Asta vom spune in cadrul dezbaterilor electorale

Partidul National Liberal, pe care il reprezint, in calitatea mea de presedinte, are sloganul Libertatea e in-piata-unirii-statuia-lui-alicuza.jpgaproape!, E vorba de Libertatea pe care nu ne-am recapatat-o dupa 5 aprilie 2009. PNL a salutat nevotarea de catre Opozitia liberala a unui Presedinte de stat propus de comunisti si desfasurarea alegerilor anticipate. Avem, pe 29 iulie, o sansa unica sa trimitem la groapa de gunoi a istoriei regimul comunist antiuman, antipopular, antiromanesc si antieruopean.

PNL s-a reconstituit ca partid in 2006, a participat la alegerile locale din 2007 si la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, cind a sprijinit Miscarea „Actiunea Europeana”.

Legea privind partidele forteaza formatiunile politice sa se inscrie in cursa electorala cu lista proprie, ceea ce a si facut PNL, care are o echipa din oameni profesionisti. Iata statisticile: pe lista PNL pentru Parlament, dintre cei 103 candidati 45 sint femei, 58 – barbati, 27 tineri. 12 candidati detin cetatenia romana si alti 14 au depus actele pentru redobindirea acesteia. De asemenea, 39 candidati sint din Chisinau, iar 64 – din raioane. Dupa criteriul profesional, lista PNL include 17 economisti, 2 doctori in stiinta, 8 juristi, 21 de pedagogi, 9 medici.

Pe 6-7-8-9 aprilie conducerea PNL a fost alaturi de cei care au protestat impotriva falsificarii voturilor si condamna crimele savirsite de comunisti contra propriilor cetateni.

Un scop al crimelor si devastarilor Parlamentului si Presedintiei, comise de regimul antinational, au fost de a-i speria pe oameni si de a cheltui banul public in interesul clicii comuniste de la Putere, prin repararea lor ulterioara. (In fotografia din dreapta: Statuia lui Al.I.Cuza din Piata Unirii, Iasi)

Un alt scop al devastarilor comuniste a fost de a ponegri Romania, de a ne speria din nou cu pericolul romanesc, de a nu ne permite sa fim cine sintem, romani, si sa mergem spre structurile euratlantice, spre relatii foarte bune, de care avem nevoie ca de aer, cu fratii romani de peste Prut, care sint in NATO si UE. Comunistii si aliatii lor vor sa ne mentina in zona de influenta rusa, sa nu ne mai dezvoltam, sa nu avem o economie deschisa investitiilor, sa nu avem locuri de munca si acasa, sa murim cu zile in lagarul lui Voronin, unde coruptia generalizata imbogateste hotii si ii saraceste continuu pe cetatenii de rind si pe agentii economici. Acestia isi inchid afacerile, iar agricultori, taranii, fermierii, toti laolalta, sint lipsiti de posibilitatea de a-si asigura un trai decent. Lipsa reformelor liberale autentice pe parcursul ultimilor 15 ani  a condus la oligarhizarea societatii. Moldova e condusa de o grupare oligarhica, imbogatita din saracirea, neinformarea si terorizarea oamenilor.

Platforma electorala a PNL e bazata pe Programul partidului „Prin libertate, sprom-cu-cap-de-copil.jpge bunastare”, care inseamna un Parteneriat strategic Republica-Moldova-Romania – in NATO si UE!, pe care, in alegerile locale trecute, l-am prezentat ca Uniunea interstatala Romania-Republica Moldova – singurul proiect european si singura sansa a cetatenilor Republicii Moldova de a scapa de saracia prin care sintem tinuti intr-un bantustan comunist prorusesc. PNL spera ca ajutorul firesc, pe care Romania e gata sa il acorde Republicii Moldova pe calea spre NATO si UE, se va solda cu democratizarea si europenizarea societatii noastre.

Calea Parteneriatului Strategic al Republicii Moldova, ca al doilea stat romanesc, cu Romania, ca primul stat romanesc, este calea cea mai scurta si cea mai sigura de salvare a populatiei de saracie, de coruptie, de regimul totalitar comunist care, in frunte cu Vladimir Voronin, au uzurpat puterea in stat si au generat toate faradelegile in societate. Numai apropierea de Romania va scapa Republica Moldova de influenta nefasta continua din partea cercurilor politice imperiale din Rusia, ce se opun vehement avansarii noastre spre familia euratlantica, va insemna instaurarea statului de drept, justitie independenta, respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului. Ani in sir clasa politica si intelectualitatea, oamenii de buna credinta din Republica Moldova au asteptat o apropiere de Romania prin accelerarea procesului de integrare europeana care, acum, dupa evenimentele din 7 aprilie, s-a vazut clar ca nu poate fi obiectiv politic al conducerii comuniste si al aliatilor ei.

PNL considera ca, in acesti 18 ani, de cind ne-am proclamat independenta ca stat, nu am avut si nu avem o clasa politica orientata univoc spre iesirea din CSI, integrarea europeana si o cooperare strinsa cu Romania. Din pacate, avem o clasa controlata de cercurile imperiale rusesti, ale caror interese nu corespund aspiratiilor noastre nationale, cea mai importanta fiind de a scapa de ocupatia ruseasca. Iar Partidul Comunistilor este coloana a cincea a cercurilor imperiale de la Kremlin, de unde ia recent jumatate de miliard de dolari pentru a ne tine izolati de Europa si a se imbogati si mai departe furindu-ne afacerile, averea, viitorul.

De 18 ani, clasa politica nu promoveaza un mesaj clar, ci unul trunchiat, injumatatit, nu procedeaza ca si politicienii baltici sau romani, care au spus incotro pleaca – spre Europa – si au ajuns sa fie membri ai familiei europene prospere.

Partidul National Liberal ramine fidel si Platformei electorale a echipei democratice unite din alegerile parlamentare-2005,  care a promis sa promoveze ZECE PRINCIPII FUNDAMENTALE, fara de care nu ne putem pune pe picioare economia, nici asigura suportul social al cetatenilor. Iata cinci dintre aceste principii:

1. Republica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.
2. Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euratlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.
3. Republica   Moldova   constata   ca   structurile  CSI si-au demonstrat ineficienta si trebuie sa-si retraga calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si cu alte state din spatiul ex-sovietic.
4. Republica Moldova considera drept ilegala prezenta fortelor armate straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.
5. Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si   armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

Iata si celelalte cinci principii fundamentale, menite sa schimbe la fata Moldova.

6. Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.
7. Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.
8. Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.
9. Sectorul public trebuie depolitizat, iar functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.
10. Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.

Partidul National-Liberal este partidul renasterii nationale si al europenizarii Republicii Moldova si considera ca Moldova poate deveni parte a familiei europene prin desovietizarea, decomunizarea si dekaghebizarea societatii.

Pentru aceasta se cere:
a)    debarcarea comunistilor de la guvernare si inceputul realizarii practice a conceptului europenizarii statului, prin aplicarea mecanismului Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova;
b)    declansarea procedurilor legale de anchetare a actiunilor liderilor PCRM de uzurpare a puterii de stat in Republica Moldova, inclusiv de incalcare a Constitutiei prin ridicarea romanofobiei la nivelul politicii de stat;
c)    initierea procesului de examinare si condamnare politico-juridica a crimelor regimului totalitar comunist din Republica Moldova si scoaterea in afara legii a partidelor de sorginte marxist-leninista;
d)    adoptarea Legii lustratiei si ingradirea accesului fostilor colaboratori KGB la functii publice.

Loading Facebook Comments ...

38 Comments

Add a Comment
 1. Imi place sincer ce ati scris mai sus,imi pare rau ca nu toata lumea da atentie, probabil prea multi sunt atenti pe comunistii si uita sa se mai uite in jur!

  Mult succes

 2. to:Vitalia Pavlicenco.

  Dna Pavlicenco, pana nu v-au sarit toti in cap, dati jos sau modificati desenul unde se saruta libertatea cu justitia. 🙂
  E in sustinerea gay-ilor (culorile curcubeului sunt pe drapelul lor). Presupun ca, moldovenii inca nu-s ‘copti’ pentru aceasta :).

 3. Госпожа Павличенко, иллюстрация со статуей Свободы и Фемидой на Вашем блоге свидетельствует о широте и нестандартности мышления. Приятно удивлена. Вы настоящий либерал. Я думаю, Genderdoc Молдовы обязательно поддержит такого кандидата в депутаты.

 4. Greaţă comunistă.

 5. Justitia acusica o sa scape sabia din mina…

 6. Moldovenii nu sunt copti…
  Oricine are bani si putere mare vine si-i coace pe moldoveni de-i rupe. Hunta comunista ne-a copt de tot, la care hai sa mai adaugam si dreptul lui Adam sa ne-o coaca si la nivel de libertate de constiinta sa nu mai ai nici dreptul la etica indignarii – fata de ce consider ca e bun si ce e rau.

 7. (update) …Adam si Ivan…

 8. ei dac asa ap mai merge…… o voce in plus contra comunistilor in timpul dezbaterilor nu strica …….
  insa cand vor fi dezbaterile cu alte paride liberale, ce ve-ti dezbate?

 9. Stimata doamna, e frumos ceea ce spuneti, dar eu sper sa vad de la cat mai multi candidati prezentari la tema abuzurilor drepturilor omului dupa 7 aprilie 2009, cu ilustrari foto/video – e unica sansa ca poporul la sate sa mai vada la TV macar o umbra de adevar. Opozitia ar trebui sa gandeasca o singura prezwentare coerenta, iar fiecare partid sa prezinte, la rand, partile filumului dat, astfel incat de fapt populatia la sate sa vada un film mai lung la Moldova 1 despre faradelegile comuniste.

  Inteleg ca aceasta nu va ajuta neaparat partidul dvs ci mai ales cele 3 partide cu sanse de a intra in Parlament, dar singura mentionati ca legea forteaza participarea partidului dvs la aceste alegeri, deci folositi-va timpul de antena pentru folosul tarii…

 10. Pt browser

  Aveti dreptate, o dau jos de pe blog. Mi-a fost chiar interesant cum talmaceste lumea desenul… Eu la gay nu m-am gindit, dar am crezut ca libertatea inca verde a societatii noastre corupe justitia.

 11. Pt Rusoaica

  Mi-a fost chiar interesant cum talmaceste lumea desenul… Am retras imaginea. Eu la gay nu m-am gindit, dar am crezut ca libertatea inca verde a societatii noastre corupe justitia.

 12. Pt MAXIMR

  Noi nu avem treaba cu partidele liberale. Fiecare are dreptul a-si face cunoscuta platforma sa. Nu criticam partidele liberale, dar spunem, voalat, doua lucruri:

  1. In fata ofensivei evidente a lui Lupu, cele trei partide liberale parlamentare pierd din vigoare. Pt ca nu s-au inteles sa aiba un mesaj comun si un efort comun. Stiu din anumite surse ca ei deja isi dau seama de faptul ca nu vor avea nu ca 62 mandate, dar nici macar 41. Dar Dumnezeu e mare si sa speram ca va fi bine.

  2. Urecheanu, Diacov, Braghis si Serebrian au tradat platforma politica din 2005, care a fost pusa pe blog. E vorba de iesirea din CSI, de NATO, de relatii strinse cu Romania, lucruri pe care nu le prea recunosc sau pe care chiar le-au tradat. Deci, avem o clasa politica ce nu are un mesaj direct, ci unul trunchiar, injumatatit, care ne tine in zona de influenta rusa si care duce la frica oamenilor de Romania. Raminem in tarcul comunist, „doamne fereste sa mergem spre Romania?!”

  In rest – spunem contra comunistilor totul ce stim si credem ca e important.

 13. Pt Liviu,

  Stimate domn,

  Cind societatea va fi libera, dezvoltata, prospera, va avea si matusa Ileana, si mosul Ion Internet sa priveasca filmele liberale.

  De aceea, poti sa tot speri sa vezi. Filme ne ajung. Nu ne ajung mesaje si vointa, ne invirtim in jurul cozii. Multi din Opozitie nu se deosebesc de comunisti – nu se stie cine e cel mai „patriot” si cine „isi apara mai tare tara”!

  Si cine e arbitrul care sa ne spuna daca „folosim timpul de antena pentru folosul tarii”?…

 14. DA, E SCRIS BINE, RECUNOSC.. totul bine si frumos….. DAR SUNT F.CURIOASA CE-O SA DEZBATETI ASTAZI, adica deseara, cu PL la televizor .Sloganul lor tot ESTE LIBERTATE si tot spre bunastare , cred ..Cum . ce o sa inteleaga electoratul , ce dezbateti , daca sunteti identici in programe.. Se vor intreba , ce cauta astea separat.?. veti spune ca trebuia PL sa vina la dvoastra , DAR DE CE ? caci EI au intrat in parlament la 5 aprilie, dar dta , nu ! Cel ce pierde , ia o atitudine si activeaza logic pentru o cauza comuna si mareata, daca nu este ipocrit si nu umbla cu vorbe mari si scopuri marunte.. acuma cand lupu va aduna multisor , caci pe multi ia „turmentat” cu „eroizmul” lui , plecarea de la comunisti , e posibil ca si PNL-UL SA-I ADUCA VOTURI SI LUI LUPU , NU NUMAI LUI VORONIN.. PENTRU CA INTOTDEAUNA ADUNA VOTURI MAI MULTE CEL CE ESTE CU MANA PE PAINE SI CUTIT , PE PARGHIILE STATULUI.. si veti contribui si voi .. pentru ca asa , cu vorbe mari ,veti face lucruri marunte su urate…

 15. da, si trebuia as precizati ca sattuia lui Al. I.CUZA este in Piata Unirii din Iasi. pentru ca nu cred ca toti stiu acest lucru..

 16. dar daca deseara va veti ataca reciproc , atunci precis ca cei ce va vor asculta/vedea.. vor vota .. pe altacineva.. pentru cand 2 se cearta , al 3-lea castiga..

 17. PT.LIVIU : CRED CA IN DEZBATERILE DE LA moldova 1 VOR FI INTREBARI DINAINTE STABILITE si nu se va putea sa se prezinte filmele torturilor . din aprilie curent… va dati seama ca nu vor permite, organizatorii , postul comunist ,sa se prezinte asa ceva…ar fi minunat.. in plus ,ati citit ,cred, raspunsul dnei pavlicenco catre dvoastra si ati vazut cat este de „prietenoasa” cu opozitia parlamentara, cu PL, cu care se va intalni deseara.. O VA ATACA , e clar .. Atunci cui aduce voturi dansa..? NU TREBUIE SA VA MAI SPUN , E CLAR

 18. Foarte buna echipa aveti…. 10% dintre membrii de pe lista voastra lucreaza la „Artima”, la Alexandra Can, altii 24%, printre care si presedintele, nu lucreaza nicaieri (si vor sa urce direct in fotoliile de deputat), 5% studenti, 1% elevi….da vorba cat sapte, rusinica…..

 19. Special au ales ca PNL sa cada in aceeasi dezbatere electorala cu PL, si comunistii cu PDM sau PPCD. Este mai mult decat evident ca vor sa evite confruntarea cu opozitia. Sfatul meu si nu numai al meu, rugamintea mea este sa va abtineti (ma refer la opozitia in ansamblu) de la a va ataca unii pe altii. Aveti un obiectiv comun, AMN-ul, cu toate pacatele sale, a facut front comun si nu a votat presedinte comunist (stiti bine ca nu-s un fan al lui Urecheanu) dar nu e momentul sa faceti jocul comunistilor. Fiecare sa vina sa isi spuna frumos obiectivele, sa condamne la unison crimele comuniste. Lumea va alege si va discerne.

 20. ar fi bine Jay, dar dna deja are mesaje agresive la adresa liberalilor /citeste pe blog la alta tema a ei intrun raspuns la mesajul unui vizitator..//.. asa ca nu cred ca se va abtine sa nu-i provoace .. iar , cand 2 se cearta , al 3-lea castiga.. acum au afisat aici , pe unimedia un sondaj.. ” Cu cine vei vota la 29 iulie?” .. inca putini”au votat” , dar sunt intelectuali pe aceste site-uri .. si PNL are 0% .. sa speram ca asa va fi si la votarea adevarata din 29 iulie ca sa nu „submineze” rezultatul partidelor de opozitie ….

 21. nu , chiar aici este acel raspuns la mesaj facut de Pavlicenco lui Liviu

 22. Eu stiu ca d-na Pavlicenco spunea recent ca au incheiat un protocol de colaborare cu PL si nu am indoiala ca exista maturitatea politica necesara de a nu cadea in capcana provocarilor. Chiar am incredere in dansa.

 23. Dna Pavlicenco,
  Apreciez foarte mult integral tot textul.
  nici nu vreau sa comentez
  ci RECITESC si VREAU sa ajungem la aceasta LIBERTATE!
  in deosebi imi place:
  Partidul National-Liberal este partidul renasterii nationale si al europenizarii Republicii Moldova si considera ca Moldova poate deveni parte a familiei europene prin desovietizarea, decomunizarea si dekaghebizarea societatii.

  Pentru aceasta se cere:
  a) debarcarea comunistilor de la guvernare si inceputul realizarii practice a conceptului europenizarii statului, prin aplicarea mecanismului Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova;
  b) declansarea procedurilor legale de anchetare a actiunilor liderilor PCRM de uzurpare a puterii de stat in Republica Moldova, inclusiv de incalcare a Constitutiei prin ridicarea romanofobiei la nivelul politicii de stat;
  c) initierea procesului de examinare si condamnare politico-juridica a crimelor regimului totalitar comunist din Republica Moldova si scoaterea in afara legii a partidelor de sorginte marxist-leninista;
  d) adoptarea Legii lustratiei si ingradirea accesului fostilor colaboratori KGB la functii publice.

  Doamne, ajuta-ne, avem nevoie de ajutorul TAU!

 24. Stimata doamna Pavlicenco,va admiram intotdeauna cind vorbeati in parlament,la fel si pe Valentina Cusnir!Doamne demne de a fi parlamentarele poporului. Dar vedeti cum a procedat Cusnir?S-a retras in favoarea PLDM.Faceti acelasi lucru acum,iar pt.viitoarele alegeri lasati orgoliul si uniti-va cu Chirtoaca sau cu Filat.Ne-a placut discursul de azi seara de la dezbateri.Folositi-va de timpul dat pentru a aduce adevarul in casele oamenilor,insa ati vazut ca nu veti trece,pragul de5% n-o sa va ajute,de aceea ar fi bine sa anuntati electoratul d-stra cu cine sa voteze,la sf.campaniei.

 25. Petru Nistreanu

  Stimata doamna Pavlicenco!
  Va sustin si la bine si la rau, nu sunt de acord cu cei care va arunca pietre, va admir ca munciti mult si doriti ca societatea sa prospere. Dar, majoritatea electoratului poseda alta mintalitate, la multi le este pe plac cum Voronin se bate joc de liderii partidelor din opozitia parlamentara, pentru multi unica sursa de informatie este Mu1, unde eroul principal este Staris si alti adepti ai regimului. Sa finm realisti, pragul electoral nu vom trece , nu doresc sa pierdem sute sau chiar si mii de voturi in favoarea reprezentantii regimului si slugoii lor. Are perfecta dreptate WERA, este necesar sa ne retragem si sa declaram cu fermitate ca sustinem partidele liberale , PL si PLDM. Dumnezeu sa ne ajute!

 26. Daca nu va retrajeti inseamna ca va cumparat Voronin, deoarece voturile dvs se duc la comunisti……………

 27. Ce sa le spun prietenilor mei D-na Pavlicenco, ca m-au necajit la telefon, ei m-a conving sa votam acum pentru PL sau PLDM iar deja dupa alegeri sa formam o Alianta a Partidelor Liberale sau char un Front comun cu AMN, caci Balaurul comunist vede, ca e pe marginea prapastiei si ar vrea sa ne faca pe toti tradatori sau robii unui vis blestemat. Asa sa intimplat ca nu v-am stiut pina acum,dar vreau pe viitor sa va fiu un sustinator,insa la moment situatia este icordata,si daca la vre-o emisiune ati anunta ca PNL se retrage in favoarea celor doua partide liberale,pentru interesul national,atunci nu numai dumneata ci si toti membrii PNL-ului vor fi aplaudati de intreaga populatie treaza a republicii si atunci vom vedea ca indata dupa alegeri se va simti efectul unui patriotizm adevarat. Acel frumos cintec LIBERTA plin de inspiratie sar ptrivi sa fie si imnul FRONTULUI LIBERAL din MOLDOVA.

 28. pentru Ilinca..

  Da de ce la comunişti?

  Parcă partidele liberale au provocat alegeri anticipate pentru a-i bate pe comunişti.
  În aşa caz voturile vor merge la liberali, fiindcă pentru a-i bate trebue să obţii un rezultat mai mare ca comuniştii.
  Sau poate ei nu sunt în stare sî-i bată pe comunişti.
  Văd că şi d-stră vă îndoiţi de victoria liberalilor.
  Atunci de ce s-au pornit la luptă în mod separat?

  Eu de exemplu cred în victoria liberalilor şi cred că voturile celor ce nu vor trece pragul vor merge la liberali ( deşi legea altfel se interpretează).

  Da d-stră nu credeţi în victoria liberalilor???????

 29. Ceslav scpune:

  …..Dacă PNl se va retrage , atunci nu numai d-stră ci şi întreaga echipă PNL va fi aplaudată de întrega populeţie trează……

  NU VA FI APLAUDATĂ D.Ceslav, cu părere de rău.
  La 4 aprilie anume că Pavlicenco şi urecheanu din BMD nu l-au votat pe Voronin.
  Şi unde-s aplauzele???????????????
  Din împotrivă ,se cere ca cei ce nu l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005 să se retragă şi să-i susţină pe cei ce l-au votat pe Voronin.
  Aţi observat, că nu pe Urecheanu propuneţi să fie susţinut, deşi nici el nu a votat pe Voronin, nici Untilă, nici Bugor, nici Cosarciuc. Şi d-stră acum nu-i aplaudaţi, da din împotrivă î-i ignoraţi.

  Asta-i faţa adevărată a basarabenilor.

  Şi sunt deacord cu D-stră, că LIBERTA s-ar potrivi să fie şi imnul FRONTULUI LIBERAL din MOLDOVA.

  Interesant, da Urecheanu, Filat, Ghimpu tot aşa gîndesc ca noi??????????

 30. Lui Mixai,dar si pt.d-na Pavlicenco!CORECT:nu va indemnam sa va retrageti in favoarea AMN,deoarece PNL e tot partid liberal.Si apoi nu se compara echipa lui Urecheanu cu cea a lui Filat,in rindul careia o vad pe Pavlicenco,persoana competenta,serioasa, dar daca e sincera se va vedea in pragul alegerilor.D-ei ori e pusa la cale de pcrm,ori e tare ambitioasa! Lasati AMBITIILE in folosul VIITORULUI copiilor si nepotilor!!!Acum nu mai putem risca pt ca e ultima sansa! Oare char nu e clar?

 31. Pentru Wera.
  Nu-i convingător d.Wera.
  Urecheanu şi echipa sa nu au trădat nici la 4 aprilie 2005, şi nici la 3 iunie 2009. Deci cu ce ei sunt mai răi ca acei care nu au trădat numai odată.
  Argumente concrete aveţi??
  Nu aveţi…
  Şi eu ştiu de ce.
  Fiindcă toţi care cer PNL să se retragă o fac în interesul partidului pe care î-l simpatizează şi nu pentru o idee naţională.

  Unii cer, ca Nina Gonţa să fie susţinut CHirtoacă, D-stră să fie susţinut Filat, altcineva AMN, deci interesul fiecăruia-n parte predomonă interesului naţional. Dar nu fiecare are curajul să spună adevărul.
  Asta-i faţa moldoveanului. Toţi trag la turta sa , da vorbesc de interes naţional, de VIITORUL COPIILOR ŞI NEPOŢILOR NOŞTRI.

  Poate lăsăm ambiţiile cu toţi, da nu numai PNL,şi-l votăm şi pe Urecheanu, că tot are o doctrină social-liberală???????

 32. Pt ilinca

  De ce sa mearga voturile PNL la comunisti? Nu pot merge. Opozitia neunita va lua 95 la suta, asa cum au promis – Urecheanu – 52 mandate, ceilalti doi liberali – intre 18 si 25 mandate. Deci, daca nu iau direct liberalii voturile, le vor lua indirect, prin redistribuire.

  Sau poate ca spuneti ca vor merge la comunisti pt ca lucrati si veti vota pt ei?

  Sau pentru ca nu vreti sa lucrati foarte bine impotriva comunistilor?

 33. vad ca au mai aparut voci , si multe , care-i spun lui Pavlicenco acelas lucru , pe care-l scriu eu aici de cateva saptamani.. dar reactia dansei , cu parere de rau , ramane neschimbata , ba chiar ii ia in zeflemea.. doar e clar ca opozitia nu va lua 95 % .,.. asta asa , mai braveaza si ei . vor lua mai mult comunistii .. si deaceea este important sa nu se risipeasca voturi . pentru ca , sa speram, opozitia PL+PLDM+AMN – impreuna, sa depaseasca , totusi , comunistii si acolitii lor .. deaceea nu trebuie sa fiti si voi >acoliti.. si pentru MIHAI: EU PERSONAL VOI VOTA pt PL, DAR INDEMN ELECTORATUL PNL si MAE sa voteze cu : PL sau PLDM sau AMN, dupa preferinta, de oarece sunt convinsa ca ei vor trece pragul electoral , votul meu se va duce acolo unde-mi doresc , nu unde POATE fi redistribuit….

 34. pt WERA : mesaje cu aproximativ acelas continut i-am scris si eu dnei Pavlicencio , dar am tot fost luata ” in caruta”.. si bruscata..asa a ales dumneaei sa trateze electoratul.. vom vedea , totusi , cum vor evolua evenimentele .. mai sper sa se retraga .. dar daca nu , inseamna ca ce scrieti dvoastra mai sus , asta a fost scopul ei si asta va fi edevarul .. minciuna are picioare scurte..

 35. Pt nina gonta

  1. Vad ca, asa activa cum esti, ai cam luat apa in gura dupa aparitia mea la MU-1… Insa eu nu am uitat postarile inainte de emisiune. RUSINE SA-TI FIE DUMITALE CU PRONOSTICURILE SUPTE DIN DEGET!!!

  2. Ce inseamna „asta asa, mai braveaza si ei”? Adica ei au dreptul sa braveze neinspirat si altii – nu? La fel ne-au sfatuit si pe noi expertii romani sa „bravam” cu 10 la suta cins am avut o lista comuna cu MAE.

  3. Inca o data spun: mai taca-ti fleoanca pentru ca vorbesti degeaba. Noi stim foarte bine ce avem de facut si PNL e din oameni cumsecade, nu profitori si mahalagii, oportunisti sau conjuncturisti, fripturisti sau treucari. Pe toti acestia ii puteti gasi in partidele adorate. Si intelegem situatia mai bine decit oricare dintre voi, cococati pe lejanka si dind sfaturi oamenilor care calca glodul. Potoliti-va toti. Mai bine mergeti si lucrati prin sate, asa cum fac oamenii nostri.

 36. Ptu nina gonta..
  Eu nu te-asi lua in caruta….Te-asi lasa sa mergi pe jos, ca este mai sanatos, chiar daca mergi in nicio directie clara la infinit!
  Esti o incurabila……

 37. GOGA,
  nina gonta crede ca astea de la PNL au atitea bani, ca isi permit sa mearga numai in masini de lux,dar cind colo a acceptat sa urce in caruta PNL-ului…ha.ha.ha.ha.
  Naivi oameni mai sunt pe fata pamintului.

 38. nina gonta,
  ca sa nu mai fii „si bruscata”mai bine stai acasa, cum spunea cineva aici pe blog.Nu te porni nicaieri, daca nu stii incotro mergi.Iar daca stii unde te duci,du-te in drumul tau,nu mai sta de viorba cu PNl,altfel intirzii intr-acolo unde te-ai pornit.Nu va fi frumoc din partea ta, sa intirzii,tu doar esti cea mai,mai,mai….ce mai..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *