Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
  1. Publica lui Vantu este contra cetateniei….Este o facatura comunisto rusesca…

  2. RESPECT Dna Pavlicenco ! L-ati pus la punct foarte bine pe criminalu comunist care impreuna cu Voronin au tinut tara 2 mandate in baza banilor veniti de la moldovenii de peste hotare !

  3. Pentru PLAN–etin.

    PLanati foarte jos in consideratiile DVS politice. Admir politrucii dela asa zisa universitate care v’au dat o diploma de TAIAT FRUNZE la CAINI.

    Comparati 2 situatii care nu au nimic in comun. Ca multi LIMITATI din MOLDOVA , stapaniti de mitul inferioritatii acestui popor, se gasesste totdeauna o tara care este mai desteapta decat NOI :::::: Azi LETONIA, maine FINLANDA, rusia este din oficiu, si asa mai departe.

    Mandria NATIONALA ??????? Nu ati auzit de asa ceva .

  4. publika.tv lucreaza subtil /ca si irealitatea.tv/impotriva romanismului .. eu nu cred ca doamna Pavlicenco nu vede aceste lucruri .. poate ca si ea lucreaza in aceeasi directie .. DIVERSIONISM . Asa si Rosca striga „unire” si ce-a facut din miscarea nationala ,din unionism ? L-a subminat si compromis din interior !! Nu cumva doamna i-a luat locul ? Ca prea mult striga in toate partile , prea putin il atinge pe voronin , prea uraste AIE, prea se simte bine in compania lui Rosca .. Apar multe semne de intrebare .. Acuma a mai apucat-o si mania presedentiei // sa mai bulverseze niste oameni si ..voturi .Nu stiu de ce : N-O CRED . ASA SIMT !

  5. kavkazcenter.news

    Горят подмосковные города.
    Полыхают в пожаре Чебоксары.
    На Волге прекращена навигация
    Время публикации: 15 августа 2010 г., 23:11

    Число пожаров в России вопреки утверждению главаря МЧС Шойгу вовсе не уменьшаются. 15 августа загорелся подмосковный город Ногинск. Огонь пришел, яко тать, из леса и ударил по городским окраинам, где расположены в основном деревянные избы русских крестьян.

    Языки пламени высотой в человеческий рост охватили 2-й Глуховскую улицу, которая ведет в центр город. Посмотреть на веселое зрелище приехали менты и чекисты. Машины «оперативных служб» занимали значительную часть дороги и мешали тем самым бегству горожан. В городе очень сильное задымление.
    Направленные чекистской властью на тушения огня поливальные машины сгорели.

    Гарь от горящего в сплошном огне Подмосковья заволокла Москву. Сильнейший смрад стоит в центре города на Красной площади. Москвичи ходят в привычных для них марлевых намордниках и противогазах. Ожидается закрытие московских аэропортов.

    Во всех регионах центральной части России и Черноземья 15 августа наблюдался смог, где-то больше и где-то меньше, а также зарождающие песчаные вихри или смерчи.

    На границе Орловской и Курской областей, в окрестностях города Железногорска наблюдается песчаные крутящиеся столбы. Над Орловской областью тоже смог.
    В Курской области видимость колеблется от 1 км до пяти км. В самом Курске, по данным на 20.40 мск видимость ,была около 1 км.

    В Рязанской области общая площадь пожаров достигла уже 3 200 гектар. Некоторые очаги находятся на границе с Московской областью. В результате, при юго-восточном ветре, дым относит в Москву, добавляя в «аромат» москвичам смрад от горящих городов Подмосковья.

    15 августа сплошной зловонный дымовой смрад накрыл Нижний Новгород. Сквозь плотную завесу дыма едва различимы дома и деревья, видимость на дорогах резко снижена, аэропорт не работает.

    Обстановка в городе ухудшилась в результате возникновения очага природного пожара в одном из районов области. При этом образовалось большое количество дыма, который из-за северо-восточного направления ветра распространяется в сторону Нижнего Новгорода. В связи с пониженным атмосферным давлением произошло опускание дыма в нижние слои атмосферы.

    В Воскресенском районе Нижегородской области бушует очень крупный пожар, потушить которы йневозможно. На Волге в районе Нижнего Новгорода прекращена вся речная навигация: не ходят даже мелкие паромные судна, связывающие Нижний Новгород с городом-спутником Бором.

    Резко возросло число пожаров на северо-западе страны русской, православной. Всего в СЗ округе – 151 очаг пожара на общей площади 8 500 гектаров. В лесах под Питером ежедневно возникает не менее 6–8 новых пожаров. Пожары вовсю полыхают в Ладожских шхерах. Пожарные Ленинградской области выезжают по несколько раз в сутки и не справляются с тушением.

    По состоянию на 15 августа весело, с задором и огоньком, полыхает русский завод по производству атомных бомб в Сарове. Огонь подпитывается все новыми и новыми пожарами в Мордовском заповеднике, которые входят на территорию завода сразу с нескольких фронтов. 15 августа резко укрепился северный фронт противника немирных русских атомщиков.

    Оттуда неожиданно на завод повалил шквал сплошного огня. При этом проблемы южного фронта не снимаются, подлесок здесь очень густой и готовится к новому удару по заводу.

    В Пермском крае продолжают гореть 272 гектара леса. На утро 15 августа зарегистрировано уже 37 очагов.

    23 новых очага лесоторфяных пожаров общей площадью более 350 гектаров было зарегистрировано во Владимирской области по состоянию на 12 часов 15 августа. По состоянию на 15 часов 15 августа новых очагов было зарегистрировано уже 23 очаг на площади 757 гектаров, горели 14 населенных пунктов.

    В Туле 15 августа еще больше усилился ядовитый смог. В дополнение к старому, пришел новый дым от лесных пожаров из соседней Рязанской области. За минувшие сутки в Тульской области произошло более 80 новых возгораний.

    В Курской области в»биосферном заповеднике» имени сталинского профессора, тов. Алехина. Здесь объявлен «противопожарный режим». Положение там, видимо, хуже некуда.

    Еще более усилилось катастрофическое положение в Воронежской области. Так как все пожары официально в области «полностью потушены» волевым распоряжением Шойгу в Москве, то местной прессе приходится писать о пожарах зоповским языком.

    Так 15 августа воронежские СМИ сообщили, что «в Воронежской области участковые раздают намордники местному населению, видимо, из немецкой гумпомощи.

    Намордники в большом количестве раздаются в первую очередь «добровольцам», пишет местная пресса. А их в области быть не должно ввиду постановления Шойгу об отсутствии пожаров. В один только Аннинский район завезли уже 4000 намордников. Видимо, не от хорошей жизни. Тамошний огромный пожар составляет теперь государственную тайну РФ.

    Напомним, что врачи указали, что намордники не помогают остаться в живых, а наоборот увеличивают смертность среди русского населения, так как через них трудно дышать. И пригодного для дыхания воздуха в России и без того мало.

    Огонь-стахановец был зарегистрирован 15 августа в Чувашии. Пожар на территории Северного лесничества, расположенного на левом берегу Волги в черте города Чебоксары, за сутки, 14 августа, прошел аж 400 га. Площадь действующего очага пожара составляет 25 га. Полыхают ярким, веселым пламенем пожары другие пожары в Заволжье, а также в Алатырском районе.

    Столица Чувашии, город Чебоксары, объята пламенем гигантского пожара. Зрелище очень красивое и внушительное. После полудня в столицу Чувашии прибыли дополнительно два пожарных гидросамолета Бе-200 ЧС. Одно такое воздушное судно с самого утра работает в небе над Чебоксарами. Тушение не помогает.

    В Чебоксарах отменен намеченный на 15 августа т.н. «день города» в целях «предупреждения вредного влияния факторов среды обитания на здоровье населения, связанных с превышением ПДК оксида углерода, и взвешенных веществ в атмосферном воздухе».

    По очень сильно заниженным официальным данным, превышение предельно-допустимых концентраций ( ПДК) загрязняющих веществ отмечены по оксиду углерода в пос. Сосновка (превышение ПДК в 4 раза), пос. Пролетарский (превышение ПДК в 2,68 раза), пос. Первомайский (превышение ПДК в 2,6 раза), по взвешенным веществам в г. Чебоксары (превышение ПДК в 1,12 раза).

    В «Присурском» заповеднике, близ поселка Атрать, и Кирском лесничестве Алатырского района обстановка без изменений. Там тоже вовсю полыхают гигантские пожары. Есть угрозы соседним населенным пунктам.

    Тем временем, так как в России все равно горят склады с высокорадиактивными отходами, то Германия объявила 15 августа, что она пошлет в Россию дополнительные тонны своих сверхвысокорадиоактивных отработанных отходов в виде старых стержней с АЭС в Россендорфе. Тонной больше, тонной меньше — какая собственно разница, русским теперь все равно.

    Посольство Германии в Москве тем временем сообщило, что все собеседования для получения виз в Германию отменены с 11 по 20 августа. Отмену, разумеется, потом продлят. Орды русских беженцев Германии не нужны. Перед посольством собралась огромная толпа туземцев из числа граждан России, мечтающих поскорее выбраться из этой страны, пораженной радиацией и ядовитым дымовым смрадом.

  6. Instabilitatea politica, mentinerea statului Neutraliattii, mentinerea CSI, lipsa de deschidere clara si fara ocolisuri care Romania si Vest fac ca investitorii mari si seriosi occidentali sa evite aceasta a doua Romania.

  7. Mare curve sunt si banii, se vinde poporul roman ca pinea calda de aceea suntem imprastiat in lume ca potirnichiile din cauza lipsei de verticalitate. Dar de unde verticalitae la tiganul de Vintu.

  8. Горят подмосковные города.
    Полыхают в пожаре Чебоксары.
    На Волге прекращена навигация
    Время публикации: 15 августа 2010 г., 23:11

    Nasol… uite ca nici garduri nu mai au ca sa poata folosi vinurile noastre… saracii.

  9. recent, in cadrul intrevederii celor doi presedinti, RM si RO, presedintele Basescu declara ca „cetatenii care le-a fost luata cetatenia fara voia lor prin decizii politice…”. Trebuie de spus ca aceasta declaratie este contrara normelor de drept international, deoarece potrivit art. 15, al. 2, Declaratia Universala a Drepturilor Omului (10.12.1948) si art.4, lit. c), Conventia Europeana privind Cetatenia „nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de cetăţenia sa”, or lipsirea de cetătenie prin decizii politice este un mod arbitrar. Prin urmare, părintii si bunicii nostri nu au pierdut cetătenia română, iar aceasta se confirmă si prin art. 34 din Legea nr.21/1991 care prevede că „sunt şi rămân cetăţeni români persoanele care au dobândit şi au păstrat această cetăţenie potrivit legislaţiei anterioare”. În consecintă, noi, descendentii lor, potrivit art. 5, lit. b), din Legea nr. 21/1991, conform căruia “sunt cetăţeni români cei care s-au născut în străinătate şi ambiipărinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română”, suntem cetăteni români, iar cetătenia româna a noastră ar trebui să fie doar recunoscută. In pofida acestei axiome suntem pusi insituatia de a cersi ceea ce ne apartine de drept.

  10. Bravo Nicolae,
    eu cred ca avem dreptul sa actionam in judecata Rusia care ne-a lezat de acest drept, lipsindu-ne de cetatenia romaneasca.

    daca tu esti jurist, cred ca ar trebui sa stii cum se poate de facut asta.

    si inca
    daca este asa cum spui, de ce atunci suntem umiliti si tinuti in rinduri si asteptari interminabile ?

    De ce ROMANIA este dependenta de dispozitiile Germaniei si ale Rusiei?

    Or, oare, Pactul Ribentrop-Molotov inca mai are putere asupra noastra si de ce?

  11. Hanibal
    cred ca dupa o doza de radiatie, rusii ar dori un pahar de vin rosu…

    dar ca sa vorbim serios, apoi DE CE RM NU ARE ACUM FABRICI DE CONSERVE?
    CA SA POATE FACE MILIOANE DE BORCANE DE GHIVECIURI DE LEGUME, MAGIUNIRI ETC — CACI ACUM AR FO FOARTE SOLICITATE DE RUSIA?

    si inca ceva, ca sa nu se mai repete atitudinea politica a Moscovei fata de marfurile noastre, cred ar fi bine comertul sa se faca nu la nivel de stat ci prin intermediul intreprinzatorilor…

    MINTEA MOLDOVANULUI CEA DE PE URMA… sa o folosim macar acum.

  12. Rusia a retinut un inalt diplomat roman suspectat de implicare in furtul de informatii militare secrete, anunta Reuters. Anuntul a fost facut de FSB (Serviciul Rus de Securitate). France Presse anunta ca este vorba despre Gabriel Grecu, secretar 1 al Departamentului Politic din Ambasada Romaniei la Moscova… SOBOLANII IMPERIALISTI DE LA MOSCOVA SE AGITA DIN NOU … MAI IERI SATRAPUL-NEOFASCIST AL RUSIEI – V. PUTIN , CINTA LAOLALTA CU SPIONII RUSI DIN STATELE UNITE ALE AMERICII , INTORSI ACASA FARA REZULTATE PREA STRALUCITE . ULTIMELE VESTI NE INDICA LIPSA DE DOVEZI CLARE IN ACEST CAZUL DIPLOMATULUI ROMAN . IN REALITATE ASISTAM LA UN GEST DUSMANOS LA ADRESA ROMANIEI ,NATO DAR SI INDIRECT FORTELOR PRO-EUROPENE DIN MOLDOVA .

  13. Valenta, atentie: in problema cetateniei romane nu ai cum sa actionezi in judecata Rusia, deoarece problema cetateniei unui stat e problema interna a acelui stat. Ca urss a ocupat Basarabia nu-i nici o indoiala, in consecinta toti locuitorii ramasi in teritoriu au fost cetateniti de urss. Insa, potrivit art.15, al.2, din Declar. Univer. a Drept. Omul., adoptata de ONU (urss si rom. fiind membre ONU) la 10.12.1948, acei locuitori nu puteau fi (si nu au fost, dat fiind ca nu s-a emis un act prin care persoana X sau Y, adica nominal, a fost lipsita de cetatenia romana) lipsiti de cetatenia lor, cea romana. Dar, contrar acestei norme de drept, azi justitia romana invoca Conventii dintre RO si urss, din 1958 si 1978, precum si alte tertipuri juridice contrare principiilor de drept pentru a respinge cererile de constatare a cetateniei romane, iar noua ne ramane sa cersim ceea ce avem de-facto. RO nu e dependenta de Germania sau FR, ci incearca sa tina procesul de incetatenire pe o perioada mai lunga, de aici si cozile, ca fiecare vrea mai repede. Un simplu calcul; pentru solutionarea a 1 mil de solicitari, daca se rezolva, dupa promisiuni, 100 mii/an (ceea ce nu cred, acum s-a declarat ca in acest an s-au redobandit 17 mii, o cifra umflata, de la inceputul anului in RO au depus juramantul cam 2700 persoane si cam atata in MD) este nevoie de 10 ani, iar in cazul cand se rezolva 30 mii/an este nevoie de circa 30 ani.

  14. Nicolae, multumesc de raspuns, inteleg, insa LOGIC ar fi sa se recunoasca ca nume rusii ne-au dreptul la CETATENIE …

    ok, dar ce putem NOI face ca sa urgentam primirea pasapoartelor romanesti?

  15. rectific, (computerul meu „maninca” litere si cuvinte)

    …sa se recunoasca ca anume rusii ne-au luat dreptul la cetatenie ROMANEASCA…

  16. Eu am tot povestit istoria unei familii din Chisinau care se chinuie de 9 ani sa obtina cetatenia romana desi are actele in regula ( fapt atestat si de autoritatile romane prin publicarea in Monitorul Oficial parte a treia ) si am tot fost contrazis. Recent unii membri ai acestei familii au depus din nou actele la unul din centrele deschise in Romania cu ceva timp in urma. Am sunat la telefon la Bucuresti ( eu sunt cetatean roman nascut in Romania ) pentru a afla care este soarta dosarelor, am trimis mesaje pe Internet, am scis scrisori si n-am primit nici un raspuns iar la telefon nu raspunde niciodata nimeni. Parte din membrii acestei familii au emigrat deja in Statele Unite si au obtinut cetatenia americana. Si apropo de americani, obtinerea cetateniei romane seamana din ce in ce mai mult cu loteria vizelor. Toate declaratiile sforaitoare ale autoritatilor romane au doar caracter demagogic si cand este cazul au caracter electoral. In rest totul este o mare bataie de joc. Modificarile la legea cetateniei, acordul privind micul trafic de frontira, etc… etc. Maculatura… Praf in ochi… Ca dovada ca ce spun eu este strict autentic iata ce posta aseara pe Unimedia, in timpul interviului transmis in direct al premierului Filat, un petent din Chisinau:

    „fluture, 16 august 2010, ora: 15:56;
    +1 (9)
    răspunde
    stimate prim-ministru!
    referitor la redobindirea cetateniei romane dupa legea noua in care se spune ca se acorda in termen de 6 luni, va rugam sa luati atitudine pentru ca nu se misca nimic , stau dosarele de mai bine de 6 luni deacuma si nimic de la autoritatile romane, nici un raspuns, la telefoane nu raspund, scrisori nu se trimit inapoi, asteptam rezultate!”

    Ceea ce era de demonstrat.

  17. Valenta spune:
    16 August 2010, la 17:05
    „ar fi bine comertul sa se faca nu la nivel de stat ci prin intermediul intreprinzatorilor” –
    El si se face prin intermediul intreprinzatorilor, doar ca sub controlul statului, si asa-i in toata lumea.

  18. xyz spune:
    17 August 2010, la 09:09
    Despre asta, dar in alta forma, spuneam si eu ceva mai sus.
    deschiderea birourilor teritoriale este un truc pentru ai distrage pe cei circa 3000 de persoane care au solicitat constatarea cetateniei in instanta, dar si sa-i descurajeze pe potentialii reclamanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *