JURNAL TV: In cazul nostru, “se termina si rabdarea, si imaginea”…

Ieri a fost lansata “prima televiziune de stiri in R.Moldova – Jurnal TV”. Spun, din capul locului, – nu ma intereseaza a cui este si cine sta in spatele proiectului. Se spun lucruri diferite, eu, insa, nu am facut si nu fac investigatii in acest sens. (Bine, nu vom incerca sa judecam dupa ultima carte care iese in jocul lui Cheianu & Durbala.) Consider ca o televiziune trebuie judecata dupa ce arata, nu prin ce vrea sa faca cineva cu/din ea. Este extrem de important ca incep sa apara televiziuni de stiri. Adresam sincere felicitari ca s-a ajuns pina in acest moment.

Este adevarat, asa cum am spus si la emisiunea de azi, “Moldova minut cu minut”, de la ora 10.00, la care am participat,  ca reprezentanti ai conducerii PNL nu au avut oportunitatea sa asiste la lansarea televiziunii in cadrul receptiei oferite cu aceasta ocazie – nu am fost invitati (nici nu stiu daca mergeam…), deci, nu i-am vazut pe cei care o patroneaza. De ce s-a intimplat asa? Probabil pentru ca deranjam. Inclusiv presa, despre care am mai spus unele lucruri. Insa, cum am spus si in emisiune, “trebuie sa deranjam nu atit noi, PNL, ca partid extraparlamentar, cit – mai ales si in primul rind – presa trebuie sa deranjeze. Pe toti cei care vor sa isi asume sau si-au asumat gestionarea treburilor publice, adica Puterea. Ca si pe cei ce au condus statul zece ani si au lasat in urma un dezastru, adica Opozitia comunista de astazi.

PNL, care nu cinta in struna nimanui, vedem ca nu e nici pe placul presei, care se anunta sau se vrea libera, dupa care ma gindesc daca nu am ajuns, involuntar, hirtia de turnesol pentru verificarea acestui deziderat de „presa libera”, pentru a vedea daca acest principiu sau obiectiv nu e doar declarat.

Imi spunea azi o colega din conducerea partidului sa nu spun aceste lucruri la emisiune, pentru ca, dupa asta “nu te vor mai invita acolo”. Am zis – nu va fi nici o problema, pentru ca asta e starea noastra “obisnuita”: am fost in lista neagra a comunistilor, acum aproape ca sintem in lista neagra a ne(?)comunistilor. Cum ma intreba si altcineva – “trebuia sa ii intrebi in emisiune pe cei de la Jurnal TV cum se face ca nu va invita la lansare, dar va invita, totusi, la emisiune?” Am crezut si eu ca s-a schimbat ceva peste noapte. Si, iarasi am gresit. Pentru ca o buna parte din emisiunea la care am participat, o buna parte din ce am vorbit eu a fost un rebut serios de imagine, rebut care nu a avut loc pina la aparitia mea in emisiune, nici, deocamdata, dupa, in alte emisiuni. Stranie coincidenta. De aceea titlul acestui articol e cum e…

Ramine sa vedem daca si Publika TV, o alta televiziune de stiri care, inteleg, se va lansa pina la sfirsitul lunii, nu va proceda la fel pe anumite dimensiuni.

Am urmarit de ieri pina azi emisiunile la Jurnal TV si vreau sa expun citeva impresii. Cred ca cei de la Jurnal TV sint interesati de opiniile formulate nu doar la receptie de catre demnitarii mediatizati. Nu putem spune ca aceasta televiziune nu are din ce se inspira. Aparitia Pro TV in R.Moldova a fost un eveniment. Dar, comparind si cu ceea ce se intimpla in Romania, televiziunile de stiri, cu emisiuni life, in care oamenii se expun pe viu, fara frica, liber, provoaca un alt interes, spontaneitatea fiind incitanta, dar si obligindu-i pe toti.

Inca multe se vor spune si scrie. Stirile sint, poate, mai usor de imbogatit, variat si diversificat. Cit priveste emisiuni gen “Moldova, minut cu minut”, „Cabinetul din umbra”, pe care le-am vazut pina in momentul cind scriu, aici se impun o alta vioiciune, un alt ritm si o alta abordare. Spuneam, acest tip de televiziune ii obliga si pe moderatori, si pe invitati sa fie mai volubili, mai activi, sa nu fie plictisitori. Nu vreau sa supar, insa ma tem ca la capitolul moderatori va fi concurenta cu Publika TV, e doar o presupunere, pentru ca nu cunosc echipa ce abia urmeaza sa compara in fata noastra, se spune doar ca au facut traninguri in Romania, insa la Jurnal TV inca nu exista curajul si fermitatea necesare. Moderatorul nu trebuie, desigur, sa intrerupa la fiecare pas invitatul, asa cum face Stelian Tanase la Realitatea TV, insa cred ca trebuie sa isi fixeze niste obiective pe care sa le atinga neaparat, dar si sa se poata orienta din mers. Eu sint de partea astlalta a baricadei, ca invitat, si as spune ca imi poate fi comod sa nu ma intrerupa nimeni – nici din dreapta, nici din stinga. Insa moderatorul trebuie sa intrerupa, fin, pentru a-i indrepta pe invitati spre expunerea lor pe subiectul fixat al emisiunii.

Prima emisiune cu cei trei Presedinti – si aici absenta lui Voronin arata ca sint inca niste trogloditi acesti comunisti – in cadrul „Cabinetului din umbra”, cu tot respectul pentru Vitalie Calugareanu, care ne-a delectat cu emisiuni interesante o buna vreme, de data aceasta a fost mai lenta si trenata, care mie mi-a displacut. Eu vad altfel rolul moderatorului, cum, de altfel, l-am vazut si uneori pe Calugareanu. Ce se intimpla, totusi?

As vedea doua motive aici. Primul e conceptul formatului, decorul, aceasta aranjare in linie aproape dreapta la masa, care nu favorizeaza libertatea discutiei, caracterul ei interactiv, dezinvolt. Acest format impune o ordine superflua, temerea de a nu supara pe cineva daca nu respecti “ordinea”. Eu cred ca o masa rotunda sau aproape rotunda, adica trei sferturi de masa ocupate ar dispune spre mai multa libertate si spontaneitate in dialog si asta ar aduce un alt ritm. Al doilea motiv mi se pare ca e lipsa de curaj si timiditatea moderatorilor, care ramin apasati de autoritatea invitatilor. Nu stiu, sincer, cum sa le sugerez moderatorilor sa se remodeleze aici, dar pina nu vor sti sa o opreasca pe o Pavlicenco, pe un Urecheanu, pe un Chirtoaca, Lucinschi sau Snegur, Filat sau Ghimpu, lucrurile vor ramine aplatizate. Nu sa reproseze Urecheanu azi ca el vrea sa spuna totul ce doreste, fara a fi intrerupt, pina la capat. Aici moderatorul poate spune clar: “Stimati politicieni, noi v-am invitat pe voi aici, si nu voi pe noi, de aceea aici noi va punem intrebari si vrem sa ne raspundeti la ce credem noi ca ii intereseaza pe cetateni.”

M-am pus in sirul asta prima pentru ca asa e corect in acest caz, cind e de rau. Moderatorii trebuie sa fie mai ofensivi, mai acizi. De ce ieri, cind fiecare Presedinte spunea ce vroia el ca sa se laude, sa nu fie intrebati, franc si direct, de vreme ce Jurnal TV arata continuu imagini din arhiva razboiului de la Nistru: 1. Domnule Snegur, cine a comandat retragerea luptatorilor nostri pe 19 mai 1992 de pe podul de la Tighina? 2. Domnule Lucinschi, de ce ati facut demersuri si ati obtinut restabilirea Partidului Comunist? 3. Domnule Ghimpu, de ce treneaza exprimarea unei pozitii comune a AIE, de ce nu ati pus mai intii la punct pozitia comuna a Aliantei, ca vointa politica, dupa care Comisia constitutionala doar sa o perfecteze? Asta asa, doar ca exemplu.

In concluzie, cred ca o concurenta pe piata mediatica va fi doar in folosul cetateanului, dupa intunericul de 10 ani (in total 14) din cei 18 ani de zisa Independenta a Republicii Moldova. Este clar ca acum Pro TV, TV 7, NIT, N4, EU TV, Radioteleviziunea inca nenationala si nepublica, Jurnal TV, viitoarea Publika TV vor trebui, fiecare, sa fie cit mai pertinente si interesante. Si vor rezista cei adevarati sau, in cel mai rau caz, cei care vor putea ascunde cel mai bine scopurile patronilor, paralele celor declarate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

77 Comments

Add a Comment
 1. Pt Jay Reborn

  Dar poate mai curind e cazul sa ai grija de cum scrii pe blog decit sa imi dai sfaturi. Nu ai putea sa ma mai slabesti putin?

 2. observ ca aveti o grija „deosebita” la felul cum scriu eu, si grija asta dispare subit cand e vorba de unii / unele ca Speranta sau Dreptate..cand asemenea individe arunca in stanga si in dreapta cu apelative de genul „curve” si „imbecil”, atunci nu va sesizati, dar cand vine vorba de mine, cata „promptitudine”..

  Lasati comentariile sa curga normal, sau daca nu, spuneti clar ca ma blocati si gata, o sa inteleg „mesajul”.

 3. Pt: buzdurie

  „Sper ca echipa PNL sa faca macar atit de mult pentru societate cit a facut PLDM in acest rastimp si atunci la sigur ve-ti trece pragul electoral la celelante alegeri ……”
  Ma inveselesti putin….Si ce a facut PLDM pentru popor pina la venirea la putere? L-a votat Filat pe Voronin? Sa avem rabdare sa vedem ce va face in continuare… Cred ca „banaritul” investit de la lansarea acestui proiect politic si pina la venirea la putere se doreste intors de unde a venit… fara glume, nu? Cred ca a fost investit mult… Inca si rata dobinzii pentu aceste finante trebuie sa se intoarca…Cum? De unde? Politicienii sunt zgirciti, nu scot din portmoneu un leu ca sa nu puna trei in loc…
  Ar fi bine sa vina la putere partide politice fara „patroni” si fara „polite” de platit…..Spre exemplu PNL…

 4. Pt buzdurie

  PLDM are inca multe si multe de facut ca sa spele votul lui Filat de la 4 aprilie 2005, prin care l-a instalat pe Voronin la putere pentru patru ani mincati din viata noastra, soldati si cu ucidere de tineri. Asa ca au de muncit si de muncit pentru a-i ierta cei care inteleg jocurile.

 5. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Mai bine mai tirziu, decit niciodata: Vin cu cele mai sincere felicitari si urari de bine catre toate femeile acestui meleag (si nu numai…) parasit si uitat de toti, Va doresc numai bine, sanatate, prosperare si succese in tot ceea ce faceti…. Sarbatoare Fericita !!!

 6. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Ei si acum revin la noul-vechiul 🙂 meu prieten JAY :
  Ai scris mult, si citind si recitind textul tau, stau si ma gindesc, oare merita sa iti mai dau un raspuns ori sa te evit… Totusi m-am hotarit sa-ti fac o replica, nu pentru a nu ceda, ci doar din simplu motiv ca esti foarte needucat si incapatinat, privesti problema doar din scopuri si viziuni personale…..
  Nu voi mai accentua ca esti un (IMBECIL), ca nu are sens, ar trebui sa-ti atribui un alt semnificativ, dar nu merit atentia si nici stima mea ……….
  Totusi vreau sa-ti mai atrag atentia inca odata, tie, adica pentru JAY si EUROPA: EU nu o invidiez, ABSOLUT CU NIMIC PE Stela Popa, mai mult ca atit, eu am spus verde in fata lucruri serioase, adevaruri, si nu luate din vint… Referitor la imaginea intelectuala si profesionala a acesteia eu m-am referit mai sus, dar pot sa mai repet, NU FACE NICI DOI BANI!!!!!!!!!!!, cit despre imaginea fizica, aici imi voi retine argumentele publice, EU NU SUNT IN DREPT DE a o aprecia, mie personal nu-mi creeaza o imagine pozitiva si asa cum incearca fata de a se da… dar revin, Fiecare om e frumos in felul sau, si nu ma leg de cit e de frumoasa ori nu Stela Popa… mie personal, aceasta, ca femeie, nu-mi place……… si caracterul ei naiv o descrie si-o vinde 100%… Bine, asta-i parerea mea, si nu numai.. iar tie si altora carora-s indragostiti de ea, n-am decit sa va urez succese in continuare de a o promova… si a va inchina….
  VREAU SA-I MULTUMESC NESPUS DE MULT VIZITATORULUI ACESTUI BLOG, cu Nick-ul DOR, deoarece aceasta persoana a expus mai detaliat, exact ceea ce am evitat eu s-o fac, nevrind s-o birfesc in fata unui public pe Stela Popa, dar uite ca DOR ma ajutat.
  Jay, ia mai bine niste calmante, si nu fa PIAR Stelei, ca eu si altii ca mine care cunosc situatia foarte bine, va putem spune numai ca sunteti niste „lingai”!!! Cartea ei, explica mult tendinta de a se baga iar in ochii lumii, cu un roman de dragoste, nu s-ar fi putut sa se mai reclameze, iar profitind de fostele evenimente de la Chisinau, a sperat ca ii va reusi, din fericire, numai cei ca tine o sustin… Cei care au trait cu adevarat acele momente, aceia merita toata atentia si respectul nostru, NU TOATE LEPADATURILE care alearga dupa bani si PIAR !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jay, sper ca ai inteles mesajul, in caz ca nu, apoi esti dereglat serios, si deviezi extrem de la realitate……

 7. Pace, vecine Jay! N-am vrut sa te ofensez, si se pare ca te cam arde la inima orice parere critica la adresa doamnei domnisoare Popa. Te voi imita si voi scrie mult. Dar, ca sa nu te enervezi degeaba, iti recomand sa nu citesti!

  1. N-am de ce sa dau seama pentru ca am gusturi diferite de ale tale sau ale dnei Nina Gonta, pentru ca… pai chiar n-am de ce! Am spus, am si eu o parere. N-am sa intru nici in detalii care tin de viata privata a cuplului Dungaciu – Popa, ca nu e nici frumos, nici verificabil. N-am dat crezare unor zvonuri si nici nu o sa le raspandesc. Parerea mea este strictamente bazata pe lectura textelor scrise de SP si pe unele fraze, scapte, de chiar „protagonisti”. Blogul ei este agramat si infantil (asta nu trebuie sa demonstrez, textele stau acolo, ca argument!). Este clar ca nu a citit nici prea multa literatura artistica (altfel s-ar exprima mai elegant in scris). Mai rau, este evident ca nici macar presa din ultimii 10-15 de ani nu a prea urmarit-o, desi a studiat, dupa cum sustine, la facultatea de jurnalistica! A fost, in mod evident, o eleva cam slabuta sau a avut profesori foarte slabi, care nu au observat ca nu citeste, sau a fost o citioare cam mediocra. Fapte care o determina sa abordeze unele subiecte, despre care la noi se scrie cu remarcabila insistenta, de 20 de ani incoace!, ca si cum ar fi descoperit America. Ma refer la subiecte precum Marx si Enghels despre limba romana, anumite citate din Eminescu, problema limbii ruse in transnistria etc. etc. Sigur, e bine ca le repeta (ca sa nu le uite!) Dar… metoda asta e pentru ignoranti, pentru cei care nu au citit la timpul cuvenit si nu au asimilat informatia DE BAZA. Sa te lauzi, la aproape 30 de ani! ca ai descoperit ce a zis Eminescu despre romanismul nostru sau ca Marx a zis si el ca suntem romani, scuze, asta e ridicol… Toate revistele literare si istorice de la noi au dat, periodic, aceste citate pe care Stela pretinde ca le-a descoperit, cu blogul sau. Ei bine, daca ar fi citit macar din cand in cand, asa, din curiozitate, ar fi stiut ca s-a mai scris, a existat presa, si pana la… Stela Popa! 🙂 Sigur, am vazut ca unii sunt extaziati de ceea ce citesc acolo. Nu ma mir ca la noi se voteaza asa cum se voteaza si ca suntem cu un picior in groapa. Avem, in mare parte, un public ignorant, care NU CITESTE literatura serioasa, nici macar ceea ce e considerat elementar! Dupa cum e blogul, asa sunt si comentariile, cu alte cuvinte.

  2. Cand m-am referit la tinute, nu ca ar fi ceva foarte important, dar ma cam sperie faptul ca vulgaritatea tinutelor este luata la noi drept eleganta, ma gandeam de fapt la machiajul strident pe care il poarta, de regula, semn ca are multe defecte de ascins. Acum, daca stau sa ma gandesc, imi displace si stilul vestimentar prea putin elegant, dar… si asta e tot o chestiune de gust. Gusturile si stridentele afisate de altii nu ma deranjeaza, atata timp cat nu sunt incep sa creeze confuzii care ma afecteaza. Machiajul strident al basarabencelor ne face de ras in toata lumea (asta, recunisc, ma deranjeaza!) SP nu este o exceptie, din pacate. Da, da, stiu ca majoritattea barbatilor nu au nimic impotriva, cum nu au nimic impotriva textilelor cu o capacitate de acoperire mai… redusa (nici eu nu am), dar nu as pune niciodata semnul egalitatii intre stilul inconfundabil al fetelor noastre de a se im(dez)braca si eleganta adevarata. E bine sa nu facem confuzii, mai ales ca e o chestiune simpla, la mintea cocosului.

  3. Inteleg de ce Dnei Gonta ii plce stilul Stelei Popa. Si ii dau dreptate! Am mai citit, de nevoie, pe niste bloguri, postari de ale dumneaei. In acesti cativa ani de zile in care tot scrie pe diverse situri doamna inca n-a invatat sa scrie corect romaneste. Nu e de mirare, pentru ca nu cred ca mai are si timp de citit altceva decat comentarii la comentarii, care sunt alte comentarii la comentarii… Sunt convins ca asta e o munca grea, neremunerabila! si foarte ucigatoare de materie cenusie! Deci, nu o condamn, inteleg DE CE i se pare foarte buna scriitura Stelei Popa. Cand am zis despre grafomanie, nu m-am referit la volumul de „maculatura” produsa, ci la calitatea (mai bine zis, la lipsa calitatii) textului. La incoerenta si la lipsa de eleganta a exprimarii. Stiu, are si postari ceva (putin) mai cizelate. paradoxal, sunt textele „inspirate” din articolele preietnului sau, Dungaciu. Ceea ce nu e neaparat rau, poate ca asa va invata sa si scrie…

  4. Nu abordeaza teme culturale. Ba da, se cam apuca de orice tema, cu aplombul specific ignorantului… Dar nu la asta ma refeream, ci acea temelie culturala pe care un jurnalist ar trebui sa o aiba, ca sa nu fie plictisitor pentru cel care il asculta, priveste, citeste. Da, are invitati tot unul si unul, numai oameni cu posturi amri, cu acces la fonduri publice, la putere etc. Dar daca o jumatatte de an ii intervievezi aceleasi personaje, nu cumva crezi ca mai sta macar un om normal sa piarda timpul sa asculte, a suta oara!, sa zicem, o idee pe care Dungaciu o repeta din articol in articol, din editorial la Timpul, „scaldat” si pe la Vocea Basarabiei de – alte! – vreo trei ori? Scuze, e bun, il apreciez, dar daca l-am auzit o data, si l-am si citit in Timpul, de ce sa mai pierd timpul si cu emisiunea Stelei Popa? Asta nu mai e editorial, ci propaganda si… banuiesc, nu doar de dragul artei, ci si a onorariului… Acelasi lucru si in privinta celorlalti distinsi oaspeti de serviciu ai emisiunii respective. O data, hai, bine… a doua oara, acelasi lucru sustinut de acelasi jurnalist de la Ziua, spre exemplu, dar nu si a mia oara!

  5. Nu o sa mai insist. Tot ce scriu e doar parerea mea, nimic mai mult. Pun pariu ca iti vine sa injuri. Injura, ca am vazut ca o faci cu maiestrie! 🙂 Dar mai bine ar fis a ignori ce nu-ti place, asa cum fac si eu, de altfel. apropo, vad ca nu prea stii, si esti curios sa afli, detalii despre plecarea doamnei de la EUTV, dar nu te pot ajuta cu nimic. Tot ce pot spune e ca SP avea o pozitie privilegiata la EUTV, si era FOARTE, FOARTE bine platita, tot prin grija dlui Dungaciu, din cate sustin fostii ei colegi. In plus, aici astfel de spectacole, regizate ca la carte, se dau numai in perioadele de mare importanta pentru cei cu acces la ciolan…

  Pt Dna Pavlicenco. Oare chiar credeti ca cei doi eutevisti de frunte, unul dintre care este ruda prin alianta cu Rosca, au plecat de la eutv, pentru ca erau foarte „persecutati” si mari anticomunisti? Nu va cred atat de naiva. Daca, totusi, sunteti, atunci ati putea incerca sa recititi articolele lui Dungaciu din perioada in care lucra si la eutv, dar scria si pentru Flux, ca sa puteti sa va dati seama de unde se luau argumentele pentru a mentine colaborarea ppcd cu pcrm… Pentru mine nu mai e un secret ca Dungaciu a sustinut colaborarea aceasta, pana in clipa in care si-a schimbat, brusc, aparent inexplicabil, „prioritatile personale”.

 8. sper sa nu va suparati, dna Pavlicenco si inalti oaspeti ai acestei pagini de blog, eu am prevenit pe toata lumea ca sunt un critic fara indurare. Stiu ca nu e prea bine, si incerc si eu sa ma exprim cat mai putin usturator, dar am cirtit aici cateva mostre de gandire naiva si adulatie de un ridicol aparte. Numai dun cauza asta am intervenit. Ramanem in asteptarea progreselor Jurnalului TV. Primul ar trebui sa constea in schimbarea prezentatorilor. Urgent. Cu abordare, concepte ATAT de primitive si cu o pronuntie ATAT de evident rusificata, nu vor ajunge mai mult decat eutv.

 9. @ Speranta:

  nici eu nu voi mai accentua faptul ca pentru mine ramai o nesimtita de cea mai joasa speta. A pretinde cuiva ca este „needucat” cand tu insati te exprimi ca la usa cortului te descalifica si ca om, si ca pretinsa persoana elevata.

  Te las pe tine si pe DOR sa va gratulati mai departe si sa va trimiteti bezele – vorba batraneasca precum ca aceia care se aseamana, se aduna, nu a fost nicicand mai adevarata.

  Vezi tu, de obicei cei ca tine dau sfaturi care li se aplica foarte bine propriilor lor persoane. Calmantele sint in acest caz pentru tine, iar celor din jurul tau nu pot decat sa le urez rabdare si toleranta fata de un asemenea specimen frustrat, dar si batut de soarta. Trebuie sa te consolezi ca pe lumea aceasta exista si momente in care penibilul face parte din cotidian.

  „eu si altii ca mine care cunosc situatia foarte bine, va putem spune numai ca sunteti niste “lingai”

  Tu vorbesti, stimabilo si onorabilo? Noi, niste „lingai”? Priveste numai la comentariile tale pe acest blog, si nici nu mai spun catre cine se indreapta adoratia ta, ca iar d-na Pavlicenco va spune ca eu sint cel care e „obraznic”..

  E drept ca in ziua de azi sa ai tupeu conteaza, dar in cazul tau trece direct spre nesimtire. Nici nu ai pus mana pe acea carte, nici macar nu te-ai uitat pe ea, si pentru tine este „tendinta de a se baga iar in ochii lumii, cu un roman de dragoste”

  Pentru mine, dar si pentru restul oamenilor, este evident ca esti o frustrata, tu insati nefiind parte la evenimentele din aprilie, ai pretentia ca restul lumii sa taca din gura, si doar tu si idolii tai sa scrie sau sa vorbeasca..ipocrizie la gradul maxim.

  Dereglata sa spui mamii tale..ti-am mai zis. Abtine-te ca altfel ti-o iei.

 10. Dorule draga, ridicolul nu iarta pe nimeni. Nici macar pe tine, cel care arata cu degetul..esti nou pe aici, dar astept cu interes sa vad „obiectivitatea” ta si in ceea ce priveste activitatea PNL. Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu vei avea niciodata nimic de criticat legat de acest partid. Si nu cred ca ma insel. Asa ca ramane sa vedem si evolutia ta, in paralen cu cea a jurnalului tv.

 11. Pt Dor

  De unde ati luat ca eu as fi spus ca Popa si Dungaciu au plecat „persecutati” de la EU TV sau Flux? Eu am spus scurt si clar, avind in vedere ghilimelele folosite: „au plecat la timp”, desigur, am spus ironic. Eu nu-i agreez si am motive, dar nu le voi expune aici. Insa am citit cu mult interes ce ati scris.

 12. @ Dor:

  Sa stii stimabile ca insertiile de presupuneri ce tin de viata privata a unei persoane nu tin loc de argumente. Din toata „pledoaria” ta nu transpira decat o puternica ura, pe alocuri aroganta, fata de cineva careia i se da atentie, spre deosebire de persoana ta.

  Poate ca injuraturile poate or fi la moda in mediul in care iti duci existenta, nu si in cazul meu.. .

  Revin mai tarziu cu un raspuns, nu raman niciodata dator.

 13. Pt Jay

  Si tie nu-ti ajunge subiectul cu Stela Popa si Dan Dungaciu? Ce te bagi la PNL, ce stii tu despre noi? Ia mai cautati de treaba pe blogurile unde te tavalesti ca prin unt. Aici vorbesti in cunostinta de cauza, nu cai verzi de pe pereti.

 14. d-na Pavlicenco, PNL si in speta reprezentanti PNL nu sint „vaci sfinte”, ca sa dau un citat dintr-un clasic in viata. Sau dvs preferati doar laude, si deloc critici? Am un drept fundamental la exprimare si ma expun pe ce subiect doresc.

 15. Pace tie, vere Dorel, dar daca-i pace, sa ne stapanim ambitiile natange. Altfel, ne transformam la loc in beligeranti. Pe mine personal nu ai cu ce sa ma ofensezi, pentru ca singur te pui in situatii ridicole. Ma rog, unii ar numi asta sado-masochism. Eu ma multumesc sa ma limitez la o compatimire de moment.

  In genere nu ma “arde” nicio parere critica, atunci cand ea e facuta cu buna credinta, si fara aroganta. Critica a fost intotdeauna binevenita, indiferent cine a fost obiectul criticii. Cu unele exceptii, vezi comentariul precedent. Problema e ca eu resping din start rautatea si placerea de a arunca cu laturi, ridicata la rangul de ambitie personala. O fac cu calm si cu rabdare, dintr-un spirit al dreptatii pe care nimeni nu poate sa mi-l reprime.

  “Te voi imita si voi scrie mult.”

  Exista o vorba: fara imitatie, nu exista civilizatie. Simte-te liber sa ma imiti, deja ma flatezi cu copierea gesturilor mele, numai ca observ ca la tine totul intra in logica “a mea e mai lunga” (postarea, fireste!), ceea ce din nou, o spun, suna a ambitie demna de o cauza mai nobila. Inca o data, tin sa iti multumesc pentru grija aproape induisatoare, daca nu ar fi ipocrita, de a-mi menaja nervii, insa te asigur cu adanca si umila consideratiune, ca nu e cazul. Deja am facut “ingrata” “greseala” de a-ti citi postarea. Deh, ce sa fac, curiozitatea, bat-o vina!

  Pai nu ai de ce, asa zic si eu, sa dai seama pentru “gusturi diferite” si nimeni nu ti-a cerut asta. Daca tu imi arati, mie sau Ninei, vreun loc in care cineva iti cere socoteala pentru asa ceva, te rog, lumineaza-ne si pe noi, o marite. Parerile – fie ele critice – sint binevenite. Am mai subliniat ca de regula condamnabile sint forma si intentia, si nu actul in sine.

  “N-am sa intru nici in detalii care tin de viata privata a cuplului Dungaciu – Popa, ca nu e nici frumos, nici verificabil.”

  Nici eu nu as fi putut sa spun asta mai bine. De fapt as adauga, totusi, ca o asemenea notiune “cuplu” am putea folosi cu referire la Stela si d-l Dungaciu doar daca cei doi ar declara ca exista asa ceva. In afara unui asemenea lucru, orice speculatie ar denota fie barfa de tip “babe de la sat”, fie invidie, fie dorinta de a se afla in treaba. Ceea ce, pana la cazul contrar, nu se aplica persoanei tale. In plus, e ca si cum eu as veni si as spune acum ca matale esti cuplat cu un homosexual, din “surse demne de incredere”, bineinteles, dar neverificabile. Frumos ar fi din partea mea? Nu. Drept urmare nici nu imi permit sa transmit mai departe asemenea zvonuri care circula prin mediul internaut.

  “Parerea mea este strictamente bazata pe lectura textelor scrise de SP si pe unele fraze, scapte, de chiar “protagonisti”

  Ok, avem o prima analiza de ansamblu, o concluzie daca vrei, insa lipsesc exemplele si continutul. As pune asemenea “scapare” pe ora tarzie la care ai binevoit sa ne cadorisesti cu mostrele gandirii dumitale, insa poate data viitoare ne si aduci detaliile respective.
  “Blogul ei este agramat si infantil (asta nu trebuie sa demonstrez, textele stau acolo, ca argument!)
  E ca si cum eu as spune ca dumneata esti schizofrenic si lipsit de notiuni culturale, si trimit pe cei care nu cred sa te studieze si sa incerce ei, pe baza propriei experiente de viata, sa constate sau nu acest lucru. Daca mai sus eram ingaduitor in diagnostic, de data asta pot spune cu mana pe inima ca este rautate in stare pura. Sa spui ca “textele stau ca argument”, fara sa dai exemple concrete, este deja rea-vointa. Ca sa nu mai zic ca insesi postarile tale abunda in confuzii de termeni si erori gramaticale. Exemplu (vezi, eu lucrez cu materialul clientului, nu trimit la dracu-n praznic!):

  Nu exista “literatura artistica”, termenul corect este “beletristica”
  Folosesti termeni bombastici fara sa cunosti ce inseamna, gen “grafoman”, e bine sa intri sa consulti dictionarul macar inainte de a le folosi. Daca aveai in vedere “calitatea” postarilor sale, cum ai precizat ulterior, puteai folosi – spre exemplu – “mediocra”, pe care l-ai utilizat deja mai sus, insa in alt context. “Grafoman” se refera la “cantitate” si nu la “calitate”. Dar cand e lipsa de inspiratie, nici Dumnezeu nu da.

  “Enghels” se scrie de fapt “Engels, daca ai avut in vedere pe filosoful german Friedrich Engels..mai multa atentie ca altfel ajungem si noi sa te banuim de lipsa de cultura, asa cum procedezi tu cu Stela.

  Bun. Mergem mai departe. Afirma domnia matale ca “este clar ca nu a citit nici prea multa literatura artistica (altfel s-ar exprima mai elegant in scris)” – o fi “clar” pentru dumneata, care pornesti de la niste prejudecati si concluzii bazate pe tipare vestimentare, si nu pe continut. De altfel vad ca pentru domnia ta presupunerile joaca rang de judecati de valoare, adevaruri incontestabile, pe care noi, “neinitiatii”, muritorii in ale “jurnalisticii”, nu le intuim, neavand desigur acces la tezaurul informational pe care il detineti.

  Las la o parte “evaluarile” privind capacitatea de absorbtie a presei din ultimii 10-15 ani (cata precizie si spirit de observatie!) a Stelei Popa, trec peste estimarile privind evolutia ei scolara sau pregatirea dascalilor ei (fara indoiala, dispuneti de acces la baza respectiva de date, si aveti dosarul de caz in fata, cu note, medii, si examene, in fine, tot ce trebuie), si ma opresc la urmatoarea frantura de propozitie:

  “ca si cum ar fi descoperit America”. No, acum stau si ma gandesc. Sa fie oare vorba de titluri de genul “SOCANT!”, cum intalnesc mai nou pe acest onorabil blog, sau am ratat eu asemenea atentionari, cum mai vedem uneori si pe OTV-ul romanesc (gen “SENZATIONAL”!). Acum la drept vorbind, daca as fi intalnit asemenea lucruri, poate ca te-as fi inteles. Dar asa..iar ne-ai lasat cu ochii in soare.

  Lasand la o parte invartitul in jurul cozii din mare parte a postarii, inteleg din pledoaria dvs cum ca aceste subiecte gen limba romana, Eminescu, Transnistria, sint plictisitoare si cumva atenteaza la inteligenta sclipitoare pe care o posedati. In asemenea caz, v-as ruga, daca ar fi posibil, sa ne sugerati dvs niste subiecte “abordabile”, apeland astfel la marinimia si cultura dvs politica si culturala nemarginita. Desigur, poate ca un Eminescu nu mai e asa actual, cand avem posibilitatea de a improsca cu laturi un Ghimpu, un Filat, poate si un Chirtoaca, este mai antrenant, da bine la popor din postura de opozitie, si nu plictiseste “boborul”. Dar va reamintesc ca exista intotdeauna ceea ce Dumnezeu ne-a lasat: libertatea alegerii. Un simplu click si puteti sa alungati migrena cauzata de aceste subiecte, inactuale pentru domnia voastra.

  “Sa te lauzi, la aproape 30 de ani! ca ai descoperit ce a zis Eminescu despre romanismul nostru sau ca Marx a zis si el ca suntem romani, scuze, asta e ridicol…”

  O fi pentru matale. Desi trebuie sa remarc – din nou – ca pui in carca cuiva ceva ce nu a afirmat, ca “se lauda” – trec la esenta si spun ca in conditiile in care Moldova inca sufera masiv de influenta sovietica si de mentalitate comunista, asemenea subiecte nu-s nici desuete, nici neavenite. Ba sint chiar binevenite, ca altfel v-am lasa dvs ingrata sarcina de a le populariza si in randul celor care nu constientizeaza ca sintem romani, si ca Eminescu gandea de fapt romaneste, si nu “moldoveneste”. Dar e mai usor sa dai cu bata in balta..

  “Toate revistele literare si istorice de la noi au dat, periodic, aceste citate pe care Stela pretinde ca le-a descoperit, cu blogul sau.”

  Remarcabil si onorabil in acelasi timp, ca aceste reviste si-au facut datoria, dar UNDE SE “LAUDA” Stela, ma rog? Unde spune “eu-s cea care a descoperit”? Zau d-le Dor, ajung, fara sa vreau, sa te banuiesc de slaba vedere. Mai mult nu pot spune, ca nu vreau sa fac vreo speculatie.

  “Sigur, am vazut ca unii sunt extaziati de ceea ce citesc acolo.” – Ca si aici, as putea adauga. Un exemplu elocvent ati putea fi chiar dvs, daca nu ati fi prea modest pentru a o recunoaste. La acelasi titlu sint convins ca aspira si madam Speranta..

  “Nu ma mir ca la noi se voteaza asa cum se voteaza si ca suntem cu un picior in groapa.”

  Macar acum sinteti “cu un picior”, si nu cu ambele, ca acum cateva luni, inainte de a fi dati comunistii. Ce tine de mirare, poate nu ar fi deloc inoportun sa va intrebati daca nu cumva chiar si dvs contribuiti la o atare stare de lucruri.

  Legat de vestimentatia femeilor din Moldova, si a Stelei Popa in speta, trag concluzia cum ca intr-o viata anterioara ati fost designer, si ca nu ar fi rau ca macar o buna parte a “basarabencelor” sa apeleze la ochiul dvs format, extra-fin, din domeniul modei, cand isi aleg garderoba. Sint convins ca ati face-o din pur altruism, fara a percepe vreo recompensa finaciara sau de alta natura. Eu va sfatuiesc chiar sa lasati vreo modalitate de contact, si aceste fete “napastuite” de lipsa de cultura vestimentara, vor apela cu incredere la serviciile dvs.

  Ce tine de d-na Gonta, eu personal prefer un fond intr-o forma discutabila, decat o forma fara fond. Pentru ca in fond, daca imi permiteti tautologia, asta constat in comentariile dvs: multa vorba, fara a face referire la fondul problemei. Legat de gramatica dansei, va recomand calduros sa luati aminte la propriile postari, dupa cum am aratat mai sus. Cu referinta si la proverbul cu barna, daca se poate si imi este permisa comparatia.
  “Da, are invitati tot unul si unul, numai oameni cu posturi mari, cu acces la fonduri publice, la putere etc.”

  Scuzati intruziunea, dar in genere politicienii – aceasta e menirea lor, sa conduca, sa ajunga la putere, sa ghideze plebea. Asta presupune accesul la fonduri publice, la “putere”, cum spuneti dvs. Iar evolutia politica a unei tari e data de acesti oameni. Sau dvs acum inventati roata? Revin cu indemnul de a va cere niste exemple de invitati pe care ii considerati potriviti a fi adusi la emisiunile Stelei Popa. Niste exemple, va rog..

  Dar daca o jumatatte de an ii intervievezi aceleasi personaje, nu cumva crezi ca mai sta macar un om normal sa piarda timpul sa asculte, a suta oara!, sa zicem, o idee pe care Dungaciu o repeta din articol in articol, din editorial la Timpul, “scaldat” si pe la Vocea Basarabiei de – alte! – vreo trei ori?”

  Nu. Raspunsul e nu, nu cred. Pentru ca sint persoane avizate, pentru ca sint persoane care cunosc mersul lucrurilor, pentru ca spre deosebire de altii, acesti oameni se intereseaza constant, si de vreme indelungata, de evolutia politica in Moldova si respectiv, Romania. Ceea ce omiti sa spui este ca daca invitatii sint “aceiasi”, subiectele difera de la emisiune la emisiune, tinand cont ca stirile nu sint aceleasi zi de zi. Dar va scapa amanunte importante, d-le Dor..

  “Asta nu mai e editorial, ci propaganda si… banuiesc, nu doar de dragul artei, ci si a onorariului…”

  Oho, vorbe mari! Dvs cat primiti sa faceti “propaganda” aici? Vedeti ce usor se poate face o afirmatie sau presupunere? Nici gura nu ma doare, nici rusine nu am, daca situatia mi-o cere.

  “Pun pariu ca iti vine sa injuri. Injura, ca am vazut ca o faci cu maiestrie!”

  Nu domnule. Doar ma “adaptez” la nivelul de educatie al celor care ma abordeaza. Cu pariurile stai cam prost, este de asemenea o vorba cu vrabia si malaiul. Completarea o faci singur.

  “Dar mai bine ar fi sa ignori ce nu-ti place, asa cum fac si eu..” – pai as face asta, daca as observa si eu la tine acest lucru. Numai ca predici lucruri pe care apoi le uiti si nu le mai pui in practica, asta e beleaua.

  De exemplu, spui ca nu ma “poti ajuta cu nimic” legat de perioada de lucru la EU TV, dupa care singur te contrazici, si revii cu “informatii bomba”. “Tot ce poti sa spui” (de parca sta cineva cu pistolul la tampla 🙂 pentru mine e egal cu zero cata vreme sint afirmatii fara nicio dovada sau substanta. Tot ce “pot sa spun” si eu e ca esti fie vreun membru PNL care vine sa “apere onoarea” d-ne Pavlicenco, “foarte bine platit”, dar vezi, nu o spun, ca nu am dovezi.

  In concluzie, astept cu nerabdare urmatoarea postare pentru a bate mai departe apa in piua din dorinta de a ne baga in seama unul pe celalalt, cum cu succes o facuram pana acum..

 16. Pt Jay Rebornn

  Tu poti sa scrii ce vrei, dar daca am sa vad ca aiuresti sau scrii din pod, am sa te sterg. Tu – cu dreptul tau si eu – cu al meu. Si te sfatuiesc sa scrii despre ce stii, nu din nazareli… sa te dusci sa scrii ce ti se pare pe blogurile care te iubesc si cind postezi asa ceva. Nu si aici.

 17. Pai eu nici nu am zis ca sint impotriva, d-na Pavlicenco. V-am zis numai sa o faceti in mod transparent, in vazul lumii, si sa anuntati cand faceti asta, ca sa nu creada lumea ca am „fugit”. Un mic anunt ca ma interziceti pe blog si gata, nu va mai „deranjez”. Poate pana va hotarati sa luati magistrala hotarare, imi deblocati si mie vechiul nume.

 18. Pt Jay Rebornn

  Nu stiu cum se blocheaza si deblocheaza. Eu am dat la spam niste fraze urite. Alta data vei fi mai atent.

 19. deblocarea se face in acelasi mod in care ati facut blocarea. Unde scrie Spam, trebuie sa fie ceva de genul Not Spam. Limbajul meu si continutul ideilor mele sint pe masura celor ale interlocutorilor mei.

 20. Jay, ai scris un roman intreg… Crezi ca-s nebun sa pierd atata timp, incat sa si raspund tampeniilor tale? Ma crezi cumva o clona masculina a Ninei Gonta? Cred ca n-ai observat, dar eu stau sa dau explicatii sau sa-ti satisfac orgoliul, raspunzandu-ti la impertinetele intrebari…

  1. Asta cu „beletristica” vs „Lit.artistica” e tare! Mai stii glume din astea? Pentru ca, daca n-a fost o gluma, e cazul sa te apuci si tu de citit. Enciclopedia (poti sa incepi cu cea pentru copii). 🙂 Sunt sinonime, termenul de „literatura artistica” fiins la fel de valabil, ca si cel de beletristica. Pentru mai multe despre asta, vezi manualele de lietetaruta.

  2. „Enghels” este exact greseala pe care a facut-o Stela Popa, la prima postare a articolului frespectiv. Greaseala a ramas din neatentia mea (nu ca as pretinde ca sunt perfect, dar este greseala pe care, pariez, nu i-ai imputat-o si Stelei, atunci cand a facut-o! :))))) … Deci, cu scuzele de rigoare, pentru ca mi-a scapat: daca as fi observat ca am scris gresit (cu gandul la greseala comisa de un autor cu pretentii de mare jurnalist politic si scriitor!), nu as fi omis ghilimelele.

  3.Nu m-am gandit ac esti atat de vulnerabil la chestiunea „lingimii”. Oricare ar fi sensul pe care ai fi vrut sa-l dai replicii tale, esti, DIN NOU, trivial si ridicol. Nu mai comentez.

  4. Se pare ca tu chiar nu stii detaliile „tragi-comediei Stela Popa-Dungaciu de la eutv”. Eu n-am spus NIMIC din ce nu se srie si nu se poate verifica. Si nici nu o sa spun, oricat de mult te-ai da peste cap pentru a afla de la mine aceste detalii. Nu ca ar fi mare secret, ci pentru ca meriti.

  5. Vad ai ramas impresionat de „capitolul despre moda”din postarea mea anterioara. Judecand dupa postarile dumitale cam… logoreice, s-ar putea ca ai o latura feminina mai profunda decat lasi sa se inteleaga! Dar, in fond, asta e treaba ta personala… Nu ma bag cu sfaturi aici, ca ma depaseste subiectul.

  6.Restul aberatiilor tale nu merita un cat de mic raspuns. Daca ti-ai propus sa ma „convertesti” intr-un admirator al Stelei Popa, m-ai convins doar de un singur lucru: ca in mod sigur nu am nicio tangenta cu „publicul” ei: incult, arogant si badaran pe de asupra. raman cu parerea mea de pana la acest dialog: e un fenimen mediocru, o Chirita contemporana, si, daca prezinta interes, atunci doar ca un eventual subiect de comedie.

  Acestea fiind spuse, dialogul nostru s-a terminat. O sa revin cu opinii de ordin general. Si, nu pentru ca tare ai vrut tu sa o injur pe dna Pavlicenco, ci pentru ca uneori am si eu chef sa comentez unele evenimente, o sa revin si cu critici (mai ales ca sunt simpatizant PL, ceea ce nu inseamna ca voi actiona conform schemelor gandirii tale inguste> nu sunt membru al PL, am TOATA LIBERTATEA de a critica si elogia pe oricine cred ca merita dar voi gasi, la nevoie…). Sigur, nu promit sa o fac in mod urgent, voi comenta NUMAI atunci cand voi considera de cuviinta. Spre deosebire de tine, eu nu ling (pe nimeni!) si nu fac propaganda, lucraz intr-un domeniu care imi permite sa judec detasat si sa nu caut justificari pentru fenomene sau personaje bizare. Intervin mai ales cu replici acide si comentarii critice. Daca simt ca cineva trebuie incurajat, procedez la fel, in mod temperat, fara sa exagerez si fara sa jignesc inteligenta celor care citesc. Exclamatiile voastre de „lauda” (a la „Nina Gonta”), ca si injuraturile (a la „Jay”) imi repugna.

  Am citit pe acest blog si discutii interesante. Si sunt sigur ca vor mai fi. Aceasta discutie si-a epuizat capitalul de atractivitate, multumita dozei uriase de ridicol din ultimele tale comentarii.

 21. “Crezi ca-s nebun sa pierd atata timp, incat sa si raspund tampeniilor tale?”

  Pai vad ca desi iti repugna citirea “tampeniilor” mele, nu te rabda inima sa nu-mi raspunzi..deja simt o pasiune ascunsa. Ma bucur totusi ca am reusit sa te enervez.

  Cred ca legat de “literatura artistica” ar fi cazul tau sa te mai documentezi. Eu stiu ce vorbesc, spre deosebire de tine nu trantesc notiuni doar ca sa sune bine. O fi in Moldova “literatura artistica”, in Romania daca te aude vreun scriitor ca spui asemenea aberatie, rade de tine si cu dosul..

  Eu nu am citit vreun articol in care Stela sa fi scris “Enghels”; in schimb am citit o postare a ta, in care ti-ai dovedit incultura. Nu te mai “scoate” acum ca o fi, c-o pati..ai comis-o, macar asuma-ti greseala, ca pana la urma a gresi e omeneste. Mai rau e sa te ascunzi si sa spui ca ai “omis”.

  Eu nu sint vulnerabil la ceva ce nu ma preocupa, spre deosebire de tine, se pare..numai comentezi, dar comentezi..din nou..probleme cu memoria..

  Mie nu-mi trebuie niciun asa-zis “detaliu”, singur te-ai bagat in treaba la faza asta, si stiind ca nu ai nicio dovada, ti-ai dat si tu seama ce ridicol ai fi fost..nu mersi, nu am nevoie de trivialitati, ca sa te citez. Poti sa le tii pentru tine.

  Eu ti-am dat niste sfaturi practice, si tu faci pe suparatul acum 🙂 nu-i frumos..

  Eu nu mi-am propus sa convertesc un om cu ambitii nefiresti intr-un om normal. Asta e problema ta. Nici nu cred ca doreste acel “public” sa aiba tangente cu un individ ca tine. Asa ca sentimentul e reciproc. Pentru mine ramai un Catavencu de ocazie, perfid, ipocrit, oportunist. Asta ca sa ramanem in spiritul epocii..

  Chestia asta am mai intalnit-o la ppcd-isti. In preajma campaniei inundasera Unimedia cu profile de “simpatizanti ai PL sau PLDM, dezamagiti” de acestea, care brusc coteau spre PPCD sau PCRM. Asa ca tactica asta poate tine cu altii, nu cu mine..esti pnl-ist pana in maduva oaselor, macar ai demnitatea si recunoaste, ca nu e ceva de care sa iti fie rusine.

  Ba “lingi”, si inca o faci cu talent..si nu te mai flata ca nu esti centrul universului spiritual din Moldova, ca nu esti deloc. Autosuficienta nu tine loc de virtute. Asta si ca raspuns la cine e mai ridicol din noi doi..

  Drept urmare esti liber “lucrezi” mai departe “intr-un domeniu” care iti permite sa judeci “detasat”, daca asa poate fi numit taiatul de frunze la patrupede a la Posta Veche, tu “cel intors pe toate partile”..spor la “lucrat”..

 22. Pt Jay Rebornn

  Nu exista Not Spam.

 23. Mai jey, nu m-am suparat, dar esti din calea afara de antipatic, mai ales ca o „lingi” pe Stela Popa, ceea ce pentru mine este doar un gest certat cu igiena elementara (sigur, metaforic vorbind). Deci, n-am cum sa ma supar pe cineva care imi provoaca dezgust.

 24. Repet, termenul „literatura artistica” este uin termen stiintific, pe care il gasesti in ORICE manual de teorie a literaturii. Dar, sigur, pentru asta trebuie sa mai si poti citi, si sa ai si onestitatea de a accepta ca esti cam ignorant, pe langa faptul ca esti mincinos – stiu EXACT ca stii despre cazul cu „Enghels”-ul Stelei Popa, nu ca ar fi cea mai mare grseala pe care o facut-o ea, sunt altele mult mai grave, dar cazul acesta imi dovedeste ca am dioscutat (nemeritat de mult!) cu un tampit, mincinos si las ordinar.

  Cat priveste opiniile mele politice, ai mai vrea tu sa stai de vorba pe teme serioase cu mine! Nu dau nici doua secunde pentru o discutie cu unul ca tine – e timp pierdut! Stiu exact cum functioneaza gandirea specimenelor ingiste la minte, ca tine: ei nu pot accepta critica (iar Stela Popa, care ii reprezinta, avand acelasi nivel intelectual, este o vaca sfanta (vezi ca te si citez!), care, Doamne fereste, nu trebuie criticata, ca se supara gi-Jay-ii si fac urat!)… :)))

 25. Uite, Jay, si dovada ca esti ridicol in incercarea de a o albi cumva pe SP, de a spala impresia de Chirita aroganta si ignoranta pe care o lasa. Aici ai pagina cu articolul respectiv si comentariul, ramas „in cache”, o ramasita din discutia prin care cineva ii atragea atentia Stelei ca se scrie Engels, si nu Enghles (restul replicilor amfitrioana blogului le-a sters, dupa ce a corectat greseala, ca ma rog, nu dadea bine, daca multumea frumos si lasa discutia necenzurata)… 🙂

  http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=enghels+stela+popa&d=4632221088286927&mkt=en-US&setlang=en-US&w=bfcebc23,ce670e6a

  Altfel repet, nu e cea mai mare greseala a ei. Emisiunile ei sunt pline de greseli tipice pentru cei care nu sunt in relatii prea bune cu cartea. In ochii nepriceputilor, ai celor care cunosc SI mai putine, o „salveaza” aroganta, infatuarea ei mai exact, pentru ca asa se creeaza impresia ca e foarte sigura de sine si ca nu poate gresi! Ceea ce e si mai ridicol, bineinteles, pentru ca, in fond, e un gest desperat de acoperire a propriei goliciuni intelectuale.

 26. Jay, stiu ca ai gura mare si nu am nicio indoiala ca vei gasi alte pretexte ca sa speli in continuare imaginea SP. N-ai decat, e dreptul tau. Dar sa nu te superi ca iti spun ca toate imi provoaca voma incercarile tale de a demonstra ca e altfel decat o stie aici o lume intreaga: profesori, fosti colegi (nu ma refer la lingaii care spera ca daca se vor pune bine cu ea, vor obtine si ei ceva, cumva, VIA cuplul Dungaciu – Popa (ai zis ca nu stii ca sunt cuplu, ei bine, aici stie toata lumea ca sunt, iar ei nici nu prea ascund acest lucru, ar fi si ridicol sa nege, odata ce stau impreuna!)… Sigur, e vorba de fondurile pentru romanii de pretutindeni, la care spera lingaii, asa ca toti profitorii de fapt…

  Sper ca am explicat destul de clar DE CE aceasta acuta si persistenta senzatie de greata, atunci cand citesc unele comentarii ca cele scrise aici de tine, jay.

 27. p/u Jay
  „Am scris articole in engleza pe blog-ul meu…”
  Salutare Jay. Daca se poate postati link-ul blog-ului d-stra, sau daca se poate Va rog trimiteti adresa blog-ului pe goingdoo@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *