Novodvorskaia ii face „lasi” pe trei lideri ai AIE

http://observatormd.blogspot.com/2010/07/blog-post_7915.html

Молдова Боровой, Новодворская
http://www.youtube.com/watch?v=tCSyxRDdlB0

Указ и.о. президента Михая Гимпу о назначении 28 июня Днем советской оккупации – “никакой не скандальный”. В Молдове идет восстановление исторической истины. Об этом заявила российский политический деятель и журналист Валерия Новодворская в интервью “Эхо Москвы”.

“Если мне кто-нибудь не верит, пусть прочитает Ефросинью Керсновскую, “Наскальные записи”. Там подробно описано, как проходили депортации, как погибали молдаване в Нарымском крае. 28 июня можно взять за точку отсчета. Можно взять 29 июня. Можно взять 30, можно 1 июля. Я не понимаю, как конституционный суд может отменить факт оккупации Бессарабии?” – задается вопросом Новодворская.

Также она отмечает, что молдавское вино на российской таможне уже задержано, молдавские гастарбайтеры могут быть высланы на родину, а цена на газ может вырасти втрое.

“Вот истинная причина воплей со стороны членов коалиции, либералов и демократов. Они не только либералы и демократы – они трусы. А вот Михай Гимпу – не трус. А что касается коммунистов, то мало ли они вопят. Они вон у нас на сталинскую могилу возлагают цветы. И вообще, дни оккупации, если все их обозначат – Латвия, Эстония, Литва, Венгрия, Польша, – у нас целый год будет расписан. И все правильно – оккупировали. Надо отвечать”, – заключает Новодворская.

Si traducerea aproximativa in romana:

“Decretul Preşedintelui Mihai Ghimpu privind ocupaţia sovietică nu e scandalos. ” În Moldova are loc restabilirea adevărului istoric” – a spus jurnalista şi politiciana rusă Valeria Novodvorskaya, într-un interviu pentru „Eho Moskvî”.

“Dacă cineva nu mă crede, să o citească pe Yefrosinia Kersnovskaya, care a scris “Notiţe pe stîncă”, unde oferă detalii despre modul în care aveau loc deportările moldovenilor, despre cum mureau moldovenii în ţinutul Narym. 28 iunie 1940 ar putea servi ca punct de plecare. Puteţi lua şi 29 iunie. Puteţi lua şi 30 iunie, poate fi si 1 iulie. Eu nu înţeleg faptul – cum a putut respinge Curtea Constituţională adevărul privind ocuparea Basarabiei?”- se întreaba Novodvorskaya.

Ea a menţionat, de asemenea, că vinurile moldovenesti sînt reţinute în Vama rusă, că muncitorii moldoveni vor fi trimişi acasă, iar preţul gazelor ar putea creşte de trei ori.

Asta e adevărata cauză a vociferărilor membrilor Coaliţiei Liberalilor şi Democraţilor. Ei sînt nu doar liberali şi democraţi – ei sînt şi laşi. Mihai Ghimpu nu e un laş. Cit priveşte comuniştii, ei vociferează mai putin. La noi, iată, ei depun flori la mormîntul lui Stalin. Dacă zilele de ocupaţie vor fi consemnate de toate ţările – Letonia, Estonia, Lituania, Ungaria, Polonia, – vom avea un an întreg programat. Şi este adevărat aşa – pentru că a fost ocupatie. Şi Rusia trebuie să răspundă”, – concluzionează Novodvorskaya.

Loading Facebook Comments ...

57 Comments

Add a Comment
 1. Pentru Rusoaica spune:
  14 July 2010, la 17:05

  Ati scris mult, dar prea departe de miezul. Va repet inca odata – Valeria Iliinisna Novodvorskaia nu este considerata de o majoritate pur absoluta de rusi ca o persoana serioasa, dar, sper ca nu o sa exagerez, nici sanatoasa. Iata D-ra ati zis o cu un ton putin sovinist „еврейская натура” despre Senderovici. In primul rind Novpdvorskaia nu este rusoaica, ci eureica, apropo, ea nici nu ascunde faptul acesta, si a zis de mai multe ori, ca poporul iudeic este cel Ales de Dumnezeu si mai presus decit alte popoare. Mai departe – ma mira faptul, ca intiligenta politica de extrema dreapta de la noi a sarit cu mare bucurie sa savureze din plin fraza aceea despre Ghimpu cel Eroic si Cei Trei Lasi, cica, ia te uita, si unii rusi il sustin. Nu este cauza, credeti ma. Valeria Iliinisna nu lupta cu statul, nu lupta cu birocratia, cu cele mai rele ramase din perioada comunismului dezvoltat. Ea pur si simplu este rusofoba. Nu importa, cum a mentionat multstimata D-na Pavlicenco, cine spune, importa ce spune – turnati cit mai mult (sa ma scuzati) rahat pe Rusia si rusi – ea va sustine, va garantez, si cauza si tema nu importa. Este un arhetip, un personaj pur stereotipic.
  In cazul dat mult mai mult imp place opinia lui Kasparov, Barsevskii, Kasianov (super Om), Nemtov – acestia critica, dar pastreaza mintea limpede si dragostea fata de poporul lor, si nu se inchina la Poporul cel Ales.
  Mercy

 2. pentru Marcel
  „Valeria Iliinisna Novodvorskaia nu este considerata de o majoritate pur absoluta de rusi ca o persoana serioasa, dar, sper ca nu o sa exagerez, nici sanatoasa.”
  in schimb Jirik e o persoana foarte onorata.

 3. Mai intii fa si tu un nume ca al ei,o cariera similara …!!! si dupa asta ai sa ai dreptul sa spui de la egal la egal ce ea prezinta. Asta e problema noastra in acest secol, ca nonvalorile sunt prezentate ca Valori si ca Eroi, iar Valorile adevarate nu-si mai pun mintea cu aceste Non Valori !!! E o problema , al noii societati bazata pe cunoastere, dar tot ea le va aranja pe toate si pe toti la locurile sale, din haosul si dezordinea in care ne aflam….

 4. Иванов (на самом деле)

  Господа! зря спорите. Возьмите словари – политический, юридический толковый (желательно советского периода) прочитайте „оккупация” и сопоставьте с тем что было 28 июня 1940 до этого и после этого

  Domnilor! înzadar disputaţi. Luaţi dicţionarele – politic, juridic, explicativ (de dorit edituri sovietice ) citiţi „ocupaţie” şi contemplaţi cu ceea ce a fost la 28 iunie 1940 până şi după

 5. Rusia ar putea adera la NATO

  Presedintele Comisiei de relatii externe a Dumei de stat, Konstantin Kosachev a declarat recent că o propunere de aderare a Rusiei la NATO ar poate avea susținători la Moscova. În mediile diplomatice discuțiile pe acest subiect nu mai sunt surprinzătoare, iar o asemenea desfășurare a evenimentelor pare plauzibilă, scrie portalul turc todayszaman.com.

  Chiar de la începutul mandatului său D. Medvedev a afirmat că actualul sistem european de securitate este disfuncțional și marginalizează Rusia, care dorește ceva nou. Occidentul însă insistă ca NATO să rămână fundația pe care se construiește securitatea Europeană.

  Vladimir Putin fiind întrebat dacă Rusia ar putea aderă la NATO, a răspuns: ”Nu văd de ce nu”, dar a avertizat că orice tentativă NATO de a exclude Rusia din dezbaterile privind extinderea spre est va atrage proteste și opoziția Rusiei.

  Dacă Moscova ar fi primită de Alianța Nord Atlantică, astă n-ar face decât să întărească doctrina NATO prin care se obligă să asigure securitatea în Europa. Evident că există mai multe domenii care necesită reforme adânci, fără de care aderarea la NATO este greu de imaginat, în special e vorba de: respectarea drepturilor omului, de libertatea mass-media și de o competiție politică adevărată.

  Având Rusia în interiorul NATO și cooperând pentru niște idealuri comune, pare mai avantajos decât menținerea ei în exterior, ce ar determina-o să aibă un comportament imprevizibil, să se simtă exclusă și obligată să caute alternative pentru a-și spori influența.

  Timpul.md

 6. Bravo Doamna Pavlicenco !!!

 7. Demagogie Tov. Ivanov !!! Do i Posle … !!! stim noi cum trebuie abordate problemele nu mai fi atat de destept do … i posle … !!!
  Do – Bunicii Nostri erau acasa cu familia , Da Posle … Au fost deportati !!!
  Si atunci noi ce trebuie ? Sa inventam telefonul stricat, sau motorul vesnic, sau detectorul care spune minciuni …

  Este un adevar , vrem noi sau nu vrem, si trebuia sa fie recunoscut, si mergem inainte !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *