Filiala Nisporeni a Partidului „Moldova Unita” anunta ca adera la MAE

6256.jpgscan-declaratie.jpgFiliala Nisporeni a Partidului Dezvoltarii Spirituale „Moldova Unita” paraseste formatiunea si adera la Miscarea „Actiunea Europeana” (MAE). Anuntul a fost facut joi, 19 februarie, intr-o conferinta de presa de catre unul dintre membrii filialei, transmite Info-Prim Neo.

Mihai Cicariov a spus ca este vorba de 50 de persoane. Motivul invocat este ca „Moldova Unita” ar fi un partid unul pro-rusesc, congresul formatiunii si sedintele sunt organizate in limba rusa, ignorând obiectivul proclamat la constituirea partidului.

MAE este unica formatiune politica care ar putea scoate R. Moldova din criza profunda ce a cuprins intreaga tara, a declarat Mihai Cicariov, dupa ce s-a plans ca eforturile de integrare europeana sunt doar mimate de autoritati si ca institutiile democratice nu functioneaza.

„Avem certitudinea ca MAE va transforma Moldova intr-un stat de drept, va reda increderea in institutiile de stat si va pregati societatea pentru aderarea la NATO si UE”, a mai spus Cicariov. Potrivit lui, nici o persoana din cele care si-au manifestat dorinta de pleca din „Moldova Unita” nu figureaza pe listele electorale ale partidului.

Solicitata de Info-Prim Neo Ana Tcaci, liderul Partidului Dezvoltarii Spirituale „Moldova Unita”, a spus ca este imposibil ca din organizatia teritoriala Nisporeni sa plece 50 de persoane deoarece formatiunea are in Nisporeni doar 8 membri.

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
  1. Nu-mi plac comunistii si-i urasc, dar eu incep sa-mi pun o intrebare. Oare fara Europa, acei democrati care se pretind mari experti, nu vor putea scoate Moldova din criza? De ce asteptam Europa, nu au ei problemele lor, care chiar parlamentul european le si mai creaza? Deci pe cei care ii aud ca fara Europa nu se poate, inseamna ca ei nu sunt capabili sa scoata tara asta din rahat, care e mica cat doua judete din Romania.

  2. Doamna Pavlicenco, nu va este rusine? I-ati dat 100 de lei acestui agramat si va laudati cu el? Pai el nici nu a terminat 9 clase, il cunosc personal. Mai multe detalii pe http://www.analizemd.blogspot.com

  3. Pentru Alex Cozer

    Nu va suparati, dar la inceput nici nu am inteles ce si despre ce imi scrieti. Eu nu sint presedintele MAE, sint persoana fara de partid, nu conduc nici PNL, nici MAE, nici nu-l cunosc pe acest barbat caruia ii dedicati un intreg articol. Acest exemplu al dumitale arata cit de jos poti cadea…

    Este groaznic ceea ce scrii dumneata pe blogul unde am mers cu linkul – ca m-as lauda in presa cu aceasta persoana pe care am vazut-o abia azi pe site-uri. Unde am spus eu ceva – aratati-mi si dati linkul sau copia scanata a articolului din ziar pe vpavlicenco@yahoo.com

    Nu umblati cu minciuni, dar daca umblati inseamna ca de altceva nu sinteti capabil.

  4. Pai articolul de mai sus, nu poate fi catalagat ce e? Protv-ul la 5 și Jurnaltv tot au reflectat subiectul.
    Nu umblu cu minciuni, am spus doar ca il cunosc pe individ si ca nu va face cinste. Cum poate un asemenea om, ce nu poate lega doua propozitii, sa iasa cu asemenea declaratii de presa? Iar dvs, imediat v-ati laudat pe blog, vezi doamne nisporenenii parasesc un partid pentru a adera la MAE. Ar trebui sa faceti niste verificari inainte de a accepta asemenea indivizi. Nu exclud nici faptul ca asta v-ar fi jucat o festa, pentru sunt sigur ca pentru cativa lei ar face orice. Dar asta nu va indreptateste cu nimic si ar trebui sa va fie rusine cu asemenea „achizitii” de partid

  5. Pentru Alex Cozer
    Stimate domn, nu va cunosc, dar mi-ati lasat un „gust amar” in textul scris de DVS , unde am mers cu link-ul.
    Pentru inceput , nu cred ca meseria de dericatoare este una neonorabila. Si acest lucru trebuie sa fie facut de cineva. Nu fara subtext ati scris de „functia” mamei lui!
    Iata acest lucru este rusinos! Lasati femea in pace! Si copilul ei ! Si care este problema, daca a terminat numai 9 clase? Actualmente chiti copii nescolarizati avem in tara? Chiti copii nu pot continua studiile liceale?
    Dar chiti elevi eminenti ramin inafara posibilitatii de continuare a studiilor din cauza starii financiare in familiile lor ?
    Dar DVS nu ati cunoscut oameni mai gospodari ca cei cu multe scoli?
    Si ce daca a declarat acest om decizia unui grup de oameni? Deja este bun de critica DVS si a oricui? Unde este toleranta, de care avem nevoie in aceste timpuri grele? Ori pentru DVS acesti oameni nu au dreptul la expunerea parerii lor?
    Si mai prost este faptul ca ati „aninat” / in nestiinta de caz/ si alte persoane precum A.Petrenco, V>Pavlicenco….
    Nu-l cunosc personal pe acest om , dar sunt suparata pentru atitudinea DVS fata de un om , oricare ar fi acest om. Il cautati de paduchi de pe timpurile chind invatati la o scoala /cu diferenta de doi ani/. Este de prost gust reprosul ca a fost cutare si cutare….Daca sunteti astazi capabil sa spuneti ceva despre prezentul acestui om , exista posibilitatea sa-si apere demnitatea sa de om si sa va aduca la respect. Dar sa-i /poate, nu stiu cum este/ patati prezentul reprosindu-i trecutul? Orice om are dreptul la schimbare in ani. Si daca a fost mai slab la capitolul „note in scoala”, dar a devenit in ani un bun crestin, cred ca acest barbat merita tot respectul.
    Daca aveti careva simpatii politice, laudati-i pe ei, dar nu „murdariti” pe altii. Asa puteti convinge si pe altii ca „simpatiile” DVS sunt simpatice.
    Am scris aceste rinduri la modul general si nu anume in acest caz.
    Am spus: nu cunosc omul.

  6. Doamna Can, ar trebui sa-l cunoasteti. Credeti-ma, cei care il cunosc cu siguranta au ramas cu o impresie proasta vis-a-vis de MAE atunci cand au vazut ca va adera la acest partid Eu v-am reprosat ca ori nu v-ati interesat de individ, ori ati creat o diversiune urata. Asta e tot!
    Acum e si mai rau decat pe bancile scolii, fiind cunoscut ca un individ care nu are respect pentru cei din jur si caruia îi cam place să bea.
    Nici eu nu ma simt bine sa am asemenea articol pe blog, dar lumea trebuie sa afle cu ce achizitii se lauda MAE, pe lista careie doamna Pavlicenco si dumneavostra detineti locuri de frunte.

  7. Pentru Alex Cozer
    Stimate domn, mi-ar placea sa stiu tot ce stiu altii impreuna, dar nu este posibil.Nu va fi posibil niciodata!
    De ce ati reactionat atit de agresiv in adresa mai multor persoane si imediat? Va doare cumva sufletul de ce se intimpla in MAE sau poate daca are un om careva neajunsuri , nu mai are dreptul la viata in societate? Trebuie sa fie marcat pe viata?
    Mi-ar placea sa stiu: DVS nu aveti neajunsuri ? Sau poate cunoasteti persoane, care ar reusi sa „scape” de critica mai mult sau mai putini, din partea colegilor de scoala, facultate, serviciu….
    Daca pretindeti la un statut de om corect si interesat ca treburile in general sa mearga bine, cred ca era mai recomandat sa gasiti forma de a contacta pe careva din cei avizati si sa le soptiti ce credeti in acest caz. Dar DVS ati atacat imediat trei persoane ! Fara atac, altfel, nu se putea ? Ce aveti DVS de reprosat o puteti face cum doriti, dar si impresia despre DVS ramine din ce scrieti cu „penita”.
    Sincer sa va spun, chind a aparut foto DVS pe proiectul unimedia -2009.md, chiar am votat pentru DVS la +.
    Dar mai tirziu am scris pe blogul DVS un comentariu la o postare pe tema economica si nu a-ti admis comentariul meu si nici, sigur, nu ati raspuns. Din acel moment nu am mai accesat blogul DVS. Astazi am mers dupa link si am vazut ca sunteti autor, dar am citit pina la urma si parerea mea s-a intarit.
    Poate sunteti si DVS un om cumsecade, dar…vedeti….am pentru ce va critica, precum si DVS puteti gasi multe motive sa ma criticati pe mine. De acest obicei de a critica nu ducem deloc lipsa in Moldova.
    Si in final….
    Ma puteti convinge ca acesti oameni, care au declarat ca adera la MAE /eu nu sunt membru al niciunui partid/nu sunt la fel ca multi membri ale altor partide, care au intrat de la fondarea partidelor sau au aderat mai tirziu, inclusiv si din partidul, pe care il simpatizati/ nu stiu care partid este alesul DVS/ ?
    De unde puteti sti DVS cu ce impresie au ramas cei, care au auzit sau au citit ce ati scris DVS? Intrebarea mea poate fi cam asa: Dumneavoastra va interesati in trecut de soarta acestui din simpla curiozitate sau ati dorit sa-i oferiti cumva vre-o sustinere, asa, ca unui consatean?
    MAE se lauda cu oamenii pe care ii are in jurul sau indiferent cum vi se par ei DVS. Noi/ cei de pe lista MAE/ pretindem sa aducem bunastarea in aceasta tara si cei, care beau un pic mai mult ca altii, cei, care au familiile imprastiate in diferite tari si copiii lipsiti de imbratisarea parintilor, cei care nu pot cumpara pine ieftina sa poata consuma piinea care-i place…….Dar intre timp trebuie sa tinem alaturi toti oamenii, indiferent de chit de reusita sau mai putin reusita este soarta lor…din ce clasa sociala provine si ce copilarie a avut….Ca acest tinar a aderat la un partid, nu este mai rau dechit sa fie indiferent ca altii, alaturi de oameni activi poate fi si el interesat sa fie mai bun dechit este…..Nu trebuie sa ne napustim asupra unei persoane….Cam asa vad eu lucrurile.
    In lista am fost invitata si nu a fost usor sa accept. Numai dorinta de a-mi aduce aportul la schimbarea necesara in aceasta si convingerea ca experienta acumulata cu anii corespunde si trebuie sa o aplicam, daca exista cererea.
    In final, persoanele, carea au fost chindva subalterni
    ai mei si fostii mei sefi pot sa-si expuna curajos parerea lor despre capacitatile mele functionale.
    Sper sa nu va suparati si chindva parerea mea /in ce va priveste/ actuala sa nu se confirme.

  8. Doamna Can, daca doamna Pavlicenco nu publica postul de mai sus, probabil ca nu reactionam. Dar am facut-o pentru ca sunt prea multe murdarii in aceasta aderare. E imposibil ca un partid ca „Moldova Unita” sa aiba atatia membri acolo. E inadmisibil ca un om precum Cicariov sa vorbeasca in numele uni grup de tocmai 50 de persoane. Este inacceptabil ca persoane precum Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicenco sau Alexandra Can sa se laude cu noi membri precum Cicariov. Chiar nu intelegeti ca acest om va face de rusine partidul?In lista MAE(fie de la PNL, fie de la MAE) majoritatea persoanelor sunt respectabile si chiar m-as bucura daca ar trece pragul electoral.
    Nu am niciun interes sa-i aduc vreun ajutor lui Cicariov, el este un individ pe care il doare in cot de valorile pe care le impartasiti dumneavoastra sau cei de la MAE. E un individ grosolan care nu merita atat atentie.
    Am rectionat in acest fel pentru ca ati facut o gafa inacceptabila astazi, si meritati sa fiti sanctionati.
    PS: Nu am fost pe 2009.md si blogul meu nu a avut niciodata comentarii din partea dumneavoastra.

  9. pentru Ala
    Draga Ala, cred ca spui ceia ce crezi sincer cind zici „Oare fara Europa, acei democrati care se pretind mari experti, nu vor putea scoate Moldova din criza?”. Dar incearca sa privesti lucrurule din punctul de vedere al globalizarii generale, proces ce se desfasoara in lume de citeva decenii. Moldova nu-si va putea dezvolta economia izolat de economiile modiale. Moldova trebuie sa-si aleaga aliatii. Pe care aliati sa-i aleaga? Pe cei care au „dezbracat-o” timp de doua secole si astazi nici ei nu mai pot trai altfel decit din „expoloatarea naturii”, ori pe cei care au putut sa-si construiasca o civilizatie satula si cuminte?

  10. Pentru Alex Cozer
    Da, graba strica treaba. Din viteza am incurcat numele dvs cu un nume de familie cred Culiuc sau asa ceva . Si mi se pare ca numele mic Alexandru. Nu il cunosc nici pe Dlui. Slava Domnului ca m-am lamurit.
    Scuze pentru eroare.
    Dar…eu personal nu vad niciun fel de murdarii. Nu stiu omul, nu imi apartine initiativa si sunt ferm convinsa, ca initiativa le apartine acestor oameni.
    In felul meu de a fi , eu nu ma grabesc sa reactionez imediat la atare situatii, dar DVS ati facut-o.
    Si de ce credeti ca daca unii oameni noi se declara ca simpatizeaza un partid sau altul, neaparat aduce prejudicii acelui partid. Sa fie sanatosi toti simpatizantii nostri. Sa fie sanatosi si concurentii nostri electorali. Fara concurenta nu exista progres. Alta socoteala este ca nu toti concurentii electorali sunt sinceri in cea ce declara electoratului si ce ghindesc. Si daca mai pui si sustinerea financiara incomparabila a promisiunilor repetate, care prind priza la electorat….
    Daca concurentii electorali ar fi in conditii egale……
    Noi nu avem de ce sa ne ferim si sa ne temem de simpatizanti. Ca doar nu au fost numiti la posturi de raspundere pentru ca simpatizeaza MAE.
    Dar daca DVS cu adevarat doriti ca MAE sa treaca pragul electoral, apoi sunt sigura ca votul DVS pentru lista MAE poate fi decisiv. Sunt sigura ca MAE va accepta si pe DVS acolo.
    Nu sunt de acord ca a fost comisa o gafa. Dar sunt dispusa sa va respect opinia.

  11. Doamna Pavlicenco, nu Va descurajati, majoritate celor de la putere sunt asemenea lui Mihai Cicariov.

    D-l Motpan, de exemplu.

    Principalul e sa doreasca acea putere, avind in plus o ofensa in suflet pe cei carturari si „destepti”, va „merge pe oase”, ca sa-si recompense neajunsul.

    Nu exclud faptul, ca poate deveni si un leadre in MAE si chiar va comanda pe toti, inclusiv pe Petrencu si Dvs cu multe diplome si disertatii stiintifice.

    Autoritae politica are o natura magica 🙂

    Fiti atenti cand va jucati cu focul, Sava Morozov si altii finantau bolsevicii din curiozitate, ca mai apoi sa moara de maina acelor bolsevici.

    Istoria o incatam ca sa facem concluzii si sa gasim solutii, dar nu pentru o simpla eruditie.

  12. Mai multe intruniri electorale din Republica Moldova au fost dispersate de indivizi aflati in stare de ebrietate, de bolnavi scosi din ospicii sau de puscariasi eliberati conditionat in acest scop, arata surse bine informate de dincolo de Prut. Ion Negrei, purtatorul de cuvant al Partidului Liberal, a declarat ca mai multi studenti ai Academiei de Politie “Stefan cel Mare” si fosti detinuti de drept comun au incercat sa impiedice o intalnire electorala a liberalilor din satele Isacova si Seliste, raionul Orhei.

    Politia din zona este acuzata ca se implica in dezbaterile electorale. Dupa mai multe operatiuni de investigatie, politistii au arestat trei tineri beti, care voiau sa le puna intrebari liderilor liberali, dar nu li s-a permis sa intre in sala. Conform legislatiei din R. Moldova, persoanele acuzate de “huliganism nu prea grav” risca sa plateasca o amenda de pana la 100 de lei sau sa stea la arest pana la 15 zile. “Reiteram ca Ministerul Afacerilor Interne nu este implicat in jocuri politice, dar asigura ordinea publica si apara drepturile fundamentale ale omului”, se arata intr-un comunicat al Politiei. Folosirea bolnavilor psihici, a puscariasilor si chiar a cursantilor din cadrul institutiilor politiei aminteste de procedurile aplicate de Tataie si ai lui pe durata mineriadelor din 1990 de la Bucuresti. In momentul in care politistii simulau arestarea celor care intrau in Palatul Victoria, gaseau acolo numai nebuni. “Afirmatiile Partidului Liberal nu corespund adevarului si pot fi calificate drept o provocare la adresa MAI”, acuza ministerul amintit de la Chisinau. Chiar daca politistii au retinut pana la urma trei contravenienti, Petru Golban, vicecomisarul de la Orhei, a depus o sesizare la Comisia Electorala Centrala, in care acuza Partidul Liberal de “rapire de persoane si de maltratare a acestora in timpul altercatiilor”. Acelasi vicecomisar a acuzat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de folosirea minorilor in actiunile de protest. “O persoana a fost maltratata, iar alta, urcata cu forta intr-un autoturism de catre membrii Partidului Liberal si dusa intr-o directie necunoscuta”, a afirmat Petru Bulgac, vicecomisarul de la Orhei. “Prin aceste acuzatii se urmareste sanctionarea unor partide si apoi retragerea lor din cursa electorala”, a declarat Nicolae Garbu, membru al Comisiei Electorale Centrale. Ambele partide au respins categoric toate invinuirile. Politia din Chisinau a blocat niste firme publicitare sa instaleze panouri electorale pentru PLDM. Lucratorii au fost arestati. Politistii pretindeau sa li se arate un certificat de la Directia de arhitectura si urbanism a Primariei, desi un asemenea document nu e necesar pentru publicitate electorala. Victor Rosca, secretarul general al PLDM, a fost retinut de un echipaj al politiei rutiere si escortat la Comisariatul General de Politie din Chisinau in timp ce venea de la tipografie cu materiale publicitare. Politistii au motivat ca materialele electorale erau… false si de aceea ar fi retinut masina. Avocatul Vitalie Nagacevschi, candidat al PLDM, a avertizat ca se va adresa instantei de judecata. MAI a iesit din nou la rampa printr-un comunicat de presa, promitand ca va examina minutios toate cazurile de implicare a organelor de mentinere a ordinii publice in campania electorala. “Am fost retinut de catre colaboratorii politiei rutiere si escortat la Comisariatul General de Politie. Au motivat retinerea mea ca au vrut sa verifice incarcatura de la masina in care transportam materialele electorale de la tipografie”, a explicat Victor Rosca.

    “Politicienii cocheteaza cu tinerii, dar se culca cu batranii”
    Asa a spus Vitalia Pavlicenco, fosta presedinta a liberalilor, si stie ea ce zice despre politicienii din R. Moldova, care, asemenea celor din Romania, “promoveaza tineretul”. Republica Molotov nu este planeta nebunilor. Zinaida Grecianii, sefa guvernului comunist, ne asigura ca R. Moldova nu suporta consecintele crizei datorita “unui vaccin dureros” aplicat la timp, cu ani in urma. Dar parca tot mai tare este Partidul Moldova Unita, care le promite alegatorilor “excluderea capitalismului salbatic, parteneriat strategic cu Ucraina, Rusia si Belarus, preturi mici pentru pensionari, presedinte este Ana Tcaci si ocupa locul intai pe liste. Mai multi basarabeni care manifestau pasnic prin Chisinau pentru respectarea drepturilor omului au fost batuti bestial de niste mascati sub privirile politistilor.

    Vine Serghei Lavrov la Chisinau
    Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, vine la Chisinau in perioada 23-24 februarie pentru a-l sustine pe acelasi Voronin, pe care vrea sa-l impace cu Igor Smirnov. “Rusia isi mentine pozitia ca Tiraspolul si Chisinaul urmeaza sa negocieze de pe pozitii egale”, a spus A. Nesterenco, reprezentantul lui Lavrov. Un ideal fixat de Rusia inca dinaintea razboiului din 1992.

    „Dorin Chirtoaca este un Garri Potter“ la Primarie
    Voronin s-a dus la Ceadir-Lunga, printre gagauzi, si acolo tot pe Dorin Chirtoaca l-a injurat ruseste, mai dihai ca la usa militiei. “Vreti sa-l aduceti aici pe acest Garri Potter de la primaria din Chisinau?”, s-a zburlit Voronin la gagauzi. Dupa care le-a explicat de ce nu trebuie sa voteze “cu debili ca si Chirtoaca”. Iar daca ii vor vota pe comunisti, va curge miere si lapte de la Moscova. “Scrieti tot ce doriti si dati-mi toate cererile voastre. Scrieti! Sa fim cinstiti: asta este o intelegere preelectorala”, i-a indemnat generalul de militie pe gagauzi. O afacere uriasa a clanului Voronin este controlata de Oleg si de compania SEABECO, proprietatea lui Boris Birstein, care nu e gagauz defel. Oleg i-a suflat aceasta afacere lui Chiril Lucinschi, feciorul presedintelui Petru Lucinschi. Ca asa e printre comunisti. Birstein si Oleg Voronin au obtinut zeci de milioane de euro din afacerile cu pasapoarte.

  13. nu inteleg de ce nu se unesc mai repede partidele democratice pro-romanesti si pro- u.e. . cate sanse au aceasta miscare de actiune europeana sau pnl -ul . pur si simplu se disperseaza voturile romanimii din basarabia . sau noi romanii suntem tampiti sau e o actiune subversiva a comunistilor . pai atunci ,daca e clar ca nu au sanse, votati cu p.liberal a lui chirtoaca sau macar cu a.m.n si pld . ce naiba , la redistribuire o sa umflati p. comunistilor .

  14. Pentru Alex Cozer
    Decizia de a face publica aceasta declaratie ii apartine lui Cicariov, are suficienti ani incit sa decida singur pentru el. Daca a vorbit in numele mai multor oameni probabil are motivele lui.
    Frate, ai studiat toti membrii altor partide (nu ma refer la listele electorale, ci la certerile depuse) de-ti permiti sa vii cu asemenea afirmatii?
    „achizitii de partid”?Sa fim seriosi, toti sunt numai scu studii superioare?
    Fratilor, la numaratul voturilor nu se ia in consideratie gradul de inteligenta.

  15. inca o dovada ca MAE este un partid fals plasat pentru a rupe voturile de la partidele cu sanse:AMN,PL, PLDM.

  16. Pentru Syrius
    De ce credeti ca MAE este creat sa rupa voturile de la PLDM si nu invers?
    Cred ca ar fi bine sa iesiti din anonimat si sa incercam o discutie la subiect. Ori, arunchind replici de „doi bani” nu va face fata si nici nu prea prinde priza la internauti.
    Eu nu cred ca cineva imi poate incrimina duplicitatea comportamentului meu. Si nu am luat o decizie impusa sau sub amenintari.
    Daca am ales aceasta echipa, imi dau seama de ce. Cel putin nu putreti aduce argumente, care nu pot fi combatute . Gasiti cumva o lista ireprosabila a unui
    partid politic ? Doresc sa stiu si eu parerea DVS. Dar comentariile mele le puteti auzi numai daca acceptati o discutie directa si nu pe blog.
    Nu doresc sa discut public in defavoarea altor partide anticomuniste.
    Stiti cum sa ma gasiti si aveti posibilitatea sa discutam. Daca nu acceptati, inseamna ca sunteti pus pe critica a tot ce este inafara interesului „angajatorului” DVS politic.
    O zi buna in continuare.

  17. PEntru m. codru
    Tocmai asta e problema. Nu vreau globalizare. De ce se induce, iar cand apare o criza, care deseori poate fi prevenita sau poate a fost special provocata, sa ma afecteze si pe mine?

  18. Pentru Ala si m.codru
    Aveti perfecta dreptate m.codru.
    Dar cred ca pe undeva Ala a fost convinsa, ca si fara Europa se poate….Dar, probabil, mai poate sa-si schimbe punctul de vedere, daca cineva ar putea sa-i acorde timp si argumente….Daca Ala doreste sa discute asupra acestui subietc, sunt disponobila sa o fac, dar nu stiu cum o pot contacta. Daca este interesata, va gasi metoda pentru a lua legatura. Daca nu este interesata, cu forta nimeni nu are dreptul sa se bage in suflet.

  19. De ce cand apare un vaccin tampit, trebuie sa-l pun si eu copiilor mei. De ce eu trebuie sa fiu considerat un potential infractor si sa mi sa se bage cip, sai pasaport biometric. De ce televizoarele noi au incorporate video camere pentru a ne filma. Cascaval pe gratis gasesti doar in capcana.

  20. Pentru Ala
    Draga Ala, ai dreptate, nici eu nu prefer sa fac experiente pe riscul meu, eu sincer nu ma adresezi la medici in general, din riscul sa nu ma descurajeze prin compararea sanatatii mele cu cea descrisa in carti. Si ii multumesc Domnului pentru sanatatea cu care m-a inzestrat la nastere.
    Da, in Moldova este incalcata prezumtia nevinovatiei, stim toti. Dar problema pasapoartelor biometrice este discutabila.
    Eu circul foarte mult si zbor cu avionul. Sunt o femee curajoasa, dar nu cred ca cei, care nu au frica chind urca in avion, o spun sincer. Dupa accidentele /din diferite motive/ destul de frecvente cu zborurile de avioane, ori de chite ori ma urc in avion, privesc in jus si incerc sa observ toate persoanele, care urca in acest avion si mecanic mi se pare ca sunt atenta, daca nu vad ceva suspect si ma simt ca trebuie sa fiu pregatita sa ma implic, in caz de necesitate. Care este vina mea ca nu doresc sa fiu indiferenta de ce se petrece in jurul nostru?
    Sofez si ma opresc politistii la verificari de rutina. Nu ma supar, daca o face respectuos. Chiar ma bucur ca face un control de rutina pentru orice eventualitate. Doar avem multe infractiuni, care pot sa ne ameninte linistea noastra. Dar ma supar tare, daca politistul o „face pe sefu” si crede ca toti trebuie sa tremure in fata lor. Atunci nu scapa usor de „ora educativa” si nu am de ce sa ma tem.
    Ai dreptate in cea ce spui, dar totul poate fi si argumentat, daca ar fi sa aleaga omul ce este mai bine pentru dinsul si sa nu fie impus.
    Daca sa facem o alegere intre Europa si asa cum suntem /influienta paguboasa de multe decenii/, eu cred ca toti ar prefera un nuvel de viata european si nu unul ca in Republica Moldova. Argumente sunt multe. Doresti sa discutam? Imi dai un „bip” la 069104396 si revin eu cu un telefon.

  21. D-na Alexandra ma bucur ca mi-ati atras atentia intr-o masura atat de mare. In RM se impun doua variante in conditiile actuale: Intram in Europa, urmeaza apoi globalizarea sau ramanem cu comunistii de aici. Eu nu vreau nici una, nici alta.
    Eu am foarte multe intrebari la europeni: una ar fi de ce occidentalii au preferat sa finanteze un sistem corupt al RM, si nu au stopat finantarile astfel punandu-i in situatia de faliment economic implicti si social, rezultatul careia ar fi fost o revolutie reala? Faptul ca sunt comunistii la putere, nu este doar vina electoratului ci si al Occidentului.
    Acuma in ce priveste diferite legi din astea, cum ar fi liberalizarea avortului, sau minoritati sexuale sau libertatea de expresie, sau confidentialitatea. spre exemplu va puneti cip, sau pasaport biometric. Orice hacker va poate citi informatia d-stra care este personala si statul nu va va putea ajuta cu nimic. Dar daca informatia d-stra o acceseaza o persoana cu intentii nu prea bune, care este fatarnic, ce veti face?
    In final vreau sa vad un partid care este capabil sa ne scoata din rahat, fara Europa. Va dau un scenariu posibil: daca castiga democratii, ei vor fi nevoiti sa se imprumute de la FMI sau BM cu credite(scenariu real de altfel si pentru comunisti). Oare noi muritorii de rand vom afla in ce conditii vor face asta? Cu ce vom garanta aceste credite? Cu ce vom merge la compromis? Eu persoanl nu vreau sa-mi vand libertatea mea pentru un trai mai bun dpdv material. Vreau sa traeisc mai bine dar cu libertate si sa decidem noi ca popor ce vrem nu prin manipulare. Eu sunt romanca fara cetatenie, desigur, caci si asta e o problema, dar nu as vrea sa ma simt in locul taranului roman din RO care a fost dus la sapa de lemn in folosul supermarketului, vezi Doamne branza care a fost buna de 2000 de ani, acum nu este standartizata conform UE, sau mai bine zis E-Uri. In ce priveste cip-urile vor deveni in curand obligatorii ca si salariul luat pe card.

  22. Acum vreau sa va dau niste link-uri
    http://bataiosu.wordpress.com/
    nuvaccinurilor.blogspot.com
    cautati filmul EndGame, si Protocoalele Inteleptilor Sionului. Mi-as dori sa studiati aceste informatii, ulterior mi-ar face palcere sa discutam. email-ul meu alazar81@yahoo.com, desi imi convine mai mult comentariu sau forumul, astfel pot citi mai multi.

  23. Vaclav Klaus: UE a ajuns sa semene cu URSS
    Posted on februarie 19, 2009 de bătăiosu

    Uniunea Europeana s-a transformat intr-un proiect nedemocratic si elitist, comparabil cu dictaturile comuniste din Europa de Est care interziceau opiniile diferite, a declarat presedintele ceh Vaclav Klaus intr-un discurs rostit, joi, in fata Parlamentului European, transmite AP, citata de HotNews.. In semn de protest, cativa europarlamentari au parasit sala in care liderul ceh isi tinea discursul.

    Presedintele ceh a afirmat ca actualele practici ale UE amintesc de perioada comunista, cand URSS controla estul Europei si cand discutiile sau dezbaterile nu erau tolerate. “Nu cu multi ani in urma, in partea noastra de Europa am trait intr-un sistem politic care nu permitea alternative si de aceea nici opozitia parlamentara”, a declarat presedintele ceh, adaugand ca “am invatat lectia amara ca fara opozitie nu exista libertate”.

    Oficialul de la Praga a afirmat ca UE trebuie sa-si concentreze eforturile pentru a oferi prosperitate europenilor, nu sa caute o uniune politica mai stransa.

    Vaclav Klaus a criticat si politica europeana potrivit careia integrarea in UE este singura varianta pentru un viitor corect. “Acest lucru este de neacceptat. Cei care indraznesc sa gandeasca diferit sunt catalogati ca dusmani”, a afirmat presedintele ceh.

    El a spus ca “intre cetatenii din UE si europarlamentari este o distanta mare, si nu doar din punct de vedere geografic”, a acuzat sistemul birocratic de la Bruxelles si a criticat din nou Tratatul de la Lisabona despre care a afirmat ca “va inrautati lucrurile”.

    Klaus, a carui tara detine in prezent presedintia UE, este cunoscut pentru opiniile sale eurocsceptice. El a refuzat, de exemplu, sa amplaseze steagul UE deasupra sediului presedintiei cehe, afirmand ca tara sa nu este o provincie a UE

    Klaus a fost huiduit joi de o parte dintre europarlamentari. In acelasi timp, liderul ceh a fost aplaudat de nationalisti si alti eurosceptici. “Nu m-am confruntat pana acum cu aceasta situatie, cand tara care are presedintia Uniunii sa compare UE cu URSS”, a declarat europarlamentarul belgian Ivo Belet.

  24. Cu UE ma gandesc ca e la fel ca si intr-o campanie electorala, avem de ales raul mai bun. Daca nu alegem UE atunci automat alegem Imperiul Rus si pe tata tarul. Ori mai exista posibilitatea sa ne izolam ca Albania pe vremuri si sa facem bunchere pentru fiecare familie pentru a ne apara si de albi si de rosii.
    Daca am fi noi americani, rusi, japonezi, chinezi ori macar cehi, polonezi, ucraineni atunci am putea sa icnim in privinta modei mondiale sau a regulilor de joc acceptate din pacate fara noi in marile birouri.
    Tre sa ai noroc unde sa te nasti, de la cine sa te nasti si de la cine sa inveti…

  25. pentru Ala Stircu
    Nu cumva s-a modificat programul PLDM-ului intre timp?
    Nu politizez intrebarea dar incerc sa va iau la misto, nu va suparati…

  26. Oierii au protestat in Bucuresti impotriva normelor “europene” care ii falimenteaza.
    12 februarie, 2009

    În jurul orei 11.00, circa 300 de ciobani s-au strâns în faţa sediului ANSVSA (Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor) din Capitală, \Bucuresti, desigur\ unde au organizat un protest. Aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de ordinul 111, intrat în vigoare începând cu 1 februarie, care prevede normele prin care sunt comercializate produsele de origine animalieră. Ordinul îi obligă să devină persoane fizice autorizate şi să eticheteze brânza pe care o comercializează în piaţă. „Cu ordinul ăsta nu mai putem să vindem nici măcar o sticlă de lapte în piaţă“, a declarat un cioban.

    Oierii au mai protestat şi faţă de condiţiile grele de identificare şi înregistrare a animalelor şi faţă de neregulile înregistrate în rândul medicilor veterinari din teritorii. Au fost prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor şi asociaţiilor crescătorilor de ovine şi caprine din şapte judeţe: Sibiu, Iaşi, Gorj, Ialomiţa, Botoşani, Timiş, Hunnedoara. Protestul s-a încheiat la ora 1.30, iar reprezentanţii fermierilor sperau să intre într-un dialog direct cu reprezentanţii autorităţii. Bineinteles, fara succes! Pe buna dreptate, oierii considera ca “ANSVSA apără interesele unui grup care aduce produse agro-alimentare din import si care vrea să elimine de pe piaţă produsele tradiţionale”.

    Zadarnice sunt protestele ciobanilor! “Marea Poarta” de la Bruxelles a decis demult: taranii romani trebuie sa dispara! Cum indraznesc acesti … ciobani… sa faca ei concurenta marilor corporatii agroindustriale din Occident? Cum adica sa-si vanda ei liber laptele si branza in piete? E inadmisibil! Trebuie protejat cu orice pret importul de lapte subventionat din Uniunea Europeana si distrusa productia autohtona!

  27. Nu ma supar de loc. Sunt niste momente care realizezi independent fara partid. Aceleasi intrebari le voi expune si in cadrul PLDM si fii sigur ca o sa fiu foarte incisiva, fiindca am cu mult mai multe intrebari, doar astept momentul potrivit.

  28. Sa stii ca mi-a placut gluma. Eu imi dau seama ca nu putem noi Moldova sa schimbam ceea ce s-a pornit, dar vreau ca politicienii sa-si asume rolul sa spuna lucrurilor pe nume, adica ce inseamna cu adevarat UE, NATO si integrare ca fiecare cetatean sa decida pentru sine ce este mai bine.

  29. Pentru Ala Starcu
    Draga Ala
    Imi place cum ghindesti, dar sunt si multe raspunsuri in capul meu, pe care la sigur nu pot sa ti le sctiu. Ai putea sa ma intelegi privind in sinceritatea ochilor mei si fii sigura, noi stim ce trebuie de facut in aceasta tara pentru a nu ne ingloda si mai mult in datorii, pentru a da sanse reale tinerilor, familiilor tinere si defavorizate….Daca vrei, putem discuta. Undeva am comunicat mai sus nr. de tel.

  30. Pentru Ala Starcu
    Ieri am crezut, ca ai aruncat petra pentru a tulbura apele. Acum se vede ca vrei sa discuti la serios. E spre bine.
    Nu te speria de globalizare. Nu este nici ea ideala, dar e mai moale decit multe alte maladii umane, care matura milioane de vieti din calea sa (amintesteti de regimurile lui Hitler, Salin etc.). Dar modelul vietii sociale conceput de tine este unul fara perspectiva. Vom compara modelul tau cu o piata obisnuita din Chisinau, unde locurile de comercializare sunt ocupate de comircializanti „barosani”, care au pus la punct colectarea produselor de la producatori, acestea din urma avind doar misiunea de a produce si a o realiza en-gross (specializarea muncii). Piata este animata de livrari substantiale, cumparaturi masive. Si iata la poarta pietii o batrinica, imbracata modest, dar curatel, care vinde seminte prajite de floarea soarelui. Ea sungura le achizitioneaza, ea sungura le prageste, ea sungura le vinde. Nu vrea sa intre cu nimeni in „colaborare”. Desigur ea isi cistiga un ban pentru existenta sa, dar ma indoiesc ca isi va putea spori esential nivelul ei de trai.
    In modelul tau, Moldova fara integrare in economia mondiala este comparabila cu aceasta simpatica babuta. Nimic mai mult.

  31. Ei, draga Ala, vedeti ce Om propune MAE la functia de prim ministru? Se compara cu alti candidati din partea altor partide? Va da de banuit sinceritatea doamnei A. Can? Mai poate avea indrazneala vreun lider de partid „cu sanse” sa afirme sus si tare ca MAE este pus sa ia la alegeri nu mai mult de 5%?
    M-am abatut de la tema discutiei, dar asa printre altele se poate cred ca. Ca e campanie electorala doar… Iar in campanie electorala se poate char si de umblat la rezerva de macaroane. Cu atat mai mult daca n-ai rezerva de macaroane este chiar recomndat sa faci campanie pentru asa Oameni! Fortza MAE! Armata femeilor se avanta in lupta!

  32. Pentru Ala Starcu
    Draga Ala,
    Deocamdata am mers la „bataiosu” si este clar ce s-a urmarit in acele vremuri.
    Intotdeauna marile puteri au folosit diferite instrumente de intoxicare a populatiei pentru atingerea scopurilor….
    Eu tin minte cum pe timpul soveticilor ni se spunea ca zaharul este moartea alba…mai exista moartea „neagra”, gaini sau vaci salbatice si multe altele…..
    Acum toate programele de televiziune transmit stiri mai ceva ca filmele de groaza si dimineata, si noaptea.Si toate te face sa fii mai rau dispus zi de zi dechit ai putea fi. Filme cu violenta, programe, care influienteaza negativ copii. Nu mai conteaza ca se indica virsta de la care se admite vizionare. Oricum parintii nu pot sta acasa sa interzica copiilor sa vizionarea acestor programe.
    Dar ce putem noi face, chind este admis acest dezmat si in cluburile de noapte. baruri, in care au acces si minorii.
    Democratia la noi este inteleasa ca si un drept sa faci ce vrei, chiar daca incalci dreptul altuia….
    Sigur, globalizarea are efectele ei negative, dar confratii nostri oricum pleaca peste hotare si prefera sa munceasca acolo si daca ar putea sa-si duca si familia acolo, toti din cei plecati ar face acest lucru.
    Acum trebuie sa ne orientam ce este mai bine pentru majoritatea poporului, care vor vota, aleghind optiunea politicii externe a partidului respectiv.
    Poti sa-mi spui cum por intra in posesia filmelor, la care faci trimitere?
    Sustin si comentariul m.codru pentru tine. Asa este.
    Spune, Ala, in prezent concetatenii nostri se simt oare liberi in prezent ? Au dreptul la libera exprimare? Poate sa se plimbe fara frica noaptea prin oras ? Copii sunt in siguranta ? Sunt multe intrebari si in acelasi timp exista si raspunsuri clare.
    In viziunea mea si eu pretind la libertatile mele si chiar stiu ca Dumnezeu ne da nastere si sa fim liberi. Dar libertate ideala nu a existat si nu va exista. Sa alegem ce este mai potrivit pentru noi. Stiu ca comportamentul idealist nu este bun. Avem nevoie de flexibilitate si compromisuri zi de zi…
    Noapte buna.

  33. Pentru Alex Cozer,

    „…daca doamna Pavlicenco nu publica postul de mai sus, probabil ca nu reactionam.”
    Este o reactie fireasca Alexandre,exact asa am reactionat eu cind PLDM si-a achizitionat un director de liceu foarte ranchiunos,rautacios,nepriceput,las,conformist si care crede ca lumea din localitatea de aici a faurit-o el,adica un fel „de buric al pamintului”.Niciodata nu a stiut sa pretuiasca adevaratele valori umane si a mers dupa principiul:”nimeni nu e mai bun ca mine”.Cum numai intilneste o fiinta mai valoroasa o distruge moral si material.
    Nu ma crezi,vina sa vezi.

    Cel despre care scrii tu,nu-l cunosc deloc,dar sunt sigura ca nu seamana membrului PLDM descris de mine.Tu nu faci nimic altceva, decit sa te razbuni pe Pavlicenco,caci nici eu nu am tacut,l-am criticat pe Filat din cauza tipului primit in PLDM.Insa sa stii, ca sunt absolut diferiti tipii si razbunarea din partea ta,nu e tocmai potrivita.

  34. D-na Alexandra ma puneti in situatia de a alege intre ce avem si perspectiva pe care voi sau altii o vad. Nu inteleg de ce nu incercati sa vedeti si din perspectiva mea. Iar daca sunteti politicieni adevarati, ar trebui sa aparati si interesele unor persoane ca mine. Si iarasi intrebare repetata: De ce Occidentul a sustinut regimul corupt comunist atat timp? Nu credeti ca au facut-o intentionat ca apoi sa nu mai putem de drag de Europa? De ce ne manati spre Europa? De ce nu doriti sa rezolvati problemele si fara ea? Europa incolo, Europa incoace… Oare nu putem lupta cu coruptia apeland la metode foarte eficiente fara sa asteptam sa ne indatoram fata de Occident? Sunt de acord cu Codru ca RM va fi ca si simpatica babuta, dar prefer sa fiu babuta cu mintea intreaga, decat sa vad toti nenorocitii de homosexuali drogati si corupti care sa-mi dicteze ce trebuie sa fac si ce trebuie sa gandesc prin intermediul mass-media si politica. Pe de alta parte sunt sigura ca daca s-ar fi urmarit cu adevarat o dezvoltare reala, atunci nu s-ar fi promovat cu atata insistenta uniunile. Iar acei care au fabricat URSS, astazi fabrica UE. http://ro.altermedia.info/general/endgame-subtitrat-in-romaneste-este-disponibil-pentru-descarcare_8520.html

  35. Sa zicem ca asta as vrea sa spun si eu: De la “Imperiul raului” la “Imperiul nevazut”

    Cartea profesorului John Gillingham, curajoasa, doldora de informatii, percutanta analitic si memorabila in finetea tusei portretistice (de la Tony Blair, la Silvio Berlusconi, Romano Prodi sau Gerhard Schroeder, nimeni nu scapa), ar merita tradusa si folosita ca baza de discutie asupra integrarii europene a Romaniei.

    de Mircea PLATON

    Din ianuarie 2007, de cind Romania a devenit membra a Uniunii Europene, coruptiei bastinase i s-a adaugat coruptia europeana. Retelele mafiote care conduc Romania fura acum dintr-un buzunar mai mare. Pe linga bugetul statului, pot accesa acum “fondurile comunitare”. “Elita” politico-intelectuala de “dreapta” a tarii (partidele si oamenii presedintelui), desi pretinde ca e de “dreapta”, a devenit, cu rare si secventiale exceptii, gardianul ideologic al noii ordini. Discursul eurosceptic e considerat ilegitim, periculos, fantezist sau demagogic. Chestiuni de amanunt se pot discuta, ni se sugereaza, dar in nici un caz nu se poate pune in discutie proiectul UE. Nu avem o opozitie fata de abuzurile megastatului UEuropean, ci doar “disidenti”: oameni care nu contesta UE, ci vor doar un EUrosocialism cu fata umana, asa cum au vrut, ei sau parintii lor, un comunism cu fata umana.

    Trebuie sa ne intrebam daca, prin aderarea la UE, mafia politico-ideologica din Romania nu a primit, in loc de lovitura de gratie, un balon de oxigen. Trebuie sa ne intrebam daca, dincolo de cifrele vehiculate pe hirtie, pretul platit de Romania nu e mai mare (nu doar financiar, ci si cultural, simbolic) decit beneficiile. Sigur, unele manastiri ardelene au “accesat cu succes fondurile SAPARD”. Dar doar coruptia generalizata a clasei politico-ideologice din Romania ne-a facut dependenti de “fondurile SAPARD”. Nu putem socoti “accesarea fondurilor SAPARD”, oricit de utila in context, coloana verticala a politicii si identitatii nationale romanesti. Prioritatea ar trebuie sa fie nu “accesarea fondurilor SAPARD”, demna de laudat, ci construirea unui climat cultural/teologic/politic care sa ne permita selectarea unei clase politice responsabile, care sa-i poata ajuta pe romani sa duca o viata libera, demna si ferita de ispita de a-si vinde sufletul pentru a avea ce pune copiilor pe masa, sau de a-si abandona copiii pentru a le putea trimite, din UE, bani de rechizite scolare.

  36. Pentru Ala
    Mai tirziu voi raspunde mai amplu, dar acum un singur ghind doresc sa ti-l spun: ar fi bine daca poporul basarabean ar avea nivelul de trai ca in Romania si Moldova ar avea infrastructura romaniei, precum si bogatiile ei / mare, munte, codri etc.
    Daca lumea ar avea libertatile si securitatea din Europa, loc de munca si sa circule impreuna cu familiile chind fug la lucru peste hotare, cred ca ar intoarce capul de la minoritati….din aia…Am aflat ca si la noi sunt destul de multi, dar mai stau cu „intimitatile „ascunse.
    Ar trece poate mai usor peste unele lucruri, care ii afecteaza mai putin, dechit tot prin ce au trecut si mai au de suferit bietii oameni.
    Ala, imi aduc aminte, prin anii 1965, chind ne ceream voie sa mergem la film pentru copii la casa de cultura, mama nu era bucuroasa pentru ca aveam de lucru/ pe atunci copii nu aveau timp de distractii, dar lucrau pe acasa, prin gradina/, si ne spunea: „Doamne, oare chind o sa va lese in pace cu filmele astea, nu inteleg, ca o zi de vara te poate hrani un an…Macar de var arata acolo un fund gol, poate nu o sa va mai trageti la film”.
    Vezi ce credeau mamele noastre in anii acea? Ca daca ne-ar arata ceva rusinos, pururea nu vei mai merge acolo!
    Dar uite ce vremuri am ajuns?
    Se schimba timpurile si oamenii. Noi nu le putem opri, dar prioritati au fost , sunt si vor fi si de acum inainte. Important este sa gasim calea de mijloc si din toate sa facem ce este mai bine pentru marea majoritate a populatiei. Mai apoi sa cream conditii pantru o buna educatie in societate si pe chit se poate de mult sa imbogatim spiritual suflarea omeneasca…

  37. Pentru Ala

    Stimată Ala,

    Cît priveşte aşa-zisa Nouă Ordine Mondială, trimitere la care faci, prin linc-urile postate (de altfel, foarte utile atât în conţinut, cît şi în formă)…
    Să încercăm să privim „în rădăcină”. Problema fundamentală nu constă în faptul că un oarecare tip lipsit de scrupule, sau chiar un grup din 120 de bilderbergi, a/au reuşit să devină bogat/ţi “peste noapte” şi acum dorm şi se văd “stăpînitori peste toate şi toţi”, iar nişte moralişti/antiglobalişti li se opun cu vehemenţă, strigând în megafon „Noi nu suntem sclavii voştri!!!” etc.
    Totdeauna mi-a fost interesant, ce ne-ar putea propune în locul „globalizării” acei „nesclavii” care strigă în megafoane… Şi dacă zici că „nu avem nevoie de Europa”, chiar crezi că ne şede mai bine alături de „fratele mai mare”? Aici, din păcate, ne ciocnim cu vechea şi veşnica problemă a „alegerii din două rele”. Şi eu personal aleg Europa, chiar şi cu riscul de a suporta impactul „globalizării” pe propria piele.
    Iar strigatul în megafoane… Este şi asta un gen de «народная забава», prin părţile noastre, dacă vă mai amintiţi de activismul unor „bărboşi ai neamului”. De altfel, chiar e un exemplu pe cît de elocvent, pe atît de trist – cel al lui roşca… Deaceea, zic eu, în loc să strigi „Jos cutare sau cutare!”, mai bine ignorează-l prin vot! Cum spunea clasicul literaturii sovietice – „Nu trebuie să luptăm pentru curăţenie, trebuie să măturăm!”. În situaţia noastră – nu-i votăm, şi îi orientăm pe cei care ne respectă – să nu-i voteze.
    Dar să ne întoarcem la „oile noastre”, adică la EndGame 🙂 Dacă îl vom schimba cu locul pe Alex Jones cu oricine din bilderberg, crezi că se va schimba ceva? Ce s-a schimbat în Republica Moldova atunci cînd roşca a încetat să ţipe în megafon „jos comihiştii!” şi s-a instalat în fotoliul de vice speaker? Lumea tot lume rămâne, şi asta e cel mai îngrozitor.
    La ce folos e să se strige în megafoane „Opriţi-vă! Încetaţi a ne transforma în sclavi!” Pe ce mizează oare Alex Jones? Că iaca-iaca în una din uşi va apare Rockefeller, va ieşi şi va începe a buhăi, de-şi va rupe cămaşa de pe dînsul, pe pieptul antiglobaliştilor? Chiar crede cineva că aceşti barosani sunt în stare de compasiune faţă de „cei mulţi”? Cred că autorul pur şi simplu mimează în faţa camerei… Şi mimează prost… încercînd prin acest truc să compenseze (poate) bugetul mic pe care îl are pentru a face un film mai „bogat”. Iar filmele cu un buget mic, dar cu ambiţii mari, riscă să provoace „în rîndul maselor largi” doar iritare, pentru că „masele largi” iubesc să fie alintate/alimentate cu sume mari, investite dacă nu în pâine, cel puţin în spectacole…

    Deci, nu poţi să birui violenţa printr-o violenţă mai mare, iar propaganda-printr-o altă propagandă. Pentru ca să schimbi ceva, trebuie să începi de la tine… Să faci un salt moral, să creşti în ochii proprii… Dacă personal crezi că aşa ceva este imposibil, înseamnă că ieşire nu există. Şi robia va exista veşnic… Un deştept a spus că „primul lucru pe care trebuie să-l facă cel care tinde a fi liber – e să storci servitutea din tine – picătură cu picătură… Alt deştept (poare chiar tot acesta) a mai spus că „fiecare popor îşi merită liderii pe care şi-i alege”… Iar acum noi cu toţii ne pregătim de alegeri 🙂

  38. Pai eu am dat un singur exemplu pentru tematica care am provocat-o, asta nu inseamna ca eu incep sa devin revolutionar ca Alex Jones. Tot ceea ce vreau eu sa obtin, este respectarea dreptului meu de a alege ce mod de viata vreau sa duc, fara sa-mi impuna Codex Alimentaruis, sau sa platesc impozite aiurite pe diferite chestii care nici nu ma ajuta si nici nu le folosesc, mai apoi copii mei vor fi nevoiti sa plateasca toate datoriile externe care se fac chiar acum pentru lucruri inutile, cum ar fi promovarea sodomitilor, sau implementarea pasapoartelor biometrice si multe altele. OK nu votam in masa, si atunci ce se intampla? sau daca votam, pe cine atunci? Pina si comunistii care ne-au supt pana acuma tot vor in Europa aia. Sunt de acord intru totul ca schimbare a vine de la persoana si asta voi urmari sa fac de acum incolo, dar fiindca suntem in prag de alegeri vreau pur si simplu sa atentionez ca Europa nu este ceea ce ni se spune, suntem manipulati si asta nu-mi place. Si ce ma doare cel mai tare este ca ne manipuleaza si comunistii si democratii.

  39. Apropo de „barbosii neamului” mi-e scarba de ei in totalmente, iar ultimele doua sfaturi ale desteptului mi-au placut. Sa ai un trai liber, este ceea ce-ti doresc, Oierule (Poate mai bine Păstor, ce zici?).

  40. Coruptie in Parlamentul European
    Posted on februarie 22, 2009 de bătăiosu

    Un raport intern secret a dezvaluit abuzuri sistematice ale europarlamentarilor in ceea ce priveste alocatii si bonusuri care le permit sa isi insuseasca profituri de peste un milion de euro in timpul unui mandat de cinci ani, relateaza Sunday Times, citat de Ziua.

    Conform raportului de 92 de pagini, redactat de Robert Galvin, directorul serviciului de audit intern al PE, europarlamentarii au platit asistenti care nu erau acreditati la Parlamentul European si unele companii care nu au desfasurat nici un fel de activitate. Raportul dezvaluie fraude ale europarlamentarilor pentru a sustrage alocatii ale personalului finantate de contribuabili. Spre exemplu, mai multe sume, acordate pentru munca de secretariat, au fost date unei crese al carei director era un euro­parlamentar. Intr-un alt caz, un europarlamentar a acordat alocatii in valoare de circa 200.000 de euro unei persoane banuite ca ar fi ruda cu el.

    Raportul se bazeaza pe un esantion reprezentativ de 167 de plati efectuate in octombrie 2004. Existenta sa a fost dezvaluita pentru prima data anul trecut, cand un europarlamentar a facut publica o parte din continutul sau. In pofida acestor fapte stanjenitoare, europarlamentarii au votat sa mentina raportul secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *