Filat si Negruta aloca 145,1 mii lei pentru comunistul Vladimir Eremciuc?

Hotarire-Filat-EremciucIata ce mi-au scris cei care mi-au trimis e-mailul mie, lui Dorin Chirtoaca si Timpului, anuntind publicarea hotaririi in Monitorul Oficial: „Stimati compatrioti, cum considerati, cu ce este mai valoros pentru tara un Eremciuc de a meritat un asemenea cadou, decat alti zeci de mii care nu-si pot permite nici sa se alimenteze decent?”

As adauga: „Cind o tara e in criza, un fost  si un actual deputat comunist trebuie sa se trateze din banii publici? Si ce sa spuna parintii si bunicii romanilor si alogenilor saraci? Sau copiii care au nevoie de operatii peste hotare?”cersetor

Aceasta postare este un raspuns vizitatorilor blogului, care ma tot intreaba „Ce am eu contra PLDM si a lui Filat?” Raspund – „Dar ce are Filat cu PCRM?” Comunistii trebuie trasi la raspundere sau tratati de bolile pe care le-au dobindit, „muncind din greu” pe tarimul antiromanismului in R.Moldova.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

250 Comments

 1. Candva fanaticii erau siguri ca „Unicul Rosca” va lupta pina la ultima suflare cu comunistii. Iata ca chiar a luptat cot la cot cu comunistii. Acum prostimea incearca sa instaureze alt idol. Ultimul timp unele lucruri se perinda intr-un sir interesant. La inceput brusc Rosca zice ca Filat e un politician puternic, dupa care Voronin spune ca Filat e cel mai energic, acum comunistii primesc bani. De fapt nu-i problema ca omul e bolnav sa fie el sanatos, ca tot om e. Nu m-ar mira daca miine Filat va face coalitie cu comunistii. Si nici nu ar trebui sa ne mire: sa nu uitam de esenta politicianului. Si de fapt ma intreb cu ce este diferit Filat de Voronin: in partid a instaurat un regim dictatorial. Noroc ca in acest partid mai
  sunt oameni cu alte viziuni. Cu ce difera el de Voronin cand a privatizat pe doi bani IPTEH-ul si altele in calitate de Sef al Departamentului de Privatizare, omul care era pus sa vegheze la patrimoniul national?
  Lasati fanatismul. Lapusneanu a spus: multi, dar prosti!
  Omul a inteles esenta zicalei si unde-i banul greu. La stat: al tuturor si al nimanui. Hai ca m-am dezlantuit… Nu ca l-as vrea pe Voronin inapoi, dar sa nu fim imbecili
  creduli in ce ne spun politicienii, sa avem grija sa nu crestem alte capuse de dictatori, ca tot noi i- crestem!

 2. Daca, asa cum scrieti, Filat vrea sa candideze si sa fie Presedintele R.Moldova, iar acum e prim-ministru, i-as sugera si lui, dar si lui Lupu, sa se intilneasca – dupa un anunt public facut – cu toti maltratatii de la 7 si 8 aprilie, la Palatul National, unde sa vina cei ce pot demonstra ca au fost citati sau au fost retinuti si molestati nopti in sir de brava noastra politie.

  Chiar politia sa-i cheme, dupa listele si falsele/abuzivele lor dosare.

  Persoana care a scris ca a fost maltratata si a ramas pe drumuri este fosta deputat Valentina Cusnir, si ea victima a politiei maldavanesti papuciene.

 3. Pt Jay

  Am spus in alta parte. Stirea trebuia sa apara prima, in fata, si pe unimedia, care au plasat-o undeva si s-au spalat pe miini, si nu numai plasata, ci facuta investigatie, intrebati toti cei implicati si vizati. Nu au facut asa.

  Dar asa au facut cind au injghebat o stire falsa, dupa ce am scris despre fosti demnitari comunisti–actuali demnitari peledemisti – desi nu am amintit nimic de deputatul Vladimir Turcanu, au fugit repejor sa ii ia declaratie ca „blogul lui Pavlicenco e minciunos”. Desi eu am numit trei persoane concrete – Efrim, Cazan si Roibu, fosti colegi, avocati ai comunistilor decidenti din statul asta pina cum, de la care se putea, ca si de la Filat – lua declaratii. Iata cum manipuleaza unimedia.

 4. Nu sunt comunist, dar mie mi s-a creat impresia ca PLDM a avut ca lozinca in toate campaniile electorale „Moldova fara Voronin Moldova fara comunisti!!!”

  Dupa toate cele relatate, ne dam seama ca deja rahatii de comunistii care ne-au distrus viitorul la noi acasa si care si-au sters picioarele de noi acesti ani inca mai au alocati bani si pu tratament… interesant… dar ce facem cu cei care sufera de ceva ani de foame si de toate chinurile unei saraciii???

  Totusi, ceva nu merge cum trebuie de fapt, nu-i ceva de mirare astazi politica in Md si asa suntem noi, ca toleram niste erori ce se fac chiar sub nasul nostru…

 5. Pt prosecutor

  Printre fanatii “Unicum-ului Rosca” era si Constantin Tanase, de la Timpul. A lucrat la Flux si Val Butnaru, acum la Jurnal de Chisinau si jurnaltv.md.

  Acum a aparut alt idol – Filat. Sa dea Domnul sa nu se mai greseasca o data.

  In Parlamentul trecut eu, care asa cum scriu de Filat acum, am scris constant de Rosca, m-am apropiat de Filat si i-am spus: „Vlad, poate abia tu te vei consolida si il vei impinge de pe arena politica pe Rosca”. Si inca era vorba de o posibila semnare de catre Voronin a unor documente privind Transnistria – nu e vorba aici de anul 2003 cu Memorandumul Kozak (si era pericolul ca Rosca, rascompromis cu Voronin, sa se relanseze in apararea Constitutiei moldovenesti si a integritatii teritoriale a R.Moldova prin miscari stradale, ca sa i se ierte colaborationismul cu coloana a cincea rusa, comunistii, cum i-a numit chiar el pe satrapii lui Voronin). I-am spus atunci lui Filat ca, daca el poate scoate oameni in strada, sa o faca, sa nu lase sa preia initiativa PPCD.

  De acord ca multimile cauta idoli. Este regretabil cind intelectualii fac la fel.

  Si eu cred ca Filat, ca Voronin, a instaurat in partid un regim care nu aduce a democratie si ramin pe pozitia mea, potrivit careia cei care nu au partide democratice, nu pot aduce democratia, respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului in societate.

 6. De transparenta si calitate media e sub limita zero…

  Unimedia pe zi ce trece se face de rahat si chiar nu vad nimic bun la ei.. .o sa dispara foarte repede in scurt timp si acest site de stiri pe care deja il consider de 2 bani!!!!

 7. Iata o persoana tanara care are nevoie de bani: Tatiana Robu. Cea careia i-a cazut o bara de fier de pe Palatul Republicii acum cativa ani. De ce Filat l-a ales pe Eremciuc. Care au fost criteriile?!

  http://www.timpul.md/article/2009/12/21/5520

 8. PROtv duce o campanie umanitara pentru stringere de ajutoare pentru cei plestemati de soarte, iar guvernantii (votati de noi) isi permit, fara voia noastra, sa cheltuiasca asa sume mari pentru un singur deputat, fie acesta si comunist sau din alte partide. Noi nu-i vom sustine in astfel de cazuri, fie acesta ciar si Vlad Filat, care pretinde ca partidul lui este cel mai din cele mai.

 9. mie mi se pare ca din toti parlamentarii care au intrat in parlament pe listele de partid ale PLDM cel mai cuminte si corect este Iurie Leanca, ( nu stiu multe depsre el, insa daca cineva stie sa ma contrazica )
  Paremise pe nr 8 din lista PLDM a accesat in Parlament Ion Balan, un presedinde al SRL Lingura ( un fel de colhoz) raionul Cantemir de unde ma trag si eu … pai acest om acuma ii are pe toti la mina in raionul Cantemir, si el dicteaza si va dicta politica de cadre care se va inoi in curind partial sau totalmente.
  un an in urma Balan Ion a taiat 25 de copaci de nuc care aveau peste 30 ani, atunci cind inspectia ecologica sa deplasat la fata locului sai intocmeasca proces verbal acesta a inceput sa ameninte si sa sara la bataie … apoi a urmat presiuni asupra Inspectiei Ecologice Cantemir din partea Presedintelui Raionului Cantemir care este unul din Fondatorii PLDM si mai este si primul Presedinte de raion care impreuna cu o parte din consilierii PD (Diacov) au trecut in tabara lui Filatl.Apoi a urmat proces de judecata in urma caruia aBalan Ion a fost achitat ( cu toate ca exista si pina in ziua de azi materialel si probele) apoi sentinta a fost atacata cu apel la Curtea de Apel Cahul, unde si acolo a fost achitat Balan Ion (la noi judecatorii se cumpara la stinga si la dreapta, chiar daca se gasesc unii care nu se dau la provocari de acest gen, atunci pentru ei exista o alta metoda, cea de presiune din partea Conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, sau secretarii de partid raionali al carui partid se afla la guvernare ei sunt acei care fac tot jocul dontrun raion)
  Multe multe multe se poate de zis insa acum nu isi are rostul ( echipa PLDM este buna, a facut si lucruri bune, insa este compromisa , si asta nimenia nu o sa poata sa schimbe)

 10. Doamna Pavlicenco! Filat a facut un bine ca a ajutat omul. Nu este exclus ca in curind sa aveti si D-voastra nevoie de bani pentru tratament si o sa va bucurati daca Filat o sa va dea.

 11. Pt Roman

  Asta spun mereu – transparenta si dialogul sint ganatiile si leacurile tuturor bolilor politice si ale coruptiei.

  Eu daca voi judeca prea dur Unimedia, s-ar putea sa nu mai incheie acrod cu gazduirea blogului, de aceea las sa judece calitatea portalului pe altii.

  Pt Gigi

  Pe Tatiana Robu a ajutat-o personal Filat, nu pot sa nu spun ca si pentru PR, dar bine ca a putut.

  Acum, haideti sa stam strimb si sa judecam drept, daca Timpul spune ca aceasta fata a re nevoie de inca o suma de bani, mai ales ca i-a cazut o bara in cap de pe cladirea unde isi tine sedintele actualul Parlament, nu ar fi fost cazul oare ca acesti bani sa mearga pentru Tatiana, si nu pentru Eremciuc, pe care bine-mersi il putea ajuta si Oleg Voronin?

  Criteriile mi se pare ca au rezidat intr-un troc, dar care o fi plata de partea celalata, nu stiu – poate nevotarea lui Lupu… Zic si eu.!

  Pt vasile

  Aseara nu am vazut nimic iesit din comun la ProTV, puteau usor s apreia stirea cu banii pt Eremciuc si s afaca reportaj. Da’ nu e voie, ca se supara sefu’ – asta e!

  Stiti de ce a cazut cota si calitatea presei? Sa-i critice pe comunisti deja e in sila, da pe cei noi, cum a spus Lucinschi, cel care sta in spatele partidelor liberale parlamentare, inca e devreme sa-i critici, pentru ca sint inca „tineri”. De fapt, e vorba ca presa noastra nu poate trece in opozitie fata de noua guvernare.

  Pt Cazacu Sergiu

  Iurie Leanca este competent, are putin alte neajunsuri – e mai lent, ca sa nu spun ca „nu e prea harnic” si a asteptat, in 2001 sa il faca PCRM ministru, dupa care abia a plecat din Guvern. El stie ca eu si altii stim asta, nu-i place ca nu tacem, dar mie mi-i totuna. Asta o spun si pentru cei care considera ca eu astept o functie de Ambasador.

  Apropo de acest subiect. Chiar ieri imi spunea o prietena – ma, eu sa fi fost in locul actualilor, il invitam pe Petrencu Anatol ministru al invatamintului si pe Pavlicenco o trimiteam mai departe pe undeva, sa mai scapam de ea si de gura ei, de exemplu, un Ambasador sau reprezentant la NATO, ca stie multe limbi si are experienta. I-am spus – nu vreau nimic, deoarece pentru mine e mai important sa am libertatea de exprimare, decit un ciolan, chiar daca il merit sau nu-l merit, as fi de folos sau nu.

  Nu sint ciolanara, nu am fost niciodata, am intrat saraca in doua Parlamente, asa si am iesit si vreau doar libertate si sa scapam de influenta politica rusa, de care, insa, nu scapam, precum vad…

  Ca Ion Balan sint multi peste tot, acum Republica Moldova din rosu s-a inverzit.

  In perioada comunista, in fiecare raion era cite un satrap comunist deputat responsabil de raioon, in spate cu Voronin, care taia si spinzura totul pe acea mosie. Acum lucrurile se repeta, se schimba doar actorii sau si mai rau – culorile acelorasi actori – din rosu in verde.

  Vad ca pentru Filat nu conteaza cine vine in partidul sau, principalul e sa fie mare, ca pe urma se va mai vedea. Ca daca e mare, el poate ca va deveni sef de stat. M-am gindit ca il votez daca face Unirea cu Romania…

 12. Pt valeriu

  Daca at fi citit opiniile expuse la subiect pe acest blog, la acest subiect, nu v-ati fi adresat doar mie.

 13. Acum in Cantemir satrapul ii Ion Balan, pe timpul comunistilor era Popa deputat comunist 🙂

 14. Popa Gheorghe Mihailovici 😛

 15. PLDM faceti urgent curatenie in Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic ca acolo pute de comunisti 🙂

 16. Dna Pavlicenco poate ajunge sa-l mascariti pe Filat,matink deja incepeti sa faceti campanie electorala cu sloganul mai cinstiti si onesti ca pnl nu e nimeni,oamenii nostri s-au saturat de asa slogane.Societatea noastra a avut mare noroc ca s-a gasit unul ca Filat care a putut aduna in jurul lui practic cei mai buni profesionisti si D-stra incercati sa descoperiti America cu acesti 145mii lei pentru Eremciuc,dar daca peste 2 luni acest Eremciuc iese din PCRM as crede eu ca a fost o miscare buna mai ales ca omul este ingtradevar bolnav,de Leanca ar fi bine sa tacem si Romania ar visa la asa dioplomat ca a vrut sa faca parte din guv PCRM a dorit s-o faca in binele Moldovei,chiar D-stra nu aveti cunostinte la jurnal-tv sau in alta parte ca sa preia aceasta stire?????dar a-ti fost deputat:),prea mult se discuta pe acest subiect!Oricum aveti respectul meu intradevar nu avem presa care sa critice guvernarea,mai ales ca au trecut deja 3luni!ASTA E MOLDOVA

 17. Speranta, eu am considerat necesar sa te intreb ce ai facut tu personal pentru acei tineri, pentru ca minimalizezi intentionat gestul celor din AIE. Mi se pare firesc sa te intreb asta.

  In al doilea rand, faptul ca apare totusi o stire pe Unimedia, chiar daca nu la prima sectiune, arata totusi ca oamenii nu au de ce sa se teama de Filat (daca era asa, nu o afisau deloc). Pur si simplu nu putem dicta niciunui ziar sau televiziuni unde si cum sa isi plaseze stirile. Exista libertatea fiecaruia de a porni un ziar sau televiziune, daca ai fondurile necesare, si poftim, pui acolo tot ce iti doreste inima.

  Din cate cunosc eu, a fost formata o comisie care studiaza ceea ce s-a intamplat la 7 aprilie, si daca am inteles eu bine, in primavara se asteapta rezultatele. Sa vedem ce au de spus, si apoi comentam rezultatele. Apropo, daca ai ceva informatii de atunci, a fost anunt si pe unimedia ca poti merge sa depui marturie sau sa spui tot ceea ce ar fi de folos anchetatorilor.

 18. „M-am gindit ca il votez daca face Unirea cu Romania…”

  d-na Pavlicenco, a spus Filat acest lucru, in discutiile cu dvs? Chiar imi doresc sa cunosc acest amanunt, daca se poate..

  Va rog daca aveti adresa articolului de pe Unimedia care spuneti ca au manipulat, si nu au fost obiectivi. Doresc sa vad si eu, sincer nu l-am citit.

 19. D-na Pavlicenco, nu avetsi nimic mai bun de facut decit sa il INVIDIATSI pe Filat??? pentru ca din cite tsin eu minte, unicul d-voastra succes electoral a fost un primar de Soroca, care pina la urma tot a trecut impreuna cu echipa sa la PLDM… cind o sa realizatsi pe plan politic macar jumatate din cite a facut „masa asta verde” cum o numiti, atunci sa va datsi aere aici… da pina ce, tsinetsi’va critica acasa… am mai vazut noi de ashtea care nu fac nimic, da’s buni numai la comentat „hotariri” shi asteapta cu gura deschisa numai de a greshi Filat sa mai am ce scrie pe blog! P.S. shtiu k o sa’mi raspundetsi acush cu frazele d-voastra pline de „sinceritate” ca suntetsi cea mai corecta, si dreapta, si mai nu shtiu cum, dar nu va truditi sa o faceti… Intuiesc raspunsul..:)

 20. D-na Pavlicenco,sunt de acord cu dumneavoastra,eu nici odata nu am crezut in politicieni,care vin cu lozincile p-u tara si popor,toti cum ajung la putere nici nu vad ,nici nu aud,indepententa RM este in favoare a catorva din clanul noi venitilor!!!!!Multi „maldaveni” nu inteleg asta si se pretind a fi mari asa „moldoboi” „patrioti”,pacat ca comii au dispersat neamul nostru in 2 tabere:maldaveni si pro Romani !!!!!

 21. Dna Pavlicenco, citind ultimile articole ale dvs. mi s-a creat impresia ca incercati sa il atacati de nenumarate rinduri pe d-nul Filat. Poate parerea mea e subiectiva, dar consider ca va simtiti frustrata ca partidul dvs. se afla intr-un total dezavantaj fata de partidul d-nului Filat. Mi-e interesant de ce anume il atacati pe dumnealui, doar mai sint alti 3 membri AIE, care, la rindul lor, comit shi ei gresheli, dar pe ei nu incercati sa-i discreditati in fata oamenilor. Ce nu ati zice shi ce nu ati face, PLDM are deja electoratul sau, care indiferent de acuzatiile aduse, nu isi vor schimba asa de usor opinia. Personal, il admir foarte mult pe d-nul Filat, pentru ceea ce a facut, ceea ce face si va face pentru viitorul R.M., actiuni care nu au fost intreprinse de cei ce au guvernat tara timp de 8 ani. Asa ca lasati-o mai moale cu acuzatiile, ca sintem siguri de un lucru, daca shi va trada cineva din alianta in favoare comunistilor, sigur nu va fi d-nul Filat.

 22. Pt sergiu

  A vorbi de 145 mii d elei dati unui deputat comunist care face parte din gasca si banda care au ridicat coruptia la nivel de stat este „a-l mascari pe Filat”. Atunci, iertat-ma, nu vad ce sa mai discutam.

  Nu prefer nimic sa fac prin cunostinte.

  Si daca se discuta prea mult pe aceasta tema, care e vina mea? Stirea a fost scurta, dar, probabil, importanta, de aceea se si dicuta, e normal.

  Pt Jay

  Ba cred ca se tem cei d ela unimedia, pentru ca au preluat informatia cuvint in cuvint d epe blogul meu, nu a prelucrat, ca alte dati. Ca sa spuna apoi – am preluat, sub presiune, dar nu ne-am amestecat. Stii bancul cu „particip, dar nu ma bag”?

  Drama este ca presa noastra nu poate trece inca in opozitie si au ramas in transeele anticomuniste.

  Nu a spus Filat nimic despre unirea cu Romania.

  Stirea manipulatorie de pe unimedia este copiata la sediul PNL, miine o voi avea si o vom pune in paralel cu stirea prelucrata apoi altfel.

  Pt Alina

  Nici nu-ti raspund. Ar fi multe de spus, dar, intr-adevar, nu aveti capacitatea de a intelege, de aceea nu va voi obosii.

  Pt Radu

  Pacat.

  Pt Mihaela

  Am explicat in postarile de mai sus ca nu-l atac pe Filat, ci deciziile lui. Ati citit pe undeva ca as fi spus ca nu-mi place chelia lui sau altceva? Nu. Vorbesc de comportament si decizi.

  In privinta lui Urecheanu am scris articolul Ce ce intimpla in AMN? In privinta lui Lupu, el nu conduce decit partidul sau. In privinta lui Ghimpu, nu cunosc foarte bine ce face el acum. Ce face Filat e in fata.

  Nu voi lasa mai moale niciodata cu nimeni.

  Nu spuneti hop pina nu ati sarit.

 23. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Valeriu :

  Valeriu spune:

  22 December 2009, la 12:12
  Doamna Pavlicenco! Filat a facut un bine ca a ajutat omul. Nu este exclus ca in curind sa aveti si D-voastra nevoie de bani pentru tratament si o sa va bucurati daca Filat o sa va dea.

  Valeriu, eu mai tare m-oi bucura daca FIlat n-ar cheltui banii publici, da de apelat dupa banii publici nu voi apela niciodata… Si ar trebui sa mada ei cind si cui trebuie ajutoare, dar nu sa umble lumea plinging si scriind scrisori… Tu daca ti-ai gasit idolul, pai calmeazate si nu te infierbinta, ca mai cunoastem brafi ca tine care si-au gasit idoli, iar pe urma nu puteau ridica ochii din pamint de rusine, dupa ce idolii au facut pe placul lor… Aici e si Rosca, aici e si BMD-ul in frunte cu Urechean…etc.. Acum postura e preluata de Filat, dar nu pentru mult timp…

 24. Из двух зол выбирай меньшее.
  Выбрали. Что дальше?

 25. Pt Rusoaica

  A Hr… evo znaet. Scuze…

 26. pot totusi sa inteleg ca nu merit un raspuns din partea dumitale?)))

 27. Pt ca asemenea postari sint manipulatorii.

  Cine e „naiva”?

  Nu prevede statutul de deputat tratament pe seama bugetului.

  Nu prevede asa legea.
  Reproducerea

  „Закон о статусе депутата

  Nr.39-XIII от 07.04.94

  Monitorul Oficial № 059 от 15.04.2005”

  nu da nimic.

  Deci, toate cele reproduse si puse aici sint luate din pod pentru a amagi. Ce raspuns merita cel care spune minciuni si il face pe cel cu adevarul „naiv?

  Nici unul.

 28. Prevede )))Eu sunt un medic de rind si mii undeva de manipulari))
  Ст.291. – Председатель Парламента по истечении срока мандата в случае отставки или окончательной невозможности исполнять свои обязанности имеет право на:

  a) бесплатное медицинское обслуживание и санаторно-курортное лечение;

  b) обеспечение безопасности в течение одного года;

  c) автомобиль в течение одного года;

  d) льготы по оплате коммунальных услуг;

  e) дипломатический паспорт.

  Ст.292. – Условия, предусмотренные статьей 291, распространяются и на депутатов Парламента двенадцатого созыва, занимавших в Парламенте оплачиваемые должности, на депутатов Парламента тринадцатого созыва, а также на депутатов бывшего Верховного Совета Молдавской ССР, занимавших в Верховном Совете оплачиваемые руководящие должности.

  Ст. 30, 301, 302, 303 – исключены.

  Ст.31. – На срок исполнения депутатского мандата депутату выдается дипломатический паспорт.

  Ст. 32. – Расходы, предусмотренные настоящим законом, осуществляются за счет бюджета

 29. legi mai noi la tema nu-s

 30. „Ca sa spuna apoi – am preluat, sub presiune, dar nu ne-am amestecat.”

  Adica au vrut sa insinueze ca dvs ati pus presiune pe Unimedia ca sa preia articolul dvs?

  „Drama este ca presa noastra nu poate trece inca in opozitie si au ramas in transeele anticomuniste.”

  Eu cred ca nu-i un lucru negativa sa iti pastrezi angajamentul anti-comunist. Ceea ce vreti dvs sa spuneti este ca presa trebuie sa fie critica fata de putere, indiferent cine vine. Dar as adauga eu, nu critica din inertie, si doar de dragul de a critica. Dupa cum nici opozitia nu trebuie sa scape de critica, atunci cand se impune.

  „Nu a spus Filat nimic despre unirea cu Romania”

  Din ceea ce ati spus mai sus rezulta cum ca ar fi avut sau ati fi intuit aceasta posibila intentie la dansul.

  Am si eu o intrebare: ca politician, aveti contacte mai multe decat noi cu colegi din PLDM. De ce nu intrebati pe vreunul din ei ce au de spus despre ceea ce ati dezvaluit dvs aici? Ca banuiesc ca nu-l puteti intreba direct pe d-l Filat.

 31. ca sa nu se inteleaga gresit: „rezulta” la timpul imperfect..

 32. Pt soroca

  Si ce a dat aceasta lege?

  Deputatii au si ei polita medicala.

  Nu poate fi intrepretat acolo ca se fac pe banii bugetului interventii sau tratamente medicale de asemenea sume.

  Deci – legi mai noi nu sint, pentru ca nu ar fi conforme cu spiritul asistentei medicale moderne, iar cea veche nu acopera.

 33. молчание золото)))

 34. Interesati-va cite protezari cardiace sau a capului de femur se fac in moldova si cu care conditii se fac si apoi discutam(protezari valvulare)

 35. va asigur ca interventiile medicale de mai sus sunt mai costisitoare

 36. Pt Jay

  Nu, eu nu pun pe nimeni sub presiune, probabil, cred eu, au vazut postarile vizitatorilor blogului. EU NU DISCUT CU PRESA DELOC. Doar cind fac o manipulare contra mea. Sau cind imi solicita opinii, declaratii, participari la emisiuni, asa cum am fost si azi la Vocea basarabiei. In rest, nu rog pe nimeni nimic. Am blog si pe cine intereseaza, poate prelua. Nu intereseaza, nu preiau.

  Cu angajamentul anti-comunist fara a taxa guvernarea actuala pentru greseli nu se va ajunge la bine.

  Si cine a spus „critica din inertie, doar de dragul de a critica?” Cine si unde? Am spus eu asta?

  Nu, nu am spus nimic mai mult. Am spus strict – daca Filat va spune ca voi opta pentru unirea cu Romania, il votez ca sef de stat. Dar asta nu inseamna ca el va spune. Eu nu stiu ce e in capul lui.

  Imi vine sa rid. Adica iti imaginezi ca eu nu am ce face altceva decit sa ii sun pe unii de la PLDM sa ii intreb ce cred? La ce-mi trebuie? Nu ma intereseaza nimeni dintre ei ce crede. Eu discut cu cei interesati sa discute cu mine. Sau iti imaginezi ca cineva dintre ei e liber sa spuna ce crede? E greu de intuit ca vor spune ca nu stiu nimic si ca nu pot spune nimic. Adica eu, somer, sa imi cheltui timpul telefonic sa vinez, de fiece data, PLDM-isti, ca sa-i intreb ce cred despre o gafa sau alta a lor sau a liderului lor? Asta e treaba ziaristilor, dragutul meu, de pe ce planeta ai cazut? Alte nastrusnicii nu ti-au venit in cap?

 37. pt soroca

  Nu va zbateti asa de tare sa imi demonstrati mie ca Filat a facut corect. Este important ca lumea sa creada ca a facut bine Filat, pt ca eu ramin la opinia mea. Nu am timp sa fac investigatii social-medicale. E treaba guvernantilor.

 38. Cred ca nu e crestineste sa-l discutam pe deputatul Eremciuc, se vede ca este bolnav si necesita ajutor financiar pentru tratament.

  La fel, nu este corest sa o atacam pe doamna Pavlicenco din motivul ca a initiat problema data. Daca pe parcursul anilor, de la 1991 incoace , ar fi fost mai multi politicieni de calitatea ca d-na Pavlicenco, apoi situatia in tara ar fi fost alta.

  Problema exista in activitatea guvernului proaspat format. Cred ca in perioada anului electoral 2009 au iesit la suprafata situatia reala din societate, foarte multi bolnavi si posibilitati reduse pentru asistenta medicala. In calitate de consilier raional cunosc bine cite persoane nevoiase se adreseaza dupa ajutor pe motiv de sanatate. Din pacate, in teritoriu, ajutorul acordat este foarte modest si doar in putine cazuri se acorda unele suporturi financiare pentru interventii cirurgicale sau tratamente de calitate. Problema este – lipsa de finante. Este dureros sa vezi persoane care au activat toata viata pentru binele poporului si ajunse la batrinete sunt lipsite de grija autoritatilor statale si asocietatii.

  In cazul dat socot ca guvernul a procedat incorect. In fractiunea pcrm din parlament sunt multi deputati de virsta inaintata si cu sanatate cam subreda, banii din buget nu vor ajunge pentru toti.

  Pcrm are destule finante, acumulati pe spatele poporului in ultimii 8 ani , si in asemenea cazuri ar fi bine sa le poarta de grija la oamneii lor cazuti la nevoie, dar sa nu ridice palate. Viitorul lor este ca zidul din Berlin, mai devreme sau mai tirziu va cadea!

 39. Nistreanu-despre ce vorbesti?))))))))))Ahooo))))

 40. „Si cine a spus “critica din inertie, doar de dragul de a critica?” Cine si unde? Am spus eu asta?”

  Nu, nu ati spus asta. Eu doar am facut o afirmatie generala, in sensul ca a critica guvernul e un lucru bun, atunci cand este de criticat. Important e sa nu cadem in alta extrema.

  „Imi vine sa rid. Adica iti imaginezi ca eu nu am ce face altceva decit sa ii sun..Nu ma intereseaza nimeni dintre ei ce crede. Adica eu, somer, sa imi cheltui timpul telefonic..dragutul meu, de pe ce planeta ai cazut? Alte nastrusnicii nu ti-au venit in cap?”

  Trec peste registrul putin ironic si va raspund spunand ca:

  1. Nu v-am cerut asta si nu pot sa va cer ceva IMPERATIV. Era doar o intrebare – daca sint mai naiv in a crede ca pot schimba lucruri pe lumea asta, este un mic drept al meu.

  2. Pe mine personal ma intereseaza sa aud si punctul lor de vedere.

  3. Intrebarea era in felul urmator: in activitatile dvs zilnice imi imaginez ca intalniti politicieni de la toate partidele. In discutiile cu ei, de curiozitate, eu as fi intrebat si parerea lor. Nu v-am zis sa ii sunati si sa „cheltuiti” timp si bani. Presupun ca ii dati pe toti pentru gazduirea acestui blog. Nu-mi permit sa va dau indicatii ce sa faceti cu banii. Luati totul sub titlu de idee / sugestie.

  4. Daca am devenit „dragut” dintr-o data, inseamna ca am revenit la sentimente mai bune..asta e bine 🙂

 41. Vladimir EREMCIUC, nominalizat in Lista candidatilor ce nu corespund criteriilor de integritate (5 aprilie 2009), intocmita de Initiativa Civica pentru un Parlament Curat
  ________________________________
  Vladimir EREMCIUC / deputat în Parlamentul R. Moldova
  A utilizat resursele administrative în interes personal, plecând săptămânal la Ocniţa cu maşina de serviciu, deşi Regulamentul Parlamentului prevede că fiecare deputat poate folosi autoturismele legislativului doar cinci ore pe lună în raza mun. Chişinău.
  În 2008, presa a semnalat că, locuind în casa-hotel a Parlamentului, a ridicat lunar câteva mii de lei pentru plata chiriei, prevăzuţi de lege doar pentru deputaţii care nu dispun de locuinţe.
  ________________________________

  Sursa: http://www.moldovacurata.md/sys/files/6.pdf

 42. Nu e de mirare d-na Pavlicenco, cazuri vor mai fi. Apropo din cele „auzite” familia Voronin duce afacerile unui clan de Evrei fiind si sub aripa lor. Cred ca si Filat a primit niste indicatii clare sa nu faca „valuri mari” ca altfel nu se tine mult. Sincer nu stiu sa cred sau nu insa mai mult spre da, ca si Moldova este condusa financiar si politic de citeva persoane de nationalitate evrei. Nu sunt cu nimic impotriva oricarei nationalitati, insa citeva cazuri avute in viata de zi cu zi i-mi readuceau fugar gindul ca pe undeva Hitler a avut dreptate intr-o privinta, doamne fereste. 😉

 43. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Iata datorita lui „Who is” mai aaflam si alte amanunte destul de interesante… Hai PLDM-istii unde va-ti ascuns ? ziceti ceva,… si cel ce ma intreba pe mine ce am facut eu pentru aparatorii Patriei…. ??????!!!!!!!!! Eu, multe, dar tu oricum nu vei intelege… Dar voi, ati schimbat clanul, Cel Rosu cu cel Verde… M-am pronuntat 20 de ani impotriva PC-ului, acum simt ca activ o voi face impotriva lui „Stefan Cel Mare”, noul vostru erou…

  Pentru Jay, care spunea :
  2. Pe mine personal ma intereseaza sa aud si punctul lor de vedere.

  Nu ai decit sa-i intrebi, si sa nu faci atita zarva aici impotriva fiecaruia !!!

 44. De ce mai, Speranto, te deranjeaza cand un alt om te contrazice? Sau tu vrei ca in comunism, cand tatucul zicea una, si ceilalti se aliniau? Care „impotriva fiecaruia”? Tu reprezinti toata lumea? Te-a facut lumea purtator de cuvant, si nu stim noi?

  Daca voi avea ocazia, fii sigura ca am sa intreb..dar nu-mi spune tu mie ce sa fac.

 45. Hai zi-ne si noua ce ai facut tu pentru aparatorii Patriei..incearca, poate o sa reusim sa intelegem.

 46. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Jay :

  Nu, nu sunt eu purtator de cuvint al poporului, si nici nu mi-as asuma un astfel de angajament, un astfel de angajament mai mult iar prii unei persoane ca tine, care e oarba si devotata unor idealuri inexistente…..
  In al doilea rind, tu nu ma intreba pe mine ce am facut eu, ca oricum nu vei primi un raspuns, nu esti tu persoana in drept de a-mi acorda astfel de intrebari…, Intreaba centrala ce a intreprins, ca de ea mergea vorba, initial…
  In al treilea rind, daca ti-o zimbit liderul, si ai alergat in Piata, asta nu inseamna ca toti trebuia sa facem asa ca tine… etc… calmeazate si nu fa zarva, ca nu prea ai de ce… aici se cer raspunsuri de la guvernare, care nu e dispusa inca sa le acorde…,

 47. si de unde stii tu caror idealuri sint eu devotat, si daca sint existente sau nu? Obsevi ca vorbesti doar pentru a te afla in treaba?

  Faptul ca spui ca tu ai facut, dar nu spui ce, e precum copilul de cinci ani, il intrebi daca stie o poezie, zice ca da, si cand e sa spuna, se face rosu si priveste pe pereti.

  In al treilea rand, nu mi-a zambit niciun lider, pentru ca nici nu aveam cum. Granita era inchisa tuturor celor din Romania la acea vreme. Iar vorbesti in necunostiinta de cauza.

  Eu nu fac nicio zarva, imi expun o opinie. Nu-ti convine, pace tie. Dar nu-mi spune tu mie ce sa fac. Cand o sa stii sa adopti ton civilizat fata de cel cu care vorbesti, atunci sa ai pretentie la respect.

 48. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Nu vad de ce esti atit de agitat, nu prea ai de ce.., Ti-am spus sa te linistesti , ca faci atac la persoana in cauza, dar din cite vad tu nici macar nu tii minte si nu intelegi la ce se refera textul meu de mai sus, dar continui sa „torni gaz pe foc”, continua daca-ti place…
  Iar referitor la „Granita inchisa”, Pai bine ca au inchis-o, ca mergeati ca orbii pe PMAN si nu se termina numai cu 4 cadavre, asa ca nu ai pierdut nimic, trebuie sa le multumesti comunistilor pentru asta …
  Referitor la stima si respect, pai stimate tinere, innainte de a zice ceva, mai analizeaza pentru tine, si peurma arunca cu opinia ta in ochii altora, Ai tot dreptul la lib. exprimare, da fa-o astfel incit sa nu strici aerul in jurul tau….

 49. eu in cunostinta de cauza confirm-ASA LEGE NU EXISTA. daca ar fi publicate toate hotaririle de guvern prin care sa inpartit fondul de rezerva din 1994 incoace multa lume ar muţi si se va inbolnavi.NICI NU VA INCHIPUITI CE LUME A BINEFICIAT DE ACESTI BANI.daca o sa aveti ocazia sa-l intrebaţi pe Filat,-de ce argumente sa condus cind a luat aceasta decizie? REGRET CA STEJARUL A PERDUT O RADACINA care il alimenta

 50. Eu iti dau niste raspunsuri, din cate imi pari tu esti mai agitata ca mine. La care persoana „in cauza” fac atac? Explica tu mai bine, ce sa-ti fac daca nu stii sa te exprimi..

  Ei ce sa spun, te ingrijora pe tine integritatea mea corporala..o sa ai asigurat un loc in rai pentru asta..

  „fa-o astfel incit sa nu strici aerul in jurul tau….”

  – asta e stima si respectul tau? Stimata „batranica”, cand vei invata sa te exprimi civilizat, atunci vei avea si tu respect din partea mea. Pana atunci, nu te astepta la asa ceva din partea mea.

Comments are closed.