Ca national-liberala, consider ca PD trebuie acceptat intr-o coalitie liberala. Iata de ce…

impreuna-cu-sotul-la-o-seara-oferita-de-union-fenosa.jpgioan-mircea-pascu.jpgArgumente mai pot fi o mie si unul. Eu le expun pe cele pe care le aveam scrise in in calculator din campania electorala. Inainte de alegeri, cind PNL a adresat scrisori de cooperare PL, PLDM, AMN si PD, am avut o discutie telefonica urmare a apelului din partea dlui Dumitru Diacov. I-am spus atunci ca doresc foarte mult si sper ca PD sa nu faca alianta cu PCRM. Dumitru Diacov a fost unicul lider care a raspuns scrisorii noastre… 

Partidul National Liberal a avut constant o pozitie anticomunista. In acest scop a participat la diferite proiecte politice, menite sa consolideze baza democratica a societatii si sa imprime ireversibilitate orientarii europene, inclusiv prin cooperarea dintre fortele de centru-stinga si centru-dreapta.

Mai multi dintre actuali national-liberali au facut parte in Legislativ din Alianta pentru Democratie si Reforme, in perioada 1998-1999, avind un comportament cooperant cu centru-stinga democrata, ce a participat la aceasta coalitie parlamentara. Prin acea coalitie s-a reusit crearea fundamentului pentru o societate care sa avanseze, prin reforme liberale, spre un sistem adecvat standardelor europene. Coalitia a promovat o guvernare de dreapta, fapt recunoscut de chiar membrii de atunci ai PD-ului. Coalitia a fost rezultatul cedarilor si al consensului politic, necesar intr-o societate distrusa de regimul comunist de factura sovietica.

Dupa modificarea regretabila a Constitutiei in anul 2000, ce a stabilit alegerea Presedintelui de catre Parlament (ca deputat, eu nu am votat a doua oara, cind legea a fost returnata de seful statului, deoarece nu am acceptat prerogativele prea sporite ale acestuia) si dizolvarea ulterioara a Legislativului, a inceput, dupa alegerile parlamentare anticipate din 2001, un proces intens de fuzionare intre fortele necomuniste. Acest proces a evoluat spre formarea, in 2003, a unui Bloc pentru alegeri locale – „Alianta Social-Liberala „Moldova Noastra”, transformat ulterior in „Alianta „Moldova Noastra”, ce a constituit nucleul Blocului „Moldova Democrata”, format din AMN, Partidul Democrat si Partidul Social-Liberal. Cele 34 de mandate, obtinute de BMD in alegerile parlamentare din 2005, au justificat unirea eforturilor formatiunilor de centru-stinga si ale celor de centru-dreapta.

(In imagini: La stinga – 1999, la Pentagon, in cadrul unei vizite din partea AP NATO, alaturi de ex-ministrul roman al apararii, Ioan Mircea Pascu. La dreapta – 1999, la o seara oferita de Union Fenosa, impreuna cu sotul, presedintele Asociatiei hispanistilor din RM. Eu eram seful grupului de cooperare parlamentara moldo-spaniola).  Plecarea ulterioara a Fractiunii PD din BMD nu a fost salutata de societate, pentru ca a fost votat ca Presedinte al R.Moldova Vladimir Voronin. Insa vina pentru aceasta plecare revine tuturor care nu au reusit sa consolideze o pozitie comuna anticomunista in ipostaza de Opozitie. Se stie – victoria are prea multi parinti, iar infringerea este orfana. Chiar daca acea pierdere a BMD nu a fost decit tot rezultatul fraudei comuniste. Trebuia mai mult dialog pentru ca liderii PD (Dumitru Diacov), ai ulteriorului PSD (Dumitrui Braghis) si PSL (Oleg Serebrian), impreuna cu Fractiunile conduse de ei, sa ramina in Fractiunea BMD.

Spre deosebire de fortele de centru-stinga si de centru-dreapta, care au demonstrat, inca in 1998-1999, ca fortele democratice liberale si social-democratice trebuie si pot colabora pentru binele societatii, comunistii au polarizat continuu societatea, impartind-o in cei care vor cu adevarat o cooperare strinsa si civilizata cu Romania si cu Europa si cei care doar fac asemenea declaratii demagogice.

PD a depus eforturi, inca pe cind Vladimir Voronin avea 40 de deputati, intre 1998-2001, sa il civilizeze pe acest lider comunist si sa-l atraga de partea fortelor proeuropene, democratice. Din pacate, asta nu s-a reusit, dar intentiile si actiunile au fost concrete.

Chiar si in 1998, cind exista in formula sa politica de atunci, PD a acceptat o cooperare cu fortele de centru-dreapta, si nu cu PCRM, fapt ce nu i-a fost iertat nici de comunisti, nici de Petru Lucinschi. Acestia, impreuna cu PPCD, au darimat in consecinta Alianta pentru Democratie si Reforme.

Liderii PD au acceptat o cooperare cu fortele de centru-dreapta si atunci cind au aderat la Blocul „Moldova Democrata”, acceptind votarea candidaturii PCRM la functia de sef de stat la sugestiile occidentalilor care, evident, au gresit. PD-ul s-a indepartat de PCRM cind s-a convins ca PCRM si Voronin nu si-au respectat angajamentele asumate la obtinerea voturilor pentru alegerea unui sef de stat comunist.

PD-ul a fost partidul care a mai facut un pas spre dreapta cind a facut o aliere cu Partidul Social-Liberal, partid care a promovat constant reformele democratice si orientarea europeana.

Dupa trecerea fostului comunist Marian Lupu la PD, social-democrati romani, in speta Titus Corlatean, a facut un apel de unificare a fortelor social-democrate, care sa aiba o ferma orientare proeuropeana, sa nu fie prorusesti si susceptibile de revenire la o cooperare cu PCRM.

Presa din R.Moldova invoca, de asemenea, constant necesitatea crearii unui pol social-democrat national, proeuropean, care sa completeze spectrul politic si social in R.Moldova. PD are o asemenea sansa prin oamenii pe care ii atrage si ii promoveaza, fiind, dupa cum spun social-democratii romani, un „partid al cadrelor”.

Daca dorim sa obtinem o majoritate necomunista, este necesara o cooperare pentru Europa intre forte social-democrate si liberale. In caz contrar, fortele democratice de dreapta si centru-dreapta se vor mentine la cota de 30-35 la suta, ceea ce este insuficient pentru o guvernare proeuropeana.

Ca national-liberala, cred ca trebuie oferita o sansa celor care declara ca se reorienteaza definitiv spre Europa, pentru a fi o forta ce va coopera cu celelalte partide, liberale, de centru-dreapta, ce au trecut pragul electoral pentru a intra in Parlament, pentru a nu dezamagi electoratul necomunist. Credem, la fel ca si exponentul social-democratiei din Romania, unde a fost posibila o cooperare intre PSD si PDL, ca o cooperare politica mai larga in numele integrarii europene va insemna reconcilierea societatii si consolidarea, prin actiuni concrete, a statului R.Moldova ca viitor stat membru plin al NATO si UE.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

59 Comments

Add a Comment
 1. DEAR FRIENDS,
  The gifts you have to give are multitudinous and magnificent — and your time to give those gifts has only just begun.

  The life events of this moment are being placed in your experience to provide you with a perfect context within which to experience the true wonder and glory of Who You Really Are. Honestly, without a lot of fluffy talk, it is time for you to know and to express the fullness and the richness of how wonderful, of how special, you are.

  These events, the occurrences of these days and times, the challenges in your life right now, are designed by you (at a very high level) to give Little You a chance to experience and express Big You…right here, right now. Take a look at what you are facing in this moment, on this very day.

  Do you think this is by accident?

 2. Este un singur motiv pentru care trebuie acceptat, pentru ca fara el nu se poate)

 3. ieșirea dvs din cursa electorală probabil a mai adăugat un mandat opoziției, ceea ce este important, aș vrea să cred că acesta a fost un simplu gest din partea pnl.

 4. DA, DAN AI DREPTATE .. Pacat ca 3 napoleoni trebuie sa accepte un „smecher” , dar din 2 rele il alegi pe cel mai putin rau. Sa speram ca n-o sa fuga de unde a”fugit” , dar , poate isi gaseste cativa „tovarasi” de odinioara si-i aduce in partidul lui .. si sa se injghebe o coalitie cu cele 3 partide liberale .. ce sa-i faci, putea sa fie si mai rau , caci in Moldova rusificata si dezinformata si cu partidul comunist ,care a monopoluizat nu numai resursele , dar si „aerul libertatii „, a fost greu de ajuns la acest rezultat . Acum s-a facut un pas mic , care daca va fi intelepciune si solidaritate VA DEVENI MARE >> Poate ca ne vom intalni un UE intrun viitor nu prea indepartat. MARE ESTE PUTEREA LUI DUMNEZEU !

 5. Madam Pavlicenco? mai departe unde? sau? am papat banii, dupa? cum stati cu rapoartele la CEC? dar Ghigantul micului sex moldovenesc petrenco? pe cine ati desrvit? Argumente mai pot fi o mie si unul. Eu le expun pe cele pe care le aveam scrise in in calculator din campania electorala. – nu vi se pare ca e un sex oral? din partea PNL?

 6. de asa mizerii, imi e greata. oricum, va-ti facut treaba. bravo. sugeti tsitsa! daca au sa va o de-ie!
  Doar Va rog, nu ne speriati cu postul pe care o sa-l ocupati de Ministru al Apararii Patagoniei!!!! Iaka toata armata Transnistriei o sa capituleze in fata DVS.!!!- ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sau poate o sa Va adresati la stapin dupa ajutor? – Ruminia?

 7. incercati sa Va coagulati timpeniile cu cele ale lui serafica cu burtica. o sa fie super!!! oricum, oamenii seriosi nu Va i-a in seama.

  si unde sunt fraudele? Madam Frauda?

  unde sunt prostiile declarate anterior?

  buletine prelucrate chimic, comunisti cu coada in iad?

  dar poate voi sunte-ti dracii?

 8. si principalul. eu nu pot sa inteleg (ajutor- dar ce are familia DVs. cu cronica vietii societatii politice,econom, etc.)? iaka si eu am gramote de la NATO (structuri), de la institutii unde am facut studii!!!

  Dar eu nu afisez nu la tema foto cu copiii mei pe timpul cind am fost in Cuba? (da eu acolo nu am fost, spre deosebire de Dvs.). Adica nu public nu la tema foto despre ce imi vine in capul meu fost in Cuba!?

 9. Diacov este unicul (UNICUL!) politician basarabean, care a demonstrat model de
  compromis principial. Si anume:

  Diacov, UNICUL POLITICIAL-lider BASARABEAN, a cedat sefia
  partidului sau, s-a plasat in lista electorala tocmai pe locul SASE, si… A CASTIGAT!

  Cu
  asemenea politicieni se poate de discutat! Abordati-l cat mai repede!
  Altfel, il
  vor aborda comunistii si realizarea cauzei nationale se va stopa!

  Secundo.
  Desi este carierist sadea, Marian Lupu este totusi european Langa el stau de asemenea personalitati orientate distinct spre Europa: Val. Lazar, Andrei Popov, Ig. Corman etc. (Sa nu uitam de insusi D.Diacov).

  Va fi o badaranie politica incomensurabila respingerea unei atare echipe,
  Arta politicii consta in a-ti face prieteni politici, nu in a te izola.

 10. Mai, Marcu, vad ca nu ai somn de atita rautate.

  Du-te si te trateaza de insomnie…

  Oamenii buni cauta solutii ca sa scoata tara din criza, dar tu numai incurci lumea…

  Du-te la culcare, ca fara tine mai usor o sa fie.

 11. Nina Gonta,

  Sa stii ca Moldova va putea iesi din criza numai atunci vom AVEA LIDERI BUNI
  si cind lumewa se va invata sa respecte EFORTURILE LOR.

  Daca sunt alesi de catre noi, acum sa-i sustinem! Altfel, ne compromitem pe noi insine!

  Mai dati seama se scrii! Oameni ideali nu sunt.

  Dar daca noi ii vom sistine, ei vor aveam o abnegatie mai mare
  si vor munci cu mai mare tragere de inima.

  Luati aminte si inteleptiti-va!

 12. NOI acum trebuie sa multumim lui DUMNEZEU ca aceste 4 partide s-au unit.

  Sa multumim lui Dumnezeu ca Lupu, iesind din pcrm, de fapt,
  a rupt o bucata din el si astfel ne-a asigurat vicxtoria in aceste alegeri
  sa multumim, ca Lupu, dupa ce a promis, nu ne tradeaza!

  sa multumim lui Dumnezeu in general ca ne-a lasat o cale deschisa

  si ca avem rezultatele aceste care ne mai salveaza si ne mai da o sansa sa inaintam.

  Fiti recunoscatori dlui Lupu, si el isi va folosi capacitatile pentru Moldova.

  Incurajati LIDERII caci ei au nevoie de sprijinul nostru!

  Ei nu ne tradeaza, deci si noi sa-i sustinem!

 13. Pt Marcu

  Sinteti bolnav.

  Frauda a fost, daca nu era, asa cum spune multa lume buna, comunistii ar fi avut 30 la suta maximum.

  Inca din campania electorala am prevazut ca de PD va depinde viitoarea coalitie. Cele trei partide liberale nu au luat 62 de mandate dupa nevotarea Presedintelui si provocarea de alegeri anticipate.

  Articolul meu este si o incurajare, aratind partea pozitiva a parcursului PD-ului, ca sa nu mearga acesta cu comunistii. Nu va place asta cumva?

  Legat de toate celelalte mesaje:

  Familia mea are ce are cu blogul meu. Repet pentru cei superretardati: Nu vizitati blogurile care va supara, jignesc sau enerveaza. Fotografiile sint din perioada primului meu mandat, prin care am vrut sa arat ca atunci nu doar comunistii faceau manifestari publice. In acea perioada 1998-1999, in Moldova a fost libertate si eu – ca si mai multa lume – avem amintiri placute.

  Am sa pun si fotografii din Cuba. Pentru ca a fost o perioada frumoasa din tineretea noastra, unde si cind ni s-a nascut si fiica, pe care am crescut-o, acolo, pina la 11 luni. Cu asta m-am ocupat ca „gospodina” in Cuba, nu cu ceea ce tot pretindeti sa „deconspirati”. Sotul si-a satisfacut serviciul militar ca traducator militar. Avea 25 de ani. Nu avem nici un fel de datorii pe constiinta. Nici una si inteleg bine ca asta va innebuneste.

  Se pare ca aveti vreo 34 de ani. Cam obraznic pentru aceasta virsta. Chiar altceva nu va reuseste?

  „Prostiile”, despre care spuneti ca le-am declarat anterior despre frauda au fost confirmate, ca vehiculare, si de Urechean, si de Chirtoaca. Este altceva cit e de greu de depistat. Ceva in schema comunistilor pare, insa, sa nu fi mers pina la capat, probabil pt ca si cei ce se credeau suta la suta ai lor s-au cam saturat de ei. Insa nu cred ca 45 de mandate sint cistigate de comunisti fara frauda.

  Eu nu am nevoie ca cineva sa ma ia in seama. Scrieti-va asta indesat pe frunte. Eu imi caut de viata mea, dupa ce mi-am facut datoria de cetatean liber, care vrea sa traiasca intr-o tara libera si dupa ce am chemat lumea sa nu voteze pentru satrapii bolsevici. Deplingeti cumva pierderea alegerilor de catre PCRM?

  Nu am de supt nici o „tsitsa” si nu am nevoie, repet, de nimic de la nimeni. Poate e greu sa va imaginati asta, gindidu-va la persoana dumneavoastra, dar incercati, poate va iese ceva.

  Nu sperii pe nimeni cu nimic. Nu pretind la nici un post in Guvern, cu atit mai putin la postul de ministru al apararii. Faptul ca sinteti atit de agresiv la adresa Romaniei, al carei nume nici nu stiti cum sa-l scrieti corect, arata ca sinteti din zona comunistilor.

  Si, totusi, sinteti bolnav. De rautate sau de xenofobie, dar sinteti. Va asemanati mai curind apucatilor comunisti Mark Tkaciuk ori Grigori Petrenko.

 14. Buna dimineata, MOLDOVA,

  Iata, suntem la UN NOU start, suntem la inceputul unei noi etape. Avem mult de munict toti impreuna,
  Dar suntem plini de avint si de entuziasm, pentru ca vedem in fata un viitor MINUNAT!

  Avem LIDERI buni care nu ne-au tradat in clipe de cumpana!
  Avem LIDERI care IUBESC acest popor! Avem LIDERI care vor scoate tara din criza!
  Avem LIDERI intelepti si inteligenti, in care PUTEM AVEA INCREDERE!

  Pentru toate acestea, DOAMNE, MILOSTIVE, iti MULTUMIM si ne BUCURAM din toata inima!

  Te rog, Doamne, BINECUVINTEAZA LIDERII NOSTRI, ocroteste MOLDOVA in continuare!

  Ajuta, Doamne, LIDERII NOSTRI ca ei sa poata rezolva cu succes problemele stringente,

  caci vrem sa train in pace si in belsug, in armonie cu toata lumea, in dragoste si considerare reciproca!
  Caci, Doamne, noi nu vrem rau nimanui!

  Doamne, Tu esti Pastorul nostru SUPREM, Tu esti MINGIIETORUL SI SUSTINATORUL nostru!

  Doamne, fa asa ca LIDERII nostri sa cinte in inima lor DE BUCURIA SUCCESELOR CE VOR URMA
  tot asa cum cinta IMPARATUL DAVID in Psalmul 23:

  “DOMNUL E PASTORUL MEU, NU VOI DUCE LIPSA DE NIMIC!
  EL MA PASTE IN PASUNI VERZI, EL MA DUCE LA APE CRISTALINE…”

  DOAMNE, TE LAUDAM SI TE BINECUVINTAM SI ITI MULTUMIM CA NE UMPLI INIMA CU ACEASTA BUCURIE IMENSA,
  caci ne simteam ai nimanui… RATACEAM PE CAI STRAINE…
  DOAMNE, ITI MULTUMIM PENTRU ACEASTA ARMONIE PE CARE O SIMTIM IN INIMA
  SI CARE VREM SA FIE INSTALATA IN SOCIETATE,

  DOAMNE, ITI MULTUMIM CA ESTI CU NOI!

 15. bravo dna Pavlicenco pentru opiniile sanatoase care le-ati prezentat.

  As adauga un lucru ca ESTE ESENTIAL CA GUVERNUL SA FIE FACUT CAT MAI REPEDE si sa inceapa curatirea sistemului de toate persoanele care trag in jos administratia si economia Rep Moldova, si acest guvern sa ia masurile absolut necesare si urgente pentru a face asa incat Rep Moldova sa nu cada intr-o groapa a crizei mondiale.

  Acest guvern viitor PLDM, PL, PDM si AMN trebuie sa isi intre in rol, si NU TREBUIE SA SE GANDEASCA ACUM LA „PRESEDINTIA REP MOLDOVA” !!!

  Este prematur si nu vor putea sa obtina voturile acum inainte de formarea guvernului pentru simplul motiv ca

  [1] PCRM nu va da voturile pentru presedintele „opozitiei”
  [2] dar anumiti membri ai PCRM ar putea da cateva voturi necesare alegerii presedintelui „opozitiei” dar nu fara un guvern in functie pentru ca PCRM inca VOR SPERA CA PDM sa faca guvern cu ei cu PCRM !!!

  Eu cred ca este o sansa imensa ca PLDM, PL, PDM si AMN sa joace IN FORTA SI FARA COMPROMISURI FATA DE PCRM pe care il pot zdrobi cu usurinta !!!

  Trebuie in primul rand sa faca guvernul pentru A ARATA PRIN FAPTE HOTARAREA ACESTUI GUVERN DE A SCHIMBA LUCRURILE IN TARA ASA CUM ALEGATORII CARE AU VOTAT DORESC ACEST LUCRU.

  Apoi anumiti comunisti din PCRM vor ceda si se vor alia PDM si astfel se va putea alege si presedintele cu usurinta.

  Sper ca PLDM, PL, PDM si AMN sa isi dea seama ca de fapt EI DETIN TOATE CARTILE IN MANA chiar daca nu au majoritatea pentru presedintie, pentru ca indirect au puterea totala in Rep Moldova.

  Important este sa INTELEAGA toate aceste 4 partide ca au o sansa istorica de a aduce PCRM la groapa de gunoi a istoriei unde ii este locul si ca la viitoarele alegeri peste 4 ani daca actioneaza asa cum se asteapta cetatenii Rep Moldova, atunci PCRM nu va mai intra in Parlamentul Rep Moldova.

  Si sa nu se grabeasca dupa 4 ani vor fi alegerile unde vor avea procentele ca partide stabile si mari, si apoi peste 8 ani vor putea incepe o lupta electorala de lupta concurentiala politica INTRE ELE.

  Democratia este un proces care ia timp, iar asezarea partidelor deasemenea ia timp, dar este un proces necesar.

  O lupta continua inca 4 ani de zile si apoi vom avea peste 4 ani ALEGERI DEMOCRATICE NORMALE (daca nu peste 4 ani, atunci sigur peste 8 ani).

 16. FR%F

  BRAVO, AVETI DREPTATE:

  Arta politicii consta in a-ti face prieteni politici, nu in a te izola.

 17. „PD tre acceptat ?” :))
  poate PD „tre sa accepte ?” :))
  credca a fost o gresheala de tipar ;))

 18. UP,
  Unde ai disparut??

 19. Ryunoske
  Retragerea din cursa electorala a PNL nu a fost un simplu gest. A fost o decizie a organelor de conducere a PNL, care au decis sa promoveze imaginea partidului pe toate caile posibile si sa faca auzita vocea partidului, care indeamna oamenii sa voteze partidele democratice parlamentare.
  PNL nu numai ca s-a retras in timp util, ca sa nu nimereasca in buletinele de vot si sa bulverseze alegatorul, dar si a muncit in terotoriul tarii pentru ca democratia sa fie instaurata in Tara.
  PNL va fi si in viitor un partid activ, care va sta la vege sa nu o apuce haisa spre didtatura sau spre fagasul plin de lenevie cei alesi la putere.
  PNL va participa neaparat la alegerile locale.
  Nu trebuie instaurat monopolul partidelor, dar fortele trebuie sa fie cooperante si sa faca tot ce se poate pentru a obtine prosperitate in aceasta tara si a parcurge chit mai rapid calea integrarii europene.

 20. Pentru Valenta

  Uite, Valenta, eu an atare mod imi exprim revolta fata de d.Pavlicenco.
  Atit timp chit dinsa v-a lasa postate pe blog texte josnice in adresa d-ei , spre exemplu cum a lasat textele lui Marcu, eu no voi comunica pe acest blog.

  Nu cred ca democratia inseamna si ca unii prapaditi tip Marcu sa strice dispozitia vizitatorilor blogului.
  D-na Pavlicenco sa decida: il da la spam pe Marcu si cei ca el sau se trece blogul domniei sale si fara mine.
  Eu accept orice opinie, care se pune in discutie, dar nu si atacul asupra persoanei, incercarea de a injosi public o personalitate ca Pavlicenco.
  Nu merge vorba numai de Pavlicenco, nu accept in general comunicarea intre oameni in maniera aceasta josnica ori astfel imi stric dispozitia . La ce bun ? Mai bine fac ceva util.

  Rabdarea trebuie sa aiba un capat.

 21. to:Valenta
  Pe Marcu in loc de NATO si CUBA l-am trimis in….”origine”.

 22. UPS,
  „eu no voi comunica pe acest blog.”–-UPS nu ai dreptate.Esti un vizitator interesant,cu idei frumoase.Mai bine sa-l alungam noi toti impreuna pe Marcu,care de fapt este o relicva a trecutului.Ce e adevarat,pe asta nici in muzeu ca expozitie nu poti sa-l pui.
  Si mai cred ca,nu prea face sa spurci originile cu asa tipi.Astea tip Marcu, au degradat pina intr-atit, ca nici nu stii ce piedeapsa ii poti da.

  „…nu accept in general comunicarea intre oameni in maniera aceasta josnica” –-esti foarte corect,si eu gindesc la fel.Insa ce naiba sa facem, daca au si ei dreptul la existenta.
  Sa speram si noi, ca inter-o buna zi „dintr-o coada de caine,vom reusi sa facem o sita de matase”.Sa mai asteptam pina a intelge ceva din aceste mesaje.
  Si mai cred ca, numai din ciuda si invidie scrie in felul asta,fiindca de altceva mai destept nu e in stare,insa tare vrea sa fie luat in seama.
  Uite, Marcu, vezi cit de bagat in seama ai devenit?

 23. NINA,
  sa nu-l mai bagam in seama pe Marcu si altii ca dinsul…
  caci ei vor cu orice pret atentie deosebita.

 24. UP,
  te inteleg, dar daca tu vei lipsi si alti oameni cumsecade ca tine,
  dam locul celor ca Marcu???

  Cred ca Dna Pavlicenco trebuie sa faca ordine…
  Libertatea nu inseamna acceptarea porcariilor.

 25. Valenta,
  sunt de acord cu Dumneata.

 26. To: Nina, Valenta
  Nu pot sa fiu la fel de linistita, chind ” penita” schirboasa a unora ca Marcu injosesc persoane demne, pe care le respecta marea majoritate.
  Un Marcu, eu nu pot fi indiferenta si sa rabd porcariile lor.
  Deacea, d.Pavlicenco ori ii arunca pe ei la spam, ori eu nu vreau sa-mi cauzezi disconfort in viata mea peronala.
  Nu pot rabda pe cei, care lovesc miseleste!

 27. UP,
  esti prea categoric!
  Si iti impui punctul tau de vedere si o obligi prin asta pe dna Pavlicenco ce sa faca.

  Asta nu este libertate! or: Libertatea nu este doar pentru o persoana!

 28. SĂ SE ÎNŢELEAGĂ ODATĂ DE UNDE VINE RĂUL ! Pentru proruşi. VALABIL PENTRU TOŢI. Înţelege Vitalie, că în rahat suntem toţi darr. Fă o analiză,cum şi de ce ? 1- Cum,am ajuns până în aşa hal? Snegur – vulnerabil, nu ştia cine e. 2- Lucinschi – a) – legalizază pc b) -aşa cum a fost susţinut de rusia şi de ruşii de aici, el merge la cel mai important lucru pentru populaţia pro rusă, el susţine,(ca de altfel cum şi acuma) egalizarea şi legalizarea limbii ruse în stat. ŞI aici apar foarte multe divergenţe, ce şi sa dorit. Moldovenii valoare minimă, ruşii facilităţi, te angajezi-rusa, şi tot aşa. c) privatizăi, distrămări, devalorizări. 3 – Voronin – a) înfiinţează pcrm b) iar, susţinuţi de ruşi. Campanie electorală. Cadouri, promisiuni, vânzări de pâine cu 16 bani,multe. Câştigă. c) Împuternicit, schimbă-modifică legi. Însă pentru susţinere populară el abordează teme, adăugăm l rusă, româna nu ne place,”hai moldoveneasca” şi îşi şterge cicioarele cu ea.Întrun cuvânt, fărădelegi. Răchetul se legalizază , intră în polic,parlament, alte conduceri. Dece am ajuns? mai sus explică. Acum să eşim din rahat dar fără cultură? Dece? Cear fi asta? Da ce este?- Debilizare de naţiune. CREDEŢIMĂ OAMENI BUNI; RUŞI UCRAINENI ŞI ALTE MINORITĂŢI NAŢIONALE. -O LIMBĂ FĂRĂ CULTURĂ,NU EXISTĂ; şi viceversa. Acum vă întreb . Europa suntem noi , sau noi suntem în europa 1905-1917??? Cu televeziunea tot probleme. Mai ştiu un lucru. Noi moldovenii suntem cam leneş la învăţat, darr se vede că ruşii cei mai mulţi nu ştiu măcar să înţeleagă limba autohtonă…Aveţi de ales pe viitor. OR NE ŢINEM DE RUSIA ŞI RUSA: OR SUSŢINEM NEAMUL ŞI LIMBA LUI CORECTÂND TOATE GREŞELILE DE PÂNĂ ACUM. Şi să intrăm în Europa cu demnitate. valabil de corectat,de preluat VRI. 30,07,09

 29. La ce se referă Regalian . SĂ SE ÎNŢELEAGĂ DEUNDE VINE RĂUL: –виталий 29.07.2009

  лично я голосовал за вашу партию!! потому как я против коммунизма! но ваша политика тоже слабая ни каких конкретных предложений! думайте как вытянуть страну из дерьма!! чтоб мы гордились что мы молдовани а не царане!!!

 30. Ati vazut ce face o infectie minuscula cu numele codat „MARC”,sa intimplat exact cea ce o fi asteptat (sa strice buna dispozitie) sau poate ma gresesc,poate ca singur era fara dispozitie si incearca sa-i agite pe altii,oricum bine ar fi sa nu atragem mult atentia, caci presupun, ca exemplu,ca a votat pentru cei sapte”MAGI” iar rezultatul a fost cel care afost. Noi acum avem multe de facut, iar cainii lasatii sa latre. Cea ce e scris in articolul de mai sus oare noi nu stim?.. Totu-si in retiaua internet se vor gasi foarte multi care citind cu atentie asemenia articole vor pricepe ca acesta-i un indrumar CORECT.

 31. Vulturul Brancovenesc

  Atentie la aceasta stire !
  Serviciul de Informaţii Externe (SVR) al Rusiei a transmis în data de 23 iulie regimului separatist pro rus de la Tiraspol, însărcinarea de a organiza trecerea „în deplină siguranţă” pe teritoriul transnistrean a lui Vladimir Voronin şi a 18 demnitari ai regimului de la Chişinău, în cazul în care regimul comunist nu se va putea menţine la putere după 29 iulie, iar fuga pe cale aeriană ar fi compromisă, transmite Romanian Global News, citând surse de la Tiraspol.
  În acest sens miliţiile transnistrene împreună cu agenţi operativi ruşi trebuie să fie gata de a interveni inclusiv în afara teritoriului transnistrean pentru a-i crea un culoar de trecere sigur dictatorului comunist şi familiei acestuia, precum şi celorlalţi demnitari de la Chişinau.

  În dispoziţia SVR-ului se arată că Armata Naţionala a Moldovei ar putea să devină ostilă grupului de demnitari, iar în acest caz regimul de la Tiraspol trebuie să asigure forţe suficiente pentru a descuraja o astfel de tentativă.

  Surse ale Romanian Global News de la Tiraspol au declarat de asemenea că în ultimele zile au sosit la Tiraspol mai multe detaşamente ale forţelor speciale GRU (Serviciile de Informaţii ale Armatei Ruse), care au executat deja misiuni de recunoaştere inclusiv în Chişinău şi în majoritatea oraşelor din R. Moldova. Acestea ar urma să îndeplinească misiuni de diversiune împotriva unităţilor Armatei Naţionale a Moldovei precum şi împotriva unităţilor Ministerului de Interne care ar deveni ostile puterii comuniste de la Chişinău.

 32. Pentru Nina, Ceslav, Valenta

  Eu ramin in continuare pe punctul de vedere ca d-na Pavlicenco trebuie sa-i arunce la spam pe cei, care nu se invata sa comunice civilizat asupra temelor de interes public sau alte teme, care sunt propuse spre discutie de Pavlicenco si alti vizitatori.
  Nu doresc sa citesc mirsavenii, pentru ca nu pot sa le trec cu vederea, imi ramin in creier ca si mutra imaginara a acelui, care posteaza mirsavii.
  Vreti sa spuneti ca voi puteti pur si simplu trece cu vederea? Pe voi nu va afecteaza in niciun fel? Oare si doamna Pavlicenco le trece cu vederea si nu o afecteaza nici intr-un fel nici pe ea ? Da poate ca inca si ii place ?
  Am vazut pe mai multe bloguri caraghiosi din acestea, care probabil au un singur scop: al vampirismului, chind altora le este rau, lui ii este bine si deacea fac peste tot si intotdeauna numai rau.
  Sa va fie de bine.
  Libertatea are limita, este admisa pina acolo, unde aceasta mare libertate nu incurca celora din jur. Eu consider ca pentru cei dezmatati trebuie sa fie intreprinse constringeri, sa nu ne strice linistea noastra si sa nu ne provoace schirba.
  Unul din acestea este Marcu. El trebuie constrins prin aruncarea lui la spam pina la deprinderea de a respecta si atunci sa fie admis.
  Are toate sansele:sa-si schimbe nick-ul si sa participe normal la discutiile de pe bloguri. In acest caz nimeni nu va sti niciodata ca pe undeva mai scrie si Marcu, dar daca vom sti ca Marcu si-a schimbat macazul din rau spre bine, trebuie sa ne bucura.
  Asta am dorit sa spun.

 33. Atentie,
  iata ce scrie

  103. Amadeus, ora: 14:30; 31 iul 2009
  .
  Lupu prea mare importanta isi da,la fel cum PD-ul,asa poate sa procedeze si PLDM-ul si PL-ul sa inainteze conditii pentru voturile sale.
  Dar cred ca ei ,si mai ales Lupu trebuie sa demonstreze alegatorilor ca el intr-adevar s-a dezis de comunism si de Voronin.
  Si el ar trebui acum sa-si inchida pliscul si sa nu inainteze conditii,NOI inca n-am uiat unde el a fost pe 7 aprilie si de partea cui a fost,si ca el inca trebuie sa raspunda in fata legii pentru crimele din 7 aprilie,caci cum este alde Voronin,Papuc vinovat de tot ce a fost ,in aceeasi masura si el,asa ca repet, sa-si tina ciocul mic si sa accepte propunerele opozitiei ,ca altfel plange puscaria dupa el.

 34. to: Nina

  -„Si mai cred ca,nu prea face sa spurci originile cu asa tipi.Astea tip Marcu, au degradat pina intr-atit, ca nici nu stii ce piedeapsa ii poti da.”

  Nina, daca nu ai stiut, iti spun eu: pentru mine a trimite in „origine” inseamna a trimite in p…a muma-sa.
  Eu nu pot scrie si spune direct, popular adresa unde vad ca trebuie sa fie trimis.

  Eu ramin in continuare pe punctul de vedere ca d-na Pavlicenco trebuie sa-i arunce la spam pe cei, care nu se invata sa comunice civilizat asupra temelor de interes public sau alte teme, care sunt propuse spre discutie de Pavlicenco si alti vizitatori.
  Nu doresc sa citesc mirsavenii, pentru ca nu pot sa le trec cu vederea, imi ramin in creier ca si mutra imaginara a acelui, care posteaza mirsavii.
  Vreti sa spuneti ca voi puteti pur si simplu trece cu vederea? Pe voi nu va afecteaza in niciun fel? Oare si doamna Pavlicenco le trece cu vederea si nu o afecteaza nici intr-un fel nici pe ea ? Da poate ca inca si ii place ?
  Am vazut pe mai multe bloguri caraghiosi din acestea, care probabil au un singur scop: al vampirismului, chind altora le este rau, lui ii este bine si deacea fac peste tot si intotdeauna numai rau.
  Sa va fie de bine.
  Libertatea are limita, este admisa pina acolo, unde aceasta mare libertate nu incurca celora din jur. Eu consider ca pentru cei dezmatati trebuie sa fie intreprinse constringeri, sa nu ne strice linistea noastra si sa nu ne provoace schirba.
  Unul din acestea este Marcu. El trebuie constrins prin aruncarea lui la spam pina la deprinderea de a respecta si atunci sa fie admis.
  Are toate sansele:sa-si schimbe nick-ul si sa participe normal la discutiile de pe bloguri. In acest caz nimeni nu va sti niciodata ca pe undeva mai scrie si Marcu, dar daca vom sti ca Marcu si-a schimbat macazul din rau spre bine, trebuie sa ne bucura.
  Asta am dorit sa spun.

 35. Text repetat intentionat.

 36. Dle Lupu,

  Va rugam foarte mult si mereu Va rugam, NU NE TRADATI! Prea de multe ori am fost tradati in istorie…
  Deja nu mai putem sa fim iar aruncati in TRECUT, nu mai vrem sa batem pasul tot pe loc, pe loc si de loc!

  Eu stiu bine, ca Dvs intelegeti ce vreau sa spun. si stiu ca Dvs, de asemenea, stiti bine
  cit de mult a suferit si mai sufera acest POPOR!

  Multi au fost cam derutati de conferinta de azi… Va rog foarte mult!
  Vrem sa fim LIBERI de satana comunista.

  Am suferit extrem de mult din cauza acestei odioase dictaturi. Au suferit toti: buneii mei, parintii si rudele mele
  si, in deosebil eu… care inca si azi continui sa fiu o PERSECUTATA, HARTUITA, DISCRIMINATA…
  doar pentru ca am alte conceptii de viata si alte viziuni decit cele ale pcrm
  si pentru ca nu am vrut sa colaborez cu ei.

  Rugati-va lui Dumnezeu, ca sa deschide CALEA DE AUR, de a va alia cu PL, PDLM si AMN
  si, totodata de a dialoga, da, inclusiv cu pcrm,

  Dar niciodata sa nu ne vindeti idealurile noastre, sperantele noastre…
  Va rog foarte mult, ca din GURA DE SARPE strig in gura mare:

  FITI INTELEPT si DESTEPT ca sa faceti adevarata diplomatie, fara a ne vinde pe NOI
  care va dorim sa fiti un LIDER de al NOSTRU, in care sa putem avea toata increderea.

  Va multumesc ca cititi mesajele, sperind ca vom avea BUCURIA sa facem ISTORIA impreuna,
  sa iesim din doinele de jale, sa iesim din balada Miotita… cu cei trei ciobanei…
  sa intram in LUMEA civilizata cu adevarate valori si principii
  sa putem si noi sa fim OPTIMISTI, PLINI DE BUCURIE si iubire…

  Noi continuam sa mai speram si sa mai credem! Nu Va este usor, dar aceasta responsabilitate v-ati asumat-o!

  Doamne, ajuta-ne!

 37. Dle Lupu

  Imi plac mesajele Dumneavoastra, dle Lupu, si vreau sa pot crede in ele cu toata inima,
  numai atunci voi putea sa ma bucur pe deplin de viata.

  Imi place ca nu ne ignorati, ca mereu ne spuneti sa avem incredere.
  Poate frica noastra este conditionata de prea multe tradari din trecut…
  Insa, actiunile Dvs. ne vor intari in credinta, asa ca mergeti inainte,

  Nu va fie frica, comunismul pica, iar noi vom fi cu Dvs, daca Dvs sunteti cu noi!

  Citesc si recitesc ce ati scris si un val de energie se revarsa asupra mea:
  Marian Lupu says:
  31 iulie 2009 at 11:04

  Thanks for attention. I am married to the country, which I love. Thanks Movement that has addressed to me. Certainly, I shall not lead. I shall work with liberals. It is a pity that your movement did not participate in elections.

  Fiecare cuvint de al Dvs este de AUR, este ca apa VIE, care da viata!!
  Va multumesc si Va rugam sa intelegeti temerile naostre.
  Doamne, te rugam, fii cu noi in continuare!

 38. Dlea Marcu. Poslushai, navoznii cerveac.Tvoie mesto u pomoinoi iami, a ne na blogah. Zdesi mesto dlea liudei!

 39. Desigur, coalitia cu PD ar fi de folos pentru opozitie, dar D.Diacov nu este de incredere, mereu a facut intrigi, dezbinari, comploturi, ca sa se impuna si sa fie luat in seama.

 40. DRAGII MEI,

  DE MIINE PLEC IN VACANTA
  SI NU VOI AVEA POSIBILITATEA SA FIU PREZENTA AICI PE BLOG,

  VA DORESC SANATATE LA TOTI, PACE IN SUFLET, DRAGOSTE IN CASA
  DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE PE TOTI.

 41. UPS,
  te-am inteles perfect.Si este adevarat ca unui gunoi ca Marcu, tre sa-i spui direct ca e gunoi,caci altfel nu pricepe.Insa vroiam sa fiu si eu cu un nivel de cultura mai ridicat ca el,caci e usor sa cobori la nivelul lui,e mai greu sa te ridici.Asta a fost idea mea.
  Si pina la urma,intr-adevar de-alde Marcu sunt multi si tre sa gasesti metodele potrivite pentru piedeapsa care o merita.Piedeapsa dupa care sa faca si concluzii,caci altfel geaba piedepsesti.
  Nu stau linistita,mi-i sila de asa tipi.

 42. To: Nina

  Nina, ce alta piedeapsa poti aplica in cazul de fata cu atare persoane ?
  Exista numai una singura!
  Proprietarul blogului sa nu uite de demnitatea lezata, nu inseamna acelasi inteles cu „rabdarea”. Sunt lucruri absolut diferite!
  Unica restringere este sa fie aruncat la „spam” sa nu zicem urit la gunoi, tipii, care nu tin cont nici de rabdare, nici de „demnitate lezata”.
  Unicul om, care poate constringe, in cazul cu blogurile sunt cei, care au blog. In cazul de fata d.Pavlicenco.
  Oare pe mine trebuie sa ma supere mai mult sau pe Dumneaei ?
  Sa nu incurce nici Dumneaei „rabdarea” cu „demnitatea lezata”
  Si inca sa nu uite, ca este persoana publica, lider de Partid, si ca nu toata lumea stie cine este „Marcu” si cine este Pavlicenco /fara ghilimele, cu nume adevarat/. Este adevarat, ca nu toata lumea are acses la internet, dar nu toti, care au acses la internet, stiu cine este Pavlicenco/si altii/ , dar fara ca sa doreasca ei, ramine o impresie despre omul „tavalit” de „Marcu”.
  Este parerea mea si pretind in continuare sa fie dati la spam cei, care nu respecta etica comunicarii sub anonimat pe spatiul public pentru discutii.
  Sanatate !

 43. Ptu matematicieni

  Locuri in Parlament !!!!!
  Am calculat in toate formulele matematice, posibile de utilizat la distribuirea locurilor in Parlament si am constatat, ca PCRM trebuie sa detina 47 de locuri in parlament si nicidecum nu 48, dar AMN trebuie sa detina 8 locuri si nicidecum nu 7.

  Cine a mai incercat si ce spuneti la calculele mele ?
  Eu le pot demonstra la oricine.

  Daca CEC-ul a facut o formula, care permite sa faci cum doresti in limita unui deputat in parlament, la utilizarea a unei sau mai multor cifre dupa virgula, asta nu inseamna ca calculele adevarate nu trebuie sa fie demonstrate si „formula” CEC-ului sa fie ajustata la regulile matematica.cifrelor

 44. Ptu matematicieni

  Vad ca si rusii au calculat la fel….

  „Найдено документов: 764
  Сортировать: по релевантности | по дате

  ЦИК Молдавии объявил итоги парламентских выборов
  В пятницу, 31 июля, Центральная избирательная комиссия (ЦИК) объявила официальные результаты досрочных выборов в парламент. Коммунистическая партия Молдавии набрала 44,7% голосов избирателей, Либерально-демократическая партия – 16,6%, Либеральная партия – 14,7%, Демократическая – 12,5%, альянс „Наша Молдова” – 7,3%.
  … Демократическая – 12,5%, альянс „Наша Молдова” – 7,3%.
  31.07.2009 http://news.ng.ru/2009/07/31/1249046795.html

  Коммунисты проиграли Молдавию
  Вчера ЦИК Молдавии обнародовал предварительные итоги парламентских выборов. Согласно им, большинство мест в новом Законодательном собрании достается оппозиционным партиям – 53 из 101. Партия коммунистов, которую в последнее время активно поддерживала Москва, с этого момента перестает быть правящей.
  … Демократическая и Альянс «Наша Молдова», которые стоят на платформе сохранения молдавской государственности, …
  31.07.2009 http://www.ng.ru/cis/2009-07-31/1_Moldavia.html

  Cred ca cazul trebuie sa fie judecat.

 45. . Воронин, на самом деле, не такой уж проигравший по результатам этих выборов, потому что он… Теперь, в парламенте есть демократическая партия, довольно близкая к нему в том числе и по бизнесу. И я думаю, что они договорятся и как братья по идеологии, и как партнеры. То есть у него хорошие шансы, на самом деле, теперь.
  О.БЫЧКОВА: То есть в Молдавии продолжается то же, что было в предыдущие годы?
  Г.ПАВЛОВСКИЙ: Да, да. С высокой вероятностью. Думаю, никаких протестов на этот раз не будет. Люди уже так часто не нарываются на одну и ту же ловушку

  Стенограмма передачи „Особое мнение” на радиостанции „Эхо Москвы” с участием Глеба Павловского. Ведущая Ольга Бычкова. 30 июля 2009 г.

 46. То UPS

  Si inca sa nu uite, ca este persoana publica, lider de Partid,

  Полностью с Вами согласна,“rabdarea” г-жи Павличенко за гранью допустимого.
  Мы посещаем ее блог не как блог частного лица (хотя не сомневаюсь, что Виталия Павличенко человек интересный и со своим собственным взглядом на мир), а как блог политика и лидера партии. И естественно, НЕДОПУСТИМО, чтобы кто-либо позволял себе грязные оскорбления в ее адрес. Ведь это и оскорбления в адрес PNL.

 47. Alloooo!

  Sa vedeti bine aritmetica: 13+48 =61 !
  Acest vot este votul de aur, care a jucat cartea democratiei sau acum poate juca cartea tradarii.

  AMN este obligata sa-si revendece / adjudece/ acest, al 8-lea vot , care va fi votul de aur de asta data.

  Cred ca cele 4 partide, care au majoritatea voturilor in parlament trebuie saelaboreze un mandat cu imputerniciri pentru grupul de negocieri.

  Sub nicio forma Lupu nu trebuie sa fie imputernicit sa negocieze fara „martori”. El poate fi principalul in aceste negocieri, dar nu si de unul singur. El poate sa faca acest lucru liber, pina la urma, dar poporul nu va sti ce a servit cu adevarat drept motiv al tradarii, in cazul daca aceasta va avea loc.
  Acum opozitia/ cele trei partide/ are o situatie foarte dificila: Lupu si Diacov ar putea jucapa cartea principala in defavoarea acestor trei partide si le va compromite ca si partide fara poliicieni cu arta politica si a negocierilor in posesie.
  In final PD poate alege Presedintele si tot ce se doreste.
  Acu-i acu !
  Verificarea d.Lupu la adevarata lui fata!

  Nu dea Domnul sa se intimple asa ceva….

  Ghimpul nu trebuie inclus la negocieri, mai bine Chirtoaca.
  Ghimpu trinteste pe neasteptate chite una, ca-ti vine sa-ti ei lume in cap, cu toate ca Ghimpu este patriot, mai patriot ca altii dintre democratii, care au nimerit in Parlament, dar este antipatic pentru multa lume si asta conteaza mult….

 48. Rectificare: „In final, PD+PCRM pot alege Presedintele si tot ce se doreste.”

 49. Ma intreb, de ce Lupu , tot accentua ,(de citeva ori la o conferinta de pressa): „suntem de centru stinga”…caci indata apar suspicii; PDM+pcrm=61, anume cifra mult dorita,care descifrata ar suna cam asa:”daca nu sa reusit intrun mod, incercam in altul.” Ori e o coincidenta, ori komii au inceput un joc foarte periculos si sofisticat, cu aluzii patriotice si iluzii de viitor luminos, prezentate printr-un limbaj deosebit, esit din gura unui om destept. Ma gindesc ca M.Lupu foloseste cuvinte care sai inpace pe toti, El fiind la locul sau un politician ne corupt. Sa dea Domnul sa fie asa.

 50. TO: CESLAV

  Cred ca si M.Lupu este intr-o situatie foarte dificila si de neinvidiat.
  Va trebui sa fie foarte cooperant, rabdator si „vazator” a multi pasi inainte…..
  Exista locul prin care se poate trece cu brio….
  Daca va gresi macar un pic, acum M.Lupu nu are dreptul la nicio greseala, poate sa se compromita politic in interior si exterior pentru toata viata lui.
  Pentru M.Lupu cea mai usoara solutie ar fi sa trateze cu PRCM in asa fel, ca ei sa nu accepte oferta, care poate si trebuie sa fie acceptata, PCRM a promis stabilitatea si bunastarea/ce a promis intotdeauna si nu a asigurat/.
  In acest caz ar fi ultimul chintec al „lebedei” pentru PCRM.
  Ar trebui sa urmeze din nou alegeri parlamentare si s-a zis cu PCRM….
  PD si PLDM ar merge pe o lista in alegeri, poate aici adera si MAE si PNL….
  AMN ar merge pe lista PL, dar PL a declarat ca nu vor face cu nimeni nicio alianta in alegeri. Atunci AMN ar putea merge tot cu PD.

  Acum si PLDM, si PL, si AMN au nevoie de maxima prudenta in comportament. Sa nu scape din gura „pasarica” inainte de a pune la contributie creierul. Doar am fost martori, in special la „Graba trasnet” a lui Mihai Gimpu de iti venea sa strici sticla televizorului nu alta…..Ma refer la emisiunea de la MU 1 din seara de 29.07.09 si la alte emisiuni.

  PLDM, PL si AMN urmeaza sa fie foarte prudenti de cum v-a „merge” Lupu, ca sa nu fie trasi pe sfoara si inca si invinuiti, ca din cauza lor a facut coalitie cu PCRM.

  Vom trai si vom vedea ce ne rezerva soarta.
  Ca M.Lupu a declarat ca PD este de centru-stinga nu este o noutate, dinsii au spus-o foarte clar si in campania electorala, dar nu ai ce face.
  La noi in tara ne-am deprins ca stinga este ocupata de comunisti.
  In tarile fara comunisti „stinga” nu este loc vacant….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *