Arcadie Gherasim: Şosetele de alaltăieri

Repostez un articol, pentru ca am atins si eu anterior aceasta problema pe blog. Nu voi comenta mult, dar voi repeta un lucru Jessicaspus de o colega a mea de partid: „Cum sa intelegem aceasta deschidere excesiva a noilor guvernanti nu fata de cei din alte partide, care i-au sprijinit, ci fata de comunisti?” Si precizez – nu e vorba doar de conducerea PNL, nedumerita puternic de acest fenomen. E vorba de oamenii nostri din teritoriu, care au ajutat, cu ce au putut, cele trei partide liberale in alegeri, dar, fiecare, astazi, umblind in continuare pe drumuri, cu al sau caz complicat, cauzat de mafia comunista. E vorba de oamenii de care ne ocupam, ajutindu-i, cum putem, zi de zi, pentru ca se cufunda in dezamagiri, provocate de mafiile, coruptia si clanurile baronilor locali/functionarilor de stat rosii – astazi inverziti, ingalbeniti, inalbastriti sau trandafirizati…

Transferul de putere la nivel de raion a devenit o problemă care depăşeşte cadrul local şi riscă să compromită opţiunea majoritară, care a adus la puterea centrală cele patru componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE).

Ce se întâmplă, de fapt, azi în aceste centre raionale? Se întâmplă că zeci de slugoi ai comuniştilor, care mai ieri, cu o impertinenţă mizantropică, dădeau afară din serviciu oameni de treabă, furau din averea statului, foloseau resursele bugetare – maşini, epoleţi, pistoale, păduri – în numele victoriei PCRM, astăzi îşi dreg glasurile cu alifie democratică şi iată-i coloraţi deja în galben, verde albastru închis ori mai deschis… Foştii şefi de fiscuri, poliţii, procuraturi, judecătorii, asistenţe sociale sau medicale, ocoluri de pădurari sau de şcoli şi şcolari, toţi care au distrus metodic, timp de opt ani, orice spirit democratic, orice zvâcnet european, orice scânteie de românism şi care afişau portretul lui Voronin din cabinet şi până la closet, azi au devenit cele mai de încredere persoane ale AIE în teritoriu.

Se miră oamenii care au pătimit, care au luptat, care au alergat şi au făcut agitaţie pentru polul democrat şi se întreabă pentru ce au luptat, pentru ce au fost înjuraţi, bruscaţi şi scuipaţi în suflet de nevertebratele care, azi, tot ele au rămas în posturi, ca să le râdă în faţă bieţilor romantici şi naivi, arătându-le semnificativ cu degetul la tâmplă. Cei care au fost cu democraţii au contat, într-un fel sau altul, pe victoria din 29 iulie 2009. Unii s-au visat reveniţi în funcţia de unde i-au alungat comuniştii, alţii au sperat să ajungă pe merit într-o funcţie de conducere, ca să asigure astfel lanţul puterii AIE până la nivelul doi, iar cei mai mulţi dintre votanţii partidelor necomuniste şi-au dorit, pur şi simplu, revenirea la normalitate în centrele noastre raionale. Numai că nu au apucat să-şi vadă visele împlinite.

Cei care au compromis funcţiile publice, punându-le doar în slujba comuniştilor, au luat şi de această dată urma care le trebuie. Cu miros de lup bătrân, ei au adulmecat imediat algoritmul schiţat de Alianţă pentru slujbele din raioane. Deja au aflat cărui partid o să-i aparţină cutare sau cutare post şi s-au orientat cu tot cu boarfe şi aport spre formaţiunea respectivă. Astfel, peste noapte, din comunişti au devenit amenişti, pedişti, liberal-democraţi sau liberali simpli. Partidele îi acceptă pe motiv că transfugii sunt descurcăreţii credincioşi care, pentru un post, vor face orice într-o eventuală campanie electorală. Dar nu numai că-i acceptă, îi protejează şi îi instalează în aceleaşi posturi şi funcţii, de data aceasta – ca pe reprezentanţi ai lor.

Lumea de prin raioane lansează diferite ipoteze în perspectiva curmării unui astfel de dezmăţ partinic. În aer plutesc mai multe idei. Unii propun crearea unor asociaţii ale societăţii civile, care să dea în vileag fărădelegile celor de nivel local. Alţii avansează ideea că guvernul ar trebui să delege ministerelor numirea în funcţie a unor conducători de direcţii, care azi sunt numiţi de consiliile raionale pline de interese. Dar cea mai bună mi se pare propunerea ca Filat, Lupu, Ghimpu şi Urecheanu să prezinte o dare de seamă publică despre acei pe care i-au primit în partidele lor după alegeri. Că nu de alta, dar şosetele de alaltăieri degeaba le încalţi în locul celor de ieri, dacă nu le-ai spălat.”

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
 1. Cel mai dureros este faptul, ca noi, cei, care timp de 8 ani am imprumutat bani nu de la banci( caci n-am avut salarii), ci de la camatari si alti smecheri ce, fiind la curent cu situatia noastra groaznica, ne jupuiau si ne mai jupoaie inca sapte piei, cerandu-ne 10% lunar, suntem ramasi nu numai fara serviciii, ci si fara casa, fara masa… NOI ce sa fasem, noi, NAIVII, din cauza carora au fost si copiii nostri persecutati si ori traiesc si ei in lipsuri si saracie, ori au luat lumea-n cap si s-au inregimentat cu tot cu minte si carte in cohorta stergatorilor de funduri a mosnegilor italieni, ori sunt ca sclavii la plantatii pe santierele Europei civilizate?????

 2. Sa ne atarnam tablite la gat „cine a face ca mine,-ca mine sa pateasca” si sa ne postam la usile guvernantilor, ori sa ne luam alte tablite „Anticomunisti de-o viata, flamanzi de-o viata” si sa venim pel la ambasadele strainilor, doar s-or indura sa ne acorde aziluri, ca motive si dovezi avem, slava Domnului, cu nemiluita. Cui sa spui ca uneori iti vine sa comiti niate acte de violenta cu apropiatii tai si la urma sa-ti faci si tie capatul, ca sa acapam cu totii de umilinta, saracie si disperare??? Chiar in acest moment Grigore Matasaru de la „Vocea Basarabiei”, parca mi-ar fi citit gandurile, zice ca viata-i un dar de la Dumnezeu si trebuie sa ne bucuram de ea… Ironia sortii!

 3. Nu stiu altii ce-or face, dar eu si sotul meu avem de gand ca, incepand cu sptamana viitoare sa asaltam ministerele si sa ne cerem servicii, caci cei cu painea si cutitul de la nivelul doi, vad ca-si inscauneaza rudele si „odnopartiinicii” de ieri, adica tot comunistii sunt la caldut si la treuca. I-am trimis ieri o „epstolie” D-lui Filat cu descrierea amanuntita a situatiei familiei mele; voi vedea ce va urma si -apoi veti avea timp sa-mi reprosati chestia cu idolul, caci aici, unde ma aflu eu, toti fostii pcrmisti s-au cuibarit in partidu lui Lupu Cert este ca Arcadie Gherasim a lovit drept in tinta, sa vedem daca se autosesizeaza careva…

 4. Nu vad nimic concret, nici un nume, nici un caz, nici un centru raional, nici o adresa. Nu exclud ca au loc cazuri despre care merge vorba, dar de ce dna Pavlicenco face doar polemica si mai mult nimic. Daca aveti informatie de ce nu o publicati?

 5. Mari naivi sunt si basarabenii nostri !
  Am spus-o si o repet – a castigat batalia, cutitul si painea o alta gasca de hoti!
  In toate posturile cheie au ramas birokratii vechi komunisti !
  Treziti-va, oameni buni !
  Au disparut doar cei mai prosti dintre birocratii comunisti gen Slavic cu curvele de la Apele Moldovei ! restul otrepelor au ramas bine mercy ! Toate curvele nespalate si puturoase din Aparatul Guvernului cum sugeau asa si continua !!!
  Jos magarii si curvele !!!!

 6. Cu regret, din aceasta cauza la viitoarele alegeri comunistii vor castiga teren ! Dai tiganului puterea si isi ucide tatal !
  Prostii din AIE au facut-o de oaie ! Oaie creata !
  NU ii ajunge mintea ca toate miliardele pe care le cersesc prin capitale sunt demult in Moldova. Trebuie nationalizate mai multe structuri economice, privatizate pe doi bani !!!

 7. Lafarge-ul trebuie intrebat unde sunt cele 14 milioane de dolari din privatizari, de calculat % si veti iesi la 1 000 000 000 de euro – usor de tot !!!

 8. pt.Dinu. Concret: În componenţa guvernului actual sunt 2 miniştri cimişlieni. În raion – nici o schimbare! Vorba poetului:
  Iar noi locului ne ţinem,
  Cum am fost-aşa rămînem.
  Au luat voturile şi au plecat „pe o cale neîntoarsă”.

 9. Sorry PV…

  Mi-a placut si sunt complet deacord cu articolul lui Gherasim. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca unii in loc sa-i prelungeasca in alte medii bataia de unda prin solutii si exemple concrete, fac doar un bizar copy-paste. si nu este prima data acest lucru pe acest blog. inteleg comentarii la anumite fraze, aliniate (cum bunaoara ati facut in cazul articolelor lui Tanase), dar nu kiar asa. Eu daca si am ceva de comentat la acest articol, o pot face la fel de bine si pe timpul.md…..

  o zi buna, astept alte subiecte.

  P.S. daca tot veni vorba de TIMPUL, mi-a placut enorm articolul cu motanul Ciombea, super facut, bravo.. recomand la toti: http://timpul.md/node/6090

 10. Fără Ciombe
  Ion Cernei
  Tot din Timpul

  Precum copiii de azi sunt speriaţi cu Ben-Laden, noi, în copilăria noastră, eram băgaţi în sperieţi cu Chombe sau Ciombe, în transcripţie românească. Moiz Capenda Chombe a fost unul dintre dictatorii pro-occidentali ai Republicii Congo, cel din al cărui ordin, prin 1961, a fost ucis Patrice Lumumba, un alt dictator (pro-comunist), al cărui nume îl poartă acum o mare universitate din Moscova.

  În amintirea noastră a rămas însă alt Ciombe – un motan mare, negru ca tăciunele, plin de vicii omeneşti. Acesta prindea, uneori, şoareci şi şobolani, dar avea obiceiul să-i aducă şi să-i scape vii prin casă. Mai avea iscusinţa să scoată capacul la orice cratiţă, să intre în încrederea gospodinelor din mahala şi să fure pulpa găinii ori a cocoşului chiar din oala pentru zeamă, pusă la fiert. Însă mizeria cea mai mare pe care o făcea acest Ciombe e că transforma în WC casa gazdei care-l adăpostea. Nu o dată Ciombe a fost furat de săteni, dus cu maşina, vândut ori făcut cadou cuiva la Chişinău ori la Bălţi. Dar era fugărit de noii stăpâni chiar a doua zi şi se întorcea neapărat acasă – busola motănească îi lucra ireproşabil… Cu siguranţă, Ciombe ar fi fost dat uitării, dacă n-ar fi lăsat o groază de urmaşi: negri ca tăciunele, cu aceleaşi metehne, făcând să dispară pentru totdeauna pisicile cu instinctul bunei cuviinţe, care odinioară nu urcau pe masă, iar noaptea se cereau afară chiar şi în vijelie.

  Mi-am amintit de particularităţile lumii zoologice a copilăriei mele nu întâmplător. Zi de zi mă conving că regnul nostru politic mai e dominat de alde Ciombe, care şi-au făcut poftele cum au voit. Numai un fost partid creştin şi democrat câţi şobolani a scăpat în casa noastră, scârnăvindu-ne idealurile naţionale!.. Dar, încetul cu încetul, şi PPCD, şi PCRM, precum şi oamenii care i-au slujit, dispar de pe scena politică, precum a dispărut, răpus de bătrâneţe, şi Ciombe-motanul. La Orhei, a apărut prima fisură în organizaţia raională a PCRM, de la ciracii lui Voronin plecând Petru Păpuşoi, om cumsecade, inginer-constructor, pensionat, care a ajuns la concluzia că a pierdut fără rost anii cu comuniştii de azi. Dar, dacă plecarea lui Păpuşoi e cu adevărat un eveniment, apoi plecarea ultimilor motani locali oranj din filialele Orhei şi Teleneşti chiar nu mai interesează pe nimeni. Odată, la un miez de noapte, mă sună un coleg din Orhei să-mi spună că X, „cel mai înveterat frontist”, s-a lepădat de Roşca. „Dacă aderă la alt partid, cu siguranţă dau sfoară-n ţară”, îi spun. Colegul mi-a înţeles aluzia şi mi-a zis dezamăgit că X nu are unde să se ducă, deoarece, cu siguranţă, nu-l primeşte nimeni din cauza comportamentului său nesuferit. Exact cum gospodarii nu-l puteau suferi în casa lor pe Ciombe al nostru.

  La ultima şedinţă a Consiliului raional Teleneşti s-a declarat consilier independent ultimul reprezentant al PPCD. Tot independenţi au ales să fie şi doi dintre cei trei primari portocalii. Dacă am mai ţine cont că filiala Teleneşti a pepecediştilor, înainte de a dispărea, a pierdut şi sediul care n-a fost plătit la timp, chiar că impactul plecării lor a fost nul. Am aflat nu demult că primarul unei localităţi din Şoldăneşti – fost pepecedist care a pus la încercare răbdarea comunităţii cu sloganuri populiste, în lipsă totală de spirit gospodăresc – a fost totuşi primit ca membru în unul din partidele democratice aflate la guvernare. Păzea de Ciombe!

 11. Pt Dinu

  I-ai cerut informatii concrete si lui Arcadie Gherasim?

  Si noi avem informatii, ultima era de la Briceni, despre un fost agrarian, cred ca si comunist, – Cotoban, cocotat azi peledemist, cu echipa sa.

 12. Cine imi poate spune si mie dece s-au desfintat judetele in R. Moldova? Doar ele eu fost reinfintate la un moment dat. Cine si dece a pregatit atat de minutios „statalizarea” Basarabiei? Raioanele sunt structuri administrativ-teritoriale tipic intereselor si intentiilor comuniste.Dupa model rusesc.Cel mai bun lucru dupa parerea mea, de a scapa de bagaretii comunismului si vanatorii de functii este revenirea la judete. Mafia comunista tocmai in raioane are cel mai bun incubatorDaca va ganditi serios la intrarea in UE, apoi sa stiti ca numai cu organizarea pe judete puteti sa pregatiti terenul. Ei nu accepta unitati teritorial-adminstrative sub 200.000 de locuitori. Care ulterior se vor constitui in euroregiuni. Spatiul Schengen pentru care Ro se pregateste sa-l puna in practica pana la sfarsitul lui 2011 asa va fi constituit.

 13. Pt Titirez

  Judetele le-au desfiintat comunistii. Acum AIE nu are curajul sa le refaca, poate ar fi cazul sa faca niste regiuni, in ajunul alegerilor locale.

 14. Domnul Arcadie este un om destept si il sustin in toate. Cu stima, toata familia mea

 15. Pt Dinu,
  caz concret a fost aici pe blogul D.Pavlicenco cu titlul:”Chiciuc, director de liceu, de la PLDM-Cahul, ii persecuta pe români???”,alt caz concret este Luminita,care posteaza de atitea ori, vorbind despre situatia ei familiala,care nu se deosebeste cu nimic de a mea.Or astea nu sunt de ajuns?

 16. Subiectul pus la discuţie este necesar să fie luat în serios în primul rînd de liderii partidelor politice componente a AIE, personal să vină în centrele raionale şi să nu plece la Chişinău pînă cînd nu vor făcea schimbările de cadre, de altfel aşa cum au făcut comuniştii în 2003. Mă refer la funcţiile cheie din raion (executivul raionului şi şefii serviciilor desconcentrate în teritoriu). Liderii de la Chişinău ar trebui să conştientizeze odată pentru totdeauna, că şi în anii 2001-2003 exista fenomenul transfugilor din partidele de orientare democratică în “pcrm”, însă comuniştii pe nimeni nu iau lăsat în funcţiile deţinute şi nimănui nu i sa dat funcţii numai datorită că au scris cerere de aderare la “pcrm”.

 17. CAZ CONCRET IN INVATAMINTUL PREUNIVERSITAR: METODISTA DIN RAION RESPONSABILA DE PREDAREA ISTORIEI IN SCOLI CONTINUA SA AFIRME SI IN PREZENT CA CEI CE AU EXPERIMENTAT ,,ISTORIA INTEGRATA” AU MUNCIT, IAR CEI CE AU REFUZAT SA EXPERIMENTEZE N-AU VRUT SA MUNCEASCA. DESCHIS IESE CU CRITICI LA SCHIMBARILE PROPUSE DE MINISTERUL EDUCATIEI AL RM IN DOMENIUL MODERIZARII CURRICULEI LA ISTORIE AFIRMIND CA MANUALELE DE ISTORIE INTEGRATA SINT MULT MAI REUSITE.

 18. Pentru cei care vor exemple, cazuri, pe tema aflată în discuţie. Veniţi le Edineţ şi Vă veţi convinge, că Arcadie Gerasim (anterior nu o singură dată a abordat tema şi Vitalia Pavlicenco) are perfectă dreptate în ceea ce a scris. La ziua de astăzi nu avem nici-o schimbare la acest capitol, în afară de o rocadă politică, comunistul (cu titlul de f/p) a fost transferat din funcţia de şef al DGÎTS în funcţia de vicepreşedinte de raion (probabil că a scris cerere de aderare la vreun partid de dreapta). În rest, acei care au fost la putere din 2001 pînă în 2008, se află la putere şi în ziua de astăzi. Aceasta e realitatea.

 19. Naivi mai sunteţi, mă lume! Sultane, oare ai crezut că ai noştri nu au nevoie să le-o sugă cineva? Şi dacă fetele îşi fac bine meseria, dacă şi-au făcut-o frumos cu antecedenţii, de ce să n-o facă la fel de bine şi cu actualii?…Eu nu văd motiv de revoltă. Ori aţi gândit că va fi altfel?. Atunci habar nu aveţi de ce se rup aşa de tare la putere şefii de partid.

 20. pu Lup Batrin

  Ai dreptate, dar gaseste alte expresii, sa nu-mi fie greata de cuvintele tale si de tine, fara sa te cunosc.
  Acum despre adevar….Uitati-va pe Unimedia, chite milioane au chirosit comunistii-„alesii poporului”. Curtea de conturi trebuie sa dezvaluie si numele complicilor, doar banii din buget se transfera in modul stabilit si nicidecum nu cad din cer direct la Papuc sau la paza de stat. Papuc si cei implicati in aceste tranzactii au indeplinit ordinul celora cu „autoritate” transmisa prin votul ……/nu vreau sa scriu ce-mi vine pe limba/. Ei nu au dreptul sa incalce legea, chiar daca le da ordine voronin. Ei toti trebuie sa fie trasi la raspundere in masura culpabilitatii fiecaruia. Sigur, toti cad sub articolul „delapidari in proportii deosebit de mari. Unde mai pui ca au tocat banii contribuabililor, saraciti si infometati…..Daca un om de rind nu plateste asigurarea medicala, il lasa sracului sa moara. Daca um mosneag nu plateste impozitul pentru pamint, ii scoate pamintul la licitatie si il lasa lefter….Trebuie sa plateasca, altfel nu le-ar ajunge de unde fura.
  In atare situatie cum sa inteleaga Mosul meu Scridon ca moartea si fiscul nu iarta ? Daca pe voronin &CO il iarta, de ce sa nu-l ierte si pe el ?
  Unde este Tepes, oare ? Nu iar ajunge tepe chiar daca ar taia toti copacii din Moldova…..Temenul crimelor economice nu expira….. economice nu

 21. Pentru NIKE

  Dar ce zici Nike despre predarea limbii romane in scolile de la voi? In special in licee? Cand am aflat de pe sit-ul unui ziar de la voi ca s-a hotarat data si modul de sustinere al bacalaureatului la Limba romana m-am crucit!! Am inteles, si rog sa fiu corectat daca am inteles gresit, sustinera probei de bac la Limba si lit. romana nu e obligatorie pt toti liceeni. Adica rusii dau proba de bac pt limba rusa, ucrainienii pt ucrainiana etc. fara proba la limba si lit romana!! Asta nu intra in nicio discutie. Ca si cum la noi, ungurii nu ar trebui sa sustina proba obligatorie si eliminatorie la limba roman , ci doar la limba si lit maghiara. In Romania, nemtii, slovacii, ungurii sustin proba de limba si lit. romana obligatoriu, asa cum tot obligatoriu este sa sustina in limba materna. Restul ii priveste in ce limba sustin materiile de bac.
  Urmarile? Vad azi pe JURNAL TV dialogul monitorizat de o jurnalista dintre Anatol Petrencu si Klimenco. Petrencu si jurnalista vorbea romaneste, Klimenco raspundea in ruseste.(deci stia limba romana!) Iar ei continuau si dadeau inainte in acelasi dialog romano-rus ! N-am putut sa inteleg nimic din toata discutia, degeaba vorbeau cei doi roamneste cu el ca nimeni nu traducea nimic . E corect? Nu e umilitor si dispretuior la adresa lor? Dar a mea , care parca as fi obligat sa stiu ruseste sau sa nu mai uit si sa trec peste? Nu exista mai mari desrvicii facute voua insiva in privinta limbii decat a lasa lucrurile sa mearga la fel. Si am impresia ca vor merge, din moment ce pe situl unui ziar serios de la voi am putut citi negru pe alb ca in viitoarea constitutie , limba rusa trebuie sa aiba statutul de a doua limba oficiala in stat!! Doamne fereste si ma apara, dar nimeni nu-si da seama ca astfel procedand, perpetuati situatia de acum a limbii romane cu calchierile dupa sintaxa, topica si semantica limbii ruse? Personal , trebuie sa fac un efort ca sa inteleg bine ce se formuleaza intr-o fraza de astfel de moldo-romano- rusa. Nu considerati ca e o jignire ce va spun, este o realitate,realitate.

 22. PS
  Tot pt NIKE
  Se face o grava confuzie , in solutia propusa de acel ziar intre dreptul inalienabil al fiecarei minoritati nationale de a studia, folosi, si vorbi in limba materna cu” dreptul” de a nesocoti, sfida si refuza fara niciun temei dreptul majoritatii la comunicarea cu toate minoritatile conlocuitoare in limba proprie. Stau si ma intreb: pe cand voi auzi vorbi in Parlamentul RM numai ruseste, ca doar toata lumea o intelege? Iar eu sa stau cu gura cascata sa -l aud pe domnul deputat Turcanu, moldovean sadea, cum se screme si se impleticeste de limba pana spune ceva in limbajul sau inenteligibil pt mine pe la cate-un microfon.

 23. Предлагаю создать „Партию разочарованных”. Думаю, это будет самая многочисленная партия в Молдове 🙂

  P.S. Ходят слухи, что в связи с кризисом в ПКРМ Владимир Воронин уходит в „Единую Молдову”, чтобы повысить ее шансы на повторных выборах.

 24. Imi place foarte mult ultima fraza al acestui articol:”Că nu de alta, dar şosetele de alaltăieri degeaba le încalţi în locul celor de ieri, dacă nu le-ai spălat.”Oare Filat si echipa lui citesc aceste articole?Mi se pare ca nu.Daca citeau demult luau niste decizii in aceasta privinta.Insa Filat acum e ocupat de construirea monumentului in fata parlamentului,nu prea are timp sa citeasaca blogurile si ziarele.Eu de exemplu ma intreb de ce monument anume celor cazuti in 7 aprilie si nu si celor cazuti in Transnistria, care au fost mult mai numerosi?Nu am nimc impotruva sa fie pomeniti acesti tineri care merita mult mai multe recunostinte decit acel monument,dar de ce nu se pomeneste nimic de cei din Transnistria?Ceva nu e curat aici.

 25. http://www.azi.md/ro/story/8919

  APCE recomandă Moldovei să asigure accesul echitabil al partidelor la mass media

  În afară de Moldova, recomandarea este adresată Rusiei, Italiei, Ucrainei, Armeniei, Azerbaigeanului şi Belarusului.

  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) recomandă unor ţări din spaţiul fost sovietic, inclusiv Republicii Moldova , să asigure accesul echitabil în mass media a tuturor partidelor şi candidaţilor angajaţi în cursele electorale.

  Raportul „Libertatea presei” se referă la problemele legate de situaţia în mass media din ţările membre ale Consiliului Europei (CoE). Autorii documentului califică situaţia drept alarmantă, vorbind despre mai bine de 20 de jurnalişti ucişi, inclusiv 13 în Rusia, începând din 2007.

  Autorii raportului recomandă guvernelor statelor-membre ale CoE să depună mai multe eforturi în ce priveşte asigurarea libertăţii presei şi securităţii jurnaliştilor.

  Documentul privind libertatea presei a fost audiat şi aprobat de APCE la 27 ianuarie.

 26. Monument in memoria celor cazuti in Transnistria exista demult, nu vad ce rau este in ideea de a edifica unul si in memoria celor ce au luptat contra comunismului?

 27. Alex,
  n-am spus ac e rau,ba dimpotriva.Unde este instalat acest monument al eroilor din Transnistria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *