Tudor Darie, esti slab!

M-a sunat Tudor Darie si mi-a solicitat sa-mi spun opinia pe blog despre postarea sa privind dilema legata de implicarea in politica. Desi am ajuns cam tirziu acasa, fiind plecata azi la Ungheni, unde am avut o intilnire frumoasa alaturi de Nicolae Dabija, dupa care am fost si la concertul de exceptie de muzica romaneasca la Palatul National, desi calculatorul meu de baza e la electronist si lucrez la laptop, postez opinia mea pornind de la „dilema” lui Tudor Darie. Venind pe drum in masina mi-am conturat niste idei, iar dupa ce am citit textul lui Darie, m-am convins cita dreptate am avut in ceea ce am gindit, fara sa fi vazut inainte textul.Tudor, opinia mea este ca esti slab. Iata de ce. Cind te framinti sa te incluzi in politica trebuie sa vezi ce imbold ai.  Este una sa vrei sa contribui la rasturnarea comunistilor, indiferent prin ce partid necomunist. Este alta ca te invita cineva intr-un partid si vrei sa onorezi invitatia mai cu tam-tam.  Este a treia daca iti place vreun program anume. Ultima problema nu a figurat deloc in „dilema” ta. Din comentariul tau transpare ca ai avea o invitatie mai „concreta”, cu sansa de realizare ca si cariera politica.

Ca politician si ca presedinte de partid, consider ca tinerii trebuie sa se implice in politica si noi, la PNL, atragem persoane tinere. Insa ei trebuie sa vada diferenta de ce vin la PNL, si nu merg la PLDM, PL sau AMN. Nu ma supar, Tudor, ca nu ai numit PNL ca optiune, desi admit ca stii programul nostru. Sint contrariata, pentru ca interpretez faptul ca nu ai enumerat PNL alaturi de PL sau PLDM, deoarece  inca esti slab, nepregatit. De ce? Dincolo de faptul ca esti un baiat, in general, foarte bun, si eu cred in tine, vad ca te arati pregatit sa mergi undeva unde ti se ofera, se pare, ceva concret, fara ca sa cunosti ce inseamna munca de mai jos, de la baza. Adica, tu consideri ca acea munca trebuie sa o faca altii. Tu nu vrei sa cunosti ce inseamna asta. Daca eu gresesc, te-as ruga sa ma ierti, dar omul puternic este cel care se include sa munceasca in partid de la zero, nu de la o promisiune de plasare – de exemplu – pe un loc de frunte sau pe o lista, in schimbul unui PR in favoarea unui partid care poate cumpara orice. Iata de ce se pare ca – aparent – vrei sa ne convingi ca impartasesti sincer ideea de a merge la un partid „mai pregatit si mai solid” – adica nu esti gata sa mergi acolo unde sa fauresti cu mina si mintea ta. Adica esti gata sa pui mai bine umarul acolo unde ti se pare ca un car urca iata-iata muntele, decit sa-l iei de la vale si sa-l urci sisific sus. Dincolo de faptul ca perceptia ta sau a altora poate sa nu corespunda adevarului sau starii reale, nu esti gata sa te incluzi la greu, ci la „mai usor”. Asta e parerea mea principala.

Ei, uite, la acest capitol, tinerii nostri, de la PNL,  pe care ai avut ocazia sa-i vezi, sint fondul de aur al tinerilor politicieni, pentru ca nu merg unde e „hurta”, ci merg acolo unde trebuie sa dea sansa. Acesti tineri sint din convingere si principii, nu din alte motive, cum ar fi banii, conjunctura, oportunismul, cariera imediata. Iata din ce motiv am spus si cred ca esti slab.

Sigur, vizitatorii pot spune multe opinii, de tot felul. Eu, insa, cred asa. Pentru ca nu ai motivat care ar fi diferenta – nici macar – intre PL si PLDM, ceea ce inseamna ca pentru tine conteaza altceva, conteaza sansa, aproape creata de altii, si nu claritatea de obiective, calitatea echipei, scopurile clare, manifestarea de vointa politica. Sper ca aceasta pozitie a ta sa nu aiba la baza interese de alta natura, mai parapolitice.      

Nu vreau sa apreciez un fel de tupeu (sper sa nu te superi prea tare!) din partea ta – cind ma rogi sa imi spun opinia, stiind ca sint presedinte PNL si stiind tu ca nu ai nominalizat PNL ca varianta unde ai putea merge, de vreme ce totuna nu ai pus un singur partid liberal. (Nu ma supar nici macar ca nu ai fost galant ca sa raspunzi cu aceeasi moneda, pentru ca eu, in interviul meu pentru unimedia, te-am nominalizat printre tinerii buni pentru politica – acum, iata, te „descopar” cu adevarat!..)  Dar daca tu ai decis asa, iti demonstrez si eu ca pot sa spun ce cred.

Riscind in viata noastra foarte relativa in privinta multor dimensiuni politico-morale, eu mi-am spus mereu opinia asa cum cred, fiind aproape pe punctul sa fiu debarcata de colegi pentru asta. Dar nu am cirtit niciodata cu mine. De aceea, iti propun ca, inainte de a decide sa te incluzi in politica, sa te gindesti foarte bine care iti sint principiile, pina unde vei putea tu ceda din ele si cum vei proceda cind nu vei putea ceda, daca, intr-adevar, nu vei putea ceda. Eu nu am cedat in aproape toate cazurile. Vorbesc de cazuri de importanta majora, nu de fleacuri. Pina in momentul acesta, citind comentariul tau, eu cred ca te pot inversuna si supara, dar cred ca inca nu esti gata sa te incluzi in politica.

In plus, venind tu din sfera informatiilor, impartialitatea necesara – respectata de tine si de echipa mai mult sau mai putin – inca isi va lasa amprenta pe conduita si prestatia ta politica, de aceea trebuie bine sa-ti cintaresti posibilitatile.

Cit priveste afacerea pe care o ai, eu cred ca asta nu e o problema. Eu cred ca pe tine te framinta altceva, dar nu ai curajul sa spui: 1. Nu stii incotro sa o iei. 2. Te temi de o dezamagire prea devreme. Si ai dreptate. Asa este.

Vitalia Pavlicenco  

Loading Facebook Comments ...

50 Comments

Add a Comment
 1. Fara a avea o parere despre tema abordata – articolul e super ca criterii enuntate. Poate ma voi inscrie in PNL…

 2. Asteptam cu nerabdare reactia lui Tudor. Daca nu raspunde – inseamna ca este mare doza de adevar in cele scrise mai sus.

 3. Dna Pavlicenco, în primul rând ţin să vă mulţumesc pentru opinia Dvs.

  Nu vreau să vă dezamăgesc, dar ştiu încotro trebuie să merg şi ce am de făcut! 😉

  Înţeleg supărarea Dvs. că nu am menţionat PNL în lista partidelor, în care aş putea să mă implic. Asta e părerea mea şi o menţin în continuare.

  Nu sunt supărat nici pe faptul că anterior aţi susţinut că sunt un tânăr în care Dvs. aveţi încredere şi merit să fiu cooptat de către partide pentru a promovat la funcţia de deputat, iar acum, când nu aţi regăsit PNL „în listă”, scrieţi că „sunt slab”.

  Da, aşa este, Dna Pavlicenco! Sunt „slab”. Atât de „slab”, încât această „slăbiciune” m-a ajutat să contribui, împreună cu o echipă extraordinară de tineri, la creşterea presei tinerilor din Republica Moldova, în calitate de preşedinte CTJM, (de la 19 ziare şcolare – în 2002, la peste 100 de titluri de ziare în 2007), să particip la regizarea şi organizarea protestelor studenţeşti în toamna 2003 (împotriva memorandumului Kozak) şi în februarie 2005 (pentru ca studenţii să poată vota în Chişinău), să fiu în perioada 2006 – 2007 director al ziarului pentru tineri „Asta DA” şi să cresc tirajul vândut al ziarului până la 5000 de exemplare, inclusiv să dezvolt o serie de proiecte new-media cu echipa de la New Media Group.

  Mă bucur mult că aveţi în PNL, pe moment, fondul de aur al tinerilor politicieni (aşa cum scrieţi Dvs mai sus).

  Prefer, totuşi, să cred că PL, PLDM şi AMN sunt partidele, care merită să fie susţinute în alegerile parlamentare din 2009, pentru că au şanse reale de trecere a pragului electoral. Simpatiile mele se opresc, în special, la PL şi PLDM, pentru că sunt partidele care pot să promoveze activ în 2009 schimbarea clasei politice.

  cu respect,
  Tudor Darie

 4. Stimata dna Pavlicenco! el prosto este bolnav de ciuma portocalie, un virus care poate sa se transforme dupa culoare in rosie sau verde, dar in esenta sa tot ciuma ramane…

 5. Pentru Tudor

  Chiar daca te-ai suparat, trebuia sa dai raspuns la argumentele mele destul de grele, cred eu. Pentru ca e una sa faci multe lucruri bune, dar e altceva sa te implici in politica noastra moldoveneasca, unde trebuie mai multa verticalitate decit impartialitatea relativa din presa noastra. Deci, nu ai avut contraargumente. Chiar daca in sinea ta credeai ceva, slabiciunea ai demonstrat-o prin autodezavuarea, produsa, cred eu, prin argumentele mele. Si nu te supara, ca nu e vorba de tine, ci de toti tinerii, care judeca usor politicienii, insa numai cind se vor incadra ei, tinerii, vor vedea cum e in politica dinauntru, nu dintr-o parte. Sper ca prin argumentele mele, deloc rautacioase, sa fi trecut prima calire.

 6. Sa vedem (daca ajungem) peste 2-3 ani cine e, intradevar, slab. 🙂

 7. Dna Pavlicenco,
  mă abţin să intru în polemică cu Dvs. Aş fi putut să mă refer la programele partidelor şi care dintre ele este mai aproape de mine, dar nu am făcut-o. În câteva zile o să înţelegeţi singură şi de ce.

  Plus, am argumente suficiente ca să argumentez de ce PL şi PLDM sunt partidele spre care tinerii trebuie să-şi canalizeze efoturile şi speranţele în 2009. Dar despre asta am să vorbesc la momentul potrivit.

  Nu sunt supărat deloc. Chiar mă bucur că aţi fost critică cu mine.

  În rest, vă invit să nu vă grăbiţi cu deducţii de genul „pentru tine conteaza altceva, conteaza sansa, aproape creata de altii”. Încă nu ştiţi care este decizia mea, astfel încât astfel de concluzii nu vă fac faţă.

 8. Pentru Vitalia Pavlicenco:

  O parere personala – Tudor e slab, iar dvs. nu aveti capacitatea de a pierde profesionist.

  Ultima saptamina m-a convins de aceasta. Cazul retragerii lui d. Taranu si miniconflictul cu Tudor (care nu a ales PNL).

  Pentru Tudor:

  Te cunosc de ceva timp si am un respect deoseibit fata de tine.

  Insa in acest context, cred ca era suficient sa faci alegere in mod tacit si sa o comunici cu argumentele necesare.

 9. Dna Pavlicenco, un respect deosebit pentru ce ati scris. Aveti marea dreptate, din pacate.
  Cum poti sa stai la dubii cand alegi ce partid sa sustii? Politica e ca iubirea, mergi acolo unde te trage inima, nu capul!
  Tudor nu este gata pentru politica! Prea mare incredere de sine, si prea mult tupeu!

 10. nu e libaral sa-mi stergeti comentariul nejustificat. am spus doar ca atat valoreaza parerea, cat cotatia in sondaje … ca la Bursa ! despre capitalism este doar vorba, ce nu intelegeti ?

  acceptati si parerile ce nu fac ‘rating’ personal !!!!

  …pai ???

 11. dna Vitalia, va respect pentru faptul ca sinteti activa in politica din moldova, dar sunt dezamagit de acest articol de pe blog absolut ridicol. V-ati suparat pe Tudor Darie, un tanar pe care tot Dvs l-ati laudat anterior, doar pentru ca nu v-a inclus in lista proprie de preferinta in materie de partide politice. Si il mai catalogati ca fiind slab. Slab de ce? Ca nu va iubeste PNL-ul? Pai… parerea mea e ca Tudor ar fi slab daca ar iubi PNL-ul. Asa el simpatizeaza PL, care deja devine a doua forta politica din Moldova. Ata demonstreaza ca el gandeste matur si are tot respectul meu.

 12. Doamna Vitalia, urmaresc blogul http://www.pavlicenco.md de cand a fost lansat. Am aflat de el de pe http://www.UniMedia.md si cred ca ati reusit sa aveti de la inceput un numar bun de persoane pe blog din acest motiv, inclusiv eu. Nu pot sa nu remarc ca in ultima perioada blogul dvs are mai tot mai putini vizitatori. Asta ma face sa cred ca ati scris articolul critic despre Darie pentru ca in acest fel ratingul lui va face ca sa aveti mai ulti vizitatori pe blog. Ma uit la ultimele articole si acesta este deja cel mai vizitat. Oare nu am dreptate?

 13. sunt perfect de acord cu autorul articolului ca persoanele care se incadreaza intr/un partid trebuie sa inceapa de la zero.

  am citit citit si pe blog la dl Tudor Darie ca se gandeste daca trebuie sau nu sa se implice in politica. si cred ca mai degraba dl Tudor Darie a gindit acest pas pentru a pregati urmatorii pasi. nu stiu care sunt, dar ma gandesc ca o sa faca ceva interesant. cel putin asta reiese din ceea ce face el pana acum / este bine pregatit, are reyultate – asta chiar daca Dvs, Dna Vitalia Pavlicenco spuneti ca el e slab, nu cred ca e asa!!!

 14. ––eu, in interviul meu pentru unimedia, te-am nominalizat printre tinerii buni pentru politica – acum, iata, te “descopar” cu adevarat!..) Dar daca tu ai decis asa, iti demonstrez si eu ca pot sa spun ce cred.––

  sa inteleg ca ati spus o minciuna in interviul pentru unimedia, cand ati motivat ca este bun pentru politica?

 15. Tudor Darie,

  AI cistigat doar, depre tine vorbesc, de bine sau de rau, dar nu esti ignorat.

 16. Marele Ochi

  ce faci valuri in lighean?

  Dute si te joaca in nisip, taticu tau stie ca intri pe bloguri, in loc sa inveti abedecarul?

 17. Pentru Kant

  Nu-si schimba opinia doar mortii si prostii. Nu intotdeauna prima impresie sau chiar a doua trebuie sa ramina neschimbata. Nu, nu am spus o minciuna, ramin s acred ca darie este un potential, insa daca cititi toate postarile pe blogul sau la „dilema” implicarii, veti vedea ca majoritatea sint contra, iar argumentele sint asemanatoare celor formulate de mine. Au spus „da” mai mult cei care sint din PL ori PLDM. Daca ii scoatem si pe ei din calculul „pozitivilor”, foarte putini il sprijina in aceasta idee sau forma in care Darie a anuntat-o, formulat-o si promovat-o.

 18. Pentru Va faceti trafic

  Imediat voi posta datele de la Tudor Darie privind traficul pe blogul meu. Mersi ca mi-ati amintit de asta.

  Nici gind nu aveam sa postez ceva legat de „dilema” lui Tudor cu implicarea in politica. Am explicat asta clar in debutul postarii. Pacat e ca nu v-ati fixat pe asta. Uitati-va la ora postarii… M-a rugat si, daca m-a rugat, asta nu inseamna ca trebuia sa scriu ceva neaparat favorabil lui.

  Sint foarte ocupata in ultimul timp, fiind implicata in campania electorala a PNL pentru Nicolae Dabija si nu am timp sa scriu mai mult. Eu stiu asta si nu am pretentii la vizitatori. Ei vin si pleaca, important e sa vedeti datele oferite chiar de Darie acum o saptamina. Inainte de supararea lui pe mine pentru opinia mea, care confirma ca inca e slab. Iar cei slabi vor fi antrenati sa voteze cum vrea liderul partidului, care poate veni cu „comandamente” de unde darie nu va sti, chiar daca votul va fi un compromis cu propria constiinta. Daca Darie e gata de asta, inseamna ca nu trebuie sa se implice. Eu stiu ce spun. Si va dau un exemplu. Vitalie Nagacevschi, cel ce urmeaza pentru Parlament dupa Stircea din partea PPCD, a spus ca, daca era el in Parlament, nu vota pentru Voronin, ba l-ar fi convins si pe Susarenco sa nu voteze. Cum va proceda Darie? Ca si Chirtoaca, cel care ne indeamna sa ne prostituam politic si sa dam cite un vot-doua comunistului Voronin? Si acum unii de la Filat spun ca nu vor face chiar ce va vrea el. Nu dau nume. E gata sa fie vertical Darie, de vreme ce spune de verticalitate? Eu cred ca nu. De vreme ce nu stie incotro sa o apuce. Dar daca stie, cum imi raspunde mie – de ce ne mai intreaba? Iata Tudor darie vrea sa manipuleze si sa-si faca trafic pe blog, nu eu. Ginditi-va bine, fara ratate si cit mai obiectiv. Voi posta datele legate de traficul pe blogul meu.

 19. Pentru browser

  Intr-adevar, sa vedem poeste 2-3 ani a cui dezamagire va fi mai mare. Din cite stiu, Tudor Darie admite o dezamgure generala dupa 2009, sint curioasa sa aflu – cu, din cauza, prin sau in pofida Pl si PLDM?

 20. nu îl ştiu bine pe Tudor Darie, deşi am auzit doar lucruri bune despre el, dar cred că are muuuuullllltttt de câştigat după ce stă o zi întreagă în gura lumii. La mine la serviciu doi colegi discutau despre asta şi m-au făcut curios şi pe mine să văd ce se întâmplă.

  una e clară că Darie a reuşit să atragă atenţia. Acum să vedem care este decizia lui şi ce va avea să ne spună. Eu stau pe fir! :))

 21. Penbtru Tudor Darie

  Nu trebuie sa te abtii sa intri in polemica. Numai ca trebuie sa te obisnuiesti a veni cu contraargumente. Stii cumscriu pe blog si cum comunic si eu cu prieteni din diaspora romaneasca din SUA? Pe puncte.

  Eu am citit azi toate postarile pe blogul tau referitor la „dilema”. Majoritatea sint descurajatoare. Si nu doar pentru ca ar fi si unii forumisti „invidiosi” ca si mine, cum mi s-a spus. Ci pentru ca ei vad lucrurile, in majoritatea lor, ca si mine. Te sustin – cu mici exceptii – doar citiva de la Pl si de la PLDM. Miine, cind vei merge la unul dintre aceste doua partide rivale, imediat sustinatorii celuilalt partid te vor dezagrea. Esti gata de asta? Gindeste-te. Am plasat pentru Va faceti trafic un text, pe care il reiau. Culege din el doar ceea ce se refera la argumente, nu atit la contraargumentele cu invinuirea ca mi-as face trafic si eu pe blog, ceea ce nu e adevarat. Nu am timp, dar poate il voi gasi, sa iti inmanunchez toate afirmatiile lucide de pe blogul tau la capitolul „dilemei”. Nu pot fi ignorate. Poate ca tu chiar ai vrut sa provoci o chestie anuntind doua partide rivale, insa acum asa? Chiar iti e tituna la care dintre ele mergi? Sau poate mergi unde oferta e mai high level? Am scris corect englezeste? Restul argumentelor mele le consider irefutabile si nu cred ca le-ai rasturnat. Te temi d edezamagire. Si aici ai dreptate. Citeste postarea si d emai jos. Mersi. Sper s afii sincer cind spui ca nu te-ai suprat si, totusi, ceva ma impiedica s ate cred. daca in timp ma voi convinge ca nu te-ai suparat, am sa-ti spun. Insa dupa prima ta reactie spun ca te-ai suparat. Deja ai demonstrat ca e usor sa dai sfaturi altora, dar uite cum e cind te vizeaza. Aici e slabiciunea… banuita si simtita de mine.

  „Pentru Va faceti trafic

  Imediat voi posta datele de la Tudor Darie privind traficul pe blogul meu. Mersi ca mi-ati amintit de asta.

  Nici gind nu aveam sa postez ceva legat de “dilema” lui Tudor cu implicarea in politica. Am explicat asta clar in debutul postarii. Pacat e ca nu v-ati fixat pe asta. Uitati-va la ora postarii… M-a rugat si, daca m-a rugat, asta nu inseamna ca trebuia sa scriu ceva neaparat favorabil lui.

  Sint foarte ocupata in ultimul timp, fiind implicata in campania electorala a PNL pentru Nicolae Dabija si nu am timp sa scriu mai mult. Eu stiu asta si nu am pretentii la vizitatori. Ei vin si pleaca, important e sa vedeti datele oferite chiar de Darie acum o saptamina. Inainte de supararea lui pe mine pentru opinia mea, care confirma ca inca e slab. Iar cei slabi vor fi antrenati sa voteze cum vrea liderul partidului, care poate veni cu “comandamente” de unde darie nu va sti, chiar daca votul va fi un compromis cu propria constiinta. Daca Darie e gata de asta, inseamna ca nu trebuie sa se implice. Eu stiu ce spun. Si va dau un exemplu. Vitalie Nagacevschi, cel ce urmeaza pentru Parlament dupa Stircea din partea PPCD, a spus ca, daca era el in Parlament, nu vota pentru Voronin, ba l-ar fi convins si pe Susarenco sa nu voteze. Cum va proceda Darie? Ca si Chirtoaca, cel care ne indeamna sa ne prostituam politic si sa dam cite un vot-doua comunistului Voronin? Si acum unii de la Filat spun ca nu vor face chiar ce va vrea el. Nu dau nume. E gata sa fie vertical Darie, de vreme ce spune de verticalitate? Eu cred ca nu. De vreme ce nu stie incotro sa o apuce. Dar daca stie, cum imi raspunde mie – de ce ne mai intreaba? Iata Tudor darie vrea sa manipuleze si sa-si faca trafic pe blog, nu eu. Ginditi-va bine, fara ratate si cit mai obiectiv. Voi posta datele legate de traficul pe blogul meu.”

 22. Pentru Andrei Spinu

  Eu inca nu am pierdut. Vorbim dupa alegerile din 2009.

  In privinta lui Taranu nu ai absolut deloc dreptate, dar ca sa te convingi de ceea ce iti spun, intreaba-l pe prietenul tatalui tau d ela Soroca… Asa cum esti tnar si ferice, ar fi bine sa te mai informezi inainte de a emite afirmatiicu bravada. Dar te respect ca scrii cu numele tau.

  Taranu nu ca nu a ales PNL, el a ales sa ajunga in Parlament fara munca in PNL. Dar intrebi pe cine am spus si revii. Te astept. Nu comentez sfatul dat lui Darie. Ai incercat sa fii echidistant si, poate, ai reusit.

 23. Pentru Floricea

  Ceea ce ai scris consuna cu ce am intrebat si eu. Postarile de pe blogul lui Darie arata, in mare parte, ca noi avem,totusi, dreptate, chiar daca asta deranjeaza mult barbatii. Se supara Tudor, dar nu e gata psihologic pentru politica si pare increzut. Cu atit mai rau pentru el, deoarece in asemenea cazuri dezamagirea e cu mult mai dureroasa. Si el se teme de dezamagire, asta se simte, chiar daca braveaza.

 24. Pentru Marele Ochi

  Daca vrei sa fii pe blog, spune ce doresti clar si civilizat. Spune o opinie limpede nu intortocheata, pe care nici descaltindu-te nu o intelegi. Daca nu – nu. Ca eu sint cam grea de cap.

 25. Soacra mica, cea care a devenit o somitate în bloggingul moldovenesc, se implica in critica Dvs, Dna V.Pavlicenco, catre T.Darie si va acuza de tradare. Eu asa am inteles din ceea ce a publicat ea pe blog la Darie. Dvs cum comentati? – vedeti comentariul ei mai jos:

  Soacra mica a spus:
  22 noiembrie 2008 la 2:14 am
  Vezi, Tudore, ca ai plasat la tzanc postarea cu intrebarea. In zadar spuneau multi initial ca nu trebuia sa lansezi o intrebare ca asta. Tu ai facut bine, tu incerci sa fii transparent. Asta iti va oferi si mai multa simpatie din partea cititorilor care nu pot plasa comentarii (din anumite motive), dar te vor admira. Poate ca nici nu te-ai asteptat la asa reactii, dar, hai sa recunoastem ca ai doar de cistigat, daca gindesti la rece asa cum i se cuvine unui lider si extragi concluziile de rigoare.

  Prima lectie ai primit-o datorita Dnei Pavlicenco. Nu te-ai asteptat, n’est-ce pas? I-ai piscat orgoliul, tare i l-ai mai piscat. Dupa ce aceasta se va racori oleaca, isi va da seama ca a facut o mare greseala strategica (bun, asta nu e unica) Te-a recunoscut in calitate de concurent periculos daca te vede in vreo tabara de la Pl sau PLDM. Mi se pare ca chiar si-a dat seama un pic de rateul sau emotional si incearca sa te provoace mai departe pe blogul sau, cerind de la tine argumente irefutabile (Doamne, ce cuvint!). Important e acum sa fii tot atit de ferm in deciziile tale si sa nu intri in polemica cu femeile isteritzate. Asa cum ai promis.

  Asta e doar doar prima incercare a ta de a anunta lumea ca vrei sa intri in politica si… mama ce reactii!!! Fii atent ca daca respingi unul din cele doua partide mentionate mai sus, poti avea reactii si mai ciudate (improscate cu glod, daca nu direct, apoi din spate). Ce decurge din aceasta: ca interesele si orgoliile politice ale “opozitiei” noastre (NU comunistii) impiedica buna functionare a Parlamentului. Ca daca ajungi in Parlament, Tudore, tu cu cine vei lucra? Cu Pavlicenco? Care doar ca n-ai mentionat-o pe lista, te detesta copios. Cu ceilalti? Ei te vor trada la un moment in care interesele lor nu vor coincide cu ale tale, sau daca le vei trece drumul cu initiativele (tu doar esti, tinar, in vesnica miscare si cu idei ). De asta si-ti spuneam, ca ai nevoie de echipa ta. Tu trebuie sa intri in politica CU ECHIPA TA DE BAIETI TINERI (eventual fete destepte)

  In politica exista tradari, da. Mizerabile. Azi poate ca ai trecut prin prima tradare care s-a declansat dintr-un fleac. Poate ca nici nu te asteptai la asta, dar s-a produs si te va ajuta sa tragi concluzii. Si asta datorita curajului ca ai postat o singura intrebare in blogul tau Deci, iti doresc si in continuare mult curaj si fermitate in decitii!

 26. Uitati-va, la numele „Nors”, modlu in care gindeste si scrie se aseama izbitor cu a lui Darie. Se pare ca el singur se layuda pe el…

 27. Pentru Soacra mica zice ca V.Pavlicenco l-a tradat pe Darie

  Eu am citit toate postarile pina la ora 13.00 pe blogul lui darie la capitolul”dilema”. Am spus ce am de spus si pe blogul meu, raspunzind postarilor plasate.

  Am spus ca nu cred ca in acest caz e vorba de transparenta. Darie face PR si e dreptul lui. Eu iau lucrurile in serios si le tratez ca atare.

  Nu cred ca Darie a cistigat. Repet: majoritatea postarilor de pe blogul sau sint negative. Sint pozitive doar postarile ce vin din zona PL si PLDM. Daca miine Darie aterizeaza la un partid din astea, ramine prea dezgolit si categorisit ca negativ si fara credibilitate. Vom trai si vom vedea. Nu repet ce am spus – este indecis, fricos si se teme de dezamagirea pe care, oricum, o va avea.

  Nu mi-a piscat orgoliul si nu ma voi racori. Eu am plasat linistit postarea si asa voi face mereu. Daca pe blog eram doar eu cu aceasta opinie, mai era cum era. Dar nu este asa. Numarati postarile pro si postarile contra implicarii lui Darie in politica si mai vorbim…

  Nu ma tem de nici un concurent serios. Darie inca va vedea cit si cum va fi apreciat.

  Soacra asta mica are perfecta dreptate cind spune ca „Ei te vor trada la un moment in care interesele lor nu vor coincide cu ale tale, sau daca le vei trece drumul cu initiativele (tu doar esti, tinar, in vesnica miscare si cu idei)”. Asta i-am spus si eu lui Darie, in putin alta forma. Si stiu ca asta va fi.

 28. auzi, mătăluţă unionista, unde l-am lăudat pe acest Darie? Nici nu îl ştiu bine, decât de pe blog… am spus că Darie a reuşit să atragă atenţia… aşa că nu interpreta cum îţi convine lui mătăluţă… bun??????

 29. aaa… şi încă ceva… „modlu” în care tu gândeşti nu pare aproape de a unei „unioniste” adevărate. Ruşinică!!!

 30. preşedintele Vitalia Pavlicenco a comis o gafa sărind la beregata lui Tudor Darie. Chiar dacă e un cavaler tare de treabă cum se înţelege din ce scrieţi sau un viitor tare mare om politic cum il vrea Soacra tot nu se merita să vă dedicaţi cu atâta patos… mai ales la comentarii.

 31. Pentru Nors

  Eu gindesc altfel. Eu scriu atit cit cred eu ca e necesar. Imi place sa fiu explicita, chiar daca risc sa amarasc pe cite cineva.

 32. „Poate ca tu chiar ai vrut sa provoci o chestie anuntind doua partide rivale, insa acum asa?”

  Dna Pavlicenco, trebuie sa recunosc ca nu am asteptat de la Tudor Darie o reactie atit de transanta, chiar putin dura as spune. De fapt, poate ca a dorit sa va provoace putin, insa dvs nu trebuie sa va lasati provocata. Stiu ca ati mai vorbit in adresa tinerilor ca sunt slabi aducind in prim plan exemplul cu idea propusa de Dorin ca solutie pentru 2005. Dna Pavlicenco, va rog mult sa incetati sa ne considerati slabi, pentru ca dezamagita veti fi dvs si nu noi. Noi intr-adevar stim ce dorim, insa deja ne crapa speranta. Dvs trebuie sa apreciati ca cineva se gindeste sa intre in politica pentru a face putin concurenta celorlalti lideri expirati.

  Imi place ca sunteti o luptatoare insa va spun sincer ca deja va cunosc foarte bine de cind aveti blog si puteam chiar sa deduc felul in care ati fi reactionat fara sa citesc aceste comentarii. Dna Pavlicenco, dvs nu puteti fi un exemplu de impartialitate sau sa spun mai exact sa dati nota corecta fiecaruia in parte. Exemplul este atitudinea dvs fata de persoana lui Taranu pe care il aparati atit de tare la inceput, iar acum ne spuneti ca era lenes. De ce nu ati atins acest lucru macar tangential atunci? V-am spus ca sunteti tendetioasa si ma conving tot mai mult ca intr-adevar asa sunteti.

  Imi place ca sunteti deschisa, ca nu cenzurati, ca ati iesit sa comunicati cu alegatorii, insa asta probabil nu doar din interes pentru noi cetatenii, ci poate si din cauza ca si dvs duceati lipsa de comunicare. Nu spun ca acesta sa fie un lucru rau pentru ca atunci cind un om simte nevoie de comunicare asta inseamna ca el simte ca mai are de crescut ca personalitate. Eu sa va spun drept m-am exprimat foarte bine pe blogul dvs si m-a ajutat mult ca sa ajung la o saturatie cind simt ca imi ajunge cit am comunicat, pentru ca am aflat raspunsul la multe intrebari si deja pot sa tin tonul si mai lejer. Deci am recuperat ceea ce nu faceam anii trecuti. Iata pentru asta va multumesc frumos.

  Vreau sa va intreb totusi daca dvs ati simtit vreodata saturatie in aceasta comunicare cu vizitatorii de pe blog? De ce va intreb asta? Pentru ca multe postari de ale dvs imi par scrise intr-adevar in fuga, asa precum spuneti, si nu sunt sistematizate. Adica informatia din ele este putin dezoganizata. Cel putin asta este impresia mea. Acest lucru reflecta foarte bine persoana dvs, ceea ce sunteti dvs. Nu vreau sa va simtiti jignita prin acest lucru, doar ca vreau si eu sa spun ce observ. Trebuie fim putin mai organizati pentru a reusi. Iata puteti lua exemplu de la Tudor Darie, pentru ca sa spun drept imi place cum el raspunde la toti intr-o postare, cu toate ca mi-ar placea daca ar raspunde la fiecare asa cum v-a raspuns la comentariul dvs, adica raspunsul inclus in comentariu. Insa nu felul lui Tudor imi place, ci tactica lui, pentru ca el practic nu se implica in discutie cind ea este atit de aprinsa intre vizitatori. El intervine mai apoi, poate tirziu de tot cind nu mai posteaza nimeni acolo. Iata anume acest lucru il apreciez si asta il ajuta ca intr-adevar la el sa se simta o sistematizare. Inteleg ca si dvs sunteti noua in ale blogurilor, insa fiecare gasesti modul lui de a sistemtatiza informatia pe blog. Cel putin as considera de cuviinta ca si dvs sa folositi aceasta tactica de a lasa discutia pe blog pentru a se satura un pic si numai dupa asta sa interveniti cu comentarii. Asta v-ar da un plus de timp liber si pentru alte actiuni si totodata nu vom mai vedea comentarii scrise din fuga si prost redactate.

  Ce tine de optiunea lui Tudor asa credeam si eu mai inainte ca el chiar daca va decide sa se implice o va face aderind la PLDM si chiar am mentionat asta tangential in citeva comentarii. Am observat ca i-a raspuns unui comentator ca va fi implicat activ in campania din 2009. Asta ma face sa cred ca de fapt Tudor nu este indecis asa cum ne-a lasat sa credem si poftim confirmarea in comentariul de raspuns chiar aici pe blogul dvs. Parerea mea este ca Tudor sa mearga in PL pentru ca este partidul tinerilor si el mai usor se poate include, mai usor poate sa se organizeze. El va creste o data cu partidul. Dar asta este parerea mea si nu o impun.

 33. Pentru Tudor Darie si altii

  Draga Tudor! Pot spune, ca esti un baiat bun.Am ajuns la concluzia aceasta din replica scrisa pentru Dna Pavlicenco, care te-a nominalizat undeva /nu stiu unde/. Am inteles, ca si D-ei te considera baiat bun .Cine pota spune altceva? Ai reusit mai mult ca alti tineri. Dar, sunt sigur, alti tineri care poate au reusit si mai mult. In aspect profesional.
  Intrebarea ta a fost daca trebuie sa te implici in politica. Am inteles, ca ai postat undeva public aceasta intrebare. Ai nominalizat PL si PLDM. Ce pot eu comenta in acest sens? Urmatoarele:
  1. Consider, ca aceasta intrebare nu poate gasi un oarecare raspuns de la persoanele, care nu te cunosc. Nu cred, ca te cunoaste toata lumea. Un sfat bun il poti avea de la cei, care iti cunosc mai bine ca altii calitatile, pe care le ai.
  Sigur, ca toti tinerii este bine sa se implice in politica, oricum nimeni nu ramine dincolo de politica: unii produc altii consuma produsul politicienilor.
  Intrebarea este pe chit de mult doresti sa te implici in politica: doresti sa fii politician de prestatie sau sa fii activ in viata politica ?
  De aici trebuie sa intelegi ce doresti sa faci, sa fii util propriei persoane sau sa fii util poporului, care asteapta schimbarea? Si in politica si in afaceri poti atinge numai un singur scop prioritar. Inca nu am cunoscut in Moldova un nume de politician, care este asigurat material fara ca sa fi fost implicat in niscaiva afaceri cu abatere de la legislatia in vigoare . Poti sa spui cum se achita salariile la tine la serviciu ? Exista fenomenul salariului „in plic” ? Stiu, ca nimeni nu poate spune, dar stie bine acest lucru. Vorbesc la modul general Pentru ca evaziunea fiscala este o crima impotriva propriului popor. Nu vom discuta despre ce calitate a serviciilor din partea statului obtine cetateanul drept contravaloare a impozitelor achitate corect. Este o alta discutie. Depinde de gestionarii bugetului, pe care trebuie sa-i taxam si sa nu le admitem accederea la aceste posturi.
  Esti destul de asigurat material si poti sa-ti permiti luxul de activitate obsteasca sau vei avea nevoie sa fii angajat cu plata la un partid politic ? Vei fi sau nu independent, daca vei fi salariatul partidului?
  Sunt multe implicante, care trebuie sa fie discutate si lamurite. Nu este usor sa oferi unui tinar „o reteta” pe blog, doar asa…niste sugestii.
  2. Cred si eu, ca nu esti pregatit sa devii politician de prestatie destul de repede si justific parerea mea:
  -aceasta intrebare cred eu, ca nu este pentru opinia publica, nu toti te stiu, dar se simt prost, pentru ca vor si nu pot sa-ti ofere un sfat, se pot da numai cu parerea. Asa simt si eu.
  Unii te lauda, altii te critica si cum vei decide? Vei calcula media aritmetica? Te vei dezamagi? Te vei avinta in „marea politica moldoveneasca”?
  -ai numit PL, AMN si PLDM, care tise par mai atractiva. De ce? Pentru ca sunt mai cu sanse?
  -nu vezi o mare diferenta dintre aceste doua partide? Daca nu vezi o diferenta, de ce crezi, ca PL nu doreste nici in vis o colaborare cu PLDM si cu Filat? Nu vezi nici o diferenta in mesajul politicii externe a PLDM , AMN si mesajul PL ?
  Eu vad o diferenta foarte mare si cred, ca pentru viziunile mele PL este partidul care promoveaza si optiunea mea in mesajele lor politice. In acelasi timp eu cred, ca si mesajul MAE si PNL este absolut compatibil cu mesajul PL si daca ar trebui sa decid asupra unei optiuni politice a-si alege o singura optiune: PL+PNL+MAE impreuna ori nici una. Voi apare la votare si voi vota. Si atit.
  3.Tu insa nu vezi nici o diferenta intre PL, PLDM, MAE.
  Te vei convinge imediat dupa alegeri, ca PL este diferit de AMN si PLDM. De ce? Vei ajunge si vei constata aceasta mare diferenta.
  4.Din textele citite eu credeam, ca aveti o intelegere cu V.Pavlicenco sa promoveze numele DVS pentru o eventuala lansare in politica si cred acest lucru si in continuare.
  5.Bravo V.Pavlicenco, permenent trebuie sa gasiti subiecte, care le plac oamenilor si sa-i faceti mai activi ori eu un timp nu apaream cu postari, doar cu cititul.
  6.Tudor Darie, din lipsa de timp nu am reusit sa va scriu un mesaj scurt . Din acelasi motiv nu am reusit sa spun mai multe, dar daca veti raspunde la acest mesaj, va promit sa va mai scriu ceva.
  Noapte buna.

 34. Foarte aiurea ce a facut Tudor. Sa sune un deputat si sa intrebe ce a intrebat. Poate il suna si pe Berlusconi? Sau el ce se crede Obama deja ?
  Sau Darie se crede deja mare vedeta politica de face asa lucruri total nechibzuite. Doamna Pavlicenco l-a pus la punct intelept.

 35. Pentru socolenco

  Spune-mi, te rog, pentru ce ar fi trebuit Tudor darie sa ma provoace? ca-i place lui, ca ii polace altcuiva care sa vada ori care sa fie motivul?

  „Reactia atit de transanta, chiar putin dura”, cum spui, arata, inca o data, slabiciunea lui. Eu am scris un articol echilibrat. Da, nu place, dar multora le-a placut, nu?

  Eu nu am probleme cu dezmagirea voastra.Oricum, voi sinteti pentru alte optiuni din start si eu nu-mi ropun sa va cistig. Eu am sa va cistig pe viitor, cind o sa va convingeti ca am ramas verticala, precum am fost. Din pacate, tinerii se avinta, dar rareori ramin verticali.

  Pentru a intra „in politica si a face putin concurenta celorlalti lideri expirati” trebuie de pe acum sa nu fiti ca ei, insa inca nu va deosebiti. Uitati-va la toi tinerii din Parlament si la Dorin care ne-a propus sa-l votam cite unul-cite doi pe Voronin. De aceea voi pareti „expirati” sau „obositi” din start. Aratati-mi prin fapte, nu prin vorbe ca nu e asa. Eu am fapte la activ, nu vorbe si promisiuni sau iluzii.

  Nimeni nu este exemplu de impartialitate sau sint eu cu „nota”. dar am fost solicitata si am scris. Alta data am sa-i raspund lui darie ca nu pot posta, deoarece nu sint cea care trebuie sa dau nota. Bine. dar de ce? ce imi puteti umputa mie la 55 de ani privind prestatia mea politica?

  Asa face fiecare – isi apara colegii cit crede el ca sint irecuperabili, vorbind de Taranu, dupa care poti spune, vazind ca e irecuperabil, si alte lucruri. Nu sunt prima, nici ultima. Este o practica amara, dar reala.

  Iarta-ma, eu nu duc nici o lipsa de comunicare. Nu am timp. Blogul este o sarcina si o povara mensa pentru mine, dar este un pariu cu propria persoana. Alte interese nu urmaresc. daca ati sti la cite am renuntat pentru blog. De ce? Ca sa sparg tiparele depasite in Moldova si sa va demonstrez ca nu sint ca altii., poare acesta ar fi un interes „meschin”, care, insa, nu este, de aceea l-am pus intre ghilimele.

  Nu am simtit saturatie in comunicarea cu vizitatorii de pe blog? Dar nu prea am timp si ma supara cind le explic unora, dar vad ca sint zombificati si imi pierd timpul degeaba.

  Mersi pentru sfatul privind raspunsurile pe blog. ma voi gindi.

 36. Fegea nu-ti atribui ceea ce nu ai facut cu regizarea si organizarea protestelor impotriva memorandului Kozak a fost Zubcu Victor, astazi Presedinte a Tineretului Democrat, Organizatia de tineret a Partidului Democrat di Moldova. Eu stiu cel mai bine ce a fost atunci dat fiind faptul ca am participat la aceasta actiune.
  E josnic ce faci sa-ti asumi munca altuia.

 37. Pentru Tudor Darie
  Draga Tudore,
  Am citit criticile expuse de cititorii blogului la postarea pe blog a cadrelor cu prezenta printului Andrei Ratiu la ziua de nastere a V.Pavlicenco. Din texte am inteles, ca DVS ati solicitat postare acestor cadre. Asa este ? Sunteti acelasi Tudor Darie sau nu ? Daca da, puteti spune de ce nu ati dat nici o replica la rautatile unora vizitatori pe blog, care au itit sa critice si printul si omagiata trecind limita bunului simt de neimplicare in viata personala a persoanelor ? Eu, sincer, asi fi reactionat intr-un fel……Atunci inca nu aveati motivul sa va suparati pe Pavlicenco. Nu va pasat de atacurile persoanelor
  la acea postare. Cred, ca nu aveti experienta sau nu va doare nimic, daca un om este improscat cu noroi…..
  De ce reactionati atit de dureros la cuvintul „slab” ? Va spun eu un pic altfel, cu toate ca nu va cunosc. Sunteti tare comparativ cu altii, dar inca foarte slab pentru infrunta problemele, care persista in viata politica. Implicati-va in politica, pentru ca si aceasta activitate va poate prinde bine . Dar trebuie sa alegeti – dezvoltati mai departe afacerea ori vreti sa faceti cariera politica. Si una si alta nu poate merge la fel de bine in acelasi timp. Deocamdata bugetarii, inclusiv parlamentarii in Moldova primesc salarii mizerabile si tentatia de a „gresi” este mare. Este destul sa „gresesti”/se are in vedere sa incalci odata legislatia/ si nu te mai poti opri. Si nu mai poti sta cu verticalitate in fata oamenilor si sa te bati cu pumnul in piept, ca nu esti corupt! Vei putea sta in fata camerei de luat vederi si sa spui ca nu esti corupt ? Nu ! Pentru ca acel „unu” va spune la al doilea ca minti..si asa te va developa alegatorul.
  Banul este ca drogul. Nu te poti opei usor. Boala banilor este cea mai rea, dar fara bani viata este grea. Ce preferi ? Sa sustii politicienii /sponzorizarile sunt legale/, care si-au propus sa fie politicieni-profesionisti si o pot face bine si prim intermediul lor sa promovezi ideile tale sau doresti sa fii politician sponsorizat si sa promovezi ideile tale si ale sponsorilor ? Eu, spre exemplu intotdeauna am preferat sa fac ce pot mai bine si sa nu „ma bag” unde nu-mi fierbe oala mea. Cu toate, ca pot sa fiu un politician mai bun ca multi cei, care stau in parlament si tac, dorm, se curata in nas, sunt pasivi, nu stiu cum ii cheama. Dar nu voi face acest lucru. Nici indiferent nu pot fi. Sustin ideile, care, care sunt mai aproape de ideile mele.
  Daca vei decide sa te implici activ in politica, cred ca cel mai recomandat ar fi PL. Dar PL+PNL+MAE ar fi si mai recomandat.
  Nu te supara Tudore! Ai solicitat sfaturi si le primesti. Tie iti ramine sa ei o decizie.

 38. wow!!!

  „paradoxul reitingului Chirtoaca” risca sa-si extinda influienta

  sint in asteparea „paradoxului reitingului Tudor Darie”

 39. Domna Pavlicenco,

  toate atcacurile in adresa DVS confirma intelepciunea populara:

  „Nimeni nu bate un caine mort”.

 40. Sigur trebuie sa recomandam lui Tudor Darie si tinerilor, care „cer” sfaturi pe blog „sa se bage” sau „sa nu se bage” in politica . El vede o posibilitate din doua : PL ori PLDM ! Din doua cu viziuni politice aproape diferite.
  In cazul acesta sa le recomandam sa vina si ei la PL, pentru ca PL pina la urma va intelege , ca trebuie sa uneasca Fortele cu PNL si MAE si cred, ca le vor uni.
  Ce tine de PLDM, eu nu cred ca PNL si MAE v-or mai dori vre-odata negocieri cu Filat. Din toate postarile pe bloguri, Filat nu a reusit sa le traga Teapa.Ha-ha-ha!
  Ce tine de Tudor Darie trebiue sa mai creasca. Ambitia este buna, dar inainte de a fi pregatit inseamna sa-ti rupi capul de tinar.

 41. „Spune-mi, te rog, pentru ce ar fi trebuit Tudor darie sa ma provoace?”

  Eu doar am presupus ca poate a dorit sa va provoace intrucit a solicitat opinia dvs avind totodata o pozitie cam negativa fata de PNL. Drept sa spun mie nu-mi place suspansul acesta in care prefera sa ne tina, insa probabil este si asta vreo tactica prin care sa se lanseze. Stiu ca obisnuieste sa faca asta mai des chiar cind anunta despre viitoarele proiecte ale new media group. Este probabil ceva legat de marketing, de promovarea produselor pe piata si el o foloseste si in alte scopuri, iata si la propria promovare sa pe scena politica.

  “Reactia atit de transanta, chiar putin dura”, cum spui, arata, inca o data, slabiciunea lui.”

  Eu as spune ca prin aceasta reactie transanta a vrut sa arate din contra ca nu este slab si este dispus sa infrunte pe oricine inclusiv pe dvs. Totusi cred ca putea fi mai dragut intrucit el a fost cel care v-a solicitat opinia.

  „Eu am sa va cistig pe viitor, cind o sa va convingeti ca am ramas verticala, precum am fost.”

  Daca ati decide ca PNL renunta sa participe in campania din 2009 pentru ca se considera insuficient de puternic de a trece pragul sa stiti ca ma veti putea convinge. Intrucit dvs nu puteti sustine transant ca PNL trece sigur in parlament fara probleme, atunci nu pot sa fiu naiv. Eu cred ca fuziunea PNL si MAE poate fi realizata chiar acum inainte de campania electorala demonstrind la toti ca pentru dvs nu este important sa ajungeti in parlament ci sa consolidati cu adevarat segmentul de centru dreapta. Iar alegerile vin peste doi ani in teritoriu, asa ca veti reusi foarte bine sa faceti si structuri, organizatii de tineret puternice, organizatii de femei. Gestul asta l-as aprecia enorm.

  „Pentru a intra “in politica si a face putin concurenta celorlalti lideri expirati” trebuie de pe acum sa nu fiti ca ei, insa inca nu va deosebiti.”

  Dna Pavlicenco, sa stiti ca deveniti ridicola cind atasati tuturor tinerilor greselile altor tineri incercind sa ne convingeti ca toti la fel. Doi-trei tineri nu ne reprezinta pe toti noi cei care nu avem pile, care nu dorim sa fim obedienti sefilor de partid si care astfel nu avem nici o sansa sa fim promovati pe vreo lista. Va rog mult sa nu mai faceti greseala asta vorbind despre toti tinerii prin prisma activitatii altor tineri. Ce tine de Dorin si solutia lui cred ca nu mai are rost sa o repetati. Si el are voie sa greseasca, insa va repet era doar o propunere si nu o decizie de-a lui. Am mai explicat aceste lucruri si nu vreau sa ma opresc. Incercati sa ne priviti mai corect, pentru ca nu toti tinerii care se ivesc acum si care inca se vor ivi de acum in colo sunt ca cei pe care i-ati cunoscut dvs.

  „Nimeni nu este exemplu de impartialitate sau sint eu cu “nota”. dar am fost solicitata si am scris.”

  Iata nu stiu cum ati putea sa va verificati, insa incercati sa consultati un psiholog. Nu pentru ca nu ati fi in toate mintile, ci doar pentru a discuta anumite chestii ce tine de impartialitate, pentru a va testa daca sunteti intr-adevar tendentioasa si mai stiu eu si alte calitati pe care vi le atribuie altii. Un politician profesional ca dvs as crede ca nu trebuie sa aiba doar coafor pesonal, dar si psiholog personal.

  „..ce imi puteti umputa mie la 55 de ani privind prestatia mea politica?”

  Eu pentru prima daca am auzit de dvs abia dupa ce aparuse PNL la sf. anului 2006 cind Oleg Brega a realizat un interviu cu dvs. http://www.curaj.net/?p=1648
  Iata acum il mai criticati, insa iata el a fost cel care v-a promovat chiar pe blogul http://www.curaj.net. Ma intrebam pe atunci dar oare de unde a mai aparut asa partid pentru ca aud pentru prima data si de PNL si de Pavlicenco. La fel tin minte ca nu am fost multumit de raspusul dvs la intrebarea 4 cind nu ati raspuns transant daca ne meritam noi alesii ori nu. Deci va cunosc de numai 2 ani si nu pot sa va reprosez ceva in mod deosebit pentru ca chiar daca pot spune acum ca de cind aveti blog stiu mult mai multe despre dvs oricum nu as fi in stare sa fac o evaluare precisa. Am totdeauna impresia ca inca cunosc putin insa nu mai vreau sa va terorizez cu intrebarile mele. Vreau sa am rabdare pina aflu singur raspunsul din observarile mele asupra activitatii dvs pe scena politica.

  „Asa face fiecare – isi apara colegii cit crede el ca sint irecuperabili… Este o practica amara, dar reala.”

  Da, este o practica, insa eu as spune ca o deprindere caracteristica elitei politice care impune acum regulile, dar pe care dvs nu trebuie sa le acceptati. Nu trebuie sa ne aparam colegii pina a fi tendentiosi, pentru ca pe urma ajungem sa spunem lucruri contradictorii. De asta va spuneam ca puteati sa vorbiti despre faptul ca Taranu este lenes si intr-un mod mai voalat, dar sa-l comunicati, altfel sunteti complice. Asa inteleg eu ca trebuie sa actionam.

  „Blogul este o sarcina si o povara mensa pentru mine, dar este un pariu cu propria persoana.”

  Blogul dvs este un exemplu pentru toti politicienii care se vor moderni si deschisi cu adevarat spre cetateni. Totusi el este slab vizitat, puteti sa vedeti asta chiar din graficile pe care le-ati publicat. La inceput a fost accesat mai intens, iar mai apoi oscileaza. Intr-un fel asta va avantajeaza pentru ca va ramaine mai mult timp liber pentru alte ocupatii la care spuneti ca ati renuntat, insa pe de alta pierdeti contactul cu multi din cetateni care au cite ceva de spus.

  „Dar nu prea am timp si ma supara cind le explic unora, dar vad ca sint zombificati si imi pierd timpul degeaba.”

  Pai dvs deja puteti distinge intre o postare inocenta si una speculativa.

 42. Pentru socolenco

  Darie a solicitat opinia oamenilor. Majoritatea postarilor, repet, au fost negative. Va tine el cont de ele? Nu cred. Urmeaza intrebarea – de ce, in acest caz, a facut-o? Raspunsul – a facut-o in alte scopuri decit cele declarate – „de a afla opiniile noastre sincere”, care, in plus, il si mai supara, dupa ce ni le solicita. Scurt pe doi. Il calim, ce naiba!

  Opinia cu renuntarea PNL la campanie e una, de ce credeti ca aveti absoluta dreptate? Sa-i lasam sa intre la banii de la buget pe intoleranti, exclusivisti, antiromani, antiNATO – fie ca sint de pe stinga sau de pe dreapta? Si cum va fi de muncit in teritoriu fara sprijin logistic pentru oameni? E usor a spune, insa voi, tinerii, veti sti ce inseamna partid doar cind va veti include, dar nu pe virf, pentru PR, ci de la baza, de la negru, unde nu se prea inghesuie decit putini.

  Devin ridicola cind atasez „tuturor tinerilor greselile altor tineri incercind sa ne convingeti ca toti la fel”, exact asa cum voi ma trimiteti la pensie alaturi de cei 25 de pensionari comunisti, care, in Parlament, nu fac decit sa-si primeasca pensia si salariul de deputat si care dorm in Parlament. Eu nu dorm nici acasa. Demonstrati discernamint sau dati replici obraznicilor si eu voi spune ca azi au votat unii tineri comunistii, iar miine – vor vota altii, tot din sfera democratilor. Pina nu vad tineri verticali in fapte, nu doar pe forumuri, nu cred. Mai ales ca eu sint la rampa si voi – in anonimat, eu am avut actiuni – voi aveti doar promisiuni pe fundalul unor grave compromiteri ale implicarii tinerilor in politica.

  Cind Dorin isi va cere scuze pentru propunerea sa „geniala”, am sa-l cred, atita timp cit persista in prostie, nu-l cred. Eu privesc mult prea corect lucrurule, dar nu si din punctul de vedere sa va plac.

  Dar va intreb si eu. Pe care blog si cu care politician voi mai discutati asa ca si cu mine? Si daca nu – cum va explicati asta – ca ei sint politicieni adevarati si eu sint doar un blogger? Nu, ei sint comozi si se culca la timp. Eu ieri m-am culcat la Bacau la ora 3 dimineata ca sa raspund la toate postarile si, iata, Tudor Darie mi-a trimis – va fi postat azi – ca ieri am atins un record absolut de vizitatori unici. Si la 7.00 eram in picioare deja. Azi am si ajuns pe viscol la Chisinau, dupa ce am participat la o dureroasa manifestare de Ziua Romaniei la Asociatia Refugiatilor de la Bacau. Si nu uit nici de blog, oricit de obosita as fi. Deci – de ce nu discutati cu alti politicieni pe blog, pe care ii veti vota intr-o veselie? Va respecta ei pe voi? Plus ca va dau si lectie de corectitudine a exprimarii, eu imi corectez toate postarile.

 43. Tudor a solicitat opinia, dar poate ca intr-un mod mai speculativ si de fapt el recunoaste acest lucru in comentarii, vrea sa fie smecher. 😀 Oricum, poate ca nu trebuia sa va solicite in asa mod opinia. Eu sa fi fost in locul dvs nu as fi onorat invitatia. Si stiti de ce? Pentru ca el numai dvs a avut curajul sa va sune si va ceara opinia, dar nu cred ca ar fi facut-o si in cazul altor politicieni cu blog asa cum este filat.md sau untila.md
  Deci iata doar din acest considerent nu as fi publicat acolo comentariu atunci cind mi se solicita, el neavind curajul sa ceara in asa mod si opinia altor politicieni.

  „Opinia cu renuntarea la campanie e una, de ce credeti ca aveti absoluta dreptate?”

  Nu pretind ca as avea perfecta dreptate si nu va propun asta din interes pentru a curati drumul altora. De fapt idea mea este ca unele metamorfoze pe scena politica incepute la un moment si intr-un mod mai neordinar atrage mai mult atentia, respectiv poate capta mai multi sustinatori. Pentru ca neordinarul este rege peste tot: si in business si in stiinta si as crede ca si in politica. Numai ca nu neordinar de felul ppcd, ci neordinar frumos, inspirat, corect si de perspectiva.

  „Devin ridicola cind atasez “tuturor tinerilor greselile altor tineri incercind sa ne convingeti ca toti la fel”, exact asa cum voi ma trimiteti la pensie alaturi de cei 25 de pensionari deja comunisti..”

  Nu, eu nu va trimit la pensie mai ales daca dvs aveti convingerea ca trebuie sa ramaneti in politica. Spuneam doar ca nu e corect sa puneti tinerii pe toti intr-o oala, pentru ca unii din ei pot fi verticali si pe forum si in fapte oricind. Trebuie doar sa-i descoperiti. Insa pentru a-i atrage trebuie ca mai intii dvs sa demonstrati ca sunteti verticala pina la capat si ei va vor gasi, daca nu-i gasiti dvs pe ei. Si nu vreau sa spun ca nu sunteti verticala, dar spun ca acesta poate fi un postulat conform caruia dvs prin definitie puteti sa atrageti oameni care sunt verticali ca dvs si daca nu-i puteti atrage atit cit va doriti inseamna ca probabil nu sunteti atit de verticala cit va ginditi.

  „Cind Dorin isi va cere scuze pentru propunerea sa “geniala”, am sa-l cred, atita timp cit persista in prostie, nu-l cred.”

  Daca vreti sa stiti eu i-am scris lui Dorin despre acest subiect, insa nu mi-a raspuns asa cum nu mi-a raspuns si la alte mesaje. Dar lasati si dvs nu mai fiti atit de idealista pentru ca daca el ar mai fi propus astfel de idei si solutii stralucite si in alte cazuri atunci mai vedeam sensul sa-i tot reprosati acest lucru, insa cind a spus-o o data nu mai cred ca trebuie sa insistati.

  „Dar va intreb si eu. Pe care blog si cu care politician voi mai discutati asa ca si cu mine?”

  Eu apreciez foarte mult ca dvs ati decis sa va faceti acest blog si poate ca ar fi fost potrivit s-o faceti mai demult caci totuna va mai plingeati unor jurnalisti ca va scot din cadru. Eu sa va spun sincer am asteptat sa apara mult site-ul partidului pldm.md pentru ca am crezut ca pe acel blog pe politician, de fapt considerat primul blog de politician, o sa gasim texte scrise de Filat, insa nu a fost asa si asta ma convinge ca de fapt acela nici nu este blog, este mai degraba pagina de partid, sau daca insistam sa-i spunem blog, atunci ar trebui sa-l numeasca http://www.victor-rosca.md pentru ca pe el doar secretarul de partid si scrie, el cenzureaza pe toti si lasa numai laurii pentru Filat.

  „Deci – de ce nu discutati cu alti politicieni pe blog pe care ii veti vota intr-o veselie? va respecta ei pe voi?”

  Dna Pavlicenco, iata aici aveti mare dreptate pentru ca eu as comunica cu mare placere si cu alti politicieni ori potentiali politicieni doar ca ei nu sunt atit de accesibili asa cum sunteti dvs. Si am remarcat acest lucru si in alte dati, pentru ca idea mea era ca daca potentialul ales nu este accesibil acum cind nu este in parlament, atunci ce sa mai vorbim de timpurile cind va fi in functii. Oare nu ne ajunge cit de inacesibili sunt functionarii comunisti, oare nu pot sa inteleaga ca nu mai putem continua in felul asta ca doar ei vor fi in slujba noastra si nu noi in slujba lor? Cred ca multi politicieni ori nu au timp pentru a se dedica acestor lucruri ori nu vor, dar care nu ar fi motivul ceea ce este sigur este ca este in dezavantajul lor.

  Cred ca acest lucru este un bun argument pentru a va promova pentru ca intr-adevar sunteti deschisa si accesibila. Probabil trebuie sa va ginditi si la o promovare de blog mai inspirata.

 44. Tudor Darie,

  Esti forte, ca “puterea a patra”!!!

  Pui intrebare sa cerci sa te implici in politica sau nu.

  Ca sa devii “legiuitor” sau “guvernator”, caci astai scopul oricarui partid politic.

  Dar ti-ai raspuns tu sie insusi:

  De ce vreai sa te implici in politica? De ce vreai sa devii “legiuitor” sau “guvernator”?

  Caci in vesnica opizitie poti fi mult mai efectiv ca manager media, caci vei fi imparţial.

  Aderînd la un partid vei fi obligat sa-i fii fidel.

 45. Pentru socolenco

  Nu sint de acord ca Tudor recunoaste ca a facut ceva speculativ si nici nu am vazut acest lucru in comentarii, din cite am citit. De smecher -da. probabil asta m-a facut sa-i spun fara menajamente ceea ce cred. Asa cum am facut si cu Dorin Chirtoaca. Poate ca ai dreptate ca nu trebuia sa ii dau opinia mea, dar poate ca nu. Este adevarat ca nu cred ca ii putea cere opinia lui Ghimpu sau Filat. Oare de ce? Nu vrei tu sau nu vrea el sa raspunda?
  Pai cum sa-i mai descoper eu pe tineri daca de jumatate de an tot scriem si dialogam? In privinta mea nu poate fi nici o indoiala de verticalitate, vorbim d efapte, iar in privinta tinerilor – doar de presupuneri. Dar la foarte putini le place verticalitatea, inclusiv la tineri, care trebuie sa fie „loiali” bossului care „i-a promovat”, asta e trista realitate. Eu nu am fost loiala lui Matei si Urecheanu, asa cum au inteles ei incorect acest lucru. Loial, fidel si atasat pina la capat trebuie sa fii programului, obiectivelor ideologice si programatice, partidului, nu lu’ sefu. Dar oare au curaj tinerii? Eu cred ca inca nu. Si e chiar cazul lui Chirtoaca, cel care nu se poate detasa de comportamentul mai dezaprobat al lui Ghimpu.

  Imi propuneti sa nu mai fiu atit de „idealista”. Dar iata cu un asemenea vot-doua la propriu ne-am putea alege cu un nou guvern antiromanesc. Si un asemenea gest, o atare greseala sterge totul ce a facut bun, daca a facut. Luati exemplul lui Rosca.

  Eu cred ca alti oliticieni nu au blog pentru ca le este totuna. Nu vor „sa coboare” in „asemenea hal”, cred ca asa gindesc ei. In privinta inaccesibilitatii asa si este. Filat a inceput sa-si supere grav oamenii prin faptul ca nu raspunde le telefon. dar azi alta modalitate de a-l contacta nu este considerata o buna maniera. Noi, dupa ce am inceput negocierile, au trecut trei saptamini si el nu a raspuns la telefon. A fost un motiv de a decide sa mergem cu MAE. pentru ca omul poate suporta orice lipsuri, numai nu umilinta.

 46. „Este adevarat ca nu cred ca ii putea cere opinia lui Ghimpu sau Filat. Oare de ce?”

  As crede ca din acelas motiv ca ori ii sunt inaccesibili ori i s-au parut inaccesibili si nici nu a incercat sa-i contacteze.

  „Dar la foarte putini le place verticalitatea…”

  Da, ma gindeam si eu la acest lucru: ca daca nu atrageti atit cit va doriti tineri verticali probabil ca ei si sunt mai putini decit ne inchipuim.

 47. Pentru Vitalia Pavlicenco,

  In comentariu meu nu am mentionat nimic despre actiunile sau inactiunile lui d. Taranu in cadrul PNL. Am comentat doar actiunile (mai bine spus declaratiile) dvs. la retragerea lui si credeti-ma nu aveam sa o fac daca nu se repeta cazul si cu Tudor (doua cazuri cu chestiunie asemanatoare). Ca a facut dumnealui ceva sau nu a facut, este o alta intrebare.

  Iar ce tine de ati pierdut sau nu: Nici aici nu am zis ca ati pierdut. Am comentat incapacitatea dvs. de a pierde.

  Eu va urez un mare succes in alegeri. Si sunt doar pentru o schimbare spre bine.

  P.S.: va rog sa interpretati corect cele scrise de vizitatori altfel riscam (dvs. si noi, cei care comentam)sa intram in dileme fara rezultat. Cu mult respect.

 48. Pentru Andrei Spinu

  Nu vad nici o paralela intre declaratiile privind Taranu si declaratiile privind Darie. Ceva comun ar fi doar dezamagirile care insotesc procesul politic. Intre altele, solidaritatea de generatie este un rau in plus in politica.

 49. Dna Pavlicenco,
  facand abstractie de la subiectul acesta fierbinte pe care-l dezbateti toti aici (sorry pt comparatie, dar seamana cu o sfadalaie de la piata centrala din Chisinau: eu am zis asa, tu ai zis altfel, eu am vrut sa zic asta bla bla bla), vreau sa-mi expun sincer dezamagirea pe care am trait-o zilele astea dupa ce am vazut modul in care Dstra ati reactionat la plecarea dlui Taranu. Consider ca nu aveti suficienta stapanire in unele situatii, poate chiar si lipsa unui comportament mai diplomatic. Sunteti sau Va pretindeti politician, dar … unele actiuni lasa de dorit, sincer. Nu aveam o oarecare simpatie fata de Dstra, dar ultimul eveniment (legat de A.Taranu), si anume modul in care l-ati „petrecut” m-a surprins.
  P.S. consider cam caraghioasa situatia, cand lumea incepe sa se certe, sa se atace, de la o dilema a altcuiva… Nu cred, dar afirm cu toata certitudinea, ca deciziile personale trebuie luate de sinestatator sau cel putin solicitand opinii intr-un mod mai privat.

 50. Pentru Oleg C.

  Nu-mi place expresia, dar sint nevoit uneori sa o folosesc. Nu sint o bancnota de 5 dolari sa plac la toti. Va intreb – ce se intimpla cu oamenii nostri? Va place poate Rosca – daca nu, place altora. Dar ma intreb – si cum poate placea dupa ceea ce face? Ei, iata place. Probabil e si diplomat, si stpinit si de toate. Nu ma compar.

  Cit priveste Taranu, eu cred ca subiectul este epuizat si daca ati sti macar a suta parte din ce am suportat din cauza comportamentului lui in partid, nici nu ati cricni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *