Am discutat despre coruptie la Europa Libera

impotriva-coruptiei.jpgAstazi am avut o participare la o masa rotunda alaturi de alti conducatori de partide pe tema coruptiei. Moderatorul Vasile Butnaru a adresat intrebari transante, care au generat interesul de expunere a opiniilor – coruptia in Moldova, in partide, in guvernarile trecute, care este experienta persoanelor prezente in studio, dar care au detinut inalte functii in stat.

Am spus ca in R.Moldova, precum a recunoscut-o si Voronin, coruptia este cuibarita in structurile de stat. Presa a facut mult pentru a dezvalui actele de mare coruptie. Ca deputat am avut sute de interpelari privind actele de coruptie, obtinind si confirmari de intentare, urmare ainterpelarilor mele, a unor dosare penale. Insa, lucrurile, in pofida strategiilor, planurilor, conceptiilor, schemelor si intentiilor, nu se schimba.

In statele civilizate daca la putere se afla o forta, cealalta poate detine structurile, organismele de control. In acest fel, de exemplu, dupa ce la 29 iulie se va constitui o majoritate parlamentara liberala, democratica in legislativ, ar fi bine ca functiile de control sa fie date opozitiei comuniste – ca sa nu fie invinuiti democratii ca sint ispititi sa procedeze ca si comunistii, dar nici comunistii sa nu spuna ca cineva „nu e mai bun ca ei”. Transparenta este leacul tuturor bolilor, inclusiv al bolilor politice, al coruptiei.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Nu am nici o incredere in comunisti,
    de ce iar ei sa „direjeze” cu libertatea noastra?
    Vrem un stat de drept, unde leagea sa fie litera vie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *