Problema maidanezilor nu se rezolva, deoarece Chirtoaca mentine vechituri in functii

Moto: PRESA AFILIATA PUTERII, CARE NU OGLINDESTE
OMORIREA ILEGALA A MAIDANEZILOR, ESTE COMPLICE LA ACEASTA CRIMA.

Ciine otravit-2Ciine otravit-1

ACESTE POZE SINT FATA „GESTIONARII EUROPENE” a problemei maidanezilor de catre primarul Chisinaului.

Ascultam cu mult interes cum lupta Ghimpu si Chirtoaca impotriva comisarului nou al Chisinaului. Este o noua actiune de populism si demagogie. Da, cei care au servit bine-mersi comunistii nu ar trebui promovati cu atita usurinta in functii in regimul postcomunist. Mai ales daca au favorizat sau au tacut cind erau maltratati oamenii. Insa acest principiu trebuie promovat pretutindeni, nu doar cind Chirtoaca isi aminteste ca e “mare anticomunist”. Si PLDM, si PD, dar si PL, in aceeasi masura si din 2007, promoveaza sau mentin, fara discernamint, vechile cadre comuniste.

Astazi am avut o conferinta de presa legata de lipsa de evolutii pozitive in problema maidanezilor. Este o gramada de lucruri de spus. Noi, cei care optam pentru metode umane – Valentina Dudnic, presedinta ALGA, Sabina Birsan, care a facut, ajutata si de mine, cele doua legi privind animalele, ce zac in Parlament neadoptate in a doua lectura, avocatul Ion Dron, care a elaborat un proiect de protocol Primarie-ALGA, Elena Varta, care a filmat atrocitatile permise de Chirtoaca la Necropola, noi, care am facut un plan din 57 puncte pentru a incepe rezolvarea problemei maidanezilor, sintem uluiti de inactivitatea Primariei, chiar daca viceprimarul Vlad Cotet se zbate sa inceapa ceva.med-preventiva

TOTUL se poate rezolva. Astazi, prin bunavointa consilierilor din Comisia locativ-comunala, prin interesul si sprijinul lui Oleg Cernei, Mihai Severovan, al altor consilieri, am discutat la Primarie amanuntit toate aspectele legate de problema maidanezilor. Sint aici si interese mari, de coruptie, si incompetenta, dar cel mai mult e criza de idei, de vointa profesionala, administrativa, legislativa, intelectuala, lipsa de caracter. Primarul nu corespondeaza cu reprezentantii comunitatii internationale, ce ramin consternati de asemenea comportament. Ei ar ajuta, dar nimic nu se misca aici. Vin si sa sterilizeze, doar cu efortul lor, dar nu au cu cine dialoga, nu vad ca pot avea incredere in asemenea autoritati municipale. Pepiniera din spatele talciocului si gradina zoologica pot incepe sterilizarea, insa nu se semneaza cu ei contracte.

Dar cel mai mult ce ne-a socat astazi a fost comportamentul Centrului de medicina preventiva. O persoana care isi zice medic, dar care stie doar sintagma “a ucide animalele”, pentru ca nici cuvintul eutanasiere nu-l poate pronunta (toti au ris cu plins, el spunind, cu greu, autanasiere sau si mai rau…) E vorba de un oarecare Cibotaru, in timp ce ieri Pinzaru, seful, nu s-a aratat mai breaz. Esenta comportamentului zisului centru e ca a facut o conferinta cu pretinsi oameni de stiinta, unde nu au primit-o pe dna Dudnic de la ALGA si unde au adoptat o atitudine consternanta in problema maidanezilor. Dar pentru a nu ne repeta, plasam comunicatul de presa al Centrului, ce poate avea rubrica “Cititi si va cruciti”. Asta in timp ce se vinde otrava neautorizata in oras, cind otrava la piata sta linga pastele fainoase, oamenii cumparind sa se salveze de ciini, pentru ca problema nu se rezolva institutional. Iar seful pietei si serviciul antiepidemic se gindesc si ei, cum sa ucida mai multi ciini, actiune declansata din convingere, pentru ca nu-i duce capul de altceva. Oare acest sef al pietei si acest Pinzaru, adjunctii lui – nu trebuiau demult demisi din functii? Si oare numai ei?

AM INTELES, IN SFIRSIT, CLAR DE CE NU SE REZOLVA PROBLEMA MAIDANEZILOR. ASTA E PENTRU CA PRIMARUL CHIRTOACA MENTINE IN FUNCTII VECHITURI, PERSOANE CU MENTALITATE DE TROGLODITI. Si nu doar in functiile tangentiale problemei maidanezilor. Parerea mea este ca acelasi Tarna, altii ca el, care se stropsesc la presa, mai bine si-ar da demisia, pentru ca nu fac nimic vizibil. Chirtoaca a recunoscut la PRO TV ca nu poate invinge mafia, acea mafie care cistiga licitatii de ani in sir si ne toaca banii si masinile din cauza necalitatii muncii prestate si a banilor furati, ei plimbindu-se cu masini superscumpe, sfidindu-ne in mod deschis si obraznic. As mai scrie o gramada de lucruri, pentru ca sint foarte si foarte suparata. De luni imi tot repar masina din cauza gropilor – ca oglinda a incompetentei demnitarilor ce mentin vechituri hraparete in functii. In comunicatul de mai jos subiliniez ororile trogloditilor, iar aici http://www.privesc.eu/Arhiva/554/Asociatia-pentru-protectia-animalelor-fara-adapost-Alga–Lipsa-evolutiilor-pozitive-in-dialogul-cu-Primaria puteti viziona conferinta de presa in problema inactivitatii criminale a Primarului General. Urmariti pozele, cum mor ciinii otraviti in chinuri sub ochii copiilor, zbatindu-se in agonie cite patru ore. Iar copiii comenteaza: inca se misca, a murit deja sau inca nu a murit… Asta e educatie europeana?..

Sedinta de lucru in problema luptei cu raspandirea infectiilor de catre cainii maidanezi
http://cmpchisinau.md/index.php/comunicat_de_presa/edin_de_lucru_in_problema_luptei_cu_rspandirea_infeciilor_de_ctre_cainii_ma/ 13.03.2010

Pe 11 martie, Centrul de medicina preventiva din mun.Chisinau a gazduit o conferinta consacrata subiectului viu discutat in Republica Moldova in ultimul timp: lupta cu infectiile raspandite de cainii vagabonzi si impactul lor asupra sanatatii populatiei capitalei.

La reuniunea initiata de medicul-sef sanitar de Stat al municipiului au fost invitati sa se expuna reprezentanti ai mediului academic, ai comunitatii medicale, ai administratiei publice locale, precum si ai diverselor servicii supuse Primariei capitalei care au tangenta cu situatia sanitaro-epidemiologica si cu protectia sanatatii populatiei.
Scopul conferintei a fost de a examina aspectele medicale si epidemiologice ale problemei si de a identifica tangentele si disensiunile in activitatea diferitor servicii publice menite sa stea de veghe la straja sanatatii publice. In baza unor studii stiintifice si a informatiilor prezentate de oamenii de stiinta, de specialistii in medicina, in veterinarie a fost evaluata starea ingrijoratoare care se atesta astazi in municipiu privind raspandirea fara precedent a infectiilor provenite de la cainii maidanezi ori prin intermediul acestora si pericolul pentru sanatatea oamenilor. Fara a prejudicia imaginea ONG-urilor care lupta pentru protectia animalelor, a fost constatat faptul ca acestea isi propun uneori niste sarcini care nici pe departe nu le sunt pe puteri, avand in vedere numarul extraordinar de mare de maidanezi in Chisinau (se vehiculeaza cifra de 30 mii). A fost salutata decizia autoritatilor municipale de a aloca un teren pentru constructia unui adapost pentru cainii vagabonzi, unde acestia ar putea fi deparazitati, vaccinati, sterilizati.

Situatia alarmanta vine intai de toate din cauza traumatismelor provocate de cainii fara stapan (doar in acest an au fost muscate peste 100 persoane), precum si din morbiditatea nemaipomenit de mare: peste 39% din locuitori infestati cu Toxocara canis si alti agenti patogeni transmisi de la caini. Pe strazi, trotuare, in parcuri sunt aruncate circa 2 mii tone de mase fecal-urinare anual. In municipiu nu exista nici un centimetru patrat de teren neinfectat cu excrementele cainilor, iar poluarea cu helminti a locurilor de joaca a copiilor din gradinite, scoli, parcuri, gradini publice, din preajma caminelor si blocurilor de locuit este de aproape 100%. In cativa ani, populatia canina scapata de sub control poate pune in fata societatii intrebarea: oamenii ori cainii?

Savantii propun intreprinderea unor masuri urgente de reducere a numarului de maidanezi: marcarea, vaccinarea si sterilizarea cainilor vagabonzi, inapoierea a circa 10-15% din cainii tineri, sanatoti si castrati in mediul lor natural, inasprirea masurilor fata de stapanii care-si abandoneaza prietenii patrupezi. In acest fel, s-ar putea elimina consecintele dramatice ale inmultirii populatiei de maidanezi, intai de toate daunele de pe urma muscaturilor (peste 200 mii lei din buget in anul 2009 pentru acordarea asistentei medicale celor traumatizati), dar si milioanele necontabilizate de pe urma infestarii locuitorilor cu bolile parazitare si contagioase raspandite prin intermediul cainilor. Trierea si ingrijirea maidanezilor in azilul de caini, eutanasierea celor bolnavi si agresivi, eliberarea doar a celor vaccinati si deparazitati ar permite societatii sa afirme ca o problema majora pentru populatie a fost solutionata de o maniera civilizata. Antrenarea societatii civile si a organelor de informare in masa in discutarea transparenta a subiectului, participarea ONG-urilor la atragerea capitalului pentru constructia unui adapost civilizat pentru ingrijirea cainilor va permite crearea unei atmosfere de incredere si de cooperare a tuturor celor interesati in solutionarea unei probleme generale a urbei, dar si a intregii Tari (vezi poza realizata in str.A.Russo, or.Chisinau).

Academicianul N.Opopol a venit cu informatii privind experienta de stopare a inmultirii animalelor vagabonde in diferite tari si a solicitat celor prezenti sa studieze actele in vigoare, inclusiv Regulile de intretinere a pisicilor si a cainilor de rasa (decorativi, de serviciu, de paza si de vanatoare) in municipiul Chisinau si luarea sub control a problemei animalelor vagabonde, aprobate prin decizia Consiliului municipal Nr.4/17 din 12.06.2001 si publicate in ziarul Capitala pe 4 iulie 2001. Acest regulament a fost, din pacate, dat uitarii si prevederile sale nu sunt implementate. Au fost solicitate si alte propuneri pentru o noua sedinta de acest gen, la care ar urma sa fie invitate toate partile interesate intr-o discutie constructiva privind solutionarea diferendului dintre institutiile ce au datoria de a nu admite imbolnavirea populatiei si degradarea genofondului natiunii, pe de o parte, si asociatiile filantropice de protectie a animalelor, pe de alta. S-a convenit, de comun acord, ca o noua sedinta sa fie convocata peste doua saptamani, timp in care centrele de stiinta si toate serviciile responsabile sa prezinte propuneri de solutionare a situatiei sanitaro-epidemiologice ingrijoratoare.

Medicul-sef sanitar de Stat din Chisinau a propus organizarea unei deplasari pentru studierea experientei or.Kiev, care a scos de pe ordinea zilei problema maidanezilor inca la inceputul acestui mileniu si mentine o stare sanitaro-epidemiologica satisfacatoare a capitalei ucrainene.
Chisinau, 13 martie 2010.

Doar citeva comentarii:

Seful Centrului, Pinzaru, ne-a spus ca la „conferinta” s-a vorbit despre „sanatatea populatiei”, nu „despre ciini” – citit in inceputul comunicatului tema evidentiata.

Aici ne povestesc cei de la Centru despre transparenta si societate civila, dar, de fapt, exact asta nu accepta.

Cei de la Centru spun ca doar 15 la suta din ciini sa fie intorsi in habitat – adica 85 la suta din ciini sa fie ucisi – iata la ce duce pozitia de a ucide a lui Chirtoaca.

In loc sa se ceara abrogarea deciziilor inumane, Centrul opteaza pentru aplicarea lor.

Se cheama conferinta cu „specialisti”, dar datele reproduse sint luate din tavan.

VP

Loading Facebook Comments ...

72 Comments

Add a Comment
 1. ESTE UN PAS CORECT , DACA APAR NEINTELEGERI SA HOTARASCA CURTEA.DAR ASTA NU INSEAMNA CA GATA , E LUPTA CORP LA CORP. E .. DEMOCRATIE !

 2. Pt.Costi.
  Şeful statului consideră anticonstituţională hotărârea adoptată de Vladimir Filat
  17 martie 2010 15:02
  Vizualizări: 382

  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, consideră că decizia adoptată de Guvernul Filat privind subordonarea Centrului de Telecomunicaţii Speciale Executivului, este una ilegală, din care motive a şi atacat respectiva hotărâre la Curtea Constituţională.

 3. # COSTI spune:
  18 March 2010, la 20:08

  ESTE UN PAS CORECT , DACA APAR NEINTELEGERI SA HOTARASCA CURTEA.DAR ASTA NU INSEAMNA CA GATA , E LUPTA CORP LA CORP. E .. DEMOCRATIE !

  D-Costi.
  Mulţumesc D.Costi ,că aţi confirmat ceia ce am postat eu mai sus:

  Mihai Morteanu spune:
  18 March 2010, la 19:07

  După cum afirmaţi d-stră , reese, că în caz că PL atacă PLDM, acestă se numeşte DEMOCRAŢIEA,

  iar opinia cetăţenilor în adresa PL se numeşte trădare a valorilor democratice.Nu cumva vă contraziceţi?

  Cum comentaţi d-stră acest atac a lui Chimpu împotriva lui Filat?

 4. COSTI spune:
  18 March 2010, la 20:08

  Tu n-ai fi fost de acord ca juma de fractiune a comunistilor sa fi trecut de partea democratilor si sa se fi votat presedintee?,

  Nu D-Costi, eu nu aşi fi deacord.

  După ce la 4 aprilie 2005 , după acel vot ruşinos, cînd democraţii, în afară de Pavlicenco şi Urecheanu , l-au votat pe Voronin, eu m-am retras din politică.
  Deoarece simţeam şi eu vina mea în faţa alegătorilor, care au votat forţele anticomuniste, dar nu pentru a-l readuce pe Voronin la guvernare.

  Şi acuma tot aşi fi împotriva să susţin vreo forţă, dacă în componenţa lui s-ar afla foşti comunişti, mai ales PD-ul , care se pronunţă împotriva la NATO, împotriva modificării art 13 din Constituţie privind limba de stat, care este pentru menţinerea RM în cadrul CSI.
  Eu nu susţin şi nu votez persoane ci idei şi principii.

  Deaceia şi sunt membru al PNL, care niciodată nu a susţinut forţele antiromîneşti, şi proruseşti.

  Deaceia şi nu am aderat la PLDM la propunerea insistentă a multur prieteni şi rude, PLDM-ul e format din aripa de la PD, care l-au votat pe voronin la 4 aprilie 2005, aripa de la PPCD, care defapt tot l-au votat pe voronin, o aripă de la PCRM şi o parte in membrii PNL, care după ce au devenit primari şi consiliri pe lista PNL au migrat acolo unde e mai cald ca păsărele călătoare, foşti comunişti, devenind peste noapte PD-şti

  Fenomen care continuă şi în prezent în teritoriu.

  Unii comunişti migreză la MU, alţii la PLDM în cadrul cărora se întîlnesc cu foşti PSD-şti, care tot în ultimul timp au aderat la PLDM.

  Doamne, nu mai înţelegi nimic, care-s comunişti, care-s democraţi care-s liberali….

  În schimb un lucru e clar pentru costi.

  Tot ce fac PD-ştii foştii comunişti, ce fac PLDM-ştii, foştii comunişti, pd-şti, PPCD-şti şi migranşii PNL-şti
  se face în interesul naţional,iar unicul duşman al acestor interese naţionale este PNL şi V. Pavlicenco.

  Bravo vouă D-lor. se vede că Lupul schimbîndu-şi părul nu-şi schimbă năravul.

  E clar de ce d-stră ţineţi cu acele partide în care se află foşti membri al PCRM.

  Ţineţi la ai voştri.

  Trăiască forţele liberal-democrate-comuniste-ppcdiste-psdiste.

 5. Apropo al ştiri a fost prezentată o declaraţie a lui Ghimpu, în care el se referă la necesitatea modificării art 13, din constituţie.

  Dacă o ţine aşa nu am decît să-i spun BRAVO.

  Şi Pavlicenco pentru acestă poziţie o să-i spună bravo, şi toţi PNL-ştii sunt convins că o să-i spună bravo , deoarece îmtroducerea limbii romîne ca limbă de stat sunt şi principiile programatice ale PNL.

  Iată mă tem că unii membri ai AIE nu sunt deacord cu cu Ghimpu, făcînd declaraţii oficiale la JurnalTV, mai ales Diacov de la PD.

  Da D.stră d. Costi în acest caz pe cine susţineţi pe Ghimpu sau pe Diacov împreună cu Lupu?

 6. # Mihai Morteanu spune:
  18 March 2010, la 20:08

  Am găsit informaţia.

  Şeful statului consideră anticonstituţională hotărârea adoptată de Vladimir Filat
  17 martie 2010 15:02
  Vizualizări: 382

  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, consideră că decizia adoptată de Guvernul Filat privind subordonarea Centrului de Telecomunicaţii Speciale Executivului, este una ilegală, din care motive a şi atacat respectiva hotărâre la Curtea Constituţională.

  “Eu consider o hotărâre ilegală, de aceea şi am sesizat, aşa cum prevede Constituţia. Am suspendat hotărârea cum prevede Constituţia şi am sesizat Curtea Constituţională“, a declarat Mihai Ghimpu, specificând că “este o hotărâre care nu trebuie să fie adoptată“.

  Potrivit lui Mihai Ghimpu, această problemă putea şi să nu ajungă la Curtea Constituţională în cazul în care şeful statului şi actualul premier ar fi ajuns la o înţelegere amiabilă. “Ce-i drept, trebuia s-o discutăm între noi, dar, nu m-a consultat. I-am trimis şi o scrisoare ca să anuleze această hotărâre şi nu a reacţionat în niciun fel la scrisoarea mea. Şi atunci am hotărât să atac hotărârea la Curte“, a conchis Ghimpu.

  Preşedintele interimar al statului, susţine că “Centrul de telecomunicaţii nu poate fi a Parlamentului sau a Guvernului, acolo sunt partide politice şi acolo nimeni nu poartă răspundere pentru aceasta“. “Aici sunt lucruri foarte delicate, eu nu vreau să mă trezesc ca să nu pot vorbi liber cu dvs sau cu altcineva şi multe alte lucruri“, a mai declarat Ghimpu fără a specifica în subordinea cui ar trebui să fie acest organ.

  “Şi aici, Ghimpu nu cedează. Ghimpu nu cedează valorile democratice, indiferent chiar dacă sunt pentru Alianţă beton, dacă începe această Alianţă să promoveze alte valori, Ghimpu spune stop, până aici, mai departe Ghimpu nu acceptă“, a mai subliniat, în context, Preşedintele interimar.

  Premierul Vladimir Filat a declarat, în aceeaşi zi că decizia lui a fost una “absolut corectă“. “Decizia Guvernului de a subordona Întreprinderea de Stat care reglementează telecomunicaţiile speciale la Guvern, a fost luată în urma multiplelor consultări în cadrul grupurilor de lucru şi prin vot unanim în Guvernul Republicii Moldova, inclusiv prin votul miniştrilor liberali“, a declarat Filat, comentând poziţia lui Mihai Ghimpu.

  Cer scuze , dar sunt nevoit să mai repet odată această informaţie.

  Sunt foarte curios cum comentaţi d-stră D.Costi D. Osav aceste neînţelegeri în AIE.

  Sau poate aţi luat apă în gură care se deschide numai la adresa lui Pavlicenco.

  Păi relaţiile Pavlicenco-Pl nu au suport politic, deoarece PNL nu este la guvernare împreună cu PL, dar iată neînţelegerile între şeful statului, chiar şi interimar, şi Primministru sunt obiect de discuţii, deoarece orişice scîntee între membrii AIE pot aduce la destrămarea acesteia, şi atunci” PRICIOM TUT PNL????

 7. mai sus am postat o informaţie privind aderarea a doi comunişti din CMC la PLDM şi a doi consilieri PPCD la PL.

  Aşa şi nu mi-aţi răspuns D-lor Osav şi Costi , ce culoare se primeşte la combinaţia verdelui cu roşu şi a portocaliului cu azuriu, şi care formaţiuni politice colaborează cu PCRM şi PPCD?

 8. Pentru Osav

  Unii chiar se vede ca sint cazuti ca din Siberia – au fost deportati, dar pupa mina satrapilor.

  Dorin Chirtoacă a platit ilegal de la Bugetul primariei compensatii pe care trebuia sa le plateasca de la Bugetul central. A pus, ca urmare, bugetul pe brinci. Chirtoaca mentine vechiturile in functii pentru ca nu are oameni, nu anunta concurs, nu poate demite cu cap.

  Nimeni nu justifica ce au facut comunistii. Despre asta nu discutam decit ca o realitate pe care, daca tu candidezi, trebuie sa o infrunti. daca nu poti, abandoneaza. Filat asa i-a spus cind se smiorcaia ca nu mai poate plati sporurile la profesori – nu poti, nu te apuca, pleaca.

  Eu personal nu am nici o problema. Dar voi spune ce cred daca voi candida la Primarie pentru functia de consilier.

  Nu am nimic in comun cu bau-baul comunist, dar asa cum nu m-am ticalosit in regimuld e 10 ani comunist, nu ma voi ticalosi nici in regim zis democratic, dar, de fapt, un regim menit sa satisfaca interesele meschine si orgoliul unor oameni care intorc statul cu fundul in sis, numai sa se mentina la putere. sa mearga toti pe o lista si sa demonstreze ca poti ceda intr-o aranjare de ierarhie. Dar nu o fac pentru ca se maninca intre ei date fiind interesele d egrup si de clan ce stau in spatele fatadelor liberale si liberal-democrate.

  Lui Voronin ii scrii pe blogul lui.

  Voi cresteti spre Rosca. Ghimpu, daca o va tine tot asa, va lua 7 deputati, ca si Rosca. Nu are viziune de perspectiva, se tine cu ambele miini de functie si pentru asta renunta la iesirea din CSI, la unirea cu Romania, la NATO, la limba romana, la retragerea trupelor ruse, da medalii rusesti si pleaca la CSI si la sarbatorirea incheierii Marelui Razboi pentru Apararea Patriei. Asta vom spune in campania electorala.

  Mie compatimirea ta, ca si dezamagirea imi sint nici in cot. Sa-ti compatimesti rudele tale care o duc excelent, probabil, in regimul liberal.

  Sint actualii anticomunisti asa cum a spus Sturza – nici o diferenta – liberali, comunisti – trebuie eradicata coruptia si scosi la iveala oligarhii, printre care, probabil, e si Filat, si Stati, din spatele lui Ghimpu si Filat, ca si Lucisnchi – cu astia faceti apropierea de Romania? va compatimesc.

  Treaba mea cu dimensiunea mea de politician. Si nici nu imi trebuie un limbaj comun cu mafiotii, cu cei care spun una, gindesc alta si fumeaza a treia. Limbajul comun trebuie gasit cu oamenii, nu cu mascatii.

  PNL a incercat repetat sa dialogheze cu PL. Ei nu arata ca vor – sa stea si sa se dezvolte linistit, numai ca in multe raioane au cistigat si datorita muncii cinstite a oamenilor nostri, cu care acum vorbesc de sus. Aroganta e pacatul; major care prabuseste pe toti.

 9. Pt Mihai Morteanu

  Aceste stiri naucitoare – legate de trecerea PPCD-istilor la PL, a PCRM-istilor la PLDM, cu polemica juridica dintre Ghimpu si Filat i-au „glushit” pe toti OSAV-ii si COSTI-cii. Gata, s-a vazut cine e cu PCRM si PPCD – chiar ei – PLDM si PL. NU PNL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Macar sa va fie rusine, cameleonilor!

  De pe http://www.unimedia.md
  Organizarea alegerilor anticipate înseamnă destrămarea Alianţei pentru Integrare Europeană, declară Mihai Ghimpu

  „Destrămarea Alianţei pentru Integrare Europeană se va produce dacă vor avea loc alegeri anticipate.” Declaraţia aparţine preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, oferită pentru Hotnews.ro.

  „Atunci gata, fiecare se va gândi la viitorul Parlament. Pe mine nu mă interesează viitorul meu mandat, ce funcţie voi avea. Pe mine mă interesează să folosim situaţia actuală pentru ca statul şi cetăţenii să câştige”, a mai adăugat Mihai Ghimpu.

  Preşedintele Parlamentului a apreciat, potrivit Hotnews, că scăderea PL în sondaje este cauzată de românismul declarat al partidului. “De-acum rămâne la aprecierea cetăţenilor şi, din pacate, ei nu constientizeaza intotdeauana lucrurile. Ei acum vor să bea lapte cu toate că nu au vacă acasă”, a mai adăugat Ghimpu.

  Liderul liberal a mai precizat că “există riscul ca partidele Alianţei să piardă voturi în anticipate, din cauza unor masuri nepopulare care trebuie luate, si de-asta nu sunt de acord cu alegerile. Noi ne-am asumat aceste reforme”.

 10. Domnilor,

  Cat timp o sa se bata apa in piua pe tema maidanezilor ????Nimeni nu va impiedica sa veniti in tarile occidentale avansate sa va invete cum cainii se strang depe strada, se pun in locuri speciale la marginea orasului si daca in 2 zile cainele nu este adoptat acesta este „” autanasat „”, adica trimis pe lumea cealalta, fara ca madame Brigite sa sufle o vorba.

  HAM,HAM .

 11. PENTRU VP , EU SUNT DE ACORD CA TOT PCRM -ul sa treaca la democarti sau la PNL-ul matale , poate le vine mintea la cap .Nu ne-am „glusit ” , doamna , asa-i in politica , sunt migrari /.. numai ca sa treca si cu sufletul. Pe cine nu l-as primi ? PE VORONIN SI TCACIUC.Ca doar pe Lupu l-au primit , cu ce este el mai deosebit decat ceilati comunisti ? SI MAI TERMINATI CU..MAIDANEZII , CA PESTETOT SE EUTANASIAZA.In toata lumea . Daca nu este adoptat, niciun stat nu sta la hraneasca 30000 de caini din buget,in detrimentul oamenilor. In chisinau cainii trebuiesc eutanasiati , daca stapanii i-au abandonat. NU SE POATE DE PUS VIATA OAMENILOR IN PERICOL, NU SE POATE CA CAINELE SA FIE MAI PRETIOS CA OMUL.

 12. Mihai , dar eu am auzit cu urechile mele ca GHIMPU a zis, ca modificarea art.13 va fi .. ELIMINAREA LUI DIN CONSTITUTIE. Aceasta este o tendinta a multor tari din Europa SA NU SPECIFICE CARE ESTE LIMBA LOR OFICIALA IN CONTEXTUL VIITOAREI CONSTITUTII EUROPENE. Ar fi corect, caci limba romana a fost declarata in Moldova limba oficiala in DECLARATIA DE INDEPENDENTA… si punctum. Acest lucru ar inchide gura la multi si ar evita unelle interpretari .Si rusii ar vota noua constitutie.Este o .. tactica buna.Voi vreti radicalism in toate , dar in conditiile moldovei lucririle lucririle sunt complicate si se rezolva cu tact , strategie inteligenta . Nu este alta solutie cu rusii peste tot si mancurti de moldoveni , care multi nu stiu pe ce „planeta” traiesc.Altfel riscam sa nu putem misca piatra din loc, adica sa rezolvam acest nod.

 13. PENTRU MIHAI: Nu confunda ‘opine’ cu ‘calomnie”,Una este sa-ti spui opinia sau sa ataci o decizie in judecata /ATACAREA IN JUDECATA NU ESTE atac LA PERSOANA /, daca socoti ca este ilegala o decizie sau hotarare , si alta este s-ati numesti „oponentul” cu fel de fel de injurii/ cauta in textele si articolelel lui VP ce civinte urate ii adreseaza VP lui Chirtoaca/ si o s aintelegi diferenta. CRITICA ESTE UNA , IAR DENIGRARE SI CALOMNIERE E ALTACEVA. GHIMPU A ATACAT LA CURTE O DECIZIE A GUVERNULUI .

 14. mai bine spus nu a atacat , CI A CONTESTAT, asa-i corect

 15. pt.Costi.

  Cuvântul opinie poate fi înţeles în mai multe perspective, fie ca o declaraţie neargumentată, ca un punct de vedere, asupra unui anume obiect, proprietate, relaţie, eveniment, sau atribuire de valoare.

  Calomnie-afirmaţie mincinoasă în scopul de a discredita pe cineva.

  Aşa că D.Costi, dacă V.Pavlicenco şi-a expus punctul de vedere, argumentat sau neargumentat, asupra la careva probleme din MUN.Chişinău, aceasta nu este alt ceva decît OPINIE.

  Iar de calomnie nu poate fi vorba, deoarece nici o instanţă nu a decis că V P a făcut vreo afirmaţie mincinoasă, de ex. cum a făcuto Voronin la adresa lui Filat, care defapt l-a atacat în judecată pentru calomnie.

  Şi pînă cînd nu va fi decizia definitivă a unei instanţe judecătoreşti, tot nu avem dreptul nici moral nici juridic să -l învinuim pe cineva ( de ex. pe voronin) pentru calomnie, deoarece încălcăm prevederile Constituţiei privind PREZUMŢIA NEVINPVĂŢIEI.

  Şi dacă ne permitem să încălcăm prevederile actualei constituţii ATUNCI CU CE SUNTEM NOI MAI BUNI ŞI MAI DEMOCRAŢI CA EI ?

 16. Pentru existenţa infracţiunii de calomnie se cere ca fapta afirmată ori imputată să fie determinată, individualizată concret, precum şi ca făptuitorul să fie conştient că acea faptă este neadevărată.

  Ca atare, afirmaţia făcută despre o persoană „că este hoţ”, precum şi împrejurarea că în activitatea de gestionar a părţii vătămate au existat nereguli reale, nu permit reţinerea infracţiunii de calomnie.

 17. Pt COSTI

  Eu vreau sa vad injuriile, denigrarea si calomniile. Reproduceti-le aici. Sa le judecam.

 18. sori dar as vrea sa stiu ce sa facut din partea vostra pentru rezolvarea acestei probleme? Macar 1 din voi, a luat sa/l ingijasca un cine acasa? sau un leu pentru hoteluri pentru cini? Nu!!!! Nati facut absolut nimic. Chirtoaca e bravo!!! El intelege ca oamenii si copii sunt mai importanti!!!! Petru ca sa spui ca cineva a facut nu asa cum trebuie… spunetimi ce ati facut voi??? De hamait si cinii pot!

 19. Dragilor, toti voi, toti cei care sunt pentru eutanasiere si omorire: puteti voi sa faceti spuma la gura cit vreti, puteti voi sa spuneti de Tarile Occidentala precum ca eutanasiaza tot cit doriti(oricum nu stit nish o brinza, si repetati ca gistele fraza despre tarile occidentale), vreti voi sau nu vreti – niciodata nu va fi asa cum vreti voi. Odata si odata si tara noastra va lua calea corecta in comporamtentul cu animalele. Cum te comporti cu un animal, asa te vei comporta si cu un om. Un om BUN nu va fi bun doar cu semenii sai, insa cu tot ce-l inconjoara. Bunatatea nu alege cu cine sa fie ea buna.
  Voua nu va ramine decit sa crapati in doua, in sapte, in cit vreti. 🙂 Doamne ajuta.
  Aratati doar cit de primitivi, barbari, haini, rai la suflet sunteti.

 20. Pentru Osav

  „- Dna Alexandra Can şi ceilalţi membri al PNL – cu cine sunteţi în lupta anticomunistă?”

  In PNL fiecare membru are posibilitatea sa expuna liber opinia sa, nestingherit.
  D-na V.P., pe care o cunosc mai mult de 10 ani, intotdeauna a fost cea mai curajoasa si consecventa luptatoare anticomunista.
  A lupta contra comunistilor nu inseamna ca trebuie „sa impli gura cu apa” si sa taci daca vezi ca treburile nu merg cum trebuie, chear daca cei care, intr-un fel sau altul gresesc, sunt cei pentru care ai votat.
  Acum trebuie sa ne opunem si mai tare greselilor democratilor, pentru ca daca vor dezamagi electoratu, sansele „BAU-BAU”-lui devin mai mari.
  Sigur, multe actiuni pot fi facute cu mai mult profesionalism si cu o viteza mai sporita.
  A nu expune critic punctul de vedere asupra unor subiecte importante, care nu merg cum ar trebuia, asta inseamna sa oferi o sansa mai mare comunistilor. Schimbarea nu va veni de la sine. Lucrurile trebuie schimbate cu actiuni bine ghindite si implementate intr-un sistem, care prevede toate sferele social-economice si politice.
  Membrii PNL sunt oameni cu principii. Impreuna stim ce avem de facut.

 21. eri (26.03.2010)dimineata la gradinita nr.120 din sec.botanica serviciile care trebue sa stringa kiinii,le-au aruncat mincare otravita,si au spus la lucratori,sa nu spue la nimeni ce metoda aplica,kiar si astazi am esit la ameaza cu copilu si nici nu pot sa ma uit cum se kinue sarmani kiini,eu is deacord ca- prea multi,dar trebue alese metode umane.kiti-va kiini deacuma au murit,altii se sbat saracii,nici nu pot sa va redau senzatia.daca doriti puteti si sa-i filmati,ca a venit maturatoru si i-a strins si i-a aruncat in gunoiarca de linga gradinita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *