Problema maidanezilor nu se rezolva, deoarece Chirtoaca mentine vechituri in functii

Moto: PRESA AFILIATA PUTERII, CARE NU OGLINDESTE
OMORIREA ILEGALA A MAIDANEZILOR, ESTE COMPLICE LA ACEASTA CRIMA.

Ciine otravit-2Ciine otravit-1

ACESTE POZE SINT FATA „GESTIONARII EUROPENE” a problemei maidanezilor de catre primarul Chisinaului.

Ascultam cu mult interes cum lupta Ghimpu si Chirtoaca impotriva comisarului nou al Chisinaului. Este o noua actiune de populism si demagogie. Da, cei care au servit bine-mersi comunistii nu ar trebui promovati cu atita usurinta in functii in regimul postcomunist. Mai ales daca au favorizat sau au tacut cind erau maltratati oamenii. Insa acest principiu trebuie promovat pretutindeni, nu doar cind Chirtoaca isi aminteste ca e “mare anticomunist”. Si PLDM, si PD, dar si PL, in aceeasi masura si din 2007, promoveaza sau mentin, fara discernamint, vechile cadre comuniste.

Astazi am avut o conferinta de presa legata de lipsa de evolutii pozitive in problema maidanezilor. Este o gramada de lucruri de spus. Noi, cei care optam pentru metode umane – Valentina Dudnic, presedinta ALGA, Sabina Birsan, care a facut, ajutata si de mine, cele doua legi privind animalele, ce zac in Parlament neadoptate in a doua lectura, avocatul Ion Dron, care a elaborat un proiect de protocol Primarie-ALGA, Elena Varta, care a filmat atrocitatile permise de Chirtoaca la Necropola, noi, care am facut un plan din 57 puncte pentru a incepe rezolvarea problemei maidanezilor, sintem uluiti de inactivitatea Primariei, chiar daca viceprimarul Vlad Cotet se zbate sa inceapa ceva.med-preventiva

TOTUL se poate rezolva. Astazi, prin bunavointa consilierilor din Comisia locativ-comunala, prin interesul si sprijinul lui Oleg Cernei, Mihai Severovan, al altor consilieri, am discutat la Primarie amanuntit toate aspectele legate de problema maidanezilor. Sint aici si interese mari, de coruptie, si incompetenta, dar cel mai mult e criza de idei, de vointa profesionala, administrativa, legislativa, intelectuala, lipsa de caracter. Primarul nu corespondeaza cu reprezentantii comunitatii internationale, ce ramin consternati de asemenea comportament. Ei ar ajuta, dar nimic nu se misca aici. Vin si sa sterilizeze, doar cu efortul lor, dar nu au cu cine dialoga, nu vad ca pot avea incredere in asemenea autoritati municipale. Pepiniera din spatele talciocului si gradina zoologica pot incepe sterilizarea, insa nu se semneaza cu ei contracte.

Dar cel mai mult ce ne-a socat astazi a fost comportamentul Centrului de medicina preventiva. O persoana care isi zice medic, dar care stie doar sintagma “a ucide animalele”, pentru ca nici cuvintul eutanasiere nu-l poate pronunta (toti au ris cu plins, el spunind, cu greu, autanasiere sau si mai rau…) E vorba de un oarecare Cibotaru, in timp ce ieri Pinzaru, seful, nu s-a aratat mai breaz. Esenta comportamentului zisului centru e ca a facut o conferinta cu pretinsi oameni de stiinta, unde nu au primit-o pe dna Dudnic de la ALGA si unde au adoptat o atitudine consternanta in problema maidanezilor. Dar pentru a nu ne repeta, plasam comunicatul de presa al Centrului, ce poate avea rubrica “Cititi si va cruciti”. Asta in timp ce se vinde otrava neautorizata in oras, cind otrava la piata sta linga pastele fainoase, oamenii cumparind sa se salveze de ciini, pentru ca problema nu se rezolva institutional. Iar seful pietei si serviciul antiepidemic se gindesc si ei, cum sa ucida mai multi ciini, actiune declansata din convingere, pentru ca nu-i duce capul de altceva. Oare acest sef al pietei si acest Pinzaru, adjunctii lui – nu trebuiau demult demisi din functii? Si oare numai ei?

AM INTELES, IN SFIRSIT, CLAR DE CE NU SE REZOLVA PROBLEMA MAIDANEZILOR. ASTA E PENTRU CA PRIMARUL CHIRTOACA MENTINE IN FUNCTII VECHITURI, PERSOANE CU MENTALITATE DE TROGLODITI. Si nu doar in functiile tangentiale problemei maidanezilor. Parerea mea este ca acelasi Tarna, altii ca el, care se stropsesc la presa, mai bine si-ar da demisia, pentru ca nu fac nimic vizibil. Chirtoaca a recunoscut la PRO TV ca nu poate invinge mafia, acea mafie care cistiga licitatii de ani in sir si ne toaca banii si masinile din cauza necalitatii muncii prestate si a banilor furati, ei plimbindu-se cu masini superscumpe, sfidindu-ne in mod deschis si obraznic. As mai scrie o gramada de lucruri, pentru ca sint foarte si foarte suparata. De luni imi tot repar masina din cauza gropilor – ca oglinda a incompetentei demnitarilor ce mentin vechituri hraparete in functii. In comunicatul de mai jos subiliniez ororile trogloditilor, iar aici http://www.privesc.eu/Arhiva/554/Asociatia-pentru-protectia-animalelor-fara-adapost-Alga–Lipsa-evolutiilor-pozitive-in-dialogul-cu-Primaria puteti viziona conferinta de presa in problema inactivitatii criminale a Primarului General. Urmariti pozele, cum mor ciinii otraviti in chinuri sub ochii copiilor, zbatindu-se in agonie cite patru ore. Iar copiii comenteaza: inca se misca, a murit deja sau inca nu a murit… Asta e educatie europeana?..

Sedinta de lucru in problema luptei cu raspandirea infectiilor de catre cainii maidanezi
http://cmpchisinau.md/index.php/comunicat_de_presa/edin_de_lucru_in_problema_luptei_cu_rspandirea_infeciilor_de_ctre_cainii_ma/ 13.03.2010

Pe 11 martie, Centrul de medicina preventiva din mun.Chisinau a gazduit o conferinta consacrata subiectului viu discutat in Republica Moldova in ultimul timp: lupta cu infectiile raspandite de cainii vagabonzi si impactul lor asupra sanatatii populatiei capitalei.

La reuniunea initiata de medicul-sef sanitar de Stat al municipiului au fost invitati sa se expuna reprezentanti ai mediului academic, ai comunitatii medicale, ai administratiei publice locale, precum si ai diverselor servicii supuse Primariei capitalei care au tangenta cu situatia sanitaro-epidemiologica si cu protectia sanatatii populatiei.
Scopul conferintei a fost de a examina aspectele medicale si epidemiologice ale problemei si de a identifica tangentele si disensiunile in activitatea diferitor servicii publice menite sa stea de veghe la straja sanatatii publice. In baza unor studii stiintifice si a informatiilor prezentate de oamenii de stiinta, de specialistii in medicina, in veterinarie a fost evaluata starea ingrijoratoare care se atesta astazi in municipiu privind raspandirea fara precedent a infectiilor provenite de la cainii maidanezi ori prin intermediul acestora si pericolul pentru sanatatea oamenilor. Fara a prejudicia imaginea ONG-urilor care lupta pentru protectia animalelor, a fost constatat faptul ca acestea isi propun uneori niste sarcini care nici pe departe nu le sunt pe puteri, avand in vedere numarul extraordinar de mare de maidanezi in Chisinau (se vehiculeaza cifra de 30 mii). A fost salutata decizia autoritatilor municipale de a aloca un teren pentru constructia unui adapost pentru cainii vagabonzi, unde acestia ar putea fi deparazitati, vaccinati, sterilizati.

Situatia alarmanta vine intai de toate din cauza traumatismelor provocate de cainii fara stapan (doar in acest an au fost muscate peste 100 persoane), precum si din morbiditatea nemaipomenit de mare: peste 39% din locuitori infestati cu Toxocara canis si alti agenti patogeni transmisi de la caini. Pe strazi, trotuare, in parcuri sunt aruncate circa 2 mii tone de mase fecal-urinare anual. In municipiu nu exista nici un centimetru patrat de teren neinfectat cu excrementele cainilor, iar poluarea cu helminti a locurilor de joaca a copiilor din gradinite, scoli, parcuri, gradini publice, din preajma caminelor si blocurilor de locuit este de aproape 100%. In cativa ani, populatia canina scapata de sub control poate pune in fata societatii intrebarea: oamenii ori cainii?

Savantii propun intreprinderea unor masuri urgente de reducere a numarului de maidanezi: marcarea, vaccinarea si sterilizarea cainilor vagabonzi, inapoierea a circa 10-15% din cainii tineri, sanatoti si castrati in mediul lor natural, inasprirea masurilor fata de stapanii care-si abandoneaza prietenii patrupezi. In acest fel, s-ar putea elimina consecintele dramatice ale inmultirii populatiei de maidanezi, intai de toate daunele de pe urma muscaturilor (peste 200 mii lei din buget in anul 2009 pentru acordarea asistentei medicale celor traumatizati), dar si milioanele necontabilizate de pe urma infestarii locuitorilor cu bolile parazitare si contagioase raspandite prin intermediul cainilor. Trierea si ingrijirea maidanezilor in azilul de caini, eutanasierea celor bolnavi si agresivi, eliberarea doar a celor vaccinati si deparazitati ar permite societatii sa afirme ca o problema majora pentru populatie a fost solutionata de o maniera civilizata. Antrenarea societatii civile si a organelor de informare in masa in discutarea transparenta a subiectului, participarea ONG-urilor la atragerea capitalului pentru constructia unui adapost civilizat pentru ingrijirea cainilor va permite crearea unei atmosfere de incredere si de cooperare a tuturor celor interesati in solutionarea unei probleme generale a urbei, dar si a intregii Tari (vezi poza realizata in str.A.Russo, or.Chisinau).

Academicianul N.Opopol a venit cu informatii privind experienta de stopare a inmultirii animalelor vagabonde in diferite tari si a solicitat celor prezenti sa studieze actele in vigoare, inclusiv Regulile de intretinere a pisicilor si a cainilor de rasa (decorativi, de serviciu, de paza si de vanatoare) in municipiul Chisinau si luarea sub control a problemei animalelor vagabonde, aprobate prin decizia Consiliului municipal Nr.4/17 din 12.06.2001 si publicate in ziarul Capitala pe 4 iulie 2001. Acest regulament a fost, din pacate, dat uitarii si prevederile sale nu sunt implementate. Au fost solicitate si alte propuneri pentru o noua sedinta de acest gen, la care ar urma sa fie invitate toate partile interesate intr-o discutie constructiva privind solutionarea diferendului dintre institutiile ce au datoria de a nu admite imbolnavirea populatiei si degradarea genofondului natiunii, pe de o parte, si asociatiile filantropice de protectie a animalelor, pe de alta. S-a convenit, de comun acord, ca o noua sedinta sa fie convocata peste doua saptamani, timp in care centrele de stiinta si toate serviciile responsabile sa prezinte propuneri de solutionare a situatiei sanitaro-epidemiologice ingrijoratoare.

Medicul-sef sanitar de Stat din Chisinau a propus organizarea unei deplasari pentru studierea experientei or.Kiev, care a scos de pe ordinea zilei problema maidanezilor inca la inceputul acestui mileniu si mentine o stare sanitaro-epidemiologica satisfacatoare a capitalei ucrainene.
Chisinau, 13 martie 2010.

Doar citeva comentarii:

Seful Centrului, Pinzaru, ne-a spus ca la „conferinta” s-a vorbit despre „sanatatea populatiei”, nu „despre ciini” – citit in inceputul comunicatului tema evidentiata.

Aici ne povestesc cei de la Centru despre transparenta si societate civila, dar, de fapt, exact asta nu accepta.

Cei de la Centru spun ca doar 15 la suta din ciini sa fie intorsi in habitat – adica 85 la suta din ciini sa fie ucisi – iata la ce duce pozitia de a ucide a lui Chirtoaca.

In loc sa se ceara abrogarea deciziilor inumane, Centrul opteaza pentru aplicarea lor.

Se cheama conferinta cu „specialisti”, dar datele reproduse sint luate din tavan.

VP

Loading Facebook Comments ...

72 Comments

Add a Comment
 1. eu ii Doresk lui Kiroaka sa stee in noroi cum sade ciinele din poza de mai sus….o merita…..

 2. eu ii Doresk lui Kirtoaka sa stee in noroi cum sade ciinele din poza de mai sus….o merita…..

 3. Caprio cei cu tine?
  Cum de poţi iubi cîinii şi să urăşti persoana Chirtoaca? De ce al urăşti pe Chirtoacă şi nici o vorbă despre Voronin?
  Cei mai principal viaţa şi sănătatea omului de a nu fi muşcat de maidanezi?
  Dorin Chirtoacă să aloce bani bătrînălor, copiilor fără părinţi sau pentru ALGA să cîştige „apărînd” maidanezii care muşcă oamenii
  RUŞINE !!!

 4. Caprio
  inseamna ca si tu esti un caine daca nu ai suflet si îi doreşti unei persoane aceeaşi soartă.E drept, primaria nu are bani pentru a creea sute de locuri care sunt necesare pentru a adaposti cîinii maidanezi din Chişinau,dar nici o aşa comparaţie să faci…
  RUŞINICĂ!

 5. Doamna Pavlicenco…
  dacă acele ,,vechituri,, lucreaza încă în organele competente înseamnă că au practică şi că nu stau degeaba acolo.

 6. adica ghimpu si chirtoaca face poupulism, da pavlicenco prin asa articol deloc.

 7. Totuşi s-a început rezolvarea problemei,cred că va fi şi continuarea…

 8. Pt bumbu

  Doar la asta te duce capul. Voi, PL-istii, sinteti toti fara inima si suflet? Ca niste fanatici ai patronilor vostri fara sentimente? Vai de capul vostru.

 9. Mai las-o mai moale si OSAV si KP……stii zicala de ce ciinele musca???de la vata de ciine…daka autoritatile locale ar fi actionat la timp nu am fi ajuns unde suntem akum cu situatia vagabonzilor……Dar ce face kirtoaka pentru oameni/……
  „Dorin Chirtoacă să aloce bani bătrînălor, copiilor fără părinţi sau pentru ALGA să cîştige “apărînd” maidanezii care muşcă oamenii’…………………………….oare????eu nu vad makar o reforma kit de mika in favoarea acestor paturi,….vino cu argumente ,mai Osav da nu cu deklaratii…se deosebeste viata unui batrin din kisinau cu ale unuiu ciine vagabond ..tot din capitala?????ferm ca nu…cit despre voronin…acest imbecil deja nu e la putere si…nu merita bagat in seama…dar avem caz concret,pe care unii din noi nu vor sa-l recunoasca….din simplu motiv ca emotiile politice predomina ratiunea….clasa politica moldoveneasca este plina de retardati si aventurieri…atita timp cit nu se misca un deget pentru realizarea binelui general,de ce sa negam unele lucruri???
  p.Urarea mea pentru kirtoaka ramine in vigoare

 10. si inka ceva:cine spune ca un ciine n-are suflet-e mare idiot….ciinele iti ramine fidel chiar si atunci kind l-ai tradat….

 11. vai , doamna VP , iarasi despre caini ! sa stiti ca sunteti deja ridicola. De ce nu si despre caprioare , gaste , rate, vaci SAU MIELUL de Pasti ,pe care o sa-l mancati cu pofta ! Saracutul! Dar mata ai grija numai de… CUTUL !

 12. Pt COSTI

  „M-ai si convins”. Mai teme-te de Dumnezeu, Antihristule, tu esti nu ca ridicol, ci un platit fara suflet.

 13. COSTI – noi avem grija de caini, tu de miel, se face?

 14. „Dorin Chirtoacă să aloce bani bătrînălor, copiilor fără părinţi” – de obicei cei ce pretind in gura mare a fi aparatori ai copiilor orfani, batrinilor, in marea majoritate a cazurilor, singuri nu au facut nimic, decit sa critice si sa invoce idei, in speranta ca multi le vor da dreptate.
  Personal Osav ati ajutat vreun copil orfan? Vreun batrin?

 15. doamna , terminati cu prostiile .Pestetot in situatii asemanatoare cu o problema de amploare ,CAINII S-AU EUTANASIAT,s-au introdus apoi reguli drastice pentru cei care-si abandoneaza anumalelle de casa , ori nu le inregistreaza, nu platesc impozite , nu le trateaza etc ,etc. Si , in continuare , cainii care mai nimereau , totusi , in strada se inrejistreaza , se castreaza , vaccineaza si cu timpul.. dispar.CAND AI 30000 DE CAINI , asta-i o republica maidaneza.CUM SA LE FACI LA ATATEA CAINI AZILURI SI STERILIZARI ? CATI BANI TREBUIESC ? GANDITI CU CAPUL ? Daca veti merge la Kiev o sa aflati ca cainii la inceput s-au eutanasiat… c a, mai apoi , situatia sa fie sub control.Daca nu va atamparati si o sa incurcati/tipati in continuare , primaria va face ce ce trebuie . IN CAZ CONTRAR populatia o sa fie „mancata” de caini. pentruca NU exista si nici NU vor exista in viitorul apropiat sumele COLOSALE de bani , care trebuie alocate pentru ca uibitii de dta si altii ca dta , maidanezi, sa traiasca in conditii de lux/fata de majoritatea populatiei R.M , care este in prezent tratata mai rau ca cainii/inclusiv de dta/ in cea mai saraca tara din EUROPA. TERMINATI CU DEMAGOGIA SI CU POPULISMUL FALS.TOTUL LA Dta ESTE FALS , INCLUSIV ROLUL DE ANTICOMUNISTA.

 16. daca va astamparati si nu mai tipati , primaria va face ce trebuie , asa am vrut sa scriu

 17. Costi,
  „CAINII S-AU EUTANASIAT” – stii care e diferenta dintre eutanasiere? si datu’ cu bita’n cap, jupuiere, otravire, ingropare de viu? Parca esti destept.
  „.CAND AI 30000 DE CAINI” – ia aratami date statistice oficiale, care sa-mi demonstreze cifra de 30 000???? Vezi ca te lasi aburit ca Pacala????
  ” CATI BANI TREBUIESC ? GANDITI CU CAPUL ? ” – nu tu ne vei da acesti bani, da?

  Draga Costi, la inceput iti sugerez sa te documentezi CORECT.
  O persoana bine informata – este una puternica. Tu nish 0,1% nu stii, da strigi cel mai tare pe aici.

  E inutil sa-ti fie explicat ceva. S-ar lipi ca nuca de asfalt.
  Te du si ia si tu un cutitas, un lom, ceri sfat de la cei de la Necropola – si hai curaj – iesi in strada si omoara – daca esti asa de cool aici.
  Succes.

 18. Oxana , du-te la culcare si sa visezi ca te musca cainii de fund si ramai fara .. pasarica ! Poate mai prinzi la minte si lasi problema cainilor sa fie rezolvata de .. primarie si organele de resort. Tu ai grija de copiii tai !

 19. pentru Kalin

  Ai perfecta dreptate, ei, „vechiturile” nu stau degeaba, ei stau si mai primesc si salariu di bugetul pe care il plateste lumea blastamind hapsinii.

 20. Hingherii de la necropolă omoară câinii direct în stradă, în văzul lumii.

  Centrul de Medicină Preventivă a reluat operaţiunea de otrăvire în masă a maidanezilor.

  Joi, 11 martie, între orele 15.00 şi 17.00, în incinta Centrului de Medicină Preventivă, a avut loc o adunare, la care au participat specialişti ai acestui centru, în frunte cu medicul-şef, I. Pînzaru, reprezentanţi ai Regiei “Autosalubritate” şi vice-primarul V. Coteţ.

  Accesul la respectiva întrunire a reprezentanţilor organizaţiilor obşteşti de protecţie a animalelor a fost interzis, deşi subiectul dezbătut constituia problema maidanezilor.

  Această secretomanie dădea de bănuit că se pune ceva urât la cale, lucru care s-a confirmat în zilele următoare, când a fost reluată, cu o intensitate şi mai mare, operaţiunea de nimicire a câinilor prin otravire. Regia “Autosalubritate” nu se mai oboseşte să transporte bietele animale la Necropola de stat, dar îi nimiceşte direct în stradă, otrăvindu-i.

  Pe adresa Asociaţiei “ALGA” zilele acestea au parvenit zeci de mesaje, relatări despre maidanezii otrăviţi, ce au murit în convulsii şi chinuri cumplite. Unele din aceste cazuri au fost documentate de membrii asociaţiei.

  Toate acestea se întamplă în condiţiile în care o asociaţie de veterinari voluntari din Marea Britanie (“Worldwide Veterinary Service”, WVS), care a semnat, de curând, un contract cu Asociaţia “ALGA”, este dispusă să sterilizeze şi să vaccineze gratuit maidanezii din capitală. WVS a expediat miercuri, 10 martie, un fax adresat Primarului General de Chişinău, D. Chirtoacă, prin care confirmă intenţia sa de a trimite la Chişinău, în viitorul apropiat, o echipă de voluntari, cu tot cu medicamente şi echipamentul necesar.

  La şedinţele organizate de primărie, în luna februarie a.c., au participat atât reprezentaţi ai organizaţiilor obşteşti, ai serviciului veterinar, cât şi ale unor clinici veterinare din Chişinău, care şi-au manifestat dorinţa să contribuie la rezolvarea acestei probleme. Acum se adevereşte că acordul pe care l-au atins reprezentanţii organizaţiilor obşteşti de protecţie a animalelor cu responsabilii din cadrul Primăriei de a curma practicile criminale de exterminare în masă a maidanezilor şi de a aplica metode umane de soluţionare a acestei chestiuni, nu a fost decât o farsă penibilă.

  Printre numeroasele apeluri recepţionate în timpul săptămânii trecute de către membrii Asociaţiei “ALGA” a fost şi un apel din partea angajaţilor Consulatului Germaniei, martori neputincioşi ai unei scene oribile, în care un câine se zbătea în agonie, timp de câteva ore. Aceştia erau de accord să achite orice cheltuieli pentru salvarea căţelului, pentru care,din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

  Oare scenele de groază cu sărmanii patrupezi, pierind în chinuri groaznice, calvarul cărora, uneori continua zeci de ore, trebuie sa fie cartea noastră de vizită, a capitalei unui stat european, care aspiră la o aderare la Uniunea Europeană? Din păcate, aceasta este imaginea pe care o percep diplomaţii europeni, acreditaţi în capitala ţării noastre, pe care ulterior o transmit guvernelor pe care le reprezintă.

  Cu deosebit respect,
  Elena

 21. Osav spune:
  17 March 2010, la 22:10

  Caprio cei cu tine?
  Cum de poţi iubi cîinii şi să urăşti persoana Chirtoaca?
  Dar ce Chirtoaca e cu stea in frunte? Cred, ca sunt foarte multi, care iubesc mai mult cainii decat persoana lui Chirtoaca.

 22. Costi, tu iarasi incepi cu aiurelile. Si nu mai pune te rog politica, cainii vagabonzi, mosnegii si copii orfani toti la gramada.
  Ar fi corect, ca copii sa nu fie abandonati de parinti, iar parintii sa fie intretinuti la batranete de acesti copii, dar se primeste ca anume acei mosnegi, care isi abandoneaza copii, au probleme la batranete.
  De ce Statul trebuiie sa le duca grija din fondul intregii societati? Stii, cum se „ajuta”? Se iscaleste mosneagul pentru 500 lei, dar ridica numai 100. Nu te gandesti, ca intradevar mai putin sa fure cei din Primarie si nu erau atatea probleme? Stiu ca ai sa te superi pe mine, dar nu mai hamai macar, ca am sa te compar cu Bibico.

 23. COSTI spune:
  18 March 2010, la 01:01

  Oxana , du-te la culcare si sa visezi ca te musca cainii de fund si ramai fara .. pasarica !
  Si ce, poate ai avut asa problema ca cainii, cred ca ti-au mancat ceva cainii, daca ii urasti asa mult?

 24. VP a decăzut mai ceva cu ura împotriva lui Dorin Chirtoacă ca Voronin şi Laguta. VP aţi decăzut de tot N-aveţi nici unpic de credinţă în Dumnezeu. V-aţ făcut de ruşine!

  HORA UNIRII = VITALIA PAVLICENCO + LAGUTA + VORONIN

  VP liaţivă prietinile şi mai duceţivă pe la mănăstiri. E caz clinic. Cum poţi dori (co insistenţă) moartea unui om (indiferent că acesta este Primrul General al Chişinăului Dorin Chirtoacă , el în primul rînd este on) şi să iubeşti cîinii.? RIDICOL!!!

  Cum mai puteţi spune că credeţi în Dumnezeu? VP v-aţi făcut de ruşine !!! Dacă înainte cetăţenii vă mai stimau ca anticomunistă deacum sunteţi mai ră ca şi Voronin (el nu şi-a permis să dorească o aşa moarte adversarilor politici)

  Aţi luato „hăisa” Ruşine!!!

 25. Pt Osav

  Iata asa. Ce sa mai discuti cu un om bolnav, probabil, care sprijina un alt caz clinic, strecurat, printr-o societate bolnava, la putere.

 26. Dna Pavlicenco,
  Cu toate ca si eu iubesc animalele, dar v-am rugat sa nu postati pe blogul DVS „prea multe senzatii tari” cu animalute strivite de oricine ar fi satrapul. V-am spus aseara ca mi-a cazut dispozitia chind am vazut foto cu acesti doi patrupezi si textul articolului nici macar nu l-am citit. Nu pot sa-mi intunec si mai mult „orizontul”. Dar asta nu inseamna ca eu am devenit indiferenta sau mai iubotoare de animale. In continuare ma deranjaza ce se intimpla c animalele si cu noi, oamenii, care uneori suntem mai „turbati” ca animalele/ sa nu spar pe nimeni/ la suparare scriind…
  Cred ca si alti vizitatori nu au nimic cu DVS, dar simt ce simt si eu. Foarte putini „indivizi” sustin nimicirea chinilor vahabonzi, multe persoane trec pe linga chini poate indiferenti. Dar dupa atita „insistenta” cu fotografii , care ne incarca si mai mult cu emotii negative, ne predispune sa scrim si ce nu dorim, precum a facut-o, cred, Osav….
  Va rog si eu sa nu mai postati fotografii din astea, care se intiparesc in creier si te face sa nu mai poti zimbi cel putin toata ziua… Poate numai zimbetul, care il mai fortam sa fie prezent pe fetele noastre ne ajuta sa inspiram mai mult optimism la cei din jurul nostru.
  Sigur, nu era cazul sa va scriu acest mesaj, puteam sa va spun inca o data la telefon. Dar la telefon o faceam mai rautacios si nu vreau sa ma cert cu vre-o perssoana de bana dimineata. Ziua toata inca ete inainte. Trebuie sa fie buna de dimineata.
  Salut !

 27. dna, alunecati tot mai jos, regretele mele sa constat aceasta…

 28. Pt valenta

  Cred ca mai jos decit sunteti voi nu e altcineva. Du-te pe bloguri unde stau oamenii sus. De ce imi umpli blogul cu scrisori pt Dodon? Pune-le la Stela Popa, ca iti place autoarea, care nu cade.

 29. – VP, m-aţi dezamăjit de tot nu numai ca lider politic, dar pur şi simplu ca OM
  – VP n-am nimica cu puterea, nu sunt membru de partid şi D.Chirtoacă nu mii rudă , nici vecin, nici prieten, nici… Doar al văd la telivizor
  – Care om cu credinţa în Dumnezeu poate dori unui om orecare, n-are importanţă este Dorin Chirtoacă sau altcineva „eu ii Doresk lui Kirtoaka sa stee in noroi cum sade ciinele din poza de mai sus….o merita…..”
  – Apărînd cînii , urîţi oamenii. Suflete au nu numai cînii, găina care nimereşte în cazan cînd faceţi Dvoastră mîncare, mieluţii care vor fi pe masa la Dvoastră acasă de paşte, dar şi oamenii. Ce suflet „sănătos” trebue să ai, cît de mare ură, ca să urezi omului să „moară în noroi” . Aşa învaţă Sfînta Scriptură?
  – Sunteţi femee şi mamă. Ce v-aţi gîndi dacă cineva va spune aşa ceva de apropiaţii Dvoastră …? (acest abzaţ de loc, de loc n-am vrut să al scriu, dar oarecum să înţelegeţi că fiecare om are părinţi, rude pe care îi dor spusile de aşa mod- poate măcar aceasta va face ca să vă mai moderaţi dolianţile pentru alte persoane)
  – Cum puteţi fi preşedinte a unui partid care luptaţi pentru interesile naţionale cînd sunteţi alături în lupta împotriva PL, în care bateţi mai dur ca Voronin şi Laguta.
  – Dna Alexandra Can şi ceilalţi membri al PNL – cu cine sunteţi în lupta anticomunistă?

 30. Pt Osav

  Previn ultima data. Daca mai manipulezi declaratiile, te dau la spam. Unde am spus “eu ii Doresk lui Kirtoaka sa stee in noroi cum sade ciinele din poza de mai sus….o merita…..”? Unde? Daca nu raspunzi in scurt timp la aceasta intrebare, te dau la spam si ai sa discuti numai cu Chirtoaca. Astept scuze. Eu nu raspund pentru postarile vizitatorilor, nici pentru ale celui care a spus asta, pe care, mi se pare, il cheama Caprio, nici pentru ale tale. Iar dezamagirea ta ma doare drept in cot.

 31. Doamne in ce tzara de dobitoci si mari „specialisti” in diverse domenii m-am nascut.. oare cind o sa se trezesca lumea asta? Evident ca trebuie mai intii sa scapam de toate „relicvele” si „antiquariatele” ce detin functii mari, cu mentalitate totalitar-comunista, care nu stiu nimic in afara de „lom” si byta ! Ia te uita, cica lupta cu infectiile raspindite de maidanezi.. ce ridicol ! ce absurd !!! mai bine s-ar lupta cineva cu prostia in tara asta! mai bine s-ar introduce un curs la scoala unde sa-i invete pe copii cum sa se poarte cu animalele, ca animalele de companie ne sunt prieteni si ca trebuie sa avem grija de ele si nu sa le nimicim !!!
  Eu inca nu pol sa-l cred si sa-l inteleg pe chirtoaca, i s-a dat mura-n gura ! lumea a facut in locul lui ceea ce trebuia el demult sa faca ! au invitat asociatii care sa ne ajute sa rezolvam proboema, el nu a miscat un deget !!! nu tre sa scoata bani din buzunar, vin europenii s-o faca gratsi !!! si el nici macar sa colaboreze un pic nu vrea??? Este inacceptabil ! este revoltator ! halal de asa primari si mari democrati ! mi-e rusine ca i-am votat, mi-e si scirba!

 32. Pentru VP
  -Citiţi atent, ce era personal pentru VP şi ce era pentru alte persoane!
  – Dezamăgire nu este numai a mea , dar a multor persoane, anume că sunteţi pa aceiaş parte a blocadei cu Voronin
  – De ce reacţionaţi ce scriu eu, dar nu reacţionaţi ce scrie Caprio, care vă apără părerile despre „suferinţile cîinilor”. De ce nu vă gîndiţi de suferinţile omului?
  – Nu vă place ? La foarte membrii al PNL nu le place ce faceţi !
  – Cu Dorin Chirtoacă n-am ce discuta, cînd oi vedea că trece din partea lui Voronin atunci v-oi discuta şi cu dînsul
  Doamne ajută forţilor anticomuniste!!!

 33. Pt Osav

  Ti-am spus – dezamagirea voastra vine din primitivism si puteti trai cu ea cit vreti. Poate odata va veti destupa la minte si veti integele ca nu se poate DE UCIS! Cine impartaseste acest punct de vedere este un CRIMINAL!.

  Raspund cui vreau si cind vreau. Nimeni nu-mi poate dicta. NIMENI.

  Suferintele oamenilor vin de la faptul ca au votat o iluzie chirtoacaiasca si acum sint muscati de ciinii pe care acest copil arogant nu i-a gestionat. S-a bagat la primarie sa il duca pe mosu in Parlament, dar problemele nu le poate rezolva. Iata cine nu are in grija suferintele oamenilor – Chirtoaca si Ghimpu – care i-au amagit. CHIRTOACA NU A FACUT NIMIC TREI ANI, NICI LEGAT DE CIINI, NICI LEGAT DE ALTE PROBLEME. SI ASTA VOM SPUNE DUR IN CAMPANIA ELECTORALA. Eu daca as spune acum ce stiu despre Chirtoaca in planul activitatii lui de primar, v-ati dezamagi si voi. Dar aveti dreptul la prostie, la iluzie, la dezamagire si chiar la manipularea oamenilor. Insa pina intr-un moment.

  Sa ma lasi cu membrii PNL, ai tu o masura si bani sa afli parereile lor, Du-te si te mai stropeste cu agheasma ca nmu e frumos sa vorbesti in numele celor pe care nu-i cunosti.

  Cu Dorin Chirtoaca e foarte mult de discutat, numai ca e un tinar imbatrinit in viziuni, un incapatinat si nevredni, un neispravit. A fi asa inseamna a face jocul comunistilor. Ne face d eris pe toti cei care l-am votat in turul doi in 2007. Pe toti.

 34. COSTI, sa nu te f..a partile corpului meu, si cind ma voi duce la culcare.
  Tu raspunde concret la ceea ce am scris mai sus.
  NU POTI sa zici nimic altceva in afara de pasarele????

 35. -Vai de acel care are ochi şi nu vede! Numai una- Dorin Chirtoacă a întors peste 500 000 000 lei pe care i-au cheltuit „maturii” Primari comunişti, şi multe alte. Dar aici nu-i problema lui, este problema Dstră
  – Chiar credeţi că doar Dna Pavlivenco „anticomunista” cu Voronin „comunistul-burghez” aveţi dreptate?
  – Sunteţi un Roşca 2
  – Îmi pare rău de Dvoastră ca aşa de tare aţi decăzut. Dar fiecare îşi face cu mînile lui.
  – Doamne ajută forţilor anticomuniste!!!
  – Nu Vă gîndiţi mare politician. Vedeţi cu nimeni nu puteţi găsi limbă comună.
  – În timp ce PL şi PNL sunt pe acelaş eşicheriu politic, în loc să găsiţi limbă comună VP bateţi în PL. Eu de pildă n-am auzit ca PL să bată în PNL sau VP
  – Doamne ajută minte celor care se declară forţă anticomunistă!!!

 36. Oxana,
  „vrabia malai viseaza”,Costi insa pasarele.Sarmanul,l-o fi ajuns criza peste tot.

 37. Costi, daca toti vor sta si vor avea grija numai de copiii sai si de „pasarelele” altora?nimic nu se va schimba!Deoarece acolo la conducere „conduc” asa oameni ca tine?Pe care nu-i intereseaza nimic in afara de pielea lor.

 38. Mai mult nu va scriu nimic

 39. OSAV, nu te chinui sa-i lamuresti lui VP UNELE LUCRURI : EA ESTE UN FALS ANTICOMUNIST.DE FAPT E CU ROSCA SI , indirect , cu VORININ in echipa.A INTELES O LUME acest fapt. .Numai ca vezi de astea sunt cam multi in moldova si datorita lor , sau ,din cauza,lor SE TIN COMUNISTII INCA BINE PE POZITII SI tot datorita l-alde VP inca ei pot sa revina la putere.VP ARE O MISIUNE DE LA CARE NU SE ABATE .Citeste mai sus ce cuvinte ii adreseaza lui CHIRTOACA . Nu stiu cum de acest om nu o da in judecata pentru calomnie . Are mare rabdare.

 40. daca ar veni in fruntea PNL-ului Alexandra CAN SAU ALTACINEVA , POATE ACEST PARTID AR REVENI IN LUPTA AINTICOMUNSITA , ca acuma este numai declarativ , de facto este aliat cu vorinin si rosca .. se vede de la o posta

 41. Costi, ai dovezi? Ia da si mie sa vad. de facut ca rata mac-mac pe internet poi si eu.

 42. doamna VP , sunteti plina de ura impotriva lui Chirtoaca , Ghimpu si alti membri ai AIE, is asta in postul PASTELUI.Mergeti de va spovediti si va impartasiti , CA NU E BINE .CAINII , unele mesaje ale vizitatorilor , care pot sa „bata ” in AIE , articolele de prin unele mijloace massmedia care bat tot in AIE , SUNT PRELUATE DE DTA SI POSTATE CU ATATA ARDOARE CA SA MAI IMPROSTI CU NITEL VENIN in acei care mai fac ceva pentru Moldova , ca deja ti se face greata ca citesti . Ne veti spune sa nu intram aici , dat nu putem suporta ca cineva , care se declara FALS luptator anticoomunist , sa-l lasam sa-si bata joc de ce noi am ales si mai credem .Au greseli , fac greseli , dar trebuie sa-i criticam pentru a-i ajuta , nu sa-i calomniem , cu sau fara motiv, cum faci dta. N-o sa va dam voie sa va declarati anticomunista si sa fiti cu rosca si voronin pe aceeasi baricada.LA ALEGERI O SA VA TAXAM SI MAI TARE DECAT AM FACUT-O .Iar membrii normali ai PNL-ului trebuie sa se supere nu pe noi , ci pe dta, si pe ..ei , CA NU VA DAU UN BRANCI SA PLECATI DIN FRUNTEA PNL-ULUI , CA-I ADUCETI NUMAI DESERVICII , DESERVICII INTREGII DREPTE MOLDOVENESTI.

 43. Osav spune:
  18 March 2010, la 14:02
  – În timp ce PL şi PNL sunt pe acelaş eşicheriu politic, în loc să găsiţi limbă comună VP bateţi în PL. Eu de pildă n-am auzit ca PL să bată în PNL sau VP.

  Cer scuze d. Osav, dar nici eu nu am auzit ca PNL să bată în PL.
  Argumentaţi prin probe veridice UNDE, CÎND PNL a făcut vreo declaraţie că are ceva împotriva PL.

  În alegerile parlamentare PNLa declarat oficial că se retrage şi susţine forţele liberale inclusiv PL, care a fost susţinut şi la Făleşti.

  De atunci nu s-a făcut nici o declaraţie împotriva cuiva.

  V.Pavlicenco în calitate de cetăţean al RM cu drepturile la exprimare garantate de Constituţia RM
  are tot dreptul la opinii personale faţă de orişice eveniment politic, sau social.

  Sau poate D-stră nu sunteţi deacord cu Constituţia RM?

  Atunci e clar care e scopul modificării.

  Apropo nici PLDM, care e pe acelaşi eşcher cu PL, şi nu numai pe eşcher, dar şi membri ai AIE, nu am auzit să BATĂ ÎN PL, după cum vă exprimaţi d-stră,
  dar D-Ghimpu nefiind deacord cu poziţia lui Filat a atacat în judecată hotărîrea Guvernului privitor la reţelele de telecomunicaţii, aprobată de colegul de alianţă D-Filat.

  După cum afirmaţi d-stră , reese, că în caz că PL atacă PLDM, acestă se numeşte DEMOCRAŢIEA,

  iar opinia cetăţenilor în adresa PL se numeşte trădare a valorilor democratice.Nu cumva vă contraziceţi?

  Cum comentaţi d-stră acest atac a lui Chimpu împotriva lui Filat?

 44. Pt.Costi.

  Dacă d-stră consideraţi că opinia personală a V.Pavlicenco faţă de unele probleme din capitală sunt atacuri la AIE, cum comentaţi d-stră atacul în judecată a lui Ghimpu împotriva hotărîrii lui Filat?

  Şi cum credeţi, nu se va clătina oare AIE în urma acestor neînţelegeri?

 45. PT. OSAV ŞI COSTI.

  Joi, 18 Martie, 2010 / 14:24
  Miscari in consiliul municipal: consilieri PCRM trec la PLDM, iar PPCD la PL
  Imagini: 1 / Video: 0 / Vizite: 1082 / Comentarii: 2

  Nota 5 / 11 voturi

  Consiliul municipal Chisinau
  Foto: voceabasarabiei.net

  Doi consilieri comunisi din consiliul municipal Chisinau, Ghenadie Onceanu si Igor Burda, au anuntat astazi ca parasesc fractiunea Partidului Comunistilor si adera la fractiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

  Fostii comunisti au fost primiti in fractiunea liberal-democratilor. Liderul fractiunii, Ghenadie Dumanschi, a declarat ca la PLDM adera unele dintre cele mai bune persoane. El a mentionat ca cei doi s-au aflat in PCRM doar ocazional si sunt departe de ideologia comunista.

  Pe de alta parte, liderul comunistilor din consiliu, Valerii Pavlov, a spus ca fostii sai colegi “nu au rezistat presiunilor din partea altor fractiuni”.

  Totodata, consilieri Ion Gabura si Anatol Rurac, care au parasit fractiunea Partidului Popular Crestin-Democrat la finele lunii ianuarie, au anuntat ca adera la Partidul Liberal. Ca si acum o luna si jumatate, liderul fractiunii PPCD, Alexandru Corduneanu, a regretat plecarea celor doi, mentionand ca este optiunea lor.

  DOMNILOR OSAV ŞI COSTI.

  PE CINE D-STRĂ ÎI ÎNVINUIŢI DE LEGĂTURI CU PCRM ŞI PPCD?

 46. apropo .

  informaţia privind atacul hotărîrii Guvrnului poate fi imprecisă, deoarece m-am informat ceva pe scurt şi nu am reţinut privitor la faptul unde vafi atacată hotărîrea ,în instanţă sau în parlament.

  Cer scuze dacă am greşit ceva, însă la general postarea mea nu-şi schimbă sensul.

 47. Am găsit informaţia.

  Şeful statului consideră anticonstituţională hotărârea adoptată de Vladimir Filat
  17 martie 2010 15:02
  Vizualizări: 382

  Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, consideră că decizia adoptată de Guvernul Filat privind subordonarea Centrului de Telecomunicaţii Speciale Executivului, este una ilegală, din care motive a şi atacat respectiva hotărâre la Curtea Constituţională.

  “Eu consider o hotărâre ilegală, de aceea şi am sesizat, aşa cum prevede Constituţia. Am suspendat hotărârea cum prevede Constituţia şi am sesizat Curtea Constituţională“, a declarat Mihai Ghimpu, specificând că “este o hotărâre care nu trebuie să fie adoptată“.

  Potrivit lui Mihai Ghimpu, această problemă putea şi să nu ajungă la Curtea Constituţională în cazul în care şeful statului şi actualul premier ar fi ajuns la o înţelegere amiabilă. “Ce-i drept, trebuia s-o discutăm între noi, dar, nu m-a consultat. I-am trimis şi o scrisoare ca să anuleze această hotărâre şi nu a reacţionat în niciun fel la scrisoarea mea. Şi atunci am hotărât să atac hotărârea la Curte“, a conchis Ghimpu.

  Preşedintele interimar al statului, susţine că “Centrul de telecomunicaţii nu poate fi a Parlamentului sau a Guvernului, acolo sunt partide politice şi acolo nimeni nu poartă răspundere pentru aceasta“. “Aici sunt lucruri foarte delicate, eu nu vreau să mă trezesc ca să nu pot vorbi liber cu dvs sau cu altcineva şi multe alte lucruri“, a mai declarat Ghimpu fără a specifica în subordinea cui ar trebui să fie acest organ.

  “Şi aici, Ghimpu nu cedează. Ghimpu nu cedează valorile democratice, indiferent chiar dacă sunt pentru Alianţă beton, dacă începe această Alianţă să promoveze alte valori, Ghimpu spune stop, până aici, mai departe Ghimpu nu acceptă“, a mai subliniat, în context, Preşedintele interimar.

  Premierul Vladimir Filat a declarat, în aceeaşi zi că decizia lui a fost una “absolut corectă“. “Decizia Guvernului de a subordona Întreprinderea de Stat care reglementează telecomunicaţiile speciale la Guvern, a fost luată în urma multiplelor consultări în cadrul grupurilor de lucru şi prin vot unanim în Guvernul Republicii Moldova, inclusiv prin votul miniştrilor liberali“, a declarat Filat, comentând poziţia lui Mihai Ghimpu.

 48. “Şi aici, Ghimpu nu cedează. Ghimpu nu cedează valorile democratice, indiferent chiar dacă sunt pentru Alianţă beton, dacă începe această Alianţă să promoveze alte valori.

  Curios lucru. La care valori democratice s-a referit autorul?

 49. cer scuze…
  Am vrut să spun Preşedintele statului.

 50. Mihai , e foarte bine ca unii s-au dezmeticit .Si eu cunosc in parlament persoane din fractiunea comunista , care ,ma mir , cum au ajuns cu comunistii intro barca. SA STII CA TOTDEAUNA SI PESZTETOT MIGRATIA , LA SCHIMBAREA PUTERII , SE PRODUCE. Tu n-ai fi fost de acord ca juma de fractiune a comunistilor sa fi trecut de partea democratilor si sa se fi votat presedintee?, ca acuma sa nu ne mai gandim la alegeri repetate?.Multi au fost cu comunistii DE FRICA ca vor zbura din serviciu , daca nu adera. Cei mai in varsta stiu ca daca nu vorbeai ruseste pana la 1989 , si faceai „multa politica” impotriva limbii ruse , zburai din lucru . VREI SA SPUI CA TOTI AU FOST /AM FOST COMUNISTI SI RAI ?.ASA SI ACUMA , UNII SE DEZMETICESC , UNII O FAC DIN INTERES, DAR NU POTI SA STII CARE-S .PRINCIPALUL E CA pcrm-UL SA SE SUBTIEZE CAT MAI MULT SI SA DISPARA LA NAIBA. In privinta „ghimpu contra filat ” , s-a spus ca se va pune in dezbateri in parlamenet, parlamentul sa hotarasca… asa ca nu confunda. STII CA GHIMPU se exprima metaforizat! SI MULTI INTELEG LUCRURILE GRESIT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *