Filat si Negruta aloca 145,1 mii lei pentru comunistul Vladimir Eremciuc?

Hotarire-Filat-EremciucIata ce mi-au scris cei care mi-au trimis e-mailul mie, lui Dorin Chirtoaca si Timpului, anuntind publicarea hotaririi in Monitorul Oficial: „Stimati compatrioti, cum considerati, cu ce este mai valoros pentru tara un Eremciuc de a meritat un asemenea cadou, decat alti zeci de mii care nu-si pot permite nici sa se alimenteze decent?”

As adauga: „Cind o tara e in criza, un fost  si un actual deputat comunist trebuie sa se trateze din banii publici? Si ce sa spuna parintii si bunicii romanilor si alogenilor saraci? Sau copiii care au nevoie de operatii peste hotare?”cersetor

Aceasta postare este un raspuns vizitatorilor blogului, care ma tot intreaba „Ce am eu contra PLDM si a lui Filat?” Raspund – „Dar ce are Filat cu PCRM?” Comunistii trebuie trasi la raspundere sau tratati de bolile pe care le-au dobindit, „muncind din greu” pe tarimul antiromanismului in R.Moldova.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

250 Comments

 1. Now that’s interesting !

 2. Interesante lucruri ies la iveala, asta chiar ma dezamageste si pe mine. Cine este acest Eremciuc, ne puteti da ceva detalii?

 3. Pt Petru

  Este fost si actual deputat comunist

  Am verificat aici.

  http://www.parlament.md/structure/deputees/

 4. Vladimir Eremciuc (n. 1951) este un deputat moldovean în Parlamentul Republicii Moldova, ales în Legislatura 2005-2009 pe listele Partidului Comuniştilor.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Eremciuc

 5. Eremciuc a fost invitat de onoare in liceul teoretic Ioan Voda in campania electorala din 2005, impreuna cu ansamblul „Mostenitorii” de la Chisinau. Intilnirea a avut loc intr-o duminica, cam pe furis. Noi, profesorii de aici, am fost obligati sa ne prezentam.

 6. Cred ca este vreo lege prin care orice deputat are dreptul de a se trata gratis din contul statului, asa ca nu cred ca este un ajutor de la guvern, dar respectarea legii, asa proasta cum este…

 7. Eu cred ca exista o lege despre care doamna Pavlicenco nu vrea sa ne spuna, prin care deputatii au dreptul sa fie tratati din contul statului, domnul Eremciuc la sigur este bolnav, el nu a fost practic, la nici o sedinta a parlamentului, da probabil suma e prea mare, dar…, in orice caz, dna Pavlicenco ar fi bine sa o spuneti in alt mod, dar nu cum ati facut-o de parca Filat e in relatii bune cu PCRM sa fim seriosi dna Pavlicenco! Filat e printre putinele persoane din tara, care spune lucrurilor pe nume!

 8. Pt Petru si Sergiu

  Nu exista o asemenea lege. Sa ma contrazica si sa posteze cei care stiu altceva. sa posteze norma legii. Incetati cu faptul ca eu stiu si nu va spun. Sint curioasa si eu sa aflu in baza carei legi s-a facut asta.

 9. PENTRU TOTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Din cauza ca am postat aceasta hotarire de Guvern, blogul meu este atacat in prezent continuu de un vizitator, care posteaza prostii cu numele meu. Stiu ca de asemenea lucruri erau capabili frontistii. Oare s-au mutat truditorii, cu tot cu practici, la alte partide? Pai iata de ce nu vreau sa ma aliniez „noilor-vechi”.

 10. D-na Pavlicenco, vorbiti cu baietii de la Unimedia si cu cei de la JurnalTV (jurnal.md) sa posteze aceasta stire, daca este verifivata evident. e posibil asa ceva?

  eu tot sunt foarte indignat de faptul acesta, si consider ca trebuie sa afle toti internautii

 11. Pt Cazacu Sergiu

  Pe Unimedia, in coltul din dreapta, conforma contractului meu cu unimedia.md, figureaza aceasta postare a mea. Insa Jurnaltv.md sau jurnal.md si unimedia.md nu vor face stire, eu cred, pentru a nu-l supara pe Filat. A primit aceasta stire si Timpul, sa vedem – o da sau nu.

  Sugerati Dvs., eu nu am de gind sa ma umilesc, mie unimedia mi-a facut un lucru urit vinerea trecuta, care l-a corectat apoi…

  Nu cred in libertatea presei, am vazut-o din plin.

 12. D-na Pavlicenco,e injositor ce scrieti.Nu am fost comuneak nici nu sunt,ca unii din D-stra si nu tin apararea lui Eremciuc.Trebue sa stiti ca de asa ajutoare au benificiat oameni diferiti ( regretatul N.Costin de ex.),de ce atunci nu v-ati indigat.Sa am ertare,dar noutatea aceasta e o mirsevenie,ce nu merita de comentat.

 13. Alegatorii si-au dat votul pentru PLDM, nu pentru a le purta de grija satrapilor comunisti. Ei trebuesc stirpiti, dar nu lecuiti. Eremciuc sa se lecueasca din leafa lui de deputat sau din banii multimilionarului sau sef Voronin. Interesant – citi bani a cheltuit Guvernul Filat pentru lecuirea tinerilor batuti, schinjuiti de politie in urma evenimentelor din 7-8 aprilie 2009? Ori ei astepta decizia instantelor judecatoresti?

  Curaj D,Pavlicenco! Eu va sustin in totul.

 14. Sunt sigur ca astia de la Unimedia vau vazut articolul, sa vedem ce vor face 🙂

 15. Pt Ion

  V-as sugera urmatorul lucru.

  Sa solicitati actualilor guvernanti lista tuturor persoanelor carora li s-au acordat un ajutor asemanator – si in scurtele perioade democratice, si in cei 14 ani de guvernare agrariano-comunista. Nu cred ca putem invoca aici cazul regretatului Nicolae Costin sau al poetului Nicolae Dabija, care sint niste martiri ai neamului romanesc.

  Dumneata imi spui de un satrap comunist, pe care sa-l „intelegem” si „compatimim” pentru ca e bolnav? Crezi dumneata ca bolsevicii nostri au putini bani, pentru a ajunge ca sa se lecuiasca, in plina criza, de pe spinarea platitorilor sarmani de impozite, a batrinilor nostri romani care mor in sate de foame si frig?

  Dar fiecare are dreptul sa vada lucrurile cum vrea. Eu le vad cum vreau eu, conform viziunilor mele.

  Daca stirea nu merita a fi comentata, nu o comentati, de ce intrati pe blog si o comentati? Imi este clar. Pentru ca va mainica undeva transparenta, nu? Pai, scarpinati-o, care e problema. Dar daca va doare transparenta, inseamna ca aveti o problema cu democratia.

 16. Dna Pavlicenco pina la urma eu cred ca explicatia va veni chiar de la prim-ministrul nostru asa ca rabdare si tutun si vom afla in orice caz ceea ca ati postat este un lucru foarte bun !!!
  Insa asta nu este un lucru p-ru sfada,mai ales ca si dumneavoastra stimatra doamna nu doriti destramarea aliantei!

 17. Sfada tot timpul trebuie sa fie prezenta in mijlocul unei aliante, este un racnet al criticii.

 18. Dar eu cred ca nu e sfada, sunt niste observatii- cuiva plac, altcuiva nu plac. Asta inseamna ca societatea mai are creier si te duce la gindul ca nu e bolnava completamente.

 19. dna pavlicenco, puteti sa publicati shi hotararea?

 20. Pt VS

  Pai e publicata pe blog, cum ati citit? Ea este scurta. Si mi-au verificat-o in Monitorul Oficial.

  „GUVERNUL

  HOTĂRÎRE Nr. 821

  din 14.12.2009

  cu privire la alocarea mijloacelor financiare

  Publicat : 18.12.2009

  în Monitorul Oficial

  Nr. 187-188 art Nr : 907

  Guvernul HOTĂRĂŞTE:

  Ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, Asociaţiei Curativ-Sanatoriale şi de Recuperare a Cancelariei de Stat, 145,1 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de tratamentul domnului Vladimir Eremciuc.

  PRIM-MINISTRU

  Vladimir FILAT

  Contrasemnează:
  Ministrul finanţelor

  Veaceslav Negruţa

  Nr.821. Chişinău, 14 decembrie 2009.”

 21. Evident ca nu sunt incîntata că se aloca asa sume, dar Dta ai fost in citeva parlamente deputat si cunoşti că se practica asa ceva.Problema este ca nu mai poti fi parlamentar şi ai luat o pozitie: dezbina si te manifesta de mare luptatoare…ciar toate sa le inalti la rang de politica? Este caracterul evreesc mostenit de la mama Dtra evreica?

 22. Pavlicenca, rusoaica din talpa ce esti si devenita peste noapte româncă. Sa-ti spun eu ce ai cu PLDM si Vlad Filat,? Hai ca-ti zic daca i uitat deja cum ai fost scoasa in suturi (la figurat) atunci când te milorgeai de Filat sa te primeasca la el in partid, poate poate asa ai incalzi si tu un fotoliu in parlament. Si acum ca un om fara educatie te tot razbuni prin a scrie aberatii pe site-ul asta de doi bani. E om si acel comunist care are nevoie de un tratament.Daca un criminal s-a imbolnavit ce facem, il lasam sa moara in chinuri? Nu Pavlicenca, il tratam caci asa cer normele interne si internationale, si pana la urma si bunul simt, si apoi poate fi si condamnat pentru ceea ce a facut.
  Sunt si eu impotriva multor ministri care sunt acum…acelasi Hotineanu pentru care viata unei fete de 17 ani nu conteaza ca oricum murea (asa s-a exprimat chiar el), Catana care invata abia acum sa citeasca si sa lege o fraza coerent si fara greseli, Bujor pentru care nu exista istoria românilor, de Cebanu nici nu mai zic caci e de tot rahatul.
  Dar nu ne luam Pavlicenca de Filat care e cel mai competent premier din cati a vazut RM pâna acum, doar pentru ca esti tu o frustrata si zombata dupa razbunare dupa ce te-a „fodbalit atunci când ai cersit un loc in PLDM. Asta e valoarea ta, nu te ridici la cerintele PLDM-ului

 23. eu vreau sa vad scanat din Monitorul Oficial al Republicii Moldova, pentru ca nu am gasit pe net asha ceva.

  PS. nu ma faceti prost va rog, ca nu sant chiar asha,
  de aceea am shi cerut originalul da nu niste cuvinte redactare intr-un fisier .txt sau .doc

  merci inca o data

 24. Stimati colegi, nu-l cunosc pe Eremia, dar stiu sigur ca e cetatean al RM. Cred ca nu e chiar hot ca si ceilalti comunisti din partidul lui si nu a putut fura fara mila cum au facut-o ceilalti…
  Daca Guvernul a hotarit sa ajute un Deputat, de ce sa n-o faca? Doar este vorba de concetateanul nostru, crestin ca si noi toti… Putem sa avem mila de semenii nostri, ori trebue sa despartim tara asta in ai nostri si ai vostri???

 25. VS uite aici, e foarte straniu, hotarire foarte scurta si in in baza la ce, tot nu e specificat.

  http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=333112

 26. Pt VS

  Nu am acasa Monitorul Oficial, dar e postat in MO Nr. 187-188 la p.17, nr de ordine este 907, hotarirea este nr.821 din 14.12.09.

  Rugati pe cineva sa v-o scaneze si trimiteti-mi-o pe adresa vpavlicenco@yahoo.com si o postam prin efort comun.

  Chiar va imaginati – ca nici eu nu vreau sa ma considerati proasta – ca eu pot face o asemenea hotarire din capul meu si sa o postez pe blog? Pacat ca va trec asemenea idei aberante prin cap.

 27. Pt Petru, mersi pentru link, am copiat, scanat si i-am postat lui VS.

 28. Pt VS

  Acum e bine? Ca e scanat si pus – in plus, aveti si linkul dat pe vizitatorul Petru.

 29. O, iaca amu sant convins ca e adevarat.

  merci

 30. Pt Busuioc

  E pacat ca doar intrati pe blog si va spuneti opinia simplu. Poate mai citit ce spun si alti vozotatori inainte de a o va posta.

  Il cheama Vladimir Eremciuc, este un deputat comunist. Nu este neaparat sa il cunoasteti. La noi si tinerii de la 7-8 aprilie au fost si sint cetateni ai RM, dar cum au fost tratati? Si de cine? De Voronini, Eremciuci, Tkaciuci si de altii ca ei, pe care astazi, nesaraci, cred eu, fiind, trebuie sa ii si mai lecuim din sudoarea taranilor romani. Nu are Voronin agenti economici sa ii plateasca 14 mii de dolari tratamentul lui Eremciuc? Sa fim seriosi, nu va faceti de ris cu mila si compatimirea expuse.

  Mai ales, comunistii, mari crestini sint, ce sa spunem? Vorbim de oportunitati egale, de reducerea cica in Romania a numarului deputatilor sa fie mai putine cheltuieli, iar Filat ii da lui Eremciuk bani cit salariul de deputat pe 2 ani si ceva.

 31. Mai, prostilor !!! De ce atacati orice persoana, care va pare ca nu spune ceea ce ati vrea sa auziti voi >>>?

  Oare nu va pare ca asa s-a stricat si Iuda Iura sau, mai bine zis, asa l-ati crescut voi, ca sa va FOLOSEASKA???

  De ce satiri la gatul fiecaruia care gandeste altfel???

  Satrapilor !!! Fiti mai ingaduitori cu cei ce gandesc altfel, caci s-ar putea sa aiba dreptate, ca in cazul IUDEI ROSKA !!!

 32. Filat a apucato razna

 33. Pt Valentyn, care nu este Valentyn

  Puteti scrie cite aberatii vreti.

  Nu sint rusoaica. Nici sotul meu. Sintem romani. Am explicat pentru neprosti – sotul meu are, probabil, un strabunic din albgardisti, venit de peste Nistru. Este numele de familie al sotului meu.

  Nu am devenit peste noapte roâncă, mi-am redobindit cetatenia in 1992, impreuna cu familia. Mai devreme nu s-a putut.

  Niciodata in viata nu m-am milogit la Filat sa ma/ne ia in partid. Dimpotriva, am avut demnitatea sa nu discutam corect, ceea ce nu a placut in negocieri.

  Nu am nevoie de fotoliu in parlament, mai ales, nu alaturi de echipa PLDM care s-a purtat mereu incorect cu PNL.

  Eu am educatie si a spune ce se intimpla nu inseamna „razbunare”.

  daca blogul e de doi bani, nu-ti pierde timpul cu el.

  Da, e om si acel comunist, dar parerile vizitatorilor inclina mai mult sa creada altfel in privinta ajutorului acordat. Polemizati cu ideile si argumentele nu cu mine, pentru ca am scos in evidenta hotarirea Guvernului. Sinteti un om foarte slab si nedemocrat.

  Tratati-i pe toti criminalii, mai ales pe cei comunisti. Ei va vor fi extrem de recunoscatori.

  Nu ne luam de Filat, ne luam de hotaririle Guvernului. Si, de asemenea, este curios cine, de ce, in schimbul caror lucruri si ce troc a fost, de s-a luat aceasta hotarire.

  Nu sint nici frustrata, nici zombificata, mai curind cred ca sint unii care merg la un congres mare si verde ca si o capusa..

 34. Dna Pavlicenco, nu sinteti diferita deloc de babele alea care strigau in fata primariei si pe care le cauta moartea pe acasa. Ce aveti atita cu Filat? Nu neaga nimeni ca nu este usa de biserica, insa haideti sa recunoastem – e cel mai indicat politician din RM a functia de prim ministru in situatia de fata. De fapt Dvs. ati atacat Alianta din momentul crearii ei si in mod special pe dl Filat. Cite persoane de talia lui Tanase, Nagacevschi, Leanca, Ionita ati avut alaturi in ,,cariera” Dvs. de politician? Cu ce v-ati remarcat Dvs. in toata aceasta perioada? Chiar credeti ca sinteti persoana indicata sa-l criticati pe Filat? Nu am avut niciodata un respect deosebit pentru Dvs., insa am apreciat faptul ca erati impotriva comunistilor. Ma gindeam, la vremea respectiva, ca dl Constantin Tanase are ceva personal cu Dvs. si partidul din care faceati parte, insa acum mi-am data seama ce fel de om sinteti. RM nu are nevoie de Dvs. in calitate de politician, sinteti expirata, lasati-i pe cei tineri sa incerce sa faca ceva. Ajunge cu betele astea puse in roate. Daca totusi insistati sa iesiti in decor, faceti ceva util pentru tara asta.

 35. D-na Pavlicenco, nu Va suparati, dar este foarte bine ca nu sinteti la conducere!!! Acuzati oameni fara nici o dovada! Voronin, trebue sa raspunda pentru tot ce a facut, alaturi de Tkaciuk si altii, dar nu D-Voastra trebue sa dati aprecierea juridica ci instanta!
  Cred ca suferiti de sindromul inferioritatii si se vede regretul mare ca nu mai sinteti printre parlamentari…. Lumea se schimba si trebue sa acceptati stima Doamna!

 36. Pt Curtys

  Ba sint diferita. Eu va las aici, pe blogul meu, sa va spuneti opinia. Voi, pe blogul meu, imi interziceti sa mi-o spun.

  Am explicat ce am „atita” cu Filat. Nu vreau sa ma dezamageasca si nu vreau sa aiba cooperari neclare cu PCRM, cu Oleg Voronin si cu altii de teapa acestora. Dvs vreti – sa fiti sanatos.

  Pe blogul meu eu insami am spus ca Filat trebuia sa ia Guvernul. Si a facut bine si apreciez politica externa a Guvernului, puteti citi la un articol despre sedinta DPN a PNL, aici, pus simbata pe blog.

  Nu am spus nimic impotriva lui Tanase, Nagacevschi, Ionita. Dar mi se pare ca ei nu stiu intotdeauna ce face Filat. Si tac, pentru ca asa e jocul.

  La intrebarea cu ce m-am remarcat eu nu voi raspunde – e prea mult de pus si nu-mi vine sa vorbesc despre mine. In 14 ani de guvernare retrograda puteai numai sa lupti, nu si sa faci, desi am facut multe lucruri cum am putut, ca nu am fost in PCRM, cel putin, nu l-am votat, ca Filat, pe Voronin pe 4 aprilie 2005. In rest – citit pe blog, pe site-ul http://www.pnl.md, daca va intereseaza. Daca scrieti numai in ideea „inchide gura, ca nu esti mai buna”, atunci nu vad de ce am mai dialoga.

  Oricine poate critica pe oricine. Dumneata nu ma critici acum pe mine chiar pe blogul meu? Eu inca nu am intrat pe blogul neinteractiv al lui Filat sa il critic.

  lasati-ma in pace, nu am nevoie de respectul oamenilor fara principii, eu am nevoie de respectul oamenilor cu principii si valori. Stati linistit, ca nu ma destabilizati cu una-cu doua.

  Care e problema cu tinerii? Noi ii lasam sa conduca. Nu vedeti cu cita usurinta tinarul Filat si tinarul Negruta au dat un pumn de bani comunistului antiroman Eremciuc? I-am impiedicat eu sa faca asta? Nu.

  Atitudinile mele sint foarte utile pentru oameni evoluati si elevati, insa pentru masa verde, care priveste cu gura cascata la un lider politic, sigur, e materie prea inalta.

 37. pt Busuioc

  Parerea mea e ca nu se prea schimba lumea. Asta e…

 38. De acord ca lumea nu se grabeste tare sa se schimbe, dar totusi….

 39. Unimedia a publicat acest articol,…

 40. D-na Vitalia va felicit pentru perseverenta de care dati dovada. Am si eu o intrebare pentru d-stra, care este pronosticul electoral pentru alegerile anticipate si ce pareri aveti despre declaratiile de ”partid number one” ale unor lideri de partide?Multumesc anticipat.

 41. Dar Monitorul oficial l-ati verificat?
  Este publicata acolo aceasta hotararea de guvern ?Cine are ultimul numar ?

 42. Filat aliat cu Voronin

  Va stimez doamna pentru curaj, chiar daca nu intotdeauna sunt de acord cu dumneavoastra. Filat a facut o greseala acordind un pumn de bani unui deputat comunist romanofob care nu stie romana si refuza sa o invete. Eriomin este un fel de Tkaciuc. Voronin miliardarul putea sa-i platesaca fara probleme tratamentul.
  Stimata doamna va rog eu si inca citiva studenti de la Universitatea de stat sa puneti pe blogul d-a o intyrebare : Cite miliarde a furat clanul Voronin din bugetul de stat al RM si daca Filat si organele de stat intreprind masuri de pedepsire a vinovatilor?

 43. Suntem in atmosfera sarbatorilor de Craciun
  Se fac daruri, minuni.

  In fata unui caz a unui om bolnav pe care ai puterea de decizie ca sa-l ajuti, trebuie sa fii cu inima de piatra ca sa nu o faci.

  Nu cread ca acest caz neaparat are conotatie politica, dar chiar daca are, poate acest deputat va vota alt fel cind va iesi din spital.

 44. Eu cred ca D-na Pavlicenco, ca si ceilalti platitori de impozite, este in drept sa se intrebe si sa intrebe cum sunt cheltuiti banii publici, bani la acumularea carora contribuie personal zilnic (TVA, impozit pe venit…). Prin urmare, nu vad nimic condamnabil in articolul dansei.

  Sunt de acord ca ridica intrebari grija pe care o poarta guvernul Filat oponentilor politici. Fosta guvernare acorda si ea cazare, mancare si lecuire gratis oponentilor politici (la Pruncu si in alte penitenciare). Au beneficiat mai mult de astfel de acte de binefacere (Sarban, Modarca, Becciev, Pasat, Straisteanu…).

  Nu-mi aduc aminte de vreun gest caritabil facut de fosta guvernare in adresa vreunui oponent. Unicul gest, care n-a fost deloc dezinteresat a fost inmormantarea „de stat” a lui Grigore Vieru. PCRM-ul a facut-o nu pentru ca purta mare respect Marelui Poet ci pentru dividende politice.

  Relatia dintre Filat si PCRM ridica intr-adevar semne de intrebare. Nu pot spune ca e o relatie speciala intre PLDM si PCRM ci una intre Filat si PCRM. Filat pare a face un joc dublu, spre dezamagirea si/sau ignoranta membrilor sai de partid. La alegerea presedintelui, pe 6 decembrie, a pus la punct impreuna cu Voronin un plan pentru a sabota alegerea lui Lupu. Nu a mai fost necesar sa fie pus in aplicare pentru ca nu s-au gasit 8 voturi comuniste pana la urma.

 45. Ce mai tura vura ca e roman sau rus sau ce o fi??? Nu va improscati oameni buni cu polemici inutile.
  Ce a facut asta pentru tara sa merite ceea ce mii alti cetateni nu primesc? Ce merite are sa ia de la altii sa fie tratat el? Astea sunt intrebarile care trebuiesc puse guvernului! Toti cetatenii trebuie sa aiba aceleasi drepturi (ok, exceptii pentru cei cu merite) si vrems a vedem ca guvernul respecta drepturile noastre.

 46. Asteptam si timpul ,jurnaltv si jurnal.md sa posteze acest articol si atunci o sa cred ca la noi presa partial este independenta 😀

 47. Mai intai verificati daca hotararea exista si daca e publicata in Monitorul Oficial,daca nu-i ,inseama ca e o minciuna.

 48. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=333112

  ii publicata, tu mai citeste comentariile expuse mai sus

 49. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=333112
  acesta este link-ul a documentului oficial
  Bucura-te Moldova de asa prim-ministru

 50. Nu ma intereseaza ce relatii sau rafueli au Pavlicenco si Filat intre ei, dar stirea in sine. Trebuie sa recunosc – m-a facut sa ma simt foarte dezamagita de Filat. Pacat!

Comments are closed.