Tinerii national-liberali au protestat pe 9 mai


Organizatia Tinerilor National-Liberali (OTNL) a protestat astazi, 9 mai, in Scuarul Europei, in cadrul unui flash-mob cu steagurile PNL in berna, impotriva participarii grupului de militari din Republica Moldova la Parada Rosie de la Moscova.

Partidul National Liberal a expus, prin declaratiile presedintelui Vitalia Pavlicenco, pozitia formatiunii in problema respectiva, considerind ca, prin aceasta concesiune facuta de Guvern si de unii lideri ai Aliantei pentru Integrarea Europeana, se inregistreaza o deviere condamnabila de la orientarea europeana a politicii externe a statului, anuntata de formatiunile liberale de la guvernare in campania electorala si dupa venirea la Putere.

PNL a egalat intotdeauna comunismul cu nazismul si a cerut condamnarea oficiala, de catre autoritatile Republicii Moldova, a crimelor comunismului, deoarece populatia din actualul al doilea stat romanesc a fost rupta de catre Uniunea Sovietica, prin Pactul Hitler-Stalin, din trupul Tarii-Mama Romania. Sfirsitul razboiului al doilea mondial a insemnat – pentru Romania – pierderea Basarabiei, instalarea unui regim comunist la Bucuresti si a unui regim bolsevic de factura sovietica la Chisinau. Romania nu a fost invitata acum la Moscova, care aplica in continuare scenariul dezbinarii romanilor – politica statala promovata constant de Rusia.

Pina in prezent acest teritoriu, proclamat ca statul Republica Moldova dupa prabusirea Imperiului Sovietic in 1991, nu se poate desprinde din sfera de influenta rusa, iar formatiunile politicie necomuniste si liderii lor fac promisiuni proeuropene in campanile electorale, insa, venind la Putere, concesioneaza treptat Kremlinului orientarea proeuratlantica a Republicii Moldova. Este pacat ca actuala guvernare, declarata proUE, a uitat de atrocitatile aduse pe acest pamint de ocupatia sovietica – saracie, colectivizare, uciderea oamenilor in gropi cu var, foamete organizata, deportari in Siberia, deznationalizare, persecutari si alte metode, instrumente de distrugere a romanilor si a alogenilor din stinga Prutului. Acesta este motivul pentru care militarii Republicii Moldova nu au avut ce cauta pe Piata Rosie a statului rus, declarat – de catre CEDO – drept agresor impotriva statului nostru si in razboiul de la Nistru.

Tinerii national-liberali isi reitereaza pozitia si vointa ferma de a promova si obtine orientarea strategica a celui de-al doilea stat romanesc spre reunificarea cu Romania, ca singura cale de integrare accelerata in structurile NATO si UE si de desprindere de sfera de influenta ruseasca extrem de nociva pentru viitorul nostru democratic.

Noi cerem ca statele occidentale sa contribuie la lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop si la salvarea populatiei noastre de saracie si de distrugere continua, generata de lipsa de perspectiva a statului, a carui clasa politica este controlata continuu de cercurile imperiale ruse.

Noi, OTNL, ca si PNL, nu vrem la Moscova! Noi, OTNL, vrem, alaturi de Romania, in NATO si UE!

Chisinau, 9 mai 2010

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. Am numarat 16 oameni. Impresionant.

 2. s-a numarat de catre cineva 16 oameni, dar au aflat de aceasta pozitie sute de mii! Efectul obtinut cu putini oameni este remarcabil!

 3. 16 cite 50 lei egal 800 lei sau 50 euro. da restul banilor pentru ce iati cheltuit? impresionanta manifestare)))) dar mai impresionanta ete galagia pe care ati facuto in ajun

 4. Am ramas uluit de multimea mobilizata de comunisti. Ma tem ca revansa lor este aproape ca iminenta. Sa recunoastem ca prin pozitia sa radicala/intransigenta, Ghimpu (chiar daca el e de partea adevarului istoric) toarna apa la moara comunistilor.

 5. Pe Ghimpu nu l-a dus capul sa faca asa cum a facut Sarkozy. Mai bine tacea si facea – destept ramanea.

 6. Vlad
  comunistii nu vor reveni, fiindca in alianta sint si persoane care stiu cind sa vorbeasca si cind sa taca, totul va fi normal ne lipseste un presedinte cum se cade fiindca actualul na pasit departe de voronin in declaratii aiurea

 7. Azi in SUA si Canada e Ziua Mamei. In UK e criza politica, in Germania sunt alegeri, Euro e in dificultate….Acestea sunt stirile principale de azi pe canalele BBC, CNN, ABC, NBC, CBS, FOX … Despre Rusia a pomenit doar BBC la sf. telejurnalului ca a fost o explozie intr-o mina cu victime, dupa care un reportaj de 30sec cuimagini din piata rosie unde defilau soldatii englesi.
  Ce vreau sa spun. Ca mass media din RM este totalmente ocupata si manipulata informational de kremlin. La Moscova se stranuta, la Chisinau e deja epidemie.
  Nici macar Stalin nu a participat la parada victoriei. In planurile sale diabolice el si-a programat sa ocupe toata Europa si nu doar jumatate. Pentru 30 mln de vieti omenesti pe care el le-a sacrificat in numele revolutiei mondiale, jumatate din Europa era foarte putin. Deci nu e o victorie.
  Circul propagandistic pe care il face azi Putin, este o incercare de a reveni pe scena internationala ca o mare putere.
  L-ati auzit pe Medvedev? Rusii trebuie sa fii gata razboi. Care razboi? Stalin a provocat deja un razboi?
  Pazea

 8. Pt browser

  Au fost mai multi, dar am doar aceste foto, la o anume distanta de Chisinau. Si flash-mob-ul nu inseamna defilare.

  Dar cred mai „impresionant” e ca nici tinerii liberali, nici tinerii lib-dem, care erau „activi” pina la alegri, acum au luat apa in gura – le place marsaluirea alor nostri la Moscova.

 9. Pt DAN

  Nu prea inteleg ce e cu banii aici, dar era mai bine sa ii intrebati daca au primit bani si aveau sa se uite la voi cu ochii mari. La noi nimeni niciodata nu a facut ceva pt bani, probabil judecati din ce cunoasteti despre alte partide. Tocmai de aceea ei aduna multi, dar apoi acei „multi” ramin indiferenti la politica promovata de conducerea partidului, care le-a platit participarile la manifestari.

 10. Felicitari pentru cine a organizat o actiune publica impotriva participarii ostasilor moldoveni la parada de la Moscova, azi 9 mai.
  Numarul participantilor nu conteaza asa mult precum mesajul lor.

 11. Mihai Morteanu

  luca spune:
  9 May 2010, la 16:04

  Azi in SUA si Canada e Ziua Mamei. In UK e criza politica, in Germania sunt alegeri, Euro e in dificultate…

  Aici trebue de mai adăugat:

  Da Rusia cheltue 1.5 mln Dolari pentru a alunga nouri, şi încă vreo 4 mln. dolari pentru defilările de pe caldarîmul din Piaţa Roşie cu scopul de a scanda a 65 oară URA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De 65 de ani tot scandează de 9 mai ura, apoi toţi se împrăştie pe la casele lor şi se începe lupta cu sărăcia.

  Poate 9 mai este şi un eveniment pentru ruşi.

  Dar de-i întrebat pe ţăranii simpli, muncitorii, cei fără loc de muncă, boschetarii trăesc ei mai bine după ce au cheltuit vreo 6 mln. poate şi mai mult de dolari ?

  Au biruit ei Germania din punct de vedere economic?

  Această paradă a ridicat nivelul de trai a ruşilor? Dar şi a celor care se află pe ultimul loc din europa , dar îşi permit să cheltue 400000 lei din bugetul ţării, pecînd bugetarii, profesorii, pensionarii sunt nevoiţi să numere bănuţii pentru a supraveţui cu chiu cu vai??

  Să- ţi permiţi într-o zi să faci nişte cheltuieli nejustificate, numai pentru a mai striga odatp URA, apoi 364 de zile să umble cu pantalonii cîcpiţi şi cu mîna întinsă, paremi-se un gospodar bun nu şi-ar permite aceste lucruri.

  Apropo aceasta şi ne deosebeşte pe noi de europeni, că ne permitem să mîncăm la paşti un bou ca apoi să nu avem pe masă nici un ou.

  Doamne, dă-le minte moldovenilor.

 12. In Rusia viata si destinul unei persoane nu a fost niciodata o prioritate. Nu este nici astazi.
  6 mln $ ? Recent din budgetul Rusiei au disparut 230 mln $. Simplu vorbind au fost furati. Credeti ca s-a facut ceva sa prinda hotul?
  Dar ce sa vorbim despre cele de peste 30 milioane de vieti irosite in numele unei idei diabolice.?
  Dar minciuna cat costa?
  Cum credeti de ce acum ca niciodata astia doi crai, Vova si Dima sarbatoresc 9 mai cu atata pompa. Victoria asupra Germaniei Fasciste este un lucru sfant pentru rusi. Si acest eveniment ii uneste pe toti. Or sa vorbesti despre coruptie, saracie, alcoolism, banditism, razboaie in caucaz toate relele care se petrec azi in rusia nu uneste poporul ci indeparteaza de conducerea acestei tari. Si politicienii incearca sa joace pe sentimentele oamenilor atribuindu-si aceasta victorie ca una a conducerii de varf.
  P.S.Un model in proportii mai mici si mai deformat il avem aici pe Bac.

 13. In rusia la ordinul presedintelui s-a constituit o comisie pentru supravegherea adevarului istoric format din „istoricieni” si kgb-isti. Azi in Rusia daca scrii adevarul despre al II razboi mondial risti sa intri la parnaie. Aceasta comisie va decide care documente sa le secretizeze ca sa nu fie „deformata” istoria. Apropo, istorie care asa si nu a fost scrisa. Adevarul despre bolsevici care era scris in anii 89-90 azi este interzis cu riscul deschiderii unui dosar penal.
  Welcome to Rusia

 14. Am fost întrebat de Alexandru Melinic,un cetăţean cu un bunic german şi celălalt rus:De ce dacă pe maşina sa arborează un simbol ca sfastica este oprit şi somat sa-l scoată,iar dacă arborează secera şi ciocanu,simbol comunist, i se înmînează chear flori?A zis:Ce fel de ţarăî democratică suntem,dacă simbolurile comuniste sunt cinstite,iar cele naziste nu sunt permise?Ce părere aveţi despre o aşa democraţie la noi?

 15. „Proclamatia catre romanii basarabeni

  Basarabeni,
  Cu vrerea Domnului, prin sângele Eroilor noştri am izgonit de pe pământul strămoşesc pe duşmanii Neamului, redându-vă libertatea şi credinţa, onoarea şi drepturile.
  Am prăvplit stăpânirea întunericului care a pustiit bisericile, casele, avutul nostru.
  Am spulberat cu vitejia ostaşilor, cotropirea sălbatică a celor ce v-au ţinut în robie şi au răspândit, pe pământul nostru, moartea şi focul.
  Ne întoarcem răzbunători în glia moldovenească a lui Ştefan cel Mare reaşezând de a pururi temeliile Neamului românesc.
  Basarabeni,
  Anul zbuciumat de umilire şi nedreptate, de cotropire şi vrajbă a luat sfârşit.
  Aţi simţit prin propria voastră suferinţă, prin sărăcia şi umilirea în care aţi trăit ce înseamnă comunismul.
  Aţi putut judeca singuri că viaţa fără libertate şi proprietate, fără dreptate şi familie, fără biserică şi lumină este mai cumplită decât moartea.
  Eroii şi bravii ostaşi ai armatei noastre v-au eliberat!
  Cinstiţi-le jertfa şi lupta prin fapta voastră!
  Din încercarea şi jertfa noastră, să luăm învăţătură.
  Un neam trăieşte şi se înalţă prin fapta de credinţă şi luptă, prin munca şi zbuciumul fiecăruia din fiii lui.
  Din cenuşa robiei şi din rănile încercării, să ridicăm azi noi temeiuri de viaţă.
  Trecutul s-a stins , să întemeiem viitorul.
  Trebuie să ştergem toate urmele prădătorilor şi să distrugem toate uneltele lor.
  Voi conduce eu însumi organizarea Basarabiei şi Bucovinei şi voi reface toate aşezările.
  În popasul acestui an de prăbuşire, Ţara noastră, vechea voastră Patrie, s-a schimbat.
  O domnie nouă şi curată, o nouă ordine întemeiată pe cinste şi muncă, pe dreptate şi adevăr, stă chezăşie a viitorului.
  Vom duce lupta şi înnoirea mai departe, prăvălind în ţăndări tot ce a împiedicat Neamul nostru să se înalţe.
  Românii vor fi cu adevărat stăpâni în Ţara lor, iar ţăranii vor simţi cu adevărat bucuria muncii şi rodul pământului lor.
  Voi veghea până la moarte ca drepturile voastre să fie sfinţite, ca viaţa nouă ce întemeiem să şteargă toate amintirile păcatelor noastre din trecut.
  Prindeţi-vă, dar, cu încredere în roiul de muncă pe care îl începem astăzi.
  Basarabeni,
  Prin disciplină, prin ordine, prin muncă, păşiţi în marşul învierii naţionale.
  Sub scutul armatei dezrobitoare, porniţi la faptă nouă.
  Am plătit scump blestemul greşelilor trecutului.
  Să răzbunăm, prin vrednicia noastră de azi, uitarea de ieri.
  Meritaţi-vă morţii, meritaţi-vă Patria!
  Trăiască România!
  7 iulie 1941
  Ion Antonescu”

 16. Ordinul Maresalului Ion Antonescu

  „Ostasi, Va ordon: treceti Prutul! Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre (…) Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru. OSTASI, Izbanda va fi a noastra. La lupta. Cu Dumnezeu inainte!”, aceste cuvinte ii apartin maresalul Ion Antonescu, fiind adresate Armatei romane in noaptea de 22 iunie 1941, cand Romania a pornit razboiul impotriva Uniunii Sovietice.

 17. Rusia nu s-a schimbat: vrea sa insufle unui popor chinuit sentimentul imperialist, un imperialism cu pantalonii rupti in cur. Pentru asta, stie ca un bun spectacol este important si ca sa si-l asigura au cheltuit milioane de $ doar ca sa nu ploua si sa nu rateze punerea in scena. Vai de capul lor de nenorociti, vor avea ce-au mai avut si chiar mai rau!

 18. pt dl patriciu
  asa este, este o problema internationala – tratarea comunismului la fel cu tratarae nazismului – si o problema nationala – lumea, in urma a 8 ani de leninism, a fost indoctrinata de massmedia slugarnica ca comunistii sunt salvatorii rep.mold.
  deci, aici este problema: libertatea presei pe care lenin (voronin) o considera antistatalista si a fost tratata in consecinta.

 19. Pt.Stan.

  Adevărat spuneţi.

  Numai că nu e vai de capul lor, ci vai de capul nostru, pe care l-am aplecat în 40 şi pînă în prezent nu-l putem ridica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *