In alegerile anticipate de la 29 iulie liberalii ii vor invinge pe comunisti

cimg0693.jpgIn legatura cu alegerile anticipate, fixate pentru 29 iulie 2009, cimg0730.jpgDelegatia Politica Nationala a PNL s-a convocat intr-o sedinta extraordinara dupa prima, desfasurata imediat in incheierea Congresului al II-lea al formatiunii, care a avut loc la 9 mai. Principalele chestiuni de pe ordinea de zi au fost: 1.Cu privire la participarea PNL la alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009. 2. Cu privire la aprobarea listei de candidaţi pentru funcţia de deputat in Parlament din partea PNL. 3. Cu privire la delegarea BPC a unor competente in legatura cu alegerile parlamentare anticipate. 4. Cu privire la aprobarea Platformei electorale.

la-dpn-200609.jpgLa prima chestiune a vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, care a fost cimg0725.jpgcompletata in raportul de baza de catre cei doi vicepresedinti ai formatiunii – Anatol Revenco si Alexandra Can.

Vitalia Pavlicenco a vorbit despre situatia in care se afla PNL din cauza Legii privind partidele politice, ce prevede riscul dizolvarii daca un partid nu participa la doua campanii electorale consecutive pentru Parlament. De asemenea, a informat despre efortul depus de responsabilii din staful partidului, care au pregatit si prezentat la Ministerul Justitiei intreg pachetul de acte conform legii pentru introducerea modificarilor privind PNL in Registrul partidelor dupa Congresul al II-lea al PNL.Al treilea compartiment al raportului prezentat de presedintele partidului a fost dedicat situatiei politice din societate si actualului context electoral, posibilelor evolutii postelectorale din R.Moldova. Dna Pavlicenco i-a informat pe membrii DPN ca BPC se convoaca permanent in sedinte pentru a identifica deciziile optime privind participarea PNL in scrutin. Recent, conducerea PNL a adresat o scrisoare liderilor a patru partide – PL, PLDM, AMN si PD, solicitind intilniri pentru a discuta despre cooperarea in campania electorala si dupa. Deocamdata, a avut loc un dialog eficient numai cu PL.

Anatol Revenco si Alexandra Can au vorbit despre negocierile purtate de conducerea PNL cu unele partide liberale si despre necesitatea unificarii eforturilor segmentului necomunist al societatii, pentru a convinge populatia sa nu mai dea nici un vor comunistilor.

In cadrul sedintei au fost solicitati sa-si expuna punctul de vedere asupra prestatiei formatiunii in actuala situatie toti presedintii filialelor teritoriale ale PNL, care au pledat pentru unirea eforturilor liberalilor in aceasta campanie electorala.

Delegatia Politica Nationala, luind cunostinta de argumentele expuse de membrii acesteia privind participarea la alegerile parlamentare anticipate, tinind cont de prevederile legislatiei privind partidele si privind participarea la campaniile electorale, a decis:

1. PNL se inscrie in alegerile parlamentare anticipate cu lista proprie.
2. Se aproba Lista de candidati pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 propusa de BPC.
3. Se delegheaza Biroului Permanent Central competenta de a efectua modificari in lista candidatilor pentru functia de deputat si de a lua deciziile ce se vor impune urmare a dialogului PNL cu PL, PLDM, AMN şi PD.
4. Se aproba Platforma electorala in baza Programului PNL, axat pe „aderarea la UE prin Parteneriat strategic european cu Romania”, respectindu-se conceptul Platformei electorale a PNL din alegerile locale 2007.

SP al PNL

Loading Facebook Comments ...

193 Comments

Add a Comment
 1. Pt dna Pavlicenco
  Orice ati spune, nu veti putea convinge absoluta…absoluta majoritate a compatriotilor nostri ca PNL, in aceasta conjunctura politica, ar trebui sa participe cu lista proprie in alegeri. TREZITI-VA STIMATI PNL-ISTI, SUSTINETI OPOZITIA PARLAMENTARA si VOM SCAPA DE ACEST REGIM CRIMINAL!!!!

 2. pt. gregory

  poporul trebuie sa iubeasca comoara nationala care se cheama Pavlicenco. Noua ne trebuie asa oameni patrioti, cu ambitii napoleonice, MAI ALES in momentele acestea de cumpana pt tzara.

  D-na Pavlicenco, nu cumva sa faceti un pas inapoi. Adevaratii lideri merg pina la capat, pina nu cistiga Voronin, nu va lasati. Ura!

  Succes in distrugerea RM

 3. de voi tinerii depinde ca cei trei mari eroi Doina si Ion Teodorovici, Gr. Vieru sa nu fie umiliti acolo unde sunt!
  trebuie sa schimbati istoria tarii voastre, iar comunistii sa ajunga la groapa de gunoi cu tot neamul lor!
  incercati sa convingeti bunicii, rudele.. toti apropiatii sa nu voteze cu comunistii..pentru ca comunistii au fost impotriva lui Dumnezeu si al neamului!

 4. In primul rand va multumesc pentru raspuns…
  apoi, banuiesc ca aveti certitudinea ca cei ce citesc articolele Dumneavoastra si posteaza replici (acide sau nu) nu sunt niste ignoranti si nici nu reprezinta paria societatii, sunt oameni cat de cat instruiti….
  – da aveti dreptul de a participa la anticipate (drepul legal, putem vorbi si de cel moral)
  – mi-ar placea sa cred ca alegerile au fost falsificate, dar nu cred, pe 7 aprilie s-a votat absolul corect, falsificarea , manipularea opiniei publice au fost intreprinse din timp, subtil, prin mecanisme bine gandite..
  – puzderia de partide liberale, de care Basarabia e cuprinsa, nu face decat sa dezbine si sa slabeasca electoratul de centru-dreapta..
  – nu v-am contestat inteligenta sau alte aptitudini, doar ca raportandu-ne la realitatea politica basarabeana, drumul Dumneavoastra spre parlament e plin de ciulini (nu e o referinta biblica)
  – da, opozitia actuala nu imi ofera prea multe motive de bucurie, Amn-ul este amorf, pe duca, incremenit, timpul lui URECHEAN a expirat (din pacate) PLDM-ul – o echipa de profesionisti, dar si de afaceristi ce s-au strans acolo, nu doar din convingeri politice, dar si pentru ca au fost incurcati/dezavantajati/santajati de clanul voronin (exemplu pertinent Musuc, ce s-a ales din psdm-ul dansului si unde a ajuns, bine Musuc nu e in pldm, doar asa ca ipostaziere, sa-i urmarim traiectul politic…)
  – pl – in acest moment – singurul credibil
  – de cele ce nu au trecut pragul nu imi mai bat gura, ma bucur pentru raposatul ppcd
  – ce v-as sugera (consider ca am acest drept), inscriti-va partidul in „lupta acerba a anticipatelor’, timp incare va faceti publicitate, mai aude lumea de pnl, iar apoi – din ratiuni sanatoase si spre binele Basarabiei, va retrageti, indemnandu-va electoratul sa voteze un partid de opozitie
  – 1 la suta al Mae il puneti pe seama falsificarii voturilor, e derizoriu, o astfel de explicatie e si confortabila in acelasi timp.
  – daca nu o sa luati 5 la suta si voturile vor fi redistribuite (stim noi cui, in cea mai mare parte) cum o sa va simtiti? ce veti crede despre cei fara de rusine….. si despre asumarea consecintelor, pe care toti vom trebui sa ne le asumam, nu doar cei ce comit gesturii necugetate…

  mizez pe intelepciunea Dumneavoastra….

 5. Eu, consider si chiar as ruga pe Doamna Pavlicenco sa sustina ce-ia cei real acum de dat jos comunistii. Va rugam sa sustineti un partid liberal. Nu faceti haos politic. Personal mi se creaza impresia ca faceti jocu comunistilor, de ce ????

 6. Sa trecem la lupta practica pentru a instaura Democratia si a dobori Satana Rosie.Satana care ne-a deportat rudele,ne-au discriminat buneii, parintii , rudele , apropiatii si noi continuam astazi sa muncim ca robii ca ei sa devine miliarderi intr-o tara cea mai saraca din Europa.Sa avem citusi de putina demnitate si respect pentru cei ce au riscat cu viata pentru a apara drepturile noastre.Sa avem grija sa stam de vorba cu cetatenii care sunt dusi in eroare si asteapta sfaturi de la noi care stim realitatea adevarata.JOS Komunismul!!!Jos sobolanii rosii care ne degradeaza si prostesc TARA!!!!!!!!

 7. Pt Gregor

  Degeaba vi se creeaza aceasta impresie, este falsa. Am spus atita pe blog, de nu mai vreau sa o iau de la inceput…

 8. Draga Eugenuia, este greu, este foarte greu sa convingi un batran sau o batrana care au trait o viata si i-au avut alaturi pe cei care astazi se numesc comunisti, zic sa-i convingi sa nu mai voteze cu ei. Acest lucru in special se obseerva la tara, acolo unde nu sfatul si nici argumentul teoretic este capabil sa convinga pe cineva, ci doar argumentul fizic. Mi s-a dat pensie, am primit 5 kilograme de macaroane, mi s-a dat oloi, am primit si 10 ruble ajutor.
  Din pacate doamna Pavlicenco, nu doreste, nu cred ca nu realizeaza, sa vada aceste lucruri si o tine una si buna ca dansa ne va schimba viata. Banuiesc ca doamna stie ca formatiunea din care face parte nu va acumula cele 5 % necesare pentru a intra in componenta Legislativului, dar porneste la scrutin anume din acest considerent, avand probabil alte interese. Altfel nu-mi pot explica indaratnicia doamnei si a dlui Petrencu de a nu incurca lumea si nedorinta de a ajuta partidele cu sanse reale de a acumula mai multe voturi. Argumentul ca a decis consiliul sau biroul, nu costa nimic. Stim noi cum aceste consilii iau decize colective. Un lider treaz la minte poate si este nhecesar sa convinga mai multe minti care gandesc gresit.

 9. Doamnei V. Pavlicenco
  Se pare ca in PNL nu prevaleaza valorile nationale. Liderii structurilor locale nu sunt deacod cu scoaterea partidului din lista de inregistrare fiind ca vor sa participe la alegerile locale? Acesta este un argument pentru a acumula voturi, care apoi vor trece partial la comunisti?
  Nu ar fi mai destept ca sustinind unul din cele trei partide parlamentare, dupa alegerile anticipate pierdute de comunisti sa inregistrati din nou partidul?
  Voronin acum la Moscova nu mai pune problema Transnistriei, acum el este aliatul lor pentru a reinstaura protectoratul rusesc in Basarabia.
  Este oare momentul cind PNL trebuie sa se gindeasca la alegerile locale viitoare? Daca Voronin nu este lipsit de puterea uzurpata vom fi trecuti cu totii prin coridoarele mortii, ca pentru putere el e gata sa jertveasca toata intelectulitatea acestui popor. Reiesind din declaratiile lui facute in ultimul timp, el ne pregateste surprize si mai mari, si mai neplacute.
  Ati avut multa dreptate cind ati propus scoaterea partidelor comuniste in afara legii, dar si Rosca a strigat mult timp „Jos comunistii”.
  Nu vreau de loc sa fac paralela. Va chem pe toti PNL-stii sa va unificati eforturile cu oricine impotriva comunistilor pentru momentul din 29.07.09. Apoi intr-o tara noua si liberala voi vota doar cu PNL, ca asa imi este crezul.

 10. Pt Pavalache

  Sint pe pamint si vad totul foarte bine.

  Am si logica.

  Si am raspuns o data.

  In rest – totul la timpul sau.

 11. Logica in ceea ce faceti nu este, nici matematic, nici moral si nici cum. Sunt insa interesurile d-voastra, caci de Moldova precis nu va pasa. Adevarata opozitie este atacata in toate felurile (fizic, financiar, politic) de regimul lui voronin. Si voi veniti si ne spuneti ca ve-ti (atentie la forma plurala) cistiga alegerile? pnl nu are cum sa le cistige, si voi stiti asta, destule vb goale despre fraude etc. UNICUL partid care beneficiaza de pe seama participarii voastre e pcrm! Asta e foarte clar. S-au dus anii 90′ cind oamenii puteau fi innebuniti usor.

  Bun, deci va duceti in raioane, in orase, si ce le spuneti alegatorilor??? Sa nu voteze Opozitia, ca PNL e cel mai bun??? Eu nu vad cum puteti cistiga daca nu loviti in Opozitie. Si atunci precis ve-ti detestata si de mai multi oameni.

  Cum nu si-o face omu cu mina lui, nu-i o face nimeni. Sapati-va groapa in continuare!!!

 12. Pt gregory

  Nu mai cred eu ca PNL va decide soarta Moldovei. Nu ne dati, va rugam, atita importanta. lasati-ne sa fim asa cum a spus Constantin Tanase – „mici si galagiosi”.

  IAR EU CRED CĂ POPORUL NU VA MERITĂ PE VOI, CEI CARE II VOTATI PE COMUNISTI – IAR DACA NU VOI PERSONAL, ATUNCI RUDELE VOASTRE DEPORTATE, MALTRATATE, PERSECUTATE ETC.

 13. Pt pacala

  Am impresia ca si pe lumea ceea o sa va impiedicati de mine, dar vreau sa va spun ca din exact aceasta micime a sufletului unora avem ce avem. Oameni mici la suflet, dar foarte mari si tari la interese va vind si va cumpara si voi, fara nici o rusine, va aruncati contra celor neimportanti – de ce? Pentru ca va temeti sa ii atacati pe barosani, voi ii atacati pe cei despre care voi credeti ca, facindu-i tapi ispasitori, va inaltati. Gresiti.

 14. Pt Vlad

  Nu am spus ca ne-am propus sa convingem pe cineva ca PNL ar trebui sa participe cu lista proprie in alegeri. Avem acest drept constitutional, pe care democratii, iata, – nu comunistii! – ni-l contesta!

  Sintem TREZITI, chiar de mai demult decit voi, vom sustine Opozitia parlamentara daca va avea nevoie de asta, iar prin efortul comun ar trebui sa scapam de acest REGIM CRIMINAL!!!

 15. Pt joy

  Voi aveti logica voastra si noi – a noastra. Ba ne pasa foarte mult de Moldova, numai ca noi spunem ca Opozitia liberala va cistiga alegerile, nu PNL. Desigur, daca veti munci. Daca nu veti munci, nu va exista sansa.

  Ba eu nu cred ca anii 90′ nu au trecut si in ce masura oamenii cred in prostiile vehiculate de comunisti ca Opozitia a devastat „statalitatea” inca se va vedea.

  Daca toata Opozitia isi depasea interesele de grup si, daca vrea in Europa (in NATO nu prea vor si aici e „zagvostka”!), „abandonam” sansa de a ne balaci si a vegeta in spatiul controlat de Rusia. Dar cine stie ce se invirte in subteran, ca sa nu spun mai mult? Sprijina lumea Opozitia de nevoie, ca alta nu e. Insa valul va cadea mai tirziu. Si daca toti erau uniti, aveau sa faca un front comun si sa cistige in fata satrapilor, dar asa va veni fiecare partidut cu victorioara lui. Iertati-ma – partid, nu partidut.

  Nu lovim in Opozitie numai pt ca asa e starea de spirit. Dar sa aveti curajul sa intrati pe blog si dupa 29 iulie.

  La intilniri vom spune ca si PNL e bun, ba e chiar mai clar si limpede in privinta unor deziderate imperative pentru Moldova. Dar – dicteaza nu dezideratul, ci dezideratul prajit pe bani ? De care bani? Tac.

  Ne vor detesta oamenii si le va trece. stati pe pace, memoria umana e putin scurta.

  Groapa isi sapa oamenii cu ochii legati.

 16. Doamna Pavlicenco, logica dumneavoastra, asa cum reiese din actiunile si raspunsurile pe care le prezentati aici, este alogica. Vedeti, toata lumea va roaga sa va retrageti din cursa electorala in favoarea cuiva dintre liberali, deoarece PNL nu are sanse. Dumneavoastra ne raspundeti ca toate se vor face la timpul lui. Cand va veni acest timp, doamna? Avem un esichier tarcat de politicieni, care se vor in fruntea listelor. Pentru doua luni. Si nici unul dintre liderii partidutelor care nu a atins pragul trecator la alegerile din ultimele doua decenii nu vrea sa recunoasca ca se ocupa de fapt cu un fel de coruptie si terorism electoral. Doar asa poate fi calificata dezbaterea electoratului de pe cale, fie ea putin si nu pe plac, dar adevarata si prielnica pentru trimiterea la groapa istoriei a comunistilor corupti. Zic, e vorba despre un fel de corupere, un terorism electoral ceea ce faceti, daca realizati ca nu treceti pragul dar va prindeti in hora electorala. Or in alegerile din 5 aprilie lupta cu coruptia a fost slagarul electoral al PNL. Opriti-va doamna, nu buimaciti lumea. Chemati-l si pe Petrache, pe Diacov-Lupu, Braghis sa procedeze la fel. Si porniti o adevarata lupta impotriva comunismului. Fara a pune bete in roate celora care deja si-au tocit sabiile in aceasta lupta. Nu numaidecat din parlament. Luptati si din culisele lui. Asa cum o fac multi democrati care nu au partide, ziare, poturi TV si bloguri. Altfel ne impotmolom si mai mult in mocirla. Si unul dintre vinovatii acestei impotmoliri veti fe declarata Dumneavoastra.

 17. Pt joy

  Fiecare om pe lume e o comoara nationala, nu neaparat pentru Joy sau Gregory.

  Voi aveti ambitii napoleonice, noi respectam legea inclusiv in momentele de cumpana.

  Adevaratii lideri merg pina la capat, este adevarat, numai ca voi nu ne cunoasteti nici scopul, nici capatul. Ura!

  Succes in ambitia de atotcunoscatori!

 18. „Ne vor detesta oamenii si le va trece. stati pe pace, memoria umana e putin scurta.” SUNTETI CINICI!!! Prin cuvintele date, inca o data va stergeti picioarele de alegator.

  „La intilniri vom spune ca si PNL e bun, ba e chiar mai clar si limpede in privinta unor deziderate imperative pentru Moldova.” Dar daca oamenii va intreaba de PL, PLDM si AMN??? Tot o sa aiuriti ca ei vor in CSI, si PNL vrea unire cu Romania si e cel mai bun si frumos (nu despre d-voastra personal desigur). Va jucati cu sentimentele unioniste pe care le mai pastreaza unii oameni. Dupa Rosca, aveti ca scop probabil nimicirea completa a aceste-i cauze in RM, cu performanta voastra jalnica si betele in roate puse de voi.

 19. Pt talex

  Vorbesc si ii tratez ca pe oameni seriosi pe toti.

  Cine incearca sa isi bata joc de mine, le raspund macar intrucitva pe masura. Ar fi bine sa abandoneze acest mojicism.

  Avem dreptul de a participa la anticipate (legal si moral – ultimul pt ca legea privind partidele e proasta si nu exista nici o certitudine ca cele trei sau patru partide democratice si – sa speram – proeuropene, care s-ar putea sa treaca pragul – vor modifica aceasta lege. Cunoastem ca partidele sint egoiste si opteaza si pentru eliminari abuzive din Registrul Partidelor ori forteaza disparitia lor.)

  Cu punctul privind falsificarea sint intru totul de acord, dar va scapa ca Principala forta de opozitie si altele puternice nu s-au opus pina in pinzele albe pentru a putea avea acces la Radioteleviziune.

  Da, puzderia de partide liberale dezbina electoratul de centru-dreapta. Insa noi cu PLDM am avut proiect si ne-au debarcat, nu din vina noastra. Nici azi nu stiu, doar banuiesc.

  Eu nu am drum spre Parlament, eu vreau sa sprijin echipa PNl pt localele din 2011.

  PL o fi ideologic credibil, insa structuri nu prea au, mai mult lucreaza acest factor Chirtoaca, daca vor avea disponibilitatea de la centru sa coopereze cu partidele extraparlamentare democratice in aceasta campanie electorala, va iesi ceva, daca nu – nu.

 20. doamna , nu tebuie sa ne socotiti de prosti ! mai cititi ce-am scris eu pe aici in mai multe mesaje .. ca e unul si acelas „mesj >>>>>>sa va retrageti din lupta electorala …pentru interesul national! …… ca sa nu aduceti votuti comunistilor ! acum intorceti-va mai sus si vedeti ce mi-ati raspuns mie..: despre lupta in politica intre femei si barbati .. ma intereseaza/ne intereseaza pe noi acum acest lucru ? se vede ca nu aveti argumente la „smecheria’ ce o faceti ramanand in incapatanarea de a nu ceda.. se vede ca interesul personal este mult mai mare ! dar de ce jucati teatru pe aici , v-ati facut si blog , chipurile , sa ascultati vocea poporului .. eu vad aici ca 99% din popor va spune una si aceea? .. cu ce va deosebiti de tradatorul rosca?… macar el a mers deschis cu comunistii , dumneavoastra cu cine sunteti de facto, daca le aduceti voturi constient., comunistilor de ceva ani ?. cred ca aveti descernamant ! sau nu ? sa stiti ca daca in continuare ramane la putere ciuma rossie , ai pus si dta aici umarul… n-am mai vazut atata dispret fata de cei ce va scriu.. aroganta si dispret ..nu sunteti detinatoarea adevarului absolut si daca toti va scriu altaceva, poate ca au dreptate ? de ce nu va aplecati urechea ? sper sa va taxeze electoratul dupa merit si sa inteleaga ca faceti jocul comunistilor.. cand am inceput sa va citesc articolele pe blog aveam o parere buna desptre dta.. acum m-am lamurit ce prezentati..si .cine sunteti cu adevarat…

 21. bravo nina, numa ca nu ai cu cine vorbi! ei sau sunt zombie sau sunt platiti de comunisti. alta explicatie nu este…

 22. Pt Pavalache

  Pe acest esichier tarcat de politicieni eu nu sint decit in fruntea PNL, fara sanse, nu? Care e problema?

  Nu sint lider al vreunui partid care nu a luat pragul electoral. Am fost candidat independent pe lista MAE.

  Mircea Rusu, presedintele PNL, in 2001, a fost primul, urmat de Valeriu Muravschi, care si-a dat demisia ca nu a adus partidul in Parlament.

  Coruperea, terorismul electoral nu sint practicate de noi, poate de altii. Noi sintem victima bagarii unor sume mari de bani in politica si a cumpararii masive a voturilor, precum si a lipsei de democratie. Ca de curaj si principialitate nu ducem lipsa.

  Chemati-i voi pe Petrache, pe Diacov-Lupu, Braghis sa procedeze cum credeti de cuviinta.

  Bete in roate pun altii, noi sintem deschisi si transparenti.

 23. pt nina gonta

  Mai aveti si alt refren?

 24. Da, reiese ca voi stiti ca nu aveti sanse, si ve-ti recurge la metode disperate, discredetind asttfel Opozitia parlamentara!!! Rusine sa va fie…

 25. Pt Pavalache

  Da, liderii structurilor locale nu sunt de acord cu scoaterea partidului din lista de inregistrare fiind ca vor sa participe la alegerile locale?

  Ar fi mai destept sa sustinem un partid, dar – una e ca trebuie sa raspunda scrisorilor pe care le-am trimis, iar doi – sa nu existe Legea privind partidele, care exista.

  Inregistrarea partidului e foarte anevoioasa, foarte, si deciziile sint politice, aleatorii, privind inregistrarea.

  Noi vom rezista in coridoarele mortii, iar intelectulitatea acestui popor trebuie sa aiba verticalitate. Uniti trebuie sa rezistam la surprizele lui Voronin.

  Nu doar voi trebuie sa ne chemati sa ne unificam, dar si partidele care au nevoie de rodul unificarii, din pacate, asta nu s eintimpla, iar ele nu inteleg un lucru simplu – fara motivatie e greu sa depasesti unele lucruri, ginditi-va la voi.

 26. pt Ultima sansa

  Nimeni nu discrediteaza pe nimeni, fiecare isi spune mesajul electoratului. Nu priviti lucrurile ca si comunistii.

 27. Surprizele lui voronin sunt mai mult lupu-diacov, si mai putin PNL, braghi, tarlev, etc….toti care trebuie sa „rupa” voturi. Toti sunteti la fel si aveti acelasi scop.

 28. nu, refrenul meu e unul si acelasi, ca .de altfel si a celor 99 % ce va scriu, dar dta, fiind plina de sine , de aroganta si dispret,o sa fiti taxata de istorie! o sa purtati consrecintele .. pana la urma o sa deveniti un cadavru politic.. daca n-o sa va schimbati deciziile …..

 29. Pavlicenco probabil face parte din acei pt care lupta e mai importanta decit cauza. Sa fie in toiul luptei (cu comunistii, coruptii, ceilalti liberali), asta e scopul!

  Asta e o observatie de a mea. Stiu ca nu va place critica, insa d-voastra nu puteti fi obiectiva asa ca mai retiniti-va din retorica agresiva, nu cistigati prin asta 😉

 30. doamna, ati fost membra a partidului comunistilor , dar nu asta este important acuma.. aduceti-va aminte de anii ,,cand erati membra a PFD,dl V.MATEI s-a incapatanat sa candideze la presedentie… si , e clar, trebuia sa-l critice pe Snegur.. in campania electorala …. bine , Snegur era poate si depasit , dar nici Matei nu avea sanse reale…trebuia sa se ratraga Matei ,poate castiga Snegur si n u venea era lucinschi, apoi voronin… nu sa-l denigreze pe Snegur , in consecinta , a castigat Lucinschi , care >> a legiferat dinnou partidul comunistilor.. si mai departe stiti ce-a urmat , in 2001 ei s-au instalat definitiv la putere .. dta ai fost in mai multe partide, fa o analiza si vezi , de ce unele au disparut si multi lideri au disparut , ca si V.Matei , de altfel .. dta ai sa fii urmatoarea , daca tte incapatanezi sa ai acum ceva….noi , membri ai PFD, i-am atras atunci atentia lui Matei , dar tot ca si dta , nici n-a vrut sa auda.. deaceea si dta vei avea aceeasi soarta .. ce folos ca aveti sloganuri frumoase , daca faceti greseli fatale.. neunirea dreptei a adus comunistii la putere in anii 2000-2001.. asa ca nu e numai greseala batraneilor de la sate , ci a orgoliilor nemasurate ale unor lideri politici , care , chipurile, se lupta de viata si moarte pentru acest popor .. o fac din ignoranta ? ma face sa cred ca intentionat.. ca doar nu sunt niste incompetenti ..! sau sa fie orbiti de vanitate si dragostea de putere ca nu vad nimic ? ! nu mai stiu ce sa cred.. caci ma tem ca si de data aceasta istoria se va repeta.. SI , DIN PACATE , ESTE ULTIMA SANSA !

 31. For Pavalache.

  „Chemati-l si pe Petrache, pe Diacov-Lupu, Braghis sa procedeze la fel. Si porniti o adevarata lupta impotriva comunismului”.
  Было бы бестактно со стороны г-жи Павличенко сделать вышеперечисленным Вами персонам такое предложение. Но Вы и Ваши сторонники, как избиратели, можете в открытом письме попросить их об этом во имя спасения нации.

 32. Cit de naiv trebuie sa fii ca sa crezi ca Liberalii v-or cistiga.
  Dupa 29 la noi va fi ca in Iran.

 33. Pt nina gonta

  Am senzatia ca aveti o problema patologica si de aceea Dumnezeu nu v-a fost sprijin in viata. Am impresia ca v-a lasat sa va macine invidia nutrita fata de femeile neratate.

 34. Pt localhost

  Naivi am fost, naivi raminem. Sint altii, nenaivi, dar votati. Minunat.

  Acum, spuneti-mi si mie mai detailat de ce credeti ca dupa 29 la noi va fi ca in Iran? Mi se pare ca si articolul lui Constantin Tanase „7 aprilie” facea aluzii clare la asta, precum si ca niste proteste ale populatiei aduse la inrobire totala nu ar strica deloc. Eu voi fi, ca intotdeauna, alaturi si impreuna cu protestatarii. Numai ca, mi se pare, daca cele intilmplate la 6-7-8 aprilie a fost elaborat in laboratoare crestino-tkaciukiste, acum in chiar Guvernul RM, cu sprijin crestin-democrat…

 35. Pt nina gonta

  Va rog mult sa-i scrieti lui Valeriu Matei pe blogul lui sau sa-i trimiteti e-mail.

  Matei a rezistat cu cinste presiunilor din partea vehiculatorilor ideii ca „PFD nu are sansa”, in special din partea Frontului Popular Crestin-Democrat.

  I-ati votat atunci pe cei cu sanse. Sinteti, banuiesc, fericita, nu?

  Nu a trebuit Matei sa se retraga in 1996 – el a dus echipa in Parlamentul din 1998.

  Cereti-i lui Lucinschi socoteala ca a legalizat partidele de sorginte comunista. Apropo, mi se pare ca acum avem o lupta intre doua grupari – cea a lui Lucinschi si mafia lui Voronin. O spun sa nu regret pe urma ca nu am spus-o, dar daca lumii ii place sa fie amagita si sa inchida ochii – are si acest drept.

  Eu nu am fost in mai multe partide, eu am mers cu partidul meu prin procese de fuzionare. Daca partidul fuziona cu altul si isi schimba denumirea, eu ce era sa fac? Nu mai scrieti atitea prostii, ca lumea cunoaste adevarul.

  Noi avem sloganuri reale si utile si nu facem greseli fatale. Dar veti vedea mai tirziu. Si o sa va fie rusine.

  Da, neunirea dreptei a adus comunistii la putere in anii 2000-2001. Neunirea dreptei va lasa comunistii la putere in 2009, din cauza – cum bine ziceti – „a orgoliilor nemasurate ale unor lideri politici care, chipurile, lupta pe viata si pe moarte pentru acest popor”. Nu face nimeni nimic intentionat, decit din buna intentie pe care fiecare o intelege in felul sau.

  Mai multi vizitatori imi par orbiti de vanitate si dragoste de putere si de aceea sint preocupati de PNL. Sa isi vada de propriile partide.

  Scrieti, va rog, fara prea multe puncte – este enervant. Structurati-va si ordonati-va si gindurile, si scrisul.

 36. Pt nina gonta

  Sireaca de „nina gonta”, s-a scapat la anonimat si posteaza prostii. Mai teme-te, femeie, de Dumnezeu! 99% nu scriu si 1% scrie. Fa o matematica simpla, mama, – citi viziteaza postarile si citi scriu. Scriu orgoliosii, invidiosii, dar nu scriu oamenii demni si de respect. Din pacate, ei sint mai curind cei care nu posteaza.

  Daca ati avea curajul sa discutati cu mine v-ar fi rusine sa scrieti ca „pavlicenco e plina de sine, de aroganta si dispret”. Vei fi taxata de istorie dumneata, care ai trait si vei ramine in anonimat, un cadavru apolitic.

 37. D-na Pavlicenco, va rog sa va analizati pe Dumneavoastra dar si tot ce faceti, si raspunsurile pe care le scrieti aici de la o parte, nu din propriul interior. Si o sa descoperiti mari stranietati. Daca aveti curajul sa recunoasteti ca le aveti. Dumneavoastra incercati sa ne convingeti ca politica ce o faceti este buna, deoarece Pavlicenco este buna. Adica, eu afirm ca sunt frumos deoarece sunt frumos.
  Cand vorbeam despre coruptie si terorism electoral ma refeream la increderea pe care incercati sa o cersiti de la electorat in schimbul a 2-3 procente de voturi care ulterior vor lucra in favoarea comunistilor. Ce sa mai vorbim? Am inteles ca doar Dumneavoastra sunteti cea mai versata in politica si parerea noastra nu conteaza. Procedati cum e voia imparatesei, ca nu avem alt drept decat sa va oferim un sfat si sa trecem cu vederea partidul din care faceti parte atunci cand vom intra in cabina de vot.

 38. Pt Pavalache

  Nu am ce recunoaste. Ma bucur ca, acolo, unde am fost, am reusit sa promovez niste principii, valori si obiective. Prin asta sint de apreciat, nu ca ma consider eu, asa, din senin, buna.

  Si am reusit sa conving si oameni. Este adevarat ca, sub regim comunist, nu poti realiza nimic – a fost si un studiu al unor ziaristi-analisti despre plagiatul legislativ practicat de comunisti. In rest, desi s-a angajat pe calea proeuropeana, Voronin nu a facut decit sa distruga si sa dezbine societatea.

  In rest, nu am vazut nici un dram de logica in ce ati mai scris, pt ca nu are nimic in comun pluralismul politic, drept valoare democratica, si cu „coruptia si terorismul electoral”… Aiureli din cauza temperaturilor inalte, probabil.

  Eu nu sint cea mai versata in politica, eu ma consider consecventa si imparasind valori nationale fara de care nu sintem noi si obiective proeuropene, fara de care copiii nostri nu au viitor.

  Ca sa va tratez frumos, lasati batjocura din postari. Eu, personal, nu iau decizii, totul la noi e colectiv, tocmai de aceea nu avem scandaluri, suparari in partid.

 39. ei şi după câteva zile hai să răspundem punctual:
  1 aveţi prieteni liberali în România: Norica Nicolai cea care jurist fiind şi-a trimis nepoata în Parlament să voteze şi apoi la adăpostul imunităţii nu a suportat rigorile legii ( adica puscaria ), Buşoi cel care acum în campania pentru europarlamentare la tv fiind nu avea nimic concret în cap despre „cine este şi ce face europarlamentarii” – doar ştia un lucru el va face lobby. Doar Meleşcanu e om inteligent din toata banda aia de penelisti.
  2 mă îndoiesc de faptul că la acea emisiune „de care doar aţi auzit” Druc, Popa, Dungaciu, Pantâru, au pus bani „la căciulă” şi s-au autoinvitat acolo. Deci dacă Dvs reprezentaţi ceva în politica RM eraţi invitată acolo.
  3 Cristian Tudor Popescu e fostul ziarist care înfiera cu mânie proletară pe noi cei care eram în Piaţa Universităţii să atargem atenţia Lumii că nu îl vrem pe iliescu. nu vrem bolşevic acum după ce ceauşescu nu mai e. Ăsta este domnul CTP. există mărturii în ziar nu va spun vise.
  4 OTV e post tv „de nişă” el trăieşte prin prezentarea de crime, prostituţie, scandaluri. nu este un post serios tv, îmi pare rău să vă spun eu asta.
  5 Nu aţi răspuns totuşi la întrebarea mea: povestea neamurilor mele basarabene v-a înduioşat un pic?
  6 Observ aici că 90% dintre cetăţenii moldoveni au opinii pertinente în legătură cu participarea în alegeri. Până la urmă încet-încet ei au tradus corect mesajul Dvs: participăm să nu ne desfiinţăm şi asta e mai important decât interesul naţional, nu ne interesează unde se duc voturile de la redistribuire, pentru asta avem explicaţii oricând…şi văd că ei primesc de la Dvs şi de la cei 2 colegi de partid ai Dvs numai răspunsuri tangenţiale şi ocolite…”pe după cireş”. Felicitări cetăţeni moldoveni care scrieţi aici…dovediţi o gândire bună politică şi părerea mea personală este că nu sunteţi dezbinători. Doar atrageţi atenţia că societatea poate înregistra cea mai mare înfrângere şi trageţi un semnal de alarmă! Dar aici nu-i aude nimeni…oamenii ăştia sunt ocupaţi…
  S-auzim de bine!

 40. Ocupati, Visatorule, ocupati. Dar cu ce? Cu interese personale, probabil. PNL-ul basarabean are in scop doar sa lupte, nu sa si obtina victorie. Si acest scop nu scuza nicicum mijloacele. Pentru ca avem politicieni care se cred politicieni, spunandu-ne ca sunt apreciati de lume, fara a oferi si argumente. O lume intreaga o roaga, o implora pe dna Pavlicenco sa nu se bage in rahat, ca o va blestema dreapta politica, iar dansa are argumentul sau. Lumea ma apreciaza. Care lume doamna?

 41. In cele din urma, daca e necesar ca PNL sa fie pastrrat pentru alegerile locale, exista multe cai pentru a-l pastra. Una din ele este cea care a fost sugerata aici de foarte multi forumisti. Intrati in cursa si va retrageti mai apoi in favoarea cuiva apropiat idealurilor tale.

 42. Pentru D-na Pavlicenco
  In rest, desi s-a angajat pe calea proeuropeana, Voronin nu a facut decit sa distruga si sa dezbine societatea.

  Vedeti, va-ti autoaprieciat intentiile si faptele. Tocmai cu acelasi lucru va ocupati si Dumneavoastra Doamna. Distrugeti si sezbinati electoratul de dreapta.

 43. Pavalache;
  „Intrati in cursa si va retrageti mai apoi in favoarea cuiva apropiat idealurilor tale”–ai facut mare descoperire politica.

 44. Visatorule,
  intr-un razboi,e bine sa ai forte si ”pe după cireş”.

 45. am citit tot ce mi-ati scris , doamnA.. mi-e mila de dta.. da , se vede ca sunteti la varsta critica.. nu v-ati pastrat RATIUNEA SI LEGATURA CU REALITATEA.. TREB SA STII CAND SA TE RETRAGI DIN POLITICA CA SA NU-TI FACI MAI RAU .. V-AM DAT SFATURI BUNE .. AICI . .. nu numai eu , dar si multi altii .. Poate ca avea dreptate regretata Lidia Istrati in legatura cu persoana dtale….eu , insa, ma gandeam ca veti termina cariera politica intrand in istorie cu fapte mari , demne ….dar sunteti cu adevarat plina de sine , de aroganta si dispret si .. rupta de realitate … daca n-o faceti intentionat si cu un scop/n-as vrea sa fie asa../ Eu ii spun MULTUMESC lui DUMNEZEU PENTRU TOT CE MI-A DAT…

 46. Nina, într-un război e bine să nu minţi lumea. cetăţenii moldoveni care vă scriu aici cunosc bine realitatea şi văd că şi trecutul Dnei Viatalia. şi de fapt asta vă enervează pe voi dragă Nina, cum îşi permit ei să conteste! ei uite că au argumente să conteste! şi Nina cam cât avansezi în partid pentru cât îi iei apărarea Dnei Vitalia?în afară de tine şi mihai m nu am văzut opinii favorabile pe aici, dar argumente logice multe! în România se spune aşa: când trei îţi spun că eşti beat, du-te şi culcă-te. cam asta i se cere Dnei Vitalia. şi de ce i se cere asta? simplu Nina: nu a expus nici o strategie viabilă, pentru că nu o are!
  Cât despre răspunsurile Dnei de pe blog, să îmi fie cu iertare, dar am citit ameninţări şi răspunsuri ocolite. de ce nu iese cu strategia pnl la alegeri? şi am mai citit multă îngîmfare: uite cine sunt eu Vitalia Pavlicenco – cetetean român, uite ce CV super am, uite ce am făcut eu în cariera mea de politician…de undeva din înăuntru se simte că cine e împotrivă aici şi-o ia peste bot. şi asta vă tot scriu cetăţenii moldoveni aici şi cinste lor au şi argumente. şi aştept alegerile să văd câte procente luaţi şi unde se vor duce ele.
  În România pnl a stat şi pe-afara parlamentului, au avut şi 2% şi nu i-a plâns nimeni. apoi s-a făcut o supercoalitie inn care pnl era a 5-a roată la căruţă. lătrau şi ei pe după gard. colaitia a învins, ştiam că nu cea mai bună soluţie, dar trebuia alungat bolşevicul de iliescu. apoi pnl a absorbit 100 de partidute şi tot nimic nu a rezolvat. apoi au fost în altă coaliţie DA şi au ajuns la guvernare. şi apoi ce au făcut Nina? AU RUPT COALIŢIA ŞI AU GUVERNAT AJUTAŢI DE STÂNGA ROMÂNEASCĂ CARE TOT COMUNIŞTI-SOCIALIŞTI CUPRINDE! acum după ce au lăsat puterea urlă peste tot ce apreciaţi au fost ei la guvernare. şi mai e ceva: să ai cu mare greutate 15% azi la o populaţie ca a româniei e super puţin crede-mă! România şi Moldova au fost, sînt, vor rămâne ţări agricole şi nu industriale de aia liberalismul nu va prinde. tare aş vrea să mergem de mînă 2 ţări să vindem mâncare occidentului să ne umplem de bani!

 47. DA, STIMATE VISATOR ..la inceput cand ma dadeam si eu pe aici cu parerea , ii srisesem dnei pavlicenco de o ideie colosala , pe care ea putea s-o faca.. sa iasa cu o declaratie de indemn catre toate parttidutele mici ,care nu au nicio sansa sa intre in parlament , de chemare catre electoratul lor sa voteze cu cele 3 partide de opozitie mari /care au intrat in parlament dupa alegerile din 5 aprilie../ nici gand sa ma „cert” cu doamna , nici gand ca nu va auzi ….o socoteam altfel .. se vede ca anii au schimbat-o /sau eu n-am stiut-o cu adevarat/.. se vede ca are alte planuri , multt ma pamantesti decat idealurile moldovenilor de rand.. sau nu vede in lungul nasului , a pierdut orientarea corecta. citesc mesajele si vad ca mai toti de pe aici ii spun una si aceea… iar ea se ratoieste la toti , dar nu se opreste sa mediteze .. ca daca numai 2 iti spun acelasi lucru , deacum ai putea sa nu ai dreptate.. se vede ce are in minte.. pana la urma va fi taxata.. electoratul nu este prost, cum crede doamna..

 48. Pt Pavalache

  Si daca cineva va intra in cursa si apoi se va retrage – cine o sa v-o spuna din capul locului? Si-apoi, daca e sa o faci – trebuie sa ai intelegere cu cei pe care ii sprijini ca ei iti trateaza corect oamenii, in caz contrar, rezulta numai dezamagiri…

 49. Pt visatorul

  Nu am inteles nimic. O confuzie totala. Daca asa era cu PNL in Romania, unde nu se mai pune problema incotro sa mearga tara, ce vreti de la PNL in Moldova, sub un regim comunist care persecuta oamenii din Opozitie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *