Diversiunea Filat sau Alegerile, ca tirg al pomenilor

Am pregatit si pus pe blog acest articol cu o ora inainte de anuntarea rezultatelor alegrilor, insa nu a putut sa apara din anumite motive invocate de www.unimedia.md. Am schimbat data articolului, pentru a-l mentine in atentia vizitatorilor.

Aceste alegeri au fost fraudate. Imi amintesc de perioada cind zisa actuala Putere, fosta Opozitie necomunista, spunea despre alegerile parlamentare dinainte de 5 aprilie ca sint din capul locului fraudate. Pentru ca ceea ce au facut comunistii – cu impartirea bugetului, cu pomenile continue si alte diferite hotariri de Guvern – indicau un vot cumparat inainte de scrutin. Ma intreb – dezmatul si diversiunea lui Filat in aceasta campanie – nu a repetat acelasi lucru? Nu vorbesc de comportamentul diversionist la adresa componentelor Aliantei, cu toate compensatiile sale si Tratatul privind regimul de frontiera, libertatea circulatiei care nu e pe nici o hirtie si in nici o promisiune din partea UE, doar in capetele fierbinti ale cosmopolitilor de la Chisinau. Nu, vorbim de orezul, sapunul, lanternele, halatele, camasile si alte bunuri, ba si patrunjelul democrat interzis, spre deosebire de celelalte bunuri enumerate, care au fost distribuite fara nici o jena oamenilor, in centre raionale, pentru ca nimeni nu mai opreste din actiunile sale gruparea de presiune, formatiune corupta PLDM.

De ce s-a intimplat asa? De ce i se permit PLDM si insatiosului Filat asemenea incalcari grave ale Codului Electoral? Din vreo trei motive.

Insa, mai intii, vom sublinia univoc: in spatele PL si PLDM sta acelasi Petru Lucinschi. Daca votantii nostri, care se considera “nationali”, opteaza pentru asemenea partide – ca legat de celelalte noua ne e totul limpede – nu vom iesi din “marasmul moldovenesc”, invaluit in manipularea eurointegrarii… Sa va fie clar. Partidele parlamentare de la Putere se mafiotizeaza cu pasi rapizi, indiferent de doctrina.

1.Sub lozinca sa nu vina Bau-Baul comunist, haideti sa iertam toate matrapazlicurile PLDM, PL, PD si AMN, pentru ca “ele ar trebui sa reconstituie Alianta si sa scapam de comunisti”.
2.Filat i-a cumparat pe toti. Ma intreb, in acest caz, e Filat sau Plahotniuc “mama relelor”?
3.Filat a transformat alegerile in tirg al pomenilor. Asa ceva nu a fost de cind e Republica Moldova.

Intr-o societate demoralizata, insaracita cu buna stiinta de comunisti, iata ca vine dupa acestia un PLDM, care e un PDAM-2 prin apucaturi, si care a furat scrutinul.

Stie toata lumea comportamentul celei mai mari parti a presei afiliate Puterii. Nu mai spunem de incalcarea Regulamentului privind conceptia de reflectare a campaniei electorale. Insa aceste alegeri au aratat ca nu exista cultura politica, nu pot actorii politici sa discute intre ei cu argumente, se tem de cei incomozi, au afisat o superioritate si o autosuficienta respingatoare. Insa cumpararea pe un cap a oamenilor adusi la starea de fiinta subumana prin saracie, sa ne spuna oamenii ca “astia macar ne-au adus orez si sapun, dar voi – ce ne dati?” – intrebam – care e diferenta de cei care cumparau votul cu 3 litri d eulei, cu piine de 16 kopeici si salam de 2 lei si 20 de bani?

Consider condamnabila pozitia PL, PD si AMN care au vazut ce face Filat si au tacut. Ori au facut si ei altele, dar nu s-au prea vazut?

In continuare, voi reproduce un nomenclator al matrapazlicurilor si faradelegilor din aceasta campanie total incorecta, care pe noi ne-a indignat foarte mult. Le-am prezentat aproape pe toate la Publika, intr-o emisiune.

Referendumului nu a trecut, pentru ca ca nu s-au cumparat voturile. Acum s-au dat multi bani. De exemplu, 50 de lei inainte de vot si 50 de lei – dupa.

Aceasta campanie electorala a fost o campanie de jungla – s-a schimbat doar culoarea din rosu in verde, roz si vinat, dar apucaturile si practicile, tertipurile si falsificarile au ramas comuniste.

Cum spune presa, nu s-au discutat problemele fundamentale intre concurentii electorali. De ce? Pentru ca a fost o cirdasie a partidelor parlamentare, conform careia nici ele intre ele nu au discutat, nici nu au discutat cu partidele extraparlamentare. Presa de culoare verde scrie caracterizeaza ca “mesaje golanesti cel al Unirii si cel contra coruptiei”. Nu e oare un sacrilegiu? Oare “Moldova fara Voronin”, “Moldova fara comunisti”, “Moldova fara saracie” – nu sint mesaje golanesti, nu sint manipulare si minciuna, cind vedem cu totii ca verdele cocheteaza cu rosu si e posibil ca sa si se coalizeze?

Plafonul privind cheltuielile posibile pentru concurentii electorali a fost drastic marit – 21 milioane lei, in locul celor 2-3 milioane. Oamenii sint saraci, iar milioanele curg pe bilborduri de kilometri de lei patrati.

Presiuni asupra candidatilor PNL, o buna parte fiind adusi la situatia sa se retraga de pe liste, depinzind administrativ de decidenti de orice rang din PL si PLDM.

Din partea unor partide corupte din Alianta au fost, la adresa candidatilor nostri maltratari fizice intr-un raion de la sud, omul nu vrea sa iasa public, fiind si invalid din copilarie, temindu-se ca “nu va mai incapea la serviciu si in raion”.

PNL are oameni concediati – practic din cauza sprijinului si aderentei la PNL. De fapt, noi, PNL, pentru ca nu avem umbrela si nici nu ne trebuie, continuam, si dupa guvernarea comunista, sa fim victima Puterii, acum liberal-democrate. Am facut si conferinta de presa, insa persecutarile dupa principiul “nu ti-ai ales bine partidul”.

In raioane partidele corupte din Alianta au privatizat standurile publice pentru publicitare si primariile au pregatit “oferta” de injghebare a unui stand, care, fara manopera, costa 1000 lei. Inmultiti cu numarul de comune si sate si vedeti de citi bani ar avea nevoie un partid. E mai bine, cum a spus si seful CEC, sa s epropuna anularea acestui tip de agitatie, care maninca banii pentru pensii, salarii, asistenta medicala.

PNL nu a putut plasa nici o publicitate, de nici un fel, in Chisinau – nici bilborduri mari pe cladiri concrete, nici pe troleibuze, nici pe masini specializate cu monitoare mari. S-au gasit tot felul de “argumente”, gen ca aparatele iradiaza si diminueaza impotenta masculina. Toate acestea au fost puse la cale de serviciile controlate de PL si PLDM. Chirtoaca a spus clar ca nu permite agitatie mobila cu Mesajul Unirii cu Romania.

PNL a avut atacuri permanente, mai ales din partea tovaruslui comunist Stepaniuk, dar si a unor partide din Alianta. “Mesaj populist”, “mesaj pripit”, “PNL va aduce comunistii la Putere”. Mai spunea Snegur sa ne zica si el cind trebuie sa fie Unirea. Iaca-ta ca a uitat omul sa ne spuna. Voi, vedem, mai asteptati…

In aceasta campanie electorala au participat partide-stampila, cu radacini in partide parlamentare, ca sateliti ai acestora, ca sa ne anihileze pe noi, partidele parlamentare care avem stafuri central si in raioane, care avem activitati cotidiene, care avem atitea luari de atitudine. A fost si ramine o mirsavie a partidelor antiromanesti pe fata si a celor antiromanesti camuflate.

PNL s-a judecat la CEC si cu “postul reintregirii neamului “Vocea Basarabiei”, care ne-a oferit la inceput putin timp, apoi cit a fost legal, dar care, de exemplu, a transmis in direct, bunaoara, intilnirea electorala a lui Filat in Nisporeni. Nu mai spun de oameni adusi la postul de radio in sprijinul PL, pe a carui lista a candidat Valeriu Saharneanu.

PL si PLDM au manipulat din plin cu utilizarea fondurilor europene si de stat pentru imaginea partidelor lor, de parca banii din proiecte nationale sau vesrice sint banii lasati mostenire sau gasiti comoara prin curtile de la Lapusna sau Colonita.

Partide, nu doar parlamentare, au dat si anterior, pentru intilniri, dar si in ziua alegerilor, ba cite 50 de lei sa vina boschetarii la adunari, ba sa voteze, dupa care sa mearga sa mi primeasca 50 de lei, daca voteaza “drept”.

Nu stim, dar am avut noi cazuri cind observatori ce au consimtit sa fie ai nostri, au fost “invitati” sa fie membri ai Comisiilor electorale si, contra a 450 de lei, sa arate cu degetelul neinformatilor unde sa aplice stampila.

Oameni din partea PLDM au ajuns sa raspindeasca minciuna ca, daca nu voteaza lumea Stejarul, va fi razboi.

Ministrul Hotineanu, conform a ceea ce ne-au comunicat oamenii, cel care figureaza printre nedemni de a fi pe lista candidatilor pentru Parlament, a dispus duminica sa iasa la lucru toti medicii, desigur, ca sa influenteze votul.

Nu mai spun de manipularile prin sondaje, cumparate din plin.

Nu putem nega nici lucrurile evidente ale un unei parti a societatii civile, inclusiv “Parlamente curate si murdare”, care nu au pus printre nedemni si unele dintre primele persoane in stat, care au pufusor pe botisor.

Vocea lui Vlad Filat, pina la dezgust, ne-a tot deranjat prin telefon, care a “coborit” pina a-i chema pe toti prin robot la vot.

PLDM va bagat si la magazine, bagind la toti cumparatorii pe git pungi in care se puneau produsele cumparate.

Tot PLDM a trimis scrisori decedatilor, dar si tinerilor, care au mers astazi prima oara la votare, care au implinit 18 ani. De unde a luat PLDM baza de date? Sint implicate oare CEC-ul, Moldtelecomul, mai cine?

Comisia de angajare a cadrelor in politie, a spus joi unor cu text deschis aspirantilor la functii ca ii angajeaza daca il voteaza pe Mihai Ghimpu. Ma mira – Catana nu mai e la PLDM? Se prabuseste in MAI verticala verde? Sau PL si PLDM isi impart sferele de influenta in ministere?

Exit-poll-urile pot fi manipulare. Nu doar pentru ca cel ce dirijeaza e sustinatorul liderului unui partid corupt din AIE, dar si pentru ca oamenii nostri sint fricosi, ei spun deschis numai daca voteaza cu Puterea. A vota pentru PNL trebuie mult curaj, dar el inca e suficient sa o spui deschis. Adica, nu se spune, exit-poll-ul se face “cum trebuie”, dupa care se aduc rezultatele votarii la rezultatele zisului exit-poll.

Si astazi am avut “surprize”. Persoane inscrise pentru votare la doua sau mai multe sectii de votare, persoane decedate, persoane cu viza de resedinta false. Nu am inteles ce se intimpla cu persoanele despre care ii spui clar la sectie ca fiica ta voteaza in Germania, nu aici, de exemplu. Nu se pune o linie in dreptul ei, de ce se inscrie intr-o lista adaugatoare? Ce va fi cu lista aia scrisa aleatoriu de mina? In ultimul moment, cind inchei acest articol, ni s-a telefonat ca la o sectie de votare un grup de membri ai Comisiei au luat un brat de buletine dintr-un safeu si au inceput sa stampileze de zor, fapt vazut si admirat de observatori prin geam. Asta la sfirsitul zilei alegerilor…

Nu stiu care va fi rezultatul alegerilor. Dar am postat acest articol ca sa nu fie influentat de acest rezultat. Acum – spuneti-ne – asa “libertate” noi ne-am dorit? Va iesi ceva cu inlocuirea unei culori prin alta, cind de la comunisti nu am asteptat nimic, iar de la astia, totusi, am asteptat, cite ceva? Pacat ca acestia ii obisnuiesce pe oameni nu cu demnitatea, ci cu asteptarea de pomeni ieftine, care vor insemna inca patru ani de contrabanda de tigari, coruptie, lipsa de justitie si lipsa perspectivei unei vieti demne.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

106 Comments

Add a Comment
 1. Pt Vizireanu

  Exact asta facem, muncim si mergem inainte.

 2. Pt yoyo

  Daca va fi blocaj antiromanesc, asa va si fi cu romanii din RM.

 3. Doamna Pavlicenko, mie mi se pare ca daca nu exista PNL pe fata pamîntului apoi acuma AIE avea sa aleaga fara nici o problema presedintele. Ati speriat moldovenii cu separatism…………pardon, adica cu unionism si iata ca ei au votat pentru comunisti. Razultatele demonstreaza ca în Moldova exista doar 11000 de unionisti dintre care majoritatea lucuesc în româna. Chiar si PL-ul sa ridiculizat în aceste alegeri. Cred ca peste 4 ani nici nu se va auzi de PNL.

 4. Doamna Pavlicenko, mie mi se pare ca daca nu exista PNL pe fata pamîntului apoi acuma AIE avea sa aleaga fara nici o problema presedintele. Ati speriat moldovenii cu separatism…………pardon, adica cu unionism si iata ca ei au votat pentru comunisti. Razultatele demonstreaza ca în Moldova exista doar 11000 de unionisti dintre care majoritatea lucuesc în româna. Chiar si PL-ul sa ridiculizat în aceste alegeri. Cred ca peste 4 ani nici nu se va auzi de PNL.

 5. Unde sunt cele 10 mandate care ziceati ca le veti avea? cine striga in gura mare las ca vb dupa alegeri?

 6. Pt mdeas

  Nu am spus de 10 mandate, ci de trecerea pragului, care ar fi adus alte 3-4 mandate. Ati incurcat cu ce spuneam pe la 5 aprilie anul trecut, cin dne invatau sa vorbim asa romanii-consilieri la MAE.

 7. Pt yoyo

  PNL exista si va exista pe fata pamîntului. Va disparea AIE, va disparea PL si va disparea PLDM.

  Nici nu avem nevoie de Presedinte, de fapt. Va fi ales si va face probleme.

  Se sperie neinformatii, noi am vorbit pentru informati. Cei neinformati – s-au speriat si le-a trecut. Acum vor incepe sa puna in functiune si capul, nu doar inima slaba de moldoveni.

  In Moldova sint cu multi unionisti, nu doar 11.000. Dar s-a dat un vot util. Ei – si acum ce vor face? Nimic – tradare si coruptie.

  De PNL abia a inceput sa se auda. Si se va auzi mereu.

 8. Nu inteleg un lucru….Ce tot biziie D. Pavlicenco atita? ce are de comentat si de facut atitea aluzii mai ales la adresa Alianze si in special contra lui Filat? Banuiesc ca ii pare rau dupa Vorosca, are nostalgie , sarmana dupa fotoliul de deputat ca nu-l mai pupa de ceva timp….Ca nimeni nu o mai ia in seama , adica in car s-o titiie in parlament cu hapca…cum a fost data trecuta…Oare Filat e raul cel mai mare care il avem acolo? din toti citi sunt acolo…el e ultima spita? Bate doamna in cei rosii…..nu ai cuce? ori problema e alta….de la Filat mai poti dezbate , poate, poate un alegator doi….,dar de la Voronin nimic, cum nu-ti vezi ciafa….Cearca si convinge electoratul lui Voronin sa treaca de aceasta parte….Si apoi , daca sunteti atit de tare si desteapta in toate…., ca ca dumneata nu mai sunt de destepti….de ce nu ai ajuns macar la minimumul necerar de a trece in parlament? ori tot Filat e de vina? Problema e ca sunteti i buna de gura ,doar si nuna la nimic….” e usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune” dumai ca parafrazata dumeavoastra ar suna altfel….Unde sunte sele 10 ori chte procente erati convinsa ca o sa le adunati?nici un procent nu aveti…

 9. ce dracu mai faceti atita zarva cu acel PNL…e un clon al lui PL. si AIE….De ce nu va uniti in un singur partid? a …Nu va ajunge capul….Stiti bine ca uninduva nu ve-ti mai conta o ceapa digerata….Vreti fotolii? E rinza cea moldovenasca , invidia si gelozia ca va roade? Asta si ne duce la perzanie si ne mincam ca ciinii….Daca v-ati uita dintr-o parte ce caraghios mai aratati…’ ti se face sila sa vezi prostiile alea….

 10. Doamna, ajunge!!!! Ati reusit sa duceti la bun sfirsit insarcinarile primite de la Moscova. DIVERSIA A REUSIT 100%. Datorita „mariei tale” si a altor pseudo-politici planeaza pericolul intoarcerii comunistilor la putere. De ce nu atacati si PD-ul?? Cind Lupu a strigat de pe scena(la Floresti) ca numarul 1 pe buletin vrea unirea cu Romania si nu trebuie votat nici in ruptul capului, eu am fost primul care a strigat „RUSINE”, deoarece atunci nu stiam inca ca lucrati pentru acelas stapin. Mai tirziu am aflat de ce Pavlicenco nu ataca PD-ul – PAPA DINTR-O TREUCA (Moscova).

  RUSINE SA VA FIE!!!

  UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!

 11. Pt Vlad2

  Nu am avut in viata mea insarcinari de la Moscova. Cred ca ma confundati cu Filat. Diversiunea Filat a reusit si acum maninca din consecinte. Comunistii vor reveni la putere din cauza arogantei lui Filat si a lui Ghimpu. Nu atac PD-ul, pentru ca nu se situeaza pe segmentul nostru din spectrul politic. Si ei nu au avut functie mare in stat. Si nici nu au parasit AIE. Lupu facde ce vrea si noi facem ce vrem. Cum adica „lucram pentru acelas stapin”? Nu stiu nici un stapin, iar daca aveam stapin, nu cheltuiam doar 416 mii lei in campania electorala. Calmati-va, daca eram ai cuiva, nu ramineam pe dinafara.

 12. Pt arca

  Vom face atita zarva cit vom dori cu PNL-ul nostru, care nu e clona a PL sau AIE. Nu ne unim, pentru ca trebuie sa dispara PL si PLDM, nu PNL, in care vor veni oameni, se va consolida si va prelua – este adevarat – si conjuncturiti din PL si AIE.

  Nu vrem sa ne unim cu PL, care nu se va mai consolida niciodata. cade basescu, cade PD-L.

  Personal consider ca PL, PLDM si PD se mafiotizeaza. Nu ne amestecam deloc cu mafiotii.

  Nu vrem fotolii. Nu avem rinza, nu ne roade nici invidia, nici gelozia. Noi promovam un mesaj in care credem Cine nu crede, sa stea pe cuptor cu stomacul si cu fundul gol si sa se bucure ca e moldovean si are un stat care nu-l face deloc fericit.

  Pavlicenco biziie ca asa vrea. Si lupta contra partidului mafiotizat PLDM. Dupa Vorosca va pare rau voua, noua ne vine sa ridem cum nu pot dialoga actualii votati de voi.

  Nu am nevoie de fotoliu de deputat, am avut nevoie sa promovam un mesaj si ne-a reusit. Ba ne ia in seama, dupa duminica am participat deja la trei emisiuni de televiziune.

  Filat – spune lumea din anturajul sau – e mai rau ca Voronin. Nu, in cei rosii am batut cind au fost la putere. Acum altii sint la putere, batem in ei, pt ca nu bat in comunisti.

  Ceafa se scrie cu „e”.

  De electoratul lui Voronin se ocupa PD. Nu sunt tare si desteapta, dar daca asa vi se vede, nu am nimic impotriva. Nu am ajuns in Parlament pentru ca voturile au fost cumparate cu halate, camasi, lanterne, orez, sapun, cite 50 d elei, intimidari, persecutari – toate practicate de PLDM.

  Ba exact noi ”avem ce sa spunem”. Nu am promis 10 procente.

  Daca sintem caraghiosi si va e sila, beti papaya, mezim-forte sau pancreatina si linistiti-va. Ceao!

 13. Doamna pavlicenco, ati „EXTERMINAT” voi însusi propriul partid. partid de „rahat” HAHAHA

 14. Pentru toti

  Blogul mi-a fost blocat. Din ce cauza – nu stiu. Spers a nu se repete. Imi pare bine ca v-ati plictisit fara blogul meu. Dar a trebuit sa va folositi de ocazie si s amai stati pe alte bloguri.

 15. Pt MoldovaMare intr-un cap micut

  Partidul nostru abia si-a facut cunoscut mesajul si abia s-a pornit. Cum puteam sa extermin ceea ce aproape ca nu exista?

 16. „Nu atac PD-ul, pentru ca nu se situeaza pe segmentul nostru din spectrul politic. ”

  Sa inteleg ca PCRM-ul se situeaza pe segmentul vostru politic???

  Calmati-va, daca eram ai cuiva, nu ramineam pe dinafara

  Probabil tot asa ar raspunde si Pasat, dar dupa cum stiti a ramas “pe dinafara”.

 17. Pt Vlad2

  Nici PCRM nu se situeaza pe segmentul nostru si nu-l atacam acum, pentru ca nu e la Putere. la Putere este PLDM, care nu pedepseste PCRM. PD nu e la putere inca.

  Cit priveste Pasat, el a avut bani si Biserica, iar noi – nu. Nici una, nici alta.

 18. Cum sa nu ne plictisim daca numai aici putem citi asa timpenii.

 19. Zvonurile despre posibile coaliţii postelectorale continuă

  Presa on-line speculează că Moscova ar face presiuni asupra Partidului Democrat şi cel al Comuniştilor în vederea creării unei alianţe. Pe de altă parte, liberal-democraţii ar avea deja un scenariu pentru o alianţă cu PD şi PL. În acest context, Vlad Filat ar pretinde la şefia Guvernului, funcţie râvnită şi de Vlad Plahotniuc.

  Un portal de ştiri informează că liderii democraţilor şi comuniştilor sunt presaţi de partidul de guvernământ din Rusia, Edinaya Rossia să formeze o coaliţie pro-rusă. Asta pentru a reduce influenţa occidentală a Partidului Liberal şi a celui Liberal Democrat. Rusia promite în schimb ieftinirea gazele naturale, acceptul Tiraspolului de a forma un stat cu Moldova şi admiterea Republicii Moldova în Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

  Aceeaşi sursă anunţă despre faptul că PLDM ar fi elaborat deja o strategie pentru o coaliţie cu PD şi PL, însă, întârzie să o facă publică. Motivul ar fi că PLDM ar vrea să propună la funcţia de preşedinte o persoană din societatea civilă sau mediul academic, lucru ce displace PDM-ului.

  Se vehiculează de asemenea, că PLDM ar vrea să-şi păstreze funcţia de premier, iar PD ar fi împotrivă, pentru că postul ar fi doriti şi de Vlad Plahotniuc,numărul doi din lista democraţilor. Un blogger scrie că Plahotniuc nu va deveni niciodată prim-ministru. Atât în PCRM, cât şi în PD ar exista vreo şase persoane care nu i-ar permite businessman-ului să deţină puterea deplină în ţară, informează blogger-ul.

 20. Pavlicenco rusine sa-ti fie. Ai scris o mizerie de articol, incearca sa-l publici in Flux. Ai participat in alegeri si din cauza ta si MAE aliantei nu-i ajung 2 mandate (parerea mea). Pe tine nu te deranjeaza minciuna comunista si manipularile lor din aceasta campanie, pe tine te deranjeaza PLDM si PL. Sa presupunem ca s-au cumparat voturi cu pomeni electorale, eu zic ca e foarte bine, ca de altfel ajungeau la comunisti. Oricum ne insulti inteligenta cu asemenea articole, mai bine taceai.

 21. Mihai,rusine tie sa-ti fie,ca nu ai votat Unirea.Ati votat un alt comunism.

 22. pavlicenco ai afighit? jos cenzura baba iaga!!!!! nu sterge si muta mesajele dupa cum ti se scoala dimineata…….JOS CENZURA….inca mai vrea sa fie deputat…..ce scirba

 23. Nu pot intelege un lucru, de ce nu a-ti acumulat voturi ca sa intrati in Parlament daca toti sunt asa de rai, iar Dvs si partidul Dvs sunt asa de buni si drepti?! Nu vi se pare ca mesajul Dvs este „toti sunt rai, numai noi suntem buni”? Dar acest lucru este deja demonstrat ca are un sens contrar …

 24. iulianna,
  mesajul PNL este”Unire cu Romania”.Tu nu ai votat-o.Acum,ce pretentii poti sa ai?Da,PLDM a stat toata campania electorala pe coada PNL,sa-i incurce in orisice.De ce?De ce PLDM-ului i se poate orice?De ce nu atrage oamenii indecisi,dar ii streseaza pe astea de la PNL?Le suna pe acasa,mintindu-i ca Filat este la receptor si doreste sa vorbeasca cu ei,le scrie unul si acelas text din partea lui Filat la toti membrii PNL,stiind ca ei fac parte deja dentr-un partid?
  Tu nici nu vei intelege niciodata de ce tu insusi, nu ai votat unirea,ca nu esti capabila sa o faci.Ai venit aici pe blog, sa o intrebi pe D. Pavlicenco.Zombat-o.

 25. „…Dvs si partidul Dvs sunt asa de buni si drepti?!”–ati mutilat creerul oamenilor cu prostiile voastre si cu obrazniciile care uneori, le depasesc pe ale comunistilor.Si acum vrei ca aceasta lume prostita cu orez si sapun,sa-l voteze pe cel drept si bun?Ai o gindire sucita completamente.

 26. Pt iulianna si cei mai grei de cap

  In articolul pe care l-ati comentat am scris clar d ece PNL nu a trecut. Dar va trece pe viitor.

 27. Stimata doamna, imi cer scuze ca am scris CEAFA cu „I”, sciu in graba si uneori imi scapa chite o greseala, dar daca sunteti atit de critica si exigenta CIAO se scrie cu I si nu E….Daca nu cunoasteti alta limba…nu o schimonositi, scieti in limba materna…Cel putin nu am bog si nu pretind la deputatie…stau unde mi-e locul.Dar mesajul pe care-l purtati in campanie …se vede dupa chite procente a-ti acumulat.Unmesaj absurd, care nu v-a avea soarta de izbinda niciodata. saFim realisti

 28. Doamna Pavlicenco dumneata esti de o 1000 de ori mai periculoasa ca comunistii.Cu cemarile D-stre aberante de unire cu Romania ati rupt de la Alianta 30% din alegatori, in deosebi rusi, ucraineni si moldoveni care lucreaza in Rusia. D-ta, cu asa lozinci premature ii vei aduce degraba din nou pe comunisti la putere. PNL nici cind nu v-a trece pragul electoral atita timp cot vei fi D-a la conducere. Nu te-ai intrebat, de ce in Romania PNL acumuleaza la votare 25%, deoarece in frunte sunt oameni destepti, nu demagogi ca D-ta. Mi-e mila de D-ta.

 29. La Chișinău a început goana după “voturile de aur”

  http://www.acum.tv/articol/21293

 30. Doamnă Vitalia Pavlicenco, ca cineva care nu are nici cea mai vagă urmă de parti-pris în politica din Republica Moldova, vă întreb, de ce ar exista o conspirația, a oricui e la putere în această țară, ca să țină departe de putere un partid de buzunar cum este PNL? De ce nu priviți înainte, abandonați viața politică și să vă dedicați timpul a part entiere publicisticii. Sunt sigur că ați avea mult mai mult succes decât lider al unui partid liliputan care nu are nicio rațiune de a exista pe scena politică din această țară. Vă rog nu luați personal această remarcă. Sunt un observator imparțial al vieții politice din Republica Moldova de multă vreme și cred că ați făcut o obsesie peste care ar trebui să treceți cât mai repede.

 31. Pt Petru Clej

  Pt ca inca va respect, nu am sa va raspund. Credeam ca ati depasit faza de a pune intrebari pe care le pun cei neinitiati in politica.

  Ar fi doar sa va sugerez sa mai cititi ce spun altii, parca mai simpli, fara nume cunoscute, dar cu mult bun simt si sinceritate romaneasca pe acest blog…

 32. Doamnă Pavlicenco, eu repet întrebarea: chiar credeți că există o sinistră conspirație împotriva partidului de buzunar pe care-l conduceți? Ce are de a face sinceritatea „românească” (există sinceritate „rusească” sau „găgăuză”?) cu ce vă întreb eu? Cunoașteți proverbul, a propos, românesc: când doi oameni îți spun că ești beat, te duci și te culci? V-ați pus vreun moment întrebarea dacă nu cumva sunteți într-o fundătură politică? Și în loc să-i acuzați pe alții că falsifică alegerile când obțineți 0,65% din voturi ar trebui să realizați că partidului de microbuz PNL i s-a încheiat cariera politică? Neinițiat în politică nu sunt, doamnă Pavlicenco, tocmai de aceea vă pun întrebări, pentru că nu vă dați seama de ridicolul în care vă zbateți. Așa cum mi-am imaginat, nu sunteți capabilă decât să luați aceste întrebări ca un afront personal, iar asta e proba că nu sunteți politician veritabil.

 33. Pt Petru Clej

  Nu prea am eu timp acum sa va raspund, mai ales ca sinteti impertinent. La un asemenea ton, intr-adevar, nu meritati raspuns. Ceea ce nu inseamna ca nu ar trebui sa va idolatrizati persoanele pe care simt ca le idolatrizati.

  Cred ca exista o cirdasie a unor politicieni si partide contra PNL si contra mea. Nu ca as fi ticnita la cap, e vorba de o invidie pt ca nu sint verticali si nu au contraargumente cind discuta cu mine. De aceea si fac ce fac.

  Nu avem nevoie sa fim partid la guvernare, nu va inteleg afirmatia.

  PNL nu e partid de buzunar.

  Nu abandonez, deocamdata viața politică, pentru ca avem o echipa ce a reusit acum sa iasa din anonimat si sa promoveze o idee si un Mesaj. Nu cumva astea va supara, ca sa nu spun mai mult?

  Nu am nevoie sa imi dati sfaturi carei activitati sa ma dedic. Dar publicisticii chiar nu vreau sa ma dedic. Scriu altii mai bine decit mine.

  PNL nu e partid liliputan. PNL va exista in RM si va supravietui PL si PLDM.

  Nu iau nimic personal, am vazut comentarii si mai obraznice si am rezistat, raspunzind cu mai multa decenta decit au fost puse intrebarile.

  Nu sunteti un observator imparțial al vieții politice din Republica Moldova.

  Nu am nici o obsesie, decit preocuparea sa plec onorabil din functia de presedinte al PNL, sa imi duc echipa pina la locale si sa nu ma compromit in perioada cit mai sint la conducerea PNL.

  Stiu bine de ce am scris „sinceritate românească”. Exista si alte sinceritati, mai exact „nesinceritati”. Cunosc proverbul, dar nu e cazul PNL sau al meu.

  Nu PNL e intr-o fundătură politică, ci Republica Moldova, cu idolii mariei voastre.

  Da, au falsificat alegerile, au imbatat oamenii. Ne-au furat si pe noi. Vom avea si date exacte in curind. Dar tocmai „pentru ca (virgula va lipseste) când am obținut 0,65% din voturi, conform rezultatelor trucate, nu am contestat la CEC sau la CC.

  PNL nu e partid de microbuz si nu si-a încheiat cariera politică. Simbata avem consiliul politic. Avem structuri in toate raioanele. Avem sedii in toate raioanele si vom munci pt locale.

  Sinteti initiat, dar neobiectiv, in politica. Unele manifestari si aprecieri, insa, va arata ca neinitiat sau ca rauintentionat. Vreti – acceptati, nu vreti – nu acceptati.

  Nu ne zbatem in nici un ridicol. Ne promovam pozitia, care va fi tot mai sprijinita, insa societatea, in special presa, e monopolizata de partide zise democratice care se mafiotizeaza.

  Acum va spun la sigur ca nu va mai respect din cauza tonului emanat de postarile la care aici raspund. Nu creadeam ca ati cazut la un asemenea nivel de gindire si manifestare.

  Lasati-ma in pace, mai ales ca nu sunt „un politician veritabil”. Perfectati-i pe cei perfectibili, eu sunt deja un „om pierdut”.

  V-am satisfacut orgoliul ori a mai ramas o bucata in asteptare?

 34. Eu înţeleg că de dragul ideii unirii pot fi spuse multe lucruri, dar nu trebuie să vă dedaţi la tâmpenii. Să nu uitaţi că comparativ cu Vlad Filat şi AIE poate fi ceva mult mai grav şi mai bestial în ţara asta. Eu nu cred în aberaţiile d-ei Pavlicenco, deoarece nu au nici sens nici logică. Lăsaţi lumea să se limpezească la cap D-nă Pavlicenco, limpeziţi-vă şi dvs., în primul rând. Chiar nu vedeţi că aţi devenit deja intolerabilă? Dacă nu poţi face ceva mai bine, nu dăuna !!!

 35. Pentru Victor,stejar.com

  „Cu cemarile D-stre aberante de unire cu Romania”–-PNL a scos la alegeri un % mare de alegator,acesta este meritul PNL,caci alegerile au fost validate,altfel,urmau sa aiba soarta referendumului din septembre.
  Acum, poti sa faci grimase,d.Victor.

 36. Moartea mafiei

  de C. Tanase
  O veste senzaţională! Dar mai întâi o chestiune legată de sărbătoarea naţională a românilor.

  Doresc să felicit Publika TV, care, în premieră, a pus în dezbatere o chestiune „delicată” pentru acest spaţiu politic şi geografic – Unirea cu România: pro şi contra. Societatea noastră are nevoie ca de oxigen de şedinţe repetate de dezintoxicare ideologică şi dezinhibare intelectuală, deoarece dacă dorim să ne mişcăm spre Europa trebuie să discutăm public toate problemele, inclusiv cele catalogate ca fiind „sensibile” şi „delicate”. Emisiunea a fost moderată de Mihaela Gherasim, „asistată” de analistul politic Igor Boţan, şi i-a avut drept invitaţi pe V. Matei, V. Pavlicenco, V. Stepaniuc şi A. Dubrovschi. Îmi face plăcere să remarc profesionalismul analistului politic Igor Boţan, am admirat erudiţia dlui Valeriu Matei, m-a surprins plăcut tactul lui V. Stepaniuc şi aproape inexistenţa lui A. Dubrovschi. Mi-a lăsat însă un gust amar agresivitatea dnei Pavlicenco. Agresivitatea şi retorica patriotardă gen „Ilie Bratu” dăunează cauzei. Felicitări încă o dată pentru inspiraţia de a scoate în dezbaterea publică a acestei probleme. Acum ştirea senzaţională promisă: în RM a dispărut mafia! De o săptămână nimeni nu mai pomeneşte de ea, nici la televiziune, nici la conferinţe de presă. Înseamnă că a dispărut. Slavă Domnului….

 37. Alex,
  sa inteleg,ca e vorba de Mocanu.

 38. Doamnă Pavlicenco, vă rog mai întâi să vă retrageți acuzația că aș fi rău intenționat. Apoi să vă calmați. Vă înțeleg că sunteți dezamăgită ca partidul de buzunar pe care-l conduceți a obținut 0,65% la sută din voturi și să vă comportați ca un politician care-și asumă responsabilitatea pentru un eșec usturător.

  Nu sunt obiectiv? Aveți impresia că vreun interes personal în politica de două parale din Republica Moldova? În loc să ascultați la o voce dezinteresată vă comportați ca orice alt politician de pe această scenă politică submediocră. Iar dacă nu aveți nevoie să fiți la guvernare, de ce mai candidați? Cum vă aplicați în practică programul dacă nu vreți să ajungeți la putere? Cred că dați dovadă de un nivel foarte redus de alfabetizare politică.

 39. Pt Nick

  Nu crede, cine te forteaza sa crezi? Insa o democratie nu inseamna inselaciune si fraudare, doar ca sa nu vina comunistii. Eu am reprodus fapte concrete. Asta va enerveaza. Si stie o lume ca a fost asa. la altceva de la Filat nu te poti astepta. Este o persoana cinica si fara scrupule.

 40. Pt Alex si pentru toti

  LEGAT de Constantin Tanase.

  Pai, ce vreti sa scrie cind l-am scos in vileag pe fiul sau ca nu a propus Ministerul Justitiei in Parlament modificarea legislatiei privind actele de stare civila, ca orice roman din RM sa se poata trece liber ca e roman in acte? Asta l-a deranjat, dar nu o poate spune. De aceea, a atacat „agresivitatea” mea, fiindu-i si lui ciuda ca Unirea o promoveaza Pavlicenco. Pai – sa o promoveze el cu Fiul sau, cu Timpul, cu intreg PLDM-ul, pe care ba il iubeste, ba nu, in functie de… Asta e.

 41. Doamnă Pavlicenco, dacă Alexandru Tănase este „Fiul” și bănuiesc că Constantin Tănase este „Tatăl”, atunci cine este Sfântul Duh? Sunteți plină de resentiment și comportamentul dumneavoastră îmi amintiește de fabula cu vulpea și strugurii.

 42. Pt Petru Clej

  Ca intotdeauna, sint foarte calma. Cred ca asta va scoate din sarite si deveniti tot mai rautacios. Si, cred, in continuare, ca sinteti rau intentionat. Nu sunt deloc dezamagita de alegeri pt PNL si, repet, PNL, nu e un partid de buzunar.

  Aceste 0,65% pt PNL sunt un mai mare rezultat, decit 32 mandate pt Filat.

  Este dreptul echipei noastre sa isi asume succesul sau esecul – fiecare priveste cum vrea. Echipa noastra priveste ca un succes.

  Am impresia ca sunteti neobiectiv si tendentios privind Republica Moldova, de aceea, nu va consider „voce dezinteresata”.

  Insist, lasati-ma in pace, mai ales ca sunt o „submediocritate”, probabil perfecta, nu? Am avea nevoie sa fim la guvernare, ca sa promovam valorile pe care le impartasim, dar imi dau seama tot mai mult ca nu in asemenea conjunctura nefavorabila cu falsi romani, gen Sandu Tanase, Vlad Filat, Mihai Ghimpu si altii.

  Lasati-ma in pace cu „nivelul foarte redus de alfabetizare politică”. Altceva va supara – ca mesajul nostru e bun, dar e la PNL. Dar trebuie sa va recunoasteti in forul interior ca v-ati dori sa fie acest mesaj la alt partid. dar nu este si va varsati ciuda si invidia pe mine. Daca aveti, in general, vreun interes pt romanism si soarta basarabenilor, fapt de care eu ma indoiesc foarte mult.

 43. Doamnă Pavlicenco, mă supără doar faptul că sunteți complet ruptă de realitate, când scrieți „Aceste 0,65% pt PNL sunt un mai mare rezultat, decit 32 mandate pt Filat.”.

  Dumneavoastră sfidați verdictul electoratului din Republica Moldova, care arată că PNL este un partid de buzunar. Ciudă? Știți care e problema dumneavoastră, doamnă Pavlicenco? Că vă luați prea tare în serios ca UNIC apostol al românismului sau unionismului în Republica Moldova. Ați luat o palmă usturătoare din partea electoratului (până și un Anatol Petrencu are mai multe voturi decât dumneavoastră) și vă este greu să acceptați acest verdict.

  Continuați în continuare să mă calomniați (în buna tradiție bolșevică în care ați fost educată) și să spuneți că sunt rău intenționat. Care sunt argumentele dumneavoastră? Care sunt „relele” mele intenții față de acest șoricel poreclit PNL și lidera sa care îmi provoacă amuzament prin tentativele sale disperate de a se face cunoscut printre elefanții politicii moldovenești?

  De ce insultați electoratul Republicii Moldova care v-a respins?

 44. Pt Petru Clej

  Incerc sa mai explic o data, pt tipi mai incapatinati.

  Nu sunt ruptă de realitate. Curajul nostru de a promova Unirea este mai important decit frica de acest mesaj a lui Filat, care a luat 32 mandate. Sa conduca sanatos.

  Nu sfidez electoratul, dar am dreptul la opinie, sa spun ca aceste 32 de mandate sint luate, in mare parte, prin frauda.

  Nu am nici o problema. Dumneata ai. Nu ma consider „apostol al românismului sau unionismului în Republica Moldova”. Este loc pt toti. Dar vad ca nu se grabesc sa o faca. De ce oare?

  Nu este deloc „o palmă usturătoare din partea electoratului”. Avem foarte multi simpatizanti, dar au dat un vot util. Plus fraudarea, care a fost si impotriva PNL. Dar aveti dreptul sa credeti ce vreti.

  MAE a avut o groaza de bani. Vedeti si cit au cheltuit. Cumparau la Rezina voturile cu bani si votca.

  Nu calomniez. Va spun ca sunt rău intenționat. Asta nu e calomnie. Dimpotriva, dumneata calomniezi si chiar nu inteleg de se servesti atit de asiduuu idolii? Nu au ei nevoie de asta.

  „Relele” intenții ale dumitale fata de „acest șoricel, poreclit PNL și lidera sa care va provoacă amuzament prin tentativele sale disperate de a se face cunoscuta printre elefanții politicii moldovenești” sint chiar aceasta fraza, plus tonul tuturor postarilor.

  Repet: sunteti un frustrat, va considerati mare si, probabil, cineva v-a suparat, dar nu aveti curajul sa atacati pe cel ce v-a suparat. Pt mine, cu atita agresivitate si rautate, pur si simplu nu existati.

  Mai aveti intrebari? Ca eu raspunsuri am.

 45. Doamnă Pavlicenco, faptele sunt clare: ați obținut 0,65% din voturi, ceea ce într-o democrație înseamnă că partidul care obține un astfel de scor e un partid de buzunar. Dar dumneavoastră aveți probleme serioase în accepta verdictul democratic al electoratului din Republica Moldova.

  Repet întrebarea: care sunt relele mele intenții? Nu ați aflat că într-o democrație a acuza pe cineva de rele intenții și a nu oferi probe înseamnă calomnie? Eu încerc să vă trezesc la realitate, pentru că dumneavoastră trăiți într-o lume paralelă, în care toți se înșeală și dumneavoastră, care reprezentați sub 1% din electorat, aveți dreptate. Păi ce diferență e între dumneavoastră și bolșevici care aveau aceeași atitudine când venea vorba de alegeri.

  Nu e nici agresivitate, nici răutate – eu privesc detașat – n-am nici cel mai vag interes în Republica Moldova (această țară de buzunar, pe care dumneavoastră o considerați un fel de buric al pământului), iar dumneavoastră sunteți sunteți o microbistă politică. Vi s-a pus ceața pe ochi și eu încerc să vă salvez de dumneavoastră înșivă.

  Cunoașteți vorba franțuzească „le ridicule qui tue”? Ei bine, sunteți în pericol de fi ucisă de propriul ridicol, doamnă Pavlicenco. Dar vorba englezească „stop digging when you are in hole”? Ei bine, opriți-vă din săpat, dacă vreți să vă mai păstrați o minimă credibilitate.

 46. Pt Petru Clej

  Vad ca, putin cite putin, incepeti a discuta mai civilizat. Macar atit.

  In R.Moldova, cu mesaj unionist, intr-un stat cu lipsa de democratie adevarat, cu frica de Sperietoarea Unirii, promovata de bolsevici si comunisti, chiar si de idolii liberal-democrati ai dumitale, 0,65% din voturi nu înseamnă partid de buzunar. Insa dumneata crede ce vrei. Personal, dar nici colegii, nu avem nici o problema. Electoratul nostru are o problema mare – insaracit cu buna stiinta, e cumparat cu 50 de lei si un pahar de votca. Lumea e adusa la degradare, de accea cistiga cine are mai multi bani murdari. Noi nu avem asemenea bani.

  Raspund la intrebarea privind „relele intenții”. Cititi inca o data mesajele si incercati sa va plasati in locul celui ofensat. Atita timp cit capacitatea de empatie va lipseste, degeaba discutam.

  Eu nu dorm si nu trebuie sa ma treziti. Mai ales ca nu inteleg ce ciuda, ura, dispret si alte sentimente urite, caracteristice, mai ales, pt neromani, v-au cuprins? Va impiedicam cu ceva? Va fac ceva personal sau segmentului care va sta in spate?

  Inca o data: lasati-ma cu „lumea mea paralela”, noi, eu ne simtim foarte bine si, atita timp cit nu daunam, nu vad ce aveti cu noi?

  Raspunsul il am eu. Simtiti pericolul si puterea mesajului, dar vi-i ciuda ca il promovam noi. Nu am ce va face aici.

  Bolsevicii au avut puterea, noi nu o avem nu luam decizii cu impact social. Asta e diferenta de bolsevici. Vad ca va considerati foarte destept, dar puneti intrebari de risul curcilor.

  Nu priviti detașat. Nu am nevoie sa ma salvati, sint mai romanca si mai intreaga la cap decit multi, chiar si decit dumneata.

  Ridicolul e in clasa noastra politica, mai putin in PNL. Ne intilnim la viitoarele alegeri anticipate. Cu atita credibilitate cit avem. Sa va fie rusine ca va legati de capul unui partid care nu are nevoie de sfaturi ale antiromanilor camuflati. Ca asa va consider.

 47. Doamna Pavlicenco, you lost the plot, cum zice englezul. Nefiind capabila sa raspundeti intrebarilor simple pe care vi le pun, ati trecut la insulte.

  V-am mai spus ca personal mi-e absolut indiferent cine e la putere sau in opozitie in tara de buzunar numita Republica Moldova. Eu observ complet detasat ce se intampla in aceasta tara cu un nivel politic catastrofal.

  Dumneavoastra sunteti o persoana extrem de inimoasa si nu pun o clipa la indoiala bunele dumneavoastra intentii si nationalismul dumneavoastra romanesc. Ceea ce pun la indoiala este realismul dumneavoastra politic si incapacitatea de a intelege ca sunteti intr-o fundatura politica.

  N-am niciun fel de ciuda, ma amuza agitatia sdumneavoastra inutila. Sunteti „in denial” cum zice englezul, in loc sa trageti concluzia corecta din scorul lamentabil obtinut de PNL duminica, dati vina pe toti cei din jur. V-ati pus intrebarea daca nu cumva dumneavoastra sunteti incompetenta ca lider politic? Si daca spun asta nu o spun ca sa va insult, ci incerc sa va aduuc la realitate, pentru ca la ora actuala sunteti extrem de departe de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *