Realizarile primarului PNL de Durlesti, Nicolae Crudu

In legatura cu mai multe obiectii referitor la gestionarea treburilor comunitare din Durlesti, unde e primar Nicolae Crudu, din partea PNL, plasam pentru cei interesati materialul de mai jos:

In Durlesti

1. S-au asfaltat străzile:

Ø Gribov (parţial)

Ø Eminescu

Ø Păcii

Ø Florilor

Ø Vovinţeni

Ø Renaşterii

Ø Podgorenilor

Ø Ion Soltâs (partial)

Ø Tineretului

2. S-a proiectat si construit canalizare pe străzile:

Ø Ştefan Vodă

Ø Cişmenilor

Ø Hîrtoape

3. S-a proiectat şi construit apeduct pe străzile:

Ø Ştefan Vodă

Ø Alexandru cel Bun

Ø Timisoara

Ø Mihai Sadoveanu (segment)

Ø Hotinului

4. S-au iluminat strazile:

Ø Alexandru cel Bun

Ø Ştefan Vodă

Ø Cartuşa

Ø Cartierul Cartuşa

5. S-a acordat finanţare pentru şcoli şi gradiniţe:

Ø Reparaţia acopereşului Gimnaziului 64

Ø Schimbarea geamurilor şi a uşilor la Liceul “Hyperion” şi la Gimnaziul nr.64

Ø Reparaţii capitale la gradiniţele nr.3 şi nr.201

Ø S-au dotat cu calculatoare noi 2 săli de informatică

Ø S-au dotat total cu mobilier grădinţele, parţial şcolile

6. S-au elaborat proiectele pentru canalizare (achitate integral din fondurile primăriei) pentru străzile:

Ø Vasile Lupu

Ø Alexei Mateevici

Ø M.Sadoveanu

Ø 27 August

Ø Viilor

Ø Rediu Mare

Ø Milescu Spătaru

Alte realizări:

Ø S-au confecţionat şi repartizat 200 de tomberoane pentru gunoi

Ø S-a construit mini-stadionul de fotbal din cartierul Cartuşa

Ø S-a amenajat stadionul Gimnaziului nr.64

Ø Se repară acoperişul unui bloc din strada Gribov nr.8

Ø Se proiectează (se elaborează desene tehnice) contrucţia apeductului Gara de Sud-Dimo-Cartuşa-Caucaz-M.Sadoveanu-Viilor

Ø Se proiectează (se elaborează desene tehnice) construcţia canalizării pentru străzile Caucaz, Testimiţeanu, Livezilor, Ion Soltîs, Ion Creangă, G.Musicescu, A.Donici, Dosoftei.

Bugetul or.Durlesti este de 12 milioane lei anual. Din care 11 milioane sunt alocate pentru salarizarea profesorilor si a educatorilor si pentru hrana celor mici in gradinite si a elevilor de clase primare. Primaria Durlesti nu beneficiaza nici macar de fondul rutier. Acest impozit este varsat direct in bugetul municial, din aceste considerente Primaria Durlesti nu are nimic in comun cu transportul public, el fiind controlat direct de Primaria Chisinau.

In 2007 s-a preluat Primaria Durlesti cu o datorie de 500 mii lei. In 2008, Consiliul Municipal Chisinau a alocat 2 milioane de lei Primariei Durlesti prin directia Costructii Capitale, ca ulterior sa retraga 1,5 milioane, redistribuindu-le in alta parte. Asa se explica dezastrul de pe strada St.Voda, proiectul inceput blocindu-se din exact aceasta cauza. Nimeni din Primaria Chisinaului nu-si asuma responsabilitatea pentru lipsa de transparenta in aceasta operatiune de retragere a finantarii.

Cind a fost preluata Primaria Durlesti in 2007 nu a existat un desen ethnic, dupa care sa fi putut demara vreo lucrare. In acest moment, Primaria Durelsti a achitat Institutului de Proiectari lucrari in valoare de peste 1 milion de lei.

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. Treceam prin Durlesti doua zile in urma.

  Strada Alexandru cel Bun nu e iluminata deloc, drumurile nu sunt asfaltate. Primarul a privatizat multe locuri pentru magazine mici.

  Nota 10 pentru obiectivitate, dna. Pavlicenco.

 2. pavlicenco de ce minti, in durlesti nu se-a facut nimic, strazi, murdare, ne asfaltate, primarie corupta, primar care are griga numai de buzunarul sau si de burta sa, nu incape in primarie, viceprimar, S Ralea, ia mita LUNARA de la fiecare butic sau agend economic. Eu va stimam dna Pavlicenco, dar daca sunteti in cirdasie cu alde Crudu, ralea si de alde ei , atunci nu faceti nici o ceapa degerata ca politician, sursa dvs de informatie cred ca este fiica primarului

 3. de unde aceasta lista de drumuri asfaltate, e de mirare? chiar daca a fost facut sau reparat un drum numai pe contul locatatrilor, ce-s cu brashoavele acestea, veniti si faceti niste poze la drumurile care-s enumerate si atunci, eu la locatar al Durlestiunlui v-as h crede MINCIUNI, MITA si dezastru eata ce prezinta primaria Durleshi. Primarul are gospodaria mare personala si lucreaza pentru el, vice primarul S Ralea face casa lui feceorul sau si-i in cot de nevouile durlestiului, etc. as vrea s-o vad pe dna Pavlicenco la noi in durlesti dupa o ploaie buna sa vad cum merge pe o strada nominalizata mai sus. Dvs, a-ti concersat cu primarul de Durleshti , unom incult, fara logica, nu poate spune doua vorbe normale. daca toti membrii partidului sunt la fel nu va invidiez, dar nici nu ma mir ca ati luat % respectiv la alegeri

 4. Minciuni- minciuni si iarasi minciuni, de unde asa statistica, Asta la primaria Durleshti s-au facut !!!!!!!!! pai acolo toata ziuz nu gaseshti pe nimeni, nici primarul, nici viceprimarul, toti au treab, dar nu pentru sat ci pentru interesele propri, i-au mit de merge fumul, in cirdashie cu cei de la cadastru teritorial, car strazi, care canalizare, da au inceput a sapa si cu asta s-a terminat Pavlicenco alegeti echipa, daca toti is ca crudu si ralea atunci vai de partidul tau

 5. D-na Pavlicenco,

  dar cum primarul de durlesti a intrat in posesia iazului situat mai la vale de crama (sectorul 205 drumul de la manastirea sf. Andrei) ?

  Dl. Primar are si o ferma de vaci pe malul iazului.

  Pe salariu de primar a cumparat toate acestea?

  Intrebati pe orice durlestean cum sia atribuit abuziv o multime de loturi de teren, iar cele care nu le poate actual lua le tegiverseaza cu privatizarea lor.

  Nu exista nici o transparenta in privinta terenurilor din Durlesti, toate sunt date pe sub mina, si poi vindute de la unul la altul ca sa se piarda urma lor.

 6. locuitor al durlestiului

  Cind a fost preluata Primaria Durlesti in 2007 , era ordine in satul nostru, acum deymat si mituiala, nu incap pe usi primarul Drudu si viceprimarul Ralea, fiecare pentru sine, nimic pentru sat, daca fac ceva locuitorii ei repate trimbitesc ca s+a facu de primarie, unul ishi largeste gospodaria personala, altul face casa fiului, nu au timp pentru sat, ei cred ca i+am ales pentru cac sa+si reyolve problemele personale, nu a satului. noi toti stim cum a cistigat alegrile Crudu, l-a ajutat presedintele comisiei electorale in schimb la post de lucru pentru sotul sau, in scoala se stie tot, ea acolo lucreaza TREZIIVA . la Durlesti cel mai scump sunt terenurile si Crudu le imparte consilierilor sa taca deci totul e bine si frumos Daca PNL isi da dare de sema pe lucrul primarului de Durlesti, Crudu, atunci ei sunt implicati in vinzare-cumparare a loturilor .Pvlicenco, ai grija ce spui, controleaza faptele si pe urma le publica

 7. infiecare zi trec prin durlesti si nu vad, decit gunoi si dizmat, in centrul satului era cum mai era dar acum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!citesti darea de seama a lui pavlicenco si te gindeshti are ceva sfint dna sau vorbeshte asa din pod, cu cine te-ai legat cu crudu, un prost si un debil, nu poate spune 2 cuvinte, dar intr-un cuvint de 3 litere face 4 gresheli in scris

 8. Multe lucruri realizate. Bravo. Dar ce ma mira cel mai mult de unde a rezolvat toate astea doar cu un milion rezerva, odata ce 11 milioane revin articolelor bugetare? Daca s-ar fi realizat tot atatea timp de 20 ani in fiecare an, ce fel de tara am fi ajuns? Probabil una foarte frumoasa.

 9. Am citit abia acum comentariile. D-na Pavlicenco chiar verificati va rog. Nu de alta dar intr-adevar suntem dusi in eroare ,fie de d-stra fie de comentatori, care nu e doar unul.

 10. Chiar ma intrebam daca a mai ramas in PNL. Rusine sa va fie Dna Pavlicenco. Daca o sa mai incercati sa-i lustruiti imagnea chiar o sa dau publicitatii cine i-a dat mita pentru care loturi de pamint, prin cine si cu cine s-a impartit ca sa nu fie investigat!

 11. Pt Marina si ceilalti care s-au pronuntat la capitolul Primaria Crudu

  Accept orice discutii la obiect pe aceasta tema. Cu date si fapte concrete, cu probe. Tel. meu 069111682

 12. Va recomand sa treceti pe acolo, serios.

 13. Pentru Durlestean, Marina si altii
  Nu sunt din Durlesti, dar cunosc un pic oraselul/ori satul, nu stiu sigur ce statut mai are acum/ Durlesti.
  Eu chiar mi-am propus sa trec cu locul de trai acolo. Totul este comparativ….Cu toate ca nu este bine sa facem comparatie cu dezastrul din alte localitati din tara si ca este mai bine sa pretindem sa avem localitati bine amenajate ca cele din Europa….
  Nici Chisinaul nu este mai bine luminat si nici drumurile nu sunt mai bune comparatai cu orasele din alte tari…chiar si cele din tarile CSI….
  Alta este problema….Rautatea oamenilor nu are margine….”Crudu de unul sungur este vinovat , tocmai di 2007 nu a facut tot ce s-ar fi dorit. Nici macar gardurile gospodarilor nu a reusit sa le vopseasca si nici sa educe copiii gospodarilor sa nu se ucida unii pe altii….”
  Da cine dracu va pune sa dati mita ?
  Si de ce inca nu sunteti pusi la duba cei care dati mita ?
  Si de ce va chishati ochii pe bloguri si nu va adresati primarului in modul stabilit cu toate intrebarile, care sau acumulat ?
  Mita, mita, mita… Este usor sa ponegresti un om… doi…Dar chiar sa te ei de toata familia ?
  Esiti din anonimat si meregeti la el acolo si intrebati-l tot ce doriti…Cred ca va urma raspun sul…
  Dar sa arunci noroi in capul oamenilor din anonimat….sunteti LASI !
  Va faceti satul de ris…Si pe voi va faceti deasemenea de ris.
  Inca si Pavlicenco este „nerusinata” !
  D-na Pavlicenco, sa mergeti repejor sa le vopsiti gardul cu vopsea…Da ce credeti DVS ca asa o sa lasati gardurile gospodarilor nevopsite?
  Pacat de voi…

 14. nu vreau sa laud conducerea primariei or.durlesti,dar as vrea sa-mi spun parerea mea proprie. in timp de doi ani(neimpliniti) au fost facute lucruri,chiar daca poate nu au fost realizate pina la urma si tot din lipsa de bani in buget.in privinta drumurilor,oameni buni uitativa ce drumuri are toata moldova,pote trebuie sa pornim de mai sus…primarul isi largeste gospodaria,poate din banii din afacerile care le-a pornit inainte de a fi pus in functie de primar,iar ralea ii face casa ficiorului tot din banii feciorului care e plecat de mult timp peste hotare.faptul ca nu isi exercita functiile pedeplin,e un lucru rusinos.

 15. apropo daca veti citi cu atentie cometariile scrise de comentatorii „durleshten”,”locuitor al durlestiului” si „trecator” veti observa o asemanare mare in felul de a scri si a-si exprima gindurile.lucrul acesta ma face sa gindesc ca e aceeas persoana..

 16. Pentru Imputiti /cu litera Mare/ cu numele Durlesten. Marina, locuitor al Durlestiului.
  Vai de capul vostru, oameni rautaciosi si birfitori pe dea-ascunselea !
  Puteti prefera anonimatul numai chind laudati pe cineva/ca sa nu nimeriti in categoria pupcuristilor/sau in oricare alt caz, daca numai nu de a face rau , dar voi lichelelor anonime de ce murdariti si imposcati cu noroi, daca va credeti informati si detineti informatia respectiva?
  Duveti-va in originea mamei voastre si spunetii in fata primarului unde nu sunteti de acord si sa primiti lamuririle de rigoare. Daca nu va va convinge in corectitudinea deciziilor, veti atrage oameni destepti independenti sa va ajute sa lamuriti lucrurile. Ca daca va considerati atit de destepti si informati, pacostelor, cred ca aveti si oameni mai profesionisti ca voi in jurul vostru, care sa va dezghete tartaca si sa va lumineze creerul….
  Sunteti doar din comunitatea de acolo si de ce incercati sa faceti de ris satul si primarul ales de majoritatea de acolo ?
  Poate nu ati votat voi pentru el, dar l-a votat majoritatea !
  Tirituri fricoase! Fara caracter dar ca si butoaele pline cu rahat pe care il imprastiati peste tot unde va nimeriti !
  Daca omul a muncit o viata si are o stare buna materiala, daca a acceptat sa fie primar si a fost ales, poate, credeti voi, jigodiilor, ca trebuie sa-si risipeasca averea acumulata, ca sa nu il invidiati voi ?
  Daca era un „thirie briu” cu curul gol, putea face ceva pentru comunitate, daca nu a stiut sa munceasca si sa agoniseasca nimic in viata lui ?
  Ar fi bine ca acesti imputiti, care scuipa venin din tufis, sa primeasca riposta cuvenita de la oamenii normali din comunitate si sa fie pusi la punct!
  Ati ajuns sa aveti in casa internet, dar internetu este fara creer uman, este exploatat de om…
  Vai de noi chind in casa unui descreerat exista internetul…. Mai bine ar cadea in somn letargic, sa se prefaca in leguma si sa aiba altii grija de el, dechit sa mai poata face si alt rau.
  Dumnezeu sa aiba grija de acesti necurati la suflet, sa le dea multi-multi ani si sa nu-i mintuie, pina nu-si vor cere ertare tirindu-se in genunchi, de la cei, pe care i-au calomniat, birfit pe nedrept si inca din anonimat!
  Vespi otravitoare in societate!

 17. pentru trasnet, cetatea si ceilalti care asa tare s-au enervat de critica, nu blestemati ca e pe sama voastra, Da ce drumuri bune la Durlesti sunt cele mai bune drumuri e cel mai curat !!!!!! Cit despre fapte pot sa le spun , da primariea e corupta si inca cum faceti o privire in zi de lucru la primarie viceprimarii cu DEEPuri care costa „1 leu”

 18. Cred ca referitor la Primarul de Durlesti este cam exagerat!!!
  Cunosc cchestiile din interior…..Doamna cu articolul a cam dat-o in bara! Cred ca si cariera ei este sub semnul intrebarii!

 19. Ms. Pavlicenco! You want evidences??? is very simple, just go into Durlesti… You will find all the evidence that you need there. Durlesti is like a big trush!!!

 20. For Oleg
  Moldova all roads are damaged. D. Pavlicenco saw several villages, districts, communes and knows the situation better than you.
  Yet in more Durlesti is arranged in, the roads are better than in many other localities.
  No roads in the capital are not better.
  No mayor can do miracles in a short time and budget distribution like how they do …. communists for their mayors communists ….

 21. Evident a fost un moment de apreciere din partea Partidului care l-a susținut pe dmn. Crudu în primul mandat de primar. Lucrurile nu sunt atât de obiective precum se arată, doar că ceea ce s-a făcut se șterge prin ceea ce nu s-a făcut, pentru-că situația reală e cu totul diferită. Trădarea părimarului pentru PNL a însemnat un punct de alertă că acest primar este lipsit de atitudine, competențe și plus discreditat prin promisiunile făcute și lipsa realizărilor acestora. Doamna Pavlicenco, chiar aș dori o discuție cu dumneavoastră la subiectul dat, opiniile din trecut și prezent despre situația actuala din or. Durlești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *