Ce ii doresc eu lui Filat?

Astazi am fost sunata de cineva de la portalul www.unimedia.md si solicitata sa spun ce i-as dori de ziua sa de nastere “adversarului politic” Vlad Filat.

M-a mai sunat cineva ieri de la o televiziune, solicitindu-mi un sincron in acelasi sens, dar nu a revenit sau nu a ajuns semnalul, eu find in deplasare pe la nordul RM.

Ce i-am urat eu lui Filat se poate citi pe Unimedia: „Să asigure o cât mai mare transparență a actului de guvernare. Să aibă sănătate, ca să aibă grijă de structurile partidului, este foarte multă lume pldm-istă dezamăgită şi să se ferească de un stereotip, de un comportament, care îi afectează pe cei ce ajung sus – înfumurarea excesivă. Când a fost guvernarea ADR, i-am spus lui Sturza acelaşi lucru.”

Si adaug – Sturza nu s-a suparat, fiind un mesaj transmis din partea unor membri ai BPC al Partidului Fortelor Democratice, care facea parte din ADR.

Am raspuns pentru www.unimedia.md ca nu ii sint „adversar” lui Filat – am sustinut cele trei componente liberale in alegerile de la 29 iulie 2009, ne-am declarat in opozitie constructiva, formulam critici dure, dar nu mai dure decit le formuleza presa care a sustinut acerb “verdele matern” (e oare atit de matern?!)… Si-apoi, criticile au menirea sa indrepte ceea ce, in opinia noastra si a presei, e mai putin bun.Puteam adauga aici si sintagma ce ajung “prea repede” sus, asupra careia mai trebuie meditat.

Dupa ce ieri m-am deplasat in nordul republicii am venit cu impresii foarte grele, pe care le voi asterne pe indelete intr-un articol in zilele urmatoare. Ceea ce pot afirma cu multa tristete e ca lumea este extrem de dezamagita si de viata ce se inrautateste zilnic, si de lipsa de perspectiva, care se contureaza tot mai puternic urmare a lucrurilor ce se intimpla in raioane prin lipsa schimbarilor radicale, si de alipirea in masa a comunistilor cu functii la partidele liberale oportuniste, si de lupta dintre democrati, cu folosirea perfida chiar a structurilor ticsite de comunisti in continuare, si de plasarea unora in functii doar pentru ca, la moment, au avut o laba mai paroasa pe linga cei carora le plac adularile, nu pentru merit sau datorita competentei. Blocul social-economic este la pamint, iar politica externa pornita bine, dar concesionata tot mai mult Rusiei, nu incalzeste pe nimeni, pentru ca din Rusia vin tot mai multi oameni amagiti si neplatiti, nu au de lucru acasa, iar in Romania nu au acces in ritm rational nici la piata de munca, nici la cetatenia romana.

E mare jale in raioane si e mare pericol sa revina comunistii. Vor putea sa nu revina, probabil, numai daca sumele de bani ale liberalilor (nu si ale national-liberalilor!), prevazute pentru cumpararea voturilor, vor fi mai mari decit ale vreunui Olejka… Dar asta nu inseamna ca, fiind, si pe mai departe, actualii liberali la putere, nu vom ajunge sa ne intrebam “au plecat sau inca nu au plecat comunistii de la Putere?”

La multi ani, Vlad Filat!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Si eu ii doresc la multi ani si multa sanatate d-lui Putin.
  Ah, imi cer scuze, Filat.

 2. Vitalia Pavlicenco

  Ma alatur la cele urate de dvs si ii mai diresc premierului Filat sa pastreze ca si ochii din cap familia, care trebuie sa fie cel mai placut si dorit refugiu in viata de zi ci zi.

  Functiile vin si se duc, omul ramine. Cu „urmele” lesate traiesti psihologic viata.
  Doresc multa sanatate si buna intelegere pentru toata viata familiei
  Filat.
  Si daca nu ar fi premier, tot sanatate si pace in familie doresc sa-i urezi.

 3. Daca toti comicii din nord incep sa se tansfere la partidele liberale nu este un lucru rau, sa nu uitam ca administratia locala este votata de populatie, cel putin acest lucru este bun deoarece primarii din comune nu mai fac agitatie pentru cumunisti. Multa fortza va doresc d-na Pavlicenco si putere de convingere!

 4. Chiar daca este cam pesimist acest articol dna Pavlicenco,eu cred ca tara noastra nu a mai avut asa premier, asa ca trebuie sa ne mindrim cu el si sa vedem si bilele albe ale guvernului nu numai cele negre!recunosc ca este infumurare, dar asta le este caracteristic oamenilor va asigur ca oricine din noi daca ar avea puterea lui Filat ar fi imfumurat! La multi ani domnule Filat va doresc multa sanatate ,curaj si putere!

 5. Filat imi aminteste de timpurile lui Sangheli… Tot amestecatura intre agrarieni si comunisti acuma amestecatura intre pldmisti si comunisti.

 6. Dna Pavlicenco
  De ce este o surpriza ca oamenii o duc mai rau? Este evident ca efectele crizei au venit mai tirziu in Moldova si orice ar fi fost la putere nu ar fi putut evita acest lucru. Dar chiar si fara criza politicienii trebuie sa inteleaga ca la prima etapa este inevitabila scaderea nivelului de trai. Moldova are nevoie de reforme foarte serioase pentru a spera la o dezvoltare accelerata. Dar roadele vor veni mai tirziu. Noi trebuie sa speram sa vina un Guvern constient de faptul ca trebuie sa faca reforme si sa piarda alegerile. Cu parere de rau nu se vad la orizont asemenea politicieni. Si atunci actualii macar sa pregateasca oamenii pentru ca socul ulterior sa fie mai mic. Oamenilor trebuie de le spus clar ca societatea noastra este bolnava grav. Boala fara operatie (citeste reforme) nu poate fi tratata. Si in cazul operatiei la inceput vine o inrautatire. Oamenii asta pot intelege. Nu toti sigur dar o buna parte. Cu parere de rau politicienii nostri spun ca au inventat un procedeu de operare prin metoda neinvaziva si cind i/i alegem vor aduce imediat prosperitate. Sint ei chiar atit de naivi sau ne cred pe toti prosti?

 7. Filat are un popor cu calitatile sale naturale. Cum este poporul asa este si conducerea. Timpul ne-a mai schimbat putin dar mai avem mult sa ne autoschimbam. Totus LA MULTI ANI DOMNULE FILAT!

 8. @opinie: Bre opinie, nu asta este problema cu comunistii! Sunt si printre comunisti oameni recuperabili, cel putin asa sper, doar nu s-au nascut comunisti. Sunt de acord ca trebuie acaparati, cooptati, zi-i cum vrei.
  Sincer, ii prefer in „gradina” lui Lupu sau Filat pe acesti comunisti decat in cea a lui voronin si tkaciuk.

  Insa ceea ce ma deranjeaza este faptul ca pretul platit pentru acest segment de electorat nu cumva sa se reflecte in unele decizii antinationale de tipul „mascarada de 9 mai”. Sau, mai rau, in RM sa nu se instaureze o autocratie de tip putinist.

 9. Eu tare mult vreau sa cred ca Filat va alunga comunistii de la putere, comunistii care au devenit peste noapte membri ai partidelor ce au format AIE. Macar ca am apelat la conducerea PLDM referitor la neregulile ce le fac in teritoriu cei ce nu se vor plecati din functii, dar, cu regret, nu s-a facut mai nimic.

 10. @Toka spune:

  eu imi amintesc ce a fost si ce a iesit din amestecatura de agrarieni-democrati-comunisti in anii 90 ..=a iesit un rahat mare si acuma calcam din nou pe aceiasi grebla..

  Clasa politica din RM trebue complect renovata si trecura prin legea lustratiei si prin condamnarea ideologiei si simbolurile comuniste .

  Lumea in RM e satula de situatia cand RM bate pasul pe loc,cand schemele corupte sunt la guvernare,cand nu poti capata dreptate…

  Lumea e satula ca partidile se schimba iar esenta nu se schimba.

 11. Sa traiti din salariu, dle Filat ! Si restul politicienilor la fel.

 12. @opinie : ai perfecta dreptate , cand afirmi ca partidele se schimba , iar in esenta nu se schimba. Si sa nu mergem prea departe , dar tot la tema sa ramanem : ziua de nastere a domnului Filat. Ei cum sa inteleg eu astfel de „caragioslic „, gasit 5 minute in urma : aici: http://hotnews.md/articles/view.hot?id=2561 …un site care stiga in gura mare de cate ori nu ii lene, ca-i anti comunist si bla- bla-bla, daca dupa ce-am citit doua randuri din articol mi-o parut ca m-am intors cu 30 de ani in urma la lectia de citire, unde fiecaruia de noi i se cerea sa scrie cate-o poezie de ziua marelui Lenin (aici era doar scimbat numele in Filat), iar despre comentarii nici nu mai vorbesc … oare cand o sa se starpeasca samanta asta comunista , uneori imi pare ca sunt contagiati de ea mai mult cei tineri…. si nu importa cum iti spui , dar cum esti si cum gandesti ….

 13. Mihai Morteanu

  Şi eu l-aşi felicita pe V.Filat cu ziua de naştere, care coincide cu ziua primului pod de flori.
  Poate este un semn.
  Iaşi dori ca emoţiile din 6 mai 1990 pătrunse în inimile basarabenilor să se reflecte în sufletul primministrului, şi în fiecere an de 6 mai sărbătorind ziua de naştere să se uite în ochii celora care în aceeiaşi zi cu 20 de ani în urmă au mers la Prut. Şi intenţiile lor să nu să se scurgă odată cu scurgerea bocalului de şampanie, dar din din împotrivă să se împle cu speranţa că primul pod de flori din 6 mai 1990 cînd V.Filat a împlinit 21 de ani va pune temelia unui nou pod de flori între Moldova şi România la vîrsta de 41 de ani a primministrului.

  Aşa să Vă ajute DUMNEZEU.

 14. Din 1989 toata lumea, din Moldova si din Romania, au gasit cuvantul magic pentru a face politica, PRAGMATISMUL. De indata ce au auzit de asa ceva toti politicienii l-au adoptat cu o viteza uimitoare. Dece ??? Daca analizati bine veti vedea ca aceasta teorie a pragmatismului justifica incompetentele oricarui politician, chemat sau nechemat sa faca politica.
  Dece nu ati rupto cu Rusia imediat dupa independenta, Domnilor ???
  Pentruca am fost pragmatici ::: altfel ne taiau gazele. Dece nu ati profitat de Podul de Flori pentru a facei UNIREA ????
  Este normal,caci altfel nu le mai vindeam nici un litru de vin. Dece atata servilism si dependenta fata de imperiul Rus, cand aveati alternativa Romaniei sau a Europei atat din punct de vedere politic cat si economic ???? Cum au facut si celelalte tari foste comuniste care Nu siau pus problema petrolului, gazelor,etc si sau gasit solutii. Cand chestiunea INDEPENDENTEI, LIBERTATII,UNIRII o conditionezi de comert, adica de PRAGMATISM nu vei fi niciodata nici independent, nici liber, nici nu te vei UNI in vecii vecilor. Europa nu se amesteca in treburile RUSIEI cum o face de cateva secole. Trebue ca Moldova sa aiba forta de asi scutura lanturile si sa mearga ferm spre EUROPA. Popoarele nu au niciodata aceasta forta. UNIRILE sunt facute totdeauna de polticieni sau prin actiuni militare. Cum nici Romania nici Moldova nu sunt Statele Unite ale Americii,deci fara o armata credibila, singura solutie este actiunea politica.”” Este imposibil DOMNILOR TOVARICI, striga toti in cor, caci trebue sa fim PRAGMATICI !!!! Chiar maine vom pleca sa defilam la Moscova. Ati ghicit dece. „”

 15. Stejar stejarel Filat,
  al tarii pervoi barbat!
  Cum ajunse prim ministru,
  uita de mortii de la Nistru.
  Ceasul la dreapta-l potrivi
  Drept la Moskva se grabii
  Ca sa joace Cazaciocul
  Cu cei ce-au umilit norodul!

 16. foarte proasta poezie, fara rifma si cu greseli

 17. Il citez pe prieten de-al meu si o fac doar pentru ca mi s-a parut cel mai profund, mai realist si mai onest mesaj de ziua premierului. Poate ca sunt subiectiv, nu zic nu, dar eu zic ca merita citit. Scuze pentru unele cuvinte ceva mai „colorate”, dar erau adecvate pentru contextul in care se discuta.

  „Pe langa multa sanatate si la multi ani, eu i-as dori lui Filat puterea de a ramane cu picioarele pe pamant, in ciuda tuturor acestor pupincuristi care au inundat acum forumurile pentru a se scufunda intre bucile premierului. Sa isi aminteasca permanent ca este doar un simplu muritor si sa nu se imbete cu osanalele pe care toti oligofrenii i le dedica acum, cand este pe val.”

 18. tu: natalia

  „fara rifma si cu greseli”

  Ride prostul de timpit…….

 19. Limba Moldo-Venina sau Venetica

  Natalitza draga:

  In romaneste se scrie corect – RITM –
  sau ai avut in vedere – RIMA – ?

 20. Eu cred ca a avut in vedere „rima”.

 21. ToKa

  „…pentru a se scufunda intre bucile premierului…..acum, cand este pe val.”

  Bun mesaj. Si totusi ,exista o xplicatie…….
  Scufundat intre bucile, care sunt pe val, nu te vede nimeni si tot pe val esti.
  Si de ce sa te scufunzi intre bucile de sub val? Sa te inneci?
  Mai bine cauti repede alte buci, te scufunzi lunecos, sa nu doara totalul dintre doua buci si tot pe val te simti. Numai nu stiu cum se simte totalul/o buca+o buca=un substantiv de genul masculin/
  bucilor.
  Nu fiecare permite poate permite separarea propriului „total”.
  Si asta este tot o „maestrie”, sa poti duce intre buci atitea umbre…..

 22. Am luptat pentru revenirea fortelor democratice la guvernare insa acum sunt redus(si asta in timp ce multi pensionari de 72-78 ani care nu fac nimic sunt lasati) de conducerea institutiei de stat unde activez de mai multi ani.Mai precis de acei care in 1989 organizau greve impotriva declararii limbii de stat care asa si nu a mai fost implimentata la noi.Desi suntem o organizatie de stat Ministerul Economiei nu duce nici un control.Si acum ma intreb pentru ce am luptat?

 23. eu chiar vreau sai urez la multi ani, dlui Filat, si sa fie puternic, sanatos si optimist, sa faca ceea ce face, ca face bine; sa isi pastreze familia, dar si tara, care e in miinile lui la moment; si sa nu isi piarda din ambitia si perseverenta lui, ca astea il mentin si il promoveaza. imi place de el si il sustin in toate!

 24. Parafrazandu-l , nu ştiu a cata oară , pe legendarul George Carlin :
  „Moldova is Fine…The People are Fucked !!!”

  Da , cetăţeni , ştiu că e o tampenie , dar neverless , let’s have some fun…

  Structura comparativă a cabinetelor (Chile vs Republica Moldova) :

  Preşedinte/Premier

  CHILE – Sebastian Pinera … A studiat la Pontifical Catholic University of Chile unde a absolvit cu una din cele mai mari note din istoria universităţii. Doctor în economie la Harvard University. Averea sa este estimată la 1 miliard de dolari (TV mogul)…
  RM – Tătuca Ghimpu , истребитель вампиров…
  RM – Cardinalul Filat , mai are pană la Mazarin , are cravatofobie…

  Ministru de finanţe

  CHILE – Felipe Larrain … Doctor în economie la Harvard University şi profesor la Harvard unde este co-autorul manualului de economie împreună cu Jeffrey Sachs…
  RM – Cetăţean Negruţă , amator de ONG-uri şi alte organizaţii inutile…

  Ministrul economiei

  CHILE – Juan Andrés Fontaine Talavera … Master în economie la University of Chicago, a fost visiting professor la UCLA…
  RM – Cetăţean Lazăr , the macroman (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Facultatea de Mecanizare şi Automatizare, specialitatea inginer-mecanic)…

  Ministrul de interne

  CHILE – Rodrigo Hinzpeter Kirberg … Este profesor universitar şi a profesat avocatura la Simpson Thacher & Bartlett in New York…
  RM – Cetăţean Catan , soviet old school type…

  Ministrul planificării

  CHILE – Felipe Kast Sommerhoff … Doctor în Politici publice la Harvard University
  RM – Cetăţean Răducan , the candyman (inginer-mecanic, inginer-mecanic superior, şef Direcţie producţie, director general adjunct, inginer-şef, prim-vicedirector general al A.P. „Bucuria” S.A.)…

  Ministrul justiţiei

  CHILE – Felipe Bulnes … Master în Drept la Harvard University…
  RM – Cetăţean Tănase , încă un amator de ONG-uri din Яссовская группировка…

  Ministrul muncii

  CHILE – Camila Merino Catalán … MBA la MIT…
  RM – Cetăţean Buliga , doamna Айболит…

  Ministrul agriculturii

  CHILE – Marigen Hornkohl … Master în istorie la Heidelberg University în Germania
  RM – Cetăţean Cosarciuc , the cable guy (A.Ş.P. „Microprovod” or. Chişinău, inginer-tehnolog)…

  Ministrul transporturilor

  CHILE – Felipe Morandé Lavín … Doctor în economie la University of Minnesota, a fost Director of the post-graduate Program in Economics at ILADES/Georgetown University…
  RM – Cetăţean Şalaru , the double greenpeace man (deputat în Parlamentul Republicii Moldova, secretar al Comisiei pentru ecologie , Compania „Ascom Grup” S.A., vicepreşedinte, director de proiect)…

  Ministrul comunicaţiilor

  CHILE – Ena von Baer Jahn … Doctor în ştiinţe politice la Universitatea din Aachen în Germania…
  RM – Cetăţean Oleinic , the ландшафтный дизайн man (director general al Uzinei de Tractoare „TRACOM” S.A.)…

  Ministrul de externe

  CHILE – Alfredo Moreno Charme … MBA la University of Chicago…
  RM – Cetăţean Leancă , just green man , no peace and a former vampire (vicepreşedinte al Companiei „ASCOM” , 1981 – 1986 – Institutul de Stat din Moscova pentru Relaţii Internaţionale)…

  Ministrul sănătăţii

  CHILE – Jaime Mañalich Muxi … A studiat medicina la McMaster University în Canada…
  RM – Cetăţean Hotineanu , the butcherman (prorector pentru activitate curativă şi instruire postuniversitară, şef Catedra de chirurgie nr. 2, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, USMF „Nicolae Testemiţanu” )…

 25. sub orice critica aceasta ejaculare dementa stalinista a tovarasului dodon … penibil ! „Vreau să amintesc că Moldova a intrat în război odată cu Uniunea Sovietică, la 22 iunie 1941. Prima lovitură am primit-o din partea României, susţinută de cel de-al Treilea Reich. ” acest circar bolsevic minte cu nerusinarea si obraznicia criminalului ramas neprins … moldova a intrat in razboi , o stie orice om intreg la minte , odata cu ultimatumul dat de uniunea sovietica romaniei in 1940 . un act barbar ,salbatic si injust …un act care poarta un singur nume … si in trecut si astazi… A-G-R-E-S-I-U-N-E !!! sa nu amestecam merele cu perele si portocalele cu bananele . odata agresata mirsav in 1940 , romania era total indreptatita sa raspunda la agresiunea comisa de hraparetul vecin imperialist- uniunea sovietica ….”Mărturie sunt evenimentele tragice de la începutul anilor 90, campania dementă împotriva Găgăuziei, conflictul armat de pe Nistru, dezmăţul violent şi vandalismul din 7 aprilie anul trecut, xenofobia oficializată a guvernării actuale „. acest dodon -shoshon e nebun cu adevarat ! efectele cedarilor din anii 90 , se vad si acum … gagauzia cere practic independenta si doreste sa inghita si alte teritorii vecine … transnistria si-a intarit cu ajutorul moscovei independenta fata de chisinau … xenofobie ? cind limba rusa sufoca practic limba oficiala a statului ? cind tricolorul e etichetat ca fascist si ars de derbedei rusofoni ? cind la balti se striga ca orasul e rusesc ?…”Fasciştii români” ? de care fascisti ne vorbeste dodon , ca in romania interbelica nu au existat nicioadata asemenea organizatii fasciste . miscarea legionara a fost o miscare nationalista ortodoxa ,cu tente extremiste , dar nu fascista …iar maresalul antonescu , „fascistul” , a scos-o in afara legii , trimitind pe unii in puscarii , iar pe altii in prima linie a frontului …”Noi deci, conform spuselor lui Ghimpu, am fi „perdanţii” acelui război, am fi „fasciştii învinşi”. exagerari demente din partea acestui tovaras stalinist …ghimpu se referea la faptul ca o nedreptate comisa cu forta de uniunea sovietica impotriva neamului nostru , a ramas in vigoare , sub masca sforaitoare a luptei anti-fasciste ….urmatoarea fraza a idiotului , e de-a dreptul a unui nebun …”Totodată, prin acest gest, liberalii şi-au demonstrat simpatia mascată faţă de nazism”…o declaratie iresponsabila si extrem de grava , care poate aduce prejudicii tarii in lume . mizerabil ! …“Şaptezeci de ani în urmă Germania fascistă se întinsese deasupra Europei şi în 1939 acest rău s-a lăsat peste continent”… asa este , nimeni nu neaga acest lucru . numai ca incepind cu 1939 si uniunea sovietica a inceput sa se intinda peste continent …teritorii vaste apartinind poloniei,romaniei,fiinlandei , cit si tarile baltice in intregime , au fost inghitite de imperialismul cu „sediul” la moscova …dupa razboi a fost inghitit jumatate de continent …”De asemenea, ca politicieni, ca persoane active civic, trebuie să facem tot posibilul să identificăm şi să serbăm acele evenimente care unesc popoare şi ţări, care ne amintesc de frăţia de odinioară, care pun temeliile unor noi prietenii de perspectivă, care contribuie la alinierea statelor pe calea progresului comun”… frazeologie tipic comunista sforaitoare . „prietenii de perspectiva” rusi , tin astazi sub ocupatie militara 1/3 din teritoriul recunoscut international al r.moldova ! …”Şi atât timp cât vor exista adevăratele valori şi vor trăi oameni care să lupte pentru promovarea acestor valori”… adica sa intelegem ca ultimatumurile brutale ,invaziile salbatice si barbare comise de uniunea sovietica dupa data de 1 septembrie 1939 , ziua inceputului celui de-al doilea razboi mondial , contra poloniei,romaniei,fiinlandei,tarilor baltice , reprezinta ” adevarate valori ” ? …”sărbătoarea aceasta va dăinui nestingerită în măreţia sa” … o fi mareata aceasta zi , de 9 mai , dar katynul cum e …? tot maret ?

 26. INCREDIBIL!

  AMUTITOR!

  http://dodon.md/2010/05/9-mai-%E2%80%93-pretul-victoriei-si-valoarea-sarbatorii/

  Domnule Dodon,

  Este dreptul dumneavoastra sa interpretati istoria asa cum doriti si cum va dicteaza constiinta!

  Sincer, daca as avea forta necesara, pentru cele afirmate in articol ar trebui sa ne vedem la tribunal. Ala international – de la Haga – unde se judeca crimele impotriva umanitatii. Fiecare cu avocatul lui. Sa vedem cine are castig de cauza, romanii sau sovieticii!

 27. filat care e atent la orice se zice despre el, acu e cel mai criticat politician……. care-i miza?

 28. „În rezultat, potrivit înţelegerii româno-germane, România şi-a însuşit teritoriile Basarabiei şi Bucovinei ” … interesant … tot in rezultat , potrivit unei intelegeri mai anterioare , sovieto-germane din 1939, uniunea sovietica si-a insusit teritoriile Basarabiei si Bucovinei … nu-i frumoasa istoria ?

 29. INCREDIBIL , DAR ADEVARAT !!!!!! Premierul Vlad Filat nu exclude că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), al cărui lider este, ar putea colabora, în viitor, cu Partidul Comuniştilor. Totuşi, acest lucru poate avea loc cu o singură condiţie. „Cu actuala conducere a PCRM nu vom colabora niciodată. Dacă PCRM va fi un partid de stânga normal, atunci s-ar putea profila o colaborare”, a declarat Filat pentru ziarul Kommersant. MAI ARE CINEVA CEVA DE SPUS… ? NU CRED CA MAI E CAZUL … TRAIASCA MARELE FRONT AGRARIANO-SOCIALISTO-COMUNISTO-FILATELIST !

 30. …DECI SA INTELEGEM DE LA TOVARASUL FILAT , CA A TRANSFORMAT PLD-UL IN PARTID DE STINGA ? CA ALTFEL CE COLABORARE AR PUTEA FI INTRE PLD SI PCRM ? …PLATONICA ? IUBIRE LA PRIMA VEDERE …? SE PREGATESTE DUPA O EVENTUALA DEBARCARE A LUI VORONIN , MAREA ALIANTA PRO-IMPERIALISTA SI REACTIONARA ” TOTUL PENTRU RUSIA , TOTUL PENTRU C.S.I. ” ?

 31. Nu e nimic de mirare. S- a stiut de mult timp si eu am repetat – PLDM e un fel de partid agrarian – „i vasim, i nasim”. Pacat de oamenii cu asteptarile inselate. Cel putin, Rosca a mai intins-o pina s-a predat comunistilor, insa Filat o ia de tinar…

 32. Filat pentru Kommersant: În cel mult două luni, voi rezolva cu Putin problema datoriilor Transnistriei pentru gaz, care au ajuns la $2 mlrd…CE SA REZOLVE FILAT , CA LUCRURILE SINT DESTUL DE CLARE … SA PLATEASCA SMIRNOV SI CIRACII SAI … ADICA VOR INDEPENDENTA PE BANII MOLDOVEI ? SOBOLANII STAU LA CALDURA SI PLATESC ALTII ? ORICE INTELEGERE CU PUTIN , IN URMA CAREIA ACEASTA DATORIE SAU O PARTE DIN EA AR URMA SA FIE PLATITA DE GUVERNUL FILAT , AR REPREZENTA UN ACT DE INALTA TRADARE DE TARA , INDISCUTABIL !

 33. Filat şi Voronin au discutat și au zâmbit la recepţia oficială de la Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova… S-AU SI PUPAT …? O ADEVARATA ATMOSFERA TOVARASEASCA , SUB UMBRELA MOSCOVEI …

 34. unii fac ceva si o fac mai bine sau mai rau, altii hamaie , hamaiti sanatosi

 35. pai nu l-a trimis Voronen „nahren”, amenitandu-l ca o sa aibe de furca cu el prin alte metode? acuma… deh…cauta oamenii o cale sa-si rezolve problemele, dar si voi, repede sariti cu gura pe ei!

 36. Excelentă paralela lui Graur cu Chile. Superbe calificativele miniştrilor de la noi. Cu o singură adăugire. Şalaru, ministrul construcţiilor, cel care l-a mai şi furat vârtos pe naşu-său Stati de la „Ascom”, este absolventul facultăţii de sanitărie a Institutului de medicină din Chişinău. Actualmente a angajat doi specialişti în imagine din România, plătindu-le 100.000 euro ca să facă ceva ca mutra sa, cu tot mai multe asemănări cu una de porc, să devină cumva simpatică poporului moldovenesc. Popor faţă de care, de altfel, dl Sanitar de la asfalturi are un dispreţ visceral.

 37. # Limba Moldo-Venina sau Venetica spune:
  7 May 2010, la 03:03

  Natalitza draga:

  In romaneste se scrie corect – RITM –
  sau ai avut in vedere – RIMA – ?

  Nu pot sa stiu, pentru ca nu posed limba romana la perfectie, cate odata i-mi vine greu sa ma ecprim.
  Dar toti au inteles ce am vrut sa spun si asa e tot bine.

 38. COSTIN spune:
  7 May 2010, la 17:05

  Filat şi Voronin au discutat și au zâmbit la recepţia oficială de la Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova…

  „au zâmbit” la recepţia oficială de la….., dar nu unul la altul.
  Bunul simt nu prevede, ca adversarii sa se scuipe.

 39. # admin spune:
  7 May 2010, la 07:07

  Eu cred ca a avut in vedere “rima”.

  dar cineva a inteles dupa intelectul, care i-l poseda.

 40. Pt inginer

  Aveti multa dreptate. Democratii nu pot gestiona victoriile, incep sa se imbete cu apa de ploaie, li se pare ca boborul ii va iubi mereu si, de la aceasta infumurare, pierd lamentabil. Va compatimesc profund, sintem de aceeasi parere.

 41. Pt dianel

  Credeti ca referintele la familie nu sint aluzii fine? Eu cred ca da…

 42. Pt Vektor Nord

  Care e miza? Filat e criticat pentru ca asteptarile sint diferite, iar orgoliul sau excesiv afisat repugna oamenilor. El trebuie sa se faca placut, nu sa respinga.

 43. Pt Cititor

  Nu este o surpriza ca oamenii o duc mai rau. De acord ca efectele crizei au venit mai tirziu in Moldova si ca oricine ar fi fost la putere, nu ar fi putut evita acest lucru. Politicienii inteleg faptul ca in prima etapa e inevitabila scaderea nivelului de trai, insa voturile, politica sint la nivelul perceptiei si poti sa ii explici tu omului cit vrei ca asa trebuie sa ii fie lui greu, el, insa, nu va intelege, pentru ca el s-a saturat de TRANZITIE. Si a asteptat democratii nu sa-i faca viata mai grea, ci mai usoara.

  Cine sa le spuna oamenilor ca societatea noastra este bolnava grav? Comunistii, care le-au tot aratat cit e de roza viata?

  Atitia ani noi parca ne apropiam sa schimbam ceva si retrograzii ne aruncau iarasi in groapa. De aceea lucrurile nu au capat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *