Comunicat de presă

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană îşi exprimă disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală, dacă în programul de guvernare al acesteia se vor regăsi măsuri clare de luptă împotriva corupţiei.

Considerăm că propunerea PL, de formare a unei coaliţii a partidelor democratice, este singura şansă de a înlătura definitiv de la putere PCRM, partid care a sărăcit Moldova.
Viitoarea guvernare este obligată să lupte împotriva acestui fenomen deoarece, sub guvernarea roşie, Moldova a ajuns să fie cea mai coruptă ţară din Europa. Mişcarea Acţiunea Europeană este garantul faptului că măsurile anticorupţie vor fi pus în aplicare, de urgenţă. Dintre acestea, amintim: confiscarea averilor celor care s-au îmbogăţit ilegal pe seama statului, independenţă pentru magistraţi, anchetarea privatizărilor frauduloase, recuperarea banilor pierduţi de către stat, înăsprirea pedepselor pentru actele de mare corupţie, obligarea demnitarilor de a-şi face publice averile.

Serviciul de Presă al MAE

25 martie 2009

Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. Si eu, Ghita Closca, impreuna cu familia, cumatrii, finii, nanasii… imi exprim disponibilitatea de a forma, alături de celelalte partide democratice, o coaliţie postelectorală.

  MAE, daca tineti la acest neam, urmati exemplul celor de la Neam si Tara! Retrageti-va din cursa electorala si dati poporului o sansa sa scape de comunism!

 2. Care coalitie post electorala, va ganditi ce spuneti?

 3. Stimata Doamna cu tot respectul si simpatia mea , ma voi starui ca votul meu sa fie un vot UTIL SI CONSTIENT . Sustin apelul luiT. Darie va sfatui si sal urmati !!!

 4. Dna Pavlicenco!Poate alti colegi de-ai dumitale din MAE sunt la prima electorala si inca nu stiu cu ce se maninca asta …Dar ai mai participat si stii bine unde vor merge voturile voastre daca nu va retrageti .Poate nu trebuie de asteptat dezastrul,poate va asezati acum la masa de tratative cu PL si/sau PLDM ,puneti conditii,obtineti garantii si va retrageti la timp?

 5. Vitalia, va imploram….Renunta-ti de dragul neamului roman si anticomunist…Macar in favoarea PL(poate ii considerati mai putin corupti ca pe altele).. Suntem un grup mare de alegatori din Marea Britanie…

 6. De ce nu vă retrageţi din cursa electorală după exemplul Partidului “Pentru Neam şi Ţară”. Chiar vreti sa rupeti 3-4% de la celelalte partide democratice?
  Minus 5-6 deputaţi pentru aripa de dreaptă.

 7. Pt Radu. Dar de ce sa nu sa retraga alt partid din cursas electorala??
  nu tindem spre democratie? cu ce ocazie tu ingradesti drepturile la cele dupa cum zici tu 3-4% de alegatori?

  Ca acelea dupa cum zici 3-4% tot au dreptul la votare si daca aleg MAE, au tot dreptul s-o faca. Mai ales ca programul la MAE e un pic mai elocvent si specific situatiei socio-economice in tara.

  Urmatoarea oprire -5 Aprilie.

  Ce au facut cele trei partide pentru a cistiga acestea 3-4%??? Cele trei partide nu au facut nici un pas spre partidele estea mai mici. Lor nu le trebuie coalitie. Lor le trebuie un tap ispasitor in cazul in care nu reusesc sa imparta fotoliile. vad ca de pe acum Tanase gaseste pe MAE ca vinovat.

 8. Pavlicenco, esti ridicola. Sau nu ai minte sau esti vanduta. Oare nu vezi ca ai pierdut? Las-o mai moale si fii barbata. Cedeaza in favoarea binelui pentru acest popor si urmasii tai se vor mandri cu asa bunica! fii rezonabila in ceasul al 12-lea!

 9. flowers_of_liberty

  Iata chiar nu-mi dau seama care ar fi modalitatea prin intermediul careia MAE s-ar retrage din cursa. A fost PNL, sunt membrii acestui partid, multi putini dar sunt. Un numar mare dintre ei locuiesc la sate. Iar prin sate oamenii nu mai sunt chiar atat de initiati in politica precum sunt analistii politici Tudor Darie, Alex Cozer, Ghita Closca, Radu etc. La momentul x acestor membri PNL li s-a spus ca suntem de acum incolo cu MAE. Iar intr-o buna zi tot lor trebuie de zis, gata, nu mai votam MAE, votam altceva. Asta propuneti? PNL si MAE nu este partidul Pentru neam si Tara ori Partidul nu mai stiu care, MAE si PNL aduna 7 000 de oameni la marsuri, acesti oameni nu sunt platiti si hraniti de doua ori in drum spre Chisinau si de trei in drum spre Cahul ori spre Edinet, acesti oameni stimeaza liderii lor locali si vor vota numaidecat cu MAE pe 5 aprilie, daca nu vor vota pentru partid vor vota pentru liderii lor pe care ii apreciaza sincer, pentru MAE de asemenea vor vota si familiile acestor cetateni, in plus MAE lucreaza foarte activ in raioane. Stimati analisti, daca faceti niste calcule simple, obtineti cifrele care nu sunt deloc descurajatoare pentru MAE. Orice proiect are si riscuri evident. Daca este dorita retragerea cu orice pret a MAE-ului din cursa, oare de ce nu este dorita depasirea pragului de 6% pentru MAE de asemenea cu orice pret. Majoritatea cetatenilor spun ca MAE nu este o varianta rea pentru votul lor, dar fiind buimaciti in continuu de partidele favorite ca respectivii nu au sanse sa acceada in parlament, acesti cetateni raman dezorientati in continuare. Ceea ce vreau sa spun acum, am mai spus-o si ieri pe unimedia, nu prea am timp sa-mi ordonez gandurile deaceea voi reproduce de acolo.

  Sunt convins ca PLDM, PL, AMN si MAE trec de pragul electoral, de asemenea sunt convins ca doar aceste partide inspira credibilitatea pentru o schimbare adevarata in RM. PLDM, PL, AMN stau foarte bine pe picioare, MAE-ul, admit ca putin a intarziat. Dar, liberalii cu AMN in trei, presupun nu vor fi capabili sa acumuleze numarul necesar de mandate pentru a forma o coalitie majoritara. Deaceea, iata ce vreau sa expun.

  Asa dar, MAE avand un mesaj puternic, are cele mai mari sanse sa smulga pe ultima suta de metri ceva procente de la comunisti si sa culeaga multe voturi din randurile celor indecisi. Cei indecisi pot in ultimul moment sa ia calea spre MAE, evident printr-o sustinere din partea celor trei partide favorite. Adica, PL, PLDM, AMN fac o declaratie mediatizata puternic ca sustin intru totul mesajul MAE, ca colegii de la MAE sunt cei mai buni aliati pentru ei in viitorul parlament etc. De ce ar fi logica o astfel de campanie?
  1. Electoratul ar mai obtine o doza de incredere fata de partidele democrate in alianta lor contra puterii curente prin „admiterea” in alianta a celor de la MAE.
  2. PL, PLDM, AMN- ce au avut de cules au cules deja, acum pentru ei este mai important de depozitat calitativ roada decat de strans ramasitele de pe ogorul electoral.
  3. Segmentul de alegatori care ar opta pentru MAE ramane mai deschis, inclusiv si din randurile PCRM. Insa mesajele MAE trebuie confirmate si de colegi pentru a oferi o credibilitate maxima.
  4. Toate partidele aliate trebuie sa semneze „Juramantul” ca nu vor vota in nici un caz cu PCRM si cu acoliti lor gen PPCD, si „Juramantul” ca intradevar vor initia o lupta eficienta contra coruptiei de toate nivelurile. Juramintele trebuie sa fie date public de fiecare candidat la functia de deputat de pe listele celor patru partide.

  Aceasta-i opinia mea, poate va pare partinitoare, dar va spun sincer, ca nu este asa!

  Alb, albastru, galben, verde- si Moldova nu se pierde!

  Schimbarea vine! Moldova fara comunisti, Moldova fara coruptie! Aceasta este forta care invinge!

 10. Doamna Pavlicenco,

  fie-va mila de copiii nostri. Noi suntem batrani deja da ei si copiii lor au o viata de trait. De ce ne condamnati copiii la inca 4 ani de comunizm?! Chiar puneti mai sus orgoliul personal decat soarta copiilor? Au fost partide mult mai puternice care n-au trecut pragul. In 2001 partidul lui Snegur a luat putin peste 5 procente si toate s-au dus la comunisti. Comunistii au avut 70% si au facut tot ce-au vrut. Daca se mai intampla asta inca odata, nu mai ramane nimeni in tara asta. Vor pleca si cei care au mai ramas si vor lasa parinti batrani si copii orfani sortiti pierii in urma lor. Ganditi-va la ei! Aveti si dumneavoastra copii si poate si nepoti.

 11. Pentru Ecaterina

  Tocmai ca mie, spre deosebire de alte partide, imi este mila de copiii vostri. Veti vota alte partide decit MAE, veti avea mari regrete. Dar democratia va ofera dreptul sa optati pentru regretele pe care, din necunoastere, din manipulare azi, le veti avea pe viitor.

 12. Pentru flowers_of_liberty

  De acord si plasez acest mesaj pe prima pagina.

 13. Pentru Radu

  Nu ne retragem ca si Partd.pt Neam si mai nu stiu ce, pentru ca este un partid inexistent. MAE are structuri in fiece raion, sediu in fiece raion, echipe in fiece raion si oameni care lucreaza din convingere, nu pe bani verzi. Dar aveti dreptul sa va dati votul cui vreti. Noi, cu „0,2 la suta, date de IPP-ul controlat de putere si de cumatrii Puterii”, nu putem da 5-6 deputati, in general. Iar daca vom lua acesti deputati, vor merge la AMN, care a promis sa cistige 52 mandate, la PL, care conteaza pe 25 mandate, si la PL, care conteaza pe 18 mandate – deci au, impreuna, 95 mandate. le mai trebuie 5 mandate ale MAE, sa fie 100. Ce pretentii aveti?

 14. Pentru Ady

  Va indemnam sa faceti un lucru mai bun – sa votati pentru MAE. S-ar putea sa nu ne ajunga voturile voastre ca sa avem 7 deputati. Aveti incredere in noi!

 15. Pentru mihai

  A fost suficient timp pentru discutii si asezari la mese. Nu s-a acceptat, acum nu trebuie sa fie democratii ca si comunistii. Stiam ca nu le plac doar comunistilor alegeri libere si democratice. Vad, insa, ca nici pretinsilor democrati nu le plac alegerile libere si democratice. Dar sint ei oare democrati? Am mari indoilei.

 16. Your articles are for when it absolutely, positively, needs to be understood oveirghnt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *