In alegerile anticipate de la 29 iulie liberalii ii vor invinge pe comunisti

cimg0693.jpgIn legatura cu alegerile anticipate, fixate pentru 29 iulie 2009, cimg0730.jpgDelegatia Politica Nationala a PNL s-a convocat intr-o sedinta extraordinara dupa prima, desfasurata imediat in incheierea Congresului al II-lea al formatiunii, care a avut loc la 9 mai. Principalele chestiuni de pe ordinea de zi au fost: 1.Cu privire la participarea PNL la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009. 2. Cu privire la aprobarea listei de candidaţi pentru funcţia de deputat in Parlament din partea PNL. 3. Cu privire la delegarea BPC a unor competente in legatura cu alegerile parlamentare anticipate. 4. Cu privire la aprobarea Platformei electorale.

la-dpn-200609.jpgLa prima chestiune a vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, care a fost cimg0725.jpgcompletata in raportul de baza de catre cei doi vicepresedinti ai formatiunii – Anatol Revenco si Alexandra Can.

Vitalia Pavlicenco a vorbit despre situatia in care se afla PNL din cauza Legii privind partidele politice, ce prevede riscul dizolvarii daca un partid nu participa la doua campanii electorale consecutive pentru Parlament. De asemenea, a informat despre efortul depus de responsabilii din staful partidului, care au pregatit si prezentat la Ministerul Justitiei intreg pachetul de acte conform legii pentru introducerea modificarilor privind PNL in Registrul partidelor dupa Congresul al II-lea al PNL.Al treilea compartiment al raportului prezentat de presedintele partidului a fost dedicat situatiei politice din societate si actualului context electoral, posibilelor evolutii postelectorale din R.Moldova. Dna Pavlicenco i-a informat pe membrii DPN ca BPC se convoaca permanent in sedinte pentru a identifica deciziile optime privind participarea PNL in scrutin. Recent, conducerea PNL a adresat o scrisoare liderilor a patru partide – PL, PLDM, AMN si PD, solicitind intilniri pentru a discuta despre cooperarea in campania electorala si dupa. Deocamdata, a avut loc un dialog eficient numai cu PL.

Anatol Revenco si Alexandra Can au vorbit despre negocierile purtate de conducerea PNL cu unele partide liberale si despre necesitatea unificarii eforturilor segmentului necomunist al societatii, pentru a convinge populatia sa nu mai dea nici un vor comunistilor.

In cadrul sedintei au fost solicitati sa-si expuna punctul de vedere asupra prestatiei formatiunii in actuala situatie toti presedintii filialelor teritoriale ale PNL, care au pledat pentru unirea eforturilor liberalilor in aceasta campanie electorala.

Delegatia Politica Nationala, luind cunostinta de argumentele expuse de membrii acesteia privind participarea la alegerile parlamentare anticipate, tinind cont de prevederile legislatiei privind partidele si privind participarea la campaniile electorale, a decis:

1. PNL se inscrie in alegerile parlamentare anticipate cu lista proprie.
2. Se aproba Lista de candidati pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 propusa de BPC.
3. Se delegheaza Biroului Permanent Central competenta de a efectua modificari in lista candidatilor pentru functia de deputat si de a lua deciziile ce se vor impune urmare a dialogului PNL cu PL, PLDM, AMN şi PD.
4. Se aproba Platforma electorala in baza Programului PNL, axat pe „aderarea la UE prin Parteneriat strategic european cu Romania”, respectindu-se conceptul Platformei electorale a PNL din alegerile locale 2007.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

193 Comments

Add a Comment
 1. Ce ați discutat cu PL dacă nu e secret? S-a ajuns la vreun fel de înțelegere?

 2. Mda, foarte trista veste…”liberalii” inseamna Pl si PLDM….iarais vreti ca lumea sa va vada ca find la fel ca si aceste 2 partide. Chiar e de ris….dar si trist (ca nu intelegeti sau nu vreti sa intelegeti ce e bine pt moldova)….electoratul va va pedepsi pt asa comportament

 3. Pt Desteptii

  Nu prea scriu eu ca unii nu merita raspuns. Nu va grabiti, pt ca veti regreta prostiile si acuzatiile postate pe blogul meu…

 4. Pt Corneliu

  Am discutat despre posibila noastra cooperare in campania electorala si dupa.

 5. Pentru Desteptii
  Auzi, desteptule ?
  Nu ai dori sa te duci in „origine” ?
  Ca mare „destept” mai esti.
  Niste „virgule” ca tine, puse nu la locul lor, distrug „textul” si au consecinte grave.
  Te maninca intru-un loc incomod si nu te poti scarpina singur !
  Roaga sa te scarpine cineva di cei mai apropiati de tine dar sa nu vada toata lumea…totusi locul este cam incomod si nu o poti face la vedere.
  Pentru dumneata tot ce se incearca decatre altii neaparat trebuie sa fie blamat!
  Poate ai dumneata o oarecare metoda de apreciere, care te face sa crezi ca lumea, partidele politice sunt impartite in doua formatiunu distincte:
  In una sunt numai prosti si dusmani :
  In alta numai ingeri si destepti.
  S-o crezi dumneata.
  Eu sunt realist si deacea stiu ca lumea este la fel, cum nu exista padure fara uscaturi, nu exista grupari de oameni fara „repetenti”…
  Dumneata esti „repetent” mai parsiv ca altii, pentru ca blamezi o formatiune de oameni pentru ca tie nu iti place existenta si tactica lor.
  Anunta repaus pe acest blog pina dupa alegeri sau pina iti scimbi comportamentul in discutii publice, mincati-ar naravul……..

 6. nu inteleg pt ce participati in alegirile anticipate e clar ca alegatorul o sa voteze pentru unul din cele 3 partide AMN, PL sau PLDM, asta e situatia, din nou nu veti lua procentele necesare, am votat pentru MAE(PNL) pe 5 aprilie, dar acum nu mai vad nici un rost, mi se pare ca va sineucideti politic, in special in alegirile din 5 aprilie chiar membri al MAE-ului si PNL-eului au votat cu alte partide

 7. De ce ziceti doamna ca unii nu merita raspuns ???
  Ma refeream la Desteptii.
  Sa dat omul cu parerea, nu a pus nici o intrebare, oare e pacat sa dam o parere pe blogul dvs, chiar daca nu e in foavarea dvs ???
  Seara buna.

 8. e clar. ati pus cruce moldovei. va multumim mult.

 9. „Deocamdata, a avut loc un dialog eficient numai cu PL.”

  Ati putea, va rog, detalia asupra acestui subiect? Ma refeream in special la cuvantul ‘eficient’.

  Care este pozitia PL?

 10. Pentru afillusionist
  „eficient” inseamna „eficient”.
  Din chite am inteles noi, s-a ajuns la o intelegere a partilor.
  Sa nu ne grabim cu deschiderea parantezelor.
  La momentul potrivit veti afla printre primii.
  Sper sa va convina si sa sustineti aceasta decizie.
  Ne vom bucura mult.
  Aveti rabdare…..

 11. stimata d-na Pavlicenco,oare nu va dati seama ca deja sunteti un personaj epuizat p-u a mai accede in Parlament? Ca politician este bine sa va dati cu parerea,dar in organul legislativ suprem nu aveti ce cauta.Nu va suparati,am spus parerea care nu-mi apartine doar mie.

 12. Apropo, titlul articolului nu are nimic de-a face cu conținutul

 13. pentru Doamna Pavlicenco:
  Felicitari si Succese! Apreciez CURAJUL si ENTUZIASMUL dvs.
  UNIRE LIBERALI!

  pentru cei amariti …
  NU VA FIE FRICA!
  NOI totuna vom cistiga alegerile!
  Iar PNL, asa cred, va face corp comun cu cele trei partide de opozitie!

  Rasturnarea COMUNSMULUI deja este ceva hotarit!

  Dar pentru asta trebuie FOARTE SERIOS DE LUCRAT PE TEREN…
  As fi bucuroasa sa va ajut, absolut dezinteresat, de exemplu la pregatirea unui ziar pentru distribuirea prin sate. Sunt jurnalista.
  de asemenea as putea lua cuvintul in fata oamenilor pentru a-i dumiri pentru cine sa voteze.

  Doamne, ajuta-ne!

 14. Pt dna Pavlicenco
  E „interesanta” pozitia PNL. Pe de o parte, se lanseaza in campanie cu lista proprie. Pe de alta, se duc tratative cu unele paride parlamentare. Daca va intelegeti cu PL, mergand oricum cu lista proprie, veti face agitatie pentru care partid: PNL sau PL? Ori poate va retrageti pe ultima suta de metri in favoarea PL? Aceasta decizie ar putea fi mai usor inteleasa de alegatori, cu riscul de a pierde partidul. Solutia optima ar fi totusi fuzionarea ulterioara cu PL, caci lucrul lel mai important e DOBORAREA lui Voronin si instaurarea DEMOCRATIEI.

 15. Pt dna Pavlicenco
  Ajungeti, intr-un fel, la ceea ce sugerasem eu, adica va apropiati de PL. Spuneam mai inainte ca, dupa doctrina si, mai ales, mesaj (vad cu ce Proiect mergeti in alegeri), PNL e mai aproape de PL decat de PLDM. Mai ales ca PLD incearca sa se miste spre centrul esichierului, iar un asemenea aliat precum e PNL l-ar fi cantonat pe dreapta.
  Am si o intrebare mai simpla: dl Andrei Groza e membru al PNL. In fotogr. 2, jos e un domn care pare a fi A.G.

 16. Nu credeti ca pentru ai invinge pe comunisti, cei care ati luat anterior un procent doua ar trebui sa stati acum deoparte, dar nu sa va bagati ca musca in fundul… Stiti ca la 5 aprilie comunistii au castigat in baza partidutelor 10 mandate. Prin participarea voastra la alegeri nu faceti decat sa ajutati comunistii. Asa ca nu mai inteleg de partea cu sunteti. De fapt ce nu este aici de inteles, este clar al cui joc il faceti

 17. Şefa…scuze, dar titlul nu are legătură cu conţinutul articolului…cât despre PNL, este ca şi în România: un partid galben-albastru şi cam atât…dacă nu ştiaţi îmi permit să vă spun eu: în România au avut o guvernare de rahat pentru că partidul e format din incompetenţi şi impotenţi…textul Dvs este în linia obişnuită PNL: una e în titlu, alta e în text. Şi în România PNL a stat deoparte în viaţa politică şi nu i-a plâns nimeni credeţi-mă. Apoi s-a creat supercoalitia şi aşa l-au bătut pe Iliescu dar la puţine voturi distanţă. Acum PNL are 15% şi asta e peste visele lor. Spuneţi cinstit Şefa: acum noi candidăm să nu ne desfiinţăm conform legii. E mai corect aşa. Şi mai spuneţi electoratului Dvs că trimiteţi scrisori Opoziţiei pentru ca, în caz de…să aveţi măcar un scaun acolo în Parlametul Moldovei. Să reiau: titlul articolului trebuia să fie acesta: Şedinţa Delegaţiei Politice Naţionale a PNL. Discuţii şi propuneri, obiectivele PNL în vederea alegerilor anticipate. Era mai nimerit. Dar cînd scrii că îi baţi pe comunişti la ei acasă, vine lumea să citească, se face trafic, etc…(parcă noi ne-am născut ieri şi nu ştim cu ce se mănîncă un blog). Şi întreb şi eu aşa să mă aflu în treabă: câte Dumnezeului şedinţe vă trebuie „pentru a identifica deciziile optime privind participarea PNL în scrutin”? Şi îmi mai permit o mică observaţie: în România unde sînt mii de mijloace mass-media cu penetrare ( audienţă dacă vreţi…)maximă pe TOT TERITORIUL ŢĂRII, PNL românesc a ajuns la 15%, la Dvs în Moldova, la ce mijloace mass-media există şi la penetrarea lor eu spun ca nu luaţi 2%…analizaţi şi îmi veţi da dreptate…cine să vă facă campania electorală? Moldova 1?, EUTV?, posturile ucrainiene din Bălţi? ziarul Makler?…să fim serioşi Doamnă! Şi dacă în urma unei Delegaţii Extraordinare aţi dat comuniştii jos VĂ FELICIT STIMATĂ DOAMNĂ! AŢI REUŞIT CE NU AU REUŞIT ROMÂNII NICI ÎN ZIUA DE AZI! să ne daţi şi nouă reţeta asta să facem şi noi o delegaţie să îi dăm jos! Sper ca în urma acestui text să nu primesc şi eu ameninţări că am să regret nu-ştiu-ce, cum a primit cel de mai sus. Le trimiteţi degeaba, mie nu mi-e frică…nu mi-a fost în decembrie ’89 ( spre deosebire de alţii în aprilie 2009, dacă aş fi măgar aş spune că nu v-am văzut la vreo tribună organizată în aprile, probabil aveaţi alte treburi mai importante în acele zile, sau poate vă era frică … ) şi nu mi-e frică nici de o ameninţare din partea unui partid liberal. Şi staţi liniştită: nu sînt agent KGB, urăsc comuniştii şi poporul care i-a adus, bunica, mama ca să meargă acasă treceau tamoxe. Doar am spus o opinie referitor la titlu şi articol. Vă mulţumesc pentru găzduire.

 18. Pt Vlad

  Nu stiu cine e Andrei Groza, noi nu avem un asemenea membru al DPN si nici printre candidatii pentru Parlament.

 19. Pt nady

  Ce sa-i faci, daca nu intelegeti de ce participam in alegerile anticipate. Am tot postat fragmente din Legea privind partidele, scrisori adresate la CEC si Ministerul Justitiei, raspuns, inseamna ca nu aveti capacitatea de a intelege, pt ca altii, totudsi, inteleg…

  Fiecare va vota cum vrea, Opozitia va lua mult si voturile celor ce nu vor trece le vor reveni.

  Va multumesc pentru ca ati votata MAE/PNL pe 5 aprilie, dar sa nu va suparati – nu va cred.

  Daca nu va suparati, vreau sa va sugerez ca este corect „a se sinucide”, nu „a se sineucide”.

  Conform unor date ale noastre MAE a luat 4 la suta, dar falsificarile masive au diminuat drastic rezultatul. Sau vreti sa-mi spuneti ca falsificarile au prejudiciat selectiv partidele? Asa nu poate fi. Fiti mai cinstit cu forul Dvs. interior. Nu va amagiti pentru a fi „la moda”.

 20. Pt Johny

  Cind o sa cititi postarea vizitatorului Desteptii, veti intelege de ce nu merita raspuns. Nu aparati pe cineva de dragul aparatului, al miniei, infumurarii, nu e nobil asa. E mai nobil sa-i sugerezi omului sa se poarta civilizat, sa puna intrebari, sa foloseasca, inclusiv in scris, un ton acceptabil. Daca sinteti fini, delicati, superiori mizeriei care, ca un rau, e mai atractiva si nu cere efort.

 21. Pt afillusionist

  „Eficient” inseamna „care poate duce la un rezultat concret”.

 22. Pt visatorul

  Nu stiu, visati in Moldova sau in Romania.

  Pt unii textul are legatura cu titlul, pt altii – nu.

  Spun: acum noi candidăm, ca să nu ne desfiinţăm conform legii.

  Nu trimitem scrisori Opoziţiei pentru un scaun in Parlament. Nimeni nu se rupe intr-acolo, eu am cetatenie romana si nu o voi abandona, spre deosebire de fostii deja cetateni romani si acum deputati moldoveni.

  De cite sedinţe vom avea nevoie pt “a identifica deciziile optime privind participarea PNL în scrutin”, atitea vom avea intr-o societate cu un regim comunist si legi antipluralism politic.

  Am scris de foarte multe ori ca lipsa de acces la Moldova 1?, NIT, EU TV este urmare a Opozitiei neunite, neferme, care nu a luptat continuu sa obtina accesul si sa poata cistiga mai usor victoria. Nu au vrut sa stea sub zidurile Radioteleviziunii. Deci, nu e problema doar a mea, fiti de acord.

  Restul postarii, daca nu va suparati, sint aiureli. Nu va cunosc viata si nu mi-o cunoasteti. Daca vreti sa citi macar ceva si sa respectati trecutul unui basarabean, citit cel putin postarea mea pe blog „In cautarea parintilor. Despre mama” http://www.pavlicenco.md/2009/01/20/in-cautarea-parintilor%E2%80%A6/

  Sint si poze, nu va veti plictisi… Si respectati omul, nu va dati rotund doar pt ca e moda azi de ponegrit stind in umbra anonimatului.

  Si macar unul dintre voi sa aiba si curajul sa multumeasca pt raspunsurile mele rabdatoare la postarile voastre necivilizate.

 23. Pt Geta

  Asa cum au fost falsificate alegerile pt toti, au fost falsificate si pt MAE. E clar? Nu poti spune ca lui Urechean i s-au luat voturi, iar de la MAE – nu? Adica s-a falsificat selectiv, ce naiba?

  „Ca musca in fundul…”, cum ati scris foarte elegant, ca model si pentru alti vizitatori, va bagati voi cu sfaturile voastre formulate urit.

  Si jocul comunistilor il faceti voi cei care nuy munciti s aia Opozitia multe voturi, dar stiti numai sloganul, da-te la o parte, ca ma incurci. Munciti, luati 60 % si voturile noastre va vor reveni indirect. Ca doar nu va puteti supara pe cei 14 mii de votanti MAE, care, cred eu, au fost vreo 60 de mii… Si ei se pot supara pe voi.

 24. Pt anticomunist

  Sinteti anticomunist cam asa cum sint eu epuizata…

 25. da.. vad ce deja i-ati invins pe comunisti .. slava Domnului! dar nu dvoastra ci , dupa cum reese din titlu> liberalii , nu national liberalii.. deci… cam incurcat articol.. si cum si comunistii vor lua multe voturi , daca nu cele mai multe /caci in mana lor este „painea si cutitul”/.. VOTURILE CELOR CE VOR VOTA PNL -ul vor merge in cea mai mare parte la >> comunisti !! „Felicitari” pentru strategia si tactica extraordinara a partidului , doamna…De,” l-ati salvat”, caci mergeti cu liste separate .!.. Cu pareree de rau , mai sunt multi sefi de partudute , care gandesc si actioneaza tot asa ca dvoastra si ,astfel , aduc votuti si mentin partidul lui voronin la putere din 2001 incoace.. asa ca ,tineri basarabeni , care ati iesit in 7-8 aprilie in PMAN , fiti atenti cu cine votati .. nu dati votul comunistilor prin votarea partidutelor care nu iau pragul electoral de la infiintarea lor incoace… ca astfel votati si …”dusmanul” vostru de moarte ..> comunistii …caci o parte a voturilor voastre merg la ei .. amintiti-va de anul 2001 cand comunistii s-au instalat bine in moldova prin majoritatea absoluta in parlament /71 mandate/, cu aproximativ 20 voturi luate prin distribuire .. anul acesta, la 5 aprilie au luat 10…

 26. doamna, daca va adresati catre cei 14 mii sau 60 mii , cum spuneti ca au votat de facto pnl-ul.. cu o declaratie sa voteeze RL, PLDM , credeti ca se vor supara ? ca nu vor vota , nu vor iesi la votare de suparare ? ma indoiesc.!. dimpotriva, cred ca va va tine minte o moldova intreaga ca ati dat „tonul” unui fenomen demn de urmat de catre multi din esichierul politic moldovenesc.. dar , cum se vede , nu doriti acest lucru si , desi , v-ati facut blog ca sa ascultati / vedeti sfaturi si opinii contradictorii, pe cei care nu sunt de acord cu dvoastra ii cam bruscati ..

 27. Doamna Vitalia, credeti-ma pecuvant, am facut, din cont propriu, agitatie contra comunisttilor, mai mult decat va inchipuiti. Cred ca poporul o sa va aprecieze mai mult daca o sa va retrageti din cursa electorala. Cred ca nu va fi ceva grav daca veti lipsi 4 ani din Parlament. Iar in acest timp nu ramane decat sa va consolidati fortele, sa deveniti un partid bine cunoscut, de incredre, care sa se lanseze cu capul sus ]ntr-o noua campanie. Suntem satui de comunism, nu-i mai ajutati si Dvoastra. Poporul o sa va iubeasca mai mult daca o sa va retrageti acum, iar daca veti continua sa va ambitionati veti fi blestemata. Va rugam din suflet, nu ne faceti rau

 28. D-nă Pavlicenco din tot respectul către domnia voastră şi faţă de cei ce susţin PNL, vin să vă rog vă implor din numele miilor şi sutelor de mii de tineri ca mine lipsiţi de un viitor decent în ţara aceasta să susţineţi la anticipate prin retragere chiar şi pe ultima sută de metri in favoarea unui din partidele de opoziţie PL, PLDM, AMN pentru a putea instaura democraţia. Numai întrun stat democratic ve-ţi putea merge la alegeri cu formaţiunea PNL în condiţii egale cu altii.

 29. Va asigur ca asa cum fac proopaganda contra PCRM, voi face propaganda si contra partidelor micute, care numai ne incurca acum. Va rog inca o data, nu ne mai faceti rau

 30. daca va inscrieti in compania electorala si dupa aia va retrageti cu articolul cum ramine?..sa inteleg ca participati ca vrica ca nu stringeti semnaturile necesare pentru reinregistrarea a altul SRL(partid ) la MJ…

 31. Pt dna Pavlenco,
  Am spus-o alta data, nu sunt membrul nici unui partid, desi am anumite simpatii mai ales pentru o echipa. Incerc sa judec lucid lucrusrile. Cu regret constat ca probe absolut clare de falsificare a ale alegerilor OPOZITIA nu a prezentat deocamdata, iar partidele extraparlamentare chiar nu au facut nimic in acest sens. De aceea invocarea „argumentului” falsificarii pentru a justifica procentul extrem de mic luat de MAE+PNL la alegerile trecute nu se sustine prin nimic. Inteleg bine ca alegerile au fost fraudate in special prin spalarea creerilor practicata ” profesionist” de mijloacele mass-media controlate masiv de comunisti, folosirea resursei administrative etc. Am constatat ca intr-un anumit fel, comunistii au favorizat MAE, in speranta ca veti lua mai multe % de la PL, PLDM, AMN. Electoratul de dreapta, care este unul relativ instruit, a votat insa rational, pentru a nu dispersa voturile. Eu chiar nu-mi inchipui pe cate voturi mizati la aleg. din 29 iulie. Sunt absolut sigur ca procentul va fi cu totul insignifiant si dvs intelegeti bine acest lucru. Pentru mine e totusi neinteleasa ratiunea PNL de a se arunca cu lista proprie in alegeri in aceasta situatie „penibila”,

 32. Pentru nina gonta,
  de azi inainte doamna, nu te va brusca nimeni din PNL pentru aberatiile care le scrii,te vom imbratisa,in deosebi eu.

 33. Doamnei V. Pavlicenco

  Avem un moment de mare raspundere civica!!!!
  Nu ar trebui sa ezitati orice pentru invingerea bandei Vorosca. Ei nu trebie sa primeasca nici un singur vot din partea altor partide.
  Salvati acest popor de urgia „comunista” chiar si cu pretul pierderii partidului, unitiva cu un partid care va este mai aproape ca doctrina.
  Daca Voronin se instaleaza din nou comod in capul mesei nu va mai conta pastrarea PNL pentru viitorii a cel putin 4 ani. Oare chiar nu e clar? Sunteti o femeie desteapta! Acesta este compromisul pentru moment. Sa plece si comunistii pe urmele agrarienilor!
  La fel ar trebui sa procedeze si alte partide cu priza mica la alegatori. Ce faceti Domnilor Petrache, Braghis si altii? De atitia ani nu vati convins ca nu puteti?
  Mai bine faceti ca Musuc, ori la dreapta ori la stinga.
  Pentru ce rupeti din electorat fiecare dorind sa faca joc dea democratia si aducindu-ne a cita oara??? din nou la cheremul clanului mafiot care merita judecat pentru ce face pe acest pamint de rind cu gruparea Smirnovista. Desteptati-va odata!

 34. Apreciez foarte mult ca ati ajuns la o forma de intelegere cu PL. Nici nu stiti de cand astept o asemenea veste..este crucial sa unim partidele cu adevarat democratice din Moldova. Sint si eu foarte curios ce ati decis impreuna cu partenerii de la PL dar pe de alta parte inteleg ca sint ratiuni pentru care nu se pot da amanunte acum. Oricum, Doamne-ajuta si tineti pe drumul acesta. Important e ca ati ajuns la un punct comun cu dansii.

 35. E de lăudat faptul că aveţi timp pentru răspunsuri, asta denotă faptul că VĂ PASĂ! de opiniile noastre. Visez din România…la ce visez? la ce mi-au spus bunicii mei basarabeni, oameni cu cultul MUNCII, AL RESPECTULUI, AL ADEVĂRULUI, AL BILIBLIEI ORTODOXE…EI mi-au insuflat ura faţă de ruşi şi comunişti. EI CARE AU FOST FUGĂRIŢI ŞI PUŞI ÎN PUŞCĂRII POLITICE! la asta visez din România! şi da! noi românii ( chiar dacă moldovenii ne văd ţigani – e problema lor, aşa sînt influenţaţi ), am luptat în ’89, am lăsat jertfe ( eram şi eu acolo! ce nopţi de groază! ), apoi ne-au omorât minerii, apoi iar minerii…dar nici o clipă nu ne-a fost frică! Da, nu vă cunosc, dar am spus că TREBUIA SĂ NU CEDAŢI! ATUNCI! EUROPA AR FI FOST MULT MULT MAI ACTIVĂ, aşa, până s-a trezit că e ceva pe-acolo ( scuze, dar şi noi şi voi în ochii lor suntem ceva pe-acolo ) la Chişinău s-a terminat totul. Corect, noi am avut ajutorul serviciilor secrete CIA, KGB care nu s-au băgat, dar şi noi ne-am făcut datoria până la capăt! LIBERTATE TE IUBIM, ORI ÎNVINGEM ORI MURIM! Strângeţi Opoziţia Doamnă şi veţi fi Erou peste generaţii! Din partea mea TOT RESPECTUL…trebuia să aveţi acolo o tribună atunci, acolo, să nu se plece acasă sub plapumă! nu sunteţi doar Dvs de vină, dar chiar nu pot să cred că Opoziţia nu a avut o adunare, ceva acolo să hotărască soarta Moldovei: ori alb ori negru! Şi asta în timp ce canalele româneşti de ştiri aşteptau să transmită TOTUL! AŢI FI AVUT O PUBLICITATE FANTASTICĂ OPOZIŢIA ! dar din păcate, neavând ce să transmită, au lăsat-o baltă … am trăit 20 de ani sub ceauşescu, ştiu cu ce se mănâncă regimul comunist-dictator…noi ne plângem eroii din decembrie şi nu-i vom uita niciodată, ne plângem morţii în mineriadele lui iliescu, alt comunist ( care ar ucide pe loc orice urmă de democraţie ) care a mulţumit minerilor că omoară ROMÂNI! Nu mă dau rotund, doar vă spuneam de penelismul românesc care s-a dovedit falimentar la o guvernare în care au avut nevoie de stânga. e realitatea românească. Am citit link-ul Dvs…ar trebui să scriu şi eu pe blogul meu despre străbunicul AXINCIUC ( nume de rezonanţă ucrainieana, dar simţea româneşte, ce paradox! ), despre moara lui mecanică din raionul Briceni, despre herghelia de cai, despre turma de vaci şi oi, luate de ruşi…şi tot coincidenţa, ei tot la Iaşi sau la Bălţi mergeau cu căruţele…,despre toţi fraţii şi toate surorile bunicii mele deportaţi în siberia şi nereveniti pe plaiurile de baştină…despre tatăl mamei mele, oltean care s-a îndrăgostit de o basarabeancă şi a rămas acolo apoi au fugit de frica ruşilor în război, despre mama, născută în convoiul de căruţe ce treceau prin România pline cu refugiaţi…despre faptul că toate imobilele deţinute de străbunicul acum sînt sedii de primărie, colhoz, şcoală sau mai ştiu eu ce acolo…deci nu vorbiţi cu un neavenit în problemă basarabeană credeţi-mă. oricând vă pot da documente să ateste că şi eu am rădăcini acolo…le putem căuta împreună, dacă nu deranjăm comuniştii… dar să revenim la oile noastre: 1. am intrat pe blogul Dvs din cauza titlului…ce e sub titlu e dezamăgitor…e doar un proces-verbal al unei şedinţe. 2. v-am explicat penelismul românesc să vedeţi realitatea de la noi de aici ( era sub formă de sfat, bănuiesc că nu va deranjează un sfat ). 3. îmi asum vina de a nu fi citit tot blogul Dvs, dar tare aş vrea o opinie în legtura cu vizele de care au nevoie românii ACUM pentru a trece 10 metri de Prut…4. am mulţumit frumos pentru găzduire şi vă mulţumesc frumos şi pentru răspuns…5. sunt adeptul unui dialog civilizat şi dacă am strecurat cuvinte precum „Şefa”, să ştiţi că aşa suntem noi ţiganii-români…ne permitem apropieri personale cu oamenii…e doar vocabular credeţi-mă şi nu „miştocăreală”. 6. dacă solicitaţi spaţiu de emisie în România ( de curând a fost o emisiune la tvr – tvr internaţional au participat: Stela Popa, Mircea Druc…Dorin Chirtoacă, Urechean, Filat – ultimii prin telefon ) şi aveaţi opinii „beton” ( ufff…alt cuvînt românesc…) pun gâtul jos că erau cunoscute până la Bruxelles…6. lobby, lobby şi iar lobby la Bruxelles! aşa îl înmuiaţi pe voroshka! nici iliescu nu a rezistat la lobby! era şi este înconjurat de o haită de nenorociţi, dar prin lobby a fost învins şi nu rumegă asta deloc bine…el a avut 3 mandate şi constituţia spune 2 maxim…va sună cunoscut ? numai că iliescu nu a avut de ales şi a lăsat puterea sub orice formă…doar i s-a dat un mandat de parlamentar pentru imunitate…şi ieri 20 IUNIE 2009 s-au prescris toate crimele perioada 21-25 dec ’89, 20 iunie 90 PENTRU CĂ AU TRECUT 20 DE ANI ŞI NU A AVUT CA SOLUŢIONARE DE DOSAR CONDAMNAREA! superb aşa-i? vă mulţumesc încă odată şi succes în ce va propuneţi! să auzim de bine!

 36. as vrea sa cred ca , daca am scris mai sus, ca comunistii vin la putere in R.M. si cu ajutorul voturilor de la pnl, luate dupa redistribuire , aceasta sa fie o aberatie , dupa cum imi spune draga de Nina , dar nu este asa..ei , intradevar,vin SI de pe urma faptului ca dupa redistribuire iau voturi „de pomana” tocmai de la partidutele ca PNL , care nu trec de pragul electoral ! acum tot n-o sa treaca de acest prag ! Cui ii vor merge voturile pnl-ului dupa redistribuire ? Partidelor care vor intra in Parlamenbt!… in ordinea descrescatoare a voturilor acumulate ! Sa dea Domnul sa fie pe primele locuri PL, PLDM .. dar nu se stie .. caci comunistii sunt la putere si ei conduc mass-media moldoveneasca… oricum si lor le vor reveni voturile penelistilor ..chiar daca vor fi putine, dar de la pnl oleaca de la altii de teapa lor oleaca si .. „sacul” comunistilor se ca umple .. caci in afara de pnl mai sunt si alte partidute cu astfel de „tactica si strategie’ .. si ei vor sa-si „salveze” partidul si ele aduc voturi comunistilor .. ! Nu vedeti ca tocmai atatea voturi care le-ar fi fost indeajuns sa vina opozitia partidelor mai mari la putere !? tocmai astra se pierd…multi oameni simpli aici va spun lucruri clare , dar sunteti prea orgoliosi si cu interese pea mici pentru tara si prea mari pentru voi, ca sa actionati in interesul national.. Cine o ne sprijine din afara cu asa „tactici’ ? .. ne lasa sa ne prapadim in sucul nostru plini de interese de grup si meschine.. poate si aveti idealuri mari , dar ele trebuiesc implemenate cu ratiune. altfel devin doar declarative….

 37. Pavlicenco se gandeste la orice numai nu la interesul national al majoritatii de pe acest pamant.

  Istoria sa o judece. Sunt sigur ca maxim in vre-o 20-30 de ani vom afla totul despre aceasta „Doamna” national liberala! Poate chiar si mai rapid.

  Totusi e pacat ca nu avem o lege a lustratiei si ca rushii au evacuat in 1990 arhiva KGBului din Chisinau la Tiraspol. Ar fi fost muuuuuult mai simplu si clar azi in Moldova.

  Nu-i asa, stimabila?

 38. Fraţi creştini…

  Citind postările da mai sus a diferitor cetăţeni a RM şi chiar probabil şi din alte ţări, încerc să fac o diferenţă între criticile aduse de cei răutăcoişi în adresa unei echipe, care ca şi orişice achipă aau drepturi egale la existenţă, la activitate, la participare sau neparticipare la scrutinul electoral, la critică la opinii ş.a.m.d., şi papagalii de la EU TV Burciu şi Praporşhic, care nu fac alt ceva, decît să aducă critici şi învinuiri opoziţiei, adică celor ce se opun regimului comunist, repetînd mo-ta-mo prostiile liderilor partidului de guvernămînt, şi nu găsesc careva diferenţă.

  Chiar credeţi, că d. Pavlicenco va citi ceia ce dictaţi d-stră, cer scuze, dar anume că încercaţi să DICTAŢI ce trebue să facă oechipă exact cum Voronin încerca să dicteze ce trebue să facă OPOZIŢIA, ( adică în mod ultimativ să voteze preşedintele, dacă ţin la popor şi dacă vor să fie bine), ce trebue personal să facă Chirtoacă, ( adică să lase primăria şi să vină în parlament să stea statist, dacă nu vrea să răspundă ce a făcut cu Chişinăul), şi va lua decizie de una singură pentru toată echipa aşa cum vreţi d-stră.

  Fraţilor , da unde s-a văzut, ca un lider de partid să i-a decizii în numele întregului partid?

  Eu nu ştiu cum e în alte partide, dar citind învinuirile şi atacurile d-stră în adresa preşedintelui unui partid de a proceda exact aşa cum gîndiţi d-stră şi nu cum gîndeşte o echipă întregă, fie şi mică, d.stră daţi de înţeles, că în alte partide aşa şi se procedează.
  A zis şeful….. gata….. Alte păreri nu mai pot fi.
  Fraţilor , coborîţivă pe pămînt, sau mai bine adresaţivă la PNL pentru a participa la vre-o şedinţă a DPN -ui (Delegaţia Politică Naţională), şedinţele ordinare, care se desfăşoară strict normelor statutare odată în 3 luni, cu excepţia celor neordinare, care a avut loc eri 20.06.09, şi veţi înţelege de ce membrii PNL nu părăsesc echipa şi ce înseamnă partid, şi ce înseamnă democraţie în interiorul partudului. ACENTUEZ…. NU DICTATURĂ, CI DEMOCRAŢIE.

  Şi aici vreau să fac o remarcă, că pentru a instaura o democraţie în statul nostru, este necesar ca fiecare partid să-şi instaureze democraţia în propriul partid.

  Şi vrea cineva să ne convingă, că în AMN, sau PLDM, sau PD, sau PSD, (de PPCD,şi PCRM nici nu mai voebesc) există aşa democraţie ca în PNL?

  Eri s-a luat decizia de a partucipa la scrutin, dar pînă a pune la vot proiectul de decizie preşedintele V.Pavlicenco a rugat, nu a propus da a rugat, ca toţi liderii din teritoriu să i-a cuvîntul şi să-şi spună părerea vizavi de propunerea Biroului permanent, acentuez, a biroului permanent, de a participa la scrutin. Toţi liderii din teritoriu şi-au exspus părerea susţinînd unanim proiectul de decizie. În care partid se mai iau decizii în aşa mod democratic.
  Şi atunci ce pretenţii aveţi în adresa preşedintelui, care s-a cerut să fie plasată pe locul zece în listă, însă decizia DPN-ui a fost ca V.Pavlicenco să meargă în cap de listă, contrar viziunii personale.

  În PNL deciziile se iau în echipă. Şi dacă cei răutăcioşi vreţi să înjosiţi o persoană, făceţi -o vă rog în adresa la toată echipa, mai ales la mambrii DPN a PNL, că lor le aparţine decizian numai fiţi atent fraţilor, că înjosind pe cineva, puteţi nimeri singuri în aceiaşi situaţie.

  După cum şi expresia: Nu scuipaţi î-mpotriva vîntului ca Voronin şi Roşca.

  Îmi cer scuze de expresie.

 39. PS. ca fapt divers:
  toti au recunoscut ca diaspora (votul basarabenilor din Europa) a reprezentat cel mai treaz electorat, care a marcat vectorul de dezvoltare a tarii!
  90% au votat pentru cele 3 partide ce au acces in Parlament.

  Stiti cate voturi a luat MAE cu Pavlicenco in frunte???

  va dau un singur exemplu: la Londra din 300 de voturi exprimate, MAE a acumulat 1 (unu) vot.

  TRAGETI concluziile daca nu sunteti in „misiune” desigur!

 40. Pt Visatorul
  O precizare in ziua de 7 aprilie dna Pavlicenco a fost totusi in piata si a tinut chiar un discurs. Dupa scorul colosal luat de MAE+PNL (1%), am ramas insa uluit de cat tupeu da dovada sa iasa in fata tinerilor pentru a se lauda cate lucruri mari a realizat in parlamentul trecut.
  Pt dna Pavlicenco
  Dupa mine, dvs ati raspuns nu chiar civilizat lui Visatorul.
  Oare nu vedeti ca OPINIA UNIVOCA a celor care scriu e ca sa nu faceti prostia de a merge in alegeri cu lista proprie???

 41. Pt Mihai M
  Daca nu am fi avut un asmenea regim diabolic si daca nu ar fi fost atat de cruciala ziua de 29 iulie pentru viitorul nostru, nu as fi reprosat in nici un caz PNLului de ce procedeaza astel si se avanta INDEPENDENT in alegeri, pentru ca intr-o democratie normala e bine sa participe toate partidele, oricat de mici ar fie ele.
  Acum insa imi vine sa STRIG:
  STIMATI PNL-ISTI nu faceti jocul comunistilor, sustineti un partid liberal mai puternic si vom scapa de VoRosca

 42. PENTRU NINA GONTA…a răspuns femeia la întrebare mai sus: ei candidează ca să nu se desfiinţeze ca partid…şi logic merg la două capete: dacă iese actuala Opoziţie ŞI cu voturi de la pnl e super! iată cum luptăm ! am învins fraţilor!, dacă ies comuniştii şi mai iau şi voturile pnl, se va bate monedă pe fraudă electorală: iată ne-au furat! dar, Nina Gonta! scopul e îndeplinit: nu se desfiinţează şi apoi dacă au de „ciugulit” ceva o fac, dacă nu, nu!ce-i interesează pe ei ce vreţi voi acolo? ei trebuie să nu rămînă pe afară şi apoi să tragă ceva folos.deci nu mai da înainte cu idealuri,raţiune…ei nu au aşa ceva. a! şi mulţumesc frumos că m-aţi găzduit D-na! băi tată, ba! cîte valuri pentru un proces-verbal de şedinţa pnl. a! să nu uit! e campanie electorală…voi acum faceţi şedinţe? acum e vremea de teren băieţi!şedinţele trebuiau făcute primăvara devreme…cum îţi aşterni aşa dormi se spune în România…la voi cum se spune? sau ce semeni, aia culegi? şi credeam că aveţi titlurile doctorande pentru limba română, aşa ca să fiţi mai „în problemă”, să convingeţi moldovenii că sunt români… dar Dvs. aveţi în limba lui Robespierre…hm…ce mai românism…fata aţi botezat-o cu nume pur românesc ( asta că tot sînteţi româncă şi vă lamentaţi cu acest statut )…şi stagiile scuzaţi le-aţi făcut la bătrâneţe. asta ca să respectăm adevărul ăla liberalul.

 43. pentru vlad: mi-a răspuns în buna creştere moldovenească faţă de români ( semănată de ruşi şi propagată de snegur )…nici nu aşteptam la alt răspuns. e pură îngîmfare. vlad! au fost reporteri români de la televiziuni româneşti acolo su au stat cu morcovu-n cur să nu-i împuşte ai lui voroshka pentru că ei doar informau! ca să ajute să fie propagată ideea moldovenilor şi lupta lor.deci dacă Şefa avea o părere oricare era ea, fii sigur că se vedea pe posturile noastre. s-au văzut doar chirtoaca,urechean,filat,ghimpu.dar am înţeles că mae e tot un fel de partid-slugă.ce îmi ceri vlad? eu sunt doar un român-ţigan.bine că au alţii cetăţenia mea de român.dar nu se întreabă dacă o şi merită sau nu. mulţumesc vlad pentru observaţie!

 44. mihai m e goarna pnl din câte văd eu…hop şi el să pună umărul să nu cumva să fie Şefa în inferioritate, sau prinsă la mijloc, sau nu are cuvinte…deci vlad nu striga, nu te aude nimeni de la pnl…ei candidează să nu se desfiinţeze…ca aşa e legea acolo…ce va fi după, pentru ei nu are importanţă.

 45. Pentru Nina gonţa, Geta şi alţii , cere repetă dezinformarea lui Urecheanu că partidele mici au dăruit comuniştilor 11 mandate.

  Fraţi creştini.

  În primul rînd am explicat de mai multe ori metoda de distribuire a mandetalor,conform codului electoral, care nu prevede trecerea voturilor de la cei ce nu au trecut pragul la cei ce au acumulat un număr mai mare de voturi.

  Îmi pare rău, că această dezinformare vine de la un partid, care pretinde să guverneze ţara, aplicînd aceleaşi metode ca şi comuniştii.

  Dacă nu am drepte, atunci lasă Urecheanu să explice de ce învinueşte partidele ce nu au acces în parlament, că au cadonat comuniştilor 11 mandate şi tace asupra faptului, că AMN cu 9 procente a primit 11 mandate.De unde încă 2 mandate? În total comuniştilor cu 49 procente lea revenit 60 mandate, păi şi opoziţiei cu 35 procente lea revenit 41 mandate . De unde încă 6 mandate. Şi nu se pune întrebarea de unde încă şase mandate. Important e DE CE URECHEANU ŞI ALŢII INCLUSIV PE BLOG TRIŞEAZĂ?

  Care e diferenţa între minciunile şi învinuirile nejustificate aduse în adresa partidelor ce nu au trecut pragul de către aşa zisa OPOZIŢIE democrată, şi îvinuirile şi minciunile aduse de Partidul de guvernămînt în adresa OPOZIŢIEI?

  NU VĂD DIFERENŢA. Şi atunci pe care mincinoşi să-i susţinem?

  Apropo… să apelăm la cîteva cifre.

  1.Dacă cei guralivi trîmbeţează , că iată MAE+PNL a cadonat 1 procent ş.a.m.d.
  Şi dacă nu participa MAE? Să admitem , deşi nu e aşa, că PCRM obţinea 48 procente şi opoziţia 36 , adică 59 mandate şi 42 mandate. Ce se schimba . Nimic. Aceiaşi perdere, numai că fără de MAE.

  Forţţele dem au nevoie nu de un mandat sau 2 , ci de 21 mandate pentru a veni la guvernare, a alege preşedintele, şi a evita iarăşi alegeri anticipate.

  De unde 21 mandate. PNL dacă participă sau nu participă, precis că nu au 21 mandate.

  2. Opoziţia , fosta parlamentară, nici măcar nu poate minte.Adică am spus mai sus că minte, acum afirm că nici nu poate minte. Trebue să se înveţe de la Voronin şi Roşca. Asta tot este o artă.

  De ce zic că nu poate minte.

  Pe de oparte ei declară, că alte partide decît PL, AMN, şi PLDM au cadonat comuniştilor 11 mandate. Pe de altă parte ei zic că alegerile au fost fraudate.
  Păi dacă alegerile au fost fraudate şi să admitem că rezultatul Exit Poll-ui sunt mai reale , atunci comuniştii au acumulat numai 44 procente, deci dacă la 49 leau revenit 11 mandate, apoi la 44 trebuia să le revină mai puţin?

  Sau dacă alegerile au fost fraudate şi mai masiv, după cum declară unii, în genere considerînd, că liberalii au acumulat un număr mai mare decît comuniştii, apoi în genere voturile sau dus la liberali şi nu la comunişti?

  Şi atunci D-lor care este adevărul? … Că alegerile au fost fraudate, sau că partidele aşa zisele mici au cadonat 11 mandate comuniştilor?

  Aşa că înainte de a minţi, înscrieţi-vă la cursurile lui Voronin sau Roşca, că ăştea dacă trebue, pot demonstra, că Dumnezeu a fost primul comunist.

  Apropo exact la temă am postat anterior un banc şi-l mai repet, că-i la temă şi poate cineve nu-l cunoaşte.

  .. Zboară Obama, Putin şi Voronin cu avoinul şi deodată întră în salon aviatorul şi declară că avionul e avariat şi le întinde la toţi trei o singură paraşută, că mai multe nu avea. Ce-i de făcut. S-a hotărît să se pună la vot , cine să paraşuteze.

  Cîştigă Voronin, care fără să se gîndească ea paraşuta şi paraşutează. Peste un moment Obama-i zice lui Putin . Volodea… paremi-se Voronin ne-a CHIDANIT… DE unde a luat el 8 voturi dacă noi am fost trei?

 46. mihai , nu e dezinformare.. e .. legea electorala diun R.M. asa a fost si in 1999 si in 2001 .. dar voi nu vreti sa intelegeti, caci interesul tine fesul .. ce sa-i faci …. daca vor veni iarasi comunistii la putere trebuie sa stie toata lumea ca si voi pnl-ul , ati depus nitel umarul si , ca voi mai sunt , partidute, in R.M…. cu parere de rau…Frumosii tineri moldoveni , n-au parte de politicieni .. sau o faceti intentionat ?!!

 47. MIHAI SA STII CA Urechean are dreptate .. prin redistribuire RC au primit de la partidute / voturile lor , care n-au intrat in parlament />>11 mandate,>PL -6 , pldm – tot cam atat si AMN -2 adica proportional voturilor obtinute .. atunci uita-te cine a obtinut cele mai multe – 11 mandate ?.. COMUNISTII .!. DE POMANA -11 MANDATE .,.. DECI NU ATI PUS SI VOI AICI UMARUL ?? NU MAI BINE VOTATI CU RATIUNE.! ca sa nu dati de pomana comunistilor inca 11% fata de ce ei au castigat// si prin frauda! / cine ii ajuta sa acceada la putere cu atata indarjire ? NU SI VOI ? De ce nu vreti sa abandonati alegerile din 29 iulie si sa indemnati si pe altii sa faca acest lucru : sa VOTEZE PARTIDELE MARI DE OPOZITIE !? Si mai spuneti ca va intereseaza viitorul moldovei !?.. minciuni !!

 48. Pn Mihai
  1. Despre fraudare-falsificare am scris ceva mai sus.
  2. Urecheanu avea in principiu dreptate cand spunea ca opozitia extraparlamentara democratica a mai cadonat lui Voronin 10 mandate, pentru ca stiti bine PCRM a luat, ce-i drfept cu fraude, 49 %, iar prin redistribuire s-a ales cu 60 mandate. E limpede ca buna ziua, asa ca nu „sugeti” argumente din deget, pentru a va intreptati decizia de a participasa PNL singur in alegeri
  2. Daca MAE+PNL lua 2-3% oare PCRM n-avea 61-62 mandate? Cu ceritudine – da, si am fi avut-o pe Zana Petrovna „presedinte”. Slava domnului ca MAE a luat doar 1% si cred ca la 29 iulie va avea doar 0,1-0,2%. Desigur, noi, democratii, nu trebuie sa pierdem nici atat, dar daca asa politiceni responsabili avem, ce sa va spun. Va urez succese, caci, precum spunea C. Tanase, liderii unor asemenea partide se vor prabusi definitiv. Sincer va zic, nu vreau sa obijduesc pe nimeni, caci parca romani si democrati suntem cu totii.

 49. Pentru Vlad..

  ….STZIMAŢI PNL_şti nu faceţi jocul comuniştilor………

  D Vlad. Cu toată stima şi respect, dar pănă la ziua de azi nimeni nu are motive de a învinui PNL.ul că face jocul comuniştilor, ceia ce nu pot zice de trădarea lui Roşca în 1999, de trădarea lui FIlat, Diacov, Serebrean, Buliga, Clipii, de Roşca nici nu mai vorbesc, ş.a. care au trădat la 4 aprilie 2005, făcînd jocul comuniştilor.

  Înainte de scrutinul din 5 aprilie toţi strigau , ca PNL să nu participe în scrutin cu listă proprie. PNL nu a participat la scrutin cu listă proprie..

  Toţi strigau ca toate partidele democratice să meargă pe o listă naţională.. PNL+MAE+PNR au răspuns la apelul alegătorilor şi sau unit pe o listă, sperînd că pînă la urmă toate forţele dem să susţină iniţiativa. CELELALTE partide au negat apelul alegătorilor.
  În rezultat PCRM obţine 60 mandate opoziţia 41., mai puţin decît în 2005, cînd forţele dem sau unit mergînd împreună. Da cine-i vinovat că s-au gasăt trădători la 4 aprilie 2005, în care noi toţi am sperat.

  Şi în acest caz iarăşi, cine e vinovat, dacă f.dem nu au acceptat lista comună.

  Şi dacă şi de data acesta vor perde, neacceptînd lista comună, cine va fi vinovat .. PNL-ul?
  Îmi cer scuze fraţilor, dar lupta încă nu e perdută, dar voi deja căutaţi ţapul ispăşitor.

  Să dea Dumnezeu în anticipatele din 29 iunie să-i învingem pe comunişti cu cel puţin 62 mandate, şi să ne bucurăm cu toţi împreună pentru munca depusă. Accentuez.. pentru munca depusă de cei care cu adevărat vor munci pentru un rezultat pozitiv şi nu de acei care stau pe după colţuri şi bîrferfesc sub anonimat tot ce le dă prin cap, în loc să se implice mai activ în scrutin chiar dacă nu fac parte din vre.un partid.

  LA TREBĂ FRAŢILOR , DA NU LA BÎRFE.

 50. eu mai sper ca membrii de rand ai partidelor democratice extraparlamentare sa FIE MAI DESTEPTI SI MAI PATRIOTI ca presedintii lor de partid , si sa voteze cu partidele mari de opozitie ca sa nu-si dea votul aiurea , adica dusmanului .. poate ei vor da o lectie conducatorii lor de partid pe care ii intereseaza „viitorul partidului ‘ si mai mult nimic..pppaote ei vor arata tuturor ce inseamna sa fii cu adevarat iubitor de tara .. noi aici degeaba ne batem degetele pe tastatura.. niciodata cei ce trebuie sa ia o decizie pentru viitorul tinerilor moldoveni , nu vor intelege..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *