“Diversiunea Dodon” este o diversiune antiromanesca, antieuropeana. Declaratia PNL

Dupa “Diversiunea Filat”, care a constat in cumpararea masiva, in noiembrie 2010, cu orez si sapun, a voturilor alegatorilor insaraciti cu buna stiinta de comunisti timp de zece ani, acum Republica Moldova este in fata pericolului de a fi victima “Diversiunii Dodon”, care, impreuna cu PLDM, comunistii, cercurile separatiste de la Tiraspol si cercurile imperialiste de la Kremlin, dar si cu unii factori europeni manipulati, o imping pe fostul demnitar in regimul comunist Zinaida Greceanii la functia suprema in stat.

Aceasta diversiune urmareste scopul de a readuce – ca politica de stat – politica moldovenista antiromaneasca. Cetatenii Republicii Moldova cu viziuni anticomuniste au uitat declaratiile electorale diversioniste ale lui Igor Dodon privind eventualitatea “intregirii statului moldovenesc”, prin unirea cu partea aflata in Romania.

Romanii din Republica Moldova, care sint in proportie de 80 la suta, ca si alogenii cu vederi democratice, proeuropene nu au uitat nici acuzatiile tovarasei Greceanii la adresa Statului Roman si la adresa Ambasadorului Romaniei, materializate in expulzarea acestuia in plina desfasurare a evenimentelor de la 7-8 aprilie, scenarizate de aceleasi forte prorusesti, care au exploatat in mod cinic asteptarile democratice ale protestatarilor, in mare parte tineri.

Daca fortele politice din AIE-2 nu au reusit sa negocieze cu demnitate fata in fata cu PCRM si au recurs la “calul troian”-Grupul Dodon, sint mai oportune alegerile anticipate, decit Republica Moldova sa aiba un Presedinte ajuns in functia suprema in stat printr-o cirdasie antiromanesca. PNL a spus mereu ca Republica Moldova are nevoie de un Presedinte roman, european, care sa conduca aceasta populatie, prin reforme, spre Romania, NATO, UE.

PNL considera ca societatea trebuie sa se mai exprime o data in alegeri anticipate, punind note fortelor politice care s-au angajat sa aleaga un Presedinte democrat, dar acum pun la cale tertipuri si scenarii ca sa aleaga tot un comunist. Alegerile sint o forma de manifestare a democratiei, ele trebuie sa aiba loc onest, fara manipulari, cumparari si deturnarea voturilor exprimate.

PNL are incredere in puterea de discernamant a poporului si va veni cu o pozitie speciala, avind in vedere experienta trista din ultimii ani, cauzata de prestatia exponentilor tuturor partidelor parlamentare in unele comisii electorale.

PNL isi exprima sprijinul pentru pozitia Ambasadorului Romaniei care aminteste ce s-a intimplat intre anii 2001 si 2009, mai cu seama in ultimii ani ai Guvernului PCRM in relaţia moldo-romana, cum au degenerat dramatic lucrurile pina la o criza profunda si expulzarea Ambasadorului, inchiderea frontierelor, crearea unui regim de vize intre Republica Moldova si Romania.

PNL solicita factorilor de la UE sa nu se lase manipulati de exponentii fortelor rusesti din guvernarea de la Chisinau si sa nu se amestece in procesul identificarii candidatului pentru sef de stat in Republica Moldova, asa cum au facut, impreuna cu Rusia, in anul 2005, dupa care ne-am ales cu acelasi lider comunist Voronin Presedinte, cel care a adincit dezastrul si saracia in al doilea stat romanesc.

PNL considera ca Republica Moldova are nevoie de un Presedinte care se constientizeaza ca roman, avind vederi euratlantice si, daca in acest moment el nu poate fi votat de partidele corupte din Parlament, mai bine sa se desfasoare alegeri anticipate si sa se dea lupta pentru un Presedinte al majoritatii romanesti si al alogenilor loiali statului, nu un Presedinte al Tiraspolului, Kremlinului sau al altor forte ce vor sa ne tina departe de civilizatia europeana, transnistrizati si neintregiti cu Romania.

PNL, care a solicitat Cancelarului Federal al Germaniei sa convinga si conducerea rusa privind necesitatea lichidarii consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop pentru pamintul romanesc rapit de URSS, ii resolicita dnei Angela Merkel sa nu permita transnistriazarea Republicii Moldova, ci sa pledeze cauza reintregirii celor doua state romanesti, dupa model german.

Amintim Guvernului ca nu a mai avut loc sedinta comuna a Guvernelor de la Bucuresti si Chisinau si ca Forul Democrat al Romanilor a cerut Executivului moldovean sa examineze optiunea unificarii celor doua state pina in anul 2012, lucru ce se poate produce prin vointa nationala si politica si nationala..

Chisinau, 13 noiembrie 2011

 

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. …Auziti voi…aia de sus !
  Nu ne furati revolutia!!!
  Hotilor!!!
  Mai tot ce-ati putut, ati furat
  Balegar comunist , ce se crede margaritar
  Pe fruntea de martir a Basarabiei!!!
  Am rabdat orice de la voi
  Decenii la rind
  Razboi , foame , ridicari , genocid
  Am rabdat ciar si transformarea Basarabiei
  In cea mai saraca , cea mai corupta tara
  Din Europa , sau poate de pe glob
  Am fugit multi de aici
  La munca , prin straini
  Ca prin*trun instinct colectiv
  Muncind ca robii
  Sa ne pastram neamul
  Sa ne salvam copiii
  Parintii sa ne salvam
  De osoasa mina a foamei
  Sa ne salvam multpatimita noastra Basarabie
  Inclusiv si de voi
  Hotilor!!!
  Voronin , Lupu , Grecanii
  Plohotniuc , Filat
  Milionarul Ghimpu
  Miliardari, intr-o tara muribunda
  Nesatuli de bani , nesatuii de putere
  Fie …
  Dar va prevenim-
  Daca doriti evolutie
  Nu ne furati unica ce ne-a mai ramas noua
  R e v o l u ti a!!!
  Nu ne furati sapte aprilie
  Si poate , cumva va v-om erta
  Poate…

 2. în timpul lui Voronin aveam de a face cu moldovenismul primitiv;acum s-au schimbat datele problemei a apărut moldovenismul luminat iar odată cu apariţia lui Dodon vom cunoaşte moldovenismul ca soluţie,pragmatic.Toţi se învârt în acelaşi cerc,nimeni nu vrea să iasă din horă,oare de ce?

 3. imi amintesc ani 90 cum tot prin asa scheme diferite de manipulare(prostire) a populatiei Snegur,Sangheli,agrarienii, aderau la CSI,bagau neutralitatea si limba moldoveneasca in constitutia RM,Lucinschii legaliza comunismul in RM si tot asa mai depate…, si astazi suntem iarasi in situatia de prostirea cea mare din anii 90 ….

 4. Raspunsul dat de ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca, este unul fara echivoc. Romania nu poate uita raspunsul dat de guvernul Greceanii dupa evenimentele din 7 aprilie, evenimente care au demonstrat ca statul roman nu a avut nici un fel de amestec. Va aduceti aminte: au expulzat ambasadorul Romaniei la Chisinau si l-au retras pe cel al Moldovei la Bucuresti, trimis ulterior in Bulgaria, au inchis frontiera cu Romania si au declarat „persona non grata” succesiv pe trei angajati ai Ambasadei Romaniei. Greceanii era prim ministru iar Dodon era ministru in acel guvern. Romania va refuza colaborarea cu un stat care ar avea la conducere astfel de personaje. Si Lupu a facut atunci declaratii, dar ele nu incriminau direct statul roman. Eu cred ca AIE se joaca cu focul. Orice putere ar veni la Bucuresti, nu ar trece cu vederea aceste evenimente „contondente” din relatia cu Republica Moldova. Ori orice demers de apropiere fata de organismele europene, nu prea ar avea sorti de izbanda fara acceptul ( nu sprijinul, care ar fi deja ceva prea mult ) Romaniei.

 5. Mai mare prostie din partea lui Filat si Lupu nu poate fi daca or vota pe Gricanii presedinte. Ei au facut multe prostii , dar aceasta ar fi cea mai mare. De ce nu au votat-o cind a fost innaintata de Voronin? Cu ce a devenit mai buna cind e innaintata de Dodon? Cu ce s-a schimbat? Treziti-va, dezmeticici-va domnilor. In caz contrar lumea nu va numi domni fiindca nu-ti merita, dar va numiva potlogari.
  V-a DISCRIDITATI in fata OAMENILOR. Daca veti face asa ceva multa lume se v-or dezice de aceste partide . Ginditi-va bine.

 6. Cine era prim- ministru in aprilie 2009? Ea. Cum au acuzat statul roman de implicare in evenimentele de la 7 aprilie.

 7. Nu doar noi suntem sub ocupaţia kghebiştilor criminali în frunte cu banditul Pukin.
  Ruşii si alte zeci de popoare din Federaţia Rusă sunt sub ocupaţia acestei puteri criminale care traiesc cu frică după genocidul din Cecenia.
  Cea mai mare vina faţa de aceasta populaţie amărâtă o poartă lichelele nelustrate autohtone care şi azi continua să servescă cu exces de zel gaşca criminală din Kremlin.

 8. For Gheorghe:

  „De ce nu au votat-o cind a fost innaintata de Voronin? Cu ce a devenit mai buna cind e innaintata de Dodon?”

  Сind a fost innaintata de Voronin d-na Gricanii era un comunist. Acum, innaintata de Dodon, a devenit anticomunict. :))

 9. For luca:

  После краха коммунизма Россия прошла классический путь страны третьего мира – от нищей демократии к нищей диктатуре.

  Путин – это классический пример политиков, которые приходят к власти на потакании самым низменным инстинктам народа и своих патронов, а придя к власти, начинают потакать самым низменным инстинктам самого себя.

  В стране не строится новых дорог – но зато Путин имеет 26 дворцов. Лабрадоры в Кремле важнее, чем россияне. Что такое Олимпиада по-путински? Это когда Зимнюю Олимпиаду проводят в Сочи (самом снежном городе тропической России) только потому, что Владимир Путин предпочитает жить на Красной Поляне, где можно одновременно кататься и на лыжах, и на яхте.

  Социальной основной режима стала безнаказанность его слуг.
  Право на преступление стало привилегией чиновника. Политическая элита великой страны опустилась до уровня нигерийских туземцев.
  И самое страшное, что они – как цирроз печени. Даже если Путин – водка – уйдет, то цирроз печени останется.

 10. Zâna Buhor-Grecesc

  Iata declaratia unui Prim-Ministru,
  speriind lumea cu Violenta, Impuscari, Nimiciri, etc.
  O parvenita, Doamna Zina-Carabina care vrea sa devina Presedinta Europeana a celui mai sarac stat din Europa,
  ea, cu parinti Iehova deportati in Siberia,
  iar ea cu stea comunista in frunte.
  —————————————————————————————————————
  ” Organizatorii celei mai mari crime din istoria Republica Moldova planifică pentru mâine și duminică să folosească din nou copiii pentru a devasta și alte edificii ale statului de data aceasta. Dacă acest lucru va fi admis de noi toți, jertfele umane va (sic!) fi foarte greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele pentru apărarea constituționalității Republicii Moldova, inclusiv armele.”
  Zinaida Grecianîi, 10 aprilie 2009
  http://www.acum.tv/articol/41404/comment-page-1/#comment-21616
  N.B.
  “Organizatorii” –
  se are in vedere avionul rusesc cu teroristi mascati trimis de Kremlin la Chisinau in ziua de 7 Aprilie 2009.
  Vedeti si alte materiale de mai jos si de mai sus.

 11. Zâna Bujor-Grecesc

  FILAT SI TKACIUK= AGENTURA KGB DE LA KREMLIN:

  7 APRILIE 2009: ADEVARUL IESE LA IVEALA !
  ———————————————————————––
  “Graf Renson, prietenul lui Baghirov, „erou” în trei revoluţii ?”
  http://www.timpul.md/articol/graf-renson-prietenul-lui-baghirov-erou-in-trei-revolutii-28633.html
  fragmente:
  ” Punându-l sub învinuire pe Baghirov, Procuratura Generală anunţa că, înainte de alegerile din aprilie 2009,
  membri ai pretinsei agenţii literare „Litprom” au fost atraşi de anumite cercuri din RM,
  interesate de destabilizarea situaţiei în RM. În opinia procurorilor, agenţia este compusă realmente
  din specialişti în tehnologii politice, care practică manipularea opiniei publice prin măsuri provocatoare,
  orientate spre subminarea proceselor preelectoral şi postelectoral.
  Oricum, procurorii au în prezent un singur învinuit – Baghirov.

  Într-un comentariu de pe site-ul „Eho Moskvî”, cineva scrie:

  „Baghirov şi Morari, CONDUSI DE TKACIUK SI FILAT,

  au organizat pogromul din aprilie, ca să scape de Voronin”.
  Altcineva notează: „Se lăuda că el, Eduard cel Mare, împreună cu Morari (se are în vedere jurnalista Natalia Morari – n.r.), a organizat marea revoluţie moldovenească. Dacă va zice acum că n-are treabă, se va alege cu o onoare de flecar”.
  După reţinerea sa, portalul „Novîi Reghion” anunţa că a fost arestat „scriitorul şi internet-provocatorul Baghirov”,
  care ar fi parte a „imperiului de propagandă” al ideologului Vladislav Surkov,
  consilier de stat al Rusiei de rangul I şi prim adjunct al şefului administraţiei preşedintelui Medvedev.

  Zice că respectă moldovenii, dar îi face albie de porci:
  „Ei toată viaţa au fost frecaţi de cui nu îi era lene şi mintea lor este distrusă genetic. Pentru ei e complicat să priceapă că nu demult nu exista nicio Moldovă. A existat demult Principatul moldovenesc, care a stat trei sute de ani sub turci. Iubiţii lor români îi băteau şi-i înhămau la cai până în 1940. Atunci a venit Stalin şi a învăţat aceste vite sălbatice să nu-şi mai şteargă fundul cu cărămizi, ci cu hârtie igienică. Le-a făcut o republică separată, le-a construit spitale şi şcoli, le-a dăruit Transnistria. Da, a împuşcat oameni, dar pentru asta şi era Stalin. În schimb, astăzi există Moldova. Ei sunt robi.
  Aici e nevoie de zeci de ani şi de muncă asiduă. De munca noastră. Tu eşti pregătit pentru aceasta, Baghirov?”.
  Dar ce interes ar putea să aibă un om care ne dispreţuieşte în asemenea hal să ne poarte de grijă?
  Niciunul. Aici aduce a bani şi, dacă e aşa… cine l-a plătit pe Baghirov care, ulterior, se tot lăuda:
  „În RM, eu şi câţiva băieţi mai activi am dat jos comuniştii pentru totdeauna”

 12. p-tru rusoaica

  Cineva colecţioneaza timbre, monede.
  Putin colecţioneaza pământuri sovietice.

 13. Iata declaratia unui Prim-Ministru, speriind lumea cu
  Violenta, Impuscari, Nimiciri, etc.
  O parvenita, Doamna Zina-Carabina care vrea sa devina Presedinta Europeana a celui mai sarac stat din Europa,
  ea, cu parinti Iehova deportati in Siberia,
  iar ea cu stea comunista in frunte.
  —————————————————————————————————————
  ” Organizatorii celei mai mari crime din istoria Republica Moldova planifică pentru mâine și duminică să folosească din nou copiii pentru a devasta și alte edificii ale statului de data aceasta. Dacă acest lucru va fi admis de noi toți, jertfele umane va (sic!) fi foarte greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele pentru apărarea constituționalității Republicii Moldova, inclusiv armele.”
  Zinaida Grecianîi, 10 aprilie 2009
  http://www.acum.tv/articol/41404/comment-page-1/#comment-21616
  N.B.
  “Organizatorii” –
  se are in vedere avionul rusesc cu teroristi mascati
  trimis de Kremlin la Chisinau in ziua de 7 Aprilie 2009.

 14. Alegerea președintelui: soluția imposibilă?
  http://www.acum.tv/articol/41696/

  Care ar fi cel mai bun candidat la președinția Republicii Moldova?
  Votaţi în sondajul revistei ACUM http://www.acum.tv/sondaj/

 15. Cea mai frumoasa harta de pe Internet:

  Harta României Mari: 1918 – 1940 !

  http://itravel.md/images/maps/Romania_mare.png

 16. @Petru Clej

  Pentru Republica Moldova n-ar fi bun niciun presedinte.
  Pentru regiunea istorica Basarabia, orice presedinte al Romaniei.

 17. Yukos
  Vai de capul tău! Ţi se pare că eşti mare poet şi tare deştept? Cu cît eşti plătit ca sistematic să baţi în Dl Ghimpu? Unicul Preşedinte (fie el şi Interimar) al RM, care a spus că este român, şi a emis Decrete cu privire la condamnarea comunismului, retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM, … şi nesusţinute de Filat şi Lupu cu Plahatniuc, Diacov, nemaivorbind de Voronin
  Dl Ghimpu nu este implicat în „prihvatizări” cum este implicat şi Filat, şi Plahatniuc, şi Voronin
  Cînd Dnii Ghimpu şi Chirtoacă au arătat filmul de la 7 aprilie de la camera de pe clădirea Guvernului cum a fost ucis V.Boboc şi Filat a spus cam aşa că „are de guvernat o ţară, n-are vreme să se uite la kinou”, atunci tot de alde tine a-l criticau pe Ghimpu şi Chirtoacă.
  Cînd Dl Ghimpu cerere ca un organ de drept (Procuratura, sau MAI, sau CCCEC) să îi revină PL, tot de alde tine criticau pe Dl Ghimpu. Atunci Dl Ghimpu a spus „AIE va fi, dar despre dreptate se va mai vedea”
  Astăzi, cînd doar Dl Ghimpu a spus deschis că nu o va vota pe Greceanîi, tot baţi în Dl Ghimpu
  Eşti plătit sau aşa (nu) gîndeşti.
  Să ne mire oare faptul că de 20 ani tot antiromânii ne conduc, dacă avem aşa persoane ca Yukos!?

 18. Pe un blog cu poziţii antiGhimpu am găsit ce scrie Iurie Osoianu (acesta sunteţi Dstră Yukos?)

  „-Ce vremuri , Doamne ne trimiţi, şi ce rataţi
  Alege-n fruntea ţării moldoveanul !!”

  E înţeles de ce a-l urăşti pe Dl Gimpu, că este român.

  De ce Dle Osoianu nu a-ţi precizat pe cine Domnul să aleagă-n frunte, pe care moldovean- Voronin, Dodon, Filat, Lupu, Greceanîi, …?

 19. hahaha…. ce se agita PL-istii, purtatorii de panglica sovietica de 9 mai :))

  PS: bravo dl-e Iurie Osoianu(yukos)!

 20. Unirea s-a realizat moldoveanul Osoianu, unionistul, susţinătorul forumist a Dnei Pavlicenco, propaganda Rusiei şi a comuniştilor împotriva PL
  Interesant – Dortmund scrie – „bravo dl-e Iurie Osoianu(yukos)!, pentru
  “-Ce vremuri , Doamne ne trimiţi, şi ce rataţi
  Alege-n fruntea ţării moldoveanul !!”
  şi în aceiaş vreme o susţine prin scrierile sale pe unionista (?), româna Pavlicenco
  Dortmund „unionistul” a-l are de prieten pe „moldoveanul” Osoianu în lupta împotriva PL. Împotriva la PL se luptă şi propaganda Rusiei şi comuniştii.

 21. Doamna, daca iubiti acest popor de ce nu mergeti la PL mai repede ??? De ce nu gasiti un numitor comun ? PL e singura forta care vrea sa shimbe ceva !

 22. Pt DEMNITATEA

  1. PL nu e partid unionist.
  2. Ne raportam la electorat, nu la partide.
  3. PNL nu se va dizolva mai mult niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *