Comunicat de presa

Mişcarea social-politică ACŢIUNEA EUROPEANĂ anunţă formarea unui Consiliu Economic, format din analişti şi specialişti în domeniu din Republica Moldova, atât simpatizanţi sau membri ai partidului, cât şi neutri din punct de vedere politic. Obiectivul Consiliului îl reprezintă susţinerea echipei de experţi a MAE în elaborarea unui plan de măsuri privind combaterea sărăciei, aplicabile în primul an de guvernare.

Începând cu prima zi după alegerile generale din Republica Moldova şi formarea noului Guvern, MAE şi-a asumat dezvoltarea economică şi socială a statului, prin aplicarea de măsuri capabile să combată sărăcia generalizată. “Primul pas îl constituie eliminarea corupţiei din toate structurile statului şi care cauzează acum nivelul atât de ridicat al sărăciei din Moldova. MAE are ca obiectiv dezvoltarea economică a Moldovei pornind de la o bază curată, sănătoasă, complet necoruptă. Pentru lupta împotriva corupţiei am elaborat un plan de 18 măsuri la care au aderat alte cinci partide democratice din Republica Moldova, iar pentru măsurile economice suntem susţinuţi de un Consiliu apolitic, format din specialişti din domeniu, care şi-au declarat disponibilitatea de a se implica în elaborarea programului de guvernare al Mişcării ACŢIUNEA EUROPEANĂ”, a declarat preşedintele MAE, Anatol Petrencu.

Din cadrul Consiliului Economic ce sprijină MAE fac parte doctori în Economie, directori de întreprinderi industriale şi analişti în domeniu, atât simpatizanţi sau membri ai partidului, cât şi neutri din punct de vedere politic. Lor li se alătură un grup de 10 cetăţeni din diferite categorii socio-profesionale, al cărui rol este de a garanta că toate măsurile luate de MAE, ca partid aflat la guvernare, răspund intereselor oamenilor de rând.

Anexăm componenţa Consiliului Economic.

Chişinău,
27 martie 2009

Serviciul de presă al MAE

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. si unde e componenta?

 2. cind o sa fie prezentata lista? cine sunt marii experti economici?

 3. Vezi pe anatolpetrencu.md

 4. Consiliu Economic, Consiliu apolitic, MAE ca partid aflat la guvernare…. Aberatii, aberatii si inca o data aberatii. Ajunge cat tara asta a fost condusa (sau se doreste a fi condusa) de agronomi, brutari, istorici, jurnalisti si filologi gen Snegur, Sangheli, Motpan, Voronin, Diacov, Rosca, Petrencu, Pavlicenco et company. Oameni buni, tara asta are nevoie de tineri juristi, economisti, ingineri, pedagogi si doctori valorosi cum sunt cei din PLDM si PL. MAE nu are nicio sansa. MAE nu mai e!

 5. Pentru Yaponchik

  MAE nu mai e in capul dumitale, afectat de necunoastere. Pavlicenco nu a fost niciodata la guvernare. De unde s-a mai luat si asta?

 6. Pentru Flori de trandafir

  Totul la timpul sau. Rabdare. Va invitam la Marsul anticoruptie de duminica din Chisinau.

 7. Dna Pavlicenco,
  de cand niste directorashi de firma si cativa doctorashi in economie se considera mari „analisti si specialisti in domeniu”? cine i-a recunoscut ca atare? pentru ce merite?
  „Incepand cu prima zi dupa alegeri, mae si-a asumat…” Care prima zi???? Va fi ultima pentru voi 🙂 Chiar ca deveniti ridicoli.
  Dna Pavlicenco, nu va dor umerii de atata responsabilitate asumata?
  Apropo, un bilet pentru o calatorie in autobuz (indiferent de ruta!!!) costa 2 lei. Just for your information.
  Sper sa luptati cu coruptia si dupa 5 aprilie. Adica sa nu dati mainile in jos dupa ca veti acumula vreo 0,5%.

 8. Dna Pavlicenco!!!!!!
  Vizavi de comentariul lui Yaponchik: probabil si un copil intelegea ca remarca acestuia privind „Consiliu Economic, Consiliu apolitic, MAE ca partid aflat la guvernare…” avea un caracter ironic si nu era o afirmatie precum ca ati fi fost la Guvernare.
  🙂 Poate Va mai odihniti un pic de la marshurile pe care le organizati prin republica. Nu de alta, dar nu va ramane putere sa luptati cu coruptia 🙂

 9. Pentru Oleg Cucoreanu

  Cred ca dumneata ai cam observat ca nu raspund postarilor batjocoritoare, care ii caracterizeaza doar pe autorii „educati foarte bine” de parintii lor.

  Cit priveste biletul pt autobuz, deja am explicat, iar Lorena a spus ca e 1 leu. Curios – cine are oare dreptate – Lorena sau Cucoreanu?

  Da, apropo de marsuri. Va oboseste sa auziti ca le avem? De ce sinteti si atit de slab? Dar daca vreti sa va caliti – va asteptam simbata, adica azi, pentru mars la Cimislia si Causeni, iar duminica – la Chisinau – unul mare, si la Balti. Capul sus, ca mai e de luptat contra comunismului, contra satelitilor PCRM de azi si de miine, care au generat si vor mai genera saracie si coruptie.

 10. Eu nu inteleg ,pentru ce spuneti ca aveti ekipa de guvernare?Este o utopie sa zici ca poti forma guvernul si ai candidatura pentru spiker si pentru presedinte cu un partid care sa zicem ca e la limita de trecere in parlament.De unde ati gasit atitia necorupti si totodata si super profesionisti pentru a scoate tara din mizeria actuala,sa dati acele salarii fantastice,pensii s.a.m.d.Cit nar fi „mesajul” d-stra de bun coruptia nu o dezradacinati nici cu 70 de deputati ai MAE,(dea Domnul sa fie macar 7 dar vorba cea-NU SRED!!! Asa ca lasatio mai moale cu coruptia si ginditiva la PROBLEMA Nr1 de pe ordinea de zi.

 11. NU CRED am vrut sa spun.

 12. Pentru grigore

  Mesajul legat de echipa de guvernare demonstreaza ca pricepeti prost lucrurile.

  1. Toate partidele trebuie sa aiba o echipa de guvernare. Oamenii trebuie sa stie ce aleg. Si daca se face o coalitie, se pun pe tapet candidaturile fiecarei formatiuni si se vede care e mai bun. Altfel – din ce alegi? Din oameni intimplatori, gasiti la nimereala?

  2. La fel si candidaturile pentru Presedinte, speaker si premier. Stim fiecare partid ce are, apoi veti avea la ce va raporta. Ii veti compara pe cei alesi cu cei, eventual, nealesi. Veti vea ce e mai bun si a fost ratat. Dar poate ca si nu…

  3. Unele partide sint la limita de trecere in Parlament pentru ca nu sint corupte si pentru ca nu pot corupe holdingurile democrato-comuniste de media. In sensul ca sint platite sa nu arate pe cutare si cutare – ma refer la „comunisti-necomunisti, cind e vorba de ciolan ajung cu totii daltonisti” – fie vorba de versul din Imnul electoral al MAE.

  4. Oamenii necorupti sint exact profesionistii. Pt ca sint profesionisti in lucru, nu in coruptie. Legatura este de o logica perfecta.

  5. Salariile deloc fantastice pentru preturile de azi – ca sa nu spunem si de pensii – sint pasul urmator dupa eradicarea sau oprirea, ori reducerea coruptiei si recuperarea averilor jefuite, precum si dupa aplicarea masurilor de redresare economica. Nu cititi rupt din context, mai exact din pasii consecutivi ai MAE din platforma/oferta electorala. Nu e frumos sa manipulati.

  6. Coruptia se va dezradacina prin modificarea legislatiei, inasprirea pedepselor, prin vointa intelectuala si politica a mai multor forte ce vor accede in Parlament. Daca nu vor face ce s-au angajat prin Pactul National impotriva coruptiei, va insemna ca au venit in Parlament sa fie ca si comunistii. Nu de o asemenea guvernare si majoritate parlamentara au nevoie cedtatenii R.Moldova.

  7. Puteti sa CREZI, dar veti ajunge SA CREDETI. Dar este o crima ce au facut mereu satrapii comunisti. Nu au permis partidelor sa vorbeasca la Radioteleviziunea publica si – acum – e clar ca in cite un minutel nu poti sa recuperezi lipsa de informare pe parcursul anilor.

  8. Stiu si va compatimesc pentru ca sinteti nevoiti sa spuneti sa o lasam mai moale cu coruptia. Dar nu e obiectivul nostru. Asa ca nu stati linistiti. Pentru ca exact coruptia si saracia generata de ea sint PROBLEMA nr.1 in R.Moldova.

 13. Problema Nr1 sint comunistii,dar coruptia nui dezradacinata nici in cele mai democratice tari.

 14. Pentru grigore

  Pai asta e buba, ca pentru voi problema nr.1 nu este coruptia generata de comunisti, care este efectul guvernarii comuniste, ci comunistii/capitalisti, pe care vreti sa-i inlocuiti cu democrati-capitalisti-corupti. Aici e toata buba.

  Adica vreti comunistii sa plece, iar coruptia sa ramina, cu alti autori – ori cu cei veniti de la o Primarie corupta de pe timpul lui Urecheanu, ori de la un PPCD total corupt, ori de la un Departament al privatizarii, ori de la o gasca noua de incompetenti, ce a inceput sa prinda radacini in CMC…

 15. Vam mai spus ca eu nu fac parte din nici un partid ,am un singur vot ,nu cred in „mesaje” si „doktrine” sint impotriva koruptiei -DAR_NU CRED ca in RM e posibil ceea ce promiteti,si vas da votul daca asi vedea o sansa cit de cit reala sa treceti PRAGUL

 16. Curaj Fratilor!!!!
  Nu votati partide cu oameni corupti si criminali !
  Nu subjugati poporul inca pentru 4 ani de robile tiriturilor corupte ! Nu le dati mai mult ce nu le apartine si nu merita- increderea noastra ! Ei nu o merita!
  Votati MAE !

 17. Grigore,

  pai nimeni nu e profet sa stie din timp daca va trece sau nu. Sint sondaje, care din pacate nu sint credibile. Dar mai sint alte lucruri care arata ca MAE depune efort pentru a aduce mesajul lor in fata electoratului. Da, a inceput MAE mai tirziu, dar nu e din vina lor, ca au fost inregistrati de Ministerul Justitiei cu intirzieri si nu i s-au dat voie sa faca acest lucru mai devreme.

  Se cere o comparatie cu un partid care a avut o cale mai libera, inregistrindu-se pe 8 decembrie 2007, fara probleme, pe cind MAE a incercato cu mult inainte, intimpinind piedici. Daca MAE avea sa se opreasca din drum, oamenii aveau sa-i considere slabi. Dar ei au continuat, au dat in judecata Min Justitiei, si au cistigat prima lupta.

  Numai mergind vei strabate drumul.

  Daca oameni , cre se regasesc in programul MAE, au sa zica ca nu voteaza MAE doar de aia ca nu treg pragul, sa stiti ca si vina acestor oameni este.
  Prea repede va dati batuti. Asta si asteapta comunistii.

 18. Pavlicenco,
  e blogul Dstra personal si aveti tot dreptul sa nu raspundeti. si nu trebuie sa va simtiti erou, dupa cum ati mai afirmat: „eu, care ma trezesc la 6 si ma culc la 24, mai intru pe blog si va raspund….”
  Mare treaba, de parca raspunsurile Dstra ar schimba ceva. Pierdeti zilnic in simpatii. Credeti-ma, pentru ca mai vb cu colegi, prieteni, si nu am auzit inca, ca cineva dintre ei sa Va laude pentru „intelectul” manifestat prin postarile pe blog.
  Pina la 5 aprilie nu mai postez nimic aici. Cred ca dupa alegeri, nu veti mai scrie articole, deoarece nu veti primi bani (peste 1 milion de lei!!!!!) de la finantatori din cauza neaccederii in Parlament.

 19. Cucoreanu,
  toti astea de la pldm, ce aveti voi cu MAE?
  Dupa vorba ta: mare treaba de parca ar schimba ceva ca prietenii au alta parere.
  Sobaka laet a karavan idet.

  Fiecare isi are rostul in campania asta.
  La fel si orgoliile lui Lucinschi si Pasat.

 20. pentru Cucuru-anu
  Mai inchideti treanca! Ciocul mic! Filat este mai bun? Cu ce este mai bun? Ca are „leuti sau leoaice” mai multe?
  Din prihvatizari aparute ?

 21. Pentru grigore

  Ne vei da votul si va fi la sigur sansa.

 22. Pentru Oleg Cucoreanu

  Ai mai spus o prostie, pentru care prietenii tai „intelectuali” te-o fi laudind nevoie mare…

 23. D-na Pavlicenco….
  Am impresia,ca nu santeti obiectivi,ce in Romania nu exista coruptie?
  Ori in treceti cu vederile, cand una din cauzele principale de primire a Romaniei in zona senghen este CORUPTIA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *