PNL a avut o pozitie ferma, ca intotdeauna (si doua video)


Astazi, Partidul National Liberal a oferit o conferinta de presa, in care a facut cunoscuta Declaratia PNL privind Decretul prezidential, continutul Scrisorii adresate de PNL Cancelarului Federal al Germaniei, Angela Merkel, si alte aprecieri ale formatiunii fata de situatia politica. Tinerii PNL au mers si au remis Scrisoarea catre Angela Merkel la Ambasada Germaniei, apoi au coborit drapelele in berna in fata cortului PNL din Scuarul Europei, apoi in fata Guvernului, alaturi de mitingul pentru depunerea de flori la piatra comemorativa a viitorului Monument ce va fi inaltat victimelor ocupatiei sovietice.

In continuare repostam documentele si considerentele PNL (citeste pina la capt, este interesant si util).

C A N C E L A R I A   G U V E R N U L U I   G E R M A N

Dnei Cancelar, Angela MERKEL

Stimata Doamna Cancelar,

Partidul National Liberal din Republica Moldova a receptat cu mult interes si cu multa speranta stirea conform careia ati convenit, impreuna cu Presedintele Federatiei Rusiei, Dmitri Medvedev, sa creati Comitetul UE – Rusia, care se va ocupa si de problema transnistreana.

Speram, Comitetul UE – Rusia, care va avea in vizor problemele politicii si securitatii externe la nivelul Ministrilor Afacerilor Externe, in baza Memorandumului pe care l-ati semnat cu Presedintele Medvedev pe 5 iunie la Berlin si care se va ocupa inclusiv de problema transnistreana, va constata adevarata cauza a separatismului din Republica Moldova. Aceasta a fost si ramine opunerea Rusiei reunificarii celor doua state actuale romanesti – Republica Moldova si Romania.

Cunoastem ca impartasiti opinia conform careia, “prin vointa politica, poate fi identificata o solutie pentru problema transnistreana”.

Partidul National Liberal considera ca e nevoie de vointa politica si pentru reunificarea a doua state romanesti. Reunificarea a fost un miracol produs in cazul Germaniei, insa ea intirzie in cazul Romaniei.

Pe 28 iunie 1940, Estul Romaniei (actuala Republica Moldova) a fost ocupat de Uniunea Sovietica, in urma unei intelegeri cu regimul nazist din Germania – act ce a condus la divizarea poporului roman de-a lungul riului Prut.

Pe 28 iunie 2010, se implinesc 70 de ani de la instaurarea ocupatiei sovietice in Basarabia, urmare a Pactului de neagresiune Molotov-Ribbentrop, cunoscut si ca Pactul Stalin-Hitler. Cu toate ca si-a proclamat Independenta pe 27 august 1991, Republica Moldova ramine sub ocupatie, prin stationarea ilegala in stinga Nistrului a armatei ruse.

Avind in vedere ca, recent, in calitate de Cancelar al Germaniei, V-ati angajat sa reprezentati interesele Republicii Moldova in dialogul cu Federatia Rusa, Va solicitam sa interveniti pe linga conducerea politica a acesteia, pentru a corecta, cit mai grabnic, nedreptatea comisa acum 70 de ani – divizarea Romaniei -, prin anularea Pactului Molotov-Ribbentrop si procedarea la lichidarea consecintelor acestuia, adica prin acceptarea reunificarii R.Moldova cu Romania.

Doamna Cancelar Angela Merkel, asteptam cu nerabdare raspunsul si sprijinul Domniei voastre.

Cu profund respect si cu aleasa consideratie,
in numele membrilor Partidului National Liberal,
Vitalia PAVLICENCO, presedinte
28 iunie 2010

PNL sprijina Decretul prezidential privind 28 iunie drept Zi a comemorarii victimelor ocupaţiei sovietice din anul 1940

Partidul National Liberal a salutat deciziile exponentilor Puterii, indreptate spre restabilirea adevarului istoric, spre afirmarea demnitatii nationale a romanilor, care constituie majoritatea populatiei din al doilea stat romanesc.

PNL a salutat si a facut sugestii concrete privind activitatea Comisiei pentru cercetarea si analiza activitatii regimului comunist-totalitar in R.Moldova, sugestii tinind de definirea drept perioada de ocupatie a intervalului de timp scurs dupa 28 iunie 1940 pina la proclamarea Independentei Republicii Moldova fata de Uniunea Sovietica, cea care a ocupat teritorii istorice ale Romaniei.

PNL considera ca si Republica Moldova se afla sub ocupatie ruseasca prin faptul ca, in stinga Nistrului, stationeaza ilegal o armata rusa.

Raportul respectivei Comisii, apropierea tristei zile de 28 iunie, aspiratia unei parti tot mai mari de populatie de a iesi de sub presiunea ideologiei staliniste, bolsevice, comuniste asupra istoriei, asupra evenimentelor intimplate romanilor din stinga Prutului au stat la baza emiterii Decretului prezidential de catre seful de stat interimar Mihai Ghimpu, prin care demareaza reasezarea istoriei pe un fagas obiectiv, ce demonstreaza si holocaustul nostru national.

PNL a manifestat de mai multe ori indoieli serioase privind valorile si viziunile impartasite de unele componente zise liberale si democrate din Alianta pentru Integrare Europeana. Ultimele declaratii ale unor lideri ai AIE in raport cu Decretul prezidential, ce da identitate romaneasca populatiei si statului, ingrijoreaza profund societate, creind si alte linii de demarcatie decit cea dintre comunisti si anticomunisti. Opinia publica ce impartaseste vederi evoluate, bazate pe optici si experiente europene, este nedumerita de apropierea pozitiilor unor componente ale AIE de cele ale comunistilor.

Partidul National Liberal considera ca Decretul prezidential nu poate fi, in nici un caz, anulat sau retras, si spera ca si Curtea Constitutionala, chemata sa decida asupra legalitatii lui, va pune la baza legea, nu influentele comercial-politice. AIE trebuie sa se convoace de urgenta in deplina componenta, sa discute si sa apara in fata opiniei publice cu o pozitie clara si unica privind adevarul istoric indiscutabil si sa nu dezamageasca societatea, ce nu se mai vrea manipulata.

PNL si aripa sa tinara desfasoara o actiune de sensibilizare a populatiei si prin colectare de semnaturi privind necesitatea lichidarii consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop.

PNL va cobori drapelele in berna in Scuarul Europei pe data de 28 iunie si va remite Cancelarului Federal al Germaniei Angela Merkel solicitarea sa procedeze, impreuna cu Presedintele rus Dmitri Medvedev, la lichidarea consecintelor Pactului Stalin-Hitler.

PNL va fi, prin reprezentantii sai, in fata Parlamentului in ziua de 28 iunie, pentru a-si manifesta sprijinul fata de Decretul prezidential, fata de pozitia lui Mihai Ghimpu si pentru a-si expune dezacordul cu deputatii ce se vor deda la incercari sau decizii nesabuite in raport cu seful interimar al statului.

PNL invita alogenii din Republica Moldova sa fie alaturi de adevarul istoric privind pamintul pe care ei locuiesc alaturi de populatia bastinasa romaneasca si sa se integreze plenar in viata politica, economica, sociala si spirituala a celui de-al doilea stat romanesc – Republica Moldova.

PNL nu face nici un pas inapoi in privinta demnitatii nationale romanesti, ce include, in primul rind, atitudinea fata de trecut. Trecut care pentru basarabenii romani a fost si ramine unul extrem de nedrept. Nu vrem ca si viitorul sa ne fie la fel.

PNL considera ca numai prin libertatea cetateanului se va putea ajunge – mai devreme sau mai tirziu – si la votarea pentru reunificarea celor doua state romanesti, din care sa rezulte Romania Mare – un stat puternic, membru al familiei euratlantice.

Chisinau,
26 iunie 2010

ALTE PRECIZARI:

1. In legatura cu solicitarea de anulare a Decretului lui Ghimpu chiar de catre Ghimpu, acest lucru nu este posibil din punct de vedere juridic. Decretul este un act unilateral, or, potrivit principiilor generale de drept, actul unilateral este irevocabil. Astfel, un act unilateral nu poate fi retras/revocat/retractat de autoritatea emitenta. In acest caz s-ar putea pronunta Curtea Constitutionala in temeiul art. 135 alin.(1) lit. a) din Constitutie.

2. Extras din Declaratia de Independenta:

„In calitatea sa de STAT SUVERAN SI INDEPENDENT, REPUBLICA MOLDOVA: CERE Guvernului Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste sa inceapa negocieri cu Guvernul Republicii Moldova privind incetarea starii ilegale de ocupatie a acesteia si sa retraga trupele sovietice de pe teritoriul national al Republicii Moldova”.

Nota nr.1: Rusia a recunoscut independenta R.Moldova, prin urmare a recunoscut Declaratia de Independenta a R.Moldova, astfel a recunoscut si faptul „starii ilegale de ocupatie a acesteia”. Din acest punct de vedere, trebuie abordata contracararea luarilor de pozitie a autoritatilor rusesti (inclusiv a satelitilor lor din R.Moldova).

Nota nr.2: Faptul ocupatiei sovietice din 28 iunie 1940 este stabilit si definit prin Declaratia de Independenta a R.Moldova (reamintesc, Declaratia este certificatul de nastere a R.Moldova). Asadar, decretul lui Ghimpu nu defineste semnificatia Zilei de 28 iunie, aceasta fiind definita prin Declaratia de Independenta. Decretul lui Ghimpu denota curajul lui de a numi lucrurile pe numele lor si de a le scoate in evidenta dupa o buna perioada de obscuritate absoluta. El are in spate Declaratia de Independenta.

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
 1. PRIVIND LA ALEGERILE PREZIDENTIALE CARE VOR VENI CIT DE CURIND SI TE APUCA SCIRBA CIND TE GINDESTI CA MAIMUTOI „DE PAIE” AI IMPERIALISMULUI SI COLONIALISMULUI RUSESC POT DEVENI PRESEDINTE AL TARII … DEJA LA ORA ASTA MOSCOVA IMPERIALA SI ” FRONTUL SALVARII RSS MOLDOVENESTI” , II NUMARA SI SECUNDELE DE PRESEDENTIE ALE LUI GHIMPU . TREBUIE SA NE ASTEPTAM LA O CAMPANIE MURDARA FARA PRECEDENT , LA ADRESA CANDIDATULUI GHIMPU SI A P.L. … VOR FI ARUNCATE IN JOC SUME IMENSE SI TOT FELUL DE MIJLOACE PENTRU ALEGEREA UNUI PREZIDENT „PRAGMATIC” FILO-RUS . NU NE RAMINE DECIT SA FACEM UN ZID VIU IN JURUL CANDIDATULUI NOSTRU , AL POPORULUI BASTINAS AUTOHTON – MIHAI GHIMPU !

 2. Fraţilor, asta este deja din „cale afară”! Mai treziţivă puţin şi aveţi frică de Dumnezeu. Eu cred, că aveţi „bubuţa la cap”. Republica Moldova nu este o „grădiniţă de copiii” pentru Dorin Chirtoacă şi nea Mişu. Mai domoliţivă un pic că deja „rîsul trece în plîns”!

 3. CINE ESTE ACEST „FRONT AL SALVARII RSS MOLDOVENESTI” ? IL CUNOASTETI CU TOTII … ESTE LA PUTERE AN DE AN , LUNA DE LUNA SI ZI DE ZI DE 20 DE ANI INCOACE . MAI CU STEAGUL ROSU CU SECERA SI CIOCANUL IN FATA , MAI IMBRACATI IN COSTUME ARMANI „DEMOCRATICESTI ” ,SOBOLANII S-AU PERINDAT LA PUTERE , ROTINDU-SE CIND IN TACERE CIND CU SCANDAL . PRINCIPALUL A FOST SA NU SE SCHIMBE NIMIC SI AU REUSIT CU BRIO ACEST LUCRU , PINA PRIN VOIA SORTII A NIMERIT IN SCAUNUL DE PRESEDINTE AL TARII , UNUL MAI „NEBUN” , CARE SA LE RASTOARNE CARUTA CU MINCIUNI SOVIETICE IN DRUM . PRIVITI ACUM ISTERIA CE A CUPRINS „FRONTUL” … GHIMPLER SPUN COMUNISTII , CA NU E CONTEXTUL SPUN „DEMOCRATII DE CARTON” , O AFECTARE GRAVA A RELATIILOR RUSO-MOLDOVENE [ DESI DECRETUL SE REFERA LA URSS } … E CA SI CUM AI FI TRAS CU ARMA INTR-UN STOL IMENS DE CIORI . ZBOARA CIORILE ZAPACITE IN TOATE DIRECTIILE …

 4. SCRIETI SI CERETI IN NUMAR CAT MAI MARE CA FILMUL „The Soviet Story” SA FIE DIFUZAT PE MOLDOVA 1 – Companiei ” Teleradio-Moldova” presedinte@trm.md http://unimedia.md/?mod=news&id=20650

 5. pt Costin

  Putin mai domol, avem in fata un referendum, iar alegerile vor fi tocmai in noiembrie. Ar trebui totusi sa realizati ca dl Ghimpu detine functiile pe care le are si datorita voturilor lui Lupu si Diacov, asa cum sunt ei. Vad insa ca din pacate iberalii ii cam imping in bratele comunistilor

 6. Este o zi mare pentru Republica Moldova! Este pentru prima oara cand un presedinte din Chisinau reclama retragerea trupelor ruse! Tot occidentul este atent la aceasta noua faza a avansarii republicii spre occident si spre partea cealalata a familiei romanesti din Romania!

 7. Bravo PNL

 8. cit de ferm nu ar fi PNL nu are nici o sansa sa faca 4% la alegeri , chiar impreuna cu MAE .

 9. Pt toma

  Asta mai ramine de vazut.

  O remarca: e corect „oricit de ferm ar fi PNL”, si nu „cit de ferm nu ar fi PNL”

 10. Pt Vlad

  Ceilalti lideri ai AIE merg ei insisi in bratele comunistilor. Ghimpu le-a pus bine capcana cosmopolitilor, ca sa nu spun filorusilor.

 11. multamesc pentru remarca . era bine ca pragul electoral sa fi fost 1% , astfel in parlament era prezent tot sprectrul socio-politic maldafnesk . sper ca cel putin veti urmari sondajele si in cazul cind nu veti fi creditata cu %-ul de trecere sa nu luati voturi de la liberali .

 12. Mihail pentru Viorel

  Bravo PNL!Un partid este ca un organizm viu.Adevarul,cinstea,demnitatea mai devreme sau mau tirziu vor fi apreciate de cetateni.Prin inselaciune,minciuna poti agunge repede sus la guvernare(sa nu zic”treuca”)ca comunistii moldoveni cu salamil de 2ruble si pinea de 16 copeici,dar daca poporul se dezmeteceste si vede ca lai mintit,sigur ca agungi cu fata in rahat.Exemple in politica autohtona avem o multime.Unde sint vestitii politiceni de ceva vreme in urma:Motpan,Rosca,Bragis,Diacov,Lucinschi etc. ???Au fost cu doua fete, cu fundurule in doua luntre,intr-un cuvint curve politice!Noi moldovenii sintem ,buni,credulii,mioritici de aceia si ne-au inselat 20 de ani? Poate agunge?Astazi alti crai de la rasarit incearca sa ne puna macaroane pe ureci:Pasat,Lupu si alta susera de „eliberatori” de la rasarit.Mai aveti multi prin Tambiv???

 13. Pt toma

  Nu „multamesc”, ci „multumesc”.

  Partidele care spun adeavrul in R.Moldova nu prea au bani si, deci, nici procente. Insa, cum spune Mihail pt Viorel, vine odata dreptatea. Pe noi sondajele nu ne deranjeaza, pentru ca nu poti fi in sondaje daca nu ai televiziuni. Iar televiziunile sint la noi inverzite si trandafirizate, apartin PLDM si PD.

 14. macar e b ine ca voturile celor ce nu vor trece pragul electoral se vor imparti egal la toti , cei ce=l vor trece. E stiut faptulca multe partidute/printre care si pnl/ nu vor trece pragul electoral, dar se vor ambitiona sa apuce si ei marul din varful pomului.Toti sunt avizi de putere.Au mai patit-o in moldova noastra , dar asa si nu s-au invatat minte.DA ,DOAMNE ,MINTE MOLDOVEANULUI.. CEA DE PE URMA!

 15. Pt COSTI

  Nu va grabiti sa trageti concluzii.

 16. Nu stiu, stimata doamna, cine este PNL? Ceea ce am vazut azi in Piata Marii Adunari Nationale, adica o adunatura de baieti, cu mutre chinuite, sa nu zic altfel, cu drapele galbene, pe care scria PNL, m-a facut sa cred, ca PNL pur si simplu nu exista, ori este o singura persoana – Vitalia Pavlicenco! Va inteleg dorinta de a trece in Parlament, dar nu o sustin, nu-mi place modul in care faceti acest lucru! Sper, ca nu va deranjeaza sinceritatea mea?

 17. Pt Arbaleta

  Nu ma deranjeaza nici o aiureala. Debitati.

 18. pt dna Pavlicenco
  Daca nu gresesc, dvs la 13 iunie nu ati participat la mitingul organiyat de AIE, motivand ca acesta are iz electoral. Azi insa ati participat totusi. Sa inteleg ca mitingul organiyart astayi de dl GHimpu nu a avut nicio conotatie electorala?

 19. pt dna Pavlicenco
  Daca nu gresesc, dvs la 13 iunie nu ati participat la mitingul organiyat de AIE, motivand ca acesta are iz electoral. Azi insa ati participat totusi. Sa inteleg ca mitingul organizat astazi de dl GHimpu nu a avut nicio conotatie electorala?

 20. Pt Vlad

  Pe 13 iunie nu am participat pt ca deportatii nu au nevoie de miting, ci de modificarea legii. In semn de protest ca nu modifica, nu am participat. Dar problema e ca nici nu stiam daca monopolistii aveau sa ofere microfonul. Azi, Chirtoaca mai-mai sa nu imi dea voie sa vorbesc la miting, iar cind voprbeam, de trei ori m-a bruiat cerindu-mi sa inchei mai repede. Dupa ce altii au vorbit si vorbit. Azi e 28 iunie si trebuia comemorat. Cum a fost Ghimpu in PMAN, asa a fost Filat pe 22 iunie la Memorial si azi la Gara, unde deloc nu a fost obligatoriu.

 21. Dar dl Ghimpu nu a fost la memorial pe 22 iunie? sincer, nu stiu

 22. Pt VLad

  A fost si l-am criticat. Dar din pozitiile exprimate astazi vad ca face un fel de mea culpa. Filat ramine rusofil beton. Nu incercati sa ma maguliti, ca nu sint pasibila de asemenea chestii. Eu nu pot influenta o societate ca sa ii voteze pe comunisti. Nu am asemenea putere. Ma preamariti.

 23. Stimata Doamna Pavlicenco,

  sunt cetatean german si vad cererea PNL pentru anularea pactului Molotov-Ribbentrop absolut legitima si indreptatita. Daca nu ma insel a recunoscut atit Germania cit si Rusia acest pact ca ilegal. Dar marea dificultate consta in felul cum sa fie anulat pactul. Aici sunt multe modalitati posibile pentru remedierea acestui pact. Daca ar trebui sa fie inapoiate Romaniei toate teritoriile ce apartin acum Ucrainei, situatia va fi complicata. Problema cu Transnistria este si asa destul de complicata. Dar daca Rusia si Germania vor sa intreprinda niste refaceri, vor trebui sa fie implicate si Ucraina, Romania si Moldova. PNL poate sa ceara interventia curtii de la Haga. Datorita faptului ca Germania a renuntat dupa cel deal 2-lea razboi mondial la teritorii imense- si la Kaliningrad-nu cred ca se vor schimba curind granitele. O reunificare Romania-R.Moldova (excluzind Transnistria) ar fi posibil. Dar si pentru aceasta este nevoie de cel putin 2/3 din populatie. Ar fi un mare pas inainte daca s-arintegra Transnistria intr-un fel sau altul in viata politica/sociala/economica a R.Moldova. Reunificarea Romania-R.Moldova se va face doar in interiorul UE. Dar cine stie?

 24. Arbaleta spune:
  28 June 2010, la 22:10

  Vă înţeleg dorinţa de a trece în parlament , dar nu o susţin.

  Rezulta că Dvs, dna Albaleta susţineţi ca în parlament să treacă Filat, Diacov, Lupu, Urecheanu, care au insistat participarea lui Ghimpu la parada de 9 mai pe piaţa roşie, care l-au dus de nas pe Chimpu să participe la 22 iunie la mitingul consacrat războiului pentru apărarea patriei, nu se ştie care patrie, care nu au avut curajul să se prezinte în piaţa Marii Adunări Naţionale la data de 28 iunie 2010 pentru a spune adevărul şi pentru a susţine decretul lui M. Ghimpu, care se declară mari patrioţi şi anticomunişti, deşi la 4 aprilie 2005 cu mînuţa lor personală, fără să-i tragă cineva de mînă, l-au votat pe Voronin la funcţia de preşedinte, instalînd un regim comunist în RM încă pe 4 ani, care s-a soldat cu evenimentele tragice din 7 aprilie 2009, şi care desigur în viitorul parlament nu vor mai face coaliţie cu Ghimpu, practic, marginalizînd forţele naţionale, care nu va avea nici o valoare şi putere decitională.

  Poate este mai bine ca Ghimpu să facă concluzii cine îi este adversarul şi cu cine să facă cooperare pentru viitorul parlament încercînd să unească toate forţele şi politice şi civile anticomuniste îmtr-zun singur pumn pentru a se opune forţelor proruse , care tare sa-u mai evidenţiat în ultimele zile, mai ales că deja şi sau deplasat la Moscova nu se ştie pentru ce.

  Probabil să se închine în faţa ocupanţilor, că moldovenii ştiu numai să se închine pînă ce vor da cu nasul în pămînt, şi dacă va trebui va linge şi bocancii
  ocupanţilor numai să le dea gaz şi să nu stopeze exportul de vinuri.
  Dar dacă va trebui vor vinde şi mamă şi tată numai să foşnească ceva verzişor prin buzunare.

  Pe ăştea îi ve susţine D-nă Arbaleta?

 25. Analist rus: Uniunea Sovietică a ANEXAT Basarabia la 28 iunie 1940.

  „Uniunea Sovietică a recunoscut anterior că Basarabia aparținea României și că întotdeauna a dorit să o ocupe. Totuși, termenul de ocupație nu este adecvat. Este mai degrabă o anexare a unei părți din teritoriul României de atunci, în baza memorandumului secret al Pactului Molotov–Ribbentrop. Este un act tragic din istoria secolului XX, iar rana este foarte adâncă.” Declarația aparține analistului rus Leonid Mlecin, lansată în cadrul unei emisiuni de la „Echo Moskvî”.

  „E grea istoria penru acest teritoriu (Basarabia – n. red.). După anexare, când a început colectivizarea forțată, ostașii sovietici nu mai găseau nici măcar mâncare când treceau pe acolo. A urmat o foamete strașnică. Se mâncau unii pe alții. Mi s-a explicat o istorie când soția își mânca soțul împreună cu fiica și ruga soldații sovietici să nu le ia cadavrul ca să este al lor”, mai susține analistul rus.

  „Atunci, conducerea Moldovei era fricoasă și se temea să se adreseze după ajutor. Stalin nici măcar nu a dorit să primească delegația din Moldova când a venit să ceară ajutor. Sunt acțunile lui Stalin care ne-a certat cu jumătate de Europa și inclusiv pe noi unii cu alții”, a mai adăugat analistul rus Leonid Mlecin.

 26. Vlad spune:
  28 June 2010, la 23:11

  pt dna Pavlicenco
  Daca nu gresesc, dvs la 13 iunie nu ati participat la mitingul organiyat de AIE,

  Cer scuze D-l Vlad, că nu mie v-aţi adresat, dar după cît cunosc eu D-na Pavlicenco nu a participat nici la mitingul din la 22iunie, miting cu depunerea de flori la memorial osganizat de AIE, în care D-l Ghimpu a recunoscut că a participat forţat numai să nu supere alianţa, şi care dur a fost criticat de mulţi inclusiv de PNL.

  Dar la 28 iunie 2010 PL a fost susţinut de PNL, inclusiv de V.Pavlicenco , unica care a avut curaj să-i critice pe colegii de alianţă a D-ui Ghimpu , care declarînduţse mari patrioţi şi-au arătat faţa adevărată în acest moment istoric.

  Apropo şi MAE a fost prezent la miting, şi au luat cuvîntul în susţinere, şi Dabija, şi Cimpoi şi alţii.

  Ce ei tot campanie electorală fac?

  Sau pentru D-stră era mai bine ca la acest eveniment să participe numai Ghimpu cu Chirtoacă şi apoi mass-media verde şi trandafirie să declare ecest eveniment nu are o conotaţie naţională.

  Am fost şi eu prezent la aveniment.

  Nu vreau să vorbesc multe, dar întîlnindu-ne cu prieteni şi colegi am constatat un fapt, că în piaţa Marii Adunări Naţionale la 28 iunie 2010 au venit să participe la miting tot acei patrioţi ai neamului care cu 20 de ani în urmă erau prezenţi la toate manifestările din PMAN, numai că mai cărunzi la cap.

  Aceleaşi feţe, acelaşi spirit, aceleaşi idei.

  Şi dacă acum D-l Vlad vom începe să ne criticăm de ce am fost la miting, sau de ce nu am fost, vîrîndu-ne în tărîţă, ne vor mînca porcii.

  Mai bine să deschidem ocii celora care încă se încgină lui M.Lupu şi lui Filat, care deja a cooptat o mare parte de comunişti în formaţiunea sa, să fie mai vigilenţi şi mai patrioţi cînd li se cumpără votul, că degrabă li se va cumpăra şi sufletele.

 27. Apropo D.Vlad, V.Pavlicenco nu a participat nici la votarea lui Voronin la 4 aprilie 2005 în comparaţie cu unii membri ai alianţei, alţi membri fiind chiar membri ai PCRM.

 28. Arbaleta spune:
  28 June 2010, la 22:10

  Nu stiu, stimata doamna, cine este PNL? Ceea ce am vazut azi in Piata Marii Adunari Nationale, adica o adunatura de baieti, cu mutre chinuite, sa nu zic altfel, cu drapele galbene, pe care scria PNL, m-a facut sa cred, ca PNL pur si simplu nu exista, ori este o singura persoana – Vitalia Pavlicenco! Va inteleg dorinta de a trece in Parlament, dar nu o sustin, nu-mi place modul in care faceti acest lucru! Sper, ca nu va deranjeaza sinceritatea mea?

  Pe noi nu ne deranjeaza sinceritatea Dumneavoastra,Arbaleto,insa expresiile:”adunatura de baieti, cu mutre chinuite”.Ia te mai du,draga,prin sate, si vei vedea fete,nu mutre,si mai chinuite decit baietii,care i-ai vazut in strada.PNL are oameni simpli si onesti,muncitori.Daca esti obisnuita sa privesti doar chipuri dolofane,durdulii,rozovioare,zimbarete si satule,mergi pe site PLDM,AMN,PCRM s.a.sau stai numai printre ei.

 29. PNL e un partid slăbuţ pe arena politică a Moldovei şi la următoarele alegeri dacă va avea poate 2%.

 30. Pt Nina.
  ” NAS MALO, NO MÎ V TELINEAŞCHE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *