Asta am spus la conferinta de presa (si video)

Vitalia Pavlicenco: interventie la conferinta de presa in apararea animalelor, din 17 februarie 2010

Am decis participarea la a doua conferinta de presa, pentru ca reprezentantii Asociatiilor de protectie a animalelor din Republica Moldova au nevoie de sprijinul celor care inteleg in spirit european problema maidanezilor.

Ciine destept.jpg

Vreau sa constat ca aceasta implicare a oponentilor uciderii animalelor contribuie la schimbarea mentalitatii oamenilor. Daca pe unimedia, din pacate, 80 la suta, acum trei-doua saptamini, erau mai multi vizitatori pentru uciderea animalelor, acum proportiile se schimba. In reportajele TV, pe alte site-uri, proportia e cam 50 la 50 sau chiar sint 100  contra. Asta e din cauza ca oamenii incep sa cunoasca adevarata atitudine, barbara, a responsabililor de rezolvarea acestei probleme.

Eu imi plasez continuu pe blog punctul de vedere, ofer posibilitatea pentru discutii, am plasat proiectele de legi, adoptate, in Parlamentul cu majoritate comunista 2005-2009, dar ramase in sertarele noii majoritati. Adoptarea de catre AIE ar pune stavila uciderii ciinilor. Am publicat pe blog si Declaraţia universală a drepturilor animalelor, proclamată în mod solemn la Paris, în 15 octombrie 1978, la sediul UNESCO, preluata de pe site-urile celor care se opun uciderii lor. O aveti si aici.

Pe blog sint vizitatori diferiti, unii ma fac in tot felul, le mai raspund si eu, dar consider ca societatea are nevoie de mai multe discutii in spatiul public.

Si pentru ca unii sustin ca aceasta problema este politizata, eu am extras special din arhiva mea de ex-deputat setul de interpelari si raspunsuri legate de problema maidanezilor, facute in mandatul trecut.

Astfel, am aici plingeri, sesizari depuse de sefii asociatiilor de protectie a animalelor, cu toate aspectele problemei, pentru a caror elucidare nu puteau obtine informatii, pentru ca ei se zbateau, fara rezultat, pentru obtinerea unei cooperari in baza legii Parteneriatului public. Am aici raspunsuri de la Primaria Municipiului Chisinau, de la ex-Primarii Generali interimari Vasile Ursu si Veaceslav Iordan, am interpelarea adresata lui Anatolie Gorodenco, ex-ministru al agriculturii si industriei alimentare, lui Constantin Mihailescu, ex-ministru al ecologiei si resurselor naturale, am nomenclatorul actelor normative ce reglementeaza situatia animalelor vagabonde, precum si un set de materiale cu planuri de activitate ale asociatiilor de protectie a animalelor comunitare, la ale caror sedinte am si participat.

In prezent, un avocat voluntar, preocupat de soarta animalelor vagabonde, analizeaza setul de documente, remise de mine, a solicitat si el documente, raspunsuri privind suportul legal al deciziei Primarului Chirtoaca de a eutanasia (citeste: “ucide”) animalele comunitare.

In raspunsurile oficiale primite de la Directia juridica a Parlamentului sint enumerate Legile, Hotaririle Guvernului, Ordine ale ministerelor, ale altor structuri, acte normative din Coduri, ce reglementeaza problema animalelor. RegulileDispun aici si de textul Regulilor de intretinere a ciinilor in localitatile R.M., nr.426, adoptate la 27 octombrie 2000, unde sint niste prevederi la punctele 3, 4 si 5, presupunind ca pe acestea le invoca Primarul General al Chisinaului. (Anexa_1)

Si daca e asa, consideram ca trebuie facute demersurile respective pentru anularea, modificarea sau instituirea unui moratoriu asupra aplicarii acestor Reguli inumane si crude. Eu, ca deputat, am cerut acest lucru, intr-o interpelare adresata Ministerului Ecologiei si Resurselor naturale. (Anexa_2)

Totodata, asteptam raspunsuri cu date oficiale, pentru ca avocatul sa analizeze si sa pledeze o pozitie, intr-o viitoare conferinta de presa in fata Dumneavoastra, in baza unor documente invocate oficial. Avocatul nu exclude chemarea Primarului General in judecata, daca va stabili declaratii sau decizii arbitrare, ilegale, cu impact negativ asupra societatii, asupra cultivarii cruzimii in formarea copiilor.

Mai mentionez, am adresat telefonic domnilor Serafim Urechean si Dumitru Diacov rugamintea sa pledeze pentru adoptarea, in a doua lectura, a proiectelor de legi privind protectia animalelor si privind animalele de companie. I-am trimis un SMS lui Vlad Filat, autorul proiectelor, pregatite cu ajutorul celor din fata Dumneavoastra. Eu am pledat puternic in Parlamentul 2005-2009 pentru adoptarea lor, dar comunistii au refuzat, s-au temut ca o parte din banii publici nu se vor scurge in buzunarele corupte, ci pentru solutionarea problemei maidanezilor.

Consider irelevanta reactia lui Dorin Chirtoaca la scrisoarea Mihailescuaparatoarei celebre a animalelor Brigitte Bardot. In loc sa ii trimita o poza a copilului atacat de un ciine flamind, mai bine i-ar trimite poze de la necropola ce trebuie inchisa, in forma in care e “fabrica a mortii lente si in chinuri”, unde animalele stau in frig, fara apa, fara mincare si zac inghesuite in custi, in propriile fecale. De asemenea, sa ne explice noua, dar si Fundatiei franceze, ce a facut in trei ani de cind e Primar. De ce nu-l demite pe seful Autosalubritatii Manev, ca si pe alti functionari publici, mosteniti de la regimul comunist, care rid de aparatorii animalelor. De fapt, cum sa nu rida si sa nu ironizeze mojiceste, daca o face chiar edilul capitalei.

Colegi au expediat scrisori unor structuri internationale si avem promisiunea unei intilniri cu reprezentanta Comisiei Europene la Chisinau.

Consideram oportun a sensibiliza societatea prin emisiuni la Televiziunea publica, printr-un Telemaraton ”Un leu pentru căţelul tău”. Sint necesare acţiuni de colectare a mijloacelor pentru aziluri, prin pagini, de exemplu, in Ziarul de Garda, ca si unde se va mai acepta, pentru a sensibiliza toata societatea in vederea stoparii metodelor barbare contra animalelor neprotejate, in special pe oamenii de creatie, oamenii de stiinta, pensionarii si tinerii, care, intr-o societate saraca, au, totusi, o intelegere europeana a problemei.

Am purtat unele discutii cu deputati din Parlamentul Tinerilor, pentru un flash-mob in apararea animalelor. Sint bineveniti, in aceasta campanie, preoţii care se pozitioneaza contra uciderii animalelor, ca finite vii, date si ocrotite de Dumnezeu.

Alte cai si metode de sensibilizare a populatiei – sedinţe comune ale asociaţilor de protecţie a animalelor şi a Cluburilor Chinologice, plasarea informaţiilor pe site-uri, colectarea apelurilor si a semnaturilor contra uciderii animalelor.

Va multumesc.
Chisinau, 17 februarie 2010

Conferinta d epresa va avea loc la Infotag, ora 11.00.

Loading Facebook Comments ...

60 Comments

 1. Daca conferinta este pentru apararea animalelor , sa inteleg ca o sa pledati in apararea si a porcilor, gainilor , caprioarelor , fazanilor, curcilkor , iepurilor , etc ,etc , caci atunci cand se impusca , se taie , se parjolesc , li se taie gatita , mai asista si copii si se traumeaza, nu ?Sau la Chisinau copiii se traumatizeaza numai cand privesc niste poze cu caini, facute in 2005 si cu care s-au inarmat asa zisii aparatori ai animalelor. Am si eu o intrebare , de ce pe dta nu te-a preocupat taierea sarmei ghimpate de la Prut? ASTA da EVENIMENT ! Deaceea ca subiectul nu era „scandalos” si nu-ti crestea adrenalina de la el ?Dta faci TAM-TAM pe o tema , care, in sfarsit, se rezolva. Dupa o hotatate a CM Chisinau din 2000, care n-a fost aplicata la timp si situatia a degenerat in 1 mln de maidanezi / cate 1 la 2 locuitori ai capiatalei/ Hotararea este inca valabila si se aplica legal. Ar fi bine sa va potoliti. La varsta dtale atata zbucium din frustrarea ca nu mai esti la putere ,este foarte periculos.Sa ne auzim de bine !

 2. Nu stiu ce sa facut, ori ce se face, dar in Paris nu exista de loc ciini vagabonzi. Contrar daca un ciine care face treaba si proprietarul n-a strins dupa el, stapinul este amendat. Care proprietar de ciine a fost amendat in Moldova, cind ciini fac treaba intr-un loc public in Chisinau. Moldova este intr-o criza economica, deacea stapinii nu sunt in stare sa-i intretina ciinii si le da libertate. Libertatea lor poate fi fatala pentru copii, ori chiar si pentru un matur. Domnul Primar este foarte inteligent pentru a gasi solutia potrivita de-a rezolva criza. Sunt probleme care trebuesc rezolvate. Demersul vostru poate avea un efect contrar dorintei voastre. Animalele care sunt si purtatoare de boli, pot agrava criza din capitala. In situatii de criza oamenii voteaza extremele, fie stinga, fie dreapta. Este pericolul ca in capitala sa cistige alegerile un extremist care printr-o metoda mai brutala va rezolva rapid aceasta criza. Gasiti rezolvarea acestei probleme din alte state in timp de criza si dati vre-o propunere care sa fie realista. Daca vre-un copil va muri din urma ciinelor sinteti deacord sa faceti puscarie? Nu, nu si iarasi nu. Este o situatie care a esit de sub control. Cind se rupe o planta, tot este in esenta ceva nenormal, antiuman. Dar omul nu poate exista ne mancind plante, ori carne. Domnul asa a creat lumea. Problema trebue rezolvata luind in consideratie viata copiilor, care este in pericol. Azi am ascultat BBC. Bravo, bine ati vorbit despre criza cu Transnistria.

 3. Maidanezii trebuie sterelizati si numerotati. Care sunt bolnavi si turbati: eutanasiati.
  Sunt ferm convins ca, daca Iordan era primar general si incepea sa casapeasca cainii vagabonzi, Chirtoaca primul era sa fac declaratii de presa si sa spuna ca comunistii sunt inumani etc, etc, etc.

  In ce priveste costurile: noi nu traim in Africa sau in Coreea, deci mai este si notiunea de imagine, ca tara, iar aceasta imagine ne-ar putea costa cu mult mai mult pe termen lung. Si asa suntem catalogati ca fiind cea mai saraca tara, acuma a mai ramas sa ne puna europenii eticheta de africani salbatici.
  Traim in Europa, respectiv trebuie sa respectam regulile europene, dar nu sa abordam problema strict financiar.

 4. Bine expus Nina Gonta si Europa.
  D-na Pavlicenco aveti caracteristici bune, dar uneori chiar indoiati batu prea tare, Ce va dezavantajeaza foarte tare.
  La noi lumea e invatata sa critice orce nu sar face, in loc sa sustina sau sa ajute cu ceva: Idei mai bune, pareri.
  D-na Pavlicenco ce ati fi facut Dvs, daca erati in locul lui Chirtoaca, cunoscind foarte bine incapacitatea financiara a autoritatilor de a intreprinde ceva mai democratic in acest caz, Ce ati face Dvs daca var suna cineva intr-o zi si var zice ca copilul Dvs a murit in urma atacurilor de caine din strada ???
  Luati si Dvs in consideratie legea „Junglei”- In jungla Supravietuieste cel mai puternic. (noi suntem cei mai puternici si e mai importanta sanatatea si viata noastra)
  O zi buna in continuare.

 5. Corect. Trebuie sa fim umani: interziceti otravirea sobolanilor!!!!!!!11unuunu

  Ah stai, trebuie sa sustinem doar drepturile animalelor care ne plac? Vai ce morali suntem.

 6. Europa, sunt de acord cu tine. Dar mai este si altceva. Hai, Dna Pavlicenco, sa privim realitatea chisinaueana din alt punct de vedere, apropo, absolut legata de tema pusa in discutie. Va dau cateva exemple din viata personala, apropo, care se repeta in permanenta.
  In fata blocului, indeosebi incepand cu primavara, ies din „custi” stapani cu caini de diferite rase, incepand de la cei mici cu botul turtit, pana la caini-lupi, boxeri, etc, etc. Stiti, Dna Pavlicenco, ca merg prin aceste haite de caini cu frica n san? Deoarece nici unul din propritare nu ii pune patrupedului sau botnita, asta una la mana. Doi, teritoriul din preajma blocurilor ieste plin de „soldatei” ai patrupezilor, ati vazut in oras cineva cu farasul si punga dupa el? Daca ati vazut, sa stiti ca mergem la record Guiness! Trei, si ce e mai important, am incercat de cateva ori sa fac observatie, evident stapanilor. Nu v-as sugera sa incercati acest lucru! In acel moment stapanul ia in seama aceasta observatie ca un atac la persoana, in unele cazuri lasand chiar demonstrativ patrupedul sa se „gudure” pe langa picioarele mele, eu in acel timp ramanand impietrit, dar ce sa zic de sotia sau copilul meu? Mai cativa ani in urma un barbat, atacat de patrupedul altuia, care i-a sarit peste copilul sau, a scos pistolul si a impuscat cainele pe loc. E-he-he, ce „razborci” au fost dupa asta, Dna Pavlicenco! „Caracatita” cu MIchele Placido mi se pare un joc. Nu mai vorbesc, de multe ori, intrand in microbuz, nu prea am vazut caini cu botnite. Cand incerci sa ii faci observatie, in cel mai bun caz, stapanul zice – „Nu va temete, ca nu musca, e invatat”. Ce fel de invatat, si ce fel de nu musca, Dna Pavlicenco? Este un animal fara cuget, comportamentul lui fiind bazat pe instincte. Apoi, Dna Pavlicenco, acele 80%, de care regretati, sunt reactia majoritatii, printre care si subsemnatul, la comportamentul „castei” DVS, a stapanilor de patrupezi. Vedeti Dvs, aceasta „casta”, care, evident este mai avuta, caci cine din acei ce cauta seara o bucata de te miri ce in frigider isi permite un dulau in apartament, se baricadeaza de noi, alias „bidlo”, prin „casute” impresionante, „lexusuri”, posturi, afaceri, pusti si pistoale, si, in ultimul, cel mai exotic rand – cu bodiquarzii patrupezi. Aceasta atitudine a „albilor” din municipiu si a generat ura majoritatii fata de acesti maidanezi, chit, ca ei, saracii, nu sunt de vina. Uitati-va, Dna Pavlicenco la parul din ochiul Dvs si al „castei”, acolo o sa gasiti raspunsul la intrebarile din municipiu…

 7. Dna Pavlicenco, concret, ce ati facut ca situatia sa fie altfel? Ati donat ceva bani pt adaposturi de ciini? Ati luat de pe strada ciini sa ii ingrijiti?

  Atit timp cit o sa fim prea democrati sau grijulii, numarul ciinilor in Chisinau o sa depaseasca numarul oamenilor.

  Peste hotare, fiecare detinator de ciine plateste o taxa mare catre Primarie. nu poti sa ai ciine si sa nu iti asumi si niste responsabilitati. La noi curata cineva dupa ciine pe afara? Asta fara sa mai zic de o botnita sau sau un bun simt sa fie ciinii legati.

  De ce eu care nu am ciine, trebuie sa fiu discriminat? Iubesc ciinii, dar la locul lor. Ceilalti care pot oferi mai multe- oferiti-le. dar nu pe seama altora.

  te temi sa ieisi afara cu copii, mergi si tot iti ridici picioarele sa nu fi calcat in vreun rahat, te temi sa iesi sa arunci gunoiul ca o haita de ciini o sa iti smulga gunoiul, asta in cel mai fericit caz. Gata. e timpul de facut ordine.

  Si nu va inteleg cu aceste duble standarte: in politica propuneti de luptat cu raul in cel mai drastic mod, dar aici gasiti solutia ce doar va amina problema pe citeva luni.

  Se dau 10 zile pentru a revendica ciinele. Ciini fara stapin nu exista NICAIERI in Europa. Adaposturi sint private. Nu acolo tindeti?

 8. Igor, am citit ce ai scris dar nu prea am inteles ideea.. tu vrei sa zici ca si cainii care au stapini sunt agresivi??? DA! EXACT ! MAJORITATEA ATACURILOR DE LA NOI DIN CAPITALA SUNT DIN PARTEA CAINILOR CARE AU STAPIN !!! si nu cainele e de vina !!! asta ti-o spune orice expert in comportamentul animalelor, orice veterinar !!! daca cainele e agresiv, este numai vina stapinilor !!! EU AM CAINE, PE CARE-L CRESC DE 8 ANI !!! NU A MUSCAT IN VIATA LUI !!! NU SI-A ARATAT MACAR ODATA COLTII !!! mai oameni buni, incetati sa luptati cu cainii, si dati-va seama ca vinovat de tot raul seni se intimpla este OMUL !!! omul este de vina ca avem citeva mii de caini pe strazi in capitala! omul este de vina ca cainele ataca, fie din cauza educatiei stapinului, fie din cauza la tot raul pe care l-am facut acestor biete animale ! atita si-a batut joc omul de ei, atita suferinta le-a provocat, si ei tot mai continua sa ne priveasca cu niste ochi plini de incredere ! oameni, ce faceti??? ce vorbiti??? in loc sa-i judecati pe acei calai care tortureza cainii la necropola, voi judecati oamenii care lupta impotriva cruzimii! oare e ceva rau sau rusinos sa lupti impotriva cruzimii??? fie si una fata de caini??? cum nu va este rusine??? omul e cea mai periculoasa fiara !

 9. Din cate inteleg eu de la Igor, problema principala este ca nu exista legi clare pentru protectia animalelor si a drepturilor si obligatiilor posesorilor de animale sau, daca exista, ele nu sunt respectate.

  Cum am mai spus, de ce in MD o problema o exclude cu alta? Altfel spus, daca legile nu se respecta, eutanasiem, a se citi omoram, cainii?

  M-a „amuzat” teribil primarul Chirtoaca atunci cand a dat exemplul vanatorii de caprioare, iepuri, si fazani. Am pus „amuzat” in ghilimele pentru ca mi-a lasat un gust amar. Nu il credeam atat de pueril si atat de depasit de situatie. Repet ceea ce am scris si zilele trecute, ca sa nu fiu gresit inteles: imi place tare mult de primarul Chirtoaca si mi-a facut o mare placere sa il cunosc personal. Prezenta lui, ca personaj politic, este incontestabil un foarte mare castig pentru Basarabia. Dar de data asta a gresit impardonabil. Metodele CSI-ste nu au ce cauta in drumul spre UE al Basarabiei.

  Ca tot veni vorba, vanatorii mi se par niste oameni frustrati, deloc de dat ca exemplu de catre un primar. Ca sa nu mai zic ca in UE pana si vanatoarea este drastic tinuta sub control si reglementata. Sport? Pe dracu, cat de „sportiv” poti fi sa tragi cu o arma cu luneta sau cu sistem de ochire cu laser dupa o prapadita de caprioara lipsita de aparare? In fine, asta e alta discutie!

  In primul rand, in MD este o problema de mentalitate. Pina si presa moldoveneasca traieste inca intr-o amorteala post-sovietica. Ma bucura sa vad ca se trezesc, incet dar sigur, si isi iau in serios rolul de „caini de paza” ai democratiei. Apropo, caini! 😉 Sper macar pe ei sa nu ii eutanasiati. De ce vorbesc despre mentalitate si despre presa? Pai jurnalistii romani au facut un circ teribil cand un grup de magnati europeni impreuna cu Ion Tiriac au omorat 180 de mistreti, atentie!, pe o proprietate privata! Intelegeti unde bat?

  Mai oameni buni, cum puteti pune semnul egalitatii intre un caine, chiar si maidanez si un animal salbatic, care traieste in padure si/sau unele animale, pasari, crescute pentru hrana?

  Ultima oara cand am verificat, nu cresteam cainii ca sa ii mancam, ca sa le luam blana sau ouale! 😛 Cainele este, prin definitie, un animal de companie. NU ne face cinste sa ii omoram, nici chiar prin metode „umane”. Bineinteles, asta nu inseamna ca locul lor este pe strazi.

  Cainelui i se mai zice(a) si „cel mai bun prieten al omului”. Dar omul cui ii este cel mai bun prieten? Nu imi raspundeti ca tot omului, pentru ca am sa va rad in nas!

 10. mai EU, tu vad ca ai cazut din pod acum..tu nu ai urmarit nimic in ultimile zile din ce se intimpla nu? ce aiuresti cu 10 zile, cu ce ati facut concret, cu discrimiare..du-te ma de aici, ca ne descurcam si fara 3 lei ai tai ! zgyrcitule ! si sa nnu-mi zici ca ai caine si ca-l iubesti sau ca iubesti animalele, pentru ca n-o sa te cred ! sunt isgura ca acel caine nu reprezinta pt tine nimic mai mult decit un mijloc de apararea a proprietatii tale!
  repet: NE DESCURCAM FARA TINE SI CEI DE CA TINE!!! SUNT OAMENI DESTUI CU SUFLET !!!

 11. si eu sunt un aparator al maidanezilor. dar oare sa-i aducem la padure, ca acolo sa supravietuiasca???

 12. adica pentru inceput sa le ducem de mincare, sa le facem niste colibe. Iar in jur sa facem gard sa nu fuga. acolo noi, iubitorii de catelusi sa avem permise pentru a merge si a-i lua in brate si a constata ca totul le este bine.

 13. Toata lumea critica insa nimeni nu vine cu solutii de alternativa, care sa reese din situatia economica si posibilitatile financiare pe care le are la dispozitie Primaria municipiului Chisinau.
  Referitor la discutia publica pe marginea acestui subiect nu pare deloc a discutia ci a impunerea a unui punct de vedere care se bazeaza pe niste dovezi in mare parte contrafacute de niste autointitulati aparatori ai animalelor!
  In discutia aceasta „publica” totusi rolul determinant il joaca conotatiile politice, a aparut motivul de a esi la rampa, de a fi auzit si a obtine credite electorale.
  Sunt de acord ca ar fi binevenita o solutie care implica o atitudine mai umana fata de aceste animale, dar reesind din situatia financiara nu cred ca trebuie sa facem mare tam tam. Poate ar fi mai bine ca Primaria sa fie ceva mai deschisa si sa permita realizarea unor reportaje obiective de la fata locului care sa arate in ce mod se rezolva problema, care sunt conditiile in care sunt „cazate” aceste animale, nu ne intereseaza aberatiile si speculatiile.

 14. Statu Palma Barba Cot

  La Vadul lui Voda este loc destul pentru AZIL si acolo sanatoriile din zona pot dona mincare pentru ei .

 15. …iata „doamna” Pavlicenco si cele 100 % de sustinatori ai vosti chiar la dvs. pe blog!!!! :))))))) …pentru mine chiar nu e clar ceea ce faceti…vati odihni deja linga sot si vati bucura de batrinete…sau credeti ca fara dvs. si al de voi ne ducem de ripa?!…din contra, al de voi si ne trag in directia data…nu va mai zic nimic de rau ca vad ca va suparati cind cineva isi permite niste critica la adresa dvs….iar de bine, hmmmmm, nici nu am ce sa mentionez….

 16. # Natalia spune:
  17 February 2010, la 12:12

  mai EU, tu vad ca ai cazut din pod acum..tu nu ai urmarit nimic in ultimile zile din ce se intimpla nu? ce aiuresti cu 10 zile, cu ce ati facut concret, cu discrimiare..du-te ma de aici, ca ne descurcam si fara 3 lei ai tai ! zgyrcitule ! si sa nnu-mi zici ca ai caine si ca-l iubesti sau ca iubesti animalele, pentru ca n-o sa te cred ! sunt isgura ca acel caine nu reprezinta pt tine nimic mai mult decit un mijloc de apararea a proprietatii tale!
  repet: NE DESCURCAM FARA TINE SI CEI DE CA TINE!!! SUNT OAMENI DESTUI CU SUFLET !!!

  …IAKA SI „VPERIOD” !!!!!!!!!

 17. Am trimis dnei Ciorănică mesajul de mai jos, dar aşa şi nu am mai apărut. Supărată, se vede, pe nişte grobieni care au arătat cu degetul la nişte greşeli gramaticale comise involuntar, dumneaei a hotărât, probabil, că un mesaj revoluţionar până la capăt nu e de blogul dânsei.

  „Mă folosesc de faptul că acest blog va fi citit personal de dl. Chirtoacă şi propun:
  1. să lichideze precum a lichidat până acum, fără milă şi fără mustrări de conştiinţă, toate javrele (am în vedere maidanezii) ca fiind periculoase pentru sănătatea oamenilor muncii şi liniştea societăţii;
  2. să meargă cu tărie mai departe şi să lichideze, de asemenea, aureolacii (bomjii), care, la fel, sunt purtători de infecţii şi care, socialmente, sunt nişte fiinţe degradate şi dăunătoare; îi sugerez dlui primar şi guvernului să-i momească pe aceşti tipi fără de adăpost undeva la marginea oraşului şi să-i servească cu vodcă amestecată cu o otravă puternică, va fi cea mai sigură şi cea mai ieftină eutanasiere şi numai aşa ne vom curăţi de rămăşiţile trecutului şi vom putea păşi cu toată încrederea într-un viitor european luminos.
  3. după ce va termina cu câinii şi aureolacii, Primăria, Guvernul şi Parlamentul, dimpreună cu Opoziţia, ar putea trece la alte categorii de fiinţe care nu aduc nici un folos şi care mai mult încurcă traiului nostru comod şi liniştit: ciorile, de-o pildă, dar şi nebunii (nu vedeţi ce scriu ei prin „Jurnal de Chişinău” şi cum ne fac de râs?), canceroşii care totuna mor, dar cu care se celtuie o grămadă de bani din bugetul public, cardiacii, tuberculoşii, bătrâni care nu se mai pot mişca, puşcăriaşii ş.a. Lista întreagă s-ar putea face cu concursul tuturor partidelor politice la o întrunire de consens naţional şi civic. În această muncă nobilă de curăţire a ţării de putregaiurile şi răutăţile trecutului întunecat ar trebui de mobilizat detaşamente de elevi şi studenţi. Sunt sigur că se vor găsi mulţi voluntari, patrioţi, entuziaşti ai unui viitor european luminos, gata să participe la asanarea socială şi ecologică generală. Cei mai activi ar putea fi, în final, stimulaţi, răsplătiţi prin postarea fotografiilor lor (particulare sau de grup) în rândul fruntaşilor VIP.
  SÎNTEM LA NOI ACASĂ, FACEM CE VREM ŞI PUNCTUM!”

 18. Statu Palma Barba Cot

  catelus cu paru cret, fura rata din cotet
  el se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata-n gura…
  de aceea, alinierea catelusilor si haidem la stina cea din deal,
  sa pazim oitele cornute, multe, multe…

 19. SURPRIZA DE PROPORTII LA KIEV …! REZULTATELE ALEGERILOR AU FOST SUSPENDATE DE CURTEA SUPREMA A UCRAINEI !

 20. To Mihai,
  Uraaaaaaa! Bravo UCRAINA!
  os mafia ruso-jirinovski-comunista din Ucraina.
  Doamne, TE ROG, fa dreptate si ajuta POPORUL UCRAINEAN sa se eleibereze de minciuna si de impostori.

 21. Pt Nume, prenume

  De acord: maidanezii trebuie sterelizati si numerotati. Care sunt bolnavi si turbati: eutanasiati si identificati ca atare prin metode civilizate. De acord si cu faptul ca, daca „Iordan era primar general si incepea sa casapeasca cainii vagabonzi, Chirtoaca primul era sa fac declaratii de presa si sa spuna ca comunistii sunt inumani”. Pai asta sustinem; jos demagogia, populismul si fariseismul.

  E nevoie de partenriat public privat si atragerea asociatiilor d eprotectie a animalelor.

 22. Pt Nine Gonte

  Fa o conferinta de presa si spuneti toate aiurelile si prostiile acolo. Nici nu meriti vreun raspuns cum nu ai meritat niciodata, pentru ca esti un om dezechilibrat.

 23. Toata lumea critica ! Dar solutii viabile, nimeni nu expune ! De unde atita ura pentru dna PAVLICENCO? Sau, prin aceste postari, cineva sau citiva incearca o manipulare a auditorului. Dealtfel, sincer, nu am vazut nicio idee concreta, realizabila practic, decit mesaje tenebroase de ura partinica!

 24. Pt europa

  Daca vreun copil va muri din urma ciinilor sint de acord ca responsabilii de la Primarie sa faca puscarie. Chirtoaca are trei ani si problema ciinilor nu depindea de regimul comunist. Din cauza lui Chirtoaca situatia a iesit de sub control.

 25. Pt Jhony

  Daca ma gindeam doar la ce ma avantajeaza, eram in alta ipostaza. Aceasta lume despre care spuneti ca „e invatata sa critice orice nu sa faca ceva, sa sustina sau sa ajute cu idei mai bune, pareri” trebuie invatata sa fie asa. Cum altfel? Si cine sa o invete altfel?

  Daca eram in locul lui Chirtoaca, cautam bani externi, la agentii economici, la oamenii de buna credinta, discutam transparent problema, nu doar pt PR regretabil.

  Trebuie studiata experienta occidentala. Faceam, din prima zi totul, ca sa nus e ajunga sa imi fie adus copilul mort din cauza atacurilor din partea ciinilor flaminzi, murdari si murdari DIN VINA NOASTRA!

 26. Ukrainian presidential vote result suspended over court case
  15:5517/02/2010
  KIEV, February 17 (RIA Novosti) – Ukraine’s Supreme Administrative Court on Wednesday suspended the Central Electoral Commission’s official announcement that Viktor Yanukovych had won the country’s presidential elections pending consideration of a lawsuit.

  Prime Minister Yulia Tymoshenko appealed on Tuesday against Yanukovych’s victory in the runoff vote on February 7, which she lost by 3.48%.

  Ukraine’s highest court, which represents Tymoshenko’s last chance to overturn the results of the election, is expected to rule on the suit within two days.

  The Yulia Tymoshenko Bloc (BYT) will push to cancel Yanukovych’s inauguration, First Deputy Prime Minister Oleksandr Turchynov said Wednesday.

  The Ukrainian parliament voted on Tuesday to hold Yanukovych’s inauguration on February 25.

  “Later today, a draft resolution will be submitted to the Supreme Rada from our [BYT] faction deputies revoking the Supreme Rada’s decision to conduct the inauguration on February 25,” Turchynov said.

  Tymoshenko Bloc deputies earlier told a parliament session that because the 2010 budget had not been adopted, there were no funds for the inauguration ceremony.

  The prime minister has refused to concede defeat in the runoff vote, accusing her rival’s camp of fraud. International monitors said the election was fair and Yanukovych has been congratulated by governments around the world, including Russia and the United States.

  The congratulations for Yanukovych were arriving even before the Central Election Commission officially announced the results on Sunday, sending a strong signal to Tymoshenko, a leader of the “orange” street protests that overturned Yanukovych’s tainted election victory in 2004.

  Yanukovych’s Party of Regions, which has urged Tymoshenko to resign as prime minister, dismissed threats to contest the election results as attempts to delay the February 25 presidential inauguration. The party is in talks with other political groups to create a new coalition in the parliament.

 27. Pt Igor

  Si care e ideea? Ideea e ca nici aici nu e regula si Primaria, Consiliul Municipal nu pot adopta reguli corecte si bune. Eu am scris pe blog si imi pare rau ca nu ati citit, cum m-am pomenit cu un dulau la ora 22.00 in fata din tufari si satpinul imi „sugereaza” „sa nu ma sperii”. Stiu ca sint obraznici, dar trebuie pusi la punct. Este inca un esec al Primariei Chisinau si al Primariilro din republica. Ca sa nu mai spun ca maidanezii sint si victima distractiilor sta[inilor bogati cu ciinii de companie.

 28. Eu propun, ca in loc da maidanezi sa fie euthanaziati toti comunistii din rep moldova, poate atunci nu vor fi muscati oamenii

 29. Pt Eu

  Nici eu nu inteleg postari numai pentru a spune ceva in contradictori. Daca poate postarile la articolele despre ciini nu v-au aratat solutii, nu am ce spune.

  Regret enorm ca nu cititi postarile altora si ale mele, care raspund la intrebarile puse.
  Repostez ce am tot repostat pt toti care fac la fel, adica nu citesc ce e scris mai sus si vin cu ideea natidemocratica: „daca tu nu ai facut un azil sau nu ai luat in apartament citiva ciini, nu ai dreptul sa scrii despre asta. AVEM TOTI DREPTUL!!! si halal de voi, care va considerati europeni, dar nu acceptati libertatea de exprimare, dialogul, transparenta, cooperarea…

  „Pt farg

  Asta apropo de o parte ce am facut eu:
  “Pt Igor

  Iata ce i-am raspuns ieri lui Jay:

  “Pt Jay
  Orice as raspunde, vii cu reactii rautacioase. De asta am stat la indoiala. Dar mai fac o incercare…

  Eu nu pot adopta ciini in Chisinau, pentru ca nu am conditii, apartamentul e din 39 metri patrati si mai am si doua pisici. Dar am hranit si hranesc continuu ciinii care s-au alipit de blocul de locuit. Au fost cinci, au fost patru, a fost Rex, a fost o catea mascata, i-am uitat numele, a fatat noua catelusi – ca si catelusa Chita despre care e scris pe blog, sterilizata, dar sfisiata, sramana, vara trecuta, de ciinii flaminzi cind eram in adara Chisinaului. Pe cei doi ciinisori ai ei i-am dat in miini foarte bune. A mai fost o alta Chita, un pic si calica, salvata atunci de la moarte dupa accident de un diplomat de la Ambasada Romaniei la Chisinau. S-a imbolnavit si a murit in preziua cind venisem de peste hotare si ma intelesesem sa merg cu ea la medic a doua zi.

  Acum linga bloc este Naida, careia i-am adus cusca, i-am cumparat la git curelusa, i-am adus paie de la casuta de vacanta, i-am asternut covorase, o hranim de doua ori pe zi impreuna cu sotul. Acum, in primavara, o sterilizam, deja ne-am inteles cu medicul. Pe cele doua Chite le-am sterilizat si sotul a stat de doua ori cite 4 zile la casuta de vacanta, facind focul in soba. Fotografia lui Strelka e pe contul meu pe facebook. Toti ciinii de linga bloc au fost ucisi cu bestialitate de hingheri, am o fotografie si o voi cauta cum stau ei pe carare si asteapta sa iesim dimineata cu mincarea la ei. Foto e facuta din geamul casei mele. Pe doua dintre ele – ambele Chita, le-am spalat in baie cu sotul acasa si le-am deratizat. Ii deratizam si lecuim constant pe toti ceilalti. Vara trecuta, la rugamintea vecinei de la casuta de vacanta, am mers cu medicul intr-acolo si a eutanasiat o catea, Silvia, bolnava de cancer. A stat linga noi acolo cind veneam, ca in rest mergea la vecina, timp d e7 ani. Ea ramasese de la doi batrini morti intr-un accident tragic.

  La casuta de vacanta este Strelka, de pe acolo, asa numita de vecini, venita la noi cu o sarcina avind sapte catelusi, crescuti de noi pina la virsta cind i-am dat pe fiecare in mii bune in mai multe raioane. Doi catelusi i-a luat pretorul de la Riscanu, avind doamna casa pe pamint. Acum ea e sterilizata si pe iarna o vizitam o data la doua saptamini, lasind oase, crupe si mincare speciala pt ciini la o vecina de 80 de ani, care sta acolo si are inca patru ciini si cinci pisici.

  Din animalele acelei vecine, care vrea sa se mute la Chisinau si mai sta acolo ca sint animalele, m-am inteles sa aranjez deja un catel si o catelusa (a doua pe contul meu de pe facebook alaturi de Strelka, asta fiind, intre altele, cum mi s-a spus, abandonata de seful intovarasirii pomilegumicole) si un motan.

  La casuta de vacanta mai sint animale ale vecinilor, dar noi, acolo, cu totii ii hranim pe toti. Mergem special cu sotul acolo iarna in conditii mai proaste, dar le facem mincare, ii luam in casa. Imaginea de pe facebook e cu doua cateluse, una a noastra si alta avecinei, luate pe ger in casa.

  Nu am scris pentru ca tu meriti asta, dar pentru ca eu stiu ce fac si stiu toti prietenii mei si pentru ca nu am vrut sa iti las satisfactia sa fii obraznic. Crede-ma, nu am timp sa astern astea pe calculator, dar ti-am scris sa mai tragi niste concluzii. Insa mi-ai dat si o idee, indirect – voi posta acum fotografii cu animalele noastre de la casuta de vacanta.”

  Acum adaug:

  Am la casuta de vacanta o gramada de interpelari si raspunsuri facute la adresa structurilor de stat pe timpul comunistilor, ca sa rezolve problema. Nu a dat nici un efect. Cauza e coruotia, sint banii furati de la gura ciinilor, care trebuie strinsi si sterilizati. Asta am facut in calitate de deputat, cind am fost si la sedinte cu Iordan si cu asociatiile de aparare a animalelor, am vorbit repetat cu Manev, am vorbit cu Chirtoaca fiind ambii la Bruxelles, am dat interviuri si mi-am spus opinia.

  Pentru animalele din jurul nostru am facut ce am putut mereu, o stiu toti cunoscutii, rudele, vecinii, pe blog sint o parte din foto care arata asta. Un om nu are posibilitatile sa rezolve problema de stat, daca nu poate Romania, Moldova, nu poate o femeie, Pavlicenco. Daca eram primar, faceam toate demersurile pentru a atrage fonduri europene, occidentalii sint foarte snsibili. Insa am facut atit si mai mult ca sa am dreptul moral sa vorbesc tare pe aceasta problema.

  Recent am discutat, la solicitarea lor, cu persoane care lucreaza la un azil gestionat, cum poate, de o nemtoaica. Am luat, acum 9 ani, legatura cu Fundatia lui Brigitte Bardot, care se declara gata sa puna la dispozitie medicamente gratuite pentru sterilizarea animalelor. Am facut-o la rugamintea asociatiei de protejare a animalelor.

  Am analizat legislatia si o am toata la casuta de vacanta. Am tradus in franceza ceea ce trebuia aratat Fundatiei franceze.

  Am contribuit cu doamne aparatoare ale animalelor la elaborarea legilor postate aici, ce urmeaza sa fie adoptate in a doua lectura, au fost remise lui Filat, care trebuiia sa puna si semnatura mea, dar a puso doar pe a lui. Asta e. Acele femei acum iarasi au ajuns la mine si cooperam.

  Am fost la necropla pe timpul primarului interimar Iordan si am vazut fabrica mortii.

  Am cerut de la Ministerul Agriculturii situatia animalelor din republica si nu am primit mare brinza, asta tot la solicitarea unui aparator cu o asociatie, Al.Levitchi, trecut cu traiul in Ucraina si lehametit, dezamagit de atitudinea lui Chirtoaca, cel care azi nici nu vrea sa vorbeasca despre animale cu aparatorii.

  Am contribuit si am facut, cu Antonita Fonari, operatie lui Pusha, in cadrul unui program de voluntariat – a fost pe Internet si a scris jurnal de Chisinau.

  Toate animalele de linga blog le-am sterilizat si ingrijit posteoperatoriu si le-am tratat, pus injectii cind au avut boli sau traume.

  Am facut multe, multe alte lucruri. I-am raspuns lui Jay despre animalutele din viata noastra. Multe as mai spune, dar chiar e nevoie d emult timp sa ca spui totul ce am facut. Am citit, de la tribuna Parlamentului o scrisoare din partea unui ciine, scrisa de o ziarista rusolingva, care, poate o voi gasi, daca o citesti, te cutremuri.

  Dar dumneata ce ai facut, de vreme ce crezi ca ai atita drept sa ma intrebi pe un ton inadecvat ce am facut eu?
  ACUM STII CE SE INTIMPLA? DUPA CE EU VA IAU IN SERIOS SI VA POSTEZ RASPUNSURI IN SPERANTA SA VA SCHIMB MENTALITATEA, VOI DATI BIR CU FUGITII CA NISTE LASI, ASCUNZINDU-VA DUPA ANONIMAT.

  DAR DUMNEATA CE AI FACUT?

  Cum adica nu vin cu initiave concrete – nu le stiti, cititi pe Internet, nu deschideti si plasati postari copilaresti la primul imbold. Voi de ce nu colectati bani? De ce TV-urile nu fac emisiuni si nu fac telemaratoane. Eu, un om singur, fac ce pot cu mijloacele pe care le am. Voi – ce posibilitati aveti si ce facetI?

  Plasati asa postari cum am postat eu aici…”

 30. a da si pe rosca nu uitati ca vad ca a inceput sa hamae de aurea.caine vagabond ce este el.

 31. Pt Oleg

  La cit ati scris, nu mai scriu si eu nimic, pentru ca voi postati ce credeti din pod, fara a vedea macar ce spun oamenii care mai viziteaza blogul. Doar o intrebare: Ce a facut Chirtoaca in trei ani, inclusiv in problema ciinilor? A rezolva problema ciinilor nu inseamna, in mod pueril sa te joci de-a bradutul, de-a declaratiile usurele. Trebuie sa cauti bani, sprijin, ceea ce Primaria nu a facut. Nu poate, nu vrea, nu stie, ii e in cot si, dupa trei ani, ma intreba pe mine ce facem> Cind a venit la Primarie – nu stia unde vine?

 32. Pt Statu Palma Barba cot

  Iata o solutie, e nevoie doar d evointa si de organizare.

 33. Pt shaolin

  Ai spus si dumneata sa nu taci, ca la argumente nu te duce capul.

 34. Pt MIHAI

  Este extrem d eimbucaratoare aceasta noutate. Eu consider ca lucrurile inteesante in Ucraina abia incep. Ar di buna o repropiere Timosenko-Iuscenko si Iulia a demonstrat ca poate rupe stereotipurile antifeminine ale barbatilor. Daca Iuscenko avea o rinza mai mica, se impaca si isi imparteau zonele intre ei, dar asa s-au batut doi si a cistgat al treilea… Poate ca nu a cistigat

 35. Pt Lev Trotki

  BRAVO, Lev Trotki, asta da, „viziune europeana”.

 36. Pentru pretinsi-europeni pe aici, care se bat cu mana in pept, lasati-o balta, nici unul din voi nu a locuit mai mult de un an in EU si nici unul din voi nu cunoaste cat sunt de aspre legile privind animale vagabonde, de asta si nici nu le vezi pe strazile oraselor, numai de la ungaria incoace poate, dupa ce ei au exterminat majoritatea animalelor au introdus si o lege pentru protejare, lasati demagogia la oparte.

  Daca asa va doare, ajutati primaria sa angajeze persoane care cunosc acest domeniu, cum ar fi veterniarii de exemplu, da nu tipati in gura mare ca va omoare cainele.

 37. Pt NATALIA

  Esti proasta. Alte cuvinte nu am gasit. pt ca oamenii care se tem de critica sint pierduti. plus ca adresarea mea era catre o alta persoana. Ca o sa va descurcati fara mine, bravo voua. Eu nici nu ofeream ajutor voua. atit timp cit voi nu vreti sa ajutati. Si da, iubesc animelele la locul lor. nu doarl sa imi tina de urit. Asta e crima cind ai ciinele doar ca sa iti alini unele pofte sau dispozitii si pe urma il lasi in strada.

  Pt Pavlicenco.

  Pacat ca va faceti ca nu intelegeti ce am avut in vedere. Dvs nu dati solutia concreta pt protejarea cetatenilor si pt un oras curat si sigur. Doar pledati pt protejarea animalelor.

  am citit articoluele dvs, si numele la toti ciini pe care i-ati enumerat.

  Ceea ce ati facut Dvs nu a fost solutia pt un oras sigur si european. Ca ati hranit ciinii de prin ograzi, ati facut mai rau. Ati aratat ciinelui ca asta e teritoriul lui, acum el cu placere are sa hamaie la straini sau la haite straine. Bravo voua. asta e solutia perfecta.

  Si inca ceva, ce stiti Dvs de spirit european in problema maidanezilor???? In Europa NU SINT maidanezi!!!! Iesiti un pic in Europa dincolo de Romania si o sa vedeti diferenta.

  Si referitor la ce am spus si mai inainte. In europa oamenii platesc scump primariei, doar ca au in ingrijire un ciine. Sa ai un ciine asta nu numai placut si vesel sa te joci. Asta e raspundere. Dar ce raspundere ati dus dvs? iati dat o bucata de piine? Dar rahatul lasat de ciine pe drum? dar gardurile pisate? v-ar place asa imagini prin oras european? gunoiul imprastiat de maidanezi. da, asta e Europa.

 38. Pacat ca nu sunt in R.M , sa mergem impreuna la doctor ,cred ca te vor gasi pe dta MULT MAI „DEZECHILIBRATA „!!! Inca odata ai dat dovada de cata educatie >> NU AI. OPINIA MEA: CHIRTOACA FACE CE TREBUIE SA FACA IN SITUATIA DATA, avand in vedere ca nu exista posibilitati financiare la momentul actual pentru a intretine 1 mln de caini.Pentru asta ar trebui de chieltuit o mare parte din buget, adica din banii contribuabililor.El lasa la dorinta aparatorilor de animale , asociatiilor, sa revendice acesti caini in 10 zile .Mergeti acolo si adoptati-i pe toti .dar vedeti ca de facut capital politic se gasesc multi , dar la treaba , cam putini.Chirtoaca actioneaza perfect legal conform hotararii din 2000 a CONSILIULUI MINICIPAL CHISINAU. ASTA E , nu le palce unora , dar trebuie sa va de conformati legilor/hotararilor in vigoare si aobtiunii majoritatii. Asta este democratie, doamna!.ASA CA NU POT FI ATAT DE MULTI dezechilibrati, tocmai 80% si numai 20%- echlibrati. MULTA SANATATE si sa ne auzim in vremuri mai bune .Linistiti-va si lasati politica , ca v-a depasit ! VORBE FRUMOASE AVETI , DAR FAPTE …URATE !

 39. Si eu cred ca Chirtoaca face BINE, dar nu FOARTE BINE,
  caci trebuia inca cu 4 ani in urma sa impuna organizatiile de constructii si parcarile din oras, unde stapinii tineau ciini sa le pazeasca „obiectul’ dar cind s/au inmultit i-au alungat prin oras…

  deci aceste organizatii trebuie amendate sau impuse sa intretine aceste juvine ce se inmultesc ingrijorator.

  si inca, Chirtoaca, trebuia sa faca si sa taca. in fiecare luna sa rezolve problema la vreo mie de maidanezi si azi orasul ar fi fost curat.

  Zis si facut, da nu zis si nu facut. Iaca!

 40. Numai extremele de stinga ori de dreapta fac foarte bine pentru unii si foarte rau pentru altii. Dupa experimentele comuniste, eu cred ca dreapta de centru si stinga de centru duc o politica mai echilibrata. Aceasta politica trebue sustinuta si respectata. Poporul a format clasa politica dupa cum este nivelul sau spiritual in timpul dat. Ea (clasa politica) trebue respectata, noi nu putem sa aducem politiceni din alta parte sa ne rezolve problemele noastre. Noi le rezolvam dupa puterile economice pe care le posedam. Toti care incurca la reglarea crizei, trebue sa raspunda in caz de deces al copiilor. Primul factor trebue sa fie protejarea copiilor contra maidanezilor agresivi. Chirtoaca trebue sa se conduca dupa acest principiu, apoi cum sa gaseasca o modalitate ca ei sa dispara definitiv de pe strazile Chisinaului. Capitalile Occidentale n-au maidanezi in strazi, ori …

 41. Cauza inversarii proportiei, este ca cei care vor cainii disparuti de pe strazi nu mai atrag atentia la cei care schelalaie de mila cainilor vagabonzi.

  Daca cititi atent comentariile de pe net, majoritatea nu sunt oameni dornici sa bea singe de caine, dar PARINTI cu copii pe care ii vor in siguranta in curte, la tobogan, la scrinciob.

  Un lucru ma mangaie… D-na Vitalia Pavlicenco a ajuns un fel de paiata pe care n-o mai ia nimeni in seama, si de data asta se va intimpla ca si in celelalte: va fi ignorata si neauzita.

  Pe Unimedia am inceput a intra foarte rar in ultimul timp, caci devin de kkt.

  Dar, datorita faptului ca d-stra apareti frecvent in partea dreapta, ma voi forta sa intru si mai rar, si sa evit partea dreapta, a paginii…

 42. Dar, datorita faptului ca d-stra apareti frecvent in partea dreapta, ma voi forta sa intru si mai rar, si sa evit partea stinga (dreapta, am vrut sa spun) a paginii…

 43. europa,
  eu zic ca sa daruim fiecarui comunist si colaborationistilor cite un maidanez.
  de asemenea sa nu uitam sa le facem parte cu cite 2-3 si pentru iubitorii de maidabnezi.
  iaca, deamu ar fi ceva, iar restul sa ii deportam la cel mai luxos sanatoriu de la Vadul lui Voda.

 44. Am citit ieri scrisoarea dnei Cioranica si am ramas fara cuvinte. Cata stupiditate. Iar afirmatiile primarului sunt niste aberatii. Ma mir ca sunt asa oameni, care se leaga de bietii caini si nu vad alte probleme mult mai stringente, ca drumurile din oras, care provoaca acidente in lant, mizeria de pe strazi care iti provoaca greata, preturile la facturile comunale achitarea carora pentru multi din noi sunt o mare problema, problemele din scoli, etc. E foarte bine ca mai sunt la noi oameni cu suflet mare care nu trec cu nepasare lucruri neadmise intr-o societate civilizata. Nu maidanezi sunt problema, ci unii oameni care traiesc alaturi de noi. Dna Pavlicenco am tot respectul fata de dumneavoastra.

 45. pentru cei răutăcioşi.

  Nu vreau să dau dreptate unora sau altora la tema trebue sau nu lichidatea animalele care încurcă oamenilor să supraveţuiască.
  V.Pavlicenco a abordat o problemele cu care se confruntă societatea, şi poziţia ei faţă de această problemă.
  Ce-i rău în asta?
  În afară de aceasta D-ei va invitat la dialog , permiţîndu-vă să vă expuneţi poziţiile.
  Da D-stră ce faceţi?
  MUŞCAŢI!!!!!!
  Nu întraţi în dialog, da încercaţi să muşcaţi mai rău ca maidanezii, că acei o fac deschis, da voi sub anonimat.
  Mă întreb, de ce oamenii sunt aşa de cruzi şi vor să se răfuiască cu maidanezii?
  Răspunsul e simplu.
  Pur şi simplu maidanezii nu sunt apăraţi de nimeni, nu se supun legilor , nu au constituţie, cod penal, procuratură, poliţie, centre de combatere a corupţiei, ministere de interne, judecătorii, parlamente, guverne, puşcării ş.a.m.d.
  Uitaţivă cîte organe de drept şi instituţii a inventat omenirea, numai să se apere de cine……TOT DE OAMENI.
  Deci fără aceste organe ce ar face omenirea?
  Ştiţi răspunsul aşa-i………
  Nu că s-ar ucide, da s-ar mînca unul pe altul.
  Şi chiar cu protecţia acestor organe uiataţivă cîtă cruzime există la oameni…
  Astăzi la ştirile din Romînia a fost prezentată o informaţie, cum un tînăr de 23 ani a întrat în casa unei bătrîni şi a omorît-o cu cuţitul luîndu-i 18 RON-i, că mai mulţi niu avea ,şi pentru ce???
  Pentru că bătrîna nu-i achitase taxa pentru că a fost transportată la piaţş în oraş.
  A luat cuţitul şi a ucis bătrîna , şi asta conştientizînd că există răspundere pentru omor.
  Dar dacă ucidem un cîine, cine ne va trage la răspundere?
  Cîinii nu au organe de drept, nu au legi,aşa că de ce să nui lichidăm?

  Propun o idee….
  Cei care sunt pentru omorîrea chîinilor, să meargă acolo, la necropola, sau în altă parte, şi personal, cu mîna proprie, să nimicească vreo 10-20 de chîini.
  Să-şi satisfacă dorinţele şi apoi mai discutăm.
  Acuşi o să începeţi, că cum aşa. noi suntem oameni, noi avem cultură, noi suntem cu raţiune…..
  Dacă suntem cu raţiune, haideţi să discutăm în mod civilizat, să venim cu idei, aşa cum de ex. o face d.Igor, şi să hotărîm întrebările, da nu cum ceva nu ne place-cuţitul şi la groapă……

 46. apropo..
  Aşa nimeni şi nu a mai întrat pe http://WWW.Filat.md să afle, cine totuşi clinteşte AIE lovindu-l pe Filat sub centură pe sub masă?????

 47. Pt Mihai Morteanu
  Am intrat eu pe http://WWW.Filat.md

  Lovituri sub centură în adresa premierului. Filat atentionează: “Campania electorală încă e departe, să nu fie un fals-start”.
  http://www.stireazilei.md

  VF

  Sedinta de astazi a Guvernului a inceput cu o saponeala din partea premierului, Vlad Filat, care, pe un ton dur, a criticat activitatea mai multor ministri, dar si a conducatorilor serviciilor desconcetrate in teritoriu. Nu e vorba doar de activitatea propriu-zisa, ci si de declaratii ale unor membri ai cabinetului de ministri care “tind sa-si asume performantele”, dar nu duc la finalitate actiunile de liberalizare in mai multe domenii. Premierul a calificat mesajele respective drept lovitura pe sub masa in adresa sa si a Guvernului, in general.

  Replicile au inceput intr-o discutie cu ministrul Economiei, Valeriu Lazar, care a solicitat amanarea examinarii unor proiecte pentru urmatoarea sedinta. “Este o rugaminte sau o decizie deja adoptata, la partid?”, a intrebat premierul, dupa care a decis ca proiectele sa fie examinate astazi, dupa ce ministrul Finantelor a spus ca este pregatit sa le prezinte.

  Au urmat, pe rand, totii sefii de ministere, care nu au grija de implementarea deciziilor Guvernului. Filat a vorbit chiar despre demiteri, in caz de necesitate, a celor iresponsabili.

  “Stimati colegi, ministri, conducatori de agentii si servicii, procedura urmeaza sa o stabiliti in ceea ce tine de suspendarea sau eliberarea din functie, dupa caz, a conducatorilor subdiviziunilor desconcetrate in teritoriu. Din experienta proprie, va spun ca acestia nu doar ca implementeaza prost deciziile Guvernului, ci chiar le saboteaza”, a spus Vlad Filat.

  A urmat ministrul de Interne, Victor Catan, caruia i s-a cerut sa verifice, mai rapid, modul de comercializare a telefoanelor mobile in Republica Moldova si sa faca publice rezultatele. S-a revenit apoi la promisiunile de liberalizare si demonopolizare a domeniilor economice, enumerat fiind si exportul de metale, realizat de o singura companie, Metalferos, de stat.

  “Raportam performante foarte importante, nu stie care si in care parte sa le traga, aceste performante. Eu am obosit sa primesc analize si comentarii din afara institutiilor Guvernului. Parca e vorba de fier vechi, dar sumele sunt enorme si este vorba despre o companie de stat. Daca o sa gasiti dividente sau plus la bugetul de stat, o sa va multumesc daca o sa-mi aratati si mie”, a continuat premierul.

  “Haideti sa facem o constatare cu totii: suntem departe de a raporta perfomante. Avem grave probleme in administrarea domeniilor in care activam. Haideti sa ne trezim un pic, sa facem o reevaluare pe fiecare domeniu in care activam si sa devenim mai eficienti. Sa nu ajungem in situatia in care sa fim in incapacitate”, a cerut Vlad Filat.

  “O sa ies si eu si o sa vorbesc, in calitate de deputat si lider al partidului care constituie AIE, alaturi de alte formatiuni politice. Sa nu creada cineva din aceasta sala sau din afara acesteia, ca prin lovituri din astea pe sub masa, sub centura, ma afecteaza doar pe mine. Afecteaza actul de guvernare pe care ni l-am asumat, impreuna, asa am inteles eu de la inceput. Sau daca ceva s-a schimbat o sa rog sa fiu informat, pentru eventuale decizii si din partea mea”, a spus premierul.

  “Campania electorala inca e departe, nu va grabiti, sa nu fie un fals-start. De obicei, cei care pornesc mai devreme ajung nu acolo unde pornesc. Sa nu creada cineva ca eu nu inteleg detaliile unor discutii, iar daca e nevoie pot sa vin si eu cu nume si exemple concrete”, a mai spus Vlad Filat, pe parcursul sedintei de astazi.

 48. Poate acum o sa se calmeze un pic toti cei care zic ca nu se face nimic. Pentru prima data am toata increderea ca problema se rezolva! Cainii nu vor mai fi torturati, caini agresivi nu vor mai umbla pe strazi, ei vor fi eutanasiati, iar cei sanatosi vor fi staerizilati si vaccinati! Pentru cei care nu au urmarit conferinta de presa: chiar daca autoritatile nu vor aloca nici un ban pentru asta, ajutoarele deja au inceput sa vina de peste hotarele Moldovei. Este regretabil faptul, ca noi moldovenii, inca nu am realizat ca omorirea barbara a unor biete animale, nu este nici uman si nici eficient pentru a rezolva problema creata, asa ca vin europenii sa ne civilizeze un pic, ne trimit scrisori cerindu-ne sa oprim masacrul cainilor, ne trimit bani, ne trimit voluntari, ca moldovanu nu poate sa se abtina sa bage pina la ultimul leu in buzunar din banii alocati pentru rezolvarea problemei date. Chiar daca lucrurile se incep a rezolva, cred ca mai avem cale lunga pina a schimba mentalitatea moldoveanului: de a-l face sa inteleaga ca daca omori cu cruzime un animal, nu devii mai bogat oricum; daca cainii s-au inmultit sau daca ei ataca, e de vina omul, societatea; daca nimicim toti cainii din capitala nu devenim mai democrati ! Trebuie sa inteleaga odata moldovanul ca pentru integrarea europeana nu e suficient sa avem drumuri bune, fuste scurte si masini luxoase, este mult mai important sa respectam regulile jocului european, una din ele fiind torelanta si atitudinea umana fata de animale! Trebuie sa evoluam in felul nostru de a gindi si sa gasim O SOLUTIE UMANA la problema cu care ne confruntam!

 49. Premierul Republicii Moldova spune că „înţelege” Bucureştiul, „nevoit” să aplice normele UE în pofida unei promisiuni a preşedintelui României.

  Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că pentru anularea prevederii privind necesitatea de a prezenta dovada deţinerii unui cont bancar de cel puţin 500 de euro la obţinerea vizei române este nevoie de o derogare, iar demersurile în acest sens au fost făcute deja la Comisia Europeană.

  Vlad Filat a declarat că aplicarea prevederii decisă recent în Senat „este o decizie firească a României”, deoarece această normă este obligatorie pentru România ca ţară membră a UE.

  „Eu nu aş vrea să comentez această decizie, pentru că ea era una firească.

  „Însă este o situaţie de-a dreptul anormală când părintele merge să-şi vadă copilul la studii.

  „Atunci el trebuie să prezinte 500 de euro pentru o vizită de o zi sau două”, a spus premierul Republicii Moldova.

  „Dar nu avem de ales. Este o normă comunitară. Noi aici am avut o înţelegere că activăm în baza realităţilor, nu în baza emoţiilor. Ori aceasta normă comunitară este obligatorie pentru România. Ar fi greşit să punem în sarcina României această situaţie. Acum urmează să obţinem o derogare, o derogare care urmează să fie acordată de către Comisia Europeană şi în acest sens muncim”, a mai adăugat Vlad Filat.

  Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, preşedintele României Traian Băsescu a spus că dovada deţinerii celor 500 de euro nu va mai trebui făcută de către cetăţenii moldoveni care solicită viză pentru România.

  „Ei vor semna o declaraţie pe cont propriu, fapt ce va simplifica procedura de eliberare a vizelor”, a mai declarat preşedintele la o emisiune de la postul ProTV.

Comments are closed.