A plecat căpuşa comunistă… (o să vă „placă” poza)

A plecat capusa comunista. Si nu doar capusa, ci capusoiul, cu toata banda sa de capuse care au supt de pe capusa.jpgspinarea noastra, a parintilor, a bunicilor si a copiilor, imprastiati care si pe unde a apucat sa se stabileasca, pentru a-si cistiga din greu existenta.

Speram, astfel, sa sfirseasca perioada celor 14 ani extrem de tristi, de guvernare retrograda, din totalul celor 18 ani de Independenta a R.Moldova. Desigur, nu se putea ca, dupa 14 ani de dominatie a unor forte apartinind trecutului, – folosind, insa, abil simbolurile oribile, respinse si anulate de toate tarile reorientate sau deja intrate in comunitatea euratlantica, – sa ne asteptam la o societate libera. Banda de capuse si lacuste comuniste, care au facut ravagii in toata tara si au supt din fiecare membru al societatii, nu a avut nevoie de oameni liberi, ci de obedienti, de persoane infricosate continuu, de hoti disciplinati, de plecari masive ale bietilor moldoveni romani din R.Moldova peste hotare, departe de case, unde sa faca bani pentru capuse si lacuste – toate acestea fortindu-le printr-o propaganda comunista antinationala, antiromaneasca, prin lipsa de democratie si stat de drept.

Este, intr-adevar, prima oara cind starea de spirit solidara a societatii, in pofida monopolizarii de catre comunisti a mediilor publice de informare, a rapus, la limita, coloana politica antinationala, forta despre care si liderul pepecedist, spunea, in unele vremuri de luciditate, ca e coloana a cincea a Moscovei. Acum va trebui sa revina la acest adevar, daca va dori sa mai scoata nasul pe undeva in public de pe unde sta si tot pare sa cloceasca impreuna cu Tkaciuci noi planuri contra anticomunistilor, contra «stabilitatii si a statalitatii» – cum le tot place sa spuna.

In toti acest ani mi-am rupt vocea explicind, la toate intilnirile cu oamenii, am obosit scriind in toate declaratiile despre minciuna si propaganda comunista potrivit careia «democratii ar fi distrus, timp de 10 ani, tara». Adevarul e ca tocmai comunistii – fie ca s-au numit agrarieni, fie ca s-au numit chiar comunisti, fiind, de fapt, niste hoti rapace si nesatui – au distrus timp de 14 ani totul in acest stat. Au distrus pe fiecare in parte si societatea in intregime. Au distrus invatamintul, cultura, au atacat continuu istoria, au cheltuit atita banarit pentru ideologia moldovenista.

Acum este extrem de important ca sa nu apara divergente intre PLDM, PL, PD si AMN pe problemele de ideologie, in special legat de valorile noastre sacre nationale. Iesirea din CSI, intrarea in NATO, limba romana in Constitutie, istoria Romanilor, alte adevaruri valorice fundamentale, fara de care nu putem intra nici in UE. Toate acestea trebuie promovate si realizate treptat si metodic, mai putin abordate verbal. spre imaginea proprie in competitia politica, adica sa fie facute fara a fi afectata integritatea AIE.

Este important si ca AIE sa mearga tot asa inainte si sa nu le acorde prea multa atentie comunistilor gen Petrenco sau Postoico – javrele ce au atacat continuu fortele europene in Parlamentele trecute. Asta e misiunea lor – daca nu vor face asta, de ei nu vor mai avea nevoie nici comunistii. Ciinii latra, caravana merge.

Sigur, se poate spune ca unele comisii parlamentare au ajuns la comunisti, dar era important sa le gestioneze AIE. Stim – a fost greu de ales, a fost nevoie si de compromis. Sigur, vor fi vicepresedinti din partea AIE in aceste comisii, care vor fi atenti, precauti, sa nu-si dezlege prea mult miinile comunistii. Ei, satrapii, au avut «mare grije» in aceasta privinta in Parlamentele pe care le-au calarit. Si practica arata ca acesti comunisti/capitalisti sint extrem de „vigilenti”.

Cred ca trebuie restabilite imediat relatiile bune cu Romania, Ucraina si Georgia, trebuie preluate relatiile cu fostele republici baltice, pe care le-a deturnat Rosca in Parlamentul trecut.

La summit-ul CSI trebuie mers cu demnitate, dar trebuie spus atent, corect, fara patima, adevarul despre natura relatiilor din cadrul zisei comunitati a statelor zise independente, faptul ca abandonarea CSI nu poate sa insemne relatii stricate cu orice tara membra a CSI pe bilaterala. Lucrurile trebuie facute treptat, cel mai important fiind refacerea economiei, reformele dupa model european si relatii autentice, bazate pe interes reciproc, in primul rind cu Rusia. Reformele vor urmari cresterea posibilitatilor statului si ale cetatenilor de a-si plati gazele cumparate si consumate, de a-si cumpara independenta si libertatea fata de Kremlin. In rest – totul e subiect de dialog.

Urmarim cu atentie evenimentele, ne bucuram de agonia si postagonia comunistilor, salutam ideea referendumului privind modul de alegere a Presedintelui statului, daca nu vor vota comunistii candidatul AIE. Toate vor trebui facute prudent si cu raspunderea pentru cetatenii care doresc sa revina acasa, sa traiasca intr-un stat de drept, intr-o societate LIBERA. Libertatea e aproape.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

45 Comments

Add a Comment
 1. Inteleg ca Voronin vrea sa declanseze legeri anticipate, in speranta ca va putea sa recucereasca puterea. Daca vrea anticipate, le va avea. In aceste conditii, toate partidele democratice, intreaga societate civila, sunt obligate sa raspunda adecvat acestei provocari, pentru a scapa definitiv si pentru totdeauna de aceste fosile ale istoriei

 2. Pt Vlad

  Faptul ca Voronin vrea alegeri anticipate are – se pare – doua motive, cel putin: 1. El si toti hotii sai se tem pentru cit au furat si ameninta sa ii intimideze pe cei ce vor incerca sa aplice legea si sa-i deposedeze de averea acaparata ilegal. 2. Nu vrea sa i se destrame echipa, de aceea inca ii alimenteaza cu iluzia ca „noi, totuna, vom cistiga, stati linistiti si nu va dispersati”.

  Sint adevarate doua lucruri, oricum ai intoarce-o: 1. Forta AIE va rezida in unitatea acesteia, daca va fi monolita, UE si SUA ii va ajuta. 2. Forta comunistilor rezista in unitatea lor, daca se vor destrama va fi „hana” cu PCRM. O stiu si ei.

  Desigur, speranta lui Tkaciuk e si in criza economica, pe care o va converti in propaganda antiliberala si antidemocratica: „v-am spus – democratii sint interesati de functii, dar nu pot guverna”.

  Ultima fraza din postare e adevarata, dar cred ca noua majoritate trebuie sa modifice Codul Electoral sa permita blocurile electorale, accesul celor cu cetatenie multipla. Nu spun de prag – il pot micsora, dar il si pot lasa. Daca nu vor face asta, inseamna ca sint egoisti si exclusivisti ca si comunistii. Cred ca asta va fi un test, alaturi de relatiile cu Romania. O atitudine loiala fata de alte partide anticomuniste ar duce la coagularea spectrului democrat si liberal.

  Deja am auzit niste semideclaratii ale lui Chirtoaca gen ceva antiNATO, ale altora gen proCSI, nu spun aici de PD – de la ei mai putin asteptam ceva in sensul pe care ni-l dorim. Si aceste lucruri nu mi-au placut. Macar sa taca, nu sa vorbeasca si ei ca Lupu. In caz contrar voi crede si ei, vor crede si altii ca au folosit retorica normala numai sa vina la putere, dar dupa ce vin devin aceiasi agrarieni si altii ce vor mai putin in NATO, mai mult in CSI – si atunci – care e diferenta de obiectivele unora si ale altora?

  Vor mai fi inca multe de spus. Asteptam sa vedem caracter si vointa in directia necesara.

  Mai e problema unui referendum privind alegerea presedintelui in alegeri prezidentiale cu participarea tuturor cetatenilor. Asta ar evita alegerile anticipate.

  Dar daca vor fi alegeri anticipate, din cite stiu, de data asta unele partide nu se vor retrage din cursa si e nevoie ori de permis blocurile, ori de cooptat si alte partide anticomuniste intr-o forta mai coagulata.

  V-a placut poza cu aceasta capusa rasumflata cu singe romanesc, supt de satrapii comunisti prorusi antiromani?

 3. Comunistii au cazut iar in propria capcana

  Spunand ca Voronin isi exercita functia de peresedinte si dupa demisia benevola a sa, adica pana la avizul Curtii Constitutionale, comunistii triseaza iar.
  Deoarece:
  Voronin a demisionat din caiza „incompatibilitatii functiei de deputat cu cea de presedinte”. Despre asta au trambitat chiar ei in mediile lor de informare.
  Si atunci – daca functiile de deputat si presedinte sunt incompatibile – cum poate Voronin sa le ocupe pe amandoua?
  A declarat ca ramane deputat si a ramas deputat, tocmai de aceea a demisionat din presedinte.
  Astfel, functia de presedinte a plecat de la el pentru totdeauna, chiar daca Curtea Constitutionala inca nu si-a dat avizul de „constatare a circumstantelor”, cum scrie in art.135 al Constitutiei.
  Adica alegerea lui Ghimpu presedinte interimar este perfect legala.

 4. pt dna Pavlicenco
  Sunt absolut de acord cu Dvs. Daca comunistii ar judeca la rece lucrurile și-ar da seama ca, daca provoaca alegeri anticipate, risca sa piarda mai rau. Dupa cate se pare, ei mizeaza mult, daca nu chiar exclusiv, pe faptul ca economia e la pamant si guvernul AIE nu va putea sa achite pensiile si salariile. De aceea, tergiverseaza transferul puterii, contestand deciziile cele mai importante ale parlamentului la CC. Chiar daca situatia economica e grava de tot, sper ca AIE va putea sa adminstreze lucrurile, altfel risca sa fie batuta. Evident, partidele Aliantei trebuie sa fie cat mai unite si sa actioneze coerent si rapid, pentru a schimba lucrurile la TV, SIS, Procuratura, Interne etc. Ma intreb insa, daca Lupu nu va fi ales acum presedinte, oare nu se va simti frustrat, intrucat, fata de ceilalti 3 lideri, va ramane simplu deputat?
  Cred si eu ca la alegerile anticipate AIE ar trebui sa miarga intr-un bloc, incluzand si alte partide democrate actuale, care intre timp insa ar trebui sa fuzioneze cu partidele parlamentare. Comunistii ar pute fi batuti rau de tot daca vor avea loc simultan, dupa referendum, alegerile parlamentare si prezidentiale, AIE avandu-l pe Lupu candidat la presedentie. Totusi, eu sunt adeptul republicii parlamentare si ma tem ca daca modificam constituția, vor apare neintelegerile dintre Presedinte si premier, primul imaginandu-si ca are legitimitate mai mare.

 5. Pt URSAN

  Desigur, aveti dreptate. Dar o fac pt alegatorii neinformati si care ii idolatrizeaza, ca sa arunce tot mai multa nelegitimitate pe AIE. Ei, doar, mizeaza pe noi alegeri anticipate, vor sa aibe in continuare sprijin masiv.

 6. Pt Vlad

  Si, iarasi, e greu sa nu fiu de acord si cu aceasta postare. Si eu sint adepta republicii parlamentare, am si votat in prima lectura. Nu si in a doua, pt ca i s-au dat, la solicitarea lui Lucinschi, prea multe prerogative sefului de stat, in timp ce figura numarul unu trebuie sa fie premierul – seful partidului cu cele mai multe voturi din alianta, ceea ce va si fi acum, precum e normal si mie asta acum imi place. Imi place si asumarea raspunderii politice, si nu tot umblatul cu tehnocratii-marionete.

  Da, problema cu Lupu poate exista, dar asta e. Insa daca va ramine consecvent, cu AIE, in AIE, va cistiga, pina la urma, nu doar simpatia AIE, dar si a populatiei. Trebuie sa reziste acum, apoi va fi si mai pe cal alb in raport cu satrapii comunisti.

  Ajutorul financiar d ela Occident va veni numai daca AIE va fi unita si consecventa, daca nu se va deda acapararii si influentelor politice nefaste, de interes ingust, meschin, in procesul de guvernare. Daca vor initia niste procese contra mogulilor comunisti si daca vor reusi sa evite si agravarea relatiilor cu Rusia. Asta e – ne place sau ba.

  Sint de acord cu necesitatea de fuzionare, dar trebuie sa vrea si aceste partide. Din cite stiti, PL, cu Ghimpu, nu vrea sa discute cu nimeni, cu PD e si, e si nu, totusi, au o putin alta ideologie, mai putin „proromaneasca”, sint pentru raminerea in CSI si neaderarea la NATO, lucruri care nu se vor produce imediat, dar trebuie mereu spuse, ca sa intram in mentalitatea neinformatilor.

  A ramas PLDM si noi, PNL, avem structuri care vor cu PLDM sau cu MAE, pentru ca sint constienti ca Ghimpu nu accepta inca o fuzionare.

  Insa o fuzionare nu inseamna, totusi, a veni neconditionat. Pe mine, ca presedinte, m-ar interesa sa nu ma blameze colegii, presedintii din teritoriu pentru pasul facut, adica sa ramina satisfacuti de decizia noastra. Daca, insa, fuzionam si ei ii disloca pe ai nostri, in loc sa coopereze, nu va fi bine. Pentru asta trebuie ravdare, dialog si o persoana, eventual, de la MAE sau PLDM, cu care sa discutam pas cu pas omogenizarea, integrarea reciproca echipelor. Mingea nu e in gradina noastra. Filat mi-a multumit dupa alegeri, a spus cuvinte chiar foarte frumoase, a spus sa ne mai intilnim, insa eu stiu ca e ocupat si nu stiu daca il pot deranja acum. Poate delega pe cineva sa discutam.

  DE COMUNISM TREBUIE SA SCAPAM CU TOATA FORTA.

  In alegerile trecute echipele noastre au lucrat si cu AMN, si cu PL, si cu PLDM. Si au lucrat bine. Deci – am putea continua cooperarea, daca, insa, nu se doreste, poate cooperam cu MAE pina la o fuzionare, insa, de asemenea, sa fie cooperare, nu dislocare si absorbtie din care va iesi doar dispersarea tuturor. Nimeni nu va avea atunci de cistigat, insa trebuie sa cistigam totii, ca sa nu permitem revenirea banditilor prorusi la putere. Noi dorim forte univoc proeuropene la putere.

 7. pt. dna Pavlicenco
  Nu cred ca din fuziunea PNL+ MAE va rezulta un partid puternic in stare sa acceada in viitorul parlament. Aceste partide ar trebui sa fuzioneze fie cu PL, fie cu PLDM, care ar trebui sa actioneze responsabil, urmand ambele sa se intareasca si sa-si largeasca structurile. Pacat ca nu ati intuit bine si nu s-a produs fuziunea mai inainte cu PLDM, caci avem nevoie de astfel de deputati ca dvs.
  L-am ascultat la dnevnik.md pe S. Nazaria, care ramane rusofil, fiind insa antivoronist, si am ramas surprins auzind ca el il apreciaza-simpatizeza pe Filat, si nu pe Lupu. Are oare sanse PLD sa se extinda spre centru-stanga daca se va pronunta in continuare pentru aderarea la NATO?

 8. Pt Vlad

  Fuziunea PNL+MAE ar putea da o sansa de participare oamenilor la locale si, eventual, sa mai incerce sa participe la anticipate, daca vor fi, in cazul in care nu se vor accepta blocuri electorale in continuare.

  Ca sa fuzionezi cu PL ori cu PLDM, care – asa cum bine spuneti – ar trebui sa actioneze responsabil, urmand ambele sa se intareasca si sa-si largeasca structurile – ar trebui sa vrea sa discute si conducerea acestor partide. Poate ca ei vor fuziunea, mai putin PL, dar nu prea au timp sau dorinta sa discute.

  Pacat ca nu s-a produs fuziunea mai inainte cu PLDM, am scris suficient despre asta pe blog. Iarasi, era nevoie de dialog si rabdare… Au fost niste momente subiective care nu trebuiau sa existe. Si prima, si a doua oara.

  Ramin sa cred, in continuare, si sper sa nu se supere nimeni pe mine, ca, in spatele PL si PLDM, sta Lucinschi. Sa recunoastem, Lucinschi nu a facut mare treaba cit a fost Presedinte. Acum s-a inhamat la caruta anticomunista si nu e rau. Ar fi rau daca, impreuna cu Stati, eventual cu Sturza – sint doar ipoteze – sau cu mai altcineva cu care au contribuit, prin PL si PLDM, la demolarea comunistilor, sa nu le ceara PL si PLDM tribut ideologic. Sa nu s elase impresia ca s-au folosit partide cu ideologii proeuropene, nationale, pentru ca, ulterior, ele sa deraieze pe platforma PD.

  Cred ca Lucinschi a fost la mijloc a si impiedicat fuziunea PNL cu PLDM. S-ar putea sa si gresesc. Daca priviti http://www.ava.md, unde e fostul consilier al lui Lucinschi, Vitalie Andrievschi, e tot un portal proPL, proPLDM si, ceva, proPD.

  Competitiile dintre PLDM si PL, pe de o parte, si PLDM si PD, pe de alta parte, vor continua. Important e ca aceste competitii sa nu readuca la putere comunistii.

  Trebuie multa rabdare ca si un partid mai de dreapta sa le explice si rusolingvilor ca NATO e pentru binele lor. Eu salut asta la PLDM si cred ca, treptat, PLDM se va extinde prin gestiunea buna a Guvernului.

 9. pt dna Pavlicenco
  Nu am stiut ca si dvs. credeti ca in spatele PL si PLD ar sta Lucinschi. Desigur, sunteti mult mai bine informata decat mine, care nu am nimic cu politica. Opinia asta despre increngatura LUcinschi-Stati- Salaru-Filat… a fost si continua mult sa fie vehiculata de cei de la flux, in special de Praporscic. Eu sunt sceptic, pentru ca mai multe lucruri nu se leaga. Daca PLD ar fi legat de Lucinschi, cum se explica atunci faptul ca fiul lui Lucinschi a figurat pe lista PD-ului lui Diacov, care pana la 5 aprilie a dus o lupta acerba cu Filat?

 10. to: Vlad si Pavlicenco

  Ce credeti despre un referendum cu privire la modificarea constitutiei, ca presedintele tarii sa fie votat de catre parlament cu simpla majoritate.
  Astfel, raminem tara parlamentara, nu avem riscul crizei politice si alegeri repetate.
  In rest, democratii sa fie harnici si buni pentru tot poporul si atunci nu va mai vota nimeni comunistii sau hotii, chiar daca ei sunt necomunisti.
  Va fi mai simplu, daca ne-a votat majoritatea poporului, opozitia nu ne poate impiedica sau opri sa purcedem imediat la indeplinirea programului electoral .

 11. pt UPS
  Dupa mine, daca tindem spre UE, ar trebui sa avem un regim parlamentar clasic. In aceasta situatie insa, un asemenea referendum despre care vorbiti ar esua total, dar presupun ca AIE nici nu ia in calcul un asemenea scenariu. Si intelegem de ce: poporul nostru cu o cultura politica patriarhala vrea sa-si aleaga el presedintele, dar nu „niste deputati oarecare”. Pentru a scapa definitiv de comunisti, s-ar cere declansarea referndumului dorit de popor, iar apoi alegeri prezidentiale si parlamentare concomitente, AIE mergand in bloc cu Lupu la Presedentie. Sunt convins insa ca in viitor vom avea problemele pe care le vedem la fratii nostri de peste Prut, adica neintelegeri intre presedinte si premier.

 12. căpușă ești tu Vitalia Pavlicenco

 13. foarte grețos
  întreceți orice limită a bunului simț
  ma bucur că nu voi mai avea ocazia să te văd
  pe arena politică Vitalia Pavlicenco
  ai parazitat in Parlament timp de 4 ani și acum o faci pe deșteapta
  fuuuuuuuuuuu

 14. apropo,
  ambele fotografii sint f.bine plasate
  se potrivesc
  bravo pentru ingeniozitate
  ne mai auzim
  pe curând

 15. Buna ziua, stapanilor gazdei acesteia)))) cat si oaspetilor respectivei case ingrijite si ospitaliere)))) Demult n-am mai fost pe aici, dar m-am staruit sa urmaresc cu regularitate tot ce s-a scris si s-a descifrat pe pavlicenco.md))))

  Scapam incetisor de parazitul comunist care ne-a consumat caloriile pe parcursul a mai multor ani)))) dar ranile cauzate de capusa vor doare inca mult timp)))) Asa e biologia ca si orice alta stiinta)))) consecintele nu se termina de-odata)))) Acum totul depinde de comportamentul Aliantei care poate sa nu permita renasterea capusei)))) pana la momentul cand nici macar ranile vechi nu se vor vindeca)))) Ar fi o tragedie si o nedreptate enorma))))

  Sunt optimist)))) sunt foarte optimist)))) si va indemn pe toti sa fiti si voi optimisti)))) In discutiile cu multi cunoscti de-ai mei mereu apareau contraziceri)))) ca trebuia asa de facut, ca trebuia acesta de ales etc.)))) dar a fost un final reusit)))) un final neasteptat de reusit, un final convenabil tuturor)))) Alianta functioneaza parca perfect)))) sa nu o deochem)))) Am vorbit despre finalul negocierilor dintre membrii Aliantei))))

  A fost si un inceput de bun augur)))) Am ascultat discutia purtata ieri seara de catre Presedintele Parlamentuli, dnul Mihai Ghimpu cu unii ministri ai structurilor de forta din Guvernul deja demisionat)))) Am cunoscut cred ca cu totii fata adevarata a domnului Presedinte si am uitat poate pentru totdeauna de impresiile anterioare avute fata de dumnealui bazate pe interpretarile comportamentului sau de catre mass media docila capusei)))) Ma conving iarasi a cata oara – trebuie de citit, de privit si de ascultat si printre randuri))))
  Dar din discutia dnului Mihai Ghimpu de ieri seara cu ministrii respectivi am dedus:
  1. Dnul Mihai Ghimpu nu este un nou tiran sau un nou dictator)))) Dnul Mihai Ghimpu este un om caruia ii place legea, normele democratice, adevarul si libertatea)))) Argumentele sunt evidente reeesind din discursurile sale rostite in cadrul discutiei de ieri cu ministriii structurilor de forta))))
  2. Dnul Mihai Ghimpu nu este o marioneta)))) Este clar ca se conduce de ideea depolitizarii ministerelor si punerea acestora in slujba cetatenilor RM indiferent de preferintele politice ale acestora))))
  3. Dnul Mihai Ghimpu nu a fost ales intamplator in functii chee ale statului)))) In RM sunt foarte multi cetateni onesti, intelepti, diplomati, buni cunoscatori ai artei politice, corecti, pragmatici, omenosi, simpli, modesti)))) Sunt foarte bucuros ca unul dintre acesti cetateni au ajuns sa ne reprezinte interesele majoritatii cetatenilor in organele supreme de conducere ale statului nostru))))
  4. Domnul Mihai Ghimpu nu va fi niciodata veriga slaba a Aliantei, ba din contra va fi intotdeauna temelia ei care nu va permite aparitia verigilor slabe in cadrul Aliantei))))

  Am scris despre aceste lucrurui nu pe motivul aducerii de laude sau lustruiri aparent prea devremi catre Alianata sau in special catre un lider al acestei Aliantei, dar pe motivul convingerii personale sincere in aceste afirmatii)))) Raman de asemnea increzut ca am ales corect si „preotul” spovedaniei mele )))) Bucuria mea n-are margini, bucuria mea sparge orice ermetizare))))) vreau sa ma impart cu toata lumea))))Am ales acest sait fiindca de fiecare data dandu-ma cu parerea pe pavlicenco.md am avut sentimentul ca am fost ascultat)))) Prin Alianta, prin comportamnetul ei, prin sperantele puse in noua conducere a RM devenim liberi, devenim cetateni ai unui stat bazat pe norme cu adevarat democratice, incercam sa credem ca nu e departe momentul cand ne vom integra si in familia europeana, incercam sa credem ca vom deveni in sfarsit si un stat modern si chiar prosper)))) atata optimism, atatea sperante)))) Sa nu fie dedeochi, intr-un ceas bun))))

 16. Pt Vlad

  Cind a candidat fiul lui Lucinschi pe lista PD pt 5 aprilie, Lupu nu era la PD. A candidat acolo pt ca un om intelept vede mai departe si nu pune ouale intr-un singur cos. Cind spun ca vede mai departe, era speranta ca va trece PD si ca era firesc sa fie distrasa atentia cine sta in spatele PL si PLDM. Eu nu sint mai bine informata, nu am nimic in comun cu Flux-ul. Urmaresc, pur si simplu, declaratiile lui Lucinschi si am facut legatura dintre mai multe elemente.

 17. Apel catre Mark Tcaciuk

  Nu stiu cum sa va zic, nici stimate si nici draga)))) Nu se intoarce nici mintea, nici limba, dar nici domnule nu pot sa va zic, o sa incerc sa ma adresez asa – tovarase Mark Tcaciuc)))) PCRM Dvs s-a epuizat completamente)))) a imbatranit poate prea devreme)))) si normal ca azi-maine isi va da suflarea)))) Daca va considerati un om destept impacati-va cu ideea ca asa va fi)))) Ati ales o strategie gresita, tactica DVS a falimentat, daca va considerati un om destept gasiti urgent alte solutii)))) Alte solutii sunt, insa ele nu au nici o tangenta cu denumirea de PCRM si cu fosta mascota a PCRM-ului pe nume Voronin))) Ma credeti ca lumea deja a uitat de Voronin)))) Va va fi foarte greu sa va despartiti de alura care pana ieri va insotea peste tot, non-stop, chiar si in somn, chiar si in vis)))) Nu uitati insa de o lege universala, nu inventati bicicleta si debarasati-va de mania atotstiutorului)))) orice inceput are si un sfarsit, orice sfarsit are si un inceput)))) anume un inceput si nu o continuare)))) atentie)))) tovarase Mark Tcaciuc

  Tovarase Mark Tcaciuc, normal ca ve-ti fi batuti cu pietre din toate partile, dar cum ati vrut altfel)))) DVS personal va-ti ales soarta aceasta)))) Poate de aceea ca sunteti sado-mazo, nu pot sa afirm cu certitudine)))) Experimentul DVS acceptat de Voronin spre implimentare s-a soldat cu un esec total)))) Acceptati rezultatul)))) Personal imi este jale de DVS fiindca suneti un om cu initiativa, dar proiectul DVS nu a a avut sorti de izbanda)))) Poate v-ati suprapreciat puterile, poate nu sunteti atat de capabil de ceea ce v-ati propus))) parea dintr-o parte si chiar eu personal credeam ca strategia PCRM vine din capul DVS, iar daca asa este atunci sa stiti ca pana nu demult va invidiam pentru maiestira DVS)))) Acuma insa m-am convins ca sunteti un om obisnuit, cu capacitati obisnuite, ba chiar sunteti si un mare loozer)))) De aceea, cred ca nu este cazul sa va ingropati tineretea relativa a DVS cu tinerea pantalonilor batranului muribund si in plus demoralizat si afecatat de o depresie psihologica irecuperabila.

  Si chiar daca acuma nu Voronin conduce cu PCRM dar DVS, trebuie sa acceptati ca PCRM chiar si fara Voronin n-are sanse de supravetuire)))) Daca DVS personal nu va ve-ti cnforma ideii sa anuntati colegii parlamentari de la Alianta ca ve-ti vota totusi pentru Marian Lupu la functia de Presdinte al RM, atunci ve-ti ramane la urna istoriei pentru totdeauna)))) Lasati intr-o parte convingerea gresita in unitatea din cadrul partidului coministilor)))) este o unitate de ochii lumii si deosebit de artificial)))) Daca ve-ti vota toti 48 sau acolo vre-o 40 de deputati comunisti pentru candidatura lui M. Lupu, acest fapt nu va schimba cu nimic din atitudinea catre DVS personal si catre oamenii apropiati DVS din partea opiniei publice)))) Initiativa trebuie sa fie preluata anume de catre DVS, lumea trebuie sa-l cunoasca pe Mark Tcaciuc ca un nou M. Lupu)))) consider ca acest fapt va fi un nou inceput, poate de data aceasta norocos in viata si in cariera DVS de mai departe)))) Si apoi sa mai ziceti ca va iau in ras))) sau nu va vreau binele))))

  Intr-un ceas bun, Moldova))))

 18. Pt Vlad

  Totusi, deputatii nu sint “niste deputati oarecare”, ci sint reprezentantii plenipotentiari ai populatiei. Neintelegeri intre Presedinte si Parlament au fost pe timpul lui Lucinschi, de aia s-a si modificat modul de alegere a Presedintelui de stat. Nu excludem neintelegeri intre seful de stat si premier – fiecare vrea mai multe prerogative.

 19. Pt dim

  Din fericire pentru simpatizantii mei, dar si pentru cei napastuiti, eu nu am parazitat deloc in Parlamentul trecut. Am cele mai multe interpelari, declaratii, luari de pozitie si sint chiar plasate pe blog, cel putin arunca o privire si parcurge-le. In fiecare noapte faceam interpelari pornind de la plingerile oamenilor, lucind pina la 3.00 dimineata… Nu scrie daca nu stii, mai teme-te de Dumnezeu.

 20. pt dna Pavlicenco
  Nu impartasesc opinia dvs despre Lucinschi. Cred ca-l supraapreciati. Daca ar fi fost cu adevarat intelept nu ar fi avut un asa sfarsit politic. Apoi, nu ar fi investit el cu fiul in PD atat de aiurea. M-a surprins si n-am inteles de ce nu a ramas Chiril Luc. la PD atunci cand era sigur ca PD va lua un procent bun.

 21. ptu: dim /ana+tol/

  Te roade, tol, te roade…..privind capusoiul, te vezi in oglinda…..ha-ha-ha-ha!
  Si mie mi-e greata chind privesc la acest capusoi….ptu ca te vad pe tine…..

 22. pt V.Pavlicenco
  tot de ce sânteți în stare este să scrieți interpelări
  știu eu cum se lobează în Parlament interpelările și cum se plătesc de cei interesați
  de asemenea, știu eu prea bine că interpelarea nu se mănîncă cu lingura, nu aduce bani în buget și nu achită salarii sau pensii
  toată opoziția ați făcut interpelări doar pentru a avea motiv de a ieși la microfon și pentru a beneficia de reclamă gratuită
  caracterul articolelor pe care le scrieți demonstrează încă o dată că sînteți niște extremiști periculoși
  apropo de frica de Dumnezeu – orice creștin trebuie să se teamă de Dumnezeu

 23. pt V.Pavlicenco
  dar nu vă neliniștiți prea mult, datorită acestor 4 ani în care ați tot scris interpelări și ați mers în deplasări peste hotare (și nimic alceva) veți beneficia de o super pensie de deputat
  așa că acum nu aveți decât să treceți de la scris interpelări la petiții
  să le scrieți toată ziua și toată noaptea
  baftă

 24. Multstimate dim,
  te-ai pornit cu rafale de mitraliera,dar nici un glonte in tinta.Toti astilalti, care citim si scriem pe blog, nu suntem cazuti de pe luna,sau adusi de cei cu farfurioarele,traim printre oamenii de pe pamint, si anume in Moldova,vedem si noi cine si ce face.Daca esti putin informat despre ce mai face D.Pavlicenco vino sa-ti spuna echipa de aici.
  Esti cam contradictoriu:”ma bucur că nu voi mai avea ocazia să te văd”––„pe curând”.Pai or il vezi pe om,or nu-l vezi?Ce umbli cu fundul in doua luntri?–Du-te incolo, vin-o-ncoace,sezi binisor,nu-mi da pace.
  Nu prea cred ca D.Pavlicenco are mare nevoie de sfaturile tale,cu ce drept vii si i le bagi pe git?Ce propuneri constructive ai adus prin invinuirile date,pentru dezvoltarea politica a tarii de mai departe?
  Nu te supara,dar esti dezgustator si distrugator.

 25. Pt Vlad

  Ca Presedinte – nu-l apreciez pe Lucinschi. In calitate de doritor sa il dea si el jos pe Voronin, care i-a dat Ordinul Republicii, cind era chiar martor in dosarul Pasat pe care, pe drept, l-a aparat – il apreciez. Asta, insa, nu inseamna ca imi pun ceva sperante intr-un viitor cu Lucinschi. Repet – nu e rau daca au facut ce au facut cu datul jos al lui Voronin, dar nu as vrea ca cei ce i-au ajutat PL si PLDM sa le ceara tribut ideologic si legat de orientarea politica a RM.

  Am avut in viata o ocazie intimplatoare si nefericita sa o cunosc pe sotia lui Lucinschi. Venise o delegatie de femei parlamentare si am fost la o receptie, la care, de fapt, eu nu trebuia sa fiu, dar m-au anuntat din greseala. Am vazut-o atunci pe Antonina, Dumnezeu sa o ierte, dar mi-a lasat o impresie mai mult decit amara. Nu voi detaliza. Stiu doar ca nu ne-a iubit profund pe noi, romanii din Basarabia.

  Am un prieten foarte erudit la Bucuresti, care imi raspunde uneori la intrebarile mele: „nu-ti pot spune nimic despre acest barbat, deoarece nu-i cunosc sotia”…

  Am auzit, insa, ca fiul Chiril e de treaba. Mai dubioase sint preocuparile celuilalt fiu, Serghei. Nu cred ca a gresit cind a investit cu fiul Chiril in PD. Cine stie cine si asupra la ce a insistat. Nu au ramas mai multi la PD, pt ca a mai decis cite ceva, se pare, si Lupu. Mai mult nu inteleg nici eu.

 26. Pt dim

  Vai de capul dumitale. Ce fel de lobby si plati intr-un Parlament comunist, cind deputatul din Opozitie nu poate nimic rezolva dupa lege? Sau esti din tabara comunistilor si stii foarte bine cu ce te ocupi dumneata cu toti impreuna cu cei gen Petrenco si Postoico? Ca asta se pare ca te-a suparat in comentariul meu.

  Superpensia de deputat nu este astazi superpensie, cu preturile si inflatia cunoscute. In plus, eu am fost de doua ori deputat, nu numai patru ani. Am fost sapte ani deputat.

  In deplasari in acest Parlament nu am fost, pentru ca amicii dumitale comunistii nu m-au inclus niciodata in nici o delegatie. Din 2006 am devenit deputat neafiliat si nicidecum nu puteam participa la vreo delegatie.

  Daca am fost peste hotare, am fost la invitarea directa din partea institutiilor occidentale. Chiar Ambasadele straine organizau ceva si tineau cu mine legatura direct, stiind prea bine ca aceasta conducere comunista a Parlamentului nu avea sa permita iesirea lui Pavlicenco peste hotare. Intre doua mandate de deputat m-am judecat cu Serviciul de graniceri si am cistigat procesul dupa cinci ani, din cauza ca nu m-au lasat de trei ori – fara motiv pe care sa-l spuna – sa trec frontiera moldo-romana. Acesta e adevarul, nu veninul comunist pe care il versi, din cauza agoniei in care va aflati, in sfirsit.

  In al doilea rind, am de gind sa-mi primesc pensia „de pe spinarea” poporului roman, nu al romanilor moldoveni din Basarabia, asupriti si vlaguiti de amiciii dumitale, coimunistii. Stai pe pace, nu voi minca piinea oamenilor calcati in picioare de voi. Iar in Romania nu voi primi pensie privilegiata, ci dupa cit am cistigat de pe unde am muncit in viata asta, stricata de ocupantii rusi.

 27. pt dim
  Acuzele de extremism aduse dnei Pavlicenco sunt total nefondate. Adevaratii extremisti sunt bolseviciii gen Petrenko, Misin, Klimenko etc., pe care ii sustii cu atata fervoare. Iar dumitale, ma ierti, esti lipsit complet de educatie si bun simt

 28. pt dim
  Corectare: Iar dumneata, ma ierti, esti lipsit complet de educatie si bun simt.
  Capusa insa e foarte sugestiva, poza respectiva pliindu-se perfect pe realitatea guvernarii VORoniste de opt ani

 29. Privind fuziunea PNL cu alte partide pot apara unele probleme. Se pare ca PNL e pe cale de disparitie si nu are cu cine veni la fuzionare. In discutii private domnul Severovan a declarat ca nici un sponsor nu mai vrea sa investeasca in PNL pentru ca proiectul Pavlicenco e mort. PLDM nu va accepta fuziune cu un partid care nu exista. MAE este un partid cu o dinamica in crestere se pare ca au si ceva finantare sunt prezenti cu actiuni in fiecare saptamina.
  Dar si cei de la MAE dupa experienta trista de participare impreuna cu PNL la 5 aprilie nu mai doresc sa colaboreze cu Pavlicenco.
  Asa ca mai bine e sa incercati cu PD poate va primeste Lupu si Serebrian cu conditia sa renuntati la NATO.

 30. Ptu: dim

  -„caracterul articolelor pe care le scrieți demonstrează încă o dată că sînteți niște extremiști periculoși”
  -„apropo de frica de Dumnezeu – orice creștin trebuie să se teamă de Dumnezeu”

  Incerc sa te inteleg si sa fiu mai tolerant cu d-ta, numai pentru ca spui ca si tu esti crestin si trebuie sa te temi de Dumnezeu. Sau poate te referi numai la altii?

  Arunci „Complimente” pentru V.Pavlicenco. Asa este?
  O vezi pe Pavlicenco „extremisti” la plural ??
  Pe cine mai vezi in „cosul” comun plin de extremisti?
  Esti slabut de tot nene.

  Din pacate, nu toti deputatii si ministrii, nu toti functionarii publici si alti conducatori de unitati au stiinta de a expune ghindurile pe hirtie. Mai bine zis nu au darul de a scrie .
  Dar au cap pe umeri, inteleg ca au carente la acest capitol si intervin cu rugamintea sa le ajute cei, care o pot face mai bine ca ei. Si daca d.Pavlicenco ii ajuta, mai bine zis lucreaza si pentru ei, este treaba lor sa fie recunoscatori pe cont propriu. Eu asa cred.
  Daca alolingvii erau pusi in situatie sa-si angajeze pe cont propriu traducatori, sunt sigur ca acestea invatau limba de stat foarte repede. Nu mai era nevoie de bilbieli in jurul limbii unui popor, nu mai era atita zarva in popor cu a doua limba de stat s.a.m.d.
  Si asa in societate oamenii comunica cum pot, dar in functie publica sa invete sau sa-si asigure traducerea pe cont propriu.
  Uite cu scrisul stam mai bine, fiecare roaga sa scrie cine poate mai bine, dar cu vorbitul inca se mai kk
  in sufletul poporului bastinas. Nu toti, dar multi imputiti, care invata limbi straine , dar categoric nu vor sa invete limba romina /pentru uz de serviciu/.
  Mai e o solutie: cei care nu cunosc limba si nu vor sa o invete sa ridice salarii mai mici ca altii. Pentru ca sunt mai costisitori pentru bugetul tarii.
  Functionarii publici, cunoscatori de limbi straine ridica adaus la salariu. Dar necunascatorii limbii de stat nu primesc o solda mai mica ca si cunascatorii limbii de stat. De ce ? Altfel cum vor fi ei stimulati sa invete mai intii limba romana si mai apoi engleza, germana, franceza si altele?
  Cunoasterea limbii de stat trebuie sa fie o conditie pentru cei, care rivnesc la functii publice. Dar daca sunt acceptati fara cunoasterea ei, sa plateasca din buzunarul propriu, asa cum o fac cei, care o roaga/ poate, nu stiu ca anume asa este/ pe Pavlicenco sau pe altii sa scrie pentru ei interpelari si alte texte.
  Bravo lor ca au curaj si bravo ei/lor ca poate sa le ajute. Ce sa te amesteci tu sau eu in relatiile lor ? Te doare capul ? Leaga-l cu o chirpa uda, este posibil, ca doar capul nu este cur, il poti lega…..

 31. ptu: d.Pavlicenco

  Nu prea cred ca dvs ar trebui sa visati la pensie din bugetul Romaniei.
  Cred ca sunteti un om cu destule merite si ati depus destula munca aici in tara si trebuie sa aveti toate pretentiile catre aceasta tara. „Pretentii” ar insemna sa muncim cu totii si mai bine si sa aducem nivelul pensiilor intregului popor, care a muncit si munceste in aceasta tara, la un nivel, care ar asigura un trai decent dupa o viata muncita din greu.
  Altfel, ce facem cu cei, care nu pot „visa” la pensie „de pe spinarea poporului roman” ?
  Este numai treaba lor sau si a politicienilor si guvernantilor nostri ?

 32. ce scirboasa poza…
  🙁

 33. Bravo, Dna Pavlicenco.

  Inainte si cu mai mult curaj. NU VA FIE FRICA, comunismul PICA.

  Ce sugestiva poza, exact ce a fost pcrm.
  Da, zic a fost, caci se umflase prea tare in pene si, iata, a plesnit!

  Acum nu-si mai poate aduna maruntaiele… este totalmente COMPROMIS.

  Unu! Doi! comunismul la gunoi!

 34. Dna Pavlicenco,
  cred ca NOI TOTI trebuie foarte serios sa fim gata de eventualele ANTICIPATE.

  kamunistii, vedeti, nici in brinci fiind, nu se potolesc!

  deci, sa nu ne lasam pina nu-i scoatem in afara legii…
  Sa se APLICE LEGEA!

  Nu va fie frica, comunismul pica…

 35. A plecat capusa comunista!

  A VENIT VAMPIRUL LIBERAL!!!

 36. Pentru Dim
  Imi pare ca esti un misogin complexat , iar de aici si toate atacurile impotriva dnei Pavlicenco.

  Asi vrea mult, ca sa apara in noul Parlament mai multe astfel de persoane cu caracter combatant (si de ce nu, printre ele sa fie si femei!). Nu pot spune ca de fiecare data, dna Pavlicenco in postura ei de deputat in fostul Parlament, m-a incantat, dar spre deosebire de altii a avut mult curaj.

  Referotor la articol.
  Cu alta ocazie mi-am exprimat parerea ca comunistii nu vor pleca de buna voie (imi era frica ca plecarea lor va putea fi si cu fortza), dar ma bucur ca nu am avut dreptate.>Da, ne asteapta zile grele, dar vom reusi neaparat sa ne curatim, cu toate ca maIe inca nevoie de mult timp ca sa ne curatam de acea sumedenie de capuse, care s-au bagat in trupul tzarii si societatii noastre.
  Iar Voronin cu suita sunt cele mai grase capuse. Mie, fotografia data de altfel foarte graitoare), mi-a facut asociere cu Voronin, care, tot furand si furand din averea tzari, carand si carand bogatzii, acusi-acusi va plesni!! Cred, de data aceasta nu voi da gres!

  Sunt mai multe preziceri, pronosticuri privind unitatea AIE si viitorul ei (chiar nu demult la JurnalTV, l-am ascultat pe Nazaria s.a.) Dar ,pana acum, Aliantza nu a dat-o in bara, sper sa mearga asa si mai departe!

 37. ptu: Arbaleta
  AIE nu are incotro! Nu sunt sinucigasi! Tradarea din partea lor, indiferent cine ar fi vinovatul, ar stirni furia alegatorilor dezamagiti si ar putea sa le sara „naravul” la toti din alianta!
  Din fericire, in parlament a nimerit o pleada de oameni noi, buni specialisti/mai putin politicieni de forta/, care vor invata mai repede arta politica. Multi deputati actuali, in special din PCRM, nu au fost, nu sunt si nu vor fi niciodata politicieni. Ei sunt „pensionari” in domeniul politicii. Stau acolo de numar si de ascultare a sefului. Precum sta un chine si asteapta „atas”-ul stapinului. Unii nici macar aceasta comanda nu o inteleg!
  Sper din tot sufletul sa nu se faca de ris din simple neintelegeri.
  Cu toate ca ma framinta un ghind, ca finantatorii partidelor sunt diferiti, scopurile sunt diferite si s-ar putea sa le fi dat comanda sa se uneasca pentru a da jos comunistii si pentru preluarea puterii, dar mai apoi sa le dea ordinul sa imparta „jucariile”. Adica sa distrame alianta si sa-si vada fiecare de interesele lor.
  Ma rog si eu la Dimnezeu sa nu am dreptate.
  Sigur, comunistii au dat peste cap toate limitele admisibile.
  Daca sustinatorii/finantatorii partidelor se vor multumi cu promovarea politicilor, care ar incuraja investitiile si astfel, dezvoltarea economica si rentabilitatea afacerilor, precum si acoperirea riscului de acaparare a afacerilor de catre cei de la putere, ar fi perfect. Dar mii teama sa nu doreasca sa imparta si ei sferele de influienta si noi tot jefuiti sa fim….
  Nu dea Domnul….

 38. Pentru Ionel,
  „Se pare ca PNL e pe cale de disparitie si nu are cu cine veni la fuzionare.”–noi mai traim inca,in ciuda unora.Ca Severovan ti-o fi ” declarat ca nici un sponsor nu mai vrea sa investeasca in PNL pentru ca proiectul Pavlicenco e mort.”-ti-a spus sa scape mai usor de tine,fiindca a observat ca nu esti in stare sa analizezi singur niste lucruri,ci poti sa mergi doar acolo,unde s-au pornit toti,si cu treaba si fara treaba.Si cit nu ti-ar fi explicat d.Severovan,totuna crezare nu avea sa aiba.
  Acum iti descriu un caz real:in anul 1987 am fost un grup de 20 persoane la Sanct-Petersburg(pe atunci Leningrad),dupa ce ocupasem locul inti pe republica la un concurs.Pe parcursul zilei erau organizate excursi interesante,insa aveam si timp liber pentru a hoinari prin oras singuri.Eu cu colega mea am cutreerat toate librariile din oras pina am gasit DEX roman,la noi in Moldova era imposibil sa gasesti asa ceva.Am cumparat cite un dictionar mare,ceva carti din domeniile specialitatilor noastre.Facind cale intoarsa spre hotelul in care eram cazati,in strada la o ferestruica se facea mare coada.Ajungind in dreptul celei cozi,am intilnit si colegi din grupul nostru cu genti mari si pline.Asteptau,facind si ei coada.I-am inmtrebat ce se vinde.Ne-au raspuns ca nu stiu,dar fac si ei rind sa vada.Noi ne-am continuat drumul.Seara la hotel intilnindu-i pe colegii ce facusera coada,i-am intrebat ce au cumparat.Ne-au raspuns ca nimic.Noi ne-am mirat.”Pai, zice o doamna,acolo era o maternitate”.Noi am facut ochii si mai mari.”Da,da,nu va mirati,cind am ajuns la ferestruica,ne-au intrebat:Cto u vas rodilsea,malicic ili devocica?Atunci am iesti din rind si am venit la hotel”.Povestind acest caz unl altuia am ris toti cu cea mai mare pofta.
  Insa nu o singura data analizez aceasta intimplare.De ce s-a intimplat asta?deaceea ca nu prea am fost obisnuiti sa analizam.Facem si acum coada fara ca sa stim de ce?nu suntem capabili sa vedem mai mult,decit ceea ce ne spune unul sau altul-dar astea trag la turta lor,ca a lor e mai buna decit a altuia,sau are interese mai nu stiu de care.D.Severovan a fost sincer in privinta: daca incerca sa te convinga niste lucruri despre PNL,totuna nu erai sa crezi.De ce:findca la momentul actual toti au facut coada la PLDM,ce rost are sa faci coada la PNL?Veti face coada acolo pina veti ajunge la ferestruica,pe urma va vor intreba:Cto u vas rodilisea?
  Cit despre MAE despre care spui ca” este un partid cu o dinamica in crestere se pare ca au si ceva finantare sunt prezenti cu actiuni in fiecare saptamina.”-nu e chiar asa cum spui.

 39. Sa-i multumim din tot sufletul doamnei Vitalia Pavlicenco pentru patriotismul ,de care a dat dovada in totii anii, luptindu-se aprins cu capusele komuniste.Nu ia fost de loc usor sa stea in apararea drepturilor si libertatilor noastre , de care unii deputati nu ca le-au promis, da le-au calcat crunt in picoare, pentru a se mentine linga Capusa Voronin, pentru a-si rezolva problemele personale.Libertatea si demnitatea sunt mai presus decit milioanele furate de pe spinarea acestui popor nenorocit de catre capusele komuniste.Eu cred ca va veni timpul cind milioanele furate se vor intoarce poprului inapoi pentru ridicarea bunastarii lui.

 40. Nu mai e mult si explodeaza :))

  Felicitari pt articol!

  Nu am uitat ca si PNL si MAE au contribuit la starpirea ciumei!

 41. am o mie si unu de argumente vizavi de prostiile voastre, dar nu am timp pentru voi, niste imbecili grețoși
  de obicei nu scriu pe forumuri, dar prostia peste care am dat (intâmplător) pe acest site m/a facut sa rabufnesc
  va salut si va doresc mai multa minte
  ciao

 42. Pt dim

  Ia nu ne mai „saluta”, daca rabufnesti. Noi nu venim in casa dumitale sa iti rabufnim. Stai acasa si rabufneste cit iti pofteste inima.

 43. Ohooooooooooo!!!! Se vede ca am atins privitor la Dim o coarda sensibila!!! Ma bucur, ca am avut dreptate!!! Si bagajul sau lingvistic, putin spus obscen, imi confirma supozitiile. Ma bucur ca s-a enervat, iar dna Pavlicenco are perfecta dreptate, stai cuminte acasa mai baiete si nu te apropia de forum, daca suntem atat de „gretosi”! I-asi mai scrie mai multe, dar nu merita un astfel de individ atentia noastra. Propun, sa nu reactionam, adica sa-i trecem cu vederea, nici sa nu ne implicam in discutii, cu astfel de tipi. Nu inseamna, ca nu asi accepta si opinii diferite de ale mele, dar in masura bunului simt si al decentei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *