Grinautiul meu natal are un Monument dedicat Eroilor Reintregirii Neamului

Simbata am fost cu sotul, sora si nepotii in satul natal Grinauti-Riscani. Acolo sint inmormintati tatal meu Victor Vangheli si bunica Elisaveta Vangheli (fosta Bantos). Am vizitat-o pe nasa noastra Maria Vangheli, mi-am revazut si alte rude si prieteni.

Tatal meu a fost omorit in anul 1953 la virsta de numai 24 de ani, era invatator de matematici si istorie. Bunica a ramas fara unicul fecior si fara sot, inrolat cu forta in Armata Rosie pe 16 aprilie 1945. El s-a prapadit fara urma, oamenii din sat spunind ca a mers in armata la cei 49 de ani cu Biblia in miini, zicind ca a fost luat de Antihrist. Se spune ca l-a terminat KGB-ul. Mai multe detalii despre familia mea se pot citi si vedea aici

Alaturi de mormintele tatalui, al carui craniu l-am tinut in miini in 1977, cind a murit bunica si i-a fost sapat mormintul linga sicriul fiului, se afla un Monument dedicat Eroilor Reintregirii Neamului, fondat in 1937. Fotografiile de mai jos sint elocvente si sint mindra ca monumentul a rezistat in perioadele comuniste de pina si de dupa proclamarea Independentei noastre.

Pe care eu o vad doar ca o perioada de trecere spre revenirea la tara-mama Romania…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *