Самоопределение по-Российски – Молдова. Un mesaj repetat pt nesimtiti.

Repetam materialul pentru unii nesimtiti.

(Filmuletul arata intrarea coloanei PNL in PMAN – pt cei care au obraznicia nici sa aminteasca faptul ca PNL a fost la Mars, l-a organizat cum a putut, ori chiar spun ca a fost PL, nu si alte partide la Mars. Sa ma fereasca Dumnezeu ce minicuni sfruntate mai vehiculeaza unii nesimtiti, doritori de a servi pe cine nu merita si a ajunge cu orice pret deputati, chiar calcind in picioare adevarul si lucrurile evidente.)

La Marsul Consiliului Unirii a participat floarea intelectualitatii romane din Basarabia. Au participat preoti de la Mitropolia Basarabiei. Au participat tineri si oameni de toate virstele. Au fost romanii cei mai frumosi si mai curajosi! Au fost romanii de caracter din Romania. Nu se putea altfel, pentru ca trebuie sa avem demnitate nationala dupa 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Marsul nu a fost unul usor, dar toti au rezistat. Fara incidente. Politia si-a facut, de data aceasta datoria. Multumim tuturor. Iata ce am spus la Teatrul de Vara. VP

Dragi prieteni,

Este extraordinar ca am reusit sa ne adunam atitia romani astazi, cind, zilele acestea, consemnam 200 de ani de la raptul teritoriului dintre Prut si Nistru, in 1812. Noi demonstram necesitatea unificarii fortelor nationale romanesti, care va conduce spre realizarea obiectivului sacru de Unire.

In numele Consiliului Unirii, exprimam recunostinta tuturor celor care au venit astazi aici, din toate colturile spatiului romanesc, si de peste hotarele Romaniei.

Ne-a sunat dl Stefan Maimescu, copresedinte al Consiliului Unirii, a transmis salutari, la Bologna s-au organizat manifestari unioniste, iar Diaspora din Franta si Grecia au declarat ca adera la Platforma unionista.

In aceasta jumatate de an Consiliul Unirii, format din partide extraparlamentare si asociatii cu optiuni unioniste, a devenit cunoscut multor romani si a reaprins speranta reintregirii neamului romanesc.

In calitate de presedinte al PNL multumesc national-liberalilor, care lupta sincer si deschis, al saselea an, pentru reintregirea neamului romanesc.

Apreciem inaintarea in Parlament de catre presedintele PL, Mihai Ghimpu, a initiativei privind decretarea zilei de 16 mai ca zi de doliu in Republica Moldova, asa cum a propus Consiliul Unirii, in scrisori speciale, adresate conducerilor celor doua state romanesti. Este pacat ca nu avem o clasa politica nationala verticala in spatiul romanesc.

Marsul unionist de la 25 martie a demonstrat ca impreuna, uniti, suntem puternici. Invitam partidele nationale, inclusiv PL, pe platforma unionista a „Consiliului Unirii”.

Astazi am relansat campania de colectare a semnaturilor prin care cerem Consiliului Europei si Guvernelor europene lichidarea de facto a consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Semnaţi, noi vom continua această muncă de colectare peste tot.

Urmatoarea etapa in activitate va fi unificarea fortelor unioniste in teritoriu, in localitatile din cele doua state romanesti si in comunitatile romanesti de peste hotare. Va chemam sa faceti acest lucru cit mai repede. Activi si hotariti, cu sprijinul tinerilor nostri curajosi, vom realiza Unirea, care depinde numai de romani si de prietenii alogeni! Sa fim uniti, pentru ca numai astfel vom invinge! Unirea e aproape!





Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
  1. ZIUA NEAGRA:
    ———————————–
    Astăzi, 16 mai, 2012
    când se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Țarist,
    toate drapele vor fi coborâte în bernă. Această zi este considerată de doliu în municipiul Chișinău. În acest context, Partidul Liberal și alte asociații vor organiza mai multe manifestații.

    – Astfel, la ora 10.00, conducerea PL,
    miniștrii și reprezentanți ai Primăriei Chișinău vor depune flori
    la Piatra comemorativă din fața Guvernului.

    – Începând cu ora 20.00, în Piața Marii Adunări Naționale,
    va avea loc un miting de comemorare a „200 de ani de ocupaţie”
    și vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţiei.

    – Tot astăzi, Consiliul Unirii va organiza un marș cu torțe și lumânări
    în cinstea apărătorilor etniei românești.
    Evenimentul va avea loc la Amabsada României, 19.00.

    De asemenea, la ora 18.00, în fața Ambasadei Ruse de la Chișinău,
    Liga Tineretului Rus și Partidul Patrioții Moldovei vor desfășura Festivalul Prieteniei Popoarelor, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la
    „intrarea statului moldovenesc in Imperiul Rus”.

    De menționat, că PL este singurul partid parlamentar care voa participa la acțiuni în această zi. Anterior, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus ca ziua de 16 mai să fie declarată zi de doliu național. Propunerea liberalilor a fost privită cu scepticism de colegii
    din Alianța pentru Integrare Europeană.
    ————————————————————————————————-
    http://unimedia.md/?mod=news&id=47697

  2. 16 mai 1812:
    OCUPAREA MOLDOVEI DE EST DE CATRE RUSI:
    ——————————————————————————————–
    Ultimul cronicar moldovean, postelnicul Manolache Drăghici,
    scria rânduri de o mişcătoare sensibilitate
    despre drama trăită de moldoveni în acele zile, din mai 1812:

    http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/doua-secole-rapirea-basarabiei-rusii-prezinta-anexarea-un-act-mesianic?nocache=1#comment-87021
    ——————————————————————————————————
    “Sosind ziua fatală a expirării convenţiei de tratat,
    ce trebuia fieştecare să hotărască unde era să rămână desăvârşit,
    ceasurile acele au fost de plângeri un timp de neuitat; pentru că poporul cu cârdul,
    ca turmele de oi, încinsese toată marginea Prutului de la un capăt la altul,
    mergând şi venind de prin sate şi de prin târguri săptămâni încheiate,
    cu luarea de ziua bună de la părinţi, de la fraţi şi de la rudenii,
    cu care crescuse şi vieţuise dimpreună, în vremea aceea
    când se despărţeau unii de alţii pentru totdeauna…”

  3. VOTATI LEGIONARII! AJUNGE CU SECURISTII timp de 22 ani!

    http://pentrupatrie.ro/

  4. Самоопределение по-Российски – Молдова.______ acest filmulet este opera comuna a americanilor si a romanilor, fix asa povesti si o sumedenie de filme documentare (made in Russia) in privinta aceiasi situatii numai cu o alta viziune le putem gasi si pe internet,de ce nu le postati?doriti sa duceti in eroare in continuu oamenii, nu spun ca tot ar fi o farsa sunt si fapte clare care au existat, dar cineva doreste sa manipuleze in continuare cu opinia oamenilor, oamenii destepti inteleg foarte bine cu ce scop se fac astfel de „breduri”, fiecare tara cu interesul lui de a atrage si de ai zomba pe mai multi sustinatori ai unei sau altei idei, fiti mai oiectivi si nu credeti in povesti

  5. Mulţumim tuturor celor ce au făcut şi postat filmul. De ce oare filme produse în Moldova nu avem. Filme cu cadre documentare, din arhive, filme ce conţin adevăruri istorice bazate be fapte, acte, mărturii a celor ce mai sunt în viaţă încă… Nu au mai rămas aşa de mulţi… Atîta timp la televiziuni e dedicat comentariilor a unor replici , fraze, evenimente de nimic … Cînd oare vom avea televiziuni cu curaj şi capacitate de a pune in discuţii, a produce filme şi emisiuni la lucruri ce ţin de viaţa şi demnitatea omului, de istoria şi valorile neamului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *