Diversiunea Filat sau Alegerile, ca tirg al pomenilor

Am pregatit si pus pe blog acest articol cu o ora inainte de anuntarea rezultatelor alegrilor, insa nu a putut sa apara din anumite motive invocate de www.unimedia.md. Am schimbat data articolului, pentru a-l mentine in atentia vizitatorilor.

Aceste alegeri au fost fraudate. Imi amintesc de perioada cind zisa actuala Putere, fosta Opozitie necomunista, spunea despre alegerile parlamentare dinainte de 5 aprilie ca sint din capul locului fraudate. Pentru ca ceea ce au facut comunistii – cu impartirea bugetului, cu pomenile continue si alte diferite hotariri de Guvern – indicau un vot cumparat inainte de scrutin. Ma intreb – dezmatul si diversiunea lui Filat in aceasta campanie – nu a repetat acelasi lucru? Nu vorbesc de comportamentul diversionist la adresa componentelor Aliantei, cu toate compensatiile sale si Tratatul privind regimul de frontiera, libertatea circulatiei care nu e pe nici o hirtie si in nici o promisiune din partea UE, doar in capetele fierbinti ale cosmopolitilor de la Chisinau. Nu, vorbim de orezul, sapunul, lanternele, halatele, camasile si alte bunuri, ba si patrunjelul democrat interzis, spre deosebire de celelalte bunuri enumerate, care au fost distribuite fara nici o jena oamenilor, in centre raionale, pentru ca nimeni nu mai opreste din actiunile sale gruparea de presiune, formatiune corupta PLDM.

De ce s-a intimplat asa? De ce i se permit PLDM si insatiosului Filat asemenea incalcari grave ale Codului Electoral? Din vreo trei motive.

Insa, mai intii, vom sublinia univoc: in spatele PL si PLDM sta acelasi Petru Lucinschi. Daca votantii nostri, care se considera “nationali”, opteaza pentru asemenea partide – ca legat de celelalte noua ne e totul limpede – nu vom iesi din “marasmul moldovenesc”, invaluit in manipularea eurointegrarii… Sa va fie clar. Partidele parlamentare de la Putere se mafiotizeaza cu pasi rapizi, indiferent de doctrina.

1.Sub lozinca sa nu vina Bau-Baul comunist, haideti sa iertam toate matrapazlicurile PLDM, PL, PD si AMN, pentru ca “ele ar trebui sa reconstituie Alianta si sa scapam de comunisti”.
2.Filat i-a cumparat pe toti. Ma intreb, in acest caz, e Filat sau Plahotniuc “mama relelor”?
3.Filat a transformat alegerile in tirg al pomenilor. Asa ceva nu a fost de cind e Republica Moldova.

Intr-o societate demoralizata, insaracita cu buna stiinta de comunisti, iata ca vine dupa acestia un PLDM, care e un PDAM-2 prin apucaturi, si care a furat scrutinul.

Stie toata lumea comportamentul celei mai mari parti a presei afiliate Puterii. Nu mai spunem de incalcarea Regulamentului privind conceptia de reflectare a campaniei electorale. Insa aceste alegeri au aratat ca nu exista cultura politica, nu pot actorii politici sa discute intre ei cu argumente, se tem de cei incomozi, au afisat o superioritate si o autosuficienta respingatoare. Insa cumpararea pe un cap a oamenilor adusi la starea de fiinta subumana prin saracie, sa ne spuna oamenii ca “astia macar ne-au adus orez si sapun, dar voi – ce ne dati?” – intrebam – care e diferenta de cei care cumparau votul cu 3 litri d eulei, cu piine de 16 kopeici si salam de 2 lei si 20 de bani?

Consider condamnabila pozitia PL, PD si AMN care au vazut ce face Filat si au tacut. Ori au facut si ei altele, dar nu s-au prea vazut?

In continuare, voi reproduce un nomenclator al matrapazlicurilor si faradelegilor din aceasta campanie total incorecta, care pe noi ne-a indignat foarte mult. Le-am prezentat aproape pe toate la Publika, intr-o emisiune.

Referendumului nu a trecut, pentru ca ca nu s-au cumparat voturile. Acum s-au dat multi bani. De exemplu, 50 de lei inainte de vot si 50 de lei – dupa.

Aceasta campanie electorala a fost o campanie de jungla – s-a schimbat doar culoarea din rosu in verde, roz si vinat, dar apucaturile si practicile, tertipurile si falsificarile au ramas comuniste.

Cum spune presa, nu s-au discutat problemele fundamentale intre concurentii electorali. De ce? Pentru ca a fost o cirdasie a partidelor parlamentare, conform careia nici ele intre ele nu au discutat, nici nu au discutat cu partidele extraparlamentare. Presa de culoare verde scrie caracterizeaza ca “mesaje golanesti cel al Unirii si cel contra coruptiei”. Nu e oare un sacrilegiu? Oare “Moldova fara Voronin”, “Moldova fara comunisti”, “Moldova fara saracie” – nu sint mesaje golanesti, nu sint manipulare si minciuna, cind vedem cu totii ca verdele cocheteaza cu rosu si e posibil ca sa si se coalizeze?

Plafonul privind cheltuielile posibile pentru concurentii electorali a fost drastic marit – 21 milioane lei, in locul celor 2-3 milioane. Oamenii sint saraci, iar milioanele curg pe bilborduri de kilometri de lei patrati.

Presiuni asupra candidatilor PNL, o buna parte fiind adusi la situatia sa se retraga de pe liste, depinzind administrativ de decidenti de orice rang din PL si PLDM.

Din partea unor partide corupte din Alianta au fost, la adresa candidatilor nostri maltratari fizice intr-un raion de la sud, omul nu vrea sa iasa public, fiind si invalid din copilarie, temindu-se ca “nu va mai incapea la serviciu si in raion”.

PNL are oameni concediati – practic din cauza sprijinului si aderentei la PNL. De fapt, noi, PNL, pentru ca nu avem umbrela si nici nu ne trebuie, continuam, si dupa guvernarea comunista, sa fim victima Puterii, acum liberal-democrate. Am facut si conferinta de presa, insa persecutarile dupa principiul “nu ti-ai ales bine partidul”.

In raioane partidele corupte din Alianta au privatizat standurile publice pentru publicitare si primariile au pregatit “oferta” de injghebare a unui stand, care, fara manopera, costa 1000 lei. Inmultiti cu numarul de comune si sate si vedeti de citi bani ar avea nevoie un partid. E mai bine, cum a spus si seful CEC, sa s epropuna anularea acestui tip de agitatie, care maninca banii pentru pensii, salarii, asistenta medicala.

PNL nu a putut plasa nici o publicitate, de nici un fel, in Chisinau – nici bilborduri mari pe cladiri concrete, nici pe troleibuze, nici pe masini specializate cu monitoare mari. S-au gasit tot felul de “argumente”, gen ca aparatele iradiaza si diminueaza impotenta masculina. Toate acestea au fost puse la cale de serviciile controlate de PL si PLDM. Chirtoaca a spus clar ca nu permite agitatie mobila cu Mesajul Unirii cu Romania.

PNL a avut atacuri permanente, mai ales din partea tovaruslui comunist Stepaniuk, dar si a unor partide din Alianta. “Mesaj populist”, “mesaj pripit”, “PNL va aduce comunistii la Putere”. Mai spunea Snegur sa ne zica si el cind trebuie sa fie Unirea. Iaca-ta ca a uitat omul sa ne spuna. Voi, vedem, mai asteptati…

In aceasta campanie electorala au participat partide-stampila, cu radacini in partide parlamentare, ca sateliti ai acestora, ca sa ne anihileze pe noi, partidele parlamentare care avem stafuri central si in raioane, care avem activitati cotidiene, care avem atitea luari de atitudine. A fost si ramine o mirsavie a partidelor antiromanesti pe fata si a celor antiromanesti camuflate.

PNL s-a judecat la CEC si cu “postul reintregirii neamului “Vocea Basarabiei”, care ne-a oferit la inceput putin timp, apoi cit a fost legal, dar care, de exemplu, a transmis in direct, bunaoara, intilnirea electorala a lui Filat in Nisporeni. Nu mai spun de oameni adusi la postul de radio in sprijinul PL, pe a carui lista a candidat Valeriu Saharneanu.

PL si PLDM au manipulat din plin cu utilizarea fondurilor europene si de stat pentru imaginea partidelor lor, de parca banii din proiecte nationale sau vesrice sint banii lasati mostenire sau gasiti comoara prin curtile de la Lapusna sau Colonita.

Partide, nu doar parlamentare, au dat si anterior, pentru intilniri, dar si in ziua alegerilor, ba cite 50 de lei sa vina boschetarii la adunari, ba sa voteze, dupa care sa mearga sa mi primeasca 50 de lei, daca voteaza “drept”.

Nu stim, dar am avut noi cazuri cind observatori ce au consimtit sa fie ai nostri, au fost “invitati” sa fie membri ai Comisiilor electorale si, contra a 450 de lei, sa arate cu degetelul neinformatilor unde sa aplice stampila.

Oameni din partea PLDM au ajuns sa raspindeasca minciuna ca, daca nu voteaza lumea Stejarul, va fi razboi.

Ministrul Hotineanu, conform a ceea ce ne-au comunicat oamenii, cel care figureaza printre nedemni de a fi pe lista candidatilor pentru Parlament, a dispus duminica sa iasa la lucru toti medicii, desigur, ca sa influenteze votul.

Nu mai spun de manipularile prin sondaje, cumparate din plin.

Nu putem nega nici lucrurile evidente ale un unei parti a societatii civile, inclusiv “Parlamente curate si murdare”, care nu au pus printre nedemni si unele dintre primele persoane in stat, care au pufusor pe botisor.

Vocea lui Vlad Filat, pina la dezgust, ne-a tot deranjat prin telefon, care a “coborit” pina a-i chema pe toti prin robot la vot.

PLDM va bagat si la magazine, bagind la toti cumparatorii pe git pungi in care se puneau produsele cumparate.

Tot PLDM a trimis scrisori decedatilor, dar si tinerilor, care au mers astazi prima oara la votare, care au implinit 18 ani. De unde a luat PLDM baza de date? Sint implicate oare CEC-ul, Moldtelecomul, mai cine?

Comisia de angajare a cadrelor in politie, a spus joi unor cu text deschis aspirantilor la functii ca ii angajeaza daca il voteaza pe Mihai Ghimpu. Ma mira – Catana nu mai e la PLDM? Se prabuseste in MAI verticala verde? Sau PL si PLDM isi impart sferele de influenta in ministere?

Exit-poll-urile pot fi manipulare. Nu doar pentru ca cel ce dirijeaza e sustinatorul liderului unui partid corupt din AIE, dar si pentru ca oamenii nostri sint fricosi, ei spun deschis numai daca voteaza cu Puterea. A vota pentru PNL trebuie mult curaj, dar el inca e suficient sa o spui deschis. Adica, nu se spune, exit-poll-ul se face “cum trebuie”, dupa care se aduc rezultatele votarii la rezultatele zisului exit-poll.

Si astazi am avut “surprize”. Persoane inscrise pentru votare la doua sau mai multe sectii de votare, persoane decedate, persoane cu viza de resedinta false. Nu am inteles ce se intimpla cu persoanele despre care ii spui clar la sectie ca fiica ta voteaza in Germania, nu aici, de exemplu. Nu se pune o linie in dreptul ei, de ce se inscrie intr-o lista adaugatoare? Ce va fi cu lista aia scrisa aleatoriu de mina? In ultimul moment, cind inchei acest articol, ni s-a telefonat ca la o sectie de votare un grup de membri ai Comisiei au luat un brat de buletine dintr-un safeu si au inceput sa stampileze de zor, fapt vazut si admirat de observatori prin geam. Asta la sfirsitul zilei alegerilor…

Nu stiu care va fi rezultatul alegerilor. Dar am postat acest articol ca sa nu fie influentat de acest rezultat. Acum – spuneti-ne – asa “libertate” noi ne-am dorit? Va iesi ceva cu inlocuirea unei culori prin alta, cind de la comunisti nu am asteptat nimic, iar de la astia, totusi, am asteptat, cite ceva? Pacat ca acestia ii obisnuiesce pe oameni nu cu demnitatea, ci cu asteptarea de pomeni ieftine, care vor insemna inca patru ani de contrabanda de tigari, coruptie, lipsa de justitie si lipsa perspectivei unei vieti demne.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

106 Comments

Add a Comment
 1. Sincer sa fiu halal de asa democrati
  Permanent alegem din din doua rele una mai putin rea, dar uitind de demnitate si verticalitate
  Ceea ce e scris mai sus am vazut cu ochii mei azi citeva momente
  pacat ca se intimpla asa ceva

 2. PL-ist care votez PNL!

  In sectia de votare 05 de la botanica membrii comisiei au fost prinsi de observatori cum stampilau buletinele de vot! Aceasta campanie nu se diferentiaza dupa corectitudine de altele anterioare poate e chiar si mai rau fraudate! In Moldova niciodata nu va fi ordine si corectitudine! Doar Unirea ne va salva!

 3. o sa aveti prezenta mediatica la NIT si omg.md 😉 felicitari! intr-adevar doriti sa fie stabilitatea politica in tara cind sustineti ca alegerile sunt fraudate! rusine!

 4. Uraaaaaaaaaaaaaa! Victoria este a NOASTRA!
  Bravo, frati si surori romani din Basarabia!

  Felicitari tuturor oamenilor de buna credinta!
  Traiasca ROMANIA MARE!

  Doamne iti multumim ca ne-ai adus o victorie
  mai mare decat ne asteptam! Aleluia! AMIN!

 5. Normal ca foarte multi, din inertie si de dorinta de a se tine de ceea ce au acum: posturi, surse de venit, etc, au sa aleaga pe cei cine is la guvernare acum. DAr oricum nu e ceea ce a fost pe timpul comunistilor.
  referitor la pnl, cam asta e locul vostru.

  Apropo, cine e pe poza din pagina principala a blogului dvs?

 6. doamna Pavlicenco si eu sunt unionist, dar am votat cu PLDM, nu fiti frustrata.Unirea nu se face asa cum vreti voi. Iar fara mesajul vostru unionist direct, comunistii luau maxim 20% la aceste alegeri

 7. CATA NESIMTIRE DIN PARTEA DTALE CU ASA ARTICOL ! IN LOC SA TE BUCURI SA pcrm SE PARE CA A IESIT DE PE ARENA , SE VA PUTEA ALEGE PRESEDINTELE SI MOLDOVA VA INCEPE DRUMUL SPRE UE ..te-ai apucat iarasi de zazanie si murdarii, Esti mai rea ca voronin. Cred ca omega si nit vor face mare audienta -vizitatori prorusi cu articolul asta al dtale ! Si eu sunt unionista dar mata racneai de unire , cand stiiai tare bine ca fara rerferendum nu se poate realiza. Daca nu eseai cu lozinci frumoase , dar la moment ,false ,poate ca voronin si clika lua si mai putin.. EU AM VOTAT LA BUCURESTI CU PL !!
  SA-TI FIE RUSINE VP PENTRU ACEST ARTICOL IN ACEASTA ZI MARE !!!

 8. v-am mai scris si vä mai scriu: Moldova nu are cetäteni capabili sä se apere si nici cetäteni capabili s-o conducä, demnitatea nu a fost niciodatä partea tare a moldovenilor, pe dealtä parte ei nu mai vor vorbe, vor un trai decent, vorba lui Creangä „Goliciunea inconjoarä iar foamea dä pe de-adreptul.” Romänia trebue sä depunä si mai multe eforturi…..

 9. Sageata Patrunzatoare

  Numai Romania Mare ne este Salvatea !
  Restul sunt palavre si baliverne.
  Balticii au spus de la bun inceput, ceea ce doreau.
  Si au obtinut totul.

  Da, Unirea se construieste. De aceea trebuie informata populatia despre acest mare eveniment in viitor – prin articole, TV, Radio, intalniri, scoli, studenti, etc.
  De ce nu se face acest lucru ? cati ani ne mai trebuie ca sa „pregatim” populatia ? Inca vreo 20 ? Daca pana acum, timp de 20 de ani se vorbea liber de Unire, acum ea s-ar fi putut realiza.
  Asa, ca voi, cei care sunteti pentru Unire, dar sa tacem acum, caci in viitor ea va veni…. sunt numai niste tertipuri KGB de manipulat populatia. Sarmanul Grigore Vieru vorbea liber in scrierile sale despre Unire… Si a fost omorat de KGB in 2009.
  Si atatia altii, Ion Vatamanu, Lidia Istrati, etc.
  Iar acum numai o doamna,Vitalia, demna si curajoasa, taraie dupa ea o intreaga Moldova- ca sa-i deschida ochii ….
  Concluzia: sa nu ne temem sa vorbim despre Unire mereu si oriunde. Si atunci ea va veni.
  N.B.
  caci Filat nu s-a temut sa mearga la Moscova la 9 Mai la tzarii rusi, dar el se teme sa vorbeasca deschis despre Unire. Chiar daca sunt unii impotriva, trebuie de initiat o DEZBATERE NATIONALA. Ca populatia sa fie informata. Avantaje, avantaje, avantaje si ceva mici dezavantaje pt. venetici.

  Curaj si optimism, Vitalia !
  Cauza lui Iacob Odobescu,
  eroul nostru national de la 1967, continua !
  Caci, atunci, in plin totalitarism imperial, el nu s-a temut
  sa militeze pentru Romania re-Intregita.
  Si a platit cu viata, omorat in Gulagul din Mordovia.
  Iar, noi acum, in „democratia” si „statalitatea noastra”
  suntem „diplomati” si tacem, ca sa nu suparam Ursul Mare si ceilalti prosti, cum zice si alt disident Al. Soltoianu, care a stat si el in Gulag prin anii 60.
  Acesti oameni sunt forta conducatoare a societatii, si nu cei ascunsi prin tufisuri si asteptand „mana” cereasca”.
  Rusine voua, FRICOSILOR

 10. Numai Romania Mare ne este Salvatea !
  Restul sunt palavre si baliverne.
  Balticii au spus de la bun inceput, ceea ce doreau.
  Si au obtinut totul.

  Da, Unirea se construieste. De aceea trebuie informata populatia despre acest mare eveniment in viitor – prin articole, TV, Radio, intalniri, scoli, studenti, etc.
  De ce nu se face acest lucru ? cati ani ne mai trebuie ca sa „pregatim” populatia ? Inca vreo 20 ? Daca pana acum, timp de 20 de ani se vorbea liber de Unire, acum ea s-ar fi putut realiza.
  Asa, ca voi, cei care sunteti pentru Unire, dar sa tacem acum, caci in viitor ea va veni…. sunt numai niste tertipuri KGB de manipulat populatia. Sarmanul Grigore Vieru vorbea liber in scrierile sale despre Unire… Si a fost omorat de KGB in 2009.
  Si atatia altii, Ion Vatamanu, Lidia Istrati, etc.
  Iar acum numai o doamna,Vitalia, demna si curajoasa, taraie dupa ea o intreaga Moldova- ca sa-i deschida ochii ….
  Concluzia: sa nu ne temem sa vorbim despre Unire mereu si oriunde. Si atunci ea va veni.
  N.B.
  caci Filat nu s-a temut sa mearga la Moscova la 9 Mai la tzarii rusi, dar el se teme sa vorbeasca deschis despre Unire. Chiar daca sunt unii impotriva, trebuie de initiat o DEZBATERE NATIONALA. Ca populatia sa fie informata. Avantaje, avantaje, avantaje si ceva mici dezavantaje pt. venetici.

  Curaj si optimism, Vitalia !
  Cauza lui Iacob Odobescu,
  eroul nostru national de la 1967, continua !
  Caci, atunci, in plin totalitarism imperial, el nu s-a temut
  sa militeze pentru Romania re-Intregita.
  Si a platit cu viata, omorat in Gulagul din Mordovia.
  Iar, noi acum, in „democratia” si „statalitatea noastra”
  suntem „diplomati” si tacem, ca sa nu suparam Ursul Mare si ceilalti prosti, cum zice si alt disident Al. Soltoianu, care a stat si el in Gulag prin anii 60.
  Acesti oameni sunt forta conducatoare a societatii, si nu cei ascunsi prin tufisuri si asteptand „mana” cereasca”.
  Rusine voua, FRICOSILOR

 11. Numai Romania Mare ne este Salvatea !
  Restul sunt palavre si baliverne.
  Balticii au spus de la bun inceput, ceea ce doreau.
  Si au obtinut totul.

  Da, Unirea se construieste. De aceea trebuie informata populatia despre acest mare eveniment in viitor – prin articole, TV, Radio, intalniri, scoli, studenti, etc.
  De ce nu se face acest lucru ? cati ani ne mai trebuie ca sa „pregatim” populatia ? Inca vreo 20 ? Daca pana acum, timp de 20 de ani se vorbea liber de Unire, acum ea s-ar fi putut realiza.
  Asa, ca voi, cei care sunteti pentru Unire, dar sa tacem acum, caci in viitor ea va veni…. sunt numai niste tertipuri KGB de manipulat populatia. Sarmanul Grigore Vieru vorbea liber in scrierile sale despre Unire… Si a fost omorat de KGB in 2009.
  Si atatia altii, Ion Vatamanu, Lidia Istrati, etc.
  Iar acum numai o doamna,Vitalia, demna si curajoasa, taraie dupa ea o intreaga Moldova- ca sa-i deschida ochii ….
  Concluzia: sa nu ne temem sa vorbim despre Unire mereu si oriunde. Si atunci ea va veni.
  N.B.
  caci Filat nu s-a temut sa mearga la Moscova la 9 Mai la tzarii rusi, dar el se teme sa vorbeasca deschis despre Unire. Chiar daca sunt unii impotriva, trebuie de initiat o DEZBATERE NATIONALA. Ca populatia sa fie informata. Avantaje, avantaje, avantaje si ceva mici dezavantaje pt. venetici.

  Curaj si optimism, Vitalia !
  Cauza lui Iacob Odobescu,
  eroul nostru national de la 1967, continua !
  Caci, atunci, in plin totalitarism imperial, el nu s-a temut
  sa militeze pentru Romania re-Intregita.
  Si a platit cu viata, omorat in Gulagul din Mordovia.
  Iar, noi acum, in „democratia” si „statalitatea noastra”
  suntem „diplomati” si tacem, ca sa nu suparam Ursul Mare si ceilalti prosti, cum zice si alt disident Al. Soltoianu, care a stat si el in Gulag prin anii 60.
  Acesti oameni sunt forta conducatoare a societatii, si nu cei ascunsi prin tufisuri si asteptand „mana” cereasca”.
  Rusine voua, FRICOSILOR

 12. SUNTETI SUSTINATOAREA COMUNISTILOR!!SE VEDE DUPA DUMNEAVOASTRA..!ATI ATATCAT TOT TIMPUL PL PLDM SI PD..!DAR PCRM NICIODATA .. RUSINE !LOCUL DUMNEAVOASTRA E LA GROAPA DE GUNOI A SOCIETATI

 13. E si normal sa spuneti asta. De ce oare eu nu cred ca ele au fost fraudate?

 14. Dna Vitalia. Va stimam, dar in ultimul timp cam derapati prea brusc in propria invidie pentru alti concurenti electorali. Aveti demnitate cind scorul nu este in favoarea Dvs mai ales ca vectorul spre care ne vom misca se pare a fi european.

 15. Menirea PNL este de ai tine pe cetatenii cu viziuni unioniste gramajoara,adica „na musche”,sa poata fi identificati,supravegheati si de ce nu,neutralizati intr-o oarecare masura,la timpul potrivit.Noi unionistii, nu sintem dusmanii celorlalte partide proromanesti,democratice.Dumneavoastra D.Pavlicenco ati incurcat itele,cu buna sau rea credinta.Eu am avut nenorocul sa ma declar unionist mai multi ani in urma ,ce ma costat cariera profesionala si familia.Dati sa fim destepti si realisti.Unirea o vom infaptui atunci cind vor fi premizele necesare,nu cind o doreste D.Pavlicenco sau altcineva.

 16. Asa alegeti voi viitorul pentru copii vostri??? votind Comunistii si Satelitii lor gen PeLeDeMe, PeDe, Voronin, Lupu, Filat??? In asa caz va spun iou oameni buni ce viitor ati ales voi, copii vostri vor trai in tomberoane si v-or fi pe veci sclavii rusilor! Rusine! Nici un fel de demnitate domnule, cum se poate ca un partid ca PNL care se declara deschis pentru Reunirea cu Patria Mama, Romania sa nu ia nici macar 1%!?!?!?!?

 17. Dna Pavlicenco! Poate ar fi mai bine sa faceti o pauza de citeva zile sa va mai odihniti putin ,si apoi sa analizati care sint cauzele esecului PNL. Nu cred ca e bine sa pui la indoiala optiunea unui popor .

 18. Orice conducător de partid e responsabil de rezultatele luate de partid în alegeri. Așteptările înzecite vorbesc de la sine.

 19. Deci sunt in afara Basarabiei, am votat din Bucureasti pentru schimbari si sustin ideile doamnei Pavlicenco,insa am votat amn pentru ca chiar daca am idei unioniste din tinerete ele vor fi infaptuite si realizate dupa o perioada de guvernare sigur anti-comunista,prin acest articol ati cam intimidat partidele care merg spre aceasta cale, nu chiar cea mai reusita idee.

 20. Pe dna Pavlicenco a muscat-o strechea? Ar fi interesant ca Voronin sa castige alegerile si se poate intampla acest lucru sa vedem ce va spune pe urma acest conducator de partid national liberal

 21. Самое страшное, что может ожидать Молдову, это, если Филат объединится с коммунистами, (от этого наперсточника можно ожидать чего угодно). Вот уж тогда будем вспоминать правление коммунистов, как „светлое прошлое” Молдовы.

 22. Azi se va coace harbuzul. Coacerea se va face, ca şi în 2005, sub, cică, presiunea europenilor. După un an fără comunişti la guvernare, acum încă patru fără sărăcie la guvernare. Bâdla, care s-a vândut pentru un kil de orez de la chinezi, 260 de lei de la stat (etc) se va muta în casele construite pentru sinistraţi, pentru că la acestea se vor aduce şi lemne. Deci, comunismul cu faţă peledemistă a fost construit, în mod democratic, din contul statului şi cu voia poporului. Amin!

 23. Fiecare popor /in cazul nostru- populatie/ isi merita soarta.
  Daca se doresc pasapoarte, etc. fara a vota Re-unirea cu Patria-Mama-Romania, asta inseamna ca situatia e proasta in aceasta provincie uitata si de domnul de SUS.

  Bravo doamnei Vitalia, o intelectuala cu radacini adanci !
  Cauza lui Iacob Odobescu continua !

 24. Daca PNL pune in prim plan optiunea europeana,cu sprijinul Romaniei,bineinteles,de ce nu faceti front comun cu AIE?Care de fapt, are cam aleleasi intentii,fara sa va suparati pe unii din edilii ei /Nimeni nu este perfect in lumea asta zbuciumata,insa scopul conteaza,nu-i asa?

 25. Cocoana, cati arginti i-ti va plati Cioronin pentru munca „asidua” ?

  Poshla nahren iz politiki!

  Vorba dulce a sponsorului Dtale!

  Cocoana, cati arginti i-ti vor da kommunarii pentru munca “asidua”?

  Poshla nahren, Iuda Roscata!
  (vorba dulce a sponsorului tau!)

 26. Sa fim seriosi…
  Daca va abtineati la atacuri din astea impotriva PL si PDLM poate va credeau mai multi unionisti. Asa, multi v-au crezut un fel de ajutor pentru comunisti, adica un partid de buzunar (de sub 1%) care face galagie multa ca sa aiba comunistii sa arate vai, ce pericol al unirii ii paste pe vajnicii moldoveni (mai exact basarabeni, ca in RM se uita constant ca sunt o gramada de moldoveni la vest de Prut).
  Poate au fost niste nereguli la alegeri… Dar asta vor hotara inainte de toti observatorii internationali. Oriunde sunt nereguli – intrebarea este daca acele nereguli sunt suficient de mari sau nesemnificative pentru rezultatul final.

 27. Pt ion1111 si PENTRU TOTI!!!

  Eu am scris acest articol privind Diversiunea Filat cu o ora inainte de anuntarea exit-poll-ului. Insa UNIMEDIA nu a permis sa apara, cu argumentul „ca au trebuit sa tina in viata serverul”. De aceea, unii spun ca a fost o reactie virulenta a mea. Nu este adevarat. Eu am scris nestiind nici un reazultat. Apoi toata ziua ieri si azi mi-a fost blocat blogul, din aceasta cauza nu am putut reactiona, am vorbit tirziu ieri pina la 01.00 despre imposibilitatea de a lucra pe blog si azi dimineata, la fel. Acum, la 10.30, merg la UNIMEDIA sa remediez problema.

 28. Pt ciprian

  Noi credem altfel. Si asa vom face in continuare. Nu avem frica sa spunem ce credem. Este de ajuns sa traim sub frica si avind gura inchisa. Iar lumea sa astepte rezultate de la comunisti, contrabandisti, hoti si oligarhi. Va trece timpul si oamenii totuna se vor convinge de adevarulo nostru. Rezultatul nostru este: am iesit din anonimat. 2. Ne-am spus mesajul. 3. Ne-am consolidat echipele in teritoriu. 4. Aceste echipe au muncit sa scoate romanofobia din sufletele oamenilor.

  Cind veti vedea rezultatele pe raioane, veti intelege bine ce munca a facut PNL cu un mesaj al Unirii care a speriat decenii oamenii.

  Si, la urma urmei, daca am luat putin, pentru ca nu am cumparat voturile cu bani si cu orez si sapun etc., nu veti mai spune ca am dat voturi multe comunistilor. Asa ca e curajul, riscul si munca noastra.

 29. Pt Nicolae

  V-am unit mesajele. Nu va latiti pe blogul meu ca la mama pe cuptor.

  Spre deosebire de Filat, care l-a votat pe Cioronin, eu am dosar contra lui Voronin. Si echipa stie foarte bine cum a contribuit financiar, ca sa participam la alegeri si sintem mindri ca sintem independenti. Nu avem sponsori din afara. Daca aveam, aveam, cel putin, rezultatul MAE, care …. Mai bine tac.

 30. Pt taranca

  Dezbinarea ne-a costat si nne va costa. dar nu e din vina noastra. AIE are lideri infumurati. Filat l-a debarcat pe Urecheanu. Acum il va debarca pe Ghimpu. Inca veti vedea de ce e capabil idolul vostru Filat. Tineti minte ce va spun. Atita timp cit e aceasta aroganta in spate cu Lucinschi prorusul si antiromanul, nu va fi evolutie in Moldova si oamenii saraci vor fi cumparati cu orez si sapun.

 31. Pt SAGETATORUL

  Foarte putina lume, indobitocita de comunisti si manipulata de democrati, nu poate face o alegere libera, constienta, ci doar determinata de pomeni. Insa noi stim ca viitorul este al nostru, nu al manipulatorilor contrabandisti de tigari si traficantilor de medicamente contrafacute.

 32. Pt Alex

  Eu nu prea inteleg ce diferenta este intre comunisti si peledemisti. Toti au procedat antidemocratic. Va place? Foarte bine. Va urez sa fiti fericiti sub guvernarea „Harbuzului”.

 33. Pt Cetatean

  Nu a trecut AMN si asta se stia. Mai bine votati pt PNL, care insemna un vot de demnitate nationala.

 34. Pt browser

  Corect, cu responsabilitatea. Cu doua conditii. 1. Cind alegerile sint desfasurate in conditii democratice. 2. Cind sta un rind la usa cu finante in buzunar sa preia partidul si sa-l dezvolte.

  Or, nu e cazul nostru.

 35. Pt Dortmund

  Explicatia e una. Oamenii au fost indobitociti ca sa voteze pentru 3 kilograme de orez si doua sapunuri fara fringhie. Fringhia va fi data la alegerile viitoare. Este asa cum s-a intimplat cu intreprinderile, aduse la faliment, apoi cumparate cu doi lei.

 36. Pt mihail

  Chiar daca azi voi credeti asa ca dumneata, ca „nu e timpul”, noi credem ca e bine sa nu s euite de asta. Pt ca va veni foarte curind timpul si antiunionistii gen Filat si Ghimpu, nu mai spun de altii, care vor treuca si Puterea, vor deveni ca noi. Astazi ei sint cu Lucinschi porusul in spate, care ii va duce spre umilinta in continuare in fata Rusiei. Nu va grabiti.

 37. Pt Colin

  Pt noi PLDM este un partid cu oameni corupti, aratati si de societatea civila, care a recunoscut ca s-a temut sa ii includa in lista nedemnilor pt Parlament si pe „lideri”. Acestia sint santajabili si nu vor face nimic. Numai nesantajabilii pot fi unionisti in RM.

 38. Dna Vitalia,
  Ati mentionat ca blogul dvs. a fost blocat 2 zile, inainte de alegeri.
  intrebarea este: care KGB activeaza? cel de la Chisinau, de la Moscova, sau ambele impreuna ?
  Si computerul meu facea niste „salturi” stranii in ultimile 2 zile.
  Astia sunt tot acei care l-au omorat pe Iacob Odobescu in 1970 in Gulag, pe Gr. Vieru in Ianuarie 2009 si pe presedintele polonez in 2010. nu se dau in laturi de la nimic,
  asasinand pe cei mai curajosi.
  NKVD=KGB=SIS
  Sambata, in Estonia, ambasada Moldovei a fost tinta unor atacuri cu gloante in masini si ferestre.
  O ghicitoare: oare cine este criminalul ?

 39. Catre toti vizitatorii

  Nu pot de la 28 noiembrie de dimineata sa ma folosesc de blog, decit cu mari intermitente. Am sesizat unimedia.md, dar, deocamdata, ei nu pot remedia starea de lucruri definitiv. Nimeni nu stie ce se intimpla cu adevarat.

  Imi cer scuze pentru ca nu va pot raspunde decit cind reusesc sa intru pe blog. Pina atunci vom discuta asa, eu fiind simplu vizitator, insa nu pot administra si da OK-ul la intrarile celor care acceseaza prima oara blogul.

 40. Doamna Pavlicenko, eu am doar o întrebare „Unde sunt asa zisii români care locuesc în Moldova?” Pentru ca rezultatele alegerilor demonstreaza ca ei sunt pe cale de disparitie de la noi din tara.

 41. Asta se numeste razboi cibernetic
  contra articolului lui Vitalie Ciobanu,
  pe care l-ati republicat pe cealalta pagina.
  KGB face tot posibilul ca sa nu fie citit.
  Caci, acest articol a fost atunci, in 2000
  ca si acum in 2010,
  O BOMBA !
  Daca l-ar fi citit fiecare locuitor din Moldova, cel putin cei care pot citi, la sigur ca circa 55 % ar fi votat Re-Unirea imediata. Sia alti vreo 20 % ar mai fi avut nevoie de-al reciti de vreo 2-3 ori ca sa-l inteleaga si apoi sa voteze si ei pro.
  Iata arma lui Vitali- e si -a-
  ADEVARUL GOL-GOLUTZ DE LA NOI !

  ATENTIE LA ASASINII KGB !

  N.B.
  Nimic nu e nou sub soare,
  KGB a mai executat un razboi cibernetic impotriva unei tari,
  Estonia, acum vreo 3 ani. Si cu Gruzia la fel.

 42. Pt toti

  In zilele acestea, ieri si azi imi este blocat blogul, http://www.unimedia invoca diferite motive, pe care, poate, eu inca nu le inteleg. Se mai spune ca exista o eroare, dar nu se stie natura ei. Acum se incearca remedierea, inteleg – pe o alta cale. Astept sa fie rezolvata problema definitiv si imi cer scuze ca nu v-am raspuns la timp.

 43. Sa nu disperam, ci sa lucram in continuare in ideea Unirii cu Tara. Sa fim cu totii perseverenti si vigilenti!

 44. Ciar si un rezultat nesemnificativ , cum a obtinut PNL-ul, este totus un rezultat. Se cere cum spune D-l Vizireanu „sa nu disperam , ci sa lucram in continuare in ideia unirii cu Tara.”Vorbeam eri cu un prieten , care imi spunea despre unire cu UE, ca ar fi o buna solutie de a ridica nivelul de trai al cetatenilor din RM, dar cind i-am spus ca e necesar de unit cu Romania , mi-a reprosat ca nu-s patriot.Astfel e si pozitia majoritatii populatiei din toata republica. Vor in UE si nu vor in Romania.Consider ca este un rezultat al propagandei ruse duse in Moldova timp de mai multe decenii, fiind folosite toate mijloacele de educatie si toate metodele de suprimare a trezirii constiintei nationale.D-na Pavlicenco, va felicit totus cu rezultatul obtinut de partidele aliantei, intr-o buna zi vor fi toti de aceias parere de unire cu Tara. Sa vedeti ca D-l Ghimpu o sa vina la D-stra si o sa ceara colaborare .Daca mai urmeaza un scrutin de votare lumea se va deslusi mai evidentiat ca mofturile politice a conducatorilor e dictata de interes personal al oligarhiei de virf a fiecarui partid.Ingineria politica ce va derula va aduce numai noi situatii de confruntare intre virfurile puterii dupa sfera de influenta si beneficiu material corupt. Regretabil este faptul ca la 1 decembrie ideia unirii va fi compromisa de prezenta asa zisilor legionari din Romania , care sint sigur este o provocare a serviciilor secrete rusesti pentru a stirni ura fata de romini si evidentierea patriotizmului primitiv moldav , care are expresii in lipsa de cultura elementara a maselor educate in anii de comunism „democratic”.Ne ramine sa ne rugam pentru trezirea constiintei nationale si sa lamurim mai detaliat ce ne va aduce unirea.Se aspira la mai bine , dar mai eri la biserica un cetatean romin din SUA mi-a spus ca si acolo sint toti hoti. Poate si deatita la noi lumea nu vrea unirea,”lasa sa ne fure ai nostri , numai sa nu ne fure altii”? Haz de necaz!

 45. D-na Pavlicenco de ce nu a mai venit Crin Antonescu sa va sustina?
  De ce Cristian Busoi (europarlamentar PNL din RO) a sprijinit AIE?
  De ce nimeni din RO nu v-a sustinut (exceptand pe dl care a participat la conferinta domnoei voastre)?
  Nu credeti ca aceste lucruri denota lipsa de incredere a RO in persoana Excelentei Voastre?

 46. Pentru ion1111 spune:
  29 November 2010, la 02:02

  Dna Pavlicenco! Poate ar fi mai bine sa faceti o pauza de citeva zile sa va mai odihniti putin ,si apoi sa analizati care sint cauzele esecului PNL. Nu cred ca e bine sa pui la indoiala optiunea unui popor .

  PNL nu a suferit nici un esec,el abea se ridica.PNL a iesit cu logoul Unire cu Romania,lucru interzis de mult timp ,chiar sa se si vorbeasca nu tocmai sa mai si faca.Esecul sunteti voi insiva,fiindca nu ati votat de fapt schimbarea,dar ati votat frica,sa nu revina comunistii.Dar comunistii s-au prezentat in grupuri bine organizate si uniti,care au votat impotriva unirii,impotriva unui viitor mai bun.

  Voi,care ati lasat de fapt tot greul acestei uniri pe umerii PNL,care isi fac nenumarate cucuie din cauza cuvintului unire,acum mai aveti glas sa mai si criticati.Dati dovada de o nesimtire totala,asta de fapt o spun si sondajele,ca electoratul nu este sincer.La rindul sau, acest electorat isi doreste politicieni sinceri si transparenti.
  PNL a fost foarte sincer si direct in mesajul sau,fara ocolisuri,fara trisari-anume aceasta sinceritate n-a placut electoratului,fapt ce denota ca electoratyul, fiind mintit intotdeauna,atit de mult s-a obisnuit cu minciuna si inselaciunea,ca a ajuns sa nu mai deosebeasca minciuna de adevar,falsul de nefals,demnitatea de lingusire.

 47. PNL trebuie sa-si mentina logoul Unire cu Romania, pina vor incepe toti sa sa strige intr-un glas „Unire”,sa-i piara comunistului pofta,sa mai voteze comunism moldovenesc.

 48. Voronin citeste replika in satul Pirlita,promite satenilor tractoare si ca o sa repare drumurile,iar la votare cite 50 lei si 50grame de tuika daca il voteaza pe dinsul…un batrinel se zimbeste si il intreaba: -dl.Voronin, netale esti pe la Chisinau, zi-mi, te rog, sunt curve acolo?Voronin zice ca da, sunt…
  -netale, te duci pe la dinsele?
  -da, ma duc…
  -cit costa ora?
  -vreo 200$…
  Batrinul ride si zice satenilor (oameni buni el pe curve da 200$ pe ora,da noua 50 lei pe 4 ani))))))))

 49. Democratii de astazi dau cadouri:orez,sapun.Lumea le cere si funia.

 50. Pt e.a.

  1. Nu stiu de ce nu a mai venit Crin Antonescu sa ne sustina. Si nu cred ca e o problema. A fost Saakasvili – ei si? A luat prea multe voturi dupa asta? Au fost preamulte probleme, cred, in Romania, dar nici cei care au promis sa organizeze vizita nu si-au onorat promisiunea cu sustinerea cheltuielilor. E simplu si,d e fapt, nu cred ca avem nevoie de proptele mai mari decit o scrisoare de sprijin.

  2.”De ce Cristian Busoi (europarlamentar PNL din RO) a sprijinit AIE?” Mi s-a spus ca e pt ca are niste probleme in PNL din Romania. dar nu stiu daca e asa sau nu. Problema e ca am si discutat cu Busoi, a spus ca l-a invitat AMN-ul, care, insa, nu si-au trimis ministrii sa participe la conferinta de presa comuna cu Busoi.

  3. „De ce nimeni din RO nu v-a sustinut (exceptind pe dl care a participat la conferinta domniei voastre)? Ba am fost sprijiniti de Crin Antonescu prin scrisoare, de radu Sirbu, presedintele PNTCD, care a fost in vizita si am avut o emisiune comuna la Accent TV. Dar, repet, nu avem nevoie de proptele, sprijinul exprimat e suficient.

  Nu cred ca e vorba de lipsa de incredere a RO in persoana mea. Eu am Ordinul national al Romaniei „Pentru merit” in grad de Comandor, pt mine, de fapt, Romania nu inseamna Basescu sau actuala clasa politica, divizata la maximum in Romania. O sa vina si timpul PNL, noi am participat acum prima oara in alegeri ca entitate separata si am luat rezultatele care sint, cu un mesaj politic si electoral riscant, dar curajos si de viitor. Viitorul nostru se va materializa si in voturi. Ne pregatim de locale. Simbata avem DPN si invitam pe cine doreste pe Calea Iesilor nr.6, etaj 4, ora 10.00.

  Este altceva ca au fost falsificate alegerile. Si impotriva noastra. Un caz semnalat noua sint sacii in care s-au pus buletinele de vot dupa ce s-au umplut urnele si au fost desigilate, dupa care acesti saci au fost dusi in unele sectii de votare, in birourile presedintilor de comisii. Au fost o sumedenie de alte falsificari. PLDM nu a costigat cinstit si actualele partide necomuniste din legislativ se mafiotizeaza, asta trebuie sa va intereseze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *