Filat si Negruta aloca 145,1 mii lei pentru comunistul Vladimir Eremciuc?

Hotarire-Filat-EremciucIata ce mi-au scris cei care mi-au trimis e-mailul mie, lui Dorin Chirtoaca si Timpului, anuntind publicarea hotaririi in Monitorul Oficial: „Stimati compatrioti, cum considerati, cu ce este mai valoros pentru tara un Eremciuc de a meritat un asemenea cadou, decat alti zeci de mii care nu-si pot permite nici sa se alimenteze decent?”

As adauga: „Cind o tara e in criza, un fost  si un actual deputat comunist trebuie sa se trateze din banii publici? Si ce sa spuna parintii si bunicii romanilor si alogenilor saraci? Sau copiii care au nevoie de operatii peste hotare?”cersetor

Aceasta postare este un raspuns vizitatorilor blogului, care ma tot intreaba „Ce am eu contra PLDM si a lui Filat?” Raspund – „Dar ce are Filat cu PCRM?” Comunistii trebuie trasi la raspundere sau tratati de bolile pe care le-au dobindit, „muncind din greu” pe tarimul antiromanismului in R.Moldova.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

250 Comments

 1. Am gasit Sergiu ,ms 🙂 Deci e real,poate ca tipu face parte din grupul celor care au dorit sa-l voteze pe Lupu presedinte 🙂

 2. Nu fiti naiva!!!Statutul de deputat prevede tratament din contul bugetului.si nu importa apartenenta politica a omului.Asa prevede legea.Invatati-va a o respecta )))

 3. Закон о статусе депутата

  Nr.39-XIII от 07.04.94

  Monitorul Oficial № 059 от 15.04.2005

 4. Doamna Pavlicenco!!! Ati gasit si fotografie pe masura…Seamana bine tipul cu domnul Eremciuc….

 5. De ce boala sufera Eremciuc cunoasteti cumva?Poate nu accepta banii ca si doamna ex-comunista florele?
  Adevarul este ca unii din AIE,chiar au luat-o razna.As dori sa vad cum va comenta d-ul Filat hotarirea guvernului.

 6. Ar fi bine ca toti care detin un blog pe teme social-politice sa posteze aceasta Hotarire de Guvern, ca daca se va izbuti a crea niste valuri de indignare ,Filat va fi nevoit sa dea niste explicatii pe seama acestei in Hotariri, insa daca se va limita doar la blogul lui Pavlicenco si Unimedia.md gindesc ca vom fi ingnorati de actuala guvernare asa zisa AIE pentru care am votat

 7. de ce va mira faptul ca guvernul a alocat 145 mii lei pentru tratamentul lui vladimir eremciuc? Filat e un poitician vechi cu o masca noua…sper ca intelegeti ce vreau sa spun…
  P.S. critica e o chestie fireasca..

 8. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru PETRU :

  Petru spune:

  21 December 2009, la 12:12
  Cred ca este vreo lege prin care orice deputat are dreptul de a se trata gratis din contul statului, asa ca nu cred ca este un ajutor de la guvern, dar respectarea legii, asa proasta cum este…

  Ai perfecta dreptate, legea-i lege si trebuie respectata… De ce insa aceste legi care chipurile se respecta atit de perfect, nu se respecta si in cazul celorlalti locuitori ai tarii ???
  Timpenii, Prostii si Bardac, cum a fost, este, si urmeaza si mai strasnic, asta abia e inceputul, trageti aer in piept si asteptati putin… In toata lumea, Guvernele recurg la cele mai neasteptate medote de a economisi banii statului pentru cerintele populatiei, renunta la bonusuri, renunta la majorarea salariilor, etc… ei, da noi daca o ducem atit de bine, de ce sa nu ne lecuim deputatii care ne-au furat si ne fura si pina-n prezent…..
  Niste escroci, actuala guvernare are „2” zile de cind detine puterea, dar deja ne bucura cu surprize…
  Filat se repede dupa putere, in primul rind ca sa-si apere averea si s-o mareasca avind legea in mina sa, iar gloatele pe care le scoate prin oras, nu reprezinta absolut nimic, decit o multime care este condusa si manipulata bine…
  Pacat de-un astfel de start…

 9. în 2006 am avut un mare incendiu acasă la Călăraşi . Am scris cerere la Parlament şi Guvern , împreună cu vecinii. Nu mi-au dat niciun ban . În plus , au pedepsit şi vecinii şi nu le-au dat nici lor nimic !!!!
  Acuma am cheltuit şi mai cheltui după ce am fost bătută la 7 aprilie , că am văzut cum au omorît tineri !!!!
  Nu , că ajutor să-mi dea , am ajuns să primesc ajutor de şomaj , nu am un loc de lucru , care mi-l asigură Legea !
  Sigur , că nu trebuie să răspundem cu aceeaşi , dar există şi limite !
  Aici îi dau dreptate dnei Pavlicenco !

 10. Pacientii de rind tot au polite care prevad conform legii tratament gratuit.Spunetine si noua daca a fost tratat vre-un pacient in Republica Moldova de asa suma de bani.
  Sa se lecuiasca domnii deputati cu medicamentele care sint prevazute de ,,cazul tratat,,. Si inca una la miana prin cata umilinta trec acesti pacienti sa capete vre-o receta.

 11. PE ROMANESTE : HUOOOOOOOOOO………ASA NU SE FACE !DOMNULE FILAT , LA NOI IN ROMANIA POZAI IN DEMOCRAT , CU VIZIUNI LIBERALE….SAU , NU DEGEABA , TE-A INTERPELAT DOMNUL PRESEDINTE BASESCU CU URMATOARELE CUVINTE : IN CE LIMBA SA VA VORBESC,D-NULE FILAT?..IN ENGLEZA SAU …MOLDOVENESTE?……ASA CA FII OM SERIOS D-NULE FILAT!..CRED CA STIA PRESEDINTELE MEU , CAM CINE SUNTETI DE FAPT…MARE GRESEALA PLITICA A-TI FACUT CU SEMNAREA SI APROBAREA ACELOR BANI , IN TIMP CE SUNT ATITIA OAMENI , DE RIND , BOLNAVI SI FARA AJUTOR !SI CEI DE RIND , VA SUSTIN , ATIT MORAL CIT SI FINANCIAR…SAU POATE SUNTETI FINANTAT DE ..MOSCOVA ???…INCA ODATA , ROMANESTE , CA LA MINE IN ROMANIA : HUOOOOOOOOO………..SEMNEAZA TUDOR.

 12. Din pacate multe actiuni ale actualei guvernari, pentru care am luptat cu totii, numai sa scapam de comunisti, sint la limita. Politica este asa cum este, dar dupa cele intimplate, poporul are nevoie de razbunare, dosare penale intentate functionarilor inalti implicati in represiunile din aprilie curent.

  D-na Pavliceno, salut initiativa Dvs, ce tine de interzicerea simbolurilor comuniste in RM, dupa exemplul Poloniei. Da, ar fi o actiune prea shocanta, dar necesara, anume acuma, in perioada de tranzitie.

  Ca sa scapam definitiv de trecutul rosu, sintem obligati sa aordam AIE o sustinere neconditionata, un avans de incredere, sa-i atentionam, sa-i certam constructiv.

  In mai, curent, noi am venit cu o Scrisoare deschisa catre partidele democratice, de a nu vota un Presedinte comunist si de a declansa alegerile repetate.
  In acea scrisoare am solicitat partidelor democrate sa declare public si sa semneze Declaratie de la Praga, de condamnare a comunismului. Sprea marea mea mirare, toti au tacut…….chiar si PL-ul……..

  Stiind atitudine Dvs. fata de regimul comunist, Declaratiile din fostul Parlament, Va rog sa aflam impreuna, care e atitudinea AIE fata de Declaratia sus-mentionata?
  http://declaratiadelapraga.ro/

 13. Am si eu nevoie de un tratament in Monte Carlo, deoarece doar acolo sunt masagiste care pot face masaj asa cum imi place mie, si locurile de acolo ma face sa ma simt mai linistit sufleteste, lukru care ma ajuta sa ma tratez mai bine.

  Dle Prim-ministru Filat si dle Negruta alocati si mie vrio 100.000 de lei p/u acest tratament, va voi fi foarte recunoscator.

 14. Mai asteapta mai, Nicolae, pin ti-a veni rindul.

 15. Pt Petru

  Da, Unimedia a publicat acest articol, dar era cazul sa procedeze correct deontologic – sa il intrebe pe Filat, negruta, Eremciuc si Voronin ce e cu aceasta necessitate. Pentru ca atunci cind eu am scris depre fosti demnitari comunisti-actuali demnitari peledemisti, Unimedia a facut o stire intrebind niste prostii pe Turcanu, pe care nu l-am amintit deloc, pentru ca eu nu am spus ca acest deputat Vladimir Turcanu ar avea de gind sa treaca la PLDM, dimpotriva, spuneam inainte ca era bines a treaca la PD sis a-l voteze pe Lupu. Iata acum Unimedia nu a gasit de cuviinta sa faca asa cum a facut, nenecesar, in cazul invocat aici.

  Pt Valeriu

  Privind pronosticul electoral pentru alegerile anticipate cred ca vor fi primele partide PCRM, PD si PLDM. Iar PL ar trebui sa concentreze fortele democratice, in caz contrar, risca sa ajunga un PPCD. Cred ca AMN se va dezmembra in doua parti – una va merge la PD, iar alta – se va pierde. Pe Urecheanu l-ar salva blocurile, ca sip e noi, PNL, de altfel.

  Pt Alex

  Da e verificat si scanat din Monitorul Oficial. Dar de ce nu cititi mai intii comentariile pe blog la acest articol, dupa care abia sa postati sis a intrebati ceea ce e si plasat ca foto pe blog.

  Pt Filat aliat cu Voronin

  Si eu cred ca nu e timpul, in perioada de criza, sa dai un pumn de bani unui deputat comunist romanofob care nu stie romana si refuza sa o invete, dar caruia nu-I repugna banii taranilor romani din Basarabia. Si eu cred ca Tkaciuc, Reidman, se pare ca pricopsiti cu masini noi dupa campania electorala, precum si Voroninii miliardarii ii puteau si chiar trebuiau sa ii plateasca lui Eremciuc fara probleme tratamentul.

  In Parlamentul trecut l-am “felicitat” pe Voronin pentru celebrarea miliardului de dolari obtinut de familia prezidentiala. Dupa asta Rosca, Lupu si Voronin au anulat transmisiunile in direct. Va pot spune ca, din anumite informatii, se spune ca Oleg Voronin cheltuie pentru cheltuieli de buzunar cite jumate de milion de dolari pe luna.

  Nu stiu cite miliarde au, darn u cred ca mai putin de doua miliarde de dolari.

  In privinta cit au cheltuit de la bugetul de stat, am publicat pe blog cheltuirea banilor publici sub regim communist.

  De ce structurile lui Filat inca nu-I trag la raspundere? Pai asta e intrebarea ce ma framinta si pe mine. Pt ca eu cred ca CCCEC are un cimp foarte mare de actiune ca sa scuture afacerile si intreprinderile lui Olejka, dar trebuie sa ii permita si Filat. Ii permite? Nu stiu ce sa cred sau, poate, nu cred ce stiu.

  Pt Nicolaus

  Nu va raspund. V-au raspuns vizitatorii blogului. Si privind inima de piatra a guvernantilor, care lasa atitia oameni sa moara de foame iar deputatul Eremciuc se lecuieste din banii taranilor romani, nu ai satrapilor comunisti.

  Ba eu cred ca e un caz de adinca si nebanuita conotatie politica. Nu va pare ca vreti sa platiti prea scum un vot pentru AIE? Si-atunci – care e diferenta fata de comunistii care pregatise multe milioane sa cumpere al 61-lea vot pentru 3 iunie 2009?

 16. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Cazacu Sergiu:

  Cazacu Sergiu spune:

  21 December 2009, la 19:07
  Ar fi bine ca toti care detin un blog pe teme social-politice sa posteze aceasta Hotarire de Guvern, ca daca se va izbuti a crea niste valuri de indignare ,Filat va fi nevoit sa dea niste explicatii pe seama acestei in Hotariri, insa daca se va limita doar la blogul lui Pavlicenco si Unimedia.md gindesc ca vom fi ingnorati de actuala guvernare asa zisa AIE pentru care am votat

  Sergiu, nu trebuie saplasese aceasta stire de pe sait pe sait si de pe blog pe blog, da mai bine ar iesi prin Centru cei ce ies de fiecare data la indemnare lui Filat, sau aici nu sunt din PLDM ? Haideti, stimati colegi, custejarul in piept, dati si voi cite o explicatie, numai fara de alea ca se fac minuni de craciun si mai stiu eu ce…. !!!!!!!!!! Lasati-o balta cu aberatiile si uitativa mai real la ceea ce se intimpla in tara. Filat daca il doare inima atit de tare dupa acest domn, (Sa ma ierte dumnezeu, ca nus comunist, da nici nu am nimic impotriva lui, poate si sufera bietul om de o boala mai serioasa, dar asta nu inseamna ca el are mare valoare in ochii mei si a altor cetateni ai RM…), pai putea sa ridice intrebarea in parlament, catre toti deputatii si se aduna de la fiecare cite-o 1000 de lei +/-, si ii adunau suma acestui bolnav … Si iata cel ce spunea mai sus ca se fac minuni, apoi vreau stimate domn sa-ti atrag atentia, ca ar fi fost o minune daca donau deputatii in favoarea acestuia, uite aceasta ar fi fost o minune, si nu DIN BUGETUL STATULUI !!!!!!! Nu faceti zarva cu minunile, da mai cu picioarele pe pamint !!!
  Cu stima si RESPECT pentr toti….

 17. Pentru Nicolae 🙂 esti glumet

 18. S-a cerut un punct de vedere oficial si de la cancelaria primului ministru? Doar de acolo putem afla daca este real, si care a fost motivatia.

 19. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru anti :

  anti spune:

  21 December 2009, la 19:07
  Pacientii de rind tot au polite care prevad conform legii tratament gratuit.Spunetine si noua daca a fost tratat vre-un pacient in Republica Moldova de asa suma de bani.
  Sa se lecuiasca domnii deputati cu medicamentele care sint prevazute de ,,cazul tratat,,. Si inca una la miana prin cata umilinta trec acesti pacienti sa capete vre-o receta.

  BRAVOOOOOOOOOOO !!!

  Pentru nicolae come

  nicolae comer… spune:

  21 December 2009, la 15:03
  Mai, prostilor !!! De ce atacati orice persoana, care va pare ca nu spune ceea ce ati vrea sa auziti voi >>>?

  Oare nu va pare ca asa s-a stricat si Iuda Iura sau, mai bine zis, asa l-ati crescut voi, ca sa va FOLOSEASKA???

  De ce satiri la gatul fiecaruia care gandeste altfel???

  Satrapilor !!! Fiti mai ingaduitori cu cei ce gandesc altfel, caci s-ar putea sa aiba dreptate, ca in cazul IUDEI ROSKA !!!

  …………..ISTORIA SE REPETA…………..din pacate… si cu parere de rau pentru mii si chiar zeci de mii de batrini, copii, familii vulnerabile, copii din orfelinate… astfel de minuni nu se intimpla…

 20. De proasta ce esti nici nu mai stii cum sa te manifesti. Ai fost o ratata si asa vei ramine. De asa bani ai avut si tu parte pentru foi de odihna si tratament cind erai deputat.

 21. Filiala Teritorială Floreşti a Partidului Liberal
  or. Floreşti, bul. Victoriei 11 A

  În perioada 10-25 decembrie Tineretul Liberal desfăşoară Campania de Caritate „Caravana de Crăciun”.

  Tinerii liberali fac apel către toţi cei care nu sunt indiferenţi să contribuie la colectarea donaţiilor (hainuţe, jucării, cărţi,
  rechizite şcolare, bani) pentru copiii din familiile social-vulnerabile.

  Colectarea ajutoarelor vor avea loc la sediul
  Filialei Teritoriale Floreşti a Partidului Liberal, or. Floreşti,
  bul. Victoriei 11 A (ASITO, et. II).

  În ziua de 25 decembrie 2009, tinerii liberali împreună cu persoanele care au făcut donaţii se vor porni în caravană pe traseul prestabilit pentru a repartiza cadouri tuturor copiilor din aceste familii. Campania de caritate „Caravana de Crăciun” este iniţiată al doilea an consecutiv de către Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal, care a reuşit să aducă bucuria de Crăciun în casele mai multor copii.

  Pentru mai multe detalii contactaţi-ne:
  tel. mob.
  069361580 (Gherasimov Roman, Preşedintele Filialei Teritoriale Floreşti a PL)

  068137158 (Grigor Ecaterina, Preşedintele OTL Floreşti)

  Cont bancar pentru DONAŢII:
  VICBMD2X709
  22336021537

  Să aducem de Crăciun un zâmbet copiilor!

 22. Pt Taruk Macto

  As spune eu ceva de ce i-a facut asemenea inmormintare Voronin lui Vieru… Pentru ca s-a temut de o revolta populara si a luat totul sub control. S-a speriat de cita lume nemultumita poate fi, ceea ce s-a confirmat pe 7 si 8 aprilie, satrapii au fost vizionari.

  Pentru ca se bucura regimul communist cind se duc marii romani…

  Si mie mi se pare ceva suspect in relatia Filat – PCRM sau Filat – Oleg Voronin sau Filat – Tkaciuk…. Corect – spre dezamagirea si/sau ignoranta membrilor sai de partid. Si mie mi se pare ca pe 6 decembrie a fost rezultatul unui plan de sabotare a alegerii lui Lupu. Oare Ghimpu asta nu o pricepe?.. Ma intreb si eu…

  Pt Lulu

  Asta e. M-ati completat foarte bine.

  Pt Cazacu Sergiu

  Inca nu v-ati convins ca avem presa independenta propeledemista si presa independenta procomunista?
  Eu nici nu fac conferinte de presa, pt ca nu vin televizunile – eu nu le pot plati si nici nu vreau sa ma umilesc sa le chem.

  Pt Alex

  Nu te-ai linistit cu verificarea. Pai cum “poate face parte din grupul celor care au dorit sa-l voteze pe Lupu presedinte?” Lumea spune ca el nu apare prin Parlament. Dar chiar daca ar apare, atita costa un vot pt Lupu, cumparat de Filat? Atunci care e diferenta dintre AIE si PCRM la cumparat voturi?

  Pt soroca

  Voi sinteti cei naivi. Nu exista asa ceva. Invatati voi sa respectati legea, ca si idolii vostri. Nu reprodu Legea statutului deputatului, dar prevederea, daca tii sa-ti salvezi idolii.

  Pt Esine

  Foto e din Germania. Seamana, aveti dreptate.

  Pt vera

  Speram sa intelegem…

  Pt Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea

  Pacat…

  Pt anti

  Asta am spus si eu. Cite scrisori am avut de la alegatori in 8 ani de deputatie privind necesitatea de operatii si nu s-au dat bani. Dar vine Filat si ii da lui Eremciuc tocmai 145 mii lei… Duminica a fost inmormintata o colega de clasa, o prietena din Chirianca, Straseni, bolnava si ea. Macar atit – am obtyinut gratierea fiului ei condamnat pe nedrept si zacind in inchisoare, in urma unei agresiuni din partea pazei lui Sangheli.

 23. Atitudinea dnei Pavlicenco este, într-adevăr, utilă şi necesară. Tocmai pentru “masa verde” gata să se uite cu uimire în gura primului lider politic apărut peste noapte şi să aplaude cu frenezie orice gest, orice acţiune, orice vorbă a acestuia, nedorind să-i vadă erorile, slăbiciunile şi chiar … ticăloşiile. Or, tocmai acestea, ascunse cu grijă de opinia publică, pot arăta într-un moment DECISIV faţa adevărată a personajului respectiv. Atunci (prea târziu!!!!) vine iluminarea şi DISPERAREA. “Cum s-a putut întâmpla aşa ceva?! Vai-vai-vai de capul nostru!” (am citat din plânsul colectiv după încheierea ultimului act din piesa politică jucată de Iurie Roşca). Am zis pentru “masa verde”, care nu întotdeauna merită desconsiderarea de “proşti”. Naivi – da! Inocenţi, fără doar şi poate. Şi, mai ales, romantici, care sunt gata să se agaţe (cu nădejdea) şi de un pai numai “să fie bine pentru ţară”. “Să-l mai lăsăm oleacă. Poate că a greşit o dată. Se va corecta. Se putea întâmpla cu oricine. Lăsaţi omul în pace, nu vedeţi că e cel mai bun. Etc., etc.” Suntem în stare să invocăm mii de scuze şi de circumstanţe atenuante, să iertăm şi să trecem cu vederea orice, numai Să Ni Se Pară că năzuinţele, speranţele, visele noastre politice, în sfârşit, se realizază. Aici nu mă refer la lefegii care o fac din oficiu, plătiţi de PARTID să o facă (am sesizat asemenea specimene şi printre comentatorii de mai sus). De aceea e bine ca cineva ca dna Pavlicenco să mai toarne din când în când câte o căldare de apă peste capetele înfierbântate. Va fi mai uşor de suportat deziluzia finală. Momentul adevărului de la sfârşit nu va produce depresii colective.

 24. Pt Jay

  Ce fel de punct oficial? Este hotarirea de Guvern. Daca am vea presa independenta, ar sari in sus sa investigheze. Insa la noi nu exista presa independenta, ci presa independenta proPLDM si presa independenta proPCRM. Ce fel de motivatie? Mai bine cunoaste-i pe comunistii de aici, decit sa cauti portite peledemisto-comuniste.

 25. Pt Lup Batran

  Fiica lui Eltin, Tatiana Diacenko, a spus asa: „In lumea asta trebuie sa te astepti numai la fapte rele impotriva-ti. Desigur, sa traiesti asa, este groaznic, insa e unica metoda de a evita dezamagirea”.

 26. Pt anatol

  Poate desteapta nu oi fi, dar nici proasta nu sint.

  Niciodata – absolut niciodata! – nu am beneficiat in 7 ani de deputatie de foi de odihna si tratament cind am fost parlamentar.

 27. Pt Valentina Cusnir

  De ce doar „aici”? Mi se pare ca am cu mult in mai multe cazuri dreptate.

 28. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Lup Bătrân
  Lup Bătrân spune: ……..21 December 2009, la 20:08

  Da cit se mai poate de rabdat, cit se mai poate de sperat si cite sanse se mai pot acorda ? Cel mai interesant lucru, e ca toti guvernantii se gresesc in privinta banilor, si daca in Occident lumea se mai ridica in picioare si protesta astfel de greseli, proiecte de legi timpite… pai noi, invers, tot le acordam sanse… Stiti ce, sansa lasa sa-i acorde in cadrul cercului de prieteni si a familiei, da noi c-am ne-am saturat de acordat sanse… Tot acordarea a astfel de sanse, au despartit familii si imprastiat copii, peste tot, in cautarea unei surse de existenta si supravietuire… acesti oameni nu stiu de specificul „MINUNE”, ci de FOAME, FRIG, SARACIE etc…
  „SATUL ARDE, IAR BABA SE PIAPTANA”

 29. Pt VICTOR

  Noi am discutat la sedinta DPN Declaratia de la Praga si am salutat-o. Ideea este foarte buna – ca actuala AIE sa-si spuna pozitia, daca se tot declara proeuropeana. Exista pe blogul meu, o repostam:

  Declaraţia de la Praga privind conştiinţa morală europeană şi comunismul

  3 iunie 2008, Praga, Senatul Parlamentului Republicii Cehe

  DECLARAŢIA DE LA PRAGA

  Pentru viitorul demn şi democratic al căminului nostru european,

  * întrucât societăţile care îşi neglijează trecutul nu au viitor,
  * întrucât Europa nu va fi unită atâta vreme cât nu va fi capabilă să-şi reconcilieze istoria, să recunoască nazismul şi comunismul ca moştenire comună şi să conducă o dezbatere sinceră şi amănunţită despre toate crimele totalitarismului din secolul trecut,
  * întrucât ideologia comunistă este direct responsabilă de crime împotriva umanităţii,
  * întrucât o conştiinţă încărcată de trecutul comunist este o povară grea pentru viitorul Europei şi al copiilor noştri,
  * întrucât diferitele moduri de a evalua trecutul comunist pot duce la împărţirea Europei în „Vest” şi „Est”,
  * întrucât integrarea europeană a constituit o reacţie directă la războaiele şi violenţele provocate de sistemele totalitare de pe continent,
  * întrucât conştiinţa crimelor împotriva umanităţii comise de regimurile comuniste pe întregul continent trebuie să se răsfrângă asupra tuturor minţilor europene în aceeaşi măsură cu crimele regimurilor naziste,
  * întrucât există similarităţi substanţiale între nazism şi comunism în ceea ce priveşte caracterul lor abominabil şi crimele lor împotriva umanităţii,
  * întrucât crimele comunismului încă trebuie să fie evaluate din punct de vedere legal, moral şi politic, precum şi din punct de vedere istoric,
  * întrucât acestor crime li s-au găsit justificări spunându-se că au fost comise în numele teoriei luptei de clasă şi a principiului dictaturii „proletariatului”, folosind teroarea ca metodă de a menţine dictatura,
  * întrucât ideologia comunistă a fost folosită ca instrument în mâinile celor care au clădit imperii în Europa şi Asia pentru a-şi atinge scopurile expansioniste,
  * întrucât mulţi dintre cei care au comis crime în numele comunismului nu au fost încă aduşi în faţa Justiţiei iar victimele lor nu au fost încă despăgubite,
  * întrucât furnizarea de informaţii extinse despre trecutul totalitar comunist care să ducă la o mai bună înţelegere şi abordare a temei este o condiţie necesară pentru o viitoare integrare solidă a tuturor naţiunilor europene,
  * întrucât reconcilierea finală a tuturor popoarelor europene nu este posibilă fără eforturi susţinute în vederea stabilirii adevărului şi a recuperării memoriei,
  * întrucât trecutul comunist al Europei trebuie analizat în amănunţime atât în mediul academic cât şi în rândurile publicului larg, iar generaţiile viitoare ar trebui să aibă la dispoziţie informaţii despre comunism care să le fie uşor accesibile,
  * întrucât în diferite părţi ale globului mai rezistă doar câteva regimuri comuniste, care însă controlează aproape o cincime din populaţia lumii şi, prin accesul la putere, încă comit crime şi impun costuri mari bunăstării popoarelor lor,
  * întrucât multe ţări, deşi partidele comuniste nu sunt la putere, nu s-au distanţat de crimele regimurilor comuniste şi nici nu le-au condamnat,
  * întrucât Praga este unul din locurile care a avut atât experienţa dominaţiei naziste cât şi a celei comuniste,

  considerând că milioanele de victime ale comunismului şi famiiile lor sunt îndreptăţite să se bucure de dreptate, compasiune, înţelegere şi recunoaştere a suferinţelor lor în acelaşi mod în care victimele nazismului au fost recunoscute moral şi politic,

  noi, participanţii Conferinţei „Conştiinţa Europeană şi Comunismul”, de la Praga,

  * având în vedere rezoluţia Parlamentului European la cea de-a 60-a aniversare a finalului celui de Al Doilea Război Mondial în Europa, la 8 mai 1945, aniversare sărbătorită la 12 mai 2005,
  * având în vedere Rezoluţia 1481 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 26 ianuarie 2006
  * având în vedere Rezoluţia din 5 februarie 2004 a Congresului al XVI-lea al EPP, prin care se solicită crearea unui organism format din profesionişti independenţi în vederea colectării şi evaluării informaţiilor privind încălcarea drepturilor omului sub regimurile totalitare comuniste şi îndemnând la crearea unui muzeu memorial al victimelor comunismului,
  * având în vedere rezoluţiile privind crimele comunismului adoptate de un număr de parlamente naţionale,
  * având în vedere experienţa Comisiei pentru adevăr şi reconciliere din Africa de Sud,
  * având în vedere experienţa institutelor de memorie şi comemorare din Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite, a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, a muzeelor din Lituania, Letonia si Estonia, cât şi a Casei Terorii din Ungaria, şi a muzeelor ocupaţiei din Lituania, Letonia şi Estonia,
  * având în vedere actuala şi următoarele preşedinţii ale Uniunii Europene şi ale Consiliului Europei,
  * având în vedere faptul că anul 2009 este anul celei de a XX-a aniversări a colapsului comunismului în Europa Centrală şi de Est, precum a uciderii în masă din România şi a masacrului din Piaţa Tiananmen din Beijing,

  solicităm:

  1. ajungerea la o înţelegere paneuropeană conform căreia atât regimurile totalitare naziste cât şi cele comuniste să fie judecate fiecare în conformitate cu potenţialul propriu de a dezvolta politici distructive de aplicare sistematică a formelor extreme de teroare, suprimând toate libertăţile civice şi umane, pornind războaie agresive şi, ca parte componentă a propriilor ideologii, exterminând şi deportând naţiuni întregi şi grupuri de populaţie, şi, drept urmare, acestea să fie considerate principalele dezastre care au lovit secolul XX,
  2. recunoaşterea faptului că multe crime comise în numele comunismului ar trebui considerate crime împotriva umanităţii, servind ca avertisment pentru generaţiileviitoare, în acelaşi mod în care au fost recunoscute crimele nazismului de Tribunalul de la Nuremberg,
  3. formularea unei perspective comune privind crimele regimurilor totalitare, inter alia regimurile comuniste, şi propagarea unei conştiinţe europene asupra crimelor comunismului, cu scopul definirii unei atitudini comune faţă de crimele regimurilor comuniste,
  4. introducerea unei legislaţii care să permită Justiţiei să îi judece şi să îi condamne pe autorii crimelor comuniste şi să compenseze victimele comunismului,
  5. asigurarea principiului unui tratament egal şi non-discriminatoriu al victimelor tuturor regimurilor totalitare,
  6. exercitarea unei presiuni la nivel european şi internaţional în direcţia condamnării crimelor comuniste din trecut şi în vederea susţinerii unei lupte eficiente împotriva crimelor comuniste în desfăşurare,
  7. recunoaşterea comunismului ca parte integrantă, nocivă, a istoriei comune a Europei,
  8. acceptarea responsabilităţii paneuropene a crimelor comise de comunism,
  9. stabilirea datei de 23 august, ziua semnării Pactului Hitler-Stalin, cunoscut ca Pactul Molotov-Ribbentrop, ca zi de comemorare a victimelor regimurilor totalitare, atât naziste cât şi comuniste, în acelaşi mod în care Europa comemorează victimele Holocaustului la data de 27 ianuarie,
  10. adoptarea unei atitudini responsabile de către parlamentele naţionale în ceea ce priveşte recunoaşterea crimelor comuniste ca şi crime împotriva umanităţii, conducând la adoptarea legislaţiei necesare şi la monitorizarea parlamentară a acestei legislaţii,
  11. organizarea unor dezbateri publice referitoare la folosirea comercială şi politică, inadecvată, a simbolurilor comuniste,
  12. continuarea audierilor Comisiei Europene privind victimele regimurilor totalitare, în scopul redactării unei comunicări a Comisiei,
  13. stabilirea, în statele europene care au fost conduse de regimuri comuniste totalitare, a unor comitete compuse din experţi independenţi însărcinaţi cu strângerea şi evaluarea informaţiilor referitoare la încălcarea drepturilor omului la nivel naţional sub regimul totalitar comunist, cu scopul unei colaborări strânse cu un comitet de experţi al Consiliului Europei,
  14. asigurarea unui cadru legal internaţional privind accesul liber şi nerestricţionat la arhivele conţinând informaţii despre crimele comunismului,
  15. fondarea unui Institut al Memoriei şi Conştiinţei Europene care să fie atât – A) institut european de cercetare pentru studierea totalitarismului, dezvoltând proiecte ştiinţifice şi educaţionale şi oferind suport reţelei de institute naţionale de cercetare care se specializează pe tema experienţei totalitare, B) şi un muzeu/centru comemorativ paneuropean al victimelor tuturor regimurilor totalitare, cu scopul comemorării victimelor acestor regimuri şi a conştientizării crimelor comise de acestea,
  16. organizarea unei conferinţe internaţionale pe tema crimelor comise de regimurile totalitare comuniste, cu participarea unor reprezentanţi ai guvernelor, alăturide parlamentari, profesori, experţi şi delegaţi din partea ONG-urilor, urmând ca rezultatele să fie făcute cunoscute la nivel mondial,
  17. adaptarea şi revizuirea manualelor de istorie a Europei astfel încât copiii să poată învăţa şi să fie avertizaţi cu privire la comunism şi la crimele sale în acelaşi mod în care sunt învăţaţi să privească crimele nazismului,
  18. dezbaterea amănunţită şi extinsă la nivelul întregii Europe cu privire la istoria şi moştenirea comunistă,
  19. comemorarea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, a masacrului din Piaţa Tiananmen şi a macelului din Romania

  noi, participanţii Conferinţei de la Praga, intitulate „Conştiinţă Europeană şi Comunism”, ne adresăm tuturor popoarelor Europei, tuturor instituţiilor politice din Europa, incluzând guvernele naţionale, parlamentele, Parlamentul European, Comisia europeană, Consiliul Europei şi alte organisme internaţionale relevante, şi facem un apel să îmbrăţişeze ideile şi cererile formulate în prezenta Declaraţie de la Praga şi să le implementeze prin măsuri concrete.

  ………………………………………………………………………………………………………………………………

  Semnatari fondatori:
  Václav Havel, fost disident şi Preşedinte al Cehoslovaciei / Republicii Cehe
  Joachim Gauck, fost Comisar Federal al arhivelor Stasi, Germania
  Göran Lindblad, Vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Membru al Parlamentului, Suedia
  Vytautas Landsbergis, Membru al Parlamentului European, fost disident şi Preşedinte al Lituaniei
  Jana Hybášková, Membru al Parlamentului European, Republica Cehă
  Christopher Beazley, Membru al Parlamentului European, Marea Britanie
  Tunne Kelam, Membru al Parlamentului European, fost disident, Estonia
  Jiří Liška, Senator, Vicepreşedinte al Senatului, Parlamentul Republicii Cehe
  Martin Mejstřík, Senator, Parlamentul Republicii Cehe
  Jaromír Štětina, Senator, Parlamentul Republicii Cehe
  Emanuelis Zingeris, Membru al Parlamentului, Lituania, Preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Investigarea Crimelor Regimurilor de Ocupaţie Nazistă şi Comunistă din Lituania
  Tseten Samdup Chhoekyapa, Reprezentant al Sanctităţii Sale Dalai Lama, Geneva, Tibet
  Ivonka Survilla, Preşedinte în Exil al Bielorusiei, Canada
  Zianon Pazniak, Preşedinte al Frontului Naţional Popular al Bielorusiei, Preşedinte al Partidului Conservativ Creştin Belarus, USA
  Růžena Krásná, fost prizonier politic, politician, Republica Cehă
  Jiří Stránský, fost prizonier politic, scriitor, fost preşedinte al clubului PEN, Republica Cehă
  Václav Vaško, fost prizonier politic, diplomat, activist catolic, Republica Cehă
  Alexandr Podrabinek, fost disident şi prizonier politic, jurnalist, Rusia
  Pavel Žáček, Director, Institutul pentru Studierea Regimurilor Totalitare, Republica Cehă
  Miroslav Lehký, Vicedirector, Institutul pentru Studierea Regimurilor Totalitare, Republica Cehă
  Łukasz Kaminski, Vicedirector, Institutul Memoriei Naţionale (IPN), Polonia
  Michael Kißener, profesor de istorie, Johann Gutenberg University, Mainz, Germania
  Eduard Stehlík, istoric, Vicedirector, Institutul pentru Istorie Militară, Republica Cehă
  Karel Straka, istoric, Institutul pentru Istorie Militară, Republica Cehă
  Jan Urban, jurnalist, Republica Cehă
  Jaroslav Hutka, fost disident, compozitor, Republica Cehă
  Lukáš Pachta, politolog şi scriitor, Republica Cehă

 30. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Democraţia este guvernarea poporului, de către popor, pentru popor. Abraham Lincoln

  Varianta din RM: „Democratia este guvernarea clanului, de catre clan, pentru clan”

 31. Apropo de persoanele care au nevoie de ajutor la fel ca si tov. Eremciuk. Cititi aici. E o stire trista recent publicata de Timpul. http://www.timpul.md/article/2009/12/21/5520
  Pacat ca nu au publicat chiar alaturi stirea cu alocarea sumei de 145.1 mii lei de catre Filat si Negruta tovarasului komunist.

 32. Din Timpul

  Tu eşti ultima speranţă a Tatianei Robu

  De patru ani, Tatiana Robu este imobilizată într-un cărucior cu rotile. Suferinţele i se trag de la groaznicul accident din 17 octombrie 2005, când a fost lovită de o bară de fier care a căzut peste ea de pe Palatul Republicii. Tatiana a suportat mai multe intervenţii chirurgicale în Moldova, iar din septembrie 2007 a început un tratament la o clinică din Moscova, care însă a fost întrerupt din lipsă de bani.

  Curtea de Apel a achitat Palatul Republicii, iar muncitorii au fost obligaţi să plătească despăgubiri în valoare de 20.000 lei, deşi tratamentul Tatianei costă 40.000 de euro. Deşi nu dispunea de suma necesară, în septembrie 2007, Tatiana Robu a început tratamentul destul de costisitor la Moscova.

  În prima etapă i-au fost colectate celule stem, care posedă capacitatea de a se transforma în celule înalt specializate, iar apoi pot forma orice tip de ţesut şi organ din corp. Celulele urmau a-i fi implantate la coloana vertebrală, dar, din cauza imposibilităţii de a achita tratamentul, acesta a fost întrerupt.

  Nu este pentru prima dată când familia fetei colectează bani de la oamenii de bună-credinţă. Aflând de soarta Tatianei încă din 2007, actualul prim-ministru, Vlad Filat, impresionat de optimismul şi curajul fetei, a spus despre ea că este un adevărat exemplu de rezistenţă.

  În momentul de faţă, pentru tratamentul Tatianei Robu sunt adunaţi 15.000 de euro pe contul bancar deschis pe numele Verei Robu, mama Tatianei. Pentru continuarea tratamentului, Tatiana are nevoie de încă 25.000 de euro. Apelăm la cititorii TIMPULUI să-i întindeţi o mână de ajutor pentru a acoperi costurile tratamentului. Banii pot fi transferaţi pe contul:

  * B.C. Moldova Agroindbank S.A., filiala Nisporeni
  * cod bancar AGRNMD 2X765
  * cont curent lei 2252701213
  * cont curent euro 2252701216
  * cod fiscal 2005024010985

  Poate ca Eremciuc ii va ceda ceva acestei persoane din cei 145 mii de lei de la Bugetul de stat.

 33. Eii, mai si spui si tâmpenii, titlul spune clar de cine te iei in aberatiile pe care le scrii aici.
  Cu capusa verde, pai afla „stimata doamna” ca nu sunt membru PLDM, sunt simpatizant care poate a facut mai mult decat foarte multi membri PLDM pentru a ajunge acest partid unde este acum si pentru a scapa de comi. Asa ca nu voi sta si voi privi cum o frustrata se ia aiurea de PLDM. Si mai bine o capusa mare si verde asa cum va place sa o numiti, decat un paduche invizibil cum e PNL. Imi pare rau ca un partid cu o asemenea importanta istorica sa fie luat in deradere si sa ia nici un procent la alegeri. Asta spune multe despre competenta celor care il conduc

 34. Pt Valentyn

  Te-ai usurat? Slava Domnului.

 35. Раз уж вспомнили о всеобщем равенстве граждан в демократических обществах, то приходится признать, что это четвертый миф демократии. Иногда его называют принципом равных возможностей. В свое время и этот миф за…, извините, затуманивал сознание советских граждан. Хочется верить, что сейчас большинство их поняли всю его „состоятельность”. Позволю себе процитировать Александра Зиновьева с его „Глобальным человейником”: „… сущность принципа равных возможностей. Он вовсе не означает будто все люди начинают жизнь с некоего нулевого старта и движутся независимо друг от друга по параллельным дорожкам, подобно бегунам на стадионе. Он означает, что все имеют равное право использовать преимущества своего рождения и положения. Если сравнить реальную ситуацию с соревнованием бегунов, то картина должна выглядеть так.Люди начинают бег из разных мест, бегут по различным дорогам, из которых одни ровные, а другие изрыты ухабами, бегут в различных направлениях и.тд. Но в таком случае принцип равных возможностей имеет силу всегда и в любом обществе, в том числе – в одинаковой мере для детей королей и детей рабов.”

 36. Frumos spus cu „uşurarea”. Acum s-a uşurat omul, dar, dacă e cu adevărat un IDEALIST precum scrie, atunci mi-e milă de ce-l aşteaptă. Şi nu într-un viitor prea îndepărtat, ci chiar la alegerile (de întreg poporul, pentru care se zbate Filat) din vara sau toamna viitoare. Să-l vadă pe distinsul Proeropean braţ la braţ cu V. Putin. Spre asta mergem. Pentru aceasta are nevoie Filat de Voronin şi voturile sale din parlament şi din r.m. Nebănuite sunt căile Domnului, Valentyne.

 37. Am citit atent toate comentariile. Iata ce concluzie se impune: cei ce o critica pe D-na Pavlicenco si il tot lauda pe Filat – folosesc limbaj murdar si au probleme la capitolul ortografie. Am si eu o intrebare – pentru anturajul (simpatizantii) lui Filat se da o testare anume pe care o trec doar cei ignoranti si inculti?
  In ceea ce priveste banii publici – AVEM TOT DREPTUL SA DEZBATEM CIT DE JUTIFICAT GUVERNUL II ADMINISTREAZA!!

  Pt Lup Batrin
  RESPECT!!!

 38. d-na Pavlicenco, eu nu caut niciun fel de „portita”, dupa cum nici dorinta mare de a-i cunoaste pe comunistii din Moldova nu am (sint satul de cei din Romania, au mai ramas si pe aici).

  Eu doar vreau sa aud o explicatie din gura lui Filat, sau macar a purtatorului sau de cuvant. In orice chestiune, e firesc si normal sa afli punctele de vedere ale ambelor parti. Altfel, nu se poate avea o judecata obiectiva.

  Au fost si pe aici cazuri cand unii au semnat acte din inertie, fara sa priveasca ce semneaza. Si daca imi amintesc corect, a fost vorba de Tariceanu, sau Nastase.

 39. Buna ziua.
  Popoarele balcanice sunt foarte vestite prin usurinta cu care aprind spiritele si usurinta cu care stiu sa stinga orice spirit cand dau de primejdie. Stabilitatea, curajul si onoarea nu ne sunt caracteristice. Stim numai sa raspundem la injosire prin alta injosire.
  Doamna Pavlicenco, admit ca intr-adevar este o suma importanta si ca intr-adevar exista multi copii care au nevoie de tratament si nu-l primesc.
  1. Stiti care este diagnosticul acestui domn , costul tratamentului si unde va fi efectuat ? Nu ati precizat diagnosticul, astfel ca lipseste obiectivitatea relatarii.
  2. Sunteti sigura de autenticitatea documentului ? Daca este autentic, si diagnosticul nu o justifica, atunci probabil aveti dreptate.
  3. Cine e acest deputat ? Nu il cunosc. Cu toate ca e comunist ideologic vorbind, poate totusi e un om bun. Poate nu.
  Succes

 40. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Jay :

  Jay, toti asteptam o explicatie de la Filat, insa chiar daca va fi aceasta, fii sigur ca va fi bine formulata ca sa nu se ridice masele, si totusi indiferent cit de logic formulata nu ar fi aceasta explicatie, totusi nu e cazul sa ne jucam cu banii publici, mult mai mult ca timpurile nu-s din cele mai prielnice.
  Si cum am mai subliniat mai sus, daca ni se ofera o explicatie, apoi inchidem ochii si gura, ii dam dreptate ca-i nou in fruntea statului ?! Nu prea are sens, … Noi aici ne aratam nemultamirea fata de actiunile lui, dar inchipuieti ce ar fi daca cei ce nu au acces la Net,Ziare si TV (indeosebi cei de la sate, care lucreaza din zori si pina-n noapte…), cum s-ar simti acestia ? Si totusi, de ce ProTv-ul nu a facut un reportaj pe aceasta tema ?
  Toti ne zbatem pentru libertate si sa scapam de Comunisti, iata am scapat putin, dar deja am luat-o razna… Si aceasta libertate este, fii sigur ca este, la Chisinau, si e simtita de cercurile apropiate guvernarii actuale., fiecare isi apara pielea sa, nu-i nici o Unire si nici o stima reciproca., aceasta libertate, partiala, a fost capatata prin asasinarile celor 4 tineri si maltratarile a multor sute de cetateni, dar prea repede se uita tot, Cu un apartament au hotarit sa arunce in ochii maselor si tot din cauza ca ne asteapta noi alegeri, ca de altfel………
  Cu stima si Respect…

 41. Cine stie, ce merite deosebite are Eremciuc, care a beneficiar de aceasta suma de bani ?
  Daca nu are merite deosebite, sa achite banii din propriul buzunar autorii proiectului de Hotarire de Guvern !

  Oamenii-parlamentari si guvernanti nu merita nici salariul, pe care il toaca din buget.
  La ce stare de saracie ne-au supus mereu !?
  Ce au promis si ce au facut ?
  Toti, care s-au perindat prin culuarile puterii legislative si executive, cu ce ne-au fericit ?
  Ne considera ei cumva datori sa muncim din greu pentru binele lor si a urmasilor lor ?
  Ei ce merite adevarate au in fata alegatorilor ?
  Poate sa le cumparam salopete sa nu-si roada „bernevecii” cumparati din salariile lor-bani din bugetul platit de cei umuliti de ei si acuzati la moartea prin foame si maladii ?
  Sarmanele „slugi” ale poporului!
  Se „imbolnavesc” muncind din greu !
  Rusine sa le fie.
  Chind unii aduna mina de la mina sa-si inmorminteze parintii, batrinii singuratici, copii…..
  altii beneficiaza nerusinat de sute de mii de lei pentru merite „deosebite” in munca „asidua” de parlamentar in de/”favoarea” poporului.
  Sa le stea in ghit !
  Dar cei de dau, dau nu din buzunarul lor, dar din cel acumulat de popor prin plata impozitelor.

  Nu este cazul sa ne inchinam ca la o vaca sfinta la tocilarii bugetului, char daca sunt din AIE !
  Nu putem tolera dezmatul si nerusinarea, indiferent de unde vine.

 42. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Opinie:
  100% te sustin…
  AIE ? ce e aeea AIE vom vedeam degraba, uitativa acum cu luare-aminte… Am mai avut si un BMD plin de sperante si credibilitate… ati vazut rezultatul… AIE, nu e o exceptie, ba chiar din contra, ei acum trag nu stiu care-s mai tari si se acuza reciproc… Lupu atit de tare se viseaza sef al statului, ca e gata la orice alianta, Filat arde de nerabdare sa-si depuie si el candidatura la sefie,(si sa fie ales de popor), mai rau de Urecheanu si Ghimpu, acestia sunt cei mai fericiti acum… se bucura de moment, ca viitorul e slab de tot… Cea mai reusita alianta ar fi PLDM+PPCD+PD, trei partide care vind orice si pe oricine pentru putere. PLDM, cu multe semne de intrebari, dar totusi se arata mai serios, dar…

 43. Speranta, cel mai bine e sa nu ne pronuntam inainte de a auzi ce are de spus omul. Daca as avea posibilitatea, l-as intreba personal. Dar nu o am. Dar nici nu ma reped sa judec ceva pana cand nu cercetez toate variantele.

  In al doilea rand, de ce nu a dat Pro TV reportaj. Idee nu am, insa stiu ca politica editoriala a nici unui post (nici macar a mult hulitului NIT, cat de mult as uri eu acest post) nu poate fi dictata de nimeni. Altfel sta treaba cu TVM. As fi vrut si eu reportaj, daca nu a fost, acum..ce sa facem? Mergeti si intrebati pe cei de la Pro Tv. Poate au avut subiecte mai „fierbinti”, ei stiu.

  Faptul ca s-a dat acel apartament trebuie apreciat, ca nu-i putin lucru. Desigur asta nu il aduce pe Valeriu Boboc inapoi, insa nu mai judecati totul din unghi electoral. Ca a fost de ochii lumii, ca nu, important e ca s-a dat. Multe se mai pot face pentru acesti oameni, care au suferit la proteste. Sa faca si altii macar pe atat.

 44. Filat va organiza negresit conferinta de presa in curand. Sa mearga cineva si sa-i adresez intrebarea..si ne lamurim in curand.

 45. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Jay, nu judec tot din unghi electoral, ci ma uit real la situatie, Referitor la Alianta de care ziceam mai sus, Pai nimic deosebit, toti acesti 3 sunt patrioti de rangul 1. dar nu pe mult timp, exemplul lui Rosca…
  Referitor al apartament, E NUMAI CA SA ASTUPE OCHII MASELOR, dat fiind faptul ca prea mare agitatie ar fi avut sa fie daca nu se facea nimic… Dar de ceilalti sa uitat, Vreti sa-mi demonstrati ca Filat are grija de toti ? Cam nu e cazul, chiar ieri am citit aici pe blog, cineva spunea ca a participat la acele proteste si o incasase, nu i sa acordat nimic.! …..etc…

 46. Speranta, acum ce propui, sa dea apartament la toti care au fost la proteste? Tu personal ai facut ceva pentru acesti oameni? De ce orice lucru bun facut, e pus la zid si nu e luat ca un lucru pozitiv? Eu nu zic ca e suficient, se poate si mai mult, si nu acopera durerea unei familii care si-a pierdut fiu si sot. Si nu zic ca ceilalti nu merita compensatii. Dar a judeca totul ca fiind „pentru ochii maselor”, fara a vedea partea buna, mi se pare exagerare.

  Repet: tu personal, ce ai facut pentru cei care si-au dat viata pentru libertate? Si apoi daca ai vreun raspuns, iti voi spune si ce am facut eu..

 47. Si nu inteleg de ce presupui ca toti din alianta sint sau vor deveni tradatori..pe ce baza? Daca era pana acum, tradau de o mie de ori. Mai mult, insasi d-na Pavlicenco a sustinut AIE si printr-un gest nobil, pe care l-am apreciat la acel moment, a decis sa nu mai participe la alegeri cu PNL, acordand tot sprijinul acestor trei lideri. Sa nu ne mai pripim in judecati, si sa asteptam timpul sa demonstreze ceea ce pot face acestia.

 48. „Insa Jurnaltv.md sau jurnal.md si unimedia.md nu vor face stire, eu cred, pentru a nu-l supara pe Filat.”

  D-na Pavlicenco, stirea aceasta apare si pe Unimedia, la sectiunea Blogosfera.

  http://www.unimedia.md/?mod=cat&id=30

 49. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Jay, ne e cazul sa-mi demonstrezi tu mie ce ai facut, pe mine deloc nu ma intereseaza acest lucru, ori tu propui sa ma apuc sa intreb pe toti ce au facut ei pentru acei tineri ??? Eu ma refeream la altceva, imi pare rau ca nu ai inteles sensul textului meu, eu nu am cerut ca sa le acorde Filat la toti apartamente, nu fa din tintar armasar… ideea era ca se promisese multe si nimic nu s-au facut, ma refer in primul rind la puterea legala in solutionarea acestor incidente, SPECIAL PENTRU TINE AM ACCENTUAT< ca nu de alta da ma vei intreba iar daca vreu apartamente ori ce am facut eu pentru acei tineri…
  Cu Respect…

 50. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Jay :

  Jay spune:

  22 December 2009, la 03:03
  “Insa Jurnaltv.md sau jurnal.md si unimedia.md nu vor face stire, eu cred, pentru a nu-l supara pe Filat.”

  D-na Pavlicenco, stirea aceasta apare si pe Unimedia, la sectiunea Blogosfera.

  http://www.unimedia.md/?mod=cat&id=30

  Jay, uite singur ti-ai raspuns la mesajul meu de mai sus (1), nu vor sal supere pe Filat, da oare se poate considera presa dupa una ca asta, o presa libera si independenta in actiunile sale ?. Cel mai interesant e ca ai atacat mult mesajul meu, si in final singur ai spus ceea ce am subliniat eu !!! Fiecare isi apara pielea sa… Uite mai sus…
  ok, o seara buna in continuare, pe viitor nu ataca, daca nu intelegi sensul mesajului, intreaba si ti se va explica, cere si ti se va oferi… Seara Buna in Continuare…

Comments are closed.