Nu poti duce in UE coruptia moldoveneasca si comunismul odios

cimg0047.jpgVitalia Pavlicenco, deputat, candidat pentru Parlamentul Republicii Moldova pe lista Miscarii ACTIUNEA EUROPEANA, a avut o intilnire cu membrii colectivului de productie de la “Il Ponte-3t”, din Chisinau. Aceasta intreprindere fabrica articole de marochinarie pentru export si incearca sa reziste in fata schimbarilor intervenite pe piata mondiala urmare a crizei financiare si economice. Spre deosebire de alte intreprinderi, aici angajatii au zimbetul pe fata, se bucura de conditii si de un tratament civilizat din partea managerilor.

Parlamentara le-a vorbit celor prezenti la intilnire despre activitatea de deputat, despre eforturile de a lupta si eradica fenomenul coruptiei, cuibarit adinc in structurile de stat, la nivel ministerial si in orice alte institutii departamentale, agentii de resort. De asemenea, s-a referit la pericolul de a mai pastra la guvernare, urmare a alegerilor ce vor avea loc la 5 aprilie, o clasa corupta, care a gestionat averea statului in interes personal si in detrimentul angajamentelor asumate in fata structurilor UE, pornind de la aspiratiile proeuropene ale populatiei românesti de pe malul sting al Prutului.

Vitalia Pavlicenco a explicat ca, pe 5 aprilie, cetatenii Republicii Moldova vor alege o echipa de oameni ce vor gestiona banii publici acumulati din impozitele oamenilor care muncesc cinstit si extind, cu greu, sectorul privat. “Cea mai mare crima savirsita de regimul Voronin – a spus Vitalia Pavlicenco – este ca nu a fost sprijinit, in acesti zece ani de guvernare antireformatoare si antiliberala, antieuropeana si antinationala, extinderea businessului mic si mediu, a sectorului privat, pentru ca banii cistigati peste hotare de catre cetatenii nostri sa serveasca si drept o baza pentru deschiderea unei afaceri, neimpactizata de abuzuri din partea agentilor guvernamentali si a structurilor de stat care se dedau faradelegilor impotriva oamenilor ce munesc onest.

Candidatul pe lista Miscarii ACTIUNEA EUROPEANA a vorbit despre punctele de reper ale platformei electorale a MAE si i-a invitat pe cei prezenti sa nu isi mai dea votul in favoarea trecutului si a unei clase politice mult invechite in rele. Pavlicenco i-a invitat sa voteze pentru Miscarea ACTIUNEA EUROPEANA, care are pe liste persoane curajoase, cinstite, principiale, ce au luptat continuu impotriva comunistilor si pentru o perspectiva clara a Republicii Moldova de a intra in Uniunea Europeana. “Nu poti duce in UE coruptia si comunismul odios, fenomene ce trebuie aruncate la groapa istoriei. In toti acesti ani am luptat pentru transparenta si legalitate, contra abuzurilor si a faradelegilor comunistilor” – a mai spus candidatul pentru Parlament.

SP al MAE

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. da cum intentioneaza MAE sa-l duca in Europa pe fostul profesor de marxism -leninism A. Petrenco, tot el actualmente patriotu roman si partas al valorilor europene Petrencu A.
  Interesant , a spus ceva d. Pavlicenco despre metamorfoze si alte magii?

 2. Nina Graur-Tampiza

  Marcu,
  Explica-mi si mie, de ce nu esti de acord cu pretul?
  „da chiar la asa prets?”

 3. D-na Pavlicenco tot ne duceti in Europa ca de altfel si celelalte partide. Rugamintea mea este sa prezentati toate aspectele pozitive si negative cu privire la Uniunea Europeana si implicit schimbarile pentru RM. Fiindca omul este in drept sa voteze in cunostinta de cauza beneficiile si riscurile.

 4. Ala Starcu :

  Initial am vrut sa incerc sa-ti expic pe larg care sunt avantajele si dezavantajele aderarii la UE dar mai intii te-as invita sa meditezi la doua exemple.

  Tarle Baltice si RM.
  Au plecat din acelasi loc si unde se afla fiecare acum??

  Beneficii :

  1. Crestere economica accelerata de:
  a) Accesul liber pe piata UE pentru produsele din RM
  b) Fonduri comunitare pentru dezvoltare pre si post aderare
  c) Investitii masive din strainatate ( pentru RM cam 2-3 Miliarde Euro pe an cel putin ,ceea ce inseamna mai mult decit PIB-ul vostru anual)
  d) accesul la finantari avantajoase datorita unui rating superior dat de calitatea de membru UE
  e) schimburi culturale
  f) in calitate de cetatean al UE beneficiezi de dreptul de libera circulatie in UE si nu numai ,dreptul de a candida si de a munci oriunde in UE.
  g) in calitate de cetatean al UE beneficiezi de taxe de scolarizare preferentiale la majoritatea universitatilor (uneori chiar mai mult de 50%)

  Dezavantaje:

  a) In calitate de membru al UE trebuie sa cedezi un pic din independenta , adica trebuie sa respecti legile UE (aquis-ul comunitar)
  (ca tara)
  b) trebuie sa faci fata pe piata interna concurentei europene..

 5. Ala Starcu: inca ceva ,

  De dus in Europa nu poate sa va duca nimeni Ala nici Pavlicenco nici Chirtoaca nici Filat sau Urechean. VOI toti trebuie sa mergeti inspre Europa .Fara sa va implicati fiecare dintre voi nu se poate. NIMENI nu poate face pentru voi sau IN LOCUL VOSTRU ceva.

 6. Doamna Pavlicenco,mi-ati promis ca o sa discutati cu primarul Durlestiului despre haosul de pe ruta 101?!!

 7. Si daca eu nu vreau si ma duc cu de-a sila?… Ce fac. Eu nu vreau pasapoarte biometrice, eu nu vreau sodomiti pe strada defilandu-se. Eu vreau un salariu decent de 500-600 de euro, care cred ca guvernantii nostri ar fi capabili sa mi-l ofere si fara aderarea UE. Eu cred ca impozitele care le platim vor fi destule pentru a acoperi necesarul de investitii in infrastructura. O legislatie viabila care s le permita producatorilor nostri sa existe si sa se dezvolte si investitorilor sa vina. Nu vreau sa consum EU-uri, ci vreau sa gasesc rosii moldovenesti si iarna. Pentru asta sunt sigura ca nu este necesar sa ne inglodam in datorii de la UE, FMI, BM. fiindca aceste datorii trebuie garantate cu ceva. Iar, domnii mei, noi in afara de pamant arabil nu avem ce garanta.AAAA eventual Transnistria o cedam poate. Iar eu nu vreu ca copii mei si tot neamul meu timp de 10 generatii sa plateasca incosecventa unora de la conducere. Ce ma incurca sa fac schimburi culturale si fara integrare. (Eu nu pun acum situatia in care ne aflam acum cu comuistii din tara). De ce eu cetatean al RM nu pot alege intre bine si rau, dar sunt impusa sa aleg din raul aparent mai mare si raul aparent mai mic.

 8. De ce Norvegia se poate dezvolta si fara integrare? Eu vreau acea independenta care cred ca este buna, iar sa nu mi sa se impuna pentru un carmoj de paine tot ce vor altii. Stallinus intereseaza-te de Codex Allimentarius, sa vezi ce prevede el si care vor fi consecintele iti dau si un link http://vioi.wordpress.com/2009/02/19/codex-alimentarius-–-noua-lege-a-alimentatiei-impotriva-hranei-naturale-si-a-terapiilor-naturiste-–intra-in-vigoare-in-dec-2009/, apoi mai discutam.

 9. Ala: dar cine oare te obliga sa intri in UE Ala? nu te obliga absolut nimeni.
  In mod cert UE nu te obliga la asa ceva…Asta spuneam si mai sus ca numai voi cetatenii RM puteti decide asa ceva.

  In ce priveste insa intrebarile tale oarecum retorice de mai sus care in esenta se rezuma la de ce RM n-ar putea sa devina o tara prospera si dezvoltata prin ea insasi?

  Teoretic e posibil dar practiv ,vai practica ne doboara .Pe scurt E ABSOLUT IMPOSIBIL in niciun caz in urmatorii 30 de ani…

  Daca e sa vorbim de Norvegia si de ce RM nu poate fi asa ceva eu zic ca absenta oricarei urme de comunism sau opresiune Ruso-sovietica in ultimii 60-100 de ani ar putea fi un bun indiciu pentru inceput.

 10. codex alimentarius ?!!! e o poveste de blog draga nu fa confuzii copilaresti

 11. Ala: cum vezi tu un program politic care sa realizeze doleantele tale si viziunea ta despre viitor?

  Ai putea sa enunti asa ceva pe scurt in zece puncte sa spunem?

 12. Pentru Cezar

  Imi place numele Cezar. Pe pisicul meu il cheama Cezar, sper s anu va supere ca va spun asta.

  Am vorbit cu Nicolae Crudu si spune ca stie ca inca nu e scoasa treaba la capat, dar incearca vs ao finalizeze.

 13. Nu eu sar sus ca vreau sa conduc. Iar candidatii nostri se pare ca in afara ce le spun europenii nu au alta imaginatie. Totul se reduce la Europa, globalizare, europenizare. Europa trebuie sa ne monitorizeze, ei ne relanseaza economia, tot ei ne fac dreptate. Oare noi nu putem face justitie de noi singuri? Oare noi nu suntem capabili sa relansam economia fara asa zisele „imprumuturi” care ne vor ingloda si mai tare.

  Citeste ce spun si altii Presedintele ceh Vaclav Klaus critica liderii mondiali

  Presedintele ceh Vaclav Klaus a criticat astazi liderii mondiali, in special pe Obama si Sarkozy, acuzandu-i ca au conceput planuri care sa relanseze consumul interior, in timp ce economia s-a globalizat.

  Euroscepticul presedinte ceh, economist de profesie, a acuzat de asemenea liderii mondiali ca au provocat panica in aceste timpuri de criza.

  “Sunt convins ca drumul spre o solutie a problemelor de azi nu va fi gasit in urma unui dopaj al economiei cu bani pe care copiii si nepotii nostri vor trebui sa-i plateasca zeci de ani”, a declarat Vaclav Klaus intr-un interviu acordat unui ziar local.

  In ce priveste Codex Alimentarius, inaite de a ironiza tematica unui blog, ,mai bine cerceteaza Codexul din plin asa golut cum este, fara recomandari blog-irocesti. Apoi mai discutam. Mai intereseaza-te sa vezi cum vor fi produsele modoficate genetic si crescute cu hormoni. Nu-ti dau link ca sa nu spui ca e o trebusoara de blogulet prapadit.

 14. Ala- intimplator cunosc foarte bine problema.In realitate UE pregateste si a emis deja directive extrem de stricte IMPOTRIVA oricaror alimente ca contin ingrediente modificate genetic…restul sunt povesti de adormit copii…

  Vaclav Klaus este cel mai Eurosceptic dintre liderii europeni. E genul de intelectual care s-a vazut cu sacii in caruta si caruia ii da mina sa critice tot ce misca. Stii de ce dinsul nu e credibil la nivel international?

  Pentru ca nu-i cinstit ! El critica neajunsurile UE (unele din ele cit se poate de reale) dar tace milc cind e vorba de avantajele de care chiar tara lui a beneficiat din plin.

  Ca sa inchei : Nu Ala nu puteti sa faceti NIMIC de unul singur. Nu aveti resurse naturale nu aveti infrastructura de niciun fel, nu aveti cercetare, tehnologie , nu aveti specialisti si nici forta de munca cu inalta calificare.
  In plus sunteti o tara ocupata de un ocupant agresiv si interesat profund sa nu progresati pentru a nu deveni un element destabilizator de atractie pentru Transnistria ,condusa de politicieni RUDIMENTARI
  si bineinteles populata de o majoritate ghidata de o mentalitate ramasa in anii 40 (te tip ruso-sovietico-bolsevica)

  In aceste conditii aveti nevoie de tot ajutorul din lume draga Ala ,iar tu n-ai decit sa visezi cit vrei la salariul de 5-600 de euro dar eu iti garantez ca in modul in care gindesti lucrurile va trebui sa te multumesti cu 50-100 .

  Imi pare rau , dar vezi lucrurile extrem de gresit ,este clar ca nu prea ai umblat prin lume .N-ar fi rau sa faci un efort sa iesi un pic sa-ti largesti un pic orizontul …..

 15. Nu Ala nu puteti sa faceti NIMIC de unul singur. Nu aveti resurse naturale nu aveti infrastructura de niciun fel, nu aveti cercetare, tehnologie , nu aveti specialisti si nici forta de munca cu inalta calificare.
  In plus sunteti o tara ocupata de un ocupant agresiv si interesat profund sa nu progresati pentru a nu deveni un element destabilizator de atractie pentru Transnistria ,condusa de politicieni RUDIMENTARI
  si bineinteles populata de o majoritate ghidata de o mentalitate ramasa in anii 40 (te tip ruso-sovietico-bolsevica)

  Corect. Ceea ce eu propun poate nu este real, fiindca lucrurile nu stau doar in dorinta bolsevicilor, cat si in „patriotismul” nostru si dorinta noastra de a iesi din tot calamburul. Iata asta este cea mai mare problema. Nu avem identitate si de aceea nu vom gasi nici resurse si nici rezolvari. De aceea unii asteapta UE, iar altii asteapta Rusia. Vreau sa-i determin pe politicienii nostri sa gandeasca si sa conceapa perspectiva unei indepedendente pe cat de posibil reala, sa nu stergem nici fundurile europene si nici „stroicile” rusesti sa le ridicam. Chiar daca vom intra in Europa, europenii oricum ne vor considera de mana a treia, exemplu curent cu confuzia roma-romaneasca din Italia si nu numai. Dar moldovenii nu vor fi niciodata nemti, nici politicienii nostri.

  Iar faptul plimbarii prin lume nu te face mai destept sau open-minded. Vorba aia, s-a dus bou, si a venit vaca. Eu refuz sa vad acelasi orizont care il vede multimea si care mi se baga pe gat cu de-a sila.
  Iar in ce priveste castigul meu, nu -ti face probleme, daca ar gandi ca mine toata tara, castigam demult cel putin 1000 e. Nici nu am fi ajuns la ceea ce s-a ajuns.

 16. Nina Graur-Tampiza

  „Si daca eu nu vreau si ma duc cu de-a sila?”
  Ala, cum a spus si Stalinus,nimeni nu te duce cu de-a sila in UE.Fiecare va ramine la locul lui.Ba mai mult, cu ceva ameliorari in conditiile de munca si de trai.
  Si daca vrei sa fii independenta ramii,caci tot nimeni nu te va impune sa faci legaturi cu cineva.Dar sa stii, ca total independenta nu vei fi niciodata,nici macar in propria ta tara,din cauza ca vei cauta un loc de munca ca sa poti sa te hranesti si sa te imbraci.Deja vei deveni dependenta de stat.
  Si inca multe situatii de felul asta,ca pina la urma draga Ala,si atunci cind faci o mincare si nu ai la moment un usturoi,alergi la vecina si o rogi sa ti-l imprumute,ca imediat sa-i datorezi pe viitor vecinei, un catel de usturoi:or il intorci inapoi,or ii dai altceva inloc.Si iata asa este consruita lumea asta in care depindem, ne place sau nu ne place,vrem noi sau nu vrem, unul de altul.
  Cu atit mai mult in lume.

 17. Nina Graur-Tampiza

  Ala,
  Apropo de critica.E normal si chiar necesar sa fie criticati oamenii politici.Din simplul fapt ca nimeni inca pe fata pamintului n-a fost perfect si cred eu, nu va fi niciodata.Citeste „Pamint al oamenilor”de Exupery si vei vedea ce spune el de perfectiune.
  Cele bune.

 18. Ala: si tu crezi ca esti singura care gindeste asa?? eu as sti citeva exemple ded oameni politici sefi de state care gindesc ca tine : Fidel Castro, Kim JONG IL , Rafsanjani (IRAN) …Saddam Hussein si nu in ultimul rind CEAUSESCU !!! toti vroiau sa devina buricul pamintului „PRIN NOI INSINE „. Unde au ajuns ori unde sunt nu cred ca trebuie sa-ti mai spun….

 19. corectie in loc de Rafsanjani am vrut sa spun Ahmadinejab…

 20. Dragii mei, eu stiu ce inseamna sa depinzi de cineva, dar, depind in masura in care libertatea mea umana nu este afectata. Dar va fi afectata, credeti-ma.
  Iata un articol care poate o sa va faca sa intelegeti ce vreau sa spun:
  Nebunia invatamantului britanic: copiii invata istoria homosexualitatii
  Posted on martie 7, 2009 de bătăiosu
  Peste 30 de copii de la scoala primara George Tomlinson, din Waltham Forest, estul Londrei, au fost retrasi de la orele de istorie a homosexualitatii, motiv pentru care parintii acestora risca sa fie dati in judecata de conducerea institutiei de invatamant.

  Un exemplu este Pervez Latif, care si-a retras fiii, Saleh si Abdur-Rahim, din cauza cursurilor de istorie a homosexualilor si lesbienelor, tema acestei luni la scoala George Tomlinson.

  Consiliul scolii a anuntat ca acei copii care au lipsit de la ore vor fi perceputi in comunitate drept intoleranti, informeaza Daily Mail, citat de Ziare.com.

  “Noi, ca parinti, nu am fost anuntati ca se va intampla asta. Am primit doar o instiintare ca se vor tine cursuri pe diferite teme. Nu vreau ca baietii mei sa invete despre asta.

  Am trimis o scrisoare in care am explicat ca imi voi retrage copiii de la scoala si mi s-a raspuns ca alta alternativa nu exista”, a povestit Latif.

  “Daca voi fi trimis in instanta imi voi sustine punctul de vedere. A fost dificil sa le explic baietilor mei de noua si zece ani de ce i-am retras de la scoala. Este destul de greu sa explici relatiile homosexuale la o varsta asa frageda”, a adaugat Latif.

  Deci eu spre exemplu nu as vrea sa ajung in situatia asta, daca tu Stallinus vrei, e ok, dar daca eu nu vreau, atunci sa mi sa se permita sa nu vreau. Eu nu am nimic impotriva UE, daca aceasta ar fi in fapte asa cum se si declara, dar in fond sunt probleme care afecteaza liberetatea umana in toate laturile ei. Ei si ce daca londonezul poate veni pana in RO fara viza, daca nu poate sa se expuna cu privire la programa de studiu al propriului copil. D-na Tampiza e corect ca dai usturoiul, sau ce consideri tu ca vrei sa-i dai, dar astia iau cu de-a sila ceea ce vor ei. Uite asta este marea problema.
  E normal ca un individ sa fie in relatii umane, asa cum si o tara este in relatii bune sau rele cu alta tara, dar asta o faci in cunostita de cauza privind riscurile si beneficiile. Care va fi pretul pe care il vom plati? Care este pretul pe care il platim deja? In ce priveste Saddam Husein a fost o papusa doar de fatada, ca sa aiba cu ce sa inceapa razboiul impotriva terorismului, terorism care nu exista, fiindca ei, marii grei au planificat totul. http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/20/documentare-celebre-interviul-luat-de-alex-jones-lui-aaron-russo-subtitrare-in-limba-romana-si-o-analiza-a-sa/ . E problema voastra sa nu credeti, dar e problema ca veniti sa-mi impuneti niste lucruri cu care nu sunt de acord.

 21. D-na Nina imi veti putea garanta ca eu care vreau sa raman independenta, nu ma veti impune prin lege sa-mi fac pasaport biometric? Fiindca eu nu vreau ca orice hacker sa-mi schimbe in orice moment datele din buletin si sa ma fure de bani, sau chiar sa-mi schimbe identitatea.
  Sarbii falsifica pasapoarte biometrice la greu

  Pasapoartele biometrice se pot falsifica. Dupa ce ziarul sarbesc Politika relata la sfarsitul anului trecut despre faptul ca politia sarba a arestat o retea de falsificatori de pasapoarte biometrice, infractiunile de acest gen s-au inmultit in tara vecina.

  Conform presei sarbe aparatura pentru falsificarea lor costa intre 5000-6000 de euro. Falsificatorii vand pasapoartele biometrice falsificate retelelor mafiote cu 20 de euro bucata, iar acestia le revand pe piata neagra cu o mie de euro.

  Politia nu a oferit insa informatii despre metodele prin care pasapoartele biometrice erau falsificate.

  Autoritatile sarbe sustineau anterior ca pasapoartele biometrice sunt cele mai moderne din Europa, avand 7 nivele de siguranta in plus fata de cel vechi si fiind practic imposibil de falsificat.

  Serbia a introdus pasapoarte biometrice inca de anul trecut, dar la presiunea Bisericii Ortodoxe Sarbe a lasat cetatenilor sai posibilitatea de a opta intre acestea sau vechile pasapoarte.

  Despre cum puteti falsifica un pasaport, cititi aici.

  Faptul ca m-am exprimat liber, ca vreau mai multa independenta deja ma catagolati negativ. Eu nu vreau sa devin cineva prin mine insumi, ci vreau sa mi se asigure libertatea de a alege.

 22. Am trimis o scrisoare in care am explicat ca imi voi retrage copiii de la scoala si mi s-a raspuns ca alta alternativa nu exista”, a povestit Latif.

 23. E vorba de o initiativa in cadrul orelor de educatie sexuala strict la acea scoala care are 450 de elevi.

  Intrebarea mea este daca exista o problema cum e mai bine sa o abordam ? Sa discutam despre ea sau sa ne bagam capul in nisip si sa ne prefacem ca ea nu exista in speranta ca se va rezolva de la sine??

  Olanda care este una din cele mai prospere si avansate tari din Europa a legalizat atit prostitutia cit si consumul de droguri usoare.
  De ce? pentru ca astfel au fost aduse sub control guvernamental
  (preturile s-au prabusit eliminind traficul clandestin) sentimentul de „”fruct oprit”a fost eliminat si odata cu el si curiozitatea fata de acest fenomen consumul de astfel de droguri reducindu-se substantial cit si bolile asociate acestui fenomen.

  La fel si cu aceste cursuri.A vorbi sau chiar a studia problema homosexualitatii nu inseamna citusi de putin a promova aceste obiceiuri ci dimpotriva iar reactia ta este tipica pentru oamenii neinformati si captivi ai unor conceptii retrograde , invechite si
  PERICULOASE.l

  Ceea ce numesti tu INDEPENDENTA este mai degraba IZOLATIONISM dictat de un nivel periculos de ignoranta. Cu CEA MAI MARE PARERE DE RAU.Tot ce pot spera este ca in RM sa existe cit mai putini ca tine si aste pentru binele lor…

 24. Nina Graur-Tampiza

  Draga Ala,
  nu am timp sa-ti spun mai multe decit ca, nu ai experienta practica. Esti o fire inteligenta si mi-i darga sa discut cu tine,dar crede-ma nu am timp.
  Mai banuiesc, ca esti una la parinti.
  Succese.

 25. Nu sunt una la parinti si stiu sa impart ceea ce am cu multa daruire, asta nu as dori ca ma laud pe aici. Eu inteleg ca poti discuta despre sexualitate la varsta de 14 in sus dar nu la copii de clasa a 3-4 si inca despre homosexuali. Sa le spun ca o fac intre ei. Sa le explic la un copil de 9 ani, ca sexul normal se face intre organul masculin si cel femenin, iar la homosexuali se face intre organ si anus sau gura. Cum vrei sa le explic, fii sigur ca un copil nu se va limita cu raspunsul ca uite se iubesc doi barbati ca si mama cu tata.
  Iar in Olanda daca s-a legalizat, asta nu inseamna ca neaparat tebuie sa practici si tu prostitutia. Aici e problema ca copii sunt impusi sa treaca acest curs de istoria homosexualitatii la varste precoce, iar parintii nu au alternative. Acesta inseamna comunism. Problema care o incerc a o pune in discutie, este ca tu nu ai dreptul la alternativa. Asta este tot. Tu nu ai alternativa la invatamant, la conceptie, la felul de a trai, de a gandi, de a reactiona si toti te catalogheaza ca out-sider numai de aceea ca vrei altceva. Vad ca metoda GROUP-THINKING a functionat bine. Cred ca nu mai avem rost sa discutam atat timp cat nu acceptam ceea ce spune celalalt. „Iar dimpotriva” afirmat de Stalinus, vreti sa spuneti ca discuta la nivel de negativ, adica li se spune ca homosexualitea este un lucru negativ? M-as mira atata timp, cat in SUA deja se interzice sa afirmi in locuri publice mama si tata. Bine Stalinus, fiecare se va alege cu ceea ce culege. Si stiu ca la un moment dat imi vei da dreptate. Cu acest gand impacat, sper ca lucrurile sa mearga in directia corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *