MAE semnalează un grav abuz al vameşilor moldoveni

Mişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ semnalează un grav abuz al vameşilor moldoveni care, în cursul acestei zile, au oprit două trupe româneşti să intre pe teritoriul Republicii Moldova fără nici o justificare legală. Anda Adam şi Class, împreună cu echipele lor, urmau să concerteze în cadrul unui eveniment organizat de MAE la Căuşeni, cu începere de la ora 18.

Cele două formaţii din România aveau toate documentele necesare pentru intrarea în Republica , inclusiv un contract semnat cu reprezentanţii MAE, pentru a concerta în faţa locuitorilor din Căuşeni. Cu toate acestea, autorităţile vamale din punctul de frontieră Leuşeni i-au somat să facă cale întoarsă de la graniţă, oprindu-le astfel în mod abuziv intrarea în Republica .

Mişcarea ACŢIUNEA EUROPEANĂ condamnă acest abuz evident al vameşilor moldoveni, servili puterii comuniste şi practicilor de tip poliţienesc instrumentate de PCRM în ultimii opt ani de zile. “Este strigător la cer ca două trupe din România care, pe baza unui contract, veneau să concerteze în Republica , să nu fie lăsate să treacă graniţa dintr-un stat al Europei în altul. Avem toate motivele să credem că această acţiune a fost comandată de PCRM, partid deranjat în mod vizibil de lupta demarată de MAE împotriva corupţiei şi a comunismului din Republica ”, a declarat preşedintele MAE, Anatol Petrencu.

La ora la care transmitem acest comunicat, cele două formaţii din România se află în continuare la vamă, în aşteptarea unei justificări legale din partea vameşilor care i-au oprit să intre în Republica .

Chişinău,
28 martie 2009

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. Dmn. Pavlicenco Buna ziua

  Eu sunt un simpatizant al MAE (chair am pus si Sloganul MAE la mine pe Blog) cu toate cu voi vota p/u un alt partid…din simplu motiv ca, nu vreau ca votul meu sa se duca la PCRM…(cred ca mati inteles ce vreau sa spun).
  Cred ca Dvs. va dati bine seama ca MAE nu va obtine cele 6% si toate voturile care vor fi acordate MAE-ului se vor duce la vrasmasul enuntat mai sus…

  Chiar vreti sa riscati atit de mult ???
  Sa dam cu piciorul in sansa Moldovei…

  Cum comentati….?

 2. Dar oare cei ce dau voturi AMN PL si PLDm nu risca mult?
  Oare ce o sa fie la impartitul fotoliilor dupa 5 aprilie, cind nici o forta nu va acumula 61 de mandate. nu crezi ca cineva va trebui sa cedeze? Istoria arata ca anume dreapta cedeaza. Ca unica solutie e sau cedeaza sau fac alegeri repetate. Dar oare vor accepta ei alegeri repetate? vor da vrabia din miina ??

  Plus la asta, am auzit multi oameni care se regasesc in programul MAE dar le e frica ca nu vor trece pragul. Pai vot cu vot face ca pragul sa fie depasit. Mai multa incredere. HAI MAE

 3. Pentru Sergiu

  E mare pacat ca vei da un vot util. Imi place Pavlicenco, dar votez Urechean, dupa care ma mir ce am votat si de ce situatia nu se imbunatateste. Nu da vot util! Dam un vot constient. Postez ce a spus Eu:

  „Dar oare cei ce dau voturi AMN, PL si PLDM, nu risca mult?
  Oare ce o sa fie la impartitul fotoliilor dupa 5 aprilie, cind nici o forta nu va acumula 61 de mandate. nu crezi ca cineva va trebui sa cedeze? Istoria arata ca anume dreapta cedeaza. Ca unica solutie e sau cedeaza sau fac alegeri repetate. Dar oare vor accepta ei alegeri repetate? vor da vrabia din miina ??

  Plus de asta, am auzit multi oameni care se regasesc in programul MAE dar le e frica ca nu vor trece pragul. Pai vot cu vot face ca pragul sa fie depasit. Mai multa incredere. HAI MAE!

 4. va trece pragul! am vb cu multe pers. din diferite raioane, MAE este cel mai bine vazut in aceasta campania, are un mesaj clar si foarte actual la moment, MAE nu doar spune, dar si face! Nu-l mai pot vota pe Filat, care l-a votat pe Voronin – un nebun in functia de Presedinte. Sau un Urechean, care facea zilnic prin mita mii de $, cind era primar! In sfirsit a aparut o forta noua, curata si transparenta in tot ce face! Nu ezitati, votati MAE! votati Sageata! Votati Moldova fara coruptie! Doar asa vom izbuti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *