PCRM este deja in afara legii in R.Moldova si inregistrat ilegal la Ministerul Justitiei. Vedeti aici documentele

Mai multi cititori ai ziarelor nationale, vizitatori ai blogurilor, in esenta anticomunisti, propun insistent ca fortele democratice sa puna in afara legii Partidul Comunistilor. Amintesc, la 27 iulie 2006, am citit, de la tribuna Parlamentului, Declaratia pe care o gasiti scanata mai jos, insotita de actele ce demonstreaza ca Partidul Comunistilor este inregistrat ilegal la Ministerul Justitiei, pentru ca documentul oficial prin care a fost repus in legalitate, in 1993, in R.Moldova, nu a fost publicat in Actele Oficiale si, conform legii, nu a intrat in vigoare. Am facut interpelarile necesare la Ministerul Justiei, la Procuratura Generala, dar, asa cum la noi nu functioneaza institutiile statului, legea nu este in capul mesei. Declaratia explica (in pag.2) natura documentelor anexate, fiind vorba de demersul unui grup de deputati de a se repune in legalitate partidele de sorginte comunista, semnaturile acestora, o incercare neoficiala de descifrare a semnaturilor, extrasul ce include lista actelor oficiale publicate, unde lipseste decizia de repunere in legalitate a partidelor de esenta comunista.

Astfel, Partidul Comunistilor activeaza ilegal in R.Moldova si e nevoie doar de o noua majoritate, democratica, a carei aflare la guvernare in R.Moldova sa aduca realitatea in confoirmitate cu legea, adica sa aplice legea potrivit careia documentele nepublicate in Actele Oficiale nu au putere de lege.

Vitalia PavlicencoPicture 041

1-1.jpg1_4.jpgPicture 040

hotaririle-parlamentului.jpginterpelare-catre-parlament-in-romana.jpg

lista-deputatilor-ce-au-repus-in-lege-pcrm-ul-pag1.jpg

lista-deputatilor-ce-au-repus-in-lege-pcrm-ul-pag2.jpg

lista-deputatilor-ce-au-repus-in-lege-pcrm-ul-descifrare.jpg

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Nina Graur-Tampiza

  E foarte bine ca in sfirsit se spune si se argumenteaza,ca pina acuma a fost numai minciuna.Dar ce ne facem cu acei functionari care se dau drept liberali si democrati,dar de fapt lucreaza la ora actuala dupa metode staliniste?Ii promovam mai departe si le dam numai lor cuvintul si libertatea de-a face ce le tuna prin cap?
  Multumesc pentru un raspuns.

 2. Si cum se face ca acum ies la lumina zilei aceste documente si NIMENI NU A MISCAT UN DEGET? ..acum cind raul a fost facut.si nu mai este nimic de reparat…COMUNISMUL TREBUIA PRIN LEGE INTERZIS SI JUDECAT.PTR ONOAREA.DEMNITATEA SI CELOR CARE AU SUFERIT ! si nu promovat si reales de 2 ori..atunci de unde atitea lacrimi si suspine ptr cei care inca sufera din cauza lor?

 3. Pentru Webber
  Ba a „miscat” V.Pavlicenco si a iesit cu interpelarea respectiva in Parlament. De aceea e nevoie de unitate in actiuni si sa nu le fie frica alesilor nostri sau sa fie gelosi ca ideea nu le apartina. Sa sustina tot ce e bun, daca cineva a venit cu ideea! Draga Webber, la unii, daca nu agunge nici macar lamurirea directa si ampla, cum crezi ca ii „trasneste” ideea? Pai, acei „unii”, nu pot suporta o V.Pavlicenco alaturi din doua motive :

  – sint gelosi ca nu le apartin ideile;
  – sint mici la suflet pentru a sustine ideile altora.

  Un motiv mai rau ca altul.
  Ma refer la ideile pozitive si argumentate.
  Cu respect,
  Alexandra Can

 4. Pentru Webber
  Scuze pentru greseli tehice. Din graba m-am obisnuit sa nu verific textele inainte de postare.

 5. Pentru Webber
  V.Pavlicenco a facut acele declaratii / nu interpelari/ in Parlament, care sunt postate. Citeste cu atentie textele declaratiilor. Pentru a promova problema mai departe a fost nesesara unitatea fortelor din parlament…..

 6. Ptr Alexandra Can: Nu am nimic personal cu d-na Pavlicenco.dimpotriva.este o luptatoare..la expresia ..ca NIMENI NU A MISCAT UN DEGET..ma refeream la toata clasa politica independenta.inainte de a veni PCRM-ul la putere..si pacat ca acum afla poporul..ceva e putred..ca daca era ilegal PCRM-ul..cineva a inchis ochii..

 7. Pentru Webber
  Am comentat pentru ca sa se stie ca si aceasta chestiune a fost abordata de V.Pavlicenco.

 8. Pentru Webber

  Intrebati de ce nimeni nu a miscat un deget? Pot spune lucruri bune despre un coleg din AMN, care mi-a sugerat si dat aceste documente, pe care le-a adunat cu migala. Insa, cind s-a pus problema de iesit cu ele, in comun, impotriva PCRM, a intervenit o „mare ezitare”, care dureaza si azi. Dupa alegerile din 2007, Rosca i-a indemnat pe toti cu reprezentanti in administratia raionala si locala sa uite de toate si sa se faca aliante democratice. Urecheanu i-a chemat pe toti la el la sediu (eu nu am fost) si le-a propus acelasi lucru, evident – interesul sau fiind ca majoritatea Consiliilor sa ii eleaga pe AMN-isti presedinti. Unul dintre liderii de partid prezenti – pe care nici nu-l banuiti, e mai dinspre centru-stinga, dar nu e nici Braghis, nici Diacov – a spus „sintem de acord, ok, dar sa ne angajam ca dupa alegerile din 2009 scoatem comunistii in afara legii”. Stiti ce a urmat? TACERE MORMINTALA!!! Iata „esenta anticomunista” a „democratilor nostri” si „de ce nimeni nu misca un deget”.

 9. For Nina Graur-Tampiza.

  Нина, „красная чума” свирепствовала на континенте с 1917 года (в Молдове – с 1940) унеся жизни миллионов лучших представителей общества.Но самое страшное- эта „чума” поразила менталитет оставшихся в живых и их потомство. (Это как поражение смертоносным радиоизлучением).
  Как бы ни называли себя дорвавшиеся до власти: демократами, либералами,…инопланетянами,
  все они коммунисты. Они не могут быть другими, потому что другого не видели. Обратите внимание, у власти все те же лица. И народ это терпит,его приучили к терпению.
  Посмотрите фильм „Новая Земля”, Вам многое станет ясным.Во всем мире отменена смертная казнь. Тюрьмы переполнены. Всё больше средств требуется для содержания осужденных на пожизненное заключение. Международные организации принимают решение о проведении эксперимента. Россия предоставляет необитаемый остров на севере, где обустраивается небольшое поселение. Туда вывозится первая экспериментальная партия заключенных из России. Им предлагают начать новую жизнь, самим устроить свое общество. Однако поселенцы выстраивают все тот же лагерь за колючей проволокой и начинают жить по законам уголовного мира:”Последний – мёртвый”…
  Все как у нас.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *