PNL a fost alaturi de Uniunea Jurnalistilor si de Partidul Miscarea Actiunea Europeana

01.jpgDuminica, 9 noiembrie 2008, in Scuarul Teatrului de Opera si Balet, a avut loc un miting de protest impotriva proastei guvernari a Republicii Moldova, organizat de catre PMAE. Partidul Miscarea Actiunea Europeana si Partidul Nationl Liberal s-au intrunit duminica, 9 noiembrie, la ora 10.30, in fata edificiului Uniunii Scriitorilor (intersectia str.31 August – str.Petru Movila) de unde membrii si simpatizantii celor doua partide s-au deplasat spre Scuarul Operei Nationale, unde manifestarea a inceput la ora 11.00.

er.jpgIn Rezolutia mitingului s-a spus ca “aflandu-se in al optulea an de guvernare, Partidul Comunistilor a adus Republica Moldova la o criza profunda social-politica. Majoritatea populatiei este condamnata la subnutritie si saracie totala. PCRM a stopat reformele economice; organele de control si de ancheta intimideaza si hartuiesc oameni de afaceri, lovind greu businessul mic si mijlociu, anihiland initiativa privata. Somajul a atins cote alarmante, iar saracia si deznadejdea au generat exodul masiv al populatiei. Desi guvernarea comunista declara ca bugetul de stat este orientat spre sistemul de ocrotire sociala si a sanatatii, sfera culturii, stiintei, educatiei sunt intr-o stare catastrofala, oamenii de stiinta si cultura, medicii si profesorii, tineretul si pensionarii duc o viata umilitoare.

011.jpgRegimul Voronin a lichidat independenta justitiei si autonomia administratiei publice locale, incalca grav principiile statului de drept, drepturile fundamentale si libertatile omului. Puterea comunisto-pepecedista continua sa hartuiasca partidele de opozitie si ii persecuta pe toti cei ce se opun dictaturii. Regimul comunist a subminat toate cuceririle noastre democratice si nationale, distruge sistemul de instruire prin impunerea unor teze staliniste privind istoria, limba si spiritualitatea bastinasilor.

041.jpgActuala guvernare promoveaza o politica externa incompetenta si paguboasa intereselor noastre nationale. In raport cu partenerii occidentali, cu UE si SUA, cu structurile financiare internationale, RM promoveaza o politica duplicitara, iar retorica pro-europena camufleaza de fapt esenta pro-ruseasca a politicii interne si externe a Chisinaului oficial. Partidul Miscarea Actiunea Europeana condamna si respinge cu fermitate politica antinationala, autoritara, incompetenta si retrograda a regimului comunist. Facem apel catre toate fortele politice nationale, proeuropene, catre societatea civila, oameni de buna credinta sa vina impreuna cu noi pentru a protesta contra proastei guvernari.”

Loading Facebook Comments ...

40 Comments

Add a Comment
 1. Ultima stire: PNL-ul nu s-a unit numai cu MAE, dar mai nou și cu asociația civică „Hyde Park”, care brusc au hotărât să se bage în politică, pentru că au găsit pe cineva care al cărui mod de a gândi se aseamănă cu al „liderului lor spritual”, Oleg Brega. Declarația survine ca urmare a mitting-ului organizat de PLDM, interpretat de doamna Pavlicenco ca fiind unul al MAE-ului. Oleg Brega a rămas frapat de articolul doamnei (da ce de bine gândește, parcă ar fi ca el) și a ajuns la această concluzie: se face PNL-ist…

 2. Pentru Femeia Verde

  Adevarul privind mitingul de duminica este urmatorul. De obicei, Uniunea Jurnalistilor face duminica intruniri in spatiul liber. De data asta a mers Anatol Petrencu, presedintele PMAE, la Saharneanu si a spus ca fac si ei miting in Scuar contra proastei guvernari. Saharneanu a spus ok. Dupa care PMAE ne-a invitat si pe noi, PNL, sa fim alaturi de ei. Am acceptat. Apoi Saharneanu a spus ca Vladimir Filat, presedintele PLDM, vrea 30 de minute incepind cu ora 11.00, cind fusese fixata si actiunea comuna a UJ si PMAE, pentru a deschide mitingul cu presa, care are loc si in raioane. Reprezentantii PMAE au spus ca nu se poate sa ia locul Filat intelegerii realizate deja de PMAE cu UJ. Insa Saharneanu a spus ca nu are ce face in fata lui Filat. PMAE chiar pregatise un comunicat de presa sa-si anuleze mitingul, sprijinit de PNL. Insa, au cintarit si au decis sa mearga cum a fi, dar sa vina masiv PMAE si PNL, ceea ce am facut atit cit am putut. Noi, PNL, am adus oamenii in doua zile, venind din mai multe raioane. Insa noi prin aceasta actiune nu am sprijinit PLDM-ul, ci pe ziaristi, presa libera si PMAE. Ca sa fie claritate. Eu nu spun ca Filat a luat mai mult timp decit 30 minute, ca unele discursuri au fost prea lungi, ca rezolutiile au fost, si ele, prea lungi. Eu spun ce a fost. Si am dat ce am decis noi sa sprijinim, nu ce vrea nu stiu cine sa spuna. Nu ma intereseaza opinia nimanui, eu am spus ce a fost si in ce a fost implicat PNL.

 3. „Insa Saharneanu a spus ca nu are ce face in fata lui Filat.”

  Ce fel de jurnalist care isi calca cuvintul in picioare? Cine ma rog este Filat aici sa schimbe programa, ce este shahul din Moldova si toti trebuie sa i se inchine? Halal de asa jurnalisti! Jos jurnalistii cei obiedienti! Ei si duc la aceea ca sa avem o mass-media de cea mai rea calitate! Poti sa organizezi proteste nenumarate, dar atita timp cit o sa avem jurnalisti supusi cuiva ori fara curajul de a se impotrivi conditiilor cuiva atita timp vom avea cu o putere in lipsa in tara.

 4. Pentru femeia verde
  Stimati cetateni! Stimata femeie Verde!
  Pe mine personal nu ma intereseaza cine a organizat mittingul cutare si cutare…..
  Care este problema dumitale, Femeie Verde, daca „Hyde Parc” cu Oleg Brega a simpatizat pe unii politicieni in cadrul discutiilor libere ? Ce te doare ? Capul ? Sau te doare „Doctrina PLDM” ? Multi stiu, ca Oleg Brega este o persoana mai speciala prin felul lui de a fi, dar este un Roman cu desavirsire! Chite actiuni fac acesti baieti pe cont si risc propriu ! De ce criticati mirsav apropierea ideinica a PMAE, PNL si „HYDE PARC”-ului ? Va derangeaza chind oamenii se unesc si nu in jurul fortelor, pe care le sustineti DVS personal? Miscarea nationala poate creste si in jurul unei persoane fizice, care protesteaza in „gaoacea” ei, daca pe linga aceasta persoana nu trec sute de alte persoane indiferente de ce se intimpla in jurul nostru!!! Mare pacat si rusine urmeaza sa purtati in suflet, daca mai aveti ceva sfint! Jelozie bolnava!!!
  Stimeti concetateni! Incercati sa separati griul de Negina!!! Oleg Brega, daca ai constatat prielnica pentru poporul nostru batjocurit pozitia unor activisti de partid sau fara partid, merdeti ferm pe aceasta cale! Nu va dati intimidat! Nu ratati sansa sa ripostati replicilor „Femeilor Verzi „.Chiar daca crede Femeia Verde, ca numai Filat poate fi „Principalul”, eu personal nu cred in Filat!!!!!! Cred asa eu si multi alti concetateni ! Daca Filat doreste sa faca cu adevarat ceva prosper pentru acest popor, sa-si potolesca ” Femeile Verzi” si sa dea dovada de maturitate politica! Ori respecta orice „iesire pe scena” a oricarui formatiune politica de orientare nationala, ori sa primeasca „bataie” din partea alegatorilor, ce nu s-a vazut !!! Poporul nu poate fi privatizat! Si nici ideile Poporului! Oare chiar l-a investit cineva pe d.Filat cu drepturi exclusive de „Prima-balerina”/cer scuze/ ?
  Partide mici fara sansa! Reprezentanti ai societatii civile ! UNITI FORTELE ! Demonstrati, ca unde-s doi – puterea creste!
  Femeie Verde ! Nu face defavoruri nici propriului partid !
  D-le Filat ! Moderati prostia membrilor PLDM!
  Scuze pentru un pic de agresivitate la postarea „Femeii Verde”

 5. Pemtru Pavlicenco, Petrenco si Oleg Brega

  Ce s-a intimplat la miting ? Ce a pus-o pe „jar” pe Femeia Verde” ? Au fost facute careva declaratii in sustinerea unificarii fortelor a PNL si Mae de catre „Hyde Parc” cu Oleg Brega ?

 6. Pentru socolenco

  O fi fiind ceva in dedesubturile relatiilor lui Filat cu presa. Nu stiu, eu judec doar dupa ce am discutat personal si din ce simt. Insa fara intentii bune, cumsecadenie si depasirea egoismului, – ori ne vor juca in continuare tontoroiul pe cap PPCD si PCRM, ori unii vor intra in Parlament ca sa li se alature exact comunistilor.

 7. „O fi fiind ceva in dedesubturile relatiilor lui Filat cu presa.”

  Filat in off-line-ul organziat de baietii de la Unimedia spunea ca iata citeste de curind o carte de Hillary Clinton in care ea scrie ca cea mai grea relatie PE CARE NU O POATE INTELEGE este relatia cu presa. Spunea ca si pentru el la fel este grea aceasta relatie cu presa si cica nu o prea intelege.

  In primul rind vreau sa spun ca unii, chiar americani, pun sub semnul intrebarii daca cartea data este scrisa intr-adevar de Hillary. Intr-al doilea rind FILAT A SPUS O MINCIUNA ca nu intelege relatia cu presa – cind jurnalisti alde Sharneanu, mai cu seama presedintele Uniunii Jurnalistilor, schimba o programa pentru un eveniment dind preferinta si prioritate la PLDM spunind ca nu are ce face in fata lui Filat. Cred ca prea buna relatie are el cu presa si se vede ca asa cum comunistii au reusit sa-si supuna o buna parte din presa cam pe aceleasi urme merge si pldm cu Filat. Si atunci care e sensul protestului celor de la pldm?

  Poate ca mai bine era cand se cerea autorizatie de la Primarie pentru cei ce doresc sa faca protest, pentru ca nu mai putea nimeni pretinde sa suprime pe altcineva cind primii aveau autorizatie. Cred ca acesti comunisti special au scos aceasta din lege pentru a reduce rolul primariei si primarului general in a coordona toate evenimentele care se petrec in capitala mai ales in an prelectoral.

 8. http://www.youtube.com/watch?v=Uz4cu9kqVSM

  Iata link-ul, puteti sa priviti de la min 4.35 pentru a vedea exact ce spunea atunci in legatura cu presa. Da, nu spune ca nu intelege relatia cu presa, ci doar ca unii spun ca actiunile lor sunt populiste, dar ei au pretentia sa spuna ca muncesc si sunt deschisi. Eu nu inteleg ce fel de deschisi sunt daca si pe blog, si pe site-ul partidului se cenzureaza de mama focului.

 9. Am fost ieri la miting. Majoritatea (sa fim cinstiti) erau de la MAE. Dar de microfon era incleiat numai Filat care a venit cred ca numai cu vreo 20-50 oameni . Acum cind am auzit Vocea Basarabiei – Filat a organizat, Filat…de dimineata pina dimineata.
  La Pro Tv tot asa…
  Si atunci ce pretentii mai are la presa.
  Ar avea pe buna dreptate pretentii dl Petrencu care organizeaza multe activitati (sper si mai multe impreuna cu PNL) si nu prea apare in presa.
  PLDM – numai aroganta de ei. Sa vedeti cu ce rautate srie in timpul de azi despre colaborarea/unirea PNL cu MAE.

 10. 🙂
  Nu m-am referit în comentariul meu la vreun discurs al celor care au fost în scuar.
  Doamnă Pavlicenco,
  Nu era vorba de subtilități. Dar în tot articolul dumneavoastră nu a apărut vreun cuvânt de PLDM (măcar să fi spus că au venit peste voi și nu v-au lăsat să desfășurați protestul).
  socolenco, Vertical
  Nu era vorba de românism. Și chiar îmi plac băieții de la Hyde Park. Și eu mă consider româncă. Nu mă deranjează nimic, mai puțin acea echidistanță insinuată și de cei de la hydepark și de doamna Pavlicenco, echidistanță care până la urmă este una de formă…
  Cât de ”neinspirate” mi se par comentariile unora, niciodată nu îi voi cataloga drept „proști”, dar daca verticalitatea unora se rezumă la declarații de genul acesta, îmi pare rău.
  Nu înțeleg care ar fi legătura domnului Filat cu mine și de ce ați spus mai sus că nu respectă ieșirea unei alte formațiuni. Poziția mea e una subiectivă, dar proprie… Cum rămâne cu libertatea cuvântului, dragii mei?
  P.S. Nimeni din HydePark nu a luat cuvântul la mitting. Le urez celor care cred că știu tot mai întâi să se informeze…

 11. Doamnă Pavlicenco, de vreme ce în discursul din scura vă declarați extaziată de faptul că s-au adunat 3 partide pt cauze comune, de ce pe blog nu ați suflat un cuvânt despre al 3-lea? Sau unitatea e doar în scura, pe blog e altceva?
  Măi Socolenco, tu ești mai rău decât Conțiu și Roșca la un loc. Ești mai pornit decât ăștia doi împotriva PLDM. Chiar nu înțeleg unde mai încape atâta invidie în tine?

 12. Am impresia ca dupa cearta PLDM cu PL a venit timpul la PNL si MAE sa se certe cu PLDM. Poate ca ar fi scris dna Pavlicenco ceva si despre PLDM in acest articol daca Filat s-ar fi adresat cumsecade si ar fi cerut ca si formatiunea pe care o conduce sa se alature manifestului initiat de MAE si PNL. Dar asa cum PLDM este deprins mereu sa fie organizatorul i-au pus pe MAE si PNL in conditia aproape sa renunte la protest, dar numai ca nu au vrut sa se iste conflict au renuntat la acea conferinta de presa.

  Se pare ca negocierile PLDM cu PNL si MAE se duc in impas. Oare de ce? Se stie ca PL din start a spus ca nu-i accepta. In AMN nu se puteau intoarce pentru ca de acolo au fost expluzati. PLDM la fel mare placere sa-i accepte nu avea, dar probabil, a vrut sa lasa sa se inteleaga ca ei sunt deschisi spre dialog, cind, de fapt, nu prea sunt. Iata de ce aparentele inseala. Nu erau nici un fel de negocieri. Asta deja este clar.

  Alex, nu invidiez eu PLDM ci CONTEST ACTIUNILE care nu prea au scopul sa aduca Schimbarea pe care o doresc eu. De ce PLDM prefera sa fie considerata formatiune politica privilegiata? Ca doar nu pot sa cred ca dna Pavlicenco minte cind spune cum Sharneanu a spus ca nu poate face nimic in fata lui Filat. Lasa sa scrie aici Vlad Filat cum a fost daca are curajul.

 13. Care MAE si PNL scuarul era verde… chiar si in discursurile lor oamenii de la MAE si PNL incurcau si nici nusi dadeau seama in ce partid se afla: astazi in piata se afla MAE, PLDM si alte partide de opozitie asta din discursul unui membru PNL, in alegeri vor merge PNL si MAE in frunte cu PLDM asta din siscursul altui membru MAE copiii de acolo care au venit cu fluiere si maiouri albe nici nu shtiau la ce au venit iau luat de pe bancile scolii imi imaginez ca nici in clasa a 9-a nu erau.

 14. socolenco, tu iar critici fara sa stii realitatea?
  socolenco a zis ca pavlicenco a zis ca saharneanu a zis ca filat a zis.

  clar e un lucru. in ziua ceea PLDM a organizat manifestatii in toata republica, inclusiv si in scuar. e normal sa nu figureze macar o data PLDM in acest „articol”?
  Voi, „organizatorii”, ati fost mai putini de jumatate, iar din voi, mai mult de jumatate erau minori. Sa cer laudati PLDM-ul, sau sa recunoasteti cine si ce eforturi a depus pentru ziua de ieri. Dar sa admiteti niste adevaruri micutse cred ca nu ar strica nimanui.

 15. Hai lasa Socolenco gindurile tale intortocheate!Tu ai pozitie verticala in ceea ce faci si cum gindesti?
  Interpretari fata de miting o sa fie multe, dar organizatorul, dupa cite stiu eu este PLDM.Nu ma intereseaza ce discutii au fost purtate anterior, cu cine, si cum. Despre razboi-este aberatie.Nimeni nu se razboieste cu nimeni.Nu tot ce zboara se maninca.

 16. CHiar daca au facut coalitie cu MAE, PNL nu vor intra in parlament, Caci s-a vazut ca nici Palicenco nu are principii si nici Petrenco. , De Filat ce sa mai spu, doar ca se foloseste de toti.
  La noi democratii sunt atit de dezbinati ca nu ii mai poate uni nimeni. Toti sunt drepti in visiunea lor, si se dau mari si tari, dar nu au fapte de loc.

 17. Doamna Pavlicenco,

  Mai ca nu l-ati rugat pe dl. Filat sa va tina steagul. Stim cu totii ca a fost organizat de PLDM acest miting, care printre altele nici nu a fost mentionat in articol. Ati vrut sa para ca ati organizat d-stra. A fost urit din partea d-stra si chiar va apreciam mai mult.

  Lasa-ti din orgoliu si priviti situatia asa cum e.

 18. Bravo!Bravo!si iar Bravo!
  PLDM a anuntat ca organizeaza
  MAE a organizat
  PNL a sustinut cu fapte concrete in numai 2 zile,fara multe trimbitari.Cea mai deliciaosa noutate a fost ca Nicolae Dabija va candida ca deputat in Parlamentul Romaniei din partea PNL-ului.
  Sa nu se supere cei care tare il ridica in ceruri(cineva chiar zbura cu Filat in cosmos) pe Filat,dar se pare ca a cam ramas in urma cu faptele ce au o valoare mai mare decit declaratia.
  Am fost si eu la acest miting.Filat a inceput bine dar pina la urma s-a cam topit pe fonul celorlalte doua.
  Alex, nu e vina d.Pavlicenco ca nu a spus nici un cuvint despre PLDM,e vina PLDM ca a venit doar cu declaratia,nu si cu fapte concrete-asa ca PNL.
  Iuliana,lasa-l pe Socolenco in pace,caci gindeste omul foarte bine,ca nu-ti place tie asta e problema ta.

 19. Sunt sigura ca PNL va mai veni cu fapte ce costa mai scump ca a altora.Bravo PNL.Curaj.Noi astea de la Cahul va sustinem.

 20. Pentru socolenco

  Si eu ma bucur pentru faptul ca Filat are o buna relatie cu presa, conteaza ca relatia sa nu fie debordanta, pentru ca bate tare la ochi si ii cam compromite pe ziaristii filatizati. Dar e dreptul lor sa faca ce vor si cum vor, precum e dreptul oamenilor a judece cum vor despre asta. Aici, in aluzia la „care e sensul protestelor PLDM” in conditiile unei relatii foarte bune a lui Filat cu presa cred ca e o doza de adevar.

 21. Pentru Sandu

  Cine spune ca eu nu am principii, inseamna ca nu cunoaste nimic despre mine, despre activitatea mea si despre PNL. Daca veti deschide site-ul PNL – ca de citit blogul – nu sper sa-l mai frunzariti – ati vedea clar ce principii avem si ce am facut, dar, mai ales, ce nu am facut in acesti ani.

  Iar faptul ca democratii sunt atit de dezbinati chiar nu e vina mea. Eu sint presedinte de doi ani si totul ce facem e pus pe site, in partea dreapta este un nomenclator al actiunilor din acest an, iar pe pliantul plasat la dreapta – „Realizarile si initiativele PNL”, cititi-le, apoi sa-mi spuneti opinia la obiect, nu pe degete.

 22. Pentru Ioana

  Sint de acord cu ce spuneti. Insa mai stiu ca efectul celui care loveste este al bumerangului. Ride bine cine ride la urma…

 23. Pentru Femeia Verde

  REPET POSTAREA MEA EXPLICATIVA.
  ––––––––––––––
  Adevarul privind mitingul de duminica este urmatorul. De obicei, Uniunea Jurnalistilor face duminica intruniri in spatiul liber. De data asta a mers Anatol Petrencu, presedintele PMAE, la Saharneanu si a spus ca fac si ei miting in Scuar contra proastei guvernari. Saharneanu a spus ok. Dupa care PMAE ne-a invitat si pe noi, PNL, sa fim alaturi de ei. Am acceptat. Apoi Saharneanu a spus ca Vladimir Filat, presedintele PLDM, vrea 30 de minute incepind cu ora 11.00, cind fusese fixata si actiunea comuna a UJ si PMAE, pentru a deschide mitingul cu presa, care are loc si in raioane. Reprezentantii PMAE au spus ca nu se poate sa ia locul Filat intelegerii realizate deja de PMAE cu UJ. Insa Saharneanu a spus ca nu are ce face in fata lui Filat. PMAE chiar pregatise un comunicat de presa sa-si anuleze mitingul, sprijinit de PNL. Insa, au cintarit si au decis sa mearga cum a fi, dar sa vina masiv PMAE si PNL, ceea ce am facut atit cit am putut. Noi, PNL, am adus oamenii in doua zile, venind din mai multe raioane. Insa noi prin aceasta actiune nu am sprijinit PLDM-ul, ci pe ziaristi, presa libera si PMAE. Ca sa fie claritate. Eu nu spun ca Filat a luat mai mult timp decit 30 minute, ca unele discursuri au fost prea lungi, ca rezolutiile au fost, si ele, prea lungi. Eu spun ce a fost. Si am dat ce am decis noi sa sprijinim, nu ce vrea nu stiu cine sa spuna. Nu ma intereseaza opinia nimanui, eu am spus ce a fost si in ce a fost implicat PNL.
  –––––––––––
  Si incerc sa raspund pentru cine are capacitatea sa inteleaga.

  Dupa ce recititi postarea mea veti vedea ca nu am nici un motiv sa postez ceva despre PLDM. Chiar credeti ca noi trebuie sa sprijinim presa libera prin PLDM? Adica – noi nu putem sprijini direct presa libera, asa cum am facut-o de atitea ori, inclusiv in Spatiul public de dezbateri?

  Dar dupa ce a procedat Filat cum a procedat – nici atita nu vad de ce sa scriu despre el, cind noi am venit cu oamenii nostri in piata in care erau putini PLDM-isti, dupa ce s-au bagat cu actiunea lor peste Petrencu.

  Si-apoi – cum nu am scris de PLDM – vedeti ca am plasat mai sus, repetat, unde am spus ca

  „Noi, PNL, am adus oamenii in doua zile, venind din mai multe raioane. Insa noi prin aceasta actiune nu am sprijinit PLDM-ul, ci pe ziaristi, presa libera si PMAE.”

  Nu imi este deloc limpede de ce va plac neadevarurile…

 24. Pentru Alex

  Eu ma declar extaziata de faptul ca partidele fac actiuni comune. Chestia asta cu frica unora ca sa nu le vina altii pe liste este superflua, important este sa ne opunem organizat comunistiolor si lui Rosca.

  Pe blog nu am scris despre PLDM din cauza explicata in postarea pentru Femeia verde, pe care o repet aici.

  „Pentru Femeia Verde

  REPET POSTAREA MEA EXPLICATIVA.
  —————————————–
  Adevarul privind mitingul de duminica este urmatorul. De obicei, Uniunea Jurnalistilor face duminica intruniri in spatiul liber. De data asta a mers Anatol Petrencu, presedintele PMAE, la Saharneanu si a spus ca fac si ei miting in Scuar contra proastei guvernari. Saharneanu a spus ok. Dupa care PMAE ne-a invitat si pe noi, PNL, sa fim alaturi de ei. Am acceptat. Apoi Saharneanu a spus ca Vladimir Filat, presedintele PLDM, vrea 30 de minute incepind cu ora 11.00, cind fusese fixata si actiunea comuna a UJ si PMAE, pentru a deschide mitingul cu presa, care are loc si in raioane. Reprezentantii PMAE au spus ca nu se poate sa ia locul Filat intelegerii realizate deja de PMAE cu UJ. Insa Saharneanu a spus ca nu are ce face in fata lui Filat. PMAE chiar pregatise un comunicat de presa sa-si anuleze mitingul, sprijinit de PNL. Insa, au cintarit si au decis sa mearga cum a fi, dar sa vina masiv PMAE si PNL, ceea ce am facut atit cit am putut. Noi, PNL, am adus oamenii in doua zile, venind din mai multe raioane. Insa noi prin aceasta actiune nu am sprijinit PLDM-ul, ci pe ziaristi, presa libera si PMAE. Ca sa fie claritate. Eu nu spun ca Filat a luat mai mult timp decit 30 minute, ca unele discursuri au fost prea lungi, ca rezolutiile au fost, si ele, prea lungi. Eu spun ce a fost. Si am dat ce am decis noi sa sprijinim, nu ce vrea nu stiu cine sa spuna. Nu ma intereseaza opinia nimanui, eu am spus ce a fost si in ce a fost implicat PNL.
  ———————————

  Dupa ce recititi postarea mea veti vedea ca nu am nici un motiv sa postez ceva despre PLDM. Chiar credeti ca noi trebuie sa sprijinim presa libera prin PLDM? Adica – noi nu putem sprijini direct presa libera, asa cum am facut-o de atitea ori, inclusiv in Spatiul public de dezbateri?

  Dar dupa ce a procedat Filat cum a procedat – nici atita nu vad de ce sa scriu despre el, cind noi am venit cu oamenii nostri in piata in care erau putini PLDM-isti, dupa ce s-au bagat cu actiunea lor peste Petrencu.

 25. Pentru socolenco

  PNL nu se cearta cu PLDM. Cit priveste lucrurile, au fost asa cum ati inteles si comentat.

 26. Pentru contra

  Scuarul nu a fost verde. Dar daca ne vom bate intre noi sine e mai tare si e mai mare, o sa ne manince Rosca si Voronin cu tot cu verdele de la gituri.

  De la PNL am vorbit numai eu si nu inteleg de ce umblati cu neadevaruri. Pentru ca a fost actiunea PMAE. Filat s-a bagat peste PMAE fara scrupule.

 27. Pentru Adrian

  Iti spun si dumitale, Adrian. Chiar iti imaginezi ca PNL si PMAE nu pot sprijini direct presa libera, trebuie sa o faca prin PLDM?

 28. Pentru Yes, we can!

  Nu inteleg aluzia cu Filat si steagul. Eu insami, pentru ca nu sint aristocrata, am tinut banerul UJ „Jos miinile de pe presa libera”. Nu am vrut nimic, insa intr-adevar, noi, PNL, am adus reprezentanti din 15 raioane si de la Chisinau. Si MAE a adus multi oameni, iar Filat – la Chisinau -mai putini, poate au plecat prin raioane…

  Nu vad deloc ce am facut urit.

  Repostez situataia exact asa cum a fost.

  „Adevarul privind mitingul de duminica este urmatorul. De obicei, Uniunea Jurnalistilor face duminica intruniri in spatiul liber. De data asta a mers Anatol Petrencu, presedintele PMAE, la Saharneanu si a spus ca fac si ei miting in Scuar contra proastei guvernari. Saharneanu a spus ok. Dupa care PMAE ne-a invitat si pe noi, PNL, sa fim alaturi de ei. Am acceptat. Apoi Saharneanu a spus ca Vladimir Filat, presedintele PLDM, vrea 30 de minute incepind cu ora 11.00, cind fusese fixata si actiunea comuna a UJ si PMAE, pentru a deschide mitingul cu presa, care are loc si in raioane. Reprezentantii PMAE au spus ca nu se poate sa ia locul Filat intelegerii realizate deja de PMAE cu UJ. Insa Saharneanu a spus ca nu are ce face in fata lui Filat. PMAE chiar pregatise un comunicat de presa sa-si anuleze mitingul, sprijinit de PNL. Insa, au cintarit si au decis sa mearga cum a fi, dar sa vina masiv PMAE si PNL, ceea ce am facut atit cit am putut. Noi, PNL, am adus oamenii in doua zile, venind din mai multe raioane. Insa noi prin aceasta actiune nu am sprijinit PLDM-ul, ci pe ziaristi, presa libera si PMAE. Ca sa fie claritate. Eu nu spun ca Filat a luat mai mult timp decit 30 minute, ca unele discursuri au fost prea lungi, ca rezolutiile au fost, si ele, prea lungi. Eu spun ce a fost. Si am dat ce am decis noi sa sprijinim, nu ce vrea nu stiu cine sa spuna. Nu ma intereseaza opinia nimanui, eu am spus ce a fost si in ce a fost implicat PNL.”

  Nu inteleg – unde vedeti aici orgolii?

 29. „Cit priveste lucrurile, au fost asa cum ati inteles si comentat.”

  Dna Pavlicenco, ma bucur ca ati calificat pozitiv felul in care am inteles. Deja daca unora nu le pasa ce si cum s-a negociat initial asta este alegerea lor si traiasca cu idea ca PLDM a organizat cind de fapt nu a fost asa. Eu cred ca daca aici pe acest blog ar fi fost scrise ne-adevaruri atunci putea interveni cineva (de la pldm) cu mai multe detalii, dar vad doar comentarii ale simpatizantilor pldm. Desigur ca ei nu pot sti precis cum au evoluat lucrurile pina la manifest. Este regretabil ca cineva are tupeul sa sfideze pe altul doar pentru ca i se pare ca este mai mic si mai slab. Dar deja fiecare actioneaza dupa cum gindeste si judeca. Mie cel putin mi-a displacut total gestul lui Saharneanu pentru ca a dat dovada ca este un jurnalist fara verticalitate la fel si gestul lui Filat care nu prea are respect fata de ceilalti.

  PS. Nu repetati acelas mesaj despre adevarul privind mitingul, faceti trimitere.

 30. special pentru socolenco si pavlicenco:

  http://pldm.md/index.php?view=article&catid=1%3Acatservpresa&id=723%3Aorganizare-actiune-publica-sprijin-drepturile-omului-libertate-presa-libera-exprimare-informare-corecta-obiectiva-cetateni&option=com_content&Itemid=3

  Publicat: 03.11.2008 12:15

  http://ae.md/index.php?newsid=117

  Publicat: 5 noiembrie 2008

  Astept comentarii din partea doamnei pavlicenco.
  Astept si opinia domnului socolenco, care incerca sa creeze impresia ca se informeaza inainte de a se da cu opinia.

 31. Pentru Adrian

  Nu am vazut nimic nou in postarile linkate. Am spus deja cum a fost. Eu personal am avut discutii telefonice cu saharneanu. Va intereseaza – bine. Nu va intereseaza – asta e.

 32. Adrian, mersi pentru interventie. Intr-adevar pe site-ul MAE stirea apare pe 5 noiembrie asa cum spui:

  „Duminică, 9 noiembrie 2008, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet va avea loc un miting de protest împotriva proastei guvernări a Republicii Moldova, organizat de către Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova şi Partidul Mişcarea Acţiunea Europeană. Manifestaţia va începe la ora 11. Partidul Mişcărea Acţiunea Europeană constată că aflându-se în al optulea an de guvernare, Partidul Comuniştilor a adus Republica Molodva la o criză profundă social-politică.”

  Insa uite ca pe blogul dnei Pavlicenco in ultimul pasaj de la articolul: „PNL il sprijina pe Nicolae Dabija pentru Parlamentul Romaniei” scris pe 6 noiembrie se confirma faptul ca la acel protest va participa nu numai MAE si PNL, DAR si PLDM:

  „In aceasta duminica, de exemplu, va chemam sa participati, incepind cu ora 11.00, in Scuarul Operei Nationale, la un miting contra guvernarii proaste, la care vor participa Uniunea Jurnalistilor, Miscarea Actiunea Europeana, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul National Liberal, Forul Democrat al Romanilor din Moldova, alte structuri civile, politice.”

  Deci daca stirea apare pe acest blog pe data de 6, atunci se confirma si faptul ca probabil MAE a fost initiatorul acelei actiuni de protest la care s-a alaturat si PNL mai apoi.

  Acum sa verificam si informatia lansata de PLDM atit pe site-ul partidului cit si pe Unimedia, unde corect – pe 3 noiembrie scrie:

  „Partidul Liberal Democrat din Moldova va organiza duminică, 9 noiembrie 2008, o acţiune publică, la nivel national, în sprijinul respectării drepturilor omului, libertăţii presei, liberei exprimări şi a informării corecte şi obiective a cetăţenilor de către instituţiile media. Acţiunea va începe la ora 11:00 şi se va desfăşura simultan în toate centrele raionale şi municipiile Chişinău şi Bălţi. Acţiunea se va constitui într-un act de solidarizare cu jurnaliştii şi instituţiile media, intimidate şi persecutate de regimul comunist, se precizează într-un comunicat de presă al formaţiunii.”

  Acum sa observam un lucru: in timp ce PLDM vorbeste despre o actiune la nivel national, NEMENTIONIND precis locul unde se va desfasura actiunea lor in Chisinau, MAE si PNL spun aproape in unison ca se organizeaza incepind cu ora 11.00 in Scuarul Operei Nationale un miting contra guvernarii proaste. Dupa cum vedem PLDM a anuntat cind, pe ce data, la ce ora, INSA a uitat sa concretizeze LOCUL desfasurarii acelei actiuni. Deci pot sa prespun ca PLDM nu s-a gindit ca si alte formatiuni ar putea organiza ceva proteste in Chisinau in locul la care si ei s-au GINDIT, dar despre care NU AU ANUNTAT.

  Acum m-ar interesa un lucru sa stiu si adresez intrebarea dnei Pavlicenco: Cind au avut loc acele discutii cu Saharneanu?

  Pentru ca daca au avut loc inainte de 6 noiembrie si Filat s-a impus ca si PLDM sa participe in Scuar, atunci gasesc sensul ca si dna Pavlicenco sa scrie pe blogul ei ca la acel miting va participa si PLDM; si totodata ar fi si firesc ca sa fie mentionat despre asta si la acest post.

  Daca insa acele discutii au avut loc dupa 6 noiembrie, atunci nu stiu daca era cazul ca dna Pavlicenco s-a mentioneze despre pldm pe 6 noiembrie, iar mai apoi pe 9 noiembrie NICI sa nu aminteasca ca a participat si pldm, fie si in numar mai redus cum spune in alte comentarii.

 33. Pai numai cei de la PLDM pot sa anunte ca fac dar nu si unde,cind si cum.E stilul lor.Socolenco,nu-ti mai bate capul cu ei,lasa-i,ca ei nu mai pot de infumurare,ca o ceata li s-a asezat pe ochi:tu le spui – uite drumul e inainte ei o iau la stinga,tu le arati inca odata sa mearga inainte, ei o iau la dreapta si tot asa.Ce sa le faci.Nu inzadar si-au ales culoarea verde,nu s-au copt inca,sa mai asteptam nitel pina s-or coace.
  Apropo,dar unde e Vera bucatareasa,poate ne serveste o cafea!?Am cam obosit zilele astea.

 34. Pot sa spun ca dna Pavlicenco stie ce spune si spune corect. Pe data de 02.11.08 Saharneanu anunta in scuarul Operei Nationale MAE v-a petrece un miting de amplare. In ziua ceia s-a transmis si la Vocea Basarabiei, ca luni sa apara Filat cu conferinta de presa si sa anunte ca el face mitingul.

 35. Nina, cam se stie ca PLDM organizeaza majoritatea actiunilor in scuar, si trece in PMAN doar cand nu mai incape lumea.
  E mult mai credibila varianta ca s-a auzit ideea PLDM si s-a venit repejor cu declaratii despre cand si cum.
  ….desi…..

  http://pldm.md/index.php?view=article&catid=1%3Acatservpresa&id=729%3Adesfasurare-actiune-publica-sprijin-libertate-mass-media&option=com_content&Itemid=3

  aceasta informatia detaliata a fost anuntata la 06.11.2008 11:20.
  Credeti cum vreti, ca a organizat cine vreti. De participat insa, au participat cel putsin 3 formatiuni. Iar articolul de mai sus se apropie de un reportaj al EUTV. Aciia mentioneaza evenimentele, doar ca zic cateva zeci de persoane in loc de cateva mii.

 36. Pentru socolenco

  Pe 5 noiembrie seara am avut negocieri cu MAE la sediul PNL, dupa care am semnat declaratia comuna. Un motiv care a grabit semnarea a fost si mitingul organizat de MAE in Scuar pe 9 noiembrie, anuntat in ajun, in conferinta de presa a MAE. Pe 5 noiembrie a sunat Petrencu pentru conferinta de presa la Info-Prim Neo pe a doua zi, 6 noiembrie. Dupa conferinta de presa, pe 6 noiembrie, am fost sunati de Saharneanu, care a inceput sa ne convinga sa il acceptam in fata pe Filat. I s-a spus – de ce nu se poate face un miting comun? Sa vorbeasca Filat, Petrencu, Pavlicenco. Saharneanu a spus ca PLDM nu accepta. Cum a fost mai departe – deja am spus.

 37. Pentru Adrian

  Daca auzeati discutia mea sau a colegilor de la MAE de pe 6 noimbrie cu Saharneanu, nu ati mai fi avut nimic a spune depsre cazul acesta.

 38. Adrian,
  sunt satula de cifrele umflate care le scrie PLDM pe site lor.La Cahul a fost in Piata Horelor PL dar nu PLDM.Si in genere zarva asta pe care o face PLDM e prea de tot.

 39. „Pe 5 noiembrie a sunat Petrencu pentru conferinta de presa la Info-Prim Neo pe a doua zi, 6 noiembrie. Dupa conferinta de presa, pe 6 noiembrie, am fost sunati de Saharneanu, care a inceput sa ne convinga sa il acceptam in fata pe Filat.”

  Dna Pavlicenco, eu nu stiu la ce ora se desfasoara de obicei conferintele de presa, dar presupun ca de data asta conferinta de presa MAE&PNL a avut loc dimineata. Pentru ca ma uit pe site-ul PLDM postarea de mai sus, unde este indicat LOCUL desfasurarii actiunilor de protest, apare la ora 11 si 20 min. Astfel se confirma ca intr-adevar PLDM a uitat sa indice locul si dupa conferinta MAE&PNL a CONVINS pe Saharneanu ca in Scuar sa fie PLDM la inceput s-au de fapt, sa fie NUMAI pldm.

  Nu, cred ca asta deja este obraznicie ca au vrut numai ei sa iasa in scuar. Dar ce nu mai sunt locuri libere pentru a protesta in capitala, piata e libera, parcul e liber, oriunde.

  Deci asta a fost cauza ca i-ati mentionat in postarea dvs de la 6 noiembrie si pe PLDM, pentru ca va gindeati ca nici nu vor dori sa va primeasca acolo, da?

 40. nina, cine le umfla, iar cinefa le sparge in general ca sa le sedumfle de tot. aici e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *