Milioane pentru sediul PCRM sau spalare electorala de bani?

Am adresat, ca deputat, urmatoarea interpelare:

 

Procuraturii Generale a Republicii Moldova

Centrului pentru Combaterea Crimei Economice si a Coruptiei

 

I N T E R P E L A R E

 

Ziarul “Timpul” a publicat un articol-rod al unor investigatii jurnalistice, in care se afirma ca Banca de Economii sprijina Partidul Comunistilor, fiind vorba ca aceasta a oferit un credit de 2 milioane de dolari pentru constructia noului sediu al PCRM. Cunoscindu-se ca statul este proprietarul bancii, detinind 60 la suta din capitalul ei social, va solicit sa verificati legalitatea deciziei Consiliului de Administratie al institutiei bancare privind acordarea creditului, sa investigati daca banca a analizat capacitatea financiara/capacitatea de plata a PCRM, care au fost conditiile de acordare a creditului, care este gajul pentru acoperirea valorii creditului.

De asemenea, avind in vedere experienta Procuraturii, dar, mai ales, pretinsa experienta a Centrului pentru Combaterea Coruptiei, cer sa investigati daca si cum au fost cheltuiti banii acestei banci de stat, daca au fost cheltuiti conform destinatiei stipulate oficial, daca nu avem de a face cu o spalare de bani si care sint sansele ca acest credit sa fie recuperabil cind PCRM va pierde alegerile, adica daca a fost stipulate printre conditii eventualitatea nationalizarii sediului PCRM in scopul rambursarii creditului obtinut de un partid falimentar. Ma intereseaza ca Procuratura si CCCEC sa-mi comunice cine e patronul sediului PCRM, cine este semnatarul si beneficiarul concret al creditului bancar de la BE.  

 

Din informatiile noastre, acesti bani au fost obtinuti de la Banca formal pentru sediu, iar informal – pentru a fi utilizati in campania electorala. Cer si investigarea acestei supozitii si prezentarea raspunsului de la tribuna Parlamentului.

 

Vitalia Pavlicenco,

deputat

Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. D.Pavlicenco,
  spalare de bani nu este numai elctorala,ci de ani de zile.

  Astazi 11 decembrie 2008 la ora 8.30 minute am cumparat bilet la casa garii de autobuse de la Cahul pina la Cantemir,cu toate ca eu cerusem biletul pina la Tiganca.Casierita mi-a spus, ca nu poate sa-mi dea bilet pina la Tiganca, caci nu exista asa oprire in computerul ei.De asemeni nu figureaza in listele opirilor satele Gheltosu,Stoinovca.Dar Km sunt diferiti pentru aceste sate.Toti locuitorii acestor sate procura bilete de la Cahul pina la Cantemir,caci nu au incotro.Si asta este gara de stat.
  Cui ii apartin aceste gari,nu cumva lui Oleg Voronin sau chiar lui tatuca?In buzunarul cui se duc acesti bani de ani de zile,caci nu este pentru prima oara cind eu personal cumpar bilet pina la Cantemir ,dar nu pina la Tiganca.
  In buzunarul cui se duce banul meu?
  Multumesc pentru raspuns.

 2. Maladeţ, Nina. Din tine va iesi un al doile Pavel Korciaghin, daca stii cine a fost insul.
  Banii sigur ca ii insuseste Voronin. Dupa orele17 se urca in automobilul de serviciu si hai la Cahul , Cantemir , Briceni si celelalte centre raionale sa stringa diferenta de cost a biletului . Uite asa toata noapte calatoreste prin tara si a doua zi vine la serviciu nedormit. Vezi ce ochi umflati are?
  Doamna deputat trebuie sa vina cu interpelarea din ce bani se achita benzina si daca se plateste pentru uzura automobilului.
  Tu Nina, vei primi un cadou pretios pentru ca ai descoprit un asemenea furt din partea presedintelui, cred ca pina la 90 la suta din valoare totala a delapidarilor.
  Succese.

 3. Petru ,tie ti-i bine ca ai limuzina ta,dar eu merg cu autobusul.Platesc niste lei in plus nu stiu cui.Si vreau sa aflu.
  Tu nu ne mai lua atita in zeflemea,mai bine ai studia cazul.Patriotule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *