 13. Am ascultat cu atentie pozitia PNL expusa eri,15 septembrie 2010 de Dna Pavlicenco, foarte clar la ‘Vocea Basarabiei’ si sint de acord intru totul cu cele expuse.
  Vreau sa mentionez ca numarul sustinatorilor PNL creste, tot mai multi oameni constata ca politica promovata de PNL este cea mai reala si binevenita in situatia in care se afla Moldova.
  Succese PNL, as dori sa fiti in componenta uramtoarei aliante in locul PD !
  Succese !

 14. Bravo doamna Vangheli !
  Sa fie clar pt. toata lumea:
  1.
  Ministrul de Externe Leanca a declarat de mai multe ori ca capitala trebuie sa ramana la Chisinau. Deci este contra Re-Unirii cu Romania. La fel si Serebrian, Klipii, etc. toata cohorta de diplomati moldo-oportunisti. Cu fata lui fada si plictisita, Leanca numai in UE nu ne va aduce.
  Procesul de aderare este lung si anevoios. Pentru tarile Baltice si Polonia, etc. a durat circa 14 ani. Si noi cu mizeria si prostia noastra – cati ani ne trebuie ! 25-30 – 100 ?
  2.
  Deci toate aceste declaratii ale lor despre vize sunt fum de a prosti lumea si mai departe. Aveti dreptate !
  Sunteti una din putinele doamne din Moldova, care are curaj, vointa si
  intelepciune sa vada clar realitatea si sa spuna lucrurilor pe nume !
  Poate uneori sunteti prea inversunata, dar nimic nu e perfect in lumea asta !
  3.
  Un politician gruzin spusese: ” Voi, cei din RM, cu frontiera comuna cu Romania din UE / si teritoriu istoric al Romaniei/ , mai stati la ganduri ca sa va uniti cu Romania ? ” / ca sa scapati de jugul rusesc ?/
  Numai intelectualii ca DVS, vor ghida pupulatia aceasta prostita de zeci de ani de comunisti si neo-comunisti, gen Filat si Lupu, etc.
  4.
  Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca si alti cativa sunt acei putini care se lupta pentru revenirea la normal.
  Doamna Vi – Talia, ajutati-i !

  N.B. Interesant, numele DVS. –
  expresie VITAL – A pentru existenta noastra !

 15. cred ca dna pavlicenco a incurcat vectorul atacurilor. de un an si ceva atacurile acestea au vizat exclusiv aie (filat in particular) si se inscriu in acelasi trend cu atacurile lui mocanu, plugaru si a comunistilor.
  eu zic ca tu esti cea care se ocupa cu populismul (nu ca altii n-ar facea) in cel mai josnic mod, adica te folosesti de idealuri nationale ca sa cistigi dividende politice, pardon sa scazi dividende politice de la aie si sa le dai comicilor.
  dupa tine e normal ca moldovenii sa ia cetatenia romana doar ca pe un bilet in occident. adica deja dupa tine unirea devine o banal afacere de transport persoane sau cum?
  mult succes la articole supte din deget care sa atace aie, poate il rogi pe dodon sa iti sugereze niste idei ca acela vad ca se da mare specialist in economie

 16. Dacă alegerile parlamentare vor avea loc…
  Cuvinte-cheie pentru descuierea textului de mai jos: Iaca na! *Vă pup!*Să avem pardon!*Până aici!*Of, lume, lume!*Ce zici, coane Mihai?*Râs cu plâns.

  *Iaca na! Eu personal, dar şi întreaga echipă de ziarişti de la TIMPUL, îi mulţumim sincer preşedintelui interimar al R. Moldova, domnului Mihai Ghimpu, pentru gestul frumos de marţi, când ne-a felicitat cu prilejul împlinirii a nouă ani de la lansarea primului număr al publicaţiei. O vorbă bună e de o mie de ori mai bună, dacă vine la timpul potrivit, atunci când ai nevoie de ea. Nu ne-au onorat măcar cu un zbârnâit protocolar de telefon ceilalţi lideri ai Alianţei, unii dintre care chiar au beneficiat din plin de atenţia noastră în campania electorală din anul trecut şi nu numai. Nu ne supărăm. Ba chiar ne bucurăm într-un fel – prietenii mei ştiu de ce. Oricum, constatăm faptul şi ne facem în continuare meseria.

  *Vă pup! Mulţumim la fel de sincer cititorilor noştri care, marţi, au fost alături de noi şi ne-au onorat cu vorbe frumoase şi urări de viaţă lungă. Vă promitem, scumpi cititori, că n-o să vă dezamăgim. *Să avem pardon! Observ că se înteţesc (din toate direcţiile) atacurile asupra Alianţei şi am tot temeiul să presupun că turaţiile acestor atacuri vor spori pe măsură ce ne apropiem de ziua alegerilor parlamentare anticipate. Mă miră – sincer, foarte sincer mă miră – în acest context incapacitatea monumentală a liderilor Alianţei de a valorifica propagandistic propriile ei realizări şi performanţe. Comuniştii, meşteri neîntrecuţi la treburi de acest gen, fac, ierte-mi-se limbajul, din rahat bomboană şi adună voturi, liderii Alianţei, însă, procedează invers – fac din bomboană rahat. *Până aici! Am impresia că liderii Alianţei, după ce au făcut-o de cacao cu referendumul, nu au înţeles nimic şi aşteaptă ca treaba lor s-o facă presa. Până aici, domnilor: o dată vede naşul chestiunea finului. *Of, lume, lume! A fost un timp când cei mai deştepţi dintre moldovenii români, aflaţi în funcţii înalte, ironizau pe seama calităţii intelectuale a consilierilor domnului preşedinte interimar Ghimpu şi a „aşilor” din mâneca acestuia. Uite însă că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat: graţie acestor consilieri „primitivi” şi ai „aşilor” din mâneca lui Ghimpu, Alianţa s-a aflat la guvernare timp de un an de zile, de unde reiese că, timp de un an de zile, cei mai deştepţi consilieri au avut loc de lucru bine plătit graţie unor consilieri mai „proşti” ca ei. Of, lume, lume, soro lume!

  *Ce zici, coane Mihai? Ideea partidei naţionale revine la ordinea zilei. Doamna Vitalia Pavlicenco a declarat ieri la un post de radio că preşedintele interimar Mihai Ghimpu, prin înaltele funcţii pe care le deţine, ar trebui să aibă grijă ca în viitorul parlament să nu se subţieze partida naţională. Subscriu fără rezerve sub acest îndemn. Astfel, în condiţiile când „pragmaticul” PLDM şi „centristul” PD nu doresc să se coboare la nivelul unor „partide” ca cel „umanist” al preacuviosului Pasat sau „Ravnopravie” al turistului Klimenko, vocea unor formaţiuni politice neparlamentare, cum ar fi MAE (V. Untilă), PNL (V. Pavlicenco), trebuie să răsune cât mai clar. M. Ghimpu (PL) trebuie să se gândească serios la o variantă de colaborare cu aceste formaţiuni.

  *Râs cu plâns. Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană – M. Ghimpu, V. Filat, M. Lupu şi S. Urecheanu – anunţă organizarea unui referendum consultativ pe tema „Sunteţi pentru sau împotriva încheierii unui acord de colaborare şi a unui pact de neagresiune între componentele Alianţei? Sunteţi pentru sau împotriva unei alianţe postelectorale cu comuniştii?”. Din câte am aflat, referendumul ar putea fi organizat imediat după alegerile parlamentare anticipate din luna noiembrie, dacă acestea vor avea loc.

 17. Vorba multa, fara a spune nimic… Si, bineinteles, multa prostie!

  Ceva de genu’ PNL-ului din „rominica” …

 18. Curioasa situatie legata de pasapoartele romanesti pentru cetatenii moldoveni si liberalizarea regimului de vize promisa de Filat. Incep sa inteleg de ce imediat dupa intilnirea lui Filat cu Basescu, ultimul a dat ordin ca sa fie verificati toti la singe toti romanii care au in spatiu basarabeni. Incepind cu 31 august in intreaga Romanie este o adevarata teroare la acest capitol. Cu siguranta, Filat l-a rugat pe Basescu sa faca acest lucru pentru a le taia din elanul romanilor de a-i lua pe moldoveni in spatiu. Filat intelege ca in acest mod eforturile lui de obtinere a liberalizarii vizelor nu vor avea roade. El vea sa fie unicul salvator al acestei NATIUNI. Iata asa se face politica.

 19. Eu sunt şi omul Rusiei, eu sunt şi omul Bruxelles-ului”, este declarația făcută de liderul democrat, Marian Lupu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, înainte de plecarea sa, ieri, la Moscova… CU POLITICA ACEASTA, MOLDOVA NU INTRA IN UE NICI IN ANUL 3521 …

 20. Doamna Pavlicenco ce nu va ajunge? Sincer Sotul sef de catedra dumneavostre ce chiar asa de nationalista sunteti comunistii nu au facut nimik 8 ani cind erati si dmneavoastre in parlament dar acum vreti de la actualii guvernanti sa rastoarne pamintul intrun an ce vreti mai bine stati acasa si coaceti placinte dar nu stirniti cinii vechi si rai sa faca shou politic.

 21. Pt Student

  Nu cunosti nimic din activitatea mea politica. Informeaza-te, stergeti bocancii si abia dupa asta intra pe blogul meu si cauta cel putin sa vezi cite interpelari am facut – cele mai multe decit toti deputatii – in parlamentul 2005-2009. Cit priveste regimul comunist pe care l-ati pus, eu am incercat sa ajut oamenii, insa institutiile statului erau subordonate intereselor comunistilor, nu intereselor oamenilor, de aceea ele nu au respectat legea sa le faca dreptate oamenilor.

  pe sotul meu, om foarte respectat, mai lasa-l in pace, ca nu e de nasul tau sa vorbesti de el. El e seful catedrei de literatura universala la Universitatea de stat, e doctor habilitat, profesor, are 13 doctoranzi formati, dintre care 8 din Romania, care au sustinut aici tezele sub conducerea lui stiintifica, e autor de manula de literatura universala trecut sub cutit de comunisti ca „prea romanesc” si neacceptat de democrati din motive de coruptie a decidentilor.

 22. sa inteleg ca de una singura veti uni Moldova cu Romania ?! Chiar puteti ? Deaceea urlati incontinuu pe aici impotriva celor din AIE ? Vedeti ca din aceasta cauza iarasi va intra voronin pe usa si se va instala pe vechi.. Iar de data asta nu mai ies tinerii sa-l alunge ca s-au saturat ca va mancati ca cainii .IOARE DE EC NU VORONIN ITI ESTE MATALE DUSMANUL DE ZI CU ZI , CI CEI DIN AIE ?. Nu este momentul acuma sa va repeziti la cei din AIE !! Ori asta va este .. misiunea : SABOTAJ DIN INTERIOR ?

 23. PENTRU NINA …………,

  Mergeti totdeauna alaturi de sandalele DUmneavoastra.

  Sun de acord sa fie criticata ALIANTA ( hai sa-i zicem::::: CONTRA ALIANTA sau ANTI-ALIANTA ) caci numai alianta nu este, o adunatura de comunisti aliati contra unirii cu romania si un PARTID LIBERAL care se sbate cum poate contra acestora.

  Logica cere ca PNL-ul sa fie considerat cel mai pretios aliat al celor care vor unirea cu romania. Nimeni nu-l baga in seama deci toti sunt ANTI-UNIONISTI.

 24. Pt GONTELE, CARE CAUTA FUNIE SI SAPUN

  Fatihai, esti o gura sparta. Daca nu stii atita lucru, pacat – omul politic lanseaza idei, propuneri, apara viziuni, pozitii. Nu se apuca el sa faca ceea ce expertii si specialistii in domeniu fac mai bine. Unirea o vor face doritorii, nu sabotorii ca voi.

  Urlati voi de mahna ca sinteti marunti si rautaciosi. Iata cu asemenea sentimente nu face, intr-adevar. Unirea. Nu o murdariti ci sufletul vostru intinat.

  Cei din AIE sint muti la capitolul Unirii. Probabil mai e ceva de furat in Moldova, dar nu ma gindesc la toti cind spun asta.

  Pe Voronin vi-l aduce pe tava Guvernul Filat, care nu le poate pedepsi faradelegile. Voi asta nu vedeti, ca nu aveti caracter. Nu eu cochetez cu comunistii, dar putin altcineva. Eu, in schimb, am criticat comunistii cind au fost la conducere si tot eu ii critic acum pe democrati, pentru ca sint la conducere si nu-i pedepsesc pe comunistii criminali.

  Tinerii nu ies la votare dezgustati de faptul ca, asa cum se spune, primul raport de la 7-8 aprilie, unul bun, a fost aruncat la cos ca nu a placut unui mare liberal-democrat, iar al doilea raport e de cos, dar a fost pus pe masa.

  Se maninca la fel ca si ciinii (invata, fatihai a evita cacofoniile, ca imi zgiriie urechile) cei din AIE. Noi, PNL, sintem in afara. IN AFARA, ai auzit bine? Nu inauntru.

  Nu cred ca tu i vreun drept moral sa spui cuiva cind e si cind nu e vreun moment pentru a critica pe cineva. Nu critica numai comunistii, ca ei au metoda cirdasiei, noi nu sintem ca ei si consideram ca il indreapta critica pe om, daca e om, desigur.

  Iar cei cu mintea ingusta vorbesc de „SABOTAJ DIN INTERIOR”. Care sabotaj, dar, mai ales, care interior? Sintem din AFARA, spala-te pe ochi si destuipa-ti urechile.

 25. D-na Pavlicenco,
  In afara de insulturile personale si argumentare la nivel primitiv („fatihai, „spala-te pe ochi”), chiar si daca aveti dreptate despre pozitia pe care o ocupati fata de PCRM si de AIE, va rog dati-mi cel putin 3 pricine pentru care credeti ca Romania vrea sa se uneasca cu R. Moldova? Daca noi vrem sa ne unim, cine a spus ca ei vreau sa se uneasca? Asta cum Mexico ar fori sa se uneasca cu New Mexico, care face parte din Statele Unite. Din ce considerente credeti ca SUA ar ceda New Mexico? Din ce considerente credeti ca poporul Roman, nu doar Basescu vreau sa se uneasca cu R. Moldova? Simt ca tot va faceti aluzii ce tin de o parte, insa partea de dos refuzati sa o recunoasteti.

 26. Dna Pavlicenco continua atacurile la adresa lui Filat si a unui ministru foarte bun, precum e Leanca. Chiar nu inteleg, PNL doreste sa revina Voronin la putere? Nu zic ba, mai da si filat uneori prin strachini, dar face si lucruri bune, mult mai bune decat le-ar face cred chiar dna Pavlicenco, dar ce sa-i faci….Unele argumente pe care le aduc comunistii in lupta cu Filat le folosiste cu sarg si dna Pavlicenco. Filat a dat totusi citire unui document despre contrabanda cu tigari, document intocmit de europeni si care infirma ce incrimineaza comunistii si unii mari romani de-ai nostri.

 27. Cine isi inchipuie ca Voronin nu are sanse sa/si ia revansa, se insala amarnic. Realitatea e mult mai cruda. Repet a cata oara doar solidarizarea tuturoror fortelor necomuniste ne poate asigura victoria in alegerile viitoare! Atacurile unor politiceni ca Mocanu si Pavlicenco la adresa unor componente ale Aliantei aduc foloase aproape exclusiv bolsevicilor lui Voronin.

 28. Pt Vlad

  Mie imi vine sa rid cind imi spuneti ca PNL si eu avem influenta asupra oamenilor. NU AVEM! Noi nu controlam medii, nu sintem agatati pe micile ecrane. Mai mult – noi facem actiuni, patim cite ceva, cum a fost si cu spotul nostru, insa televiziunile nu ne arata. Asa ca nu ma convingeti ca se intorc din cauza noastra comunistii. Comunistii se vor intoarce pentru ca cei de la guvernare nu i-au bagat pe tilhari la puscarie. Eu am luptat contra PCRM cind era la guvernare. Gata, ei acum sint in Opozitie. Lupt contra AIE pt ca nu-i trage la raspundere. Daca, totusi, insistati ca noi, PNL si Pavlicenco, avem influenta si matusa Ioana, mos Ion stiu de PNL si de „atacurile” contra AIE – justificate, de altfel, – inseamna ca ar trebui sa se tina cont de ce spune PNL. Dar nu se tine. Deci, nu cred in a doua varianta.

  Legat de Leanca – nu cred ca e ministru bun. Este un ministru arogant pina la refuz. Si un mare lenes, asta o stie toata lumea, o stiu si eu. Eu nu-l respect. Din cite stiu, are birou rezervat la Stati, Ascom. Il astepata, probabil, sau ii aminteste ca nu e independent. Stati e al lui Lucinschi, cel care a stat in spatele PL si PLDM. Leanca e un fel de fariseu care reuseste sa va ameteasca pe voi, alde Vlad si altii. Functionarilor cu „lumea deschisa” le place un Leanca „pragmatic”, cel caruia ii e cam in cot de valorile nationale, de Romania, cel care putea fi si ministru comunist, dar nu l-au crezut pina la capat, cel care …. ma opresc. Daca as putea, as spune ce mi-a zis un prieten foarte bun de la Bucuresti. Voalat, e cam asa: „nu pot spune mai mult despre acest om, ca nu-i cunosc …” Mie nu-mi plac decidentii carora le dicteaza „podrustele de viata” ce neam si in ce functie sa il puna…

  Cit priveste solidarizarea tuturor fortelor necomuniste, trebuie facute, mai intii, doua lucruri: 1. Sa stabilim care sint fortele necomuniste. Foarte precis, care nu i-au votat pe comunisti si nu cocheteaza cu ei. 2. Cine le poate uni? PNL? Pe toate? Dati-mi idei, ca eu nu le am la acest capitol.

  Eu nu citesc ce spun comunistii si nu ii reproduc. Cit priveste contrabanda de tigari, luati aer in piept si revenim la subiect peste citeva saptamini.

 29. Pt whtever

  Va voi da credibilitate cind voi citi un mesaj adresat Ninei Gonta, care este o primitiva obraznica.

  Sint o gramada de argumente pentru a ne uni cu Romania. Sintem un popor si toti romanii asta stiu. Un popor se va chinui mereu sa-si gaseasca echilibrul politic si natural, pina nu se va intregi. Acest blestem ii urmareste pe romani. Si de el se va scapa cind se va produce unificarea celor doua state romanesti.

 30. pt dna Pavlicenco
  La subiect vreti sa reveniti cat mai aproape de data alegerilor? Ca sa-i dati o lovitura „mortala”? Cine va avea de castigat? Ma indoiesc ca va avea de castigat ceva de castigat PNL. Voronin insa la sigur ca profita si dupa aceste atacuri. Sunt de acord insa ca AIE e o structura incoerenta si face gafe multe, care ne va costa ma trem pe toti.

 31. De ce ne amagesc Leanca si Filat? Este modul de a face politica in laboratorul numit RSSMoldoveneasca (designer: Joe Stalin)
  1/3 din populatie este mintita de Tkaciuc si Co.
  alta 1/3 de Filat si Co.
  Mai ramane inca 1/3, care nu voteaza. Acestia din urma sunt mintiti de toti.

 32. Pt Vlad

  Revenim la subiectul contrabandei cu tigari cind va fi discutat in Parlamentul European. Aveti putintica rabdare.

 33. „Ştergeţi bocancii”,”nu-i de nasul tău”-iată cum vorbeşte un mare politicvian de Pavlicenco.Cu aşa cuvinte nu convingi tinerii,doamnă.Staţi cu comuniştii încă în capul mesei şi v-aţi apucat de capul noii conduceri.Halal de aşa politică fără nici un Program bine chibzuit,vorbiţi în haos,vorba lui Eminescu”Ce e val,ca valul trece”

 34. Ne vom apuca şi de capul lui Filat,dacă va trebui,dar nu acum,doamnă.Slab politician eşti,foarte slab,mi se pare că noi,cei de jos, o să vă petrecem seminare cum să vorbiţi şi cînd să vorbiţi,altfel duceţi ţara la rîpă

 35. 1:0 pentru d-na Pavlicenco -titlul m-a prins sa vad ce conspiratie a mai descoperit dumneaei.
  Foaie verde ,fum de tractor…

 36. Moldovan people should understand clearly that their actual government doesn’t have a magic stick to make things that cumilated for years to change overnight, neither months or years, people have to be patient as they were patient for year of soviet and post soviet domination.
  At least the actual gouvernment has the WILL and is trying all it can. Europe is not always in a hurry to modify the situation and open their border and start having the same kind of trouble that they actualy have with the gypsies that invaded France and Italy.
  The person critisising could be considered responsible as well for empeaching trust and stability in the Republic of Moldova. Better for the Moldovans to unite first, the rest will follow.

 37. Pentru Diana

  „Slab politician eşti,foarte slab,”….

  Putina educatie nu va incurca….
  Cred ca nu sunteti prietene, nu pascuseti vacile impreuna/cel putin/ si nu cred ca aveti acceptul Doamnei Vital-iei sa va adresati per „tu”…….

 38. Pavlicenco e al doilea Rosca. Se vede ca o platesc bine comunistii. Pacat ca sunt cativa tineri care cred in ea. Ea vrea cu orice pret inapoi in parlament. E o boala ……………………

 39. Printre altele vizitatoarea Alina e o mincinoasa

 40. Diana,
  ”Ce e val,ca valul trece”–in viziunea dumitale,da.Unirea la tara mama pentru dumneata este un val.Se vede ca numai valuri ai in cap ,nimic mai mult.Nu destul ca nu miscati nici un deget pentru a contribui la unire,insa va mai si impotriviti.

 41. „Политик должен уметь предсказать, что произойдет завтра, через неделю, через месяц и через год. А потом объяснить, почему этого не произошло”. Черчель (ПОЛИТИКИ) [2004-07-22 00:05:00] :-))

 42. Dupa cuiul lui Pepelea avem acum si cuiul TOVARICIULUI LUPU.

  Am ramas perplex, credeam ca visez :::::::: Tovarici LUPU incheie O SUPRA-ALIANTA personala cu un partid rusesc. Eu ma asteptam, de mult timp, sa vad o supra-alianta cu un partid romanesc si nu rusesc, in logica istoriei stiintifice.

  Semnalul de orientare pro-ruseasca a fost deci dat, urmeaza ca ceilalti din MICA NON-ALIANTA sa-l felicite spre fericirea poporului moldovean ( si nu romanesc ) si sa-l urmeze. De felicitarile grupului DODO, VOVO, etc suntem asigurati.

  Sunt curios sa vad cine va protesta din moldova pentru aceasta orientare CONTRA-NATURII si contra UNIRI, evident.

 43. Republica Moldova nu va adera la NATO.

  Молдавия отказалась вступать в НАТО.

  Молдавия является нейтральной страной и не преследует цель вступать в НАТО, говорится в новом Индивидуальном плане партнерских действий Молдавия-НАТО, который опубликован в пятницу в правительственной газете Monitor oficial.
  http://www.vz.ru/news/2010/9/17/433317.html

 44. Diana,
  „Ne vom apuca şi de capul lui Filat,dacă va trebui,dar nu acum,doamnă.”-pina te vei apuca tu de capul lui Filat,se apuca el de-al nostru.Iti place sa ti-l sifoneze Filat,taci si rabda,insa nu toti sunt la fel.In viziunea ta politica se face numai cind taci.Atunci taci si fa politica,de ce te exprimi pe bloguri?

 45. Dna Pavlicenko nu ma mira ca nu aveti intelegere la maldavani dv……………va meritati soarta de vesnik slugi…….

  Cine vreti dv sa va urmeze cind marea lor majoritate sint prosti shi timpiti????…….Stina astai plina de porci

 46. Bravo D-na Pavlicenco SUS PNL !!!

 47. pentru Diana

  Vreau sati spun ca esti o needucata nu ai 7 ani de acasa…nu tiai sters inca nasul bine si deacum iti permiti sa vb asa urit cu oameni mai mari si cu mult mai mare influenta in comparatie cu tine…MUCOASO…SUS PNL……

 48. Jos prostii care se cearta inutil,
  Sus desteptii care LUCREAZA asiduu pentru binele comun al tarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *