Pretentiile lui Turcan si MU – un test pentru AIE, sau Cine sapa si sapa?…

capusa-verdeAm mai scris despre modul de exprimare agasant al marelui “nemembru al PCRM” Vladimir Turcan. Nu poate lega doua cuvinte, se bilbiie intr-o moldo-rusa infecta, cu “deci”-urile lui enervante, iar televiziunile nationale ii fac imagine! Sa ma fereasca sfintul!

Si omul vrea Fractiune! Imi amintesc ce facea in Parlamentul din Imag0392005-2009 si ma uit cu un profund dezgust cum isi doreste acum masina, secretara, reprezentare in Biroul Permanent, alte „necesitati”… Se mai vrea cu stepaniucii si stepaniustele lui si prin delegatii in strainatate. Si-a batut joc de noi, deputatii care am devenit neafiliati de nevoie in Parlamentul a carui legislatura am invocat-o aici. In timp ce noi nu am plecat, ca si el, din Fractiune, ci am fost dati afara de Urechean din Fractiunea AMN si din partid – vorbesc de mine si Anatol Taranu, deputati eliminati in 2006. Pe mine – ca nu mi-am retras initiativa de iesire din CSI, depusa impreuna cu Valeriu Cosarciuc. Pe Taranu – pentru ca a initiat si tinea sedintele Clubului liberal, dar, de fapt, ne-a dat afara la pachet – ca deputati national-liberali de baza in acea perioada. Dupa care Mircea Rusu, Alexandra Can si altii au parasit din demnitate AMN-ul.

Dupa ce am devenit de nevoie deputati “neafiliati” – iar Turcan a plecat acum de buna voie din Fractiune si vom reveni mai jos la asta – el a fost printre principalii ce isi batea joc de noi in Parlamentul trecut in tot felul – in dezbateri, raspunzind pe marginea proiectelor de legi, prin multe decizii etc. Eu, de exemplu, am fost repede scoasa, treaba impinsa de Untila, din delegatia de la AP NATO, s-a cocotat acolo Untila (care a facut mai curind turism parlamentar, deoarece nu stie limbi straine in masura sa poata vorbi de la tribune parlamentare internationale), nu am mai mers in nici o delegatie, dar nici nu am mai vrut – pe cine sa reprezint in Vest? Pe satrapii comunisti?

Acum, insa, Turcan vrea drepturi, Fractiune cu masina, secretara, membru pe unde se poate, deplasari pe unde se are… Adica vrea sa se lafaiasca pe spinarea populatiei.

Sustin in continuare ca e dubioasa plecarea lui Turcan de la comunisti – cu stepaniuci cu tot. Dubioasa pentru ca nu l-a votat, in consecinta, pe Marian Lupu ca sef de stat, iar in conferinta de presa respingea de zor ca ar fi avut o legatura cu o firma care a primit de la Guvern drept exclusiv de export al unui tip de coniac… Am spus si repet – gruparea Turcan pare sa fi fost si pare sa ramina in cirdasie cu PLDM, ca satelit pe stinga al acestuia (satelit de dreapta pare a fi MAE). Asa se explica de ce nu l-au votat “renegatii comunisti” pe Lupu. Mi se pare mult prea evident.

Acum ce va fi mai departe. Sustin, din nou, ferm, ca satisfacerea sau nesatisfacerea mofturilor turcane va fi o hirtie de turnesol si un test pentru corectitudinea si loialitatea in AIE. Daca se vor face presiuni asupra lui Ghimpu si Lupu sa accepte, inseamna ca iarasi s-a cedat, posibil, celui din spate, care poate fi Filat.

Turcan merita sa ramina asa cum au fost deputatii afiliati de care si-a batut joc in tot felul mai odinioara in Parlamentul comunist de pina la 5 aprilie, alaturi de toti satrapii bolsevici capitalisti mafioti  din clanul comunist de la noi din sec.21. Si daca, totusi, i se vor satisface mofturile, inseamna ca a inceput o faza si mai dura in AIE, sagetile liberal-democrate sau „dubul verde” fiind in continuare indreptat contra PD si PL, ce nu au interese coincidente cu ale lui Filat. Care ar fi miza cedarii in fata mofturilor lui Turcan, care ar fi asteptarile de la gruparica lui? Cine are aceste asteptari?…

De AMN nu spun – continuu imi amintesc filmuletul ironic si batjocoritor al lui Urechean despre “partidut” inainte de 5 aprilie. Acum ce mai zice  – cu 1,2 la suta in sondaje? Este sau nu este “partidut” AMN? Raspunsul este evident – nu sapa groapa altuia, pentru ca vei cadea primul in ea. El deja a cazut. Cine e urmatorul? Cine sapa si sapa?…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Da Urechian pana acum malai viseaza.

 2. DACA NU AM MAI LUPTAT IN PARLAMENT SI CONTRA ACESTEI IROSIRI DE BANI D ELA BUGET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tronsonul de cale ferată construit de firmele lui Oleg Voronin s-a stricat. Autoritățile au început noi lucrări de reparație

  Tronsonul de cale ferată Cahul-Giurgiulești, construit în urmă cu 2 ani de una din firmele lui Oleg Voronin, s-a deteriorat și este din nou în reparații. Autorităţile spun că au fost luate prin surprindere de izvoarele subterane şi de pământul argilos, care au şubrezit şinele.

  În unele zone ale traseului trenurile circulă cu 15 kilometri la oră, iar în altele, se circulă chiar şi cu 5 kilometri la oră. Muncitorii spun că lucrările de construcţie a căii ferate au fost făcute în pripă. „Nu-i făcut lucrul sănătos, e făcut cum se spune la Rusia, „на бысрые руки” (la repezeală)”, spune unul dintre muncitorii care muncesc la lucrările de reparație. „Grabă, grabă, banul s-a plătit dar nu s-a făcut cumsecade”, spun și alții care au încercat pe „propria piele” traseul.

  UNIMEDIA amintește că potrivit unei investigații semnate de Vitalie Călugăreanu și Dumitru Lazur și publicată în Jurnal de Chișinău, construcţia liniei de cale ferată este cel mai costisitor proiect al guvernării comuniste. Acesta a fost lansat în mai 2007, în ajunul alegerilor locale. Lucrările au început în grabă, netransparent şi fără organizarea licitaţiilor publice pentru desemnarea firmelor constructoare. Agenţia Transporturilor explică de ce: „Guvernul a decis că tronsonul va fi construit de ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM), în mare parte, din propriile surse financiare”. În loc să organizeze licitaţii pentru selectarea firmelor, administraţia CFM a încheiat contracte de antrepriză cu numeroase întreprinderi de stat, dar şi cu SRL „Moldconstruct Market” – o firmă privată la care fiul milionar al ex-preşedintelui Vladimir Voronin, Oleg, deţine funcţia de economist, iar amicii săi – pachetul majoritar de acţiuni şi posturile-cheie. Nu întâmplător, însă, a optat CFM pentru „Moldconstruct Market”. Ex-directorul general al CFM, Miron Găgăuz, este amicul lui Vladimir Voronin (în 1988 ambii erau membri ai Comitetului orăşenesc Bender al Partidului Comunist din RSSM – n.r.).

  PUBLIKA.MD menționează că traseul de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti a fost inaugurat în 2008. Potrivit autorităților, lucrările de reparaţie pe această linie vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

 3. Zau ca rad de unul singur, doamna Pavlicenco!! Pai, cum nu?! Deci marele Urechean, cel care … s-a cerut de presedinte, adica starostele RM , v-a exclus din AMN? O sfanta zicala romaneasca zice intelept: „mare e gradina lui Dumnezeu”! Chiar asa!! Si tot mare e si gradina… politicii in R. Moldova!!
  Mai ceva , spun. Am implinit mai mult de un an de cand caut deslusiri basarabene pe diferite situri, pe diferite cai!! Dar abia in ultimul timp incep sa le stiu. Cred ca multe, cele mai multe de pe acest blog!! La inceput am avut indoieli , tine-ti minte? Ei, bine, greu se lamureste omul. Pana la urma e bine totusi ca se lamureste.

 4. Pavlicenco, ţi-aş da un sfat: poate pleci pe undeva în ţările calde să munceşti cinstit cu propria sudoare, nu să stai călare pe blog-uri, syte-uri şi să comentezi orice eveniment din ţară. Altfel zona călduroasă, curînd să nu să se transforme într-o zonă mai rece. Atît timp cît ai fost deputat în parlament n-ai făcut nimic altceva decît să latri ca o căţea fără nici un folos. Ai supt banii poporului timp de 4 ani fără să depui efort. Cît despre Ţurcan şi Stepaniuc: în comparaţie cu ei n-ai ajuns nici la degetul cel mic de la picior şi asta dovedeşte timpul tău petrecut în politică. Un politician adevărat luptă pentru poporul său indiferent de situaţii, nu ca unii ce stau pe internet şi mănîncă la c…t. Scuze de expresie dar o meriţi.

 5. Băi ANA- TOLICĂ, tu eşti mai rău ca o babă de la piaţă– se vede că eşti educat de comunişti. Despre burghezia- comunistă n-ai cuvinte , n-ai ce spune– poate eşti unul din oligarhii lor, care au furat şi mai fură cu vagoanele. Dna Pavlicenco, sper să aveţi imunitate făţă de aşa scursături securiste, burghezo-comuniste cu educaţie de maimuţă. Capul sus, stimată DOAMNĂ!!!!!!!!

 6. Zau, ca am dreptate. Probabil, ca iesti vreun neghiob din fostul Parlament.

 7. Am cunsocut aici pe blog un Anatol,care aducea poezii cu orice ocazie,poezii frumoase si intelepte.Ma ntreb are vre-o tangenta comuna acel Anatol cu asta,care l-a apucat latratul si mincatul asa dintr-o data?Or,cauza este Turcan si Stepaniuc?Cu ce l-or fi magulit astea doi?

 8. Referitor la Turcan: este destept, dar intr-adevar are dificultati in exprimare. Trebuie sa isis cizeleze romana. Cit priveste pretentiile lui de fractiune parlamentare, ele sunt tottal nefondate – el a venit pe spatele PCRM la putere (exact cum untila a venit pe spatele lui Urechean in parlament), deci mi se pare corect sa nu i se dea voie sa isi faca fractiune parlamentara, deoarece MU nu a trecut pragul electoral. Trebuie sa fim corecti, deoarece altminteri alunecam in haos.

  Referitor la tronsonul Giurgiulesti-Cahul: neindoilnic ca portul trebuia legat prin calea ferata de Chisinau si, teoretic, este o decizie corecta.
  Alta este ca, costul acestui proiect mi se pare usor cam ridicat, ca, poate, se cuvenea de asteptat ca portul sa fie dat in exploatare la maxima capacitate si, apoi, de construit aceasta cale ferata, precum si de reparat tronsonul Cahul-Chisinau, pentru a lega portul de capitala.
  Ca la noi la nimeni.

 9. pt TITIREZ

  Esti prea caustic, nu prea am inteles ce cauti si, in genere, ce lamuriri vrei de la basarabeni, asupra carui fapt?

  Pt Anatolie.

  valoarea adevarata Urechean vs Turcan vs Pavlicenco se va vedea la alegerile anticipate ulterioare. Nu uitatai ca Pavlicenco s-a retras din cursa in favoarea lui Filat si a lui Chirtoaca.

 10. ANATOL ,SUNT CONVINS CA AI PICA PE ADEVARATII PATRIOTI, SI TOTI STIU DE CE. AI PRIMIT IN BOT ,CALULE TIMPIT CE ESTI .AI MAI VORBIT SI ALTA DATA ASEMENIA CUVINTE PROSTESTI,DAR SAU NIMERIT BAETI DE TREABA IN JURUL TAU SI TI-AU DEZBATUT DINTII CA LA UN SHAKAL, ACUM TE UITI IN OGLINDA SI TE POTI NUMI DOAR CU UN SINGUR CUVINT „FUFLO”!!! P.S. ” TU DACA AI FI STIUT MACAR 10% DIN TOT CE SE PUNE LA CALE DE SCORPII, PENTRU A DEZBINA SI A DUCE IN ERUARE ACEST POPOR NECAJIT AI FI BUCUROS CA SUNT ACESTI OAMENI DEVOTATI SA LUPTE INPOTRIVA UNEI MASHINI DE MACINAT SUFLETE.”

 11. văd că pe blogul acesta stau şi comentează doar persoane din jurul degradatei Pavlicenco. Aşa, ridicaţi-o în slăvi. Poporul nostru are nevoie de politicieni ce ies direct în război dar nu să stea, cine ştie unde, şi să comenteze.
  -Pentru RICA să ştii că dacă ai face o comparaţie între maimuţă şi găină, prima este mult mai deşteaptă. A doua ai înţeles cui i se referă? Succese în clocitul oulelor!

 12. – Veceslav ce ştii tu despre adevăraţii patrioţi??????? Socoţi patriot pe cel ce vrea să-şi vîndă ţara, neamul, identitatea? Cal tîmpit eşti tu, fiindcă chiar vezi ca calul numai într-o direcţie fără să mai vezi ce se mai întîmplă în jur.

 13. Pt Nina Tampiza

  Nu, acel Anatol era altul, era unul cumsecade si cu valori nationale impartasite.

 14. Stimate domnule Anatol,

  La intruziunea dumnevoastra pe acest blog oficial al PNL, ca al oricarui partid european care se respecta, exista un singur raspuns formulat cla r si fare injurii triviale! E momentul ca , in coformitate cu propria declaratie politica de Unire cu Romania, PNL sa dea o declaratie oficila si responsabil asumata in numele membrilor si sustinatorilor sai , ca R. Moldova nu este cazul sa participe la Parada militara de la Moscova din 9 mai a.c. Asta, ca sa se stie si pt. dumneata si pt dansii de care parte a baricadei sta!!

  Multe salutari de bine.

 15. AUZI,annatol-FUFLON, UNDE AI FOST IN 89 ,CACI DACA AI FI FOST LA LOCUL TAU NU-TI ESEAU DIN GURA ASTFEL DE CUVINTE,UNDE AI FOST CIND MUREAU IN CONFLICTUL DIN TRANSNISTRIA OAMENI NEVINOVATI, IAR IN ACELASI TIMP TARA ERA FURATA SI BATJOCURITA,CUM DE NU TE DUREA INIMA CIND A PLECAT UN SNEGUR SI AVENIT UN LUCINSCHI,A PLECAT UN LUCINSCHI SI A VENIT UN VORONIN CARE PRACTIC INCA NU SA DUS FIIND CA TARA INGROPATA RAU… SI LA URMA URMEI DACA TI-ASI SPUNE CA SUNT UN LIBERAL-DEMOCRAT,TU GINDESTI CA NU TI-ASI DA IN BOTUL TAU DE SHAKAL PENTRU REPLICILE TALE DE MAI SUS.SAU DACA VREI SA STII A CE MIROASE DE LA TINE INTERESEAZATE VEATA SI ACTIVITATEA LUI ROSCA SI DUPA AIA SA TE UITI BINE IN OGLINDA… FUFLO.

 16. Pt Titirez

  Aveti perfecta dreptate si nu am facut-o numai pentru ca inca nu am reusit. Dar am coordonat deja problema intre colegii PNL si vom adopta o declaratie saptamina viitoare, iar acum voi pune pozitia pe blogul meu.

 17. Anatol spune:
  22 April 2010, la 01:01
  . Un politician adevărat luptă pentru poporul său indiferent de situaţii…

  Justă afirmaţie, mai ales că vă referiţi la Ţurcanu..

  Iată şi eu zic, indiferent de situaţia din 7 aprilie unicul politician care se lupta pentru poporul său a fost Ţurcanu, care fără frică că poate fi strivit de protestanţii înfuriaţi, i-a întîlnit în incinta parlamentului, i-a ascultat ca un tată, s-a aşezat la TRATATIVE, au elaborat un plan comun cum de arborat drapelele pe parlament şi a salvat acest popor de revoluţie.

  Curios lucru:

  Da de ce anume Ţurcanu se afala în acel timp în parlament?
  Şi de ce numai vreo 5 protestatari au întrat în parlament, ce la alţii le era ruşine să între în parlament, şi de ce D Ţurcanu era aşa convins că în afară de cei 5 nu vor mai întra vreo 50 de protestatari înarmaţi cu petre şi-l vor lua la bătae?

  Curois lucru. Sau D Ţurcanu foarte bine cunoştea scenariul, sau întradevăr este eroul poporului, sau mai bine ziz FĂT -FRUMOS CARE A ÎNVINS BALAURUL

  Apropo o întrebare la toţi.

  De ce şi Ţurcanu, şi Lupu, şi Voronin sau retras în incinta guvernului, părăsind preşedenţia şi parlamentul?

  ce guvernul e construit din materiale antiincendiare, sau ei cunoşteau scenariu, şi guvernul nu era pe plan să ia foc????

  Interesant de ce procuratura generală nu verifică acestă versiune ?

 18. 1.) Niciun partid si niciun politician, din orice tara, care nu accepta sa faca electoratului dovada bunei credinte si a responsabilitatii lui, prin acceptarea depunerii unui Juramant implicativ (J.i.), TREBUIE considerat PERICULOS pentru “sanatatea” societatii, si TREBUIE ignorant TOTAL de electorat! De aprecierea si VOTUL electoratului TREBUIE sa se bucure DOAR partidele si politicienii care accepta si sustin implementarea Juramantului implicativ in viata societatii! Juramantul implicativ este SOLUTIA care elimina din societate Minciuna, Lacomia, Nesimtirea , Iresponsabilitatea, etc., si trebuie asumat de catre toti cei ce activeaza in Administratie, Justitie, Politie, Mass-media, etc., si are urmatorul text: //–-“JUR pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu ca…(se continua cu textul cuprinsului, care este specific activitatii deponentului, dupa care se incheie cu implicatia din final, astfel:). Daca nu imi voi respecta prezentul juramant in toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, CATRE care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte a fost, sau va fi, in Cumpana! Amin!”–-// OBS. Acest juramant poate avea si o forma “moale”, pentru cei mai sensibili, in care nu este implicata familia, ci doar complicii, astfel: “…Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei…etc”. Trebuie inteles de toti cei care sunt de buna credinta (daca exista?), ziaristi, politicieni, cetateni obisnuiti, ca responsabilizarea cu ajutorul J.i. este conditia, si initiala si esentiala, pentru a putea spera intr-o schimbare benefica in societate! Iar Juramantul implicativ nu presupune ca deponentul sa impartaseasca, sau NU, vreo dogma religioasa, deoarece actiunea lui se datoreaza atat puternicului sentiment de filiatie fata de cei dragi, cat si credintei deponentului, ca Dumnezeu va rasplati pe fiecare dupa faptele lui!!!
  2.) O Axioma pentru jurnalistii si politicienii, cinstiti si responsabili, din Republica Moldova si Romania: “ NICIODATA nu va fi posibila Unirea Durabila a Republicii Moldova cu Romania, impotriva VOINTEI Rusiei!” Exista vreun jurnalist sau politician, ce se considera cinstit si responsabil, care sa contrazica, cu argumente logice, aceasta Axioma? Daca exista sa-si prezinte public argumentatia! Cei ce vor contrazice Axioma de mai sus, fara argumentatie, sunt provocatori ordinari si vanatori de voturi, de la cei saraci cu duhul! D. Rizoaica. Tel. 0723966732.

 19. p-u rizoaicad.arges

  E juramant sau rugaciune?

 20. p-u NATALIA. CRED CA NICI JURAMINT SI NICI RUGACIUNE,DAR ESSTE O IDEE… ITI POTI INCHIPUI , SA PRESUPUNEM, PRINTR-O MINUNE TEXTUL PROPUS DE RIZOAICAD.ARGES AJUNGE PE MASA MARILOR DEMNITARI CA JURAMINT (EVIDENT DUPA CE SE VA LUCRA ASUPRA TEXTULUI CU SPECIALISTI)ATUNCI LA SIGUR UN LOC IN CARTEA RECORDURILOR „GHINES” ESTE REZERVAT. IAR INSCRIPTIA REFERITOR LA RECORD AR FI DE EXEMPLU URMATORUL: ” O TARA CARE A GASIT SOLUTIA, SII POATE AJUTA PE COMUNISTI SA SE POCAIASCA.”

 21. Anatol spune:
  22 April 2010, la 09:09

  „văd că pe blogul acesta stau şi comentează doar persoane din jurul degradatei Pavlicenco.”–dar tu,daca esti asa de tare,de ce cobori printre noi?Stai acolo sus,nemuritor si …..

  „Aşa, ridicaţi-o în slăvi.”–sunt sigura ca te temi,sa nu-ti ia locul,altfel, n-ai scri ceea ce scrii.

  „Poporul nostru are nevoie de politicieni ce ies direct în război”–pentru clanuri, dar nu pentru popor.

  „dar nu să stea, cine ştie unde, şi să comenteze.”–cind doi se bat,al treilea cistiga.

  „Pentru RICA să ştii că dacă ai face o comparaţie între maimuţă şi găină,”–toti am invatat la scoala ca omul provine de la maimuta.Din cele scrise de tine se vede ca stii si tu cite ceva din aparitia omului…..,si ce inseamna comparatie stii.Poate vii si cu niste argumentari stiintifice….?dupa care o rugam pe D.Pavlicenco sa transforme blogul in….parc zoologic,sa putem mai usor compara gaina cu maimuta,cocosul cu elefantul,s.a.

  ” prima este mult mai deşteaptă. A doua ai înţeles cui i se referă?”–si daca n-am inteles,ne mai explici odata?

  ” Succese în clocitul oulelor!”–dupa ce stam o spatamina pe clocit,asa cum sunt ele,le aruncam in tine.Atunci vom vedea, cum te vei spala.

 22. Eu cred ca Turcan e un caz aparte. Au uitat deja toti ca el apare in poza alaturi de indivizii care au arborat drapelele straine. Chiar le dadea indicatii. Cine era Turcan atunci? Tovaras de partid foarte apropiat de Voronin. Nu stia Turcan ce se pregateste? Nu numai ca stia, a si participat la elaborarea acelei strategii. Uitati-va bine la el. Nu vedeti ce expresie de smecher are? Voronin e un tontoman batran, pe cand Turcan… e kgb-ist cu stagiu. Cred ca el este mai periculos decat Voronin. Slava domnului ca in ultimul timp a mai disparut de pe ecrane! Dar ce relaxat era, nici vant rece nu-l trecea. De ce nu se intereseaza de el procuratura? Nu cumva bagheta e la el? Pazea de Turcan, domnilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *