Traian Basescu si romanul simplu

Cineva mi-a expediat zilele acestea doua linkuri http://www.youtube.com/watch?v=wXhJ6NfmpSo&feature=related , http://www.youtube.com/watch?v=I3gAdb6BFu0&NR=1, ce conduc spre fragmente, plasate pe Internet: declaratii ale Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, privind regimul comunist din R.Moldova si posibilitatile ce s-ar deschide in fata romanilor basarabeni daca autoritatile de la Chisinau ar accepta sa negocieze cu Bruxelles-ul prin oportunitatile oferite de Romania si parerea unui simplu roman din zona Moldovei de peste Prut, despre noi, basarabenii, si viziunea noastra despre unirea cu Romania.

Apreciez declaratiile lui Traian Basescu facute in spiritul pe care il invocam in luna mai la Bruxelles – cine altul, daca nu Romania, sa explice Occidentului ce se intimpla cu Republica Moldova, ce istorie are acest pamint romanesc, ce drama au suferit oamenii, cum ramine inca aceasta parte de natiune romana victima a Pactului Molotov-Ribbentrop, ce viitor euratlantic trebuie sa aiba, pentru a scapa de influenta ruseasca, pentru ca romanii si alogenii de aici, sa devina, cu totii, liberi.Cit priveste postarea mai neobisnuita a romanului simplu din zona Moldovei de peste Prut, este un punct de vedere care trebuie luat in seama de politicieni. La ultima sedinta de BPC al PNL mai multi colegi au spus: “Cit se mai poate sa ne tot temem si sa tot ocolim un adevar incontestabil – ca numai Unirea cu Romania ne va salva ca natiune romana, ne va asigura un viitor liber”? Romanul de peste Prut ne roaga sa avem vointa de a discuta liber si deschis problema Unirii.

Vitalia Pavlicenco

Declaratii ale Presedintelui Romaniei, Traian Basescu

Romania si Moldova: de ce unire?

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. cine este autorul clipului nr 2?

 2. va multumesc pentru aceste 2 clipuri… Chiar sunt foarte bune!!!

 3. M-a marcat al doilea videoclip. Ma bucur ca sunt romani care constientizeaza realitatea si doresc sa ne ajute. Domnul sa fie cu noi! Bravo!!!

 4. Ca cetatean roman mi-e rusine deja cu acest nume imprumutat de „roman” pentru ca ma face migrator sau venetic pe acest pamant.Roma e departe, Moldova e mai aproape!

 5. Pentru un etnic

  Imi cer scuze, dar nu am descifrat prea bine postarea. daca nu va suparati, as vrea s aincercati sa fiti mai explicit, daca se poate. Mersi.

 6. Pentru cireasa

  Sincer sa va spun, nu stiu cine e autorul celui de-al doilea clip. Ins ain postarea mea este linkul spre YouTube, de unde am copiat si eu clipul. Poate Dvs. pricepeti, daca veti deschide.

 7. Eu nu am cetatenie romaneasca, dar de azi presedintele meu este Traian Basescu.

 8. Dl Basescu ca de obicei este genial. Sper ca ideile lui sa aiba sorti de izbinda. Reintregirea spatiului romanesc – iata scop nobil fratilor!

 9. URL: http://www.youtube.com/watch?v=I3gAdb6BFu0
  Embed:

  Cel care a pus acest „mesaj” pe Internet are pseudonumele de „Indubitabil88” si a motivat postarea videoclipului asa:
  „De ce sa se uneasca Republica Moldova cu Romania? Am incercat, prin intermediul acestui videoclip, sa abordez aceasta problema si sa raspund la aceasta intrebare”.

  Daca doriti, pe situl http://www.youtube.com/profile_videos?user=Indubitabil88 , mai gasiti inca 35 de videoclipuri postate de acelasi „Indubitabil88”.

  Foarte interesante, dupa mine.

 10. „Apreciez declaratiile lui Traian Basescu facute in spiritul pe care il invocam in luna mai la Bruxelles – cine altul, daca nu Romania, sa explice Occidentului ce se intimpla cu Republica Moldova…”

  Ma bucur ca apreciati pe dl Basescu, pentru efortul pe care-l depune pentru a sustine Moldova pe calea aderarii la UE. Tin minte ca dvs aveati o idee precum ca de asta si ati ales acelas logou PNL ca al PNL Romania, pentru ca pledati pentru omogenizarea spatiului romanesc pe dimensiunea politicului. Insa totusi vedem ca PNL Romania ataca cam dur pe Basescu si PD-L-ul – partid pe care-l sustine presedintele Romaniei. Poftim aici un link ca sa va convingeti:
  http://www.mediafax.ro/politic/ludovic-orban-basescu-este-ca-un-patefon-plin-de-slagare-vechi.html?1687;3413058
  Si atunci intrebarea mea este cum priviti dvs realizarea acestei omogenizari cind PNL Romania are o atitudine atit de ostila fata de PD-L, partid care dupa cum este stiut are un acord cu PL. Stiu ca si dvs cam criticati asa uneori PL-ul, am spus de multe ori ca o faceti cam tendentios, dvs insa ati spus ca doar eu asa consider. Nu mai conteaza acest lucru deja, dar va rog sa-mi explicati de ce avem in Romania aceeasi situatie cind partidele de dreapta si centru in loc sa se uneasca prefera sa se atace reciproc asa cum face PNL Romania cu PD-L, la fel cum face PNL Moldova si PL?
  Dvs puteti face ceva prognoze in privinta imediatelor alegeri parlamentare din Romania? Care partid credeti ca va acumula cele mai multe voturi? Mersi!

 11. Pentru socolenco

  „Cum priviti dvs realizarea acestei omogenizari cind PNL Romania are o atitudine atit de ostila fata de PD-L, partid care dupa cum este stiut are un acord cu PL.”

  Raspund: Spre deosebire de alte persoane, eu emit afirmatii politice nepersonalizate. Nu veti gasi nicaieri un mesaj de indemn sa se voteze pentru Nastase, Iliescu sau Tariceanu, Greoana s.a. Eu nu agreez proiectarea disensinilor din Romania pe partidele din RM. Si, desigur, nu raspund de politica PNL din Romania, din simplul motiv ca nu participa la formarea ei.

  Nu ma intereseaza acordul PD-L si PL decit din optica „bine ca exista. sa dea Domnul sa fie in folosul ambelor state romanesti”. Am explicat si revin: nu pledez deocamdata pentru un acord PNL-PNL, am propus doar sa ne potrivim actiunile in campaniile electorale si o vom face indiferent de raspunsul lor. Dabija candideaza din partea PNL-Romania pentru Camera Deputatilor si noi il sprijinim ca atare, ca si pentru ca va promova si Sigla, Logoul nostru.

  Opinia mea despre ce avem in Romania nu conteaza. Nu fac pronosticuri si nu vreau sa ma implic in preziceri. Eu cred ca avem de lucru aici, in RM. Disensiunile din Romania, spre deosebire de cele de la noi sint minore – statul e in NATO si UE si cu asta e spus totul.

 12. „Eu nu agreez proiectarea disensinilor din Romania pe partidele din RM.”

  Mersi pentru raspuns. Totusi vedem ca aceasta proiectare a disensiunilor se cam realizeaza si de asta caut explicatia. Pentru ca ma uit exista disensiuni intre PL si PNL Moldova la fel cum exista intre PNL Romania si PD-L. De fapt, nu stiu, dar asa mi se pare, ca in Romania PNL este poate chiar mai dur in privinta PD-L. Dar poate este o impresie de moment, cu toate ca am mai vazut si alte reactii violente in adresa lui Basescu; cind au avut loc inundatii Basescu s-a adresat acolo la un ministru cam urit si au urmat reactiile dure din partea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *