Societatea e „cu romanii ori cu rusii”? Negru si Bogatu azi aproape ca nu m-au dezamagit…

Am schimbat, insa doar intr-o anume masura, titlul articolului. Sint de acord in parte cu vizitatorii blogului ca nu trebuie lasat loc pentru interpretari xenofobe, insa eu am parafrazat o vorba a basarabenilor din deceniile trecute „nici cu romanii, nici cu rusii”. De asemenea, adaug aici ca privesc acum emisiunea „Negru si Bogatu” si constat ca ei „aproape” nu ma dezamagesc. Desi imi lasa impresia ca televiziunea JURNAL TV (care azi m-a invitat, dar sint in afara Chisinaului si nu am mers), este controlata de Filat, iata ca analistii nostri Negru si Bogatu ne demonstreaza ca adevarul este pentru ei mai presus de liderul peledemist, care astazi deschide cu fast un sediu de partid la Ciocana-Chisinau, unde trepadusii lui ii invita insistent si pe unii lideri ai PNL, pentru ca „vine conducerea tarii”. Mare eveniment! Potoliti-va fratilor verzi!

Totusi, o remarca privind emisiunea „Negru si Bogatu” voi face. Ei spun de clasa politica… Dar nu sufla aproape un cuvint despre capcana mare in care Ghimpu l-a bagat pe Filat. Vorbesc despre PLDM si Filat cu manusi, atent, avind frica sa nu supere pe cineva, mai mult sugerind, cu multa dragalasenie ceva, apreciind ca ceva acolo e ciudat, cind e vorba de oportunism prorusesc si conjuncturism anational. Pacat. Odata si odata, va trebui sa despartiti albul de negru sau, pardon, negrul de bogat. „Negru” fiind romanul blestemat si decimat, dar care ridica fruntea, si „bogatul” fiind tipii gen Filat, Leanca, Lupu, Urechean si altii, care cred ca romanii din Basarabia pot fi manipulati, in continuare, ca sa nu spunem calcati in picioare. Nu le va reusi. Asa ca fiti mai directi, stimati Negru si Bogatu, oamenii asteapta pozitia voastra ca lideri de opinie, cu demnitate si credibilitate. Nu vi le pierdeti, asa cum mai nu le-ati pierdut de 9 mai. Restul se mai cistiga, insa demnitatea si credibilitatea – foarte greu…

Imi reiau articolul. „Imi pare foarte rau ca am pus acest titlu. Dar trebuie sa recunoastem ca este adevarul dur si pur. Timp de aproape 20 de ani, dupa proclamarea suveranitatii RM, noi ne-am tot ascuns dupa deget. Mai exact dupa degetul “hai sa fim satui si incaltati, hai sa nu fim cu fundul gol”. Si unde am ajuns? Cu fundul gol si cu mindrie statala. Iata asta e adevarul si el este cauzat de lipsa de identitate nationala, romaneasca, de oportunismul vechilor si noilor nomenclaturisti de a se incalzi (unii – chiar de a se frige) pe linga banul public, calcind in picioare adevarul istoric, cel care este ca sintem romani, ca sintem, istoric, parte a Romaniei, ca fara constiinta nationala si fara demnitate nu vom avea nici investitii, nici crestere economica, nici pensii ori salarii bune, nici stat, nici viitor.

Comunistii au dezbinat societatea, favorizindu-i in toate pe antiromani. Au incercat Voronin si tkaciucii “prohaos-isti si chegheva-risti” sa ne faca stat multinational, sa ne faca si stat rusesc, sa alunge romanii din politica, din structurile de stat, din rindul functionarilor publici. Au crezut ca au reusit. NU POATE REZISTA NIMIC CE E ARTIFICIAL. BUHNESTE!!!

Mihai Ghimpu a folosit minunat oportunitatea – si Raporul Comisiei Cojocaru, si 28 iunie, si dreptul sefului de stat. Si nu trebuie sa cedeze, oricare vor fi presiunile. Chiar cu riscul ruperii Aliantei. I-am trimis un mesaj avind continutul: „Mihai, nu ceda. Nu retrage Decretul. Timpurile si oamenii se trec, dar adevarul e unul. Vitalia Pavlicenco”.

Stiti de unde aceasta panica in rindul zisilor parteneri ai lui Ghimpu? Ei se tem ca Ghimpu le ia electoratul, pentru ca democratul Diacov si liberal-democratul Filat sint una si aceeasi persoana ca pozitie si, impreuna cu Urechean, se zbat pe acelasi segment. Prin acordarea identitatii romanesti populatiei statului nostru, ca al doilea stat romanesc, Ghimpu a polarizat societatea in proromani si prorusi. Insa societatea trebuie sa fie polarizata, dupa care sa incepem o apropiere sanatoasa, nu pe baza ideologiei staliniste. Nu limba altui stat trebuie sa fie limba de comunicare inteetnica, ci limba oficiala a statului, limba romana.

Practic, Ghimpu, reuseste sa anuleze falsul privind statul, natiunea, nationalitatea si identitatea “moldovenesti’, de aici incolo punind transant problema – “sinteti cu romanii sau sinteti cu rusii?” Unde sa il plasam pe liberal-democratul Filat, pe care il vad ca pe un agrarian putin evoluat? Un Sangheli gospodar mare, un Kobzon nu doar temperat, ci si cu grija excesiva fata de imagine (stiti la ce ma refer – la peruci), adica un Filat care clacheaza cind e vorba de 9 mai, de 28 iunie, de NATO, de CSI? Nu era mai bine Filat sa se ia de minuta cu Diacov si cu Lupu si sa stea acolo bine-mersi in PeDe-aua lor, cu tot cu ipteh-uri, geep-uri, tigari?

Odata si odata avea sa apara problema – sintem cu adevarul sau facind mereu concesii nefaste pentru toti romanii in favoarea partii de societate prorusa? Poate ca, daca acum toti vor fi uniti in jurul Decretului, lumea si-ar schimba opinia si ar intelege sa nu mai voteze comunistii. Pai, fratilor, daca Natalia Morari va arata sondajele in care o treime este proromaneasca, o treime este proruseasca, iar din cealalta treime la sigur o parte oscileaza – asa cum a fost mereu in RM, de 20 de ani – de ce sa se insiste ca aproape jumatate din populatia proromaneasca sa tina neaparat cont de o treime inca rusificata in societatea noastra? De ce aceasta treime, in loc sa se integreze in societatea noastra nationala, sa decida soarta celui de-al doilea stat romanesc, a carui populatie este inca rezultatul deznationalizarii antiromanesti, prin metode bolsevice si comuniste? De ce? Cum si cind vom schimba parerea celeilalte treimi? „Nu e timpul, inca nu e timpul”. Cum – adica nici peste 20 de ani nu e timpul? Adica asteptati sa revina antiroamnii la guvernare, ca „sa fie timpul”?

Intre 30 si 50 la suta din cetateni vor reunirea cu Romania, asta in conditiile cind tema unirii este inca tabu la televiziuni. Dar daca s-ar ridica supapa si lumea ar spune fara frica ce gindeste? Astazi, tinerii national-liberali au adunat nesperat de multe semnaturi pentru lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Electoratul se schimba, domnilor, si nu doar „nebunii”, insaraciti, sarmanii, cu buna stiinta, izolati in societate de Puteri proruseti, pledeaza azi pentru reunificarea celor doua state romanesti…

Am prins foarte bine esenta batjocoritoare a reportajului de la Jurnal TV despre actiunea national-liberalilor cu cortul in Scuarul Europei, unde colecteaza semnaturi pentru lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Fratilor jurnalisti, nu scoateti comanda politica in fata, v-am mai spus – se vede suficient din jocul de carti Cheianu-Durbala (ultimului chiar i-am spus azi, dar apreciez ca a semnat si el la cortul PNL) cine e patronul televiziunii. Spiritual, desigur, nu financiar sau politic.

Prin Decretul privind ocupatia sovietica Ghimpu i-a pus pe toti din societatea noastra in fata dilemei – esti cu romanii, cu demnitatea, cu adevarul istoric, vrei un viitor nefals romanesc, euratlantic, sau esti cu rusii, adica vrei o bilbiiala pentru inca 20 de ani in mlastina moldoveneasca, drept masca a scremetelor poststalinistilor de a face un stat rusesc din RM – “territoria liubvi”, dupa Staris?

Fratilor, oscilind, nu se va reusi nimic! Este extrem de mare presiunea Kremlinului, pe toate caile si prin toate mijloacele, ca sa nu ne permita sa fim liberi. Noi, PNL, am avut mesajul “Libertatea e aproape!” Credeam, intr-un moment, ca e depasit. Nu e depasit. Ba chiar ma tem ca libertatea se indeparteaza. Consider ca toti care au demnitate nationala trebuie sa fie alaturi de Mihai Ghimpu in ziua cind va condamna comunismul in baza raportului Comisiei Cojocaru. Noi, PNL, vom merge cu steagurile noastre. Iar intelectualii care merg incolonati de Sandulachi la Filat sa se inverzeasca la modul direct si indirect, trebuie sa se intrebe – avem, fratilor, sau nu avem demnitate? Eu, Pavlicenco, inca nu vad sa o aveti. Dar voi ar trebui sa fiti in primele rinduri ale luptatorilor pentru demnitatea de roman. Daca sinteti romani, si nu, pur si simplu, verzi. Pentru ca aceasta culoare verde a lui Filat este o culoare anationala, cosmopolita, sfidatoare la adresa tricolorului. Si Decretul lui Ghimpu l-a dezavuat pe Filat, i-a scos masca de pe fata si a aratat ca se teme de romanism si de adevarul istoric. De aici si disponibilitatea de a coopera cu PCRM, care a si inceput prin CMC.

E tot mai trist in RM. Dar e bine ca se despart apele. Numai asa vom putea construi altceva, ceea ce corespunde sufletului si spritiului nostru, romanesc.”

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

125 Comments

Add a Comment
 1. Asa cum am scris si pe blogul d-lui Petrencu, v-aş sugeră să faceţi o conferinţă de presă unde să vă expuneţi această poziţie, ca să fie mai accesibilă publicului larg… iar la buletinele de ştiri să mai existe o poziţie- nu doar zoile care curg din AIE în capul lui Ghimpu !

 2. pt xyz
  Desigur ar trebui cat de repede posibil sa-i inaltam un monument dlui Ghimpu!!!!

 3. Iata ce spune ministrul de externe, i. Leanca, cel care e taxat cu totul nemeritat (pentru ca e dln pldm, adica e omul lui filat) de dna Pavlicenco
  Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, ar putea vizita Republica Moldova, la invitatia omologului sau moldovean, Iurie Leanca.

  Ministrul de Externe a lansat deja invitatia si sustine ca sunt sanse reale ca oficialul american sa vina la Chisinau.

  “Am demarat procedura si vom face tot ce este posibil ca sa fim vizitati de politicieni sus-pusi americani. Si avem in acest sens sanse bune”, a declarat Iurie Leanca.

  Ministerul de Externe pregateste si alte surprize.

  “Nu vreau sa anticipez, dar cred ca vom vedea cu totii ca in lunile urmatoare vor avea loc vizite repetate a unui numar destul de important de politicieni de nivel inalt din Uniunea Europeana si din SUA. Putina rabdare si veti vedea ca Chisinaul nu mai este ocolit de politicieni de nivel mondial”, a spus seful diplomatiei moldovenesti.

  In octombrie trecut, Hillary Clinton i-a transmis o scrisoare lui Iurie Leanca, felicitandu-l cu numirea in functia de ministru de Externe.

  La inceputul anului, Leanca a semnat la Washington Acordul de asistenta nerambursabila de la Corporatia Provocarile Mileniului, in prezenta secretarului de stat american si a premierului Vlad Filat.

  Hilary Clinton a spus atunci ca administratia Obama este dispusa sa construiasca un parteneriat puternic cu Republica Moldova, iar semnarea Acordului Compact este o victorie a Guvernului de la Chisinau.

 4. Pentru „ciapolino”,
  Intr-o lume a mondializarii, din moment ce nu va doriti sa fiti cu nimeni, atunci nimeni nu va fi cu voi. Va doresc succes! Pe ce lume traiti? Cine va va apara suveranitatea cand voi nici avioane nu mai aveti? Pana si minusculele state europene ( San Marino, Monaco, Andora… ) au si ele principi, cardinali, arhiepiscopi, presedinti, protectori cu influienta, garanti ai suveranitatii. Altfel toti va vor bate incurajator si condescendent pe spate si nu vor misca un deget pentru voi. Asta pana cand ii va trece cuiva prin cap ca, de maine, voi nu trebuie sa existati. Ce veti face atunci? Veti arata amenintator cu degetul catre cer, spunand ca antiaeriana albaneza: „Va plimbati ca la voi acasa!!!”. Daca sunteti asa harzoi de ce nu va rezolvati singuri problema transnistreana? Si in al doilea rand nu ne mai mintiti de la obraz! Voi cei care „sunteti cu Republica Moldova”, o republica in care doar rusofonii au privilegii nesimtite, sunteti de fapt cu Rusia. Pentru ca, in realitate, voi cei care „nu sunteti cu rusii” sunteti voi rusii si rusofonii. Foarte bine! Se cheama ca ati ales. Dar nu mai prostiti lumea cu mistificari! Europa s-a trezit! Nu va mai crede nimeni! Nimeni!!! Tineti insa minte: Minciuna are picioare scurte! Timpul vostru a trecut de mult! Viitorul va va demonstra ca eu am dreptate, spre nesfarsita voastra disperare.

 5. Domnule Vlad esti un fanatic iconstient. Eu cu dumneata n-am ce sa discut.

 6. Poate altcineva e fanatic, cel cate isi face un cult din Mihai Ghimpu „marele duhovnic al neamului”?

 7. Pentru „Vlad”,
  Si de atunci ce s-a mai intamplat? Obama l-a invitat pe Medvedev la fast food-ul sau preferat. Pe Filat ( pentru care am un mare respect, pentru ca il cunosc personal din perioada cand lucra in Romania ) insa nu l-a invitat nimeni nicaieri. Asa ca…

 8. Cu tot respectul, va spun tuturor celor care sunteti mari fani ai actualei conduceri de la Chisinau: Vi s-a urcat puterea la cap si nu aveti nici un motiv real care sa va justifice aceasta stare de beatitudine. Inca nimic nu e foarte clar in legatura cu vitorul politic apropiat al Moldovei. Asa ca mai usor cu pianul pe scari!

 9. xyz…tot spui ca il cunosti personal pe Filat…el nu se gandeste ca pozitia pe care el acum merge dezamageste o buna parte din romanii care isi puneau sperante in el?…de ce isi puneau sperante?…fiindca a facut facultatea la Iasi,fiindca a stat in Romania,a facut afaceri in Romania…Romania i-a dat multe,poate ca tot ce el este acum se datoreaza Romaniei…si cu ce ajuta el acum Romania?…sau poate a uitat de unde a plecat…acum a imbratisat „pragmatismul”,cea mai mare porcarie de care am auzit…te faci pe el de pragmatism in ziua de azi,ori esti intr-o parte,ori in alta…pai Vlad Filat trebuia sa fie principalul sprijinitor al lui Ghimpu,la fel A.Tanase,care are niste luari de cuvant deplorabile,mai ales in problema decretului…e trist ca basarabeni carora Romania le-a intins o mana si au ajuns oameni importanti,cu functii uita de unde au plecat si ajung sa duca o politica duplicitara…poate face totul in scopo electoral insa el nu se gandeste ca in tot acest timp dezamageste foarte multa lume si nu se stie daca va mai putea sa recupereze acesti oameni…pentru ca ei se vor deplasa in principal spre Ghimpu si spre PL…

 10. Probabil ca intre liderii AIE exista „intimitati” de genul: Daca toti cei 4 lideri fac dus impreuna nimeni nu are curajul sa se aplece dupa sapunul scapat pe jos. Si asta se numeste colaborare. Eu cred ca sunteti cu totii cel putin incostienti. Chiar nu ati observat ca intrerupatorul de unde stinge lumina la dus este intotdeauna in alta incapere, deci la indemana altcuiva?

 11. Americanii si englezii afirma despre ei ca sunt doua popoare despartite de aceeasi limba. Probabil asa se intampla si cu relatia dintre moldoveni si romani. Altfel nu-mi explic de ce nu sunt inteles. Eu nu am spus nimic diferit fata de ce ati afirmat dumneavoastra, dar probabil s-a strecurat o greseala de „traducere”…

 12. E clar ca PL recupereaza niste votanti pieduti dupa alegerile din 29 iulie si e foarte bine, caci avem nevoie de un partid de dreapta nu de 8%, ci unul putternic. Pe de alta parte, cred ca bine procedeaza acum si PLDM, care e mai calculat si are (avem cu totii nevoie) de a intra in electoratul cu viziuni mai de stanga, altfel nu are nici o sansa de a castiga presedentia Filat. Nu in zadar ieri Lupu cerea ca Filat sa se pronunte transant in cazul decretului, pentru al deconspira si a/l slabi. Principalul e ca liberalii–democratii sa nu sa se ciomageasca cu totul pana la alegeri, caci au sa castige atunci comunistii

 13. Postarea de mai sus este adresata onorabilului domn „mugur”.

 14. In general nu poti discuta cu tovaricii COCO despre libertate, despre patrie, despre natiune , despre adevaratele noastre origini romanesti, etc pentruca esti imediat considerat FASCIST ( CHIAR DACA ESTI NAZIST, sau democrat ).

  Cu tov Dodon insa, toata lumea are placere sa discute , cu toate ca dialogul este cel al SURZILOR, pentruca tov DODON da raspunsuri HILARIANTE la evidente elementatare.

  Cineva, sper sa faca o liste cu acest umor COCO al tov DODON. Imi permit sa ma refer chiar la celebrul jurnalist, in persoana DOMNULUI TANASE si altii, care au si darul literaturii.

  Tov DODON vorbeste de ANTICOMUNISM precum ca ar fi „” O MODA „”, deci ceva trecator si maine, poimane popoarele care stiu ce inseamna comunismul vor veni la tov VORONIN sa-i ceara DICTATURA PROLETARIATULUI, cat mai multe DEPORTARI de CULACI, INTELECTIALI, PREOTI , cat mai multe beciuri pentru a impusca pe dusmanii poporului si mai ales, pe ROMANI si pe simpatizantii romanilor.

  Ce ma surprinde pe „” GLOBUL „”( amuzanta expresie inventata de cineva ) tov (evit sa spun „” DOMNUL „” pentru a nu fi taxat de fascist, adica de Roman, „” dusman secular „” al Moldovenilor ) nu vad sustinatori al partidului sau ci numai adversari ( „” INRAITI „” , ca sa utulizam o formula consacrata in comunism ). Este cumva partidul tov Dodon „” en perte de vitesse ??? „”. Cine poate sa-mi dea o explicatie ???
  Sau simpatizantii lui tov DODON sunt interzisi pe acest GLOB ????

 15. xyz…v-am intrebat,pentru ca ati spus ca-l cunoasteti si personal pe dl Filat…si poate puteti sa raspundeti mai bine la anumite comportamente de-ale dansului…dar poate ca dansul s-a schimbat intre timp,ceea ce e foarte posibil…

 16. Pt veronica

  Eu am venit in politica mare abia in 1998, cind am devenit deputat. In 1990 nu eu eram in politica, nici in Parlament, dar erau acolo aceiasi Mihai Ghimpu, Alexandru Mosanu, Vasile Nedelciuc, Valeriu Matei, Ion Hadarca, acum deputat in PL, poetul Nicolae Dabija, pe care agrarienii i-au tradat. Acesti oameni au promovat, impreuna cu Tudor Pantiru, Declaratia de Independenta, in care au trecut pozitia legata de ocupatie, iar peste un an-doi, eu, ca prim-adjunct al directorului agentiei Moldova-pres, eu am fost secretar al biroului de presa in timpul conferintei de condamnare a Pactului Molotov-Ribbentrop. Si ultimul legislativ sovietic, al URSS, a denuntat Pactul, dar dupa 1994 au venit agrarienii la putere si au inceput bacanalele comuniste pina in 2009. Nu sint caraghioasa, pentru ca sint persoana care a luptat – unica, asa cum a spus si Dabija, – in Parlamentul 2005/2009, care am vorbit mereu de adevarul istoric, de romanism, de romani, de cel de-al doilea stat romanesc. Deputat am devenit in 1998, dar eram doar deputat, nu lider politic. Va inteleg ciuda ca ii cade rau de tot lui Filat, dar trebuie sa va scoateti mastile prorusesti.

 17. Am vazut titlul articolului pe Unimedia si am vrut sa zic si eu ceva. Dar vad ca dovedit sa va spuna ceilalalti vizitatori si despre atitatrea vrajbei interetnice si despre xenofobie, etc. Si o intrebare- nu va temeti ca societatea fiind pusa in fata unei astfel de alegeri va vota pro Russia ? Si ce facem atunci, cum ne recapatam independenta ? Poate ne abtinem de la astfel de experimente periculoase ?

 18. Pt toma

  Dupa ce, la 27 iulie, va intra in vigoare decizia legata de Mihai Ciubotaru, se vor schimba lucrurile. Daca nu – vom bate clopotele.

 19. Pt Vlad

  In mai multe cazuri, din ultimul timp, PLDM a fost alaturi de PD, si nu de PL. Mie imi este rusine pentru oamenii din PLDM. Pentru Filat – nu, pentru ca e cinbic si fara scrupule. Pt el politica, asacum imi spunea zilele trecute Corneliu Savca, cel achitat in dosarul despre heroina, despre care tot numai eu am scris si el mi-a multumit, numai Pavlicenco face politica pura, pt ceilalti politica e business.

 20. Pt Jovanny

  Pai, iata, spuneti ca Filat si Urechean se vor abtine. sa stiti un lucru – nu s eface politica adevarata cu „abtinere”. De aceea, PLDM este solutia imorala in politica moldoveneasca. Nu au pozitie ferma, o scalda in doua etape, au crezut peledemistii ca poti inverzi demnitatea noastra tricolora. Nu poti face asta.

 21. Doamna Vitalia, eu am citit integral in engleza decizia Ciubotaru vs Republica Moldova – apa de ploae. Ea vizeaza numai cazul lui Ciubotaru- mai mult nimic. Acolo scrie ca Curtea respecta dreptul statului de a refuza eliberarea actului in care sa fie indicata etnia ori de cite ori aceasta cerere se va baza pe motive neintemeiate si nefondate. Astfel ce modificari si a carui act normativ va genera ea ? Referitor la apostilare – intre Republica Moldova, Romania si Ukraina ea nu este necesara de o perioada foarte indelungata.

 22. Pt Vlad

  Daca Filat e contra Decretului lui Ghimpu, inseamna ca ne calca demnitatea in picioare cu cumatrii lui politici prorusi Tkaciuk si altii. Eu nu lupt contra cuiva, ci contra pozitiilor cuiva. Daca PLDM ar fi alaturi de Ghimpu, si-ar schimba opinia si occidentalii, care ne vor in continuare zona de tampon, cu un ministru de externe miriit si cosmopolit, pentru care valorile nationale sint in cot, precum e Iurie Leanca.

 23. Pt Viorel

  Nu ma tem, eu am folosit expresia populara – „cu romanii ori ci rusii”. 20 de ani am scaldat-o si am ajuns cea mai saraca tarisoara din Europa. mai vreti alti 20? Nu ma tem ca populatia va fi cu Rusia. Ii vom explica si ca va fi cu saracia.

 24. Eu sunt de alta parere. Politicianul nu trebue sa fie cu „rusii” sau cu „nemtii” ci cu propriul popor. Si nu politicianul impune vointa sa poporului ci invers poporul impune vointa reprezentantului sau. Sa promovezi unire cu cine nu ar fi este o dovada a incapacitatii politicianului de a conduce propriul popor. Cu alte cuvinte politicianul zice asa – noi alesii vostri nu sintem in stare sa facem nimic si o sa va unim cu altii care sint capabili de a ridica economia nationala de a reforma sistemul educational, justitia, etc. Si de aici apare intrebarea- da poate nu acesta (cu unirea) merita sa fie reprezentantul nostru ? poate este cineva care este mai dotat si mai pregatit pentru a ne reprezenta interesele noastre ? de ce sa-l alegem pe asta daca putem alege pe altcineva ?

 25. Ultima oră! Filat, Lupu și Urechean sunt la ședința AIE, iar Ghimpu – la Piața Centrală …hahahaha …se aude ca intilnirea celor trei muschetari filo-rusi va fi condusa de insusi duhul lui Stalin. trei maimute nebune, in lupta cu adevarul istoric… trei lachei murdari ai imperialismului rusesc in moldova … trei cadavre politice in devenire. LA ORA ACEASTA IN CADRUL INTILNIRII TOVARASESTI PLD-PD-AMN, SE INTONEAZA IMNUL ” STALIN SI POPORUL RUS , LIBERTATE NE-AU ADUS ” …

 26. Viorel,
  eu personal am o rugaminte.Srieti aici pe blog,va rog,ce au spus politicienii germani cind au demolat zidul ce-i despartea.

 27. Respect Гимру! Мужественный и гордый сын своего народа. Чем бы не закончилась его карьера,он войдет в историю Молдовы как истинный патриот своей страны. А его „соратники” по Альянсу оказались „политическими пигмеями”.

  P.S. Присоединяюсь к комментарию
  # browser spune:
  26 June 2010, la 01:01

  Dna Pavlicenco,
  “Instigare la ura interetnica” va fi acuzatia. Schimbati titlul. Rusia vs Romania, nu rusii vs romanii.
  Политик должен быть корректен в своих высказываниях, тем боле, в призывах.

  .

 28. Dumneavoastra incurcati lucrurile.
  Daca doriti unire infiintati un grup de initiativa, acumulati numarul de semnaturi necesare pentru organizarea referendumului, petreceti referendumul. Si daca poporul voteaza pentru unire insemna ca va fi unire, daca nu voteaza nu va fi. Si chear daca va pentru unire vor fi 51%(adica majoritatea simpla) in scurt timp intram intr-un razboi civil. Si toata treaba. Ce atita vorbaraie- nu trebue sa fii deputat sau presedinte de partid sau nu mai stiu ce pentru a initia ceia ce am zis.
  De ce am zis ca intre noi si Germanie este o diferenta enorma. Teritoriul actual al RM nu a apartinut niciodata Rominiei. A fost sub ocupatie 22 de ani. Si nu a apartinut nici Rusiei, la fel a fost sub ocupatie din 1812 cu mici intreruperi. Astfel de ce noi am trebui sa ne uitam fie la Rusia fie la Romina. Noi avem tot dreptul istoric la statalitate, independenta si suveranitate.

 29. De ce avem dreptul la statalitate, independenta si suveranitate cititi aici http://www.patriotism.md/?p=2097

 30. Presedintele Ghimpu astazi ca niciodata are nevoe de sustinerea populatiei ,ca mine poate fi tirziu.Eu neaparat as esi in strada,dar ma aflu deparete de Tara.Fratilor,toti cei cu demnitate de Daci si Romani,nu stati in dosul sobei,esiti in PMAN sa ne aparam destinul de ocupanti si tradatori.Simt ca ceva au pus la cale mirsavii.Nu degeaba repeta rusii de citeva luni bune,ca in Moldova va fi ca in Kirgizstan.Stiu ei ce ceva,ce nu stim noi basarabenii…Unire fratilor!

 31. Mihail pentru Viorel

  Dar cine a intrebat basarabenii la 1812 vrem noi cu ocupantii rusi sau nu ?Au organizat ocupantii vre,un referendum in Basarabia,cind he-au rupt de la Moldova-mama.Se vede ca esti prost ca noaptea.Mai bine ai tacea.

 32. Viorel,

  esti obsedat de promovarea site-ului propriu si eu asta inteleg. Politicianul, fiind cu propria populatie – eu sint si cu poporul roman, ca popor moldovensc nu este – trebuie sa spuna ce vrea – e cu UE si Romania, sau cu Rusia, adica ce pune in prim-plan? Pune orientarea europeana in prim-plan sau legaturile strategice cu Rusia? Deci, fiind cu prorpia populatie, trebuie sa stii exact cum sa ii cultivi populatiei aspiratia spre democratie, europenism, familia europeana, NATO, apropiere si chiar unire cu Romania. Cu Rusia trebuie sa avem relatii reciproc avantajoase, in nici un caz sa nu ne decida Rusia ce avem noi de facut.

  Sa nu intelegei ca Basarabia nu poate deveni stat, tocmai pentru ca decidentii de pina acum nu au crezut in stat si doar l-au furat, inseamna sa fii si tu ca acestia. Oamenilor trebuie sa le spui adevarul si el este ca Basarabia nu a fost, nu este si nici nu are capacitatea sa devina stat. Poate unul bananier prorus sau unul parazitar-capusa, care sa traiasca din banii altora, ca plata pentru zona de tampon care convine UE.

  Politicienii care nu au spus despre unirea cu Romania, dar despre Uniunea Rusia-Bielarusi, au dus la dezastru R.Moldova, s-au imbogatit pe seama oamenilor si asta pentru ca au stit si comunistii, si altii, ca odata si odata va avea loc unirea celor doua state romanesti. Nu ridici economia nationala, nu reformezi sistemul educational, justitia, nu obtii altele, pentru ca toti sint pusi pe furat. sau poate ca iti place contrabanda de tigari din RM, care nu se mai opreste? In general, am inteles de peste jumate de an ca nu accepti ideea de unire, catalogata pe fete de blog sparte drept „prostologie”, ca nu-ti place Pavlicenco, o incapabila de a ridica R.Moldova din criza si saracie. Nu vota. Voteaza pentru cei in care crezi si sa dea Domnul sa nu te dezamageasca cel „mai dotat si mai pregatit pentru a reprezenta interesele voastre?” Nu-l alege „pe asta”, daca poti alege pe altcineva. Numai ca nu am nevoie sa ma voteze pe mine si echipa cei care considera unirea cu Romania drept „prostologie”.

 33. Toate aceste evenimente fluctuase pline de ambitii si rautate In AIE vor taxa scump alegatorii,
  la viitoarele alegeri anticipate.partidele vor sa se mentina si cu rusii si cu romanii.
  Noi trebuie sa fim onesti, si patrioti , sa aparam demnitatea nationala a poporului nostru nu sa fim trepadusi in fata rusilor.
  Cit despre Filat, se vrea marele Cezar, ,oare putin a acaparat, ,Pe noi , cei ce am impinzit lumea nu ne va putea cumpara cu 50 de lei pentru un vot,
  Noi cunoastem pretul banului muncit ,nu cel furat, . deaceia si votul il vom partidului care cu demnitate infrunta toate mirsaviile si tradarea aliatilor.
  D-na Pavlicenco! Imi cer scuze de impresiile care le aveam despre Dumneata, acum un an, dar prea un pai in ochi il aveai pe Ghimpu si Chirtoaca , mereu ii criticai, .noi am avut o incredere deosebita in ei , si ne bucuram ca nu ne-au tradat asteptarile.
  Acum imi dau bine seama ca vreti cu adevarat binele acestui popor batut de soarta si muls de mafioti, care se mentin inca in capul statului.

 34. Pt Viorel
  Am impresia ca suferi de o frustrare. De aceea incerc sa iti dau satisfactie, ca sa te linistesc, pe puncte.

  1. De acord ca eu „incurc lucrurile”.
  2. Nu am vorbit inca de desfasurarea unui referendum. (nu e corect „petrecerea” referendumului) Noi facem un test. Avem dreptul la el, fiecare semneaza benevol.
  3. Sa ajungem sa vedem CHIAR (nu chear) citi vor dori sa semenze in scurt timp. Ai ceva cu dorinta noastra?
  4. De aceea, ma intreb si eu de ce „atita vorbarie” (nu e corect „vorbaraie”).
  5, Nu merit sa fiu nici deputat, nici presedinte de partid, este o greseala ca sint azi presedinte. Insa chiar miine nu-mi dau demisia.
  6. Basarabia a apartinut Romaniei intre 1918-1940, prin Actul Unirii (e corect Romania, si nu Rominia).
  7. Romania nu putea sa ocupe ceea ce i-a apartinut istoric si teritorial. Dar fiecare cu gradul sau de stricaciune.
  8. Noi ne scremem sa avem dreptul istoric la statalitate, independenta si suveranitate, dar ajungem la cea mai saraca tara din Europa, degraba vom fi si din lume, a se vedea ce spune ministrul Negruta.

 35. Pt Mihail

  Foarte buna postare – si cu indemnul sa il sprijinim pe Ghimpu, si cu planurile paralele cu ce e in Kirghizstan. dar mirarea ramine Filat, pe Urecheanu il stiam, acum i-a zburat masca si lui.

 36. Pt toma

  Dupa ce, la 27 iulie, va intra in vigoare decizia legata de Mihai Ciubotaru, se vor schimba lucrurile. Daca nu – vom bate clopotele.” – clopotele trebuie batute si cu scrierea in maniera ruseasca a numelor noastre ! iar strigatore la cer sunt cazurile cind in varianta romanesca omul este „Ion” iar in textul rus este „Ivan” !

 37. cu ani in urma turcii din Bulgaria au facut mare tam tam cu schimonosirea numelor lor in maniera bulgareasca , iara maldafenii si turcii de la noi(gagauzii) nu se deranjeaza cind sunt numiti Vania , Jora , Vasea , Valera etc. etc. la fel vad politicieni(patrioti romani) poftiti pe la tv care nu se deranjeaza cind li se adreseaza cu Ivanici , Petrovici , Gheorghevici ….

 38. Daca Filat se alatura lui Lupu si urechean, cerand anularea decretului se descalifica iremediabil. Trebuie sa fii tampit cu totul sa faci asa ceva, dar sa vedem….
  Consatat ca Ghimpu joaca tare si bravo lui!

 39. „Dacă Mihai Ghimpu a semnat decretul fără opinia AIE, de ce alianţa nu s-ar întruni fără Ghimpu”, a declarat Dumitru Diacov, precizând că s-au întrunit pentru a discuta decertul lui Mihai Ghimpu. Şedinţa se desfăşoară cu uşile închise deja de o oră… TE POMENESTI CA DUPA INCHEIEREA INTILNIRII TOVARASESTI VOM FI ANUNTATI CA AVEM O NOUA MAJORITATE … PCRM-PLD-PD-AMN-PPCD[ CU ROSCA IN FRUNTE LA STRUCTURILE DE FORTA] … CA LA CMC … O ADEVARATA ALIANTA DE SALVARE A RSS MOLDOVENESTI …

 40. pt dna Pavlicenco
  Din pacate insa pentru noi, Romania are sanse sa se prabuseasca cat de curand, gratie mai ales conducerii intelepte a lui Base. Ce fel de unire sa faci in aceste conditii cu Tara cand pensionarii romani nu au mai de paine?

 41. pt costin
  Nu exagera, acum o asemenea alianta nu vom avea, dar dupa alegeri e posibila, mai ales una PD+PCRM.

 42. Stimate domnule Viorel,
  Daca mai scrii o singura data Rominia, eu vin pe jos din Romania, te caut si scap lumea de un neispravit. Cum iti permiti sa insulti un intreg popor, oligofrenule? Ce stii tu despre cultura romana incultule? Vii cu teorii culese de marginea santului si vrei sa fii luat in serios. Asta este rezultatul scolii sovietice! Analfabeti scosi pe banda. De asta va este frica de un contact frontal cu civilizatia occidentului: stiti foarte bine ce va poate pielea

 43. Pacat, pacat ca se intimpla ceea ce se intimpla. Atitea sperante am pus in noua guvernare si… nimic. Vorba lui Lupu: din punct de vedere stiintific este una, iar din punct de vedere politic este alta. Halal de noi.

 44. Chiar sa fie decretul emis de Ghimpu neconstiutional? Ar fi penibil! Ce e ilegal? Atunci cum de este constitutional decretul lui voronin care ne obliga sa comemoram victimile fascismului la 22 iunie si pe care AIE, inclusiv dl Ghimpu, l-a respectat!

 45. adevarul a fost pus in capul mesei ! cat mai multi sa-l sprijine pe Ghimpu ! Tinerii care au suferit la 7 aprilie 2009 sa fie cu el !Viitorul este al vostru ! Luptati pt identitatea voastra si pentru adevar.Lasati ca filatii si urechenii , lupi sa se teama de urs ! NUMAI ASA VOM IZBUTI SA FIM DEMNI DE RESPECT ! AICI O SUSTIN PE DOAMNA VP SI TOT RESPECTUL PT ARTICOL ! GHIMPU VA RAMANEA IN ISTORIE , IAR „RAMELE „SE VOR TARA INCA MULT IN FATA LUI PUTIN !

 46. Bravo doamna Vitalia Vangheli !
  In aceste zile negre de lupi si filatzi si urechetzi, Ghimpul nostru cel mare – Adevarul, are nevoie de sprijin, incurajare si imbarbatare ! Doamna Vitalia, contactatzi-l pe Ghimpu direct si transmitetzii simpatiile DVS, personale si ale noastre cei de pe aiurea sau din Cosmos !

 47. Pentru xyz
  ROMINIA- te astept sa vii.

 48. Pentru „Viorel”‘
  Porc mancurt!

 49. Pentru Vlad, care se adreseaza d-nei Pavlicenco la 16:04

  Sunt un pensionar român care, si dupa reducerea anuntata cu 15% a pensiei mele, voi avea cam de 3 ori mai mult decât pensia buneilor tai la un loc. Iar daca nu mai am de pâine (cum de le stii tu pe toate, feciorule?) o sa manânc cozonac. Acum vrei sa te unesti cu Tara?

  Mai deunazi, în Atena, pensionarii greci plângeau de mama focului ca nu mai au bani de pâine… Pensia lor cred ca este de 10 ori mai mare decât cea a buneilor tai la un loc. Dupa ce terminau demonstratiile, seara ieseau pe faleza in Pireu la o partida de table, la un ouzo, un souvlaki, ceva ce puteau si ei sa-si permita ca, deh, nu mai au de pâine… Cam asa o sa ajungem si noi, pensionarii români.

  In concluzie, nu mor caii când vor câinii (ref. „Romania are sanse sa se prabuseasca…”). Iar daca ne ‘prabusim’, va fi doar sa ne aplecam sa ridicam cardul de credit care ne-a cazut din portofel.

  Hai, sa traim bine! Mai bine cu Base decât cu pasaport albastru, parerea mea.

 50. Tare faza cu Kabzon. Chiar si-a facut implant de par Filat? Sau are o altfel de frezura care il avantajeaza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *