JURNAL TV: In cazul nostru, “se termina si rabdarea, si imaginea”…

Ieri a fost lansata “prima televiziune de stiri in R.Moldova – Jurnal TV”. Spun, din capul locului, – nu ma intereseaza a cui este si cine sta in spatele proiectului. Se spun lucruri diferite, eu, insa, nu am facut si nu fac investigatii in acest sens. (Bine, nu vom incerca sa judecam dupa ultima carte care iese in jocul lui Cheianu & Durbala.) Consider ca o televiziune trebuie judecata dupa ce arata, nu prin ce vrea sa faca cineva cu/din ea. Este extrem de important ca incep sa apara televiziuni de stiri. Adresam sincere felicitari ca s-a ajuns pina in acest moment.

Este adevarat, asa cum am spus si la emisiunea de azi, “Moldova minut cu minut”, de la ora 10.00, la care am participat,  ca reprezentanti ai conducerii PNL nu au avut oportunitatea sa asiste la lansarea televiziunii in cadrul receptiei oferite cu aceasta ocazie – nu am fost invitati (nici nu stiu daca mergeam…), deci, nu i-am vazut pe cei care o patroneaza. De ce s-a intimplat asa? Probabil pentru ca deranjam. Inclusiv presa, despre care am mai spus unele lucruri. Insa, cum am spus si in emisiune, “trebuie sa deranjam nu atit noi, PNL, ca partid extraparlamentar, cit – mai ales si in primul rind – presa trebuie sa deranjeze. Pe toti cei care vor sa isi asume sau si-au asumat gestionarea treburilor publice, adica Puterea. Ca si pe cei ce au condus statul zece ani si au lasat in urma un dezastru, adica Opozitia comunista de astazi.

PNL, care nu cinta in struna nimanui, vedem ca nu e nici pe placul presei, care se anunta sau se vrea libera, dupa care ma gindesc daca nu am ajuns, involuntar, hirtia de turnesol pentru verificarea acestui deziderat de „presa libera”, pentru a vedea daca acest principiu sau obiectiv nu e doar declarat.

Imi spunea azi o colega din conducerea partidului sa nu spun aceste lucruri la emisiune, pentru ca, dupa asta “nu te vor mai invita acolo”. Am zis – nu va fi nici o problema, pentru ca asta e starea noastra “obisnuita”: am fost in lista neagra a comunistilor, acum aproape ca sintem in lista neagra a ne(?)comunistilor. Cum ma intreba si altcineva – “trebuia sa ii intrebi in emisiune pe cei de la Jurnal TV cum se face ca nu va invita la lansare, dar va invita, totusi, la emisiune?” Am crezut si eu ca s-a schimbat ceva peste noapte. Si, iarasi am gresit. Pentru ca o buna parte din emisiunea la care am participat, o buna parte din ce am vorbit eu a fost un rebut serios de imagine, rebut care nu a avut loc pina la aparitia mea in emisiune, nici, deocamdata, dupa, in alte emisiuni. Stranie coincidenta. De aceea titlul acestui articol e cum e…

Ramine sa vedem daca si Publika TV, o alta televiziune de stiri care, inteleg, se va lansa pina la sfirsitul lunii, nu va proceda la fel pe anumite dimensiuni.

Am urmarit de ieri pina azi emisiunile la Jurnal TV si vreau sa expun citeva impresii. Cred ca cei de la Jurnal TV sint interesati de opiniile formulate nu doar la receptie de catre demnitarii mediatizati. Nu putem spune ca aceasta televiziune nu are din ce se inspira. Aparitia Pro TV in R.Moldova a fost un eveniment. Dar, comparind si cu ceea ce se intimpla in Romania, televiziunile de stiri, cu emisiuni life, in care oamenii se expun pe viu, fara frica, liber, provoaca un alt interes, spontaneitatea fiind incitanta, dar si obligindu-i pe toti.

Inca multe se vor spune si scrie. Stirile sint, poate, mai usor de imbogatit, variat si diversificat. Cit priveste emisiuni gen “Moldova, minut cu minut”, „Cabinetul din umbra”, pe care le-am vazut pina in momentul cind scriu, aici se impun o alta vioiciune, un alt ritm si o alta abordare. Spuneam, acest tip de televiziune ii obliga si pe moderatori, si pe invitati sa fie mai volubili, mai activi, sa nu fie plictisitori. Nu vreau sa supar, insa ma tem ca la capitolul moderatori va fi concurenta cu Publika TV, e doar o presupunere, pentru ca nu cunosc echipa ce abia urmeaza sa compara in fata noastra, se spune doar ca au facut traninguri in Romania, insa la Jurnal TV inca nu exista curajul si fermitatea necesare. Moderatorul nu trebuie, desigur, sa intrerupa la fiecare pas invitatul, asa cum face Stelian Tanase la Realitatea TV, insa cred ca trebuie sa isi fixeze niste obiective pe care sa le atinga neaparat, dar si sa se poata orienta din mers. Eu sint de partea astlalta a baricadei, ca invitat, si as spune ca imi poate fi comod sa nu ma intrerupa nimeni – nici din dreapta, nici din stinga. Insa moderatorul trebuie sa intrerupa, fin, pentru a-i indrepta pe invitati spre expunerea lor pe subiectul fixat al emisiunii.

Prima emisiune cu cei trei Presedinti – si aici absenta lui Voronin arata ca sint inca niste trogloditi acesti comunisti – in cadrul „Cabinetului din umbra”, cu tot respectul pentru Vitalie Calugareanu, care ne-a delectat cu emisiuni interesante o buna vreme, de data aceasta a fost mai lenta si trenata, care mie mi-a displacut. Eu vad altfel rolul moderatorului, cum, de altfel, l-am vazut si uneori pe Calugareanu. Ce se intimpla, totusi?

As vedea doua motive aici. Primul e conceptul formatului, decorul, aceasta aranjare in linie aproape dreapta la masa, care nu favorizeaza libertatea discutiei, caracterul ei interactiv, dezinvolt. Acest format impune o ordine superflua, temerea de a nu supara pe cineva daca nu respecti “ordinea”. Eu cred ca o masa rotunda sau aproape rotunda, adica trei sferturi de masa ocupate ar dispune spre mai multa libertate si spontaneitate in dialog si asta ar aduce un alt ritm. Al doilea motiv mi se pare ca e lipsa de curaj si timiditatea moderatorilor, care ramin apasati de autoritatea invitatilor. Nu stiu, sincer, cum sa le sugerez moderatorilor sa se remodeleze aici, dar pina nu vor sti sa o opreasca pe o Pavlicenco, pe un Urecheanu, pe un Chirtoaca, Lucinschi sau Snegur, Filat sau Ghimpu, lucrurile vor ramine aplatizate. Nu sa reproseze Urecheanu azi ca el vrea sa spuna totul ce doreste, fara a fi intrerupt, pina la capat. Aici moderatorul poate spune clar: “Stimati politicieni, noi v-am invitat pe voi aici, si nu voi pe noi, de aceea aici noi va punem intrebari si vrem sa ne raspundeti la ce credem noi ca ii intereseaza pe cetateni.”

M-am pus in sirul asta prima pentru ca asa e corect in acest caz, cind e de rau. Moderatorii trebuie sa fie mai ofensivi, mai acizi. De ce ieri, cind fiecare Presedinte spunea ce vroia el ca sa se laude, sa nu fie intrebati, franc si direct, de vreme ce Jurnal TV arata continuu imagini din arhiva razboiului de la Nistru: 1. Domnule Snegur, cine a comandat retragerea luptatorilor nostri pe 19 mai 1992 de pe podul de la Tighina? 2. Domnule Lucinschi, de ce ati facut demersuri si ati obtinut restabilirea Partidului Comunist? 3. Domnule Ghimpu, de ce treneaza exprimarea unei pozitii comune a AIE, de ce nu ati pus mai intii la punct pozitia comuna a Aliantei, ca vointa politica, dupa care Comisia constitutionala doar sa o perfecteze? Asta asa, doar ca exemplu.

In concluzie, cred ca o concurenta pe piata mediatica va fi doar in folosul cetateanului, dupa intunericul de 10 ani (in total 14) din cei 18 ani de zisa Independenta a Republicii Moldova. Este clar ca acum Pro TV, TV 7, NIT, N4, EU TV, Radioteleviziunea inca nenationala si nepublica, Jurnal TV, viitoarea Publika TV vor trebui, fiecare, sa fie cit mai pertinente si interesante. Si vor rezista cei adevarati sau, in cel mai rau caz, cei care vor putea ascunde cel mai bine scopurile patronilor, paralele celor declarate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

77 Comments

Add a Comment
 1. Jurnal TV are si flux de transmisie live, pe internet? Poate fi receptionat si in Romania?

 2. Pt Jay

  Se spune ca totul poate fi gasit pe http://www.jurnaltv.md

 3. Ceea ce s-a intamplat cu JurnalTV este aproape ceva incredibil…imi aduc aminte ca pe 7,8,9 Aprilie 2009 site-ul JurnalTV-ului era blocat de catre comunisti iar in perioada urmatoare se punea chiar problema disparitiei site-ului din motive financiare…domnul Butnaru chiar facea apel pe site pentru a fi ajutat din punct de vedere financiar…este de necrezut ca totusi lucrurile se pot schimba atat de repede…indiferent cine sta in spatele acestui proiect transformarea unui proiect tv online care a fost aproape de disparitie intr-un post TV in toata regula este o mare realizare…o sa inceapa sa emita si Publika TV…si inca mai este loc,cel putin pe segmentul postrurilor TV de limba romana….

 4. Bravo, Mugur! Asa sa fie!

 5. Cel mai bine ar fi sa fie readus in R.M, postul de televiziune public romanesc :TVR1,2,3 , TVR CULTURAL SI INTERNATIONAL.Din martie sa speram ca acest post public nu va mai fi condus politic /de PSD/ cum este in prezent, si va reveni .. publicului. Caci toate aceste televizini private , ce se deschid la Chisinau, sunt ale unor patroni SI VOR FI CONTROLATE DE STAPAN. Nu stiu pana ce a cui este jurnal.tv, dar stim cu totii ca viitoarea televiziune PUBLIKA este a mafiotului roman VANTU , cu multe dosare penale si cu interdictia de a parasi Romania.Deaceea el si-a mutat pana ce o parte din capital , apoi se va muta si el .Unde ? Poate in Transnistria , la Smirnov ca interesele lui tot sunt aproape de… Moscova.

 6. To: Doamna Pavlienco V.

  D-na Pavlicenco, eu daca as fi „Seful” postului de televiziune JurnalTV, va spun foarte sincer, va propuneam DVS sa „nascociti” o emisiune pentru toti, care sa fie echidistanta si nepartinitoare, sa abordeze realitatea, asa cum o vedeti dvs, ca si alt punct de vedere. Cred ca acea emisiune ar avea maxima vizualizare. Cu siguranta! Nu vreau sa spun ca sunteti cea ma „cea”….Dar sunteti una din cele mai curajoase „figuri”, mai putini se „baga” in tarita, stiu ca-i maninca porcii……Cei de la televiziuni si posturi de radio inteleg destul de bine ca sunteti buna de invitat acolo, dar totusi se tem de „sefi”, care le poate arata din deget. Mai prin culuoare toti discuta si critica, se dau cu parerea, dar se avertizeaza reciproc ca nu cumva sa „ajunga” la urechea „sefilor”l. Se tem sa fie in disgratia lor.
  Saracii oameni, cei care se tem de sefi si „fac aport chit pot”. Asta-i viata ? Asta-i trai ? Fricosii sunt chiar mai nefericiti ca invidiosii…..

 7. Si iar D.Pavlicenco „plinge” ca nu a fost invitata la JurnalTV…Aveti un comportament copilaros.Neinvitarea D-voastra nu este un argument ca JurnalTV nu este echidistant!

 8. După cum înţeleg eu,gradul de libertate şi echdistanţă a unei televiziuni libere în Basarabia se poate de apreciat după acceptarea sau neacceptarea ca invitaţi la emisiuni de dezbateri publice a unor oameni ca d-na Pavlicenco.Ar fi bine ca,noi,telespectatorii să le cerem aceasta angajaţilor acestor televiziuni(fie Jurnal TV,fie Publica TV).Chear de nu-i vor invita,vom înţelege mai multe despre cine şi încotr-o dirijează din umbră aceste surse massmedia…

 9. Moldova trebue sa fie foarte vigilenta, pentru ca in Ucraina a revenit la putere „Sovietskoe barahlo”. „SB” poate sa revina si la noi si s-a zis cu presa libera. Dreapta trebue sa gaseasca vointa de-a se Uni. Cum? Fiecare partid trebue sa cedeze la interesul de partid in favoarea interesului suprem national. Nu trebue de facut abstractie ce-i in Transnistria, Rusia, Belorusia si tarile postsovietice din Asia. Berejenogo, bog bereget.

 10. Victoria da tu articolul ai citit??? sau nu intelegi cu caractere latine, poate in kirilita iti trebuie sa ti se traduca, sau puteti citi articolul consultind dictionarul roman-moldovenesc.
  De la inceput iti va fi mai dificil, dar cu timpul te vei deprinde.

  p/s: HOLBEAZA OKII!!!

 11. D-na Pavlicenco, Dvs. spuneti ca jurnalistii trebuie sa fie mai acizi etc. Ceea ce trebui si sa le spuneti e una: ei politicienii ne servesc, noi cerem de la ei si nu invers!

 12. pentru europa:

  Da,sunt de acord.Cine s-a fript odată,pentru orice eventualitate suflă şi în apărece.

 13. „Noul” Jurnal a debutat cu o stire imbecila: Stela Popa si lansarea maculaturii ei.

  Penibilul Chirtoaca citind o stire despre, mai nou, prozatoarea Stela Popa, mare valoare a culturii basarabene…

  A se raspunde la urmatoarele intrebari:

  1. Cine naiba o promoveaza atata? Ce reprezinta fatuca asta? Ce studii are?
  2. Chirtoaca nu are alta treaba de facut afara de campanii pentru Base si citit cu glas raspicat elogii pentru Stela Popa?

 14. Sa nu va para rau, stimata dna Pavlicenco, pt faptul ca nu ati fost invitata. Au tranmis in direct si nu s-a vazut nimic din desfasurarea evenimentului. N-am vazut vorbitorii, finantatorii, invitatii care au vorbit. De parca le-a fost frica sa-i vada lumea. Am vazut doar ,,300 – 400,, de participanti cu farfuriile si paharele in mana, pe fundalul carora o fatuca povestea ca ,,acum vorbeste premierul Vlad Filat,, pe care-l auzeam ca de la Polul Nord, dar nu-l vedeam, sau oarecare alt invitat important. Dupa mine, lansarea vazuta pe http://www.privesc.eu, ca pe saitul jurnaltv nu s-a putut vedea, a fost un esec total. Probabil de asta le-a fost frica si nu v-au invitat.

 15. Individa care semneaza „Dreptatea” sa se uite mai intai la propria persoana si ce a facut ea pentru Moldova, sa se priveasca apoi in oglinda, sa isi dea o pereche de palme, si apoi sa aiba caderea sa vorbeasca despre Stela Popa..toata taraturile se trezesc dandu-si cu parerea.

 16. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Ei si care-i folosul????????????? Eu m-am saturat sa vad mutra lui Filat pe jurnaltv.md, acum sa inteleg ca o voi vedea in fiecare ora timp de 24ore… ???! 🙁
  Anul trecut cind umblau cu cersitul, eram gata sa le donez o suma buna, dar n-am facut-o si nu regret acum, pentru ca s-au abatut de la scopul pe care si l-au pus… Ori ei deja imi vor baga in ochi cit e de bun FILAT si cit e de rau VORONIN… Da eu ii stiu foarte bine pe ambii… Iata daca ar arata ei Cit, Unde, Cum etc… au furat ambii !!! si ca in urma investigatiilor ceea ce au furat a revenit statului, apoi meritau respectul astia de la jurnal, altfel insa………………………mai bine deja ma uit la Moldova 1, acolo mai rar am sa-l vad pe cel trimis de Dumnezeu pentru a fura ce-o mai ramas, F I L A T !!!
  Asa ca D-na Pavlicenco, eu nu vad aici pentru ce ar trebui sa va suparati, si merita oare supararea asta atentie ??? Ei s-au adunat acolo, ca de obicei, au bagat copii in ecrane, sa arate la toti ca aici tinerii conduc… prostii…

 17. nici eu nu mor de dorul lor, dar am vrut sa accentuiez cat de ,,profesionist,, au lucrat, dandu-se ca au ,,cea mai performanta tehnica,, . Saracii tineri, isi bat joc de ei cum vor.

 18. Jay, probabil esti la fel de tampit ca si fanii lui Pavel Turcu. Stela Popa este la acelasi nivel intelectual cu Pavel Turcu. Macar asta din urma e firesc si sincer, si a ajuns unde a ajuns cu puterile lui.
  Da tu, Jay, impreuna cu Stela Popa, ce ati facut pentru Moldova?

 19. @ Dreptatea: tampita e mamicuta ta, cu mine vorbesti normal. Stela Popa a scris non-stop despre probelemele cu care se confrunta Moldova, si a facut cunoscuta cauza Moldovei pe unde a mers, a vorbit lumii despre abuzurile comunistilor asupra tinerilor si despre felul in care au fost omorati. Tu ce ai facut, lepra? In afara decat sa dai din gura?

  Iti spun ce am facut eu: am venit an de an in Moldova si mi-am ajutat prietenii pe care ii am acolo, am scris pe Unimedia in perioada campaniei si am pus umarul alaturi de ceilalti la debarcarea comunistilor. Am mers pe teren si am stat de vorba cu oamenii. Am scris articole in engleza pe blog-ul meu sa le citeasca si cei din afara sa stie cu ce situatie se confrunta Moldova. Si asta sint doar cateva, comunistofilo.

  Tu ce ai facut pentru Moldova, amaraciune?

 20. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  De acord, cine-i Stela Popa? si ce are ea cu politica??? E vreo analiza in ceea ce-o scris? Politica Moldovei e plina de ” CURVE” dar cind mai apare una ca Stela Popa, apoi deja mi se intuneca in fata ochilor… Eu din cite mesaje am citit de la copila asta, inca nimic n-am gasit bine inchegat, Ea scrie de dragul scrisului si inca-si face reclama ca Chirtoaca citeste maculatura ei… lui Chirtoaca ii curg …. dupa toate fustele, mai ales dupa fuste care il slavesc pe el si PL-ul….
  Iata ca uneori chiar regret ca comunistii au maltratat copii ceia, o ramasa familii fara copii, in cazul lui Boboc, chiar mare pacat, ca i-o ramas copil mic… Da iata so pus la punct pe Stela Popa, mai ce bucurie avea sa am, nici n-aveti idee, macar vreo doua coaste sa-i fi rupt, acum avea sa scrie „100 de zile si 2 coaste rupte”:))) Au fost maltratate fete nevinovate, din pacate, iar acum Stela Popa isi face piar…
  Mare bardac, o tunat si i-o adunat pe toti, o mai ramas sa scrie si ceilalti cite-o carte despre evenimentele de anul trecut, si sa stiti ca intram in UE… Cartile se scriu de oameni care sunt capabili sa faca niste analize… da nu de toate CURVELE politice………

 21. Postul Jurnal TV este o mare realizare ,care va inluenta pozitiv mersul nostru spre democratie si spre Europa.Acest post TV va deschide ochii multor orbiti de propaganda rusinoasa a hotului voronin end Co.
  Le dorim succese.

 22. Speranto, daca tu umbli noapte pe centura, fatuca, asta nu inseamna ca toate femeile sint depravate. Aduna-te, culege-te, si priveste la tine in oglinda. Curge invidia de mahalagioaica din tine..

  Adevar a spus acela care a zis ca in ziua de azi toate fufele de pe margine ajung sa comenteze..esti varza.

 23. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Jay:
  Bai Imbecilule, nu sunt coplesit de nici o invidie, nu am ce invidia si nu invidiez pe nimeni! ! ! Ceea ce am spus la adresa acesteia, este doar reesind din ce am vazut si auzit din gura ei proprie, … Intrebata cum a contribuit la 7 aprilie si daca a fost prezenta la acele evenimente, fata a spus ca NU, nu a fost prezenta, era la Bucuresti… Dar uite ca ea, biata a contribuit, nu am idee cum….? ! 🙂 Pe bune ca aceasta, biata ar fi simtit mai bine rezultatul acelor evenimente, pe pielea sa, decit acei tineri ce au fost maltratati atunci!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ei si mai revizui si alte comentarii a unor „asa-numitor jurnalisti” care apreciaza nespus de mult aceasta lucrare… TOTI ACESTIA SUNT NISTE CIINI TURBATI, cum spuse-se si bietul MURUIAN:) Uite ca anume Muruian a avut dreptate cind a zis asta, numai ca greseala sa a fost ca el ia calcat pe toti in picioare, trebuia sa faca o referinta concreta… Pentru ca noi, cu toata saracia si prostia noastra, intradevar avem JURNALISTI, care merita toata stima si respectul nostru, Jurnalisti care nu se tem sa deschida gura, si nu pun capul pe trunchi in fata partidelor la fiecare schimbare de guvernare, UITE acestor jurnalisti, ma inchin si le aduc sincere multumiri si le doresc sa nu uite niciodata de esenta JURNALISMULUI !!!!!!!!!!!!!!!! Iar celorlalti care toarna gaz in foc, pot sa le zic ce am mai zis, sau sa fac o trimitere la spusele lui MURUIAN !!!!!!!!!!

 24. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Si-apoi in fata cui sa ma inchin si so slavesc pentru merite , in fata Stelei ori a Nataliei MORARI, Cea din urma a simtit pe pielea sa ce inseamna sa lupti contra regimului, dar uite ca fata nu sa grabit sa arunce cu romane in fata tuturor, povestind cit de greu si cit de frica iar fi fost… Pai uite, daca-r fi de adus merite, pai mai degraba Nataliei, asta nu sa ascuns, a fost acolo in epicentru, si a si suferit din acesta cauza…….
  Iar tu Jay, nu arunca cu comentarii in vint, da mai fa o revizuire, ca daca zic ceva, nu inseamna ca am visat asta noapte si am asternut visurile pe pagina cum m-am trezit……….
  Sunt multe nume de jurnalisti, care murdaresc bine aceasta notiune de JURNALIST, si aici ii dau dreptate totala lui Constantin Tanase……….. Ori dupa parerea ta, JAY, acesta la fel este un individ care invidiaza ca a ramas cu ceva in urma???????????? Jay, te-ai mai gindi innainte de-a comenta ceva….. Succese….

 25. pt Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea Numai un incult critica public o persoana, un grup de persoane, un popor, o grupa de popoare si a.m.d. Tu esti zero pe linga Stela Popa. Daca te consideri asa de destept, de ce scrii ca un incult? Moldova este plina de maidanezi, de aceea nu hamai ca un maidanez. Incearca sa te criteci pe tine intii, apoi pe altii.

 26. pt Patriciu Timosenco a incercat sa mearga contra Dreptei din Ucraina. Ca rezultat Stinga a cistigat alegerile. Dreapta n-are experenta si lupta contra Dreptei dar Stiga cistiga. Moldova repeta acelas scenariu din Ucraina. Dreapta se bate iar Stinga cistiga.

 27. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru europa:
  Urmarind postarile tale, pot afirma ca tu esti un maidanez, ar fi bine ca Chirtoaca cu planul lui p/u maidanezi sa inceapa de la tine ei si pe Jay sa-l iai de mina !!!

 28. Cucu isi cinta numele.

 29. Domnisoarelor si doamne va felit calduros cu ZIUA DE 8 MARTIE!!!

 30. @ Speranta Moare Prima:

  bai proasto, imbecila sa-i spui mama-tii, care te-o facut. Acum daca nu toti au dat navala in Moldova pe 7 aprilie, asta ce inseamna, ca nu-s oameni sau ca nu pot intelege ce s-a petrecut? TU UNDE AI FOST, AMARATO? Sa nu-mi spui ca erai sub bastoanele politistilor, hulitoareo. Pentru tine daca omul nu critica si nu latra la adresa AIE, nu-i bun. Pentru tine un jurnalist e „curva” daca nu sare cu dintii la PL sau PLDM, dar daca linge PNL e cel mai mare publicist. Hai sictir japita..

  Pentru mine e suficient ca lingi dosul lui Muruianu si ii inchini ode ca sa imi dau seama ce reprezinti – o demna reprezentanta a comunismului care a cazut. Sa-ti dau o veste: comunismul a cazut, si nu se mai intoarce, fatuca tatii. Asta e, se mai intampla si tragedii pe lumea asta. Mai bine mergi la Muruianu tau drag si sterge-i lacrima cu coltul batistei, si apoi vedeti voi ce faceti mai departe, ca daca iti e asa simpatic, poti sa-i oferi consolare.

  CARE E PROBLEMA TA DACA UN OM SCRIE O CARTE?? Nu, zau, chiar nu inteleg? TE rupe asa tare invidia in glanda aceea?? Sau tu detii exclusivitate asupra a ceea ce s-a intamplat? Scrie si tu o carte, poftim! Rau ajung unii oameni..

  Ce treaba are Tanase in treaba asta? Sa nu-mi spuica si el e ros de probleme existentiale din cauza Stelei Popa..

  Cauta-ti de lucru, fata.

 31. p-u Jay

  Mesajele tale p-u Dreptatea si Speranta (vad, ca te adresezi la ELE) poarta caracter de felcitare?

 32. Natalia, iti intuiesc ironia, dar faptul ca este 8 martie nu tine de scuza unui om de a fi jigodie. Tot respectul meu pentru femeile cu bun simt si cu minte la cap, merita pe deplin un La Multi Ani sincer, ocazie cu care te felicit si pe tine. La restul insa, barbat sau femeie, nu am nicio mila pentru nemernici..

 33. Adresez felicitari mamelor, bunicelor, sotiilor, surorilor, tuturor doamnelor si domnitelor cu ocazia
  Zilei Internationale a Femeelor – 8 Martie!
  Voi, femeele, sunteti acelea, care dati viata totului pe pamant. Femeele dovedesc a fi puternicele reprezentante in societatea civila, busines, politica, economie etc
  D-ta d-na V. Pavlicenco, exzact intruchipati cele spuse mai sus, lider politic, sotie, mama, femee cu atitudine constructiva in societate. Va dorim succese pe taramul dezvoltarii unei societati cu adevarat democratice. Va dorim sanatate.
  (mesajul p-u V.P – apartine sotului meu, membru PLDM)

 34. Dna Pavlicenco,

  Felicitari su ocazia sarbatorilor.
  Va doresc sanatate si rabdare 😉
  Referitor la ‘cabinetul din urma’ in ziua lansarii ar fi un gest cel putin neinsperat sa-i iai la „sapanonit” invitatii.
  Pe viitor, sunt sigur, vor prinde la curaj si vor avea si aroganta destula.

 35. Pt floare

  Nu ca ne-ar parea rau ca nu am fost invitati, dar incercam sa descifram gestul romanilor din Basarabia, al romanilor din Romania, al zisilor germani investitori etc. In general, servilismul imi displace, in toate formele.

 36. intai:

  am citit articolul. de la inceput pana la sfarsit. atent.

  doi:

  am citit comentariile. aproape toate. atent.

  principalul:

  am asteptat de multa vreme lansarea Jurnal TV pe micile ecrane, fara sa o constientizez chiar. era o lipsa cand nu era. era putin cand era doar pe net. prin urmare, tind sa cred ca si D-na Pavlicenco a asteptat lansarea Jurnal TV pe ecranele televizoarelor. daca gresesc insa, rog sa fiu corectat.

  m-a nedumerit insa o expresie… «In general, servilismul imi displace, in toate formele».
  aceasta expresie lasa, cel putin, loc de interpretare: in general, adica in mare parte, insa nu intotdeauna. cum asa? poate ne va raspunde D-na Pavlicenco. sper mult asta.

  apoi… personal, m-a impresionat lansarea Jurnal TV ca eveniment, dar mai degraba ca fapt. ca show, nu pot spune ca nu am fost interesat, dar e prea putin important showul lansarii fata de faptul lansarii proprii. mai mult decat atat, ma tem ca nu doar D-na Pavlicenco nu a fost invitata, ci mult mai multi. care poate ar fi meritat, si, de ce nu, chiar pe mine. care nu odata ma trezeam si apoi adormeam cu Jurnal TV, sau in aprilie anul trecut, cand nu eram la Chisinau in PMAN, eram cu ochii pe Jurnal TV. si nu numai pe el. si ca mine sunt multi altii, insa ma tem eu ca nu puteam fi invitati toti.

  precizare:

  nu iau apararea Jurnal TV, nu sunt eu cel care judeca… eu pot doar sa constientizez.

  apropo:

  am privit ieri emisiunea Punkt cu D-na Brasoveanu. chiar m-a surprins foarte placut. dupa asta am inteles abia importanta esentiala adusa de lansarea televiziunii.

  concluzie:

  Jurnal TV mai are enorm de mult de lucru, dincolo de criticile D-nei Pavlicenco, echipa Jurnal TV mai are foarte multe de facut, mai apar diferite erori de imagine, sunet si altele. dar nu asta e cel mai important. si intr-o zi-doua n-o sa-i vedem pe toti odata. e nevoie de timp.

  ma tem ca asta va lipseste, D-na Pavlicenco. rabdarea! regret sa constat acest fapt 🙁

 37. Pt samoletic

  Servilismul trebuie sa displaca total, dar pornind de la realitatile noastre, ne dam bine seama ca asta nu poate fi evitat. Nu avem inca presa libera si, dupa cum imi spunea cineva zilele trecute, si Jurnal TV ar apartine – nu stiu in ce masura si proporie, total sau partial – lui Filat, la fel se sustine si despre Publika TV. Nu stiu daca e asa, dar Filat ar semana tot mai mult cu Berlusconi. Si nu e nici o problema, ba e chiar bine ca lupta contra comunistilor. Dar, oare, in primul rind contra lor si doar contra lor? Daca PNL, eu personal am fost in lista neagra a comunistilor si acum sint in lista neagra a liberal-democratilor, considerati ca e normal? Eu cred ca nu si ca mine mai sint. Si-atunci, care e diferenta dintre Filat, Voronin, Turcan? Noi ne-am dorit libertatea presei pe invers sau in general? Asta raspunzind intrebarii despre servilismul partial sau invers.

  Da, nu se fac toate lucrurile imediat. Dar si noi avem dreptul sa scriem ce consideram. Si credeti-ma am avut multe telefoane de apreciere.

  Iar faptul ca, in mod sfidator, PNL nu a fost invitat la lansare imi intareste convingerea ca in spatele Jurnal TV se afla Filat si el nu agreeaza pozitia noastra fata de PLDM care a procedat continuu urit cu PNL si continua sa faca la fel. De ce? Pentru ca a reusit sa ii anihileze politic, pe toti, nu si pe noi. Si incearca si el mereu, prin toate metodele, dar nu reuseste. In prezent continua realizarea intentiei, prin „interpusi”. Mie niciodata in viata nu mi-a placut sa ma creada cineva imbecila. Numai lenesa si imbecila nu sint. Pe acest blog s-a scris prea mult si daca ati intrat prima oara nu stiti multe.

  Pentru ca sint om liber v-am spus si din dedesubturi, indiferent daca multora care vor citi nu le va placea. Dar asa sint eu si echipa noastra vede lucrurile in mare parte la fel.

  Vedeti, nu spun un cuvint de Val Butnaru, nici de altii de pe acolo, pe care nici nu-i cunosc. Si ei stiu de ce… Nu vreau sa ma bag in taritele cuiva.

 38. Dna Vitalia, Va felicit cu ziua primaverii si frumusetii, sunteti o doamna desteapta, ambitioasa, sufletista. Va doresc sanatate, dragoste, sa va inconjoare numai oameni deschisi si buni!

 39. Tin sa-mi exprim opinia referitor la noul Jurnal TV. Este excelent, numai doresc ca sa propoage numai adevarul ci nu minciuna. Pentru mine adevarul este aceea ce se face si se spune sa fie util pentru toti ci numai pentru sine!

 40. ma bucur ca mi-ati raspuns atat dae prompt. sincer.

  asa ca, inainte de toate, va urez sanatate inainte de toate, voie buna si realizari insemnate, si va felicit cu Ziua Internationala a Femeilor!

  pe urma,
  de multe ori v-am apreciat sincer, dar niciodata pentru spuse si pareri, ci doar pentru fapte. asa sunt eu. ascult pe toti, dar imi fac singur parerea.

  nu, nu am intrat prima oara, dar nici nu sunt un cititor fidel. uneori nu am timp nici de articolele sau operele unor prieteni de-ai mei, oameni de arta.

  chiar si la 7 aprilie, v-am intalnit pe D-stra in centrul capitalei nu odata, desi D-stra ma tem ca nu ma veti cunoaste niciodata.

  da nu asta era important. poate nu ma veti intelege la inceput, dar eu va inteleg pe D-stra. totusi eu nu accept tot ceea ce inteleg. asa ca voi incerca sa ma explic.

  am citit acest articol dupa ce am mai citit unul, tot pe blogul D-stra – „Presa si Bau-baul comunist”. m-a deranjat un moment (accentuez – m-a deranjat, chiar daca l-am inteles).

  „Mai curind ne vor invita cei de la NIT” – nici nu mi-am putut inchipui vreodata sa scrieti sau sa spuneti D-stra una ca asta.

  dar, sa analizam putin. D-stra aveti o atitudine (accentuez – atitudine, si nu pozitie) indreptata, intai de toate, impotriva PLDM, care oarecum ar fi si concurenta cea mai mare pentru PNL in momentul de fata. De asemenea atitudine a dat dovada si postul NIT de-a lungul timpului. asadar, este in interesul postului citat sa va invite, pentru a mai aduna o voce impotriva Aliantei in general si impotriva PLDM, in special. asa ca va sustin parerea ca mai degraba NIT-ul va v-ar invita, decat ar face-o Jurnal TV, spre exemplu. despre Publika TV vom mai vedea.

  totusi, imi pare rau sa constat faptul ca insusi atitudinea D-stra aduce spre aceasta situatie, si nicidecum politica editoriala a Jurnal TV. si voi incerca sa ma explic.

  Jurnal TV invita, cum si este firesc, mai mult pe reprezentantii partidelor parlamentare!, nu doar a Aliantei. si aceasta se intampla din simplul motiv ca societatea isi indreapta atentia spre acestea. e un fapt firesc. daca in prima zi nu ati fost invitata, nu inseamna insa ca nu veti fi invitata deloc. D-stra insa nu aveti atentia pe care o au partidele parlamentare.

  atitudinea D-stra insa, risca sa aduca tensiuni de genul celor care prind traditie atat in Romania, cat mai ales in Ucraina. si ma refer aici la politica confruntationista. si aici n-o sa va sustin niciodata!

  mai mult de atat, o sa-mi permit sa va dau un sfat:
  sa va concentrati activitatea pe proiecte si actiuni proprii, nu prin demonizarea adversarilor. nu va face fata!

  sper sa fiu inteles. multumesc.

  p.s. in ultima vreme observ in scrierile D-stra expresii manipulante, si nu am de gand sa va aduc exemple aici. sper sa le gasiti D-stra insiva, si sa va corectati. astfel veti o castigati, cel putin, mai mult respect din partea mea

  punct.

 41. Pt samoletic

  Eu pregatesc acum textul unui pliant al PNL si stau pe net.

  Raspund doar la ce cred ca e necesar din text.

  “Mai curind ne vor invita cei de la NIT” – aceasta propozitie e cauzata de un repros ce ne-a fost facut nemeritat. Noi am avut conferinte de presa si, la prima, a fost cineva – nu dau nume – de la http://www.jurnaltv.md. Nu au plasat aproape nimic pe site, decit, intr-un tirziu, ceva eronat si insignifiant. Am ramas perplexa, dar ne obisnuim si cu asta. La a doua conferinta de presa cel prezent la prima ne-a spus, confidential, ca nu i s-a mai dat voie sa vina.

  Dupa care, pe blog, mi se reproseaza ca „de ce va oglindesc MU-1 (era inainte de falsa schimbare, produsa recent), Omega, NIT, si altii de acest gen”. Le-am spus – pai ce vina m eu ca nu veniti voi, sa oglinditi cum vreti voi?

  Acum – stiati ca oameni foarte democrati si nationali spun acum ca daca vor diversitate si o anumita obiectivitate privesc NIT-ul? Nu va pot da nume, dar daca v-as da ati fi Dvs. perplex…

  PLDM, repet, a procedat cu noi continuu urit. Nu dat detalii, odata poate voi repeta ce am mai spus pe blog, dar nu-mi face placere. Desi chiar Filat a spus, dupa congresul sau, pentru care „a rascuit” consilierii si primarii nostri, ca „baietii lui au ramas surprinsi ca eu, Pavlicenco, „nu m’am isterizat”. Chiar nu am facut-o. Dar stiati de ce? Pentru ca mi-am zis ca e bine sa vina cineva sa traga presul de sub picioarele PPCD si PCRM. I-am spus-o personal lui Filat pe culoarele Parlamentului.
  Cred, in acest context, ca dialogul inceput cu Filat pentru a ne uni formatiunea si grupul lui de initiativa, in 2007, – el nu a dorit sa spuna inca motivul – e pentru ca cei care l-au finantat si care stau in spate i-au sugerat „sa nu colaboreze cu „nationalistii”. Ramine pe constiinta sa. Dar cind Leanca Iurie statea in Guvernul comunist in 2001 si astepta sa il faca ministru comunistii si a plecat abia cind a vazut ca nu-l fac, iar azi ne spune povesti, mie nu-mi place.

  Si, ca sa inchei faza subiectului, nu e vorba ca „PLDM e concurenta cea mai mare pentru PNL in momentul de fata”. E vorba ca PLDM ramine incorect cu PNL si colaboreaza mai curind cu MU si comunistii, decit, corect, minim, cu PNL, care i-am sprijinit. Si nu in sensul, carenucumva sa intelegeti gresit, ca nu mi se da mie un ciolan – sa mi se ofere, nu-l accept, chiar daca sint neangajata astazi, ci pentru ca merg la oamenii cautati, convinsi si gasiti de mine si le ofera functii in schimbul trecerii la PLDM. Pe Victor Catana noi l-am pus in Guvernul nostru din umbra, dar asta sa fie un „caz aparte”. Deci – nu iert obraznicia si incorectitudinea.

  Acum sa revenim la Jurnal TV. Sotul meu a spus asa: „si ce au vrut astia de la Jurnal TV sa va demonstreze – ca nu va invita la lansare si te invita a doua zi la emisiune?” (Intre altele, nu agreez tema femeilor in politica. Eu pot discuta si pe teme „mai actuale”.) Sa fim clari – nu merg acum la receptii. La nici una. Nu am fost la americani, nu am fost la romani, la altele. Nu vreau, ca nu-mi place „glamurul”. Dar e vorba de gest. Noi o mai avem pe Alexandra Can, care e vicepresedinte si pe care Val Butnaru (spun de el, ca nu am vazut alti cunoscuti sau „sefi” pe acolo) o stie… Si altii, deci. Dar s-a dorit sa mi se dea „o palma” mie. De la cine – de la Filat, care ar fi sugerat ceva JTV, ca si cu „votarea lui Pavel Turcu”? Sau de la Val Butnaru, de la germani, romani? Nu ma deranjeaza, chiar daca nu ma credeti, eu, oricum nu mergeam, dar am curajul sa spun ca am inteles gestul voit al sfidarii…

  Nu ma deranjeaza – si stiu bine ca va fi asa – nu voi fi chemata la Jurnal TV si nu ma deranjeaza. Eu am adunat atitea demagagiri, incit nu ma uimeste nimic. banuiesc evolutiile si dezamagirile nationale, nu doar personale. Problema nu e a mea, eu sint absolut insignifianta si nu mai dobor eu coalitii orange ca o Timosenko, un Iuscenko sau un Ianukovici, nu exagerati. Dar daca macar 1 procent e altfel de cum spun, cred ca lucrurile trebuie sa fie, si ele, altfel. Si cred ca – o spun de 8 martie – puterea barbatilor nostri, din pacate, rezida in ranchiuna, nu in dialog. Sint slabi. Eu am prieteni barbati si ii consider puternici, tocmai de aceea ei imi sint prieteni. Dar am suficienta condescendenta si fata de cei slabi, ma rog, nu toti sint tari, nu am, insa condescendenta fata de perfizi si farisei.

  Nu ma compar cu „reprezentantii partidelor parlamentare”, nu pretind nimic, nu merg nicaieri, nu ii impiedic sa se manifeste, nu sta asta in puterea mea si nu mi-o propun. Dar asta nu inseamna ca ei pot interzice libertatea de exprimare, chiar daca ajung sa detina concernele de presa. E „firesc”, nu? Ieri – Voronin, azi – Filat. Inteleg pina si faptul ca Braghis, altii, la fel extraparlamentari, pot fi invitati la lansarea JTV, nu si PNL, pentru ca noi, probabil, ceva am gresit – ne-am retras si am sprijinit actualele componente ale AIE… Braghis – nu. El a mers pina la capat. Am invatat lectia.

  Asta e ceea ce am spus acum. Cit priveste manipularile, cred ca abunda in ele actuala guvernare si presa aservita. Succes.

 42. 1. Jay, apreciez cavalerismul tau adresat numai uneia dintre toate femeile! (Sper ca si ea iti raspunde cu aceleasi sentimente, ca altfel e tragic.:) )Asta… chiar daca 8 martie nu ar trebui transformat intr-o ocazie in care se vorbeste frumos (mult si degeaba) despre femei, ci o ocazie ca sa frecunoastem ca ar trebui sa ne fie rusine ca inca nu avem o adevarata egalitate a sanselor… Este clar ca iti place Stela Popa. Dar nu toti sunt datori sa-ti impartaseasca admiratia. Mie ni-mi place (si am toate motivele sa spun asta deschis, public, pentru ca e persoana publica, sau cel putin, asa se vrea, si deci, este EXPUSA acestui gen de analiza – pentru ceea ce face si CUM o face). Nu-mi place nici cum se poarta, nici cum arata (mai ales aspectul de ceva ieftin si superficial ma deranjeaza la ea), nici cum speculeaza cu subiectele dureroase pentru noi toti, despre care de fapt, vorbeste toata lumea (doar nu crezi ca Stela este singura care a scris despre ce se intampla in RM! Stela a scris foarte prost, aici au fost si sunt vocu mult mai autentice si mai credibile!). Faptul ca TU, personal, stai numai cu nasul in Blogul ei e apreciabil, dar asta nu inseamna ca stii TOT si ca altii, mai buni decat Stela, nu au facut de MII de ori mai mult decat ea. Ceea ce face ea e pentru autoafirmare si pentru BANI. Acum doi ani ea inca era angajata, privilegiata si purtata pe brate!, a unei televiziuni PROCOMUNISTE, de unde a plecat numai pentru ca vroia si mai multi bani (desi primea, oricum, destui)… Deci… mai lasa-ne cu laudele pentru Stela Popa. Deocamdata, nu prea are cine stie ce merite. Da, se chinuie sa apara cat mai mult in fata ochilor, se vrea o vedeta, dar… cam atat! Nu are CE spune. A stat mereu la caldut si si-a cultivat slabiciunile de grafomana, dupa ce a esuat lamentabil in cariera de jurnalista de televiziune. S-a apucat de radio, dar, din pacate, are un grup restrans de invitati permanenti, care, oricat de buni ar fi, nu pot tine mereu treaz interesul publicului. Pentru a face emisiuni interesante, e nevoie de REPERE culturale si morale, pe care Stela NU LE ARE, apoi e nevoie sa stii sa apreciezi oamenii (adica sa fii mai putin egoist decat e Stela) si sa-i GASESTI, si sa-i convingi sa vina la tine! Or, Stela nu stie decat sa se gudure pe langa cei cu postri mari, in speranta ca va mai prosti pe cineva, cum l-a prostit pe Dungaciu, si va fi promovata si mai mult… pe criterii mai putin ortodoxe.

  2. Am urmarit JurnalTv de la lansare. Multe greseli de exprimare (NEPERMIS de lute), pronuntie FOARTE rusificata, imagine slaba, stiri insuficient de bine redactate, prea putin profesionalism in TOT… Dar ei sunt la inceput de cale. Sa speram ca vor progresa (nu ca EUtv, care, dintr-un post de televiziune PROST, construit pe principiul cumatrismului, a devenit unul… inexistent!). Daca peste un an situatia va fi la fel, nu-i voi mai lua in seama, asa cum am facut cu EUtv-ul, NIT, Tv7 – am preferat mereu posturile romanesti, care sunt cu o treapta mai bune decat cele „de fabricatie locala”. Pana atunci, o sa critic TOT ce o sa cred de cuviinta ca trebuie criticat – DOAR din dorinta ca ei sa devina o televiziune cu adevarat BUNA. Le urez sa nu ma dezamageasca, pentru ca eu sunt un critic neindurator! 🙂

 43. Legat de Stela Popa

  Eu nu ma bag in aceasta discutie in jurul Stelei Popa. Am opinia mea si nu mi-o expun. Pot doar „saluta” ca Stela Popa si Dan Dungaciu au trecut „la timp” de la Rosca la Filat. Sper sa nu-mi „sariti in cap” si pentru asta…

 44. eu zic sa incepeti a comenta desprejurnal v peste vreo 2 luni ,lasatii sa puna totul la punct(cu tehnica),sa vedem ce respira apoi sa va scrie-ti frustrarile pe sait..mie pina cind imi place tot la ei si chiar sunt bucuros ca au aparut

 45. Cata invidie a unora ! Da, Stela , este o fata tanara , foarte talentata si frumoasa pe… de-asupra, si asta este un mare „motiv ” ca unii de pe aici sa se „oftigeasca” pana la ridicol. Eu am cumparat cartea ei „100 de zile” si o citesc cu mare interes. Recunosc, ma emotioneaza pana la durere , ce scrie acolo aceasta fata , si daca ei i-a reusit acest lucru , nu ma intereseaza ce scorniri despre ea vor mai gasi unii, pe care SOARTA NU I-A INZERSTRAT CU NIMIC , NICI MACAR CU OMENIE.

 46. Citesc cu atentie mesajele de pe forum si ma lasa unele in totala zapaciala.E clar ca ce nu s-ar face cuiva nu-i va place la sigur ,dar sa vedem cu adevarat lucrurile ,Jurnal Tv va aduce multa lumina in casele oamenilor si anume nu celor din oras care au acces la informarie ,ci celor de la sate care pina la moment au fost hipnotizati de dezinformatiile privite la MU1 si NIT ce serveau clanul tolitarist.Eu singur am incercat sa stau de vorba cu rudele de la sat in privinta politicii si sa le aduc argumente si deseori in mare parte vedeam ca oamenii nu cunosc stuatia reala ,ci cunosc numai „faptele marete „ale comunistilor.La sigur nu principalul e al cui sau cine finanteaza Jurnal Tv ,ci faptul ca va duce la democratizarea societatii si la informarea acestora.V-as sfatui Domna Pavlicenco sa deschideti si voi cei de la PNL un post de radio sau Tv si sa va spuneti punctul de vedere,eu vad ca nu lasati garda nici un minut si atacati in continuare PLDM cu mai multa ardoare decit atacati PCRM si acest lucru da semne de intrebare .Sper ca echipa PNL sa faca macar atit de mult pentru societate cit a facut PLDM in acest rastimp si atunci la sigur ve-ti trece pragul electoral la celelante alegeri ……

 47. Pt buzdurie

  Fiecare ramine cu iluziile sale.

 48. @ Dor:

  „Jay, apreciez cavalerismul tau adresat numai uneia dintre toate femeile! (Sper ca si ea iti raspunde cu aceleasi sentimente, ca altfel e tragic.:)

  Nu are cum, Natalia care scrie aici e casatorita. Nu vad de unde obligatia ca la „adresarea cavalerismului” trebuie sa se raspunda cu sentimente. Am facut un gest minim necesar in asemenea situatii.

  „Este clar ca iti place Stela Popa. Dar nu toti sunt datori sa-ti impartaseasca admiratia.”

  Unde am spus eu ca „trebuie”? Nici eu nu sint obligat sa fiu de acord cu tot ceea ce se scrie aici, si mai ales nu sint obligat sa fiu de acord cu nesimtirea unora.

  „Mie nu-mi place (si am toate motivele sa spun asta deschis, public)

  NO PROBLEM. Esti liber sa iti placa sau sa nu iti placa o persoana, publica sau privata. Ceea ce ma deranjeaza nu e critica in sine, ci maniera in care se face. Prin cuvinte de joasa speta, de tip mahala, gen „curva” mi se pare o josnicie fara margini..nu ma refer la tine, ci la individa de dinainte care isi zice „speranta”, care nu a trecut de stadiul de latratoare.

  Nu-mi place nici cum se poarta, nici cum arata (mai ales aspectul de ceva ieftin si superficial ma deranjeaza la ea)

  Daca pentru tine a te imbraca elegant inseamna „ieftin”, inseamna ca o compatimesc pe viitoarea sau actuala sotie. Sa nu dam in fundamentalism musulman unde trebuie sa punem val pe fata la femei..

  „nici cum speculeaza cu subiectele dureroase pentru noi toti, despre care de fapt, vorbeste toata lumea”

  As fi curios sa aflu si eu in ce mod „speculeaza” Stela Popa si ce anume „speculeaza”. Daca „vorbeste toata lumea”, inseamna ca ea nu are voie sa vorbeasca? Cine opreste sau cine stabileste cine are voie sau nu?

  „Stela a scris foarte prost, aici au fost si sunt voci mult mai autentice si mai credibile!).”

  Or fi, nu zic, dar sa spui ca scrie „foarte prost”, fara sa aduci ARGUMENTE, mi se pare o acuzatie ieftina.

  „Faptul ca TU, personal, stai numai cu nasul in Blogul ei e apreciabil, dar asta nu inseamna ca stii TOT si ca altii, mai buni decat Stela, nu au facut de MII de ori mai mult decat ea.”

  Unu: nu stau „numai cu nasul in blogul ei”, ci stau cu nasul si in blog-ul d-nei Pavlicenco, mai stau si pe cel al lui Alex Cozer, si cateodata si pe al meu personal. Uneori mai stau si pe Unimedia.

  Doi: Nu am zis ca stiu TOT, am zis ca am dreptul la o PARERE. Care intamplator nu coincide cu a ta, si de cele mai multe ori, din pacate in ultima vreme, nici cu a d-nei Pavlicenco. Nu am contestat ca au fost si altii care au facut de zeci, sute, mii sau milioane de ori mai multe ca Stela. Dar sa spui ca nu reprezinta nimic si ca nu a facut nimic, mi se pare rea-vointa.

  „Ceea ce face ea e pentru autoafirmare si pentru BANI”

  Din cate cunosc eu a lucrat la EuTV, daca nu ma insel, ca prezentatoare de stiri. Daca pentru tine a lucra la o televiziune, contestabila azi, inseamna a face avere, si scoti din vedere aspectul ca eu nu am vazut vreodata vreun articol de-al sau in care sa fi atacat actualele partide din AIE, asa cum face de exemplu PNL, asta inseamna iarasi rea-vointa. In plus, majoritatea jurnalistilor din Moldova au trecut la un moment dat pe la trusturi de presa mai mult sau mai putin contestabile. Si daca stam sa ne gandim, cati din noi am simpatizat la inceput cu PPCD, pana s-a dovedit a fi o mare teapa, atunci eu zic SA PUNEM LA ZID PE TOTI CARE AU VOTAT CU PPCD, cu ani in urma. Ce zici? Poate chiar tu ai votat cu ei..

  „Deci… mai lasa-ne cu laudele pentru Stela Popa”

  Laud pe cine doresc, cand doresc, si nu imi impune nimeni ce sa spun. Sper ca s-a inteles. Esti si tu liber sa lauzi pe cine doresti.

  „Deocamdata, nu prea are cine stie ce merite. Da, se chinuie sa apara cat mai mult in fata ochilor, se vrea o vedeta, dar… cam atat! Nu are CE spune.”

  Este parerea ta, PROPRIE SI PERSONALA. Daca simti vreo frustrare ca iti ia din lumina reflectoarelor si doresti si tu afirmare, ai libertatea de a o face. Pentru mine ramane o jurnalista care scrie despre cele mai actuale subiecte, si care mai ales, are marele merit de a populariza subiectul Moldova in Romania, unde lumea nu prea are acces la stiri si cunoaste putine despre situatia actuala de acolo. Daca tu imi dai exemplu de alti jurnalisti sau figuri politice din Moldova care face asta in Romania, mai discutam. Intr-o anumita masura, cei din Romania cunosc o parte a situatiei din Moldova datorita ei.

  „si-a cultivat slabiciunile de grafomana..”

  Sa inteleg ca si d-na Pavlicenco, daca scrie mult, sufera de grafomanie? Asa rezulta din logica ta..inca o data o spun: esti liber sa scrii si tu, daca te chinuie talentul..

  „Pentru a face emisiuni interesante, e nevoie de REPERE culturale si morale, pe care Stela NU LE ARE”

  In primul rand, Stela nu scrie neaparat despre evenimente culturale, ci cu precadere despre cele politice. In al doilea rand, la emisiunea sa au fost invitati oameni politici din ambele tari, fosti ministri, actuali ministri, politicieni, oameni de cultura. Daca pentru tine asta nu e suficient, atunci propune tu niste REPERE. Te ascult.

  „Apoi e nevoie sa stii sa apreciezi oamenii (adica sa fii mai putin egoist decat e Stela”

  Ce inseamna pentru tine a fi „egoist”? Pe ce te bazezi cand faci o asemenea afirmatie? de unde stii ca Stela nu „apreciaza oamenii”? Afirmatii lansate doar de dragul de a le lansa..

  „cum l-a prostit pe Dungaciu, si va fi promovata si mai mult… pe criterii mai putin ortodoxe.”

  Si cum anume „l-a prostit” pe Dungaciu, spune-ne si noua, cei neavizati. Si explica mai pe larg despre ce „criterii neortodoxe” vorbesti, ca asa de dat din gura toti ne pricepem.

 49. d-na Pavlicenco, macar daca ma blocati pe blog, spuneti asta in mod public, sa stie lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *