Comunicat de presa al PNL

In legatura cu o conferinta de presa tinuta de primarul de Durlesi, Nicolae Crudu, in care a anuntat plecarea sa, a consilierilor si unor membri din PNL, declaram:

Primarul Nicolae Crudu, alti membri ai familiei Crudu, membri si ai PNL, consilierii PNL nu au participat la activitatile legate de partid dupa 5 aprilie 2009. Au fost invitati de fiecare data la sedintele BPC si DPN, insa nu au fost prezenti, nu si-au expus pozitia sau viziunile in cadrul organismelor colective. Incercarile conducerii PNL de a discuta cu ei nu s-au soldat cu succes. Nicolae Crudu si cei din jurul sau nu au nici un motiv de suparare pe PNL, pentru ca au fost tratati cu respect si cu rabdare, au fost promovati. In 2007, cind Nicolae Crudu a candidat pe lista PNL, inca nu exista PLDM, iar PL nu era in top. Speram ca Nicolae Crudu va pastra o recunostinta pentru oportunitatea oferita de PNL.

Astfel, de vreme ce Nicolae Crudu nu a revendicat nimic in interiorul partidului, nu a avut nici un drept moral sa iasa cu o pozitie in public impotriva PNL. Consideram ca aparitia in conferinta de presa face parte din metodele pe care le practica PLDM, deranjat de pozitia critica a PNL fata de unele lucruri mai putin bune, care se intimpla sub guvernare liberal-democrata.

PNL multumeste lui Nicolae Crudu, altor membri ai PNL, consilierilor PNL pentru activitatea depusa in cadrul partidului si le doreste tuturor succes pe viitor. Locuitorii din oraselul Durlesti sint cei mai in drept sa aprecieze munca depusa de primar si de consilieri pentru binele comunitatii.

Sub regimul comunist se desfasura o lupta in Parlament contra coalitiei pepecedisto-comuniste, care imparteau bugetul public pentru anul urmator unor proiecte destinate doar localitatilor cu primari si majoritate de consilieri de la PPCD si PCRM. Este regretabil daca acest lucru ar fi preluat de actuala guvenare AIE de la guvernarea pepecedisto-comunista din R.Moldova sau de la guvernarea pedelista din Romania – realitati nedemocratice, care favorizeaza traseismul politic.

Din pacate, in societatea noastra, care poarta sechelele sovietice, dar si sechelele a 14 ani de guvernare retrograda si defectuoasa, alesii locali, alte persoane implicate in politica trec la partidele de guvernamint, pentru ca ele gestioneaza banii publici, adica nu au taria si principialitatea sa ramina in partide de opozitie extraparlamentara.

Noi avem aceasta tarie si PNL va merge inainte.

Partidul National Liberal,

Chisinau, 18 februarie 2010

Loading Facebook Comments ...

44 Comments

Add a Comment
 1. Care va fi strategia PNL pentru următoarele alegeri?

 2. Dlor , ce facem cu libertatea de exprimare? Este criticat dom. Crudu, precum ca nu a avut nici un drept moral sa iasa cu o pozitie personala fata de cele ce se intimpla in societate. Noi, care declaram ca …Lebertatea e aproape.., azi am dori sa le punem cite un lacat la gura la toti ce nu sunt deacord cu pozitia unui lider de partid.
  Azi, unii demnitari politici , critica fara temei cei de la guvernare pentru tot ce se misca. Am ajuns sa nu compatemim pe cei de au suferit de ciinii vagabonzi si sai condamnam pe autoritatile locale ce vor sa primeasca o decizie cit de corecta in problema data.
  Numai prin unire vom reusi sa iesim din colapsul lasat in mostenire de la guvernarea comunista. Anume fosta guvernare speria societatea ca , daca vin democratii la guvernare – nu ve-ti primi salarii si pensii, azi ei sau directionat pe pozitia…. ca sau ridicat tarifele si preturile. Sa speram ca totul va fi soultionat, premize sunt, ne ramine sa fim toleranti si sa contribuim la solutionarea problemelor din societate. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

 3. Eu astept sa va cereti scuze public de la presedintele Ghimpu pe care l-ati calomniat in postarea anterioara.

  S-a dovedit ca publicatia rusa a dezinformat. Acum ca stim acest lucru trebuieste greseala de reparat. Va rog frumos, faceti acest lucru. Trebuie sa aveti demnitatee !

 4. După ce au stăpânit la propriu satul, au ajuns să se infoaie demonstrativ-pisiceşte la televizor, sa trăiască din ciubucuri şi să râcâie timid cu gheruţele pe la uşile puterii. Rusine sa-ţi fie, dl Crudu, şi celor care te-au urmat! Daţi-vă câte două palme fiecare să vă acceptăm formal şi noi, nemembrii de partid, de care v-aţi bătut joc iresponsabil, scuzele de paradă. Că de iertat….nu vă va iarta nimeni nici acum, nici in viitor….Verticalitate zero.

 5. ABIA E INCEPUTUL< VE-I VEDEA MAI TIRZIU ,. CINE ARE NEVOIE DE O MAHALAJIOAICA CARE IMPROASCA CU NOROI AIE. REPET VREMEA TA A TRECUT <LASA TINERII SA DECIDA VIITORUL LOR

 6. Nici o stimă către transfugi ca Crudu. Mă bucur că aşa transfugi ca Crudu nu trec la Partidul Liberal.
  – Dna Pavlicenco, aici vă înţeleg că este neplăcut că pe acei care i-aţi ajutat acum caută loc mai cald. Dar nu vă înţeleg că „poziţia constructivă” împotriva AIE este de pe poziţia aşa numiţilor comunişti

 7. pU : Nistreanu spune:
  18 February 2010, la 19:07

  Sa traiti Do”n Nistreanu !
  Oricum Ana Bejan cu MAE acolo, pe la voi va face varza. Nu prea are ce chistiga PLDM-ul cu dvs si Crudu luati impreuna. Cei, care au lucrat pentru Crudu, demult „lucreaza” contra lui….Numai ca acum este mai usor, dupa o „tura” de primarie si cu drumurile mai stricate ca inainte…. Si daca nimeresti pe valuri, totuna nu sunteti o mare achizitie….MAE va face varza…..

 8. Cred ca mai bine va-ti preocupa de problemele partidului care se dezmembreaza . In scurt o sa ajungeti singura in acest partid …

 9. pu: Valer-ia

  Tinerii ca tine s-au nascut batrini, dar vor muri pioneri, fara urme lasate in favoarea comunitatii, ca si chinii vagabonzi, schiloditi de barbatii „europeni” ai neamului. Da, ca si chinii vagabonzi, pe care „mahalagioaica” Pavlicenco ii compatimeste….ca si pe voi, cei cu doua picioare si fara niciun creier….

 10. Pt cintar

  Dar Crudu nu a mers la PLDM, din AIE, care devine aspirator de … oameni fara verticalitate?

 11. am spus candva aici pe blog ca vor fugi de dta ca de ciuma, daca mai continui sa faci numai traznai.Ce faci mata nu este o critica constructiva , civilizata , ci este o denigrare a tuturor ce cad sub ochii si limba dtale , dar , mai ales , o faci de ciuda ca nu te-au”poftit” la guvernare.Pai daca unde nu vii , numai scarnavesti totul. Inca vor mai fugi, daca nu pleci din fruntea partidului.Dar , de fapt, cui ii mai trebuiesc atatea partidute mici , care au adus, de-a lungul anilor , voturi lui voronin , caci n-au trecut pragul electoraal , dar se mai incumeta sa tune si sa fulgere , sa puna bete-n roate la cei care mai vor sa faca ceva bun in tara asta.

 12. ” Bravoooooo”, d.Crudu !

  Ce mai vreti, oameni buni ? Toate partidele se creaza ca sa ajunga la putere! Unele partide nu ajung niciodata la putere ! De ce ? Si de ce sa muncesti pentru a ajunge la putere ? Oare nu este mai simplu ? Te-ai dat in partidul de la putere si esti taman acolo, la putere ? Ce fel de principii domnilor ? Ati mai vazut multi ca si Pavlicenco sa mearga inainte si sa nu se vinda cameleonilor ?

 13. da , prin articolul :”Mai comentam…” /NOROI ARUNCAT DE DTA IMPOTRIVA LUI GHIMPU si nu numai../ AI DEZINFORMAT VIZITATORII .ASTEPTAM SCUZELE DE RIGOARE.

 14. Pt Vasile

  http://unimedia.md/?mod=news&id=16806

  Ati convins unimedia sa isi retraga stirea? Eu am luat-o de la unimedia.md si nu am auzit nici o infirmare din partea lui Ghimpu. Daca eu gresesc, va rog sa imi dati link-ul.

 15. Pt Vitalia Pavlicenco … Ghimpu e unionist dar pe linga altele mai are o calitate pe care dvs nu o sa o aveti niciodata … REALIST ..
  ce sa ne batem cu pumnul in piept ca vrem unire daca marea majoritate din populatie sunt contra. hai sa fim realisti electoratul PCRM si PDM de asta si exista pentru ca aceste partide nu promoveaza unirea cu romania … Ne v-om intilni cu fratii nostri de peste prut abia in UE pina atunci …..

 16. 1/ASCULTATI VOCEA BASARABIEI la Stela Popa pe blog , acolo este DEZMINTIREA.
  2/ unimedia a dat stirea ca o stire , nu ca o denigrare , mata, insa, ai adaugat mesajele vizitatorilor ,ai comentat denigrator si nu numai despre Ghimpu , dar si despre altii..

 17. ACUMA PROCEDATI CA SI IN CAZUL CU VOTUL DIN SENATUL ROMANIEI , cand ati acuzat pdl-ul, guvernul, SI NU PE CEI vinovati:PSD-ul si PNL-ul .Acest lucru se numeste DEZINFORMARE si MANIPULARE a opiniei puiblice.

 18. Politica este cel mai murdar joc posibil.. si d-na Pavlicenco haideti sa nu prostim opinia publica cu ceea ca ce a-ti facut si ce faceti altii …. sa faceti o dezbatere televizata cu d-nul Filat o sa ramineti fara cuvinte cite a facut el si cite lucruri presupunem a-ti facut pentur societate…. nu credeti ce este timpul sa va retrageti din politica cu demnitate?

 19. „Este regretabil daca acest lucru ar fi preluat de actuala guvenare AIE de la guvernarea pepecedisto-comunista din R.Moldova sau de la guvernarea pedelista din Romania”

  Se putea sa nu mai aruncati o sageata otravita spre PDL? Intrebare retorica..

  Daca era sa vina vreun lider din PLDM sau PL, la sigur ca nu ati fi zis nimic contra si l-ati fi primit cu paine si sare. Asta e – pana nu se face o lege contra traseismului, fiecare om e liber sa mearga acolo unde ii dicteaza constiinta si interesul. Poate si eu maine ma voi dezamagi de PDL si voi dori sa simpatizez cu PNL sau PSD. Desi putin probabil.

  Ce tine de declaratia lui Ghimpu, Nina Gonta are dreptate. Ati gafat la faza asta, si ar trebui sa recunoasteti. Nu degeaba am spus de fiecare data: pana nu aud cu urechile mele o declaratie, nu pot crede ceva. Si de data asta am avut dreptate. Mirosea de la o parte a manipulare ruseasca, si dvs ati marsat la ea, lasandu-va condusa de antipatia si ranchiuna dvs fata de AIE. Daca nu scuze, atuci macar o rectificare ar fi binevenita.

 20. ce cauta, intradevar,, intrun comunicat de presa al unui partid din R.M niste lucruri care nu se refera la cazul dezbatut ,/adica a iesirii unor oameni din partid/? De ce trebuia matale sa amesteci aici si pdl-ul romanesc, guvernul actual al Romaniei?ESTE O ALTA TARA , DOAMNA, DE CE N-AI AVUT NICIO TANGENTA LA PUTIN , OBAMA ETC , ETC.VESNIC TE PREOCUPA ROMANIA , si cauti cu lumanarea vreun motiv sa mai arunci cu noroi si peste Prut.Vezi ca ai mari probleme in PNL- si lasa-i in pace pe cei de la Bucuresti si pe Basescu.Prea multe griji iti faci.

 21. inca citi se vor duce

 22. Говорила мне мама с дураками не связываться !
  Crudu este foarte crud.
  Sa dus să-l ducă cu susul în jos pe Vovocika Sigaretnic !
  Так ему дураку и надо !!!

 23. Pro memo: Doamna Pavlicenko, Va aduceti aminte acum cateva luni vorbeam despre vampirism si energia pe care o cauta pe blogul D-voastre ca sa-si continue existenta lor jalnica parazitara?
  Doamna Vitalia nu va credeam atat de cruda. Ii lasati pe vampirii care bantuie pe blog sa se autodistruga. Se zbat in agonie fara raspunsurile si replicile D-voastre. Atat de bine ia-ti obisnuit aprovizionarea „hranei”si cand colea, gol, nici o sursa.

 24. Pt bumbu

  Se duc cei care cauta treuca si vin cei care au convingeri. Si citi vin in prezent!

 25. Am ascultat un interviu cu S. Mocanu chiar pe blogul lui. Am auzit de el doar dupa 7 aprilie.
  Doamna Vitalia, ce credeti despre proiectul lui S Mocanu de a face un partid? Si daca e posibila o eventuala colaborare? Or este un personaj compromis?

 26. Pt.evoluţion şi alţii.
  D.Evoluţion , nu aţîţaţi spiritele….
  Nu vreau să aduc critici în adresa cuiva, mai ales în adresa lui Filat, că suntem pe acelaşi eşcher şi tot noi iam promovat la guvernare.
  Şi dacă situaţia se va repeta, am în vedere PNL să nu aibă şanse, atunci tot forţele liberale le vom susţine. nsă aceasta nu înseamnă că trebue cineva să ne închidă gura.
  În loc să ceară scuze şi să mulţumească pe cei care sau retras în folosul lor, d-stră vreţi să ne închideţi gura.

  D.Evoluţion, doriţi să contrapuneţi scţiunile lui Pavlicenco cu ale lui Filat.
  Vă aduc la cunoştinţă, că la PNL am aderat din mai multe puncte de vedere, inclusiv şi pentru faptul, că la 4 aprilie 2005 V.Pavlicenco NU l-a votat pe V.Voronin la funcţia de preşedinte.
  Pe cînd o mare parte din actuala AIE, au participat la acel act RUŞINOS din 4 aprilie 2005.
  Cineva dealde Nina Gonţa cere scuze de la Pavlicenco că a declarat ceva acolo.V.Pavlicenco nu este funcţionar public şi d-stră nu iaţi dat votul în alegeri pentru ca D-ei să vă dee darea de seamă.
  Dar iată unii aşa numiţii bravi democraţi, unionişti, simpatizanţi ai dreptei democrate au trădat electoratul la 4 aprilie 2005 şi cu mînuţa personală au dat ŢARA încă pe 4 ani clanului comunist.
  Pentru revenirea comunoştilor la guvernare după 4 aprilie 2005 trebue să le mulţumim celora, cărora d-stră sunteţi gata astăzi săi puneţi la icoane.
  Dar ei pînă astăzi încă nu au recunoscut greşeala şi nu şi-au cerut scuze în faţa celor care leau încredinţat mandatul.
  Poate mai întîi le cereţi lor să-şi ceară scuze în faţa electoratului anticomunist şi apoi să vorbiţi de trădare, de critică, de unionizm, de democraţie.

 27. Pt Mihai Morteanu

  Mersi pentru insistenta de a arata cum stau lucrurile chiar si daca vedem ca unii nu au capacitatea sa inteleaga. Mihai, asteptam raspunsurile la interviu.

 28. Pt luca

  Mocanu a pornit un proiect de partid, a si facut congresul, a plasat tineri in frunte, dar a avut probleme cu Ministerul Justitiei comunist. Din cite stiu, acum din principiu nu cere revenirea Ministerului asupra acestei decizii, asa cum am facut noi si Sandu Tanase a inregistrat rezultatele congresului al II-lea al PNL.

  Sergiu Mocanu este o persoana neordinara, poate vorbi bine si spune lucruri interesante, cred ca el inca are un cuvint de spus, nu degeaba il invita presa. Eu cred ca se poate coopera cu oricine, in afara de comunisti, chiar daca Sergiu a crezut ca va pune pe drum bun politica externa a lui Voronin si, aici, a gresit.

 29. Pt.Luca.
  Nu cunosc ce va răspunde V.Pavlicenco.
  Mocanu trebuia să conducă PL pe care Untilă i l-a transmis lui Urecheanu formînd AMN-ul, care dispare încetul cu încetul.
  Cine ştie unde ajuncea azi cel PL, dacă era condus de Mocanu,foarte puternic proiect, pe atunci.
  A urmat o disperare şi Mocanu s-a angajat consilier la Voronin.
  Nu pot judeca dacă s-a compromis sau nu Mocanu. Î-l priveşte pe el.
  Însă am o întrebare: Cine mai tare sa compromis,dacă s-a compromis, cel ce a acceptat o funcţie de stat în guvernul comunist, sau cei ce au votat la 4 aprilie 2005 pe Voronin, instaurînd-ui din nou pe comunişti lA guvernare????????

 30. Cer scuze ,răspunsul lui Pavlicenco s-a plasat mai devreme.

 31. Pt Jay

  Se putea. ca raspuns “retoric”.

  Am preluat de pe unimedia.md. Nu am vazut acolo o rectifiocare, daca este, astept link-ul sa ma conving.

  nimeni nu are nimic impotriva lui Crudu. E dreptul lui. Dar atita timp cit nu a spus in partid ce a dorit, nu e moral sa iasa la conferinta de presa.

 32. Pt Evolution

  Nu, nu cred. Imi propuneti pentru ca deranjez. Sinteti slab si nedemocrat. Adica – un fel de comunist pe partea ailalta.

 33. Pt NINE GONTE
  Care, dupa cite vad, nu inteleg din prima…

  “Premierul Republicii Moldova spune că “înţelege” Bucureştiul, “nevoit” să aplice normele UE în pofida unei promisiuni a preşedintelui României.

  Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că pentru anularea prevederii privind necesitatea de a prezenta dovada deţinerii unui cont bancar de cel puţin 500 de euro la obţinerea vizei române este nevoie de o derogare, iar demersurile în acest sens au fost făcute deja la Comisia Europeană.

  Vlad Filat a declarat că aplicarea prevederii decisă recent în Senat “este o decizie firească a României”, deoarece această normă este obligatorie pentru România ca ţară membră a UE.

  “Eu nu aş vrea să comentez această decizie, pentru că ea era una firească.

  “Însă este o situaţie de-a dreptul anormală când părintele merge să-şi vadă copilul la studii.

  “Atunci el trebuie să prezinte 500 de euro pentru o vizită de o zi sau două”, a spus premierul Republicii Moldova.

  “Dar nu avem de ales. Este o normă comunitară. Noi aici am avut o înţelegere că activăm în baza realităţilor, nu în baza emoţiilor. Ori aceasta normă comunitară este obligatorie pentru România. Ar fi greşit să punem în sarcina României această situaţie. Acum urmează să obţinem o derogare, o derogare care urmează să fie acordată de către Comisia Europeană şi în acest sens muncim”, a mai adăugat Vlad Filat.

  Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, preşedintele României Traian Băsescu a spus că dovada deţinerii celor 500 de euro nu va mai trebui făcută de către cetăţenii moldoveni care solicită viză pentru România.

  “Ei vor semna o declaraţie pe cont propriu, fapt ce va simplifica procedura de eliberare a vizelor”, a mai declarat preşedintele la o emisiune de la postul ProTV.

 34. Pt Evolution

  Populatia nu va fi educata si instruita niciodata daca i se va spune mereu altceva…

  PNL nici pe departe nu se destrama, dimpotriva, pleaca de la PLDM cei dezamagiti. Tocmai de aceea l-a menajat si atras pe Crudu.

 35. Pt NINE GONTE

  Avertizez pentru ultima data. Daca mai vad postari cu cuvinte murdare, nu mai intri pe blog. Daca nu ai nevoie de partidute, dute si discuta pe blogurile partidoaielor. Numai ca vad ca nu ai acolo cu cine discuta. Nimeni nu te asculta, cui trebuiesti?

 36. D-na V.Pavlicenco.
  Mie-mi pare că dealde Nina Gonţa-Andruşel nu merită perderea de timp. Mia plăcut postarea lui Romanul, care foarte explicit i-a demascat pe cei răutăcioşi, la care şi d.Luca se referă.

 37. cine dracu’ da aprobarile pentru cei care vin sa studieze in Romania?

  Romanul spune:

  18 February 2010, la 09:09
  Vitalia Pavlicenco
  Ma iertati pentru experimentul dur la care v-am obligat sa asistati. Din pacate nu mai asa ii poti obliga sa desconspire ce au in cap, adica nimic. astia sunt reprezentantii generatiei de maine ai Romaniei, manelisti, baieti de gasca sau de cartier, hip-hopisti, lumea underground-ului, o lume complet alienata, masa de manevra in mana politicienilor verosi. Astia au fost in anii 40 materia prima din care Hitler a faurit al lll-lea Reich. Indivizii astia si au facut din intrarea pe bloguri un mod de viata. La ei cuvantul cultura nu exista. Nu reactioneaza decat la stimuli violenti ( ceea ce am si facut ) si modul lor de manifestare este pusul pumnului in gura. Profitori la maximum la ceea ce le ofera clipa, cu un univers cultural redus la informatia cruda a mediului ambient al strazii, cu fobii nationaliste primare ( nu degeaba Hitler a facut apel la ei ) tind sa acapareze din pacate un procent foate ridicat din noua generatie. Ei nici macar nu sunt portocalii ( aia macar au un crez in baza caruia actioneaza ). Sunt nimic. intre doua cafteli si trei prize de droguri, viata se scurge din gard in gard. Multi dintre ei provin din familii foarte bogate sau imbogatite peste noapte ( sunt baieti de bani gata, au si romanii Oleg Voronin-ii lor ) si sunt un fel de vedete in cluburile sau salile de fitness. Fenomenul a devenit general valabil in Europa si adevenit ingrijorator prin amploarea sa. Amoralismul este in top. De aici si recrudescenta extremei drepte peste tot. Norii anilor 40 acopera din nou Europa. Am costatat ca uneori, purtata de val, sunteti tentata sa continuati cu unii dintre ei un dialog. Din pacate nu se ajunge nicaieri pentru simplul fapt ca ei nu si-au propus sa ajunga undeva. Singurul lor scop este sa faca praf tot pe ce pun mana si sa nu puna nimic in loc. Ati vazut ce “amabili” sunt cand este vorba despre “prapaditii de prutonistreni” pe care aproape nici nu-i cosidera oameni si singurul lor scop este sa le rupa oasele atunci cand ii descopera. Oricum sunt in mana dumneavoastra. Aveti toate adresele lor de E-mail. Puteti solicita inclusiv politiei si serviciilor secrete ( sunteti o persoana publica ) sa-i descopere. Altfel nu veti scapa de aceasta pletora antibasarabeana care cauta in mod voit blogurile de peste Prut pentru a le distruge. Grav este ca in Romania sunt multi, extrem de multi. Si asta se datoreaza lipsei oricarui orizont, crez, credinta. Este un mediu total alienat.

 38. fraza de sus îi aparţine lui Toca

 39. Pt Nistreanu

  Am promis sa nu va raspund, sa nu va supar. Dar azi m-ati suparat.

  Il critica pe Crudu oamenii pe blog. In comunicatul PNL Crudu nu e criticat ca a plecat, ci pentru ca a facut-o cu tam-tam, deoarece timp de un an nu a fost la sedintele de partid si nu a emis acolo opinii. Iata de ce nu e corect. Si asta nu are nimic pentru ca sa ironizati cu Libertatea e Aproape. Nimeni nu a spus ca „nu a avut nici un drept moral sa iasa cu o pozitie personala fata de cele ce se intimpla in societate”, ci ca formind parte din DPN, putea veni la DPN sau la BPC, ca a fost mereu invitat, sa lupte acolo pentru opiniile sale, dupa care abia sa spuna ca sintem refractari si el sa plece. Va rog, nu folositi fragmente de afirmatii, ca eu ma supar.

  2. Daca va e bine si Libertatea a venit, eu va felicit.

  3. Daca vreti sa spuneti „unii demnitari politici” despre mine, va anuunt cu mare bucurie ca nu sint demnitar – eu nu sint salarizata. Daca nu va referiti la mine, atunci nu inteleg de ce scrieti aici ca unii se critica pe altii prin AIE. Insa eu cred ca m-ati vizat pe mine. Cit priveste „critica fara temei pe cei de la guvernare pentru tot ce se misca”, e discutabil. Fiecare are dreptul sa critice si asta vom face mereu. Despre ce cred vizitatorii, vedeti ultima postare a vizitatorului Ed_______ Eu cred ca el este mai evoluat in viziuni democratice decit dumneata.

  4. Dumneata inca nu „ai ajuns sa compatimesti pe cei de au suferit de ciinii vagabonzi si nici sa condamni autoritatile locale ce vor sa aplice o decizie cit de corecta in problema data”. Legat de asta, a se vedea comunicatul de presa dupa sedinta de doua si inca o ora cu viceprimarul Cotet si primarul Chirtoaca.

  5. Cine va impiedica sa va uniti? Mie mi se pare ca deja v-ati unit acolo intre voi si va doresc succes. Cit despre disponibilitatioe altora de unire, in special a noului lider pe care il aveti, cred ca nu cunoasteti mai multe lucruri. Dar nu e tirziu, va doresc doar sanatate. Nu din cauza PNL nu va iesi societatea din colaps, nu trebuie sa ne dati chiar atita importanta. Noi sintem mici si neinfluenti. Dumneata faci parte dintr-un partid mare si puternic. Actionati si faceti lucruri bune. Nu cred ca in cazul PLDM putem vorbi de Dumnezeu, poate doar de „unul mai mic, dar „lider maxim”.

 40. Pt Mihai

  Avem program. Avem organisme colective. la noi nu e ca vine sefu’ si dicteaza. Totul se adopta prin discutii si decizii votate. Despre PNL vizitati site-ul http://www.pnl.md, pe partea dreapta si stinga, intrati in rubrici.

 41. d-na Pavlicenco, daca Unimedia da lipsa de interes / profesionalism / rea-credinta sau ce o mai fi, si nu au dat o dezmintire, dvs nu trebuie sa persistati in eroare. Unimedia nu-i Biblia. Urmariti articolul de pe blog-ul Stelei Popa, e acolo si audio.

 42. Ce tine de Crudu, fiecare pasare pe limba ei piere. Daca a procedat gresit, viitorul va arata. Faptul ca ii dati atentie va fi perceput tocmai ca fiind un regret, o pierdere, si obtineti efectul exact invers. Filat va fi mai in masura sa aprecieze daca merita primit sau nu. Daca este un om care nu are merite deosebite, se va vedea pe parcurs.

 43. „Toate agentiile de stiri au preluat aceasta declaratie a lui Mihai Ghimpu si au preluat-o si titrat-o pe toate ecranele si fluxurile de stiri. Noi am incercat sa precizam. Stim ca aceasta declaratie facuta in interiorul unui ziar moscovit trebuia verificata NU O DATA, ci DE MAI MULTE ORI.” (Valeriu Saharneanu, Vocea Basarabiei)

  Iata cum gandeste un jurnalist care isi face treaba in credinta, si nu in dorul lelii.

  http://www.voceabasarabiei.net/index.php/rostul-zilei-cu-valeriu-saharnianu/7144-audio-rostul-zilei-17-februarie-2010 – minutul 2.00

 44. EU NU INTELEG: DE CE TANASE NU-I DA PACE ALIANTE?

  „Constantin Tănase: Rubiconul Alianţei, adică are sau nu are Moldova politicieni de caracter

  În loc de moto:
  …pe când Iulius Cezar nu era încă împărat, ci doar proconsul, iar Roma era republică, conform legii, proconsulul avea dreptul să conducă oştile doar în afara frontierelor Italiei. Rubiconul era un râuleţ, la nordul Italiei, şi servea drept un fel de graniţă între Italia şi provincia romană Galia. Ce are Rubiconul cu Iulius Cezar? Pe 10 ianuarie anul 49 î.Hr., Cezar cu oştile sale a ajuns pe malul Rubiconului. Nefiind convins în forţa armatei sale, el stătea la îndoială, temându-se că, în caz de eşec, va fi supus dispreţului public. După multe frământări, s-a decis şi a trecut, totuşi, Rubiconul… După un război civil sângeros a devenit împărat. Din acel timp, expresia „a trece Rubiconul” înseamnă a risca ceva foarte important în numele unui scop măreţ, expresia fiind sinonimă cu „zarurile au fost aruncate” (alea yacta est)…

  După „scandalul Muruianu”, Alianţa a fost împinsă pe „malul Rubiconului”. Într-un anume sens, scurta istorie a Alianţei se împarte în două – până la şi după „scandalul Muruianu”. După acest scandal, Alianţa nu se mai poate comporta ca până la. Prin declaraţia sa, Muruianu a pus noua guvernare în situaţia să decidă ce face mai departe – umblă cu jumătăţi de măsură sau procedează energic la demolarea SISTEMULUI şi reformarea R. Moldova. Muruianu este figura emblematică a SISTEMULUI nedemolat şi declaraţia sa a avut menirea să amintească tuturor că SISTEMUL stă bine pe picioare. Cum au răspuns componentele Alianţei la provocarea SISTEMULUI? Clar, tranşant şi univoc a reacţionat doar liderul liberal-democrat, premierul V. Filat. Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a reacţionat doar ca şef de stat. Liderul PD, Marian Lupu, de asemenea, a reacţionat atent, nuanţat. Liderul AMN a reacţionat „împăciuitor”, „creştineşte”, gest care, în percepţia publică, echivalează cu solidarizarea tacită cu Muruianu, cu SISTEMUL, adică.

  Înţeleg oare liderii Alianţei că nu mai au spaţiu de manevră, că n-au unde „se retrage”, că problema care se pune acum e ORI-ORI: ori SISTEMUL, ori ALIANŢA? Mâine se împlineşte o săptămână de la faimoasa provocare a lui Muruianu, iar liderii Alianţei, din câte înţeleg, nu s-au convocat pentru a lua, solidar, o decizie comună univocă. Cum se explică această lipsă de reacţie solidară? Ar fi multe de spus la tema dată, dar nu spun, şi liderii Alianţei ştiu de ce… Acest comportament… prudent al Alianţei îmi aminteşte de comportamentul lui Gorbaciov de dinainte de a pierde puterea…

  Ca să nu par prea patetic, nu voi invoca îndemnul poetului Mateevici către basarabeni de a ridica din sânul lor un proroc; voi spune mai simplu: astăzi, ca niciodată, ajunşi pe acest „mal de Rubicon”, mă întreb: unde ne sunt, dacă sunt, caracterele din politica de la Chişinău? De ani de zile, o parte a presei tot face topuri cu politicieni – care-i mai ochios, care-i mai bengos, care-i mai sexy ş.a.m.d., dar n-am văzut să se facă topul celor mai cu caracter politicieni. Acum, când zarurile urmează să fie aruncate, când clasa politică de la guvernare trebuie să decidă ce facem mai departe – demolăm SISTEMUL sau ne lăsăm învinşi de SISTEM? – este nevoie ca la rampă să iasă politicieni care să aibă caracter (ca să nu zic cum ziceau străbunii noştri pe linie romană, să aibă coleus).

  Are Moldova astăzi asemenea politicieni? Unde-s? Ieşiţi. Vreau să vă văd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *