L-am avut ca oaspete pe Printul Andrei Ratiu-Prisecaru

ratiu.jpgv.jpgTudor Darie imi solicita sa comentez aflarea in R.Moldova, pentru o scurta perioada, a Printului Andrei Ratiu-Prisecaru. Nu stiu cit este de important pentru vizitatorii blogului meu, cu atit mai mult cu cit portalul www.unimedia.md a dat o stire frumoasa despre Printul Andrei Ratiu la ziua mea de nastere. Ne stim de aproape doi ani, prin dorinta sa de a ma cunoaste pentru pozitia mea fata de cum ar trebui sa fie relatiile intre R.Moldova si Romania, pentru alte luari ale mele de atitudine in politica moldoveneasca. De mai multe ori, indiferent ca sint de aici, din R.Moldova, sau din Romania, oamenii au o atitudine precauta fata de mine, stiind ca sint dura in lupta contra comunistilor. Un exemplu ar fi o declaratie a unor „romani” de pe la noi, care zic „da, dna Pavlicenco e curajoasa, spune clar ce crede, insa e prea impotriva lui Voronin si noi nu vrem sa avem probleme cu regimul”. Ei, trebuie sa spun ca Printul Andrei este un om temerar si principial, a participat la vreo opt campanii electorale in Romania, are pozitii in politica de dincolo de Prut. Daca cineva este interesat sa cunoasca mai multe despre el, poate cauta pe Internet si se va convinge ca este un membru demn al societatii romanesti.

De asemenea, adesea se cam intimpla – si la noi, si in Romania – ca atunci cind vine cineva in vizita, chiar si dupa ce l-ai invitat, ori nu ai timp, ori dai semne de nervozitate, pentru ca te preseaza alte chestiuni, pe care trebuie sa le sacrifici de dragul oaspetelui. Trebuie sa spun ca, de cite ori am fost la Bucuresti – si s-a intimplat sa fiu odata intr-o situatie grava cind mi-a explodat aeroterma in masinuta mea de 18 ani, ori impreuna cu sotul, ori impreuna cu prietena mea Alexandra Can – Printul Andrei a avut un comportament plin de solicitudine, a fost atent si dragut. Mi-a impus foarte mult acest lucru si am tot respectul pentru un tinar sensibil, elegant si modern, dar care este interesat si de politica din R.Moldova. De aceea am fost bucuroasa sa aud ca Andrei a dorit sa vina la ziua mea de nastere.

Iar la ziua mea de nastere, dar si peste o zi, el s-a intretinut cu tinerii national-liberali, le-a vorbit mai multe lucruri interesante, le-a raspuns la tot felul de intrebari. A fost oaspetele nostru pentru doua ore la casuta de vacanta, a ramas surprins de faptul cum functioneaza colectivul fabricii „Artima”,  condus de dna Alexandra Can> De asemenea, am facut frumoase planuri de viitor, menite sa-i familiarizeze pe tineri cu realitatile din Romania. Duminica seara am revizionat, cu Andrei si cu sotul meu, Sergiu, scenele de divertisment de pe www.jurnaltv.md.

Eu am un deosebit respect fata de familia nobiliara Ratiu. Am avut onoarea sa activez in AP NATO alaturi de personalitatea Ion Ratiu, care a facut mult pentru a promova interesul Romaniei de a deveni membru al spatiului euratlantic. Il cunosc din cadrul Consiliului Mondial Roman si pe fiul sau Indrei Ratiu.

Printul Andrei Ratiu este descendent de singe din citeva familii nobiliare – Prisecaru von Hilttzenmayer, Bey Balian Constantinopol, Kasparian de Armenia, Stroescu si Ratiu.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. ESTI BRAVO DOAMNA VITALIA! S-A PRIMIT FRUMOS VIZITA PRINTULUI ANDREI RATIU PENTRU P.N.L SPERAM SA SCAPAM DE VORONIN! ASA PRINT DRAGUT AVEM NEVOIE SA NE SCAPE DOAMNA VITALIA! CONLUCRATI SI DARIMATI COMUNISTI ASTIA. PRINTUL SA NE AJUTE CA E HOLTEI BRAVO!!

 2. D-na Pavlicenco, cit se poate sa ne faceti borta in cap cu ziua de nastere? De parca Maica Domnului s-a nascut. Nu aveti alte subiecte de abordat? Acum inteleg de ce toti cine va cunoaste indeaprope vorbesc vorbe urite despre egocentrismul nemasuratal d-ra.

 3. Pentru Vera

  Blogul este al meu si scriu pe el ce vreau. Vreti – cititi, nu vreti, nu cititi. Unimedia a scris ca asa a dorit si ca a gasit, in opinia sa, subiect de stire. De fapt, eu am scris despre tinerii national-liberali si despre oaspetele meu, Printul Andrei Ratiu din Romania. Nimeni nu va forteaza sa cititi si nu sint deloc egocentrista sau cum le mai pare unora. Nu ma cunoasteti. Daca m-ati cunoaste v-ar fi incomod, ca sa nu spun rusine, pentru ce ati scris. Insa eu nu ma supar pe oameni ca dumneata.

 4. Pentru Vera
  Stimata doamna Vera! Fiecare e cu parerea lui. Nu doresc sa va supar! Si, totusi, scrieti ca asa vorbesc cei care o cunosc pe V.Pavlicenco! Sa spun si eu, spre exemplu, ca cei care va cunosc spun, ca nu aveti nimic sfint si ca sunteti o birfitoare de mahala?

  Eu cred ca un om /in cazul de fata V.Pavlicenco/ se bucura de ziua dei de nastere in sinul familiei si al prietenilor! Ziua de nastere o poti sarbatori si poti sa nu o sarbatoresti! Poti s-o sarbatoresti si sa te mindresti cu familia si prietenii tai si ai familiei, daca ii ai, si ti-e rusine sa spui ca e ziua ta de nastere, daca nu ai pe nimeni alaturi! Cum sa nu se mindreasca un om cu atitea prieteni in preajma?

  Sunteti o invidioasa! Voi, femeile, nu va puteti suporta, nu va puteti sustine! As mai intelege, daca un barbat nu se impaca cu ghindul ca o femeie poate fi atit de desteapta ca Pavlicenco si ar incerca sa se strofoleasca pe bloguri deschise de altii.

  Ce tine de „borta” ar fi mai bine sa scrieti „Gaura”. Ce tine „de parca Maica Domnului s-a nascut” – eu credeam ca voi, femeile, naschindu-va, sunteti particica din maica Domnului, care sunteti date de Dumnezeu sa prelungiti viata pe pamint! Ramin sa consider FEMEIA – OM creat de DUMNEZEU! Nu sunteti de acord? Criticati-mi parerea!

  ” NU aveti alte subiecte de abordat?” – este interesant – Dvs care subiecte va plac? Spuneti si cred ca V.Pavlicenco va gasi subiecte interesante care va intereseaza, dar s-ar putea sa critice subiectul altii, care tin la sentimentul de familie mai mult ca Dvs. si care nu dau doi bani pe criticile Dvs. Cred ca nu va suparati si ca nu veti mai da atentie birfelor de cartier!

 5. Eu cred ca Vertical, de fapt, este insusi Pavlicenco care se autolauda.

 6. Eu cred ca Vera este un provocator, cu o invidie de nemasurat!

 7. Strasnice comentarii despre Pavlicenco Vitalia. Femeia asta este o adevarata opozanta a comunismului domnilor! E sincera.Nu e ca altii sa se vinda comunistilor! De cind o cunoastem noi aici la Moldova ea este luptatoare si tenace! Nu va convine ca Printul ala din Romania a venit??? Va e frica ca primeste ajutor pr darimarea comunistilor? Printul Andrei Ratiu este dupa cum stiu si eu dintr-o familie veche romano-basarabeano-armeana si sigur ne va ajuta asa cum am vazut un comentariu mai sus! Doamna Vitalia Pavlicenco va rugam sa ne scapati de comunisti!!!! Cu printul inainte!!!!

 8. Pentru Vera
  Stimata Vera, nu esti prima, care scrii la postarile mele ca eu sunt ….insusi Pavlicenco. Nu, nu sunt Pavlicenco, dar ma bucur sa fiu confundata cu atare persoana! Cum incerci de tare sa o blamezi pe Pavlicenco, eu imi imaginezi Chipul dumitale si cred, ca exajerezi si nu este sanatos pentru tine.
  Poti sa spui ce vrei, dar fara trimitere la cei, care o cunosc pe Pavlicenco. Eu chiar de multe-multe ori m-am informat de la persoane, care o cunosc bine si toti o lauda pentru multe capacitati, pe care le poseda.Spune lumea, ca este foarte bataioasa si ca are o logica si tactica de fier. Se mai spune, ca este om dintr-o bucata si ca de la ea nu poti astepta lovitura de la spate.
  Cum crezi, Basarab are dreptate ?
  Eu cred, ca Dlui are nu numai dreptate, dar si ca este foarte tacticos!
  PROVOCATOR INVIDIOS ! Bine calculat!
  Oricum, mi-asi dori sa fiu asemanator cu Pavlicenco!
  Noapte buna si cruta-ti sanatatea. Ghindeste pozitiv. Fa lucruri frumoase! Nu uita, ca raul naste rau! Ce semeni acea culegi! Chind te vei simti foarte prost sa-ti aduci aminte de mine. Si chind te vei simti foarte bine – tot de mine sa-ti amintesti!

 9. Pentru Vera
  Uite Vera, ce spun cei care o stiu pe Pavlicenco!
  Eu cred, ca ai fost ” penalizata ” chindva de dna Pavlicenco pentru careva „nazdravanii” si nu poti trece nici pina acum peste memorie! Este adevarat, ca o persoana publica este alaturi de oameni si dupa ce cunoaste mai bine persoanele din jurul ei, are dreptul sa mentina relatia cu unii, dar cu altii – NU ! Am inteles, ca DVS sunteti „altii” .

 10. Pentru Sobietky
  Asa este , Sobetkhi, bine ca noi nu suntem „toata lumea”, pe care o cunoaste Vera. Parerile noastre sunt diferite de „lumea Verei”
  Buna seara

 11. BRAVO RATIU! BRAVO PAVLICENCO! DAR CE A IESIT DIN ASTA? RATIU E IUBIT DE VORONIN ACUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *