Probabil, sunt unica din R.Moldova, care am făcut asta. Demersul meu și răspunsul CNSAS din România

solicitare CNSASSIS-2006Fiind cetățeancă a ambelor state românești, după ce am demonstrat, printr-un precedent de justiție, fiind calomniată de inamicii politici, că nu am avut nicio colaborare cu niciun KGB în viața mea, am decis, într-o zi, să fac un Demers oficial și către CNSAS din România. Mai ales că, un tânăr cunoscut din România, mi-a aruncat o replică răutăcioasă pe FB – că ”justiția voastră nu e justiție și îmi voi cere scuze pentru ce cred acum doar dacă veți avea o confirmare de necolaborare cu securitatea și de la CNSAS din România”. 

Raspuns intermediar de la CNSASPavlicenco VitaliaAvând în vedere că, în anul care a trecut, mi-am făcut carte de identitate și în România (la insistența unor politicieni, pentru a candida la europarlamentare, dar nu din partea vreunui partid parlamentar), – am decis să accesez site-ul CNSAS și să fac acest lucru. Solicitarea e masi sus, dar versiunea scanată nu cuprinde partea de sus, cu datele mele personale din cele două buletine de identitate. Am făcut cerere privind accesul la propriul dosar, așa cum prevede site-ul instituției, atașând și niște documente. Și am primit două răspunsuri – unul intermediar și unul definitiv.

Și mai fac o precizare. Sunt absolut convinsă că o grămadă de actuali și foști securiști se plimbă pe culoarele Puterii, de la Chișinău, mulțumiți că nu există, și la noi, o Lege a Lustrației, cum există în Statele Baltice, România, Ucraina. În timp ce eu, care nu am avut treabă cu niciun serviciu ocult și represiv, mă tot judec.

Încă încă nu i-am chemat pe toți în judecată. Unul e Victor Roncea din România, primul care a lansat minciuni la adresa mea și le menține pe resursele sale informaționale (probabil inspirat de niște ”falși amici” din Chișinău…). După Roncea au fost mulți, printre ei – și cuplul deocheat moșu’ cu nepotu’…

Zilele trecute am câștigat, și în Curtea de Apel, dosarul contra lui Viktor Șelin, în partea ce prevede să își prezinte scuzele publice că m-a făcut neofascistă și KGB-istă. Însă justiția noastră consideră că onoarea și demnitatea românului, care mă judec din septembrie 2012 cu Șelin antiromânul, nu costă nimic și a anulat despăgubirea câștigată în prima instanță – de 200 mii lei. Rămâne Curtea Supremă de Justiție.  

În privința procesului contra calomnierii mele de către Ghimpu la Publika TV, decizia va fi pronunțată în curând.

Vitalia Pavlicenco

Decizia VP-page-001Decizia VP-page-002Decizia VP-page-003Decizia VP-page-004

 

 

Loading Facebook Comments ...

63 Comments

Add a Comment
 1. WAW, BRAVO, SINT IMPRESIONAT , FARA GLUME , SINTETI PRIMUL POLITICIAN IN CARE POT SA AM INCREDERE IN REPUBLICA MOLDOVA, DESI AS AVEA DE DISCUTAT IN PRIVINTA ANUMITOR ASPECTE ALE PLATFORMEI DVS POLITICE, CRED CA ATI DAT UN EXEMPLU PENTRU TOATA SOCIETATEA MOLDOVENEASCA SI DIN ROMANIA, NU E DE MIRARE CA V-AU ACOPERIT ASA DE BINE TOTI ACESTI ANI, IAR MOLDOVENII DE RAND CHIAR SI CEI CU PASAPOARTE ROMANESTI, NICI MACAR NU LE TRECE PRIN CAP SA INTRE PE UN BLOG POLITIC, SA FACA O ANALIZA À PARTIDELOR SI CANDIDATILOR PRECUM SI PROFILUL ACESTORA.
  DE FAPT IGNORANTA ESTE BOALA SOCIETATII, INAINTE DE A CONSULTA UN MEDIC TREBUIE CUNOSCUTA BUBA, DAR LA NOI SE FACE INVERS SE CONSULTA MEDICUL APOI SE GANDESC CE I DOARE , ASA SI LA ALEGERI ALEG DAR NU STIU PE CINE APOI II DOARE SI NU INTSELEG DE CE !!!

 2. =Tot-Acela de Acolo=

  O PRELUARE
  spre atentia doamnei Vitalia
  si a tuturor membrilor PNL:

  http://www.pavlicenco.md/2015/01/29/acum-ce-aveti-de-spus-despre-proeuropenii-votati/

  scrisa de Ion:
  – D-na Pavlicenco, acum nu mai are rost sa fiti suparata pe electorat .
  – Ce-a fost a fost. PNL are nevoie ca in prim plan sa apara o figura noua credibila, carismatica, puternica.
  – In electorat s-a produs o fixatie legata de PNL care altfel nu va putea fi indepartata.
  – Este o cale grea, incomoda, dar altfel PNL va ramâne vesnic acolo unde este.
  – Alegatorii nu se mai uita la dreptate, adevar referitor la PNL,
  ci si-au facut o prejudecata legata si de D-voastra ca femeie si om politic .

  Nota noastra:
  Va fi oare dna Vitalia la nivelul istoric sacrificându-si ambitiile si orgoliile nemasurate, pentru a permite aparitia unui alt lider UNIONIST in fruntea PNL cum ar fi, de exemplu, doamna Sanda Can ?
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ===================================================

 3. SE PARE CA POLITICA DIN RM E FACUTA DE UN CERC OBSCUR DE PRIETENI CU VIZIUNI DIAMETRAL OPUSE DAR CARE URMARESC ACELAS SCOP, CONSTITUREA ECHIPELOR PARLAMENTARE I ACEST SENS ARATA MULTELE PRECUM SI SEFII COMISIILOR, PAREREA PERSONALA CA I. RM TREBUIE REFORMAT SISTEMUL POLITIC , SINT PENTRU BIPARTIDISM, CA I. SUA, PARTIDUL CASTIGATOR SA DECIDA TOT SI SA CONDUCA, SI SA RASPUNDA IN FATA ALEGTORILOR, ASTA AR FI CORECT, SAU U. SISTEM TRIPARTIT CA IN FRANTA UNDE LA FEL POLITICA TARII O VA DECIDE U. PRESEDINTE PUTERNIC SI PARTIDUL MAJORITAR, IAR À 3 FORTA VA FACE OPOZITIE MODERATA SI SUPRAVEGHEREA CELOR 2 . DA SA VEDEM CU. E NE VOM ALEGE MAI DEPARTE. IN ORICE CAZ IN ASA BALCI NU PUTEM CONTINUA, E TIMPUL DE STRUCTURAT BINE SI SEMANAT SOCIETAEA SAU CEL PUTIN CEEA CE À RAMAS DIN EA, DEASEMENEA AS FI DEACORD SA TRANSFORMAM MOLDOVA IN PRINCIPAT EXACT CEEA CE AM FOST NOI DIN 1359 PINA 1859 TIMP DE 500 DE ANI SI SA AVEM PRINCIPELE LEGITIM DIN FAMILIA ANJOU INRUDITA CU STEFAN ATUNCI VOM AVEA LA SIGUR SI VIITOR EUROPEAN SI PROCUROR SI JUSTITIE NEAFILIATA POLITIC, DECI INAPOI LA ORIGINI, IAR STATALISTII-SATANISTII NU AU CE CAUTA IN FRUNTEA TARII, DOAR UN PRINCIPE NE VA SALVA, IN EUROPA AVEM ANGLIA,BELGIA,SUEDIA, DANEMARCA, MONACO, DE CE NU SI MOLDOVA ?! CRED CA MOLDOVENILOR LE-AR PLACEA ACEASTA IDEE, DECI FARA PRESEDINTI IMPOTENTI SI FARA COAIE SAU ANESTEZIATI DE STRUCTURI MAFIOTE, LA FEL SA INTRODUCEM DIVANUL TARII IN LOC DE PARLAMENT ASA CUM A FOST I. TRADITIA MOLDOVEI SI DESIGUR UNIREA CU MOLDOVA MAMA SI REINTREGIREA BUCOVINEI DE NORD SI CETATII ALBE ODATA CU CEDAREA ACESTEI INVENTII KGB-ISTE TRANSNISTRIA CATRE UCRAINA , LASA-I SA SE OCUPE UCRAINENII DE EI, SECTORUL DE DREAPTA SAU BATKIVSCHINA CA TOT IS PATRIOTI DE AI LOR, NU E ZARVA NOASTRA SPERIN ONESTITATEA UCRAINEI SI DEMOCRATIZARE ADEVARATA, MOLDOVA POATE FI PRINCIPAT IN COMPONENTA ROMANIEI LA FEL CUM ESE MONACO IN COMPONENTA FRANTEI, IAR PE URMA SE VA VEDEA VOR DECIDE TOTI VASLUENII,BACAUANII,SUCEVENII, FOCSANENII, NEMTENII IESENII SI ALTII CE SI CUM VOM FACE DIN MOLDOVA NOASTRA . SOARTA NOASTRA ERA DE PREA MULT TIMP DECISA DE PARIS,MOSCOVA,BERLIN,BUCURESTI,ISTANBUL, TREBUIE SA NE DECIDEM SINGURI DECI PRINCIPATUL AR FI FORMA CEA MAI BUNA DE GUVERNARE CU UN PARLAMENT NUMIT DIVAN CA IN EVUL MEDIU SI MULTA MULTA AUTONOMIE LOCALA SI AUTOGUVERNARE, APOI CARE VREA SA FIE ROMAN POFTIM SA SE NUMEQSCA ROMAN, CARE MOLDOVAN SAU MOLDOVEAN LA FEL, FRANCEZII DIN BRETAGNE TOT BRETONI SE NUMESC PE EI, LA FEL CA SI ALSACIENII, VENETII IN ITALIA SAU CATALANII IN SPANIA, DAR CU SIGURANTA FARA DIAVOLI LA PUTERE SI ESCROCI, DISONESTI SI MANIPULATI POLITIC.

 4. MOLDOVA-PRINCIPAT EUROPEAN CU SISTEM BIPARTIT SAU TRIPARTIT !!!
  FARA IMPLICATII EXTERIOARE, LEGI SIMILARE CELOR DIN ELVETIA CU O LARGA AUTO OMIE LOCALA À ENTITATILOR ADMINISTRATIVE.

 5. E-GOVERNANCE SI TRANSPARENTA IN INSTITUTIILE PUBLICE !!! JUSTITIE !!! PESTE TOT !!!

 6. ODATA CU IMPLEMENTAREA NOILOR TEHNOLOGII, TOTUL VA FI POSIBIL, ATUNCI CAND RUSII VOR MAI FOLOSI HIDROCARBURI CA SURSA DE ENERGIE, NOI NE VOM PLIMBA CU MASINI PE BAZA DE HYDROGEN SI ELECTRICITATE, DECI CAM ASTA AR?TREBUI DEZVOLTAT LA NOI, NOILE TEHNOLOGII SI RESURSELE ENERGETICE ALTERNATIVE, APELE BOGATIA PRINCIPALA À MOLDOVEI !!! DUPA PREVIZIU ILE TUTUROR TARILE CARE VOR AVEA APE POTABILE VOR FI TARI BOGATE TOATE CELELALTE VOR SUFERI SI VOR CHELTUI ENORM PENTRU AGRICULTURA, DEACEEA TOTI NORD AFRICANII CAUTA SA SE INSTALEZE IN EUROPA LA EI SE PREVEDE O CRIZA MAJORA IN DPAR 40 ANI, ARUNCI CA”D LA NOI SINT SI VOR IZVORI APE DIN CARPATI SI NE VOR ALIMENTA , IAR DIN CATE STIU ROMANIA SE AFLA PE LOCUL 10 DUPA REZERVELE DE APE NATURALE SI MINERALE IN LUME !!! DECI GANDITIVA CE AVEM IN TARA SI TREBUOE S APASTRAM SI SA FOLOSIM RATIONAL

 7. APROPO SEGOLENE ROYALE À LANSAT DEJA CURSA SPRE NOILE TEHNOLOGII VERZI IN FRANTA, CONEVA DE”LANOI SA GINDIT LA ASA CEVA ?! DOAMNA PAVLICENCO VA ROG SA INTRODUCETI IN PROGRAMUL PARTIDULUI DVS, AR FI UN ARGUMENT PUTERNIC SPRE EUROPA.
  ROMANII SINT PRINTRE CELE MAI TARI NATIUNI LA MATEMATICA DECI AR TREBUI SA SE LANSEZE IN ACEST SUBIECT, ATUNCI DACIA VA INTRECE RENAULT-UL CU SIGURANTA

 8. =Tot-Acela de Acolo=

  Semnati aici
  O PETITIE pe Internet:
  – „Vrem JUSTIȚIE europeană !”
  /inițiator – Șandru Mihalache/

  http://www.petitieonline.com/vrem_justitie_europeana

  Noi, cetatenii Republicii Moldova, sustinem initiativa civica a celor de la „Tinerii Moldovei” si ne exprimăm consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să conlucreze în interesul cetatenilor care i-au ales. Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude și spălări de bani.

  Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național.

  Ne adresam partidelor parlamentare și deputaților aleși cu următoarele revendicări:

  1. Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinoveți de fraudă și încălcare a legislației.
  2. Instituirea in funcție a unui Procuror General din exteriorul statului, imparțial și neimplicat politic.
  3. Instituirea in funcție a unui Președinte a Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului.
  4. Retragerea imunitații pentru deputați.
  –––––––––––––––-
  În temeiul Ordonanţei nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor va solicit ca, in termenul legal, să ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.

  Slogan Publicitar-
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

 9. PETITIE

  Vrem JUSTIȚIE europeană

  Către Comisia Europeană,
  Președenția Republicii Moldova
  și Parlamentul Republicii Moldova

  ,,Noi, cetatenii Republicii Moldova, sustinem initiativa civica a celor de la „Tinerii Moldovei” si ne exprimăm consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să conlucreze în interesul cetatenilor care i-au ales. Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua posibile fraude și spălări de bani.

  Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național.

  Ne adresam partidelor parlamentare și deputaților aleși cu următoarele revendicări:

  Demararea unor investigații transparente ale concesionărilor întreprinderilor de stat din perioada 2000-2014, cu atragerea la răspundere a tuturor celor găsiți vinoveți de fraudă și încălcare a legislației.
  Instituirea in funcție a unui Procuror General din exteriorul statului, imparțial și neimplicat politic.
  Instituirea in funcție a unui Președinte a Curții Supreme de Justiție din exteriorul statului.
  Retragerea imunitații pentru deputați.
  În temeiul legii nr. 190 din 19.07.1994 cu privire la petiționare vă solict ca, in termenul legal, sa ne comunicați modul de soluționare a petiției și măsurile dispuse.”

 10. Pt Tot Acela de Acolo

  Nu stiu cine e anonimul care se ascunde in spatele acestui nickname, dar ceea ce scrieti sunt aberatii si idee nu aveti despre realitatile lagte de PNL. Dar avem un membru de partid, un unionist foarte activ, Marin Anatol. Iata ce am cules de pe Internet chiar ieri. Poate va ajuta la o intelegere mai buna. Cit priveste Alexandra Can, degeaba tot incercati sa bagati zizanie intre noi – nu va reusi. Can are locul ei in partid si nu accepta mai mult. Dar poate o rugati si, mai stii? Ceea ce insa nu intelegeti e ca PNL a rezistat 8 ani in opozitie extraparlamentara, raminind vertical ca niciun alt partid si asta ii irita pe toti…

  „Marin Anatol Mulțumesc de întrebare.Poate să se supere d-na Vitalia, ar putea să fie și cineva mai bună ca d-ei, dar ce folos din ei, dacă nu au curajul să se implice? Atâțea am văzut: „I-a mai schibaț-o pe Pavlicenco a voastră că cât va fi ea la conducere PNL-ul vostru nu mai trece pragul”. Le spun: Bine,dacă din cauza d-ei partidul care propune cea mai rezonzbilă soluție pentru viitorul nostu(Reunificarea cu România) nu trece pragul electoral, apoi veniți voi,arăta-ți-vă în cadrul unicului partid unionist basarabean și demonstrți că vă isprăviți mai bine,și vă alegem pe voi în la conducerea partidului”. De altfel primii conducătoi ai PNL-ului, d-nii Iuri-Apostol și Rusu, nu au plecat din partid,ci contribuie prin experiența d-lor la depășirea problemelor. La noi nu există „unica părere corectă e șefului”,totul se discută, cel mai bine reușește să sistematizeze poziția partidului pe diferite probleme în rezultatul discuțiilor e d-na Vitalia, de aceea e și liderul nostru,merită cel mai mult prin capacități și experiență. Însă cât de bună nu ar fi d-ei, înțelepciunea nu poate fi decât colectivă, adică contribuie toți ce sunt competenți și au idei pe problema în discuție. Au fost 2 tentative a unor deștepți de a cumpăra partidul,ne-a povestit despre ei, nu e cazul să-i numim aici. D-ei a spus: În nici un caz nu voi merge la așa ceva cât este pericolul să devieze mesajul unionist și să marginalizeze oamenii. Ce vreau să spun cu asta? În fruntea PNL-uli au rămas unioniști incoruptibili, ce pun mai presus cauza, nu ca în alt partid ce unii îl consideră unionist,în relitate puterea fiind acaparată de clanul zomboghimpulesc bysnesunionist pentru al utiliza în interese personale. Lideri unioniști se arată mai mulți,dar din acei activi cel mai mult trage acum Vit. Pavlicenco ca să ne reprezinte. Ar putea fi și alții, ei trebuie să vină de pe acum la PNL, d-na Vitalia nu e veșnic acolo,trebuie să vină mai mulți să se arate nouă, și când vor fi alegeri, să avem din cine alege,e ușor de criticat dintr-o parte, lasă să vină să se implice și numaidecât vor fi apreciați de oameni. Sunt la PNL deoarece mai bine ca în oricare partid, la promovare este pus principiul meritocrației.(desigur pot fi și aici nemulțumiți,la toți nu le poți intra în voie) La noi au fost oameni care când se pregăteau listele pentru alegeri, au zis: „Puneți pe alții înaintea mea pe listă,dacă vor aduce voturi mai multe”. PNL-ul basarabean e partid ce luptă pentru putere pentru a realiza idealul național, spre deosebire de alte partide care luptă pentru a ajunge la putere pentru a accede în structurile de stat pentru a se folosi de privilegiile aflării în aceste structuri. Dacă vedeam că e altfel,nu eram la acest partid. Problema cea mai serioasă e problema încrederii cetățenilor. Au fost amăgiți de atâtea ori, încât nu le mai vine a crede că există și așa ceva,asta e de înțeles.În situația care ne-am pomenit,oamenii cu mintea trează ce doresc realizarea idealului național, cu toate dubiile care le au , dar ar trebui să riște să susțină cu tot ce pot unicul partid unionist credibil. Știu că e greu să mă credeți,de altfel trebuie să mă știți bine ca să mă credeți,(cine sunt eu pentru voi),dar spun asta cât se poate de sincer,așa văd eu situația acum. Dacă Vă sunt credibil, țineți cont de ce vă spun/vă voi spune pe viitor când va veni timpul să ne lămurim cine și cât de sincer unionist este,cunosc destui unioniști din anii”90 încoace. Dacă se începe cumva devierea de la unionismul pentru cauza Reântregirii în unionism pentru primovarea intereselor personale ale cuiva, de a se folosi de aflarea în structurile puterii statalist-maldaveniste,cum observ, Vă dau de știre.”

 11. Emil Hurezeanu: S-a întors pagina ultimilor zece ani. Domnul Băsescu probabil stă pe gânduri, reflectează serios
  Print Marime Font

  „S-a întors pagina ultimilor zece ani”, a spus Emil Hurezeanu despre punerea sub control judiciar a Elenei Udrea, făcând referire și la reținerea lui Adriean Videanu. „Domnul Băsescu probabil în acest moment stă pe gânduri, reflectează serios”, a continuat jurnalistul. El a menționat că populația își va pune întrebări legat de cât a știut sau ce a știut fostul președinte Traian Băsescu în tot acest timp în care a promovat-o pe Elena Udrea.

  Emil Hurezeanu a subliniat că Elena Udrea, anchetată începând de astăzi sub control judiciar pentru spălare de bani şi fals în declaraţia de avere, nu numai că este fost ministru și actual deputat, dar a fost și unul dintre cei 14 candidați pentru președinția României.

  În același timp, jurnalistul a spus despre Elena Udrea că este „politicianul român cel mai mult susținut de Traian Băsescu în ultimii ani”.

  „În mod public, domnul Băsescu a pledat pentru integritatea, inteligența doamnei Udrea de câte ori a putut. În fiecare împrejurare. Domnii Ponta și Iohannis erau profund corupți înaintea primului tur de scrutin, în viziunea domnului Băsescu. Doamna Udrea nu. Întruchipa toate virtuțile omului politic modern și ales. N-a fost să fie așa. Preferințele politice ale domnului Băsescu pentru doamna Udrea au fost mai ușor de demontat, pentru că, poporul – deși unii spun că e un bizon ursuz și greoi – are instincte foarte bune și ascuțite. Era o poveste în care mai credea, în afară de domnul Băsescu, foarte puțin lume”, a spus Emil Hurezeanu.

  „Până și vechii admiratori mai mult sau mai puțin nerușinați în declarații publice la adresa doamnei Udrea se retrăseseră în tăcere, în formule noi”, a subliniat jurnalistul.

  „Astăzi, domnul Adrian Papahagi dă o declarație în care spune că între doamna Udrea și domnul Ponta ar fi existat o înțelegere înainte de campania prezidențială, care prevedea ca în schimbul imunității doamna Udrea să-l susțină pe domnul Ponta în funcția de președinte. Sunt lucruri noi, toate sunt verificabile. Trebuie să mai adăugăm la toate astea, suntem încă sub efectul surprizei, că doamna Udrea are același drept la prezumția de nevinovăţie ca toți ceilalți politicieni, deocamdată puși sub învinuire”, a mai spus Emil Hurezeanu.

  „Înțelegem din ce în ce mai bine, și astăzi o dată în plus, o zi sumbră în istoria democrației, că s-a întors pagina ultimilor zece ani. Domnul Băsescu probabil în acest moment stă pe gânduri, reflectează serios, se vor pune întrebări în legătură cu ce a știut domnul Băsescu, cât a știut, despre felul în care a funcționat conducerea politică a României, având în vedere că până în ultimul moment fostul președinte o recomanda pe doamna Udrea pentru cele mai înalte oficii și favoruri ale statului. E foarte posibil să nu fi știut, să nu fi știut totul, dar ne întrebăm dacă acest stat a funcționat într-un astfel de sistem de fraudă organizată, la cel mai înalt nivel, care au fost și celelalte decizii ale lui, cum sunt și celelalte decizii ale lui, cum a funcționat și sistemul politic? Începi să nu mai ai încredere în felul în care sistemul politic a funcționat în România ultimilor ani, dincolo de fraudă, de nevinovăţii și de jaf”, a punctat jurnalistul.

  „Și domnul Videanu face parte din aceeași categorie ca doamna Udrea”, a menționat Emil Hurezeanu.

  Fostul președinte al Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a fost adusă joi la DNA, unde a stat aproximativ patru ore. La plecarea din sediul Direcţiei, ea a susţinut că nu a dat declaraţii şi a negat că ar fi evitat cu bună ştiinţă să facă anumite menţiuni în declaraţia sa de avere.

  Ulterior, procurorii DNA au comunicat că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Elena Udrea pentru spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere. Elena Udrea este anchetată sub control judiciar.

  Tot în aceeași, fostul ministru Adriean Videanu a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

  Sursa: digi24.ro

 12. In acest moment este extraordinar de important ca sa fie realizata reforma in justitie care va face curatenie si va da la o parte tot ce nu mai pot suporta oamenii si le va da speranta si curaj. Asta va curata cat se va putea si clasa politica .adica toti hotii din toate partidele si din toate structurile si va fi loc si pentru cei onesti. Nu mai conteaza acum in aceasta problema nici daca esti rus , roman ,ucrainean ,gagauz ,tigan nici daca esti comunist sau liberal ,prorus sau roman pentru masa de cetateni apare un nou orizont. De aceea trebuie promovat cu orice pret controlul UE pe justitie : procuror general din U E ,Comisie pentru supravegherea si controlul justitiei. D-na Pavlicenco va-r sta bine in fruntea acestei lupte ,aveti ceva care v-ar avantaja in aceasta lupta si anume credibilitatea. Este sansa D-voastra sa va impuneti fata de toti inclusiv in fata electoratului. Puneti asta tare ,rapid si cu multa galagie si electoratul va va vedea mult mai bine ,veti pune in mare dificultate toti mafiotii si poate fi un nou inceput . In acesta lupta este f. util sa ,, uitati ” putin despre idealul national,pana ce incepe reforma. Asa veti castiga f.f. multi adepti

 13. Este un noroc sa aveti acesta oportunitate

 14. Faceti o conferinta de presa ,faceti apel la toate organizatiile civile ,la toate partidele repede pana se formeaza guvernul

 15. DA SINT DEACORD CU ION, INAINTE DE A INFAPTUI UNIREA MOLDOVELOR DE PTETUTINDENI, TREBUIE PADUREA TREBUIE CURATITA DE USCATURI !!!
  VA RECOMAND SA FOLOSITI SI CEVA TACTICA IN PRIVINTA ASTA, CACI ACESTI BUSNISOPOLITICIENI DIN FRUNTEA STQTULUI ASTA FAC PRITETENI PESTE PRIETENI SI MANIPULEAZA PE TOTI CU BANI, INTIMIDARE SAMD, MOLDOVENII FIIND UN POPOR FARA VLAGA, SI USOR DE SEDUS CU BANI ACCEPTA ACEASTA STRE DE LUCRURI, E TIMPUL DE SCHIMBAT TOT

 16. Sergiu, ca o sugestie, nu mai scrie cu litere mari…,e obositor de citit. Probabil crezi e mai lizibil, te inseli.

 17. FURNICA, EU SCRIU ASA CUM VREAU EU, SI SINT O UN CETATEAN LIBER !!! DACA VREAU SA SCRIU CU LITERE MAJUSCULE ASA O SA O FAC, NOCI PUTIN, NICI VORONIN, NICI
  ALT PUTREGAI NO SA- MI INDICE CE SI CUM SA FAC , ITI SPUN CA ODATA UN AFRICAN A VRUT SA MA INJOSEASCA SI MI-A ZOS CA AM O SCRIERE ALFABETICA INCORECTA,LA CARE I-AM RASPUNS CA SPRE DEOSEBIRE DE UN AFRICAN INSTRUOT IN
  IMBA FRANCEZA EU CUNOSC CEL PUTIN 2 SYSTEME DE SCRIERE !!! DECI VREAU SA TE INTREB CAE SYSTEME DE SCRIERE CUNOSTI SI MATALE ?! SA NU CREZI CA IN FRANTA SAU ITALIA NE VOR SI NE CONSIDERA LATINI, MAI DEGRABA SE CREDE UN LATIN UN NEGRU SAU ARAB CARE SCRIE SI VORBESTE FRANCEZA SAU ITALIANA DE MIC DECAT UN ROMAN, MOLDOVAN, AROMAN SAU MAKEDON ?! APROPO MAKEDONII PENTRU MINE SINT UN EXEMPLU , BECALI, HAGI DEMONSTREAZA NOSTE CALITATI FARA A PAREA FOARTE INTELIGENTI, DAR SINT SINCERI SI DIRECTI, DECI CRED CA MESAJUL MEU E CLAR, PUTEM SA FIM STAPINI LA NOI ACASA SI IMPLINITI VORBIND IN MOD NATURAL SI SCRIIND LIBER, GANDIND LIBER, POTI SA FACI REMARCI DAR REZULTATUL ESTE DIAMETRAL OPUS, CEI CARE PAR FOARTE INSTRUITI AL DE FILAT, GHIMPU VORONIN, PLAHOTNOUC, SAMB AU DISTRUS SI UMILIAT MOLDOVA, DACA NU TI-A PLACUT FRMULAREA UNIREA MOLDOVELOR DE PRETUTINDENI APOI O SA-TI SPUN CA ESTE UNICA SOLUTIE, DE LA HOTIN UNDE AM NEAMURI DIN BUNICA PINA LA CETATEA ALBA , DIN BAIA MARE SI PINA I. IASI, ACOLO ESTE I IMA NOASTRA, IAR UN PRINCIPE AR FI SOLUTIA LA TOTI UZURPATORII MOLDOVEI, INCLUSIV CEI DIN BUCURESTI, DECI IN CONCEPTIA MEA STATUL DE VIITOR AR FI CORECT DE DENUMIT PRINCIPATELE UNITE DIN CARPATI SAU DACIA, SAU DACA VREI SARMOGETIA , STUDIAZA PLACUTELE DE LA SINAIA, SI PE BRANISLAV STEFANOSKI UN AROMAN SAU MAKEDON DIN FYROM, IN REST VOIE BUNA SI SANATATE,ACTUALA ROMANIE NU ESTE DECAT O REPLICA A IMPERIULUI LATIN DIN SECOLUL 13 DIN BALCANI, CARE A FOST INFRINT DE ASANESTII, DACA ESTI INSTRUIT CRED CA CUNOSTI DESPRE CE VORBESC, IN REST VOIE BUNA SI SANATATE

 18. =Tot-Acela de Acolo=

  Sergiule,
  Las-o mai moale !
  Toti suntem de acord cu dumitale.
  Remarca Furnicii a fost pur tehnica.
  De altfel, Furnica este un mare forumist unionist pe toate blogurile din RM. Nu-l mai certa atât. Nu merita !
  Spune-i mai bine ca noi ii multumim cu totii pt. implicarea lui in mocirla noastra de aici.
  Sa ne traiti cu totii !

 19. Sergiu, cum bine zici, `esti un om liber`, alegerea e a ta, evident, este alegerea corecta, eu doar iti sugeram…., una peste alta`notre respect`.

  Tot Acela de Acolo, `batrane`, ca intotdeuna, la obiect, bravo, destept…., merci !

 20. FURNICA ITI DORESC SA FACI UN FUNNICAR SI SA I ORGANIZEZI PE MOLDOVENII DE PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI SA ALEGETI REGINA SI SA MUNCITI, FURNICILE IN GENERAL AU CAPACITATI EXTRAORDINARE DE ORGANIZARE SI MUNCA, LA FEL CA SI ALBINELE, VAD MULTE COMENTARII PRIN NET DAR IN PRACTICA NU EXISTA UN FURNICAR ADEVARAT INTSELEGI?! AVEM NEVOIE DE O DESCALECARE CA LA ORIGINI DIN MARAMURES SI MOLDOVA IN BASARABIA DOAR ASA VOM INVINGE, SCITII SI SARMATII SE BAT INTRE EI CRED CA E CEL MAI BUN MOMENT DE FACUT CEVA SI DE SCAPAT DE HIDRA

 21. TENTACULELE ACESTEI HIDRE LE CUNOASTE TOATA LUMEA, DAR NIMENI NU FACE NIMIC , DIN PARTEA MEA POT SA INDEMN LA ACTE DE DEZOBEDIENTA CIVILA, SI ACTIUNI FLASH MOB , PENTRU UN INCEPUT

 22. D-le Sergiu . Ideea refacerii Moldovei mari este depasita pentru romani dar a fost folosita prin anii 1962 de rusi (URSS) prin planul Valev si acum usor modificata de Dughin. Planul lui Valev urmarea scoaterea din Romania si cedarea lor vecinilor a tuturor teritoriilor mai putin a Olteniei . Restul : Ardealul dat Ungariei, Dobrogea data Bulgariei ,Banatul dat Iugoslaviei (Serbiei), iar Moldova istorica unita cu Basarabia si luata sub control direct de Moscova. Acesta a fost momentul crucial cand Romania a intors definitiv spatele URSS.
  Acum Dughin are in plan Imperiul Euroasiatic ca echilibru la Europa dar in care sa includa si Romania toata ,sau facuta tandari dupa planul Valev. Romania este o bariera naturala intre natiuni slave si a fost si este o piedica in fata Panslavismului expandat in Europa. De fapt Rusia urmeaza testamentul lui Petru indiferent de oranduirea sociala ,de formele de organizare statala sau ideologie. Europa a tradat si probabil va mai trada Romania dar SUA nu va permite asta si probabil nici China. Asa ca Moldova mare pe care o propui este o teaba mai mult ruseasca si Moldova istorica ,adevarata Moldova nu o va accepta . Visezi fara sa stii tot adevarul.

 23. Doamnă Pavlicenco în România nu există legea lustraţie. :))
  Astfel toţi cei din politică azi nu ar fi existat, Băsescu se plimba liniştit cu barca, Iliescu îi compunea odei Ninei în Moscova.
  România a fost un stat comunist până în 1995, revoluţia fiind înăbuşită în 91 de mineri. Raţiu, Coposu fiind puşi la zid, PNL de asemenea. Punctele de la Timişoara niciodată nu au făcut obiectul unui program de guvernare ca şi în ţările în care legea lustraţiei există.
  Din câte cunosc Cehia sigur o are şi cred că Polonia. România nu are o asemenea lege şi cred că deja ar fi prea târziu. Dacă credeţi că românii sunt un geniu de popor şi doar o parte mai oropsiţi şî mai prostălăi, aflaţi că nu e aşa, toţi suntem prostălăi. Doar că simtomele asupra basarabenilor sunt mai vizibile din cauza contextului.
  De asta eu spre deosebire de restu nu râd de basarabeni, ci văd poporul român în ei, aceleaşi probleme eterne(dezbinare, lipsă de interes, lipsă de constanţă, naivitate), pe lângă calităţi.

  Iar hotărârea di Ro nu are vreo implicaţie practică, dacă colaboraţi cu securitatea din RO însemna că ori va cumpărat ori eraţi patrioată.
  Că aţi colaborat cu KGB, nu mă pricep în probleme de justiţie moldovenească, nu văd o gravitate majoră într-o colaborare(probleme externe, sau dacă erai forţată) însă dacă aveţi o hotărâre mi se pare că discuţiile ar trebui să se termine acolo.

 24. Vasile, legea lustratiei este functionala in RO de 3 ani, in 2012.

 25. Pentru vasile

  Ati postat aici un comentariu care este dintre putinele foarte juste. Mersi. De asemenea sunteti printre putinii care incearca sa ii inteleaga pe bietii basarabeni, nu sa ii blameze.

 26. RASPUNS PENTRU ION : ION, AMICE, EU NU AM ZIS MOLDOVA MARE, SAU CA SINT ADEPTUL DESPARTIRII MOLDOVEI DE ROMANIA, NU CUNOSC NICI PE VALEV NICI ALT DOBITOC RUS, ARE SI BAGA NASU IN TARA MEA, AM FACUT SI EU STUDII SI AM AJUNS LA CONCLUZIA CA CEA MAI BUNA FORMA DE GUVERNARE PENTRU MOLDOVENI AR FI PRINCIPATUL, DECI O MONARHIE CONSTITUTIONALA CU PARLAMENT, PARLAMENTUL FIIND BI SAU TRI PARTIT, CA SA NU CIOPLIM BOIERI PESTE BOIERI IN MOLDOVA, DEALTFEL TRAIM TIMPURILE INAINTE DE ALEXANDRU CEL BUN, CAND TOTI BOIERII SE COMPORTAU LA FEL CUM SE COMPORTA VORONIN,DIACOV,LUPU,GHIMPU PLAHOTNIUC SAMD, DECI PENTRU ERADICAREA ACESTOR COMPORTAMENTE SI UN CONTROL EFICACE MILITEZ PENTRU UN PRINCIPAT IAR EL PRINCIPELE SA FIE STRAIN DIN FAMILIA INRUDITA CU STEFAN CEL MARE, ADICA DACA CUNOSTI FILIATIA SA AR FI FAMILIA ANJOU, FOARTE RESPECTATA IN FRANTA, ASA VOM AVEA CONTROL ASUPRA PARLAMENTULUI, PARLAMENTUL DUPA ATE AM ZIS SA FIE BI SAU TRI PARTIT, DECI RASPUNDEREA SA OPOARTE UN PARTID DE GUVERNARE, SI SA NU CAUTAM VINOVETI SI SA FACEM MULTA ZARVA, E-GOVERNANCE-INSEAMNA CA LEGEA SA FIE RESPECTATA PRIN PROCEDURI ELECTRONICE SI FARA DREPT DE EROARE, ADICA REDUCEM NUMARUL FUNCTIONARILOR CORUPTI PRIN BIROURI FACEM ECONOMII SI LE LIPSIM DE POSIBILITATEA DE A LUA MITA SAU SA FIE CORUPTI DE CATRE CETATENI, IN MARE PARTE E VINA CETATENILOR MOLDOVENI CARE SE CRED PRIN ANII 1800 INCA SI VIN DEJA CU MENTALITATEA DE A DA CEVA UNUI FUNCTIONAR, AS LEGALIZA ARMELE CA FIECARE MOLDOVEAN SA SE POATA APARA, CACI DUSMANI AVEM MULTI, INVIZIBILI SI FOARTE INVIDIOSI, CARE AU PENETRAT IN PIELEA NOSTRA DECI AR FI TIMPUL SA ARATAM CU DEGETUL , APOI EU AS REFORMA ROMANIA, CEL PUTIN AS PROPUNE ASTA LA UN REFERENDUM CRED CA 80 % AR SPUNE DA, SA FIE DIVIZATA DUPA MODEL GERMAN FEDERAL SAU ELVETIAN CONFEDERATIV, CU AUTONOMIE LARGA SI PARLAMENTE REGIONALE PUTERNICE FIECARE SA FIE STAPIN LA EL ACASA, , ASTA I BOALA SI LA NOI SI LA VOI CA FIECRE SEF VREA SA FIE, TREBUIE DE FACUT ASA CA SEFII CA FIE COINTERESATI SA MUNCEASCA IN FOLOSUL NOSTRU, SI MECANISME DE CONTROL ALTERNATIVE, E DE RISUL LUMII DE 2 LUNI DEMOCRATII NOSTRI TOT BALCI FAC, NE FAC DE RAS SI GATA, NU ZIC CA AU FACUT DECAT RAU DAR ACUM IN ASA CONTEXT GEOPLITIC NU PUTEM SA TARAGANAM ALTI 5 ANI, AR PUTEA FI FATAL PENTRU TOTI,
  DECI NU VISEZ NIMIC E DESTUL SA VORBESTI CU CEI DIN VASLUI, BARLAD, BOTOSANI CA SA TI DAI SEAMA CE VOR OAMENII CEI DE ACOLO, DEFAPT NU SINT CU NIMIC MAI DEOSEBITI DECAT CEI DIN BASARABIA SI TOT ASA DE NECAJITI, CU PARERE DE RAU, DECI SINT PENTRU ECHITATE SI EGALITATE FARA DISCRIMINARE TERRITORIALA, ASA CUM SA FACUT IN ROMANIA TIMP DE 150 DE ANI, DACA VOI NU INTELEGETI ASTA, IMI PARE RAU, ASTA AR FI CHEIA UNEI EVENTUALE UNIRI DACA NU SI VOM CONTINUA SA TRATAM ANUMITE REGIUNI ISTORICE DE SUS IN JOS ATUNCI CRED CA AVEM TOTI DE PIERDUT. CONCURENTA NU À FACUT RAU LA NIMENI, IAR IN GERMANIA ASTA SE VEDE FOARTE BINE, BAVARIA FIIND CONSIDERATA O REGIUNE SAU CHIAR STAT IN STAT, ASA CA AS ACCEPTA FEDERATIA SAU CONFEDERATIA, DAR NU PE CEA RUSA :-):-):-) CUM INSINUEZI

 27. Sergiule, ideile tale sunt contradictorii. Când vorbeşti de Moldova ca principat, când vorbeşti de România care ar trebui „divizată” după modelul german sau elveţian, adică să fie un stat federal. Cred că ar trebui să te decizi. Ori eşti unionist şi lupţi pentru acest principiu,ori eşti adeptul moldovenismului de inspiraţie sovietică. Nu amesteca lucrurile. Când eşti adeptul unui principi îl susţii cu fermitate şi găseşti argumente pentru înfăptuirea lui, nu cârcoteşti şi inventezi tot felul de soluţii mai ,mult sau mai puţin năstruşnice. Odată înfăptuit în practică principiul pe care l-ai susţinut, apărat şi pentru care ai luptat, apoi în cadrul sistemului, prin mijloacele şi metodele cunoscute în democraţie, se pot structura toate componentele sociale, inclusiv cele care ţin de organizarea statului. Aş vrea să-ţi amintesc faptul că în România există un procent destul de consistent de cetăţeni care ar susţine reinstaurarea monarhiei constituţionale.

 28. Despre doamna Pavlicenco, având ca sursă de informaţii internetul, pe care îl frecventez destul de des şi în detaliu, numai de bine. Doamna Pavlicenco este o luptătoare principială şi are numai de câştigat. Felicitările mele!

 29. OK, O SA MA EXPUN IDEILE MELE PE PUNCTE SAU VORBIND IN LIMBAJ PUPOLAR PE DEGETE :-):-):-)

  1) MOLDOVA- IN CALITATE DE STAT TREBUIE SA DEVINA PRINCIPAT, CU PRINCIPE EREDITAR DIN FILIATIA LUI STEFAN CEL MARE, PROPUN FAMILIA ANJOU DIN FRANTA, MAI SINT SI POLONEJI, DAR NU AM INCREDERE IN EI CACI SINT SLAVI.

  PRINCIPELE- SA AIBA CONTROL MARE ASUPRA PARLAMENTULUI, DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE, CSJ, SI IN LEGATURA CU INSTITUTIILE EUROPENE

  DEASEMENEA SA FIE SEFUL DIPLOMATIEI SI ARMATEI SI STRUCTURILOR DE FORTA, PE CARE SA LE CONTROLEZE DIRECT.

  IN CALITATE DE DIPLOMAT SA NE REPREZINTE TARA SI SA ATRAGA PROECTE IN TARA.

  CU SIGURANTA INTRETINEREA FAMILIEI SALE NE VA COSTA MAI PUTIN DECAT LIPSA UNUI PRESEDINTE SAU UN PRESEDINTE SLAB FARA VLAGA SI MANIPULABIL,SANTAJABIL SAMD

  CU CAT VA CRESTE ECONOMIA MOLDOVEI CU ATAT VA AVEA SI FAMILIA SA O COTA DE VENIT MAI MARE DIN BUGETUL TARII.

  2) CONCOMITENT TREBUIE INTRODUS SISTEMUL BI PARTIT AMERICAN SAU TRIPARTIT FRANCEZ, PERSONAL SINT PENTRU CEL FRANCEZ, CACI 2 PARTIDE AR DISCRIMINA O BUNA PARTE À POPULATIEI, IAR 5 IN ACTUALUL PARLAMENT SINT PREA MULTE SI CREEAZA HAOS.

  3) FUNCTIILE DE CONTROL ASUPRA PARLAMENTULUI SA FIE EXERCITATE DE UN ORGAN INDEPENDENT PE LINGA PRINCIPE IAR DECIZIILE SALE ILLEGALE SAU CE ADUC PREJUDICII GRAVE INTERESULUI TARII ATACATE DIRECT PRIN CSJ SI CONSTITUTIONALA, AVEM DIN PACATE PREA MULTE PRECEDENTE SI ABUZURI, VORBESC AICI DE SECURITATEA ECONOMICA IN PRIMUL RAND , CACI AM FOST REDUSI LA UN NIVEL À UNEI TARI DIN AFRICA ECUATORIALA.

  IN PRIVINTA ROMANIEI, NU AM ZIS SA FIE DIVIZATA, CRED CA INTELEGI DOAR CEEA CE VREI SA INTELEGI PRIN REFLEX COGNITIV, ROMANII SINT LIBERI SA ALEAGA FORMA DE GUVERNARE.

  CAZUL IN CARE REPUBLICA MOLDOVA DEVINE PARTE INTEGRANTA DIN ROMANIA PROPUN FEDERALIZARE DUPA MODEL GERMAN, CEDAREA TRANSNISTRIEI UCRAINEI IN SCHIMBUL CERNAUTULUI-HOTINULUI SI CETATII ALBE VECHII CAPITALE ALE MOLDOVEI LA CARE NU AVEM DREPTUL SA RENUNTAM ACOLO SINT PERETII PE CARE IA ZIDIT STEFAN SI IA APARAT CU SINGELE STRAMOSILOR.
  TRANSNISTRIA NEFIIND TERITORIU ISTORIC AL NOSTRU CU O POPULATIE MIXTA SI FILORUSA SAU FILOUCRAINEANA NE-A CREAT NUMAI PAGUBE, DEFAPT À FOST ZAMISLITA CU UN SINGUR SCOP SA-SI BAGE COADA DRACII IN ZEAMA NOASTRA SI O REUSESC PINA IN ZIUA DE AZI E SUFICIENT SA VEDETI REACTIA LUI DIACOV DIN ULTIMUL TIMP.

  IN CAZUL IN CARE MOLDOVENII DORESC SA FIE CONDUSI DE UN PRINCIPE FACEM PRINCIPAT SI LEGI SEVERE CA IN ELVETIA SISTEM INCHIS DAR FOARTE EFICIENT.

  AL TREILEA CAZ ESTE POSIBIL SA FIM PRINCIPAT IN CADRUL ROMANIEI CU HOTARELE MOLDOVEI DIN EVUL MEDIU CEEA CE ESTE SI CAZUL FRANTEI SI PRINCIPATULUI DE MONACO, O SA ZICI CA E ABSURD DAR UITE CA NU EXISTA SI ASA FORME DE STAT, PRINTRE ALTELE FRANTA E UN BUN EXEMPLU.

  DECI SPER CA AI INTELES IDEEA, NU ESTE DELOC SOVIETICA ESTE MODERNA SI PRO-EUROPEANA, NE VA LEGA MULT MAI MULT DE EUROPA SI NE VA ADUCE NUMAI BENEFICII.

  INTELEG CA VREI SA MA CONVINGI SAU SA MA INDOCTRINEZI DOAR CU O SINGURA DOGMA, DAR ASTA ESTE PUNCTUL TAU DE VEDERE SI NU ESTE DEMOCRATIC, ESTE INTRUN FEL POST SECURIST, PROBLEAM ESTE CA NU TREBUIE SA LUPTAM CI SA CREEM CONDITII PRIELNICE SI DEMOCRATICE IN TARA PENTRU CETATENI IN ASA FEL CETATENII VOR FI ATRASI SI VOR FI PRODUCTIVI, IN SCHIMB AVEM DECAT STATE CENTRALIZATE IN CARE INTERESELE OBSCURE PRIMEAZA SI SE ASEAMANA MAI MULT CU O PIRAMIDA CARE APASA PE UMERII CETATENILOR DECAT O SPIRALA IN DEZVOLTARE.
  DEACEEA NU CRED CA UNIREA IN ACEST CONTEXT ESTE UNICA SOLUTIE, DESI NU EXCLUD CA O SOLUTIE SA SCAPAM DE VAMPIRII FILORUSI SI POLITICI ANTI-NATIONALISTE.
  PROBLEMA ESTE CA VOR APAREA ALTI VAMPIRI DE ALTA ORIENTARE, IAR NOI AVEM NEVOIE DE UN SISTEM VIABIL SI MODERN, DIN CARE AM ENUNTAT E-GOVERNANCE FARA FUNCTIONARI IN BIROURI SI CU CERERI ADMINISTRATIVE CONTROLATE ELECTRONIC PENTRU ANUMITE DOMENII DE SPECIALITATE IN DMINISTRATIA PUBLICA, CAPITOLUL LA CARE ROMANIA INCA ESTE IN URMA.
  DECI EXCLUDEM CORUPTIA SI CONTACTUL CU FUNCTIONARII PUBLICI LA MAXIM, DECIZIILE INCORECTE POT FI CONTESTATE PRIN CONTENCIOS ADMINISTRATIV LA FEL CA IN ORICE STAT CIVILIZAT, FARA INTERMEDIARI, VOCATI PROCURORI JUDECATORI CORUPTI !!!
  RECUNOSC LA ACEST CAPITOL ROMANIA À FACUT UN PROGRES SUBSTANTIAL, DESI CRED CA NU DEFINITIF INCA.

  DECI IN CONCLUZIE IONEL, IN SAU IN AFARA COMPONENTEI ROMANIEI ARE MAI PUTINA IMPORTANTA, NU CRED CA VOM AVEA SUCCES CACI SISTEMUL NU SE VA SCHIMBA DIN CONTRA VOM DEVENI INCA MAI PROVINCIALI DECAT SINTEM ACUMA, ESTE SI CAZUL ITALIEI CU DIFERENTELE DINTRE NORDUL INDUSTRIAL SI SUDUL SARAC SUBDEZVOLTAT, DECI NU VREAU SA AUD FIIND IN COMPONENTA ROMANIEI CENTRALIZATE ACUZATII DE GENUL NOI VAM ACEPTAT VAM LUAT SI VOI UITE CUM SINTETI, ACETI ASA ASA SI ASA, DECI DEFAPT AM AUZIT PREA DES ACESTE FRAZE IN ROMANIA DE LA ROMANI DIN ALTE REGIUNI SI IN EUROPA LA FEL DE LA ROMANI DIN ALTE REGIUNI, DECI ISTORIA UNUI BOGAT SI UNUI SARAC ESTE VALABILA PENTRU TOTI.
  DESI MOLD0VA NU ESTE CU NIIC MAI SARACA DECAT ALTE REGIUNI ALE ROMANIEI, ESTE PROST GESTIONATA LA FEL CA SI REPUBLICA MOLDOVA, DEACEEA SINT ADEPTUL IDEII UNUI PRINCIPAT CA SA I CONTROLEZE PE CEI CE FAC FARADELEGI CEL PUTIN PE TERITORIUL MOLDOVEI, APOI DACA VRETI SI VOI ORDINE SI LEGI CA IN EUROPA SI UN PRINCIPE IN FRUNTE ATUNCI SA FIE TOATA ROMANIA CONDUSA DE UN REGE, SA DEVINA MONARHIE CONSTITUTIONALA SI SA SCHIMBAM DEFINITIV CURSUL ISTORIEI, MUTAM CAPITALA IN INIMA CARPATILOR LA ALBA IULIA SI NE REORGANIZAM SISTEMUL ADMINISTRATIV BAZAT PE REGIUNI CA IN GERMANIA, CU PARLAMENTELOCALE PUTERNICE. ECHITATEA SA FIE PRINCIPIUL DE BAZA À NOII SOCIETATI, ALT PRINCIPIU SA FIE SOLIDARITATEAMAI ALES ECONOMICA AJUTOR RECIPROC, NU EXPLOATARE À UNOR REGIUNI CI DEZCOLTARE RATIONALA À ECONOMIEI SI RESURSELOR TARII,NORVEGIA FIIND UN EXEMPLU CEL MAI BUN EI VIND PETROL SI CONSTRUESC HIDROCENTRALE INVESTESC IN TEHNOLOGII, OARE CE FACE ROMANIA ?! CAT DE MULT À PROGRESAT LA ACEST APITOL ?! SI DESIGUR FRATERNITATE INTRE TOTI CETATENII TARII INDIFERENT DE ORIGINI, CACI AVEM SI NOI SLAVI SI VOI GERMANI SI UNGURI, DECI UN NATIONALISM PUR UNILATERAL ESTE DISTRUGATOR SI INEFICIENT, TEORIA MUNTENISMULUI PRECUM ESTE CENTRUL ROMANIEI SI CA DOAR ACOLO SE VORBESTE LIMBA ROMANA CEA MAI CURATA ESTE EXAGERATA SI UMILITOARE PENTRU ALTI ROMANI IN PLUS ABSURDA, LA LIMITA CU CELE DIN GERMANIA DIN ANII 30, ASTA AM AUZIT-O DE LA PREA MULTI ROMANI.

  DECI NU AMESTEC NIMIC DOAR IMI IMPARTASESC IDEILE SI EXPERIENTA DIN VIATA, CACI ASTA IMPIEDICA SI SPERIE PE MOLDOVENI SA FIM IMPREUNA, IN PLUS AVEM O SOCIETATE DIVIZATA SI FRAGMENTATA.

  INAINTE DE A PROPUNE CEVA UN PROECT TREBUIE TOTUL CALCULAT SI CANTARIT, CE SI CUM VA FI, LA FEL CUM AU FACUT SI NEMTII DUPA UNIREA LOR. ALTFEL TE ASUGUR CA DACA MOLDOVENII NU SE VOR REGASI IN SOCIETATEA ROMANEASCA CU ATAT MAI MULT SE VOR SIMTI MARGINALIZATI VOR PRODUCE NUMAI DAUNE SI VOR CREA MAFIE SI MAI MARE DECAT CEEA CE ESTE ACUM, CREDE MA CA ACESTA AR FI UN PERICOL SI MAI MARE. DECI ASPECTUL SOCIAL ESTE PRIMORDIAL.

  SPER CA AI INTELES IDEILE MELE SI CAZURILE PARTICULARE, PRECUM SI SENTIMENTELE PERSONALE FATA DE PROBLEMELE COTIDIENE SI INTERRELATIONALE.

 30. Am înţeles modelul tău şi calea pe care o propui pentru înfăptuirea lui. Intenţia mea nu este să-ţi remodelez ideile. Vreau doar să-ţi spun că atunci când vrei cu adevărat binele neamului tău este obligatoriu să cauţi acele soluţii care să conducă spre înţelegere şi armonie, mai cu seamă în situaţia în care pe ambele maluri ale Prutului neamul nostru caută să-şi redobândească identitatea şi demnitatea meritate. Când m-am referit la „luptă” pentru înfăptuirea unui principiu am avut în vedere, în mod evident, nevoia de a găsi noi şi noi argumente în susţinerea acelui principiu şi folosirea celor mai eficiente metode paşnice pentru a convinge pe cei care ar putea să împărtăşească principiul respectiv. Pentru că sunt un umanist, am convingerea că niciodată nu vei obţine mai mult, mai frumos, mai buine şi mai de durată pe calea violenţei, indiferent dacă este fizică sau verbală, decât pe calea paşnică ,prin dialog şi argumente convingătoare bazate pe realitate şi principii.Totdeauna (şi istoria omenirii a confirmat acest lucru) , o idee profundă a mişcat omenirea şi a nimicit cele mai puternice arme şi armate. Priveşte în jur şi vei vedea cine mai recurge acum la forţa armelor. Omenirea a trecut la un alt nivel de evoluţie şi cine nu ţine pasul cu aceasta, cu tot arsenalul militar clasic sau nuclear, va râmâne în afara lumii civilizate. Referitor la organizarea administrativă a unui teritoriu naţional, aş vrea să subliniez că însăşi Europa este în căutarea unui model care să permită o dezvoltare a tuturor regiunilor dar asta depinde f.f.f. mult şi de modul în care înţeleg oamenii locului nevoia de a prospera. Nu trebuie să-ţi fie teamă de răufăcători pentru că o societate îşi va găşi totdeauna mijloace şi metode pentru a combate răul, din nevoia de a putea merge mai departe. Totuşi în lume binele este dominant, răul fiind o excepţie, chiar dacă, uneori, răul se manifestă cu mai multă evidenţă. Sunt şi eu moldovean şi am intrat în acest dialog cu tine pentru că iubesc Moldova, cel puţin la fel de mult ca tine, şi aş dori să văd şi acolo la voi mai multă dorinţă de progres şi mai multă grijă pentru oameni. Mai sunt multe lucruri de înfăptuit şi în România, dar decalajul dintre România şi Moldova este mare şi se adânceşte tot mai mult, pe toate planurile. Nu crezi că trebuie găsite soluţii pentru aceasta ?

 31. EU AM SOLUTII, DAR REALITATEA ESTE ALTA, NU AM OAMENI, SI SUSTINERE. APOI POPORUL IN MARE MAJORITATE ESTE INTERESAT DE FAPTUL CUM ISI CASTIGA BUCATA DE PINE.
  UMANISMUL IN MOLDOVA ESTE INUTIL, CEI CE AU PRELUAT PUTEREA AU CRESCUT IN ALT SISTEM, IAR UMANISMUL PENTRU EI E O PINE CALDA DE CARE SE INFRUPTA IN TOATE ZILELE. DECI IN PRIMUL RIND AR FI CONSTITUIREA UNEI SOCIETATI CIVILE PUTERNICE SI ORGANIZATE, CARE AR RASPUNDE ADECVAT LA TOATE PROSTOLOGIILE GUVERNANTILOR, LA URMA URMEI POTI CONSIDERA ACEASTA SITUATIE DE OCUPATIE OCULTA ATUNCI CAND TOTUL CE SE FACE SE FACE IMPORTIVA POPORULUI BASTINAS, DECI POPORUL TREBUIE SA REACTIONEZE, SI SA INTELEAGA MAI MULTE, SA I EA RESPONSABILITATEA IN MINILE SALE.
  IMI PARE BINE CA M-AI INTELES. IDEEA ESTE CA SA INTELEAGA SI CEI DIN MOLDOVA DIN ROMANIA CA NOI SINTEM LA FEL SI AVEM NEVOIE SSIDE EI. DECI O A DOUA DESCALECARE A URMASILOR LUI DRAGOS PESTE PRUT ESTE BINE VENITA, VENITI SI INSTALATI-VA LA NOI, CUMPARATI CASE LA TARA, CONSTRUITI DRUMURI , FERME SI DEVENITI CETATENI AI RM, IAR LA ALEGERI VOTATI PNL, ESTE UN PLAN SIMPLU SI REALIZABIL PE CALE PASNICA.
  REPUBLICA MOLDOA ARE 2 MILIOANE DE ALEGATORI DIN CARE JU!ATE SINT PRORUSI INDECISI SAMD, DECI DACA VOR VENI ALTE 2 MILIOANE CU TRAIUL IN REPUBLICA MOLDOA DIN MOLDOVA VOM CASTIGA CU SIGURANTA ALEGERILE, DEJA AM DUBII MARI IN PRIVINTA REZULTATELOR ALEERILOR, CRED CA SINT FRAUDATE, CEL PUTIN PLDM CARE IL ARE PE STRELETS MESTER IN FRAUDARE SIGUR CA NU AR FI FUTUT OBTINE ATATEA VOTURI NICI PD PROXENETULUI PLAHOTNOUC, AICI TOT E O PROBLEMA.
  DECI CE VA INCURCA SA VA INSTALATI IN REPUBLICA MOLDOVA, VENITI SI TRAITI 5 ANI CAPATATI CETATENIA RM SI VOTATI PNL APOI UNIRE, FORMULA STATULUI SE VA DECIDE MAI TARZIU. DECI SA VEDETI REALITATEA CUM ESTE SI SA INTELEGETI A TARA E PARALIZATA SI OAMENII DISPERATI NU STIU UNDE SA O MAI APUCE, DEFAPT CINE A AVUT POSIBILITATEA A APUCAT UNDE A AVUT.

 32. Dezamăgirea mea a putut fi întrevăzută din comentariile anterioare. Din frageda tinereţe, în urma discuţiilor cu părinţii mei care au avut ocazia să cunoască oameni vrednici din Basarabia, ştiu faptul că acolo există resurse pentru revitalizarea societăţii şi pornirea ei pe drumul pe care îl urmează marea masă a românilor. Trebuie găsită cheia şi depus efort sisific şi constan pentru a deschide poarta unei vieţi decente pentru voi. E greu dar eu cred că şi cei care sunt în prezent reticenţi pentru integrare în Europa vor avea revelaţia „mai binelui” pentru această cale, dacă vor cunoaşte avantajele ei. Sunt dezamăgit că nu există o preocupare constantă pentru a se face cunoscute avantajele şi dezavantajele căii europene pentru ca oamenii să poată decide în cunoştinţă de cauză. Nici chiar pe reţelele de internet, unde se presupune că au acces persoane cu un anumit grad de pregătire, nu poţi urmări o anumită orienare, fie ea spre vest sau spre est. Spun asta pentru că cele mai multe mesaje sunt confuze, jignitoare, suburbane şi prin urmare demobilizatoare pentru oamenii de bună credinţă care ar dori sa-şi spună punctul de vedere, fiind astfel antrenaţi la dialog şi schimbul de idei. Şi câţi nu şi-au modelat punctul de vedere şi nu s-au reorientat după ce au luat cunoştinţă de argumentele bine structurate ale altora ? Nu acelaşi lucru ar fi dacă s-ar vedea un flux masiv de opinii şi informaţii pentru o variantă sau alta şi dacă dialogul şi schimbul de idei ar fi civilizat. Sigur, nu pot fi opriţi cei care clevetesc şi sunt probabil plătiţi pentru a intoxica comunicarea, dar ce putere ar avea un mic pârâiaş pe lângă un mare fluviu ? Sper că soluţia pe care ai propus-o pentru câştigarea alegerilor în Moldova nu este zeflemitoare. Dacă o vezi ca o alternativă, cred că este o utopie, pentru că deşi marea majoritate a românilor doresc integrarea Moldovei în comunitatea europeană, având în vedere faptul că majoritatea locuitorilor ei sunt români moldoveni, totuşi puţini ar accepta să devină cetăţeni ai acesteia din mai multe motive, parte din aceste motive fiind uşor de intuit.
  Eu te felicit pentru efortul pe care il faci pentru familia ta, pentru pentru comunitatea în care eşti integrat şi pentru moldovenii vrednici de laudă în rândul cărora te numeri şi îţi doresc să ai parte de viaţă lungă şi frumoasă şi să ai satifacţia realizărilor depline pe toate planurile. Poate că viaţa ne va oferi prilejul să ne întâlnim şi să ne cunoaştem şi, în ce mă priveşte, aş adăuga la bucuriile vieţii mele una în plus.

 33. IONEL, NU BATE APA IN PIU, NU SINT NICI PARAIAS NICI FLUVIU, IDEEA REINTOARCERII LA ORIGINI ESTE UNA SOLIDA SI SERIOASA, SI JUSTA IN ACELAS TIMP, DOAR ASA MOLDOVENII VOR AVEA O SANDA SA REDEVINA CE AU FOST ODATA, ITI ADUC AMINTE CA IN EVUL MEDIU NIVELUL DE VIATA IN MOLDOVA ERA FOARTE INALT, MOLDOVA CA STAT AVEA TRUPE REGULARE PLATITE LUCRU PE CARE NU TOTI SUVERANII EPOCII DIN EUROPA ISI PERMITEAU, IN PLUS CETATEA ALBA ERA AL 2 ORAS DIN BAZINUL MARII NEGRE DUPA COMSTANTINOPOL, MOLDOVA ERA UN NOD LOGISTIC SI COMERCIAL CARE DUCEA SPRE NORDUL EUROPEI PRIN POLONIA, SI LA SUD IN ASIA PRIN TURCIA,. APOI SOARTA MOLDOVEI ESTE ASEMANATPARE CU CEA A POLONIEI, IMPARTITA SI DESPARTITA DE MAI MULTE ORI, ACUMA ITI SPUN CA CUNOSC BINE ROMANIA SI NU CRED CA ESTE UN STAT ECHITABIL , EXISTA MULTA DISCRIMINARE TERITORIALA SI GESTIUNE PROASTA A RESURSELOR INTRE REGIUNI, FLUXUL DE BAZA PLECAND LA SUD, REGIUNEA MUNTENIA FIIND CEA MAI AVANTAJATA, LUCRU DE CARE NU SINT MULTUMITI ROMANII DIN TRANSILVANIA SI MOLDOVA, DECI DE ACEEA PLEDEZ PENTRU ECHITATE CA PRIMUL PRINCIPIU AL VIITORULUI STAT COMUN, CU CAPITALA LA ALBA IULIA, ORASUL UNDE SA INFAPTUIT MAREA UNIRE, MOTIVUL MUTARII CAPITALEI LA BUCURESTI A FOST UNUL FALS, PINA ATUNCI EXISTIND 2 CAPITALE, DECI DACA SINTEM EGALI IN DREPTURI ATUNCI DIN PUNCT DE VEDERE GEOPOLITIC CEL MAI SIGUR AR FI SA MUTAM CAPITALA LA ALBA, ESTE SI UN SIMBOL PUTERNIC.
  DACA INSINUEZI CUMVA CA SINT PLATIT :-):-):-) CRED CA ITI LIPSESTE O DOAGA:-):-):-) NU MA PLATESTE NIMENI, PENTRU A FI IUBITOR DE NEAM SI TARA, APOI BENEFICIEZ CA SI TINE DE LIBERTATEA DE EXPRESIE, DECI TE ROG FRUMOS RESPECTA TOATA LUMEA SI VEI FI RESPECTAT.
  NU AM CE SA TI ASCUND DOAR CA AM VRUT SA TE FAC SA INTELEGI DIFERENTELE INTRE CEI DIN STINGA SI CEI DIN DREAPTA PRUTULUI, APOI IDEEA CU DESCALECAREA DIN MARAMURES SI MOLDOVA IN BASARABIA NU ESTE ASA DE PROASTA, VENITI VENITI FRATI ROMANI SI INCERCATI SA DUCETI TRAIUL NOSTRU MACAR 5 ANI, FACETI UN SACRIFICIU, CA PE URMA FACEM SI UNIREA IMEDIAT CAND VOM FI MAJORITARI, ARATATI INTRADEVAR CA VA PASA DE NOI, DE CE NU ?! CE VA IMPIEDICA?! AR TREBUI SA ADRESATI CERERE GUVERNULUI ROMANIEI PROGRAM DE INSTALARE PENTRU ROMANI IN BASARABIA BURSA 50 DOLARI CONDITII DE TRAI 10 OAMENI INTRO CAMERA LA CHISINAU , BALTI, CAHUL, UNGHENI, ALTE ORASE, SI CASE PARASITE DIN SATELE MOLD0VEI !!!
  CEL PUTIN EU AM BENEFICIAT DE ACESTE CONDITII MINUNATE IN ROMANIA SI AM FOST IN STARE SA SUPRAVIETUIESC CU 50 DOLARI SA FAC STUDII UNIVERSITARE SI CU 10 COLEGI INTRO CAMERA DE CAMIN , IN PLUS BASTINASII MUNTENI NE PRIVEAU CU URA SI INVIDIE, IAR DE PROFESORI NU MAI ZIC CEI DE LA BUCURESTI ERAU NORMALI IAR CEI DE PE LOC ISI ARATAU LA FIECARE OCAZIE DISPRETUL FATA DE STUDENTII MOLDOVENI, DECI ASTA-I REALITATEA IONEL, MEMORIA NU POATE FI STEARSA SA STII, IAR LA DISCOTECI POLITIA ROMANA SI BODIGARZII MEREU AVEAU CEVA CU BAETII SI FETELE NOASTRE INTSELEGI, DECI DE ACEEA SI SINT CONTRAR ACESTEI ROMANII CU CENTRUL GEOPOLITIC IN MUNTENIA, ROMANIA TREBUIE SA FIE A TUTUROR NU DOAR A MUNTENILOR!!!

 34. Îmi pare rău. Credeam că ai înţeles mesajul meu şi aprecierile sincere de la sfârşit. Expresiile „nu bate apa în piuă” şi „îţi lipseşte o doagă” dovedesc faptul că nu eşti în măsură să porţi un dialog onest. Este clar din conţinutul mesajului meu că nu de tine am spus că „sunt unii clevetitori sau poate plătiţi” şi realmente nu ştiu de ce te-ai regăsit printre aceştia. Iar pentru frustrările tale legate de relaţiile pe care le-ai avut cu diferite persoane sau de condiţiile pe care le-ai avut, în perioada şederii în România, nu am eu nici o vină, aşa că reproşurile nu-şi aveau locul aici. Totuşi România a făcut un efort mare pentru elevii şi studenţii din Moldova şi cred că ar fi trebuit să fii recunoscător. Aici mă opresc. Pa !

 35. VAI DE CAPUL TAU IONEL, CRED CA MERITI SA TI PUN O PLINGERE PENTRU DEFAIMARE IDIOTULE, DIN PACATE NU AM TIMP DE PIERDUT CU TINE, CEEA CE TI AM POVESTIT ESTE EXPERIENTA PERSONALA, IN PLUS STUDIILE DIN ROMANIA NU M-AU AJUTAT LA NIMIC IN VIATA, DIPLOMA E RECUNISCUTA IN ROMANIA SI RM ATAT, DAR SA STII CA IN EUROPA SE PISA PE ROMANI SI DIPLOMELE DIN ROMANIA, DIAR MEDICII SINT RECUNOSCUTI CA SPECIALISTI, PENTRU CA EI AU NEVOIE DE INFIRMIERI SI ALTE SPECIALITATI, EU IN SCHIMB SINT UN MOLDOVEAN ADEVARAT SPRE DEOSEBIRE DE TINE SI IMI DORESC SA TRAESC INTR-O TARA DEMOCRATICA, NU UNA CA ROMANIA IN CARE NU ESTE NICI LEGE CU PRIVIRE LA PRIVACY, SI SE INCALCA DREPTURILE OMULUI, VOM INTRA IN EUROPA SI FARA ROMANIA, AVETI INCA MULTE DE INVATAT DE LA FRANCEZI SI GERMANI, MOLDOVA ESTE DISTRUSA DAR ESTE TARA NOASTRA IAR DEMOCRATIZAREA ESTE UN PROCES LENT DAR SIGUR, SE PARE CA NU AI INTSELES NIMIC DIN PROBLEMELE SI ASPIRATIILE BASARABENILOR MODERNI, VREM LIBERTATE, BUNASTARE SI O SOCIETATE MODERNA, IN ORICE CAZ AVEM DIASPORA PUTERNICA SI NUMEROASA IN EUROPA, MAI MULTE NU T SPUN CA ESTI UN SECURIST DIN CATE AM INTELES, TRAESTI PE TIMPURILE LUI CEAUSESCU INCA, NOI IN SCHIMB SINTEM EUROPENI SI MIDERNI SI DAM EXEMLU KA CEI DIN MOLDOVA, O SA L DAM SI LA CEI DIN ROMANIA CACI OLTENII SI MOLDOVENII SINT FRATI CU TRANSILVANENII, ASTA O STIM TOTI, ACEASTA ROMANIE NU POATE CINTINUA ASA CI TREBUIE REFONDATA CA STAT SPERAM INTRO ZI SA FACEM PARTE DIN EA SI SA NE REINTREGIM CU TARA MOLDOVEI MAMA CU IASUL, SUCEAVA, BAIA MARE, CERNAUTI, CETATEA ALBA, IAR VOI ACOLO LA BUCURESTI O SA INVATATI SA NE RESPECTATI MAI MULT, DE FAPT NE,VOM CERE DRUPTURILE INAPOI PE CARE NI LE ATI LUAT TEMPORAR

 36. DEACEEA AVEM NEVOIE DE IDENTITATE NATIONALA SI REGIONALA PUTERNICA, UITE TE SI TU CE SE INTAPLA IN FRANTA CAPUL DE ARAB SI AFRICAN VORBESE FRANCEZA LA PERFECTIE SI SE CREDE LATIN, DECI FARA RADACINI SI IDENTITATE, NU VREAU SA SE AJUNGA ASA CEVA SI IN ROMANIA SI MOLDOVA, EU PESTE TOT UNDE AM FOST MI SA SPUS CA SINT ROMAN DOAR DIN PRIVIRE IN SCHIMB IN ROMANIA TRATAT DE RUS SI LUAT UNEORI IN FURCI DACA MA EXPRIMAM IN LIMBA NATALA, FITI ATENTI LA MODELUL ROMANIEI SI MODELAREA ROMANILOR SA NU DEVINA SI EI NISTE CAPURI AFRICANE SI ARABESTI CONVERTITI LA ISLAM SI VORBITORI DE ROMANA, APOI ACESTA E UN MODEL PERICULOS, DECI INAPOI LA ORIGINI ASTA ESTE SALVAREA NEAMULUI NOSTRU ACESTA ESTE FOCUL VIU,ACESTIA SINTEM NOI DACII LIBERI

 37. NU UITA DE CE AU FOST OMORATI BRANCOVENII, NU UITA CU CINE SA LUPTAT STEFAN SI VLAD TEPES, VERI DREPTI, LA FEL IOAN POTCOAVA, ASA CA IONEL FII BARBAT SI NU INSINUA PROSTII LA ADRESA MEA, BENEFICIEZ DE,LIBERTATEA DE EXPRESIE SI MA EXPRIM IN MOD LIBER, DACA NU TI PLACE CEVA NU MA DENIGRA SI INCERCA SA MI INCHIZI GURA.
  APOI EXPRESIA ITI LIPSESTE O DOAGA ESTE POPULARA SI NICIDECUM OBIJDUITOARE, MAI MULT O GLUMA,

 38. DACA NU MA CREZI REFERITOR LA CONDITIILE DE TRAI ALE STUDENTILOR BASARABENI DIN ROMANIA INTREABAL PE DEPUTATUL VALERIU MUNTEANU, AM LOCUIT IN ACELAS CAMIN, ERA UN STUDENT ORDINAR, NU STIU CUM A AJUNS DEPUTAT, CU SIGURANTA PRIN RELATII PERSONALE, ERAU SI BAIETI MULT MAI CAPABILI SI INTELIGENTI DECAT EL, DAR ASTA I REALITATEA CAND VEZI CA MUNTEANU IL ATACA PE STURZA PENTRU CA A CRITICAT GUVERNANTII PENTRU FURTUL BEM SI DELAPIDARI SI SPALARE DE BANI PRIN BANCILE DIN RM, ASTA MA FACE SA VOMIT LA CAT ESTE DE PUTRED SISTEMUL PUTERII DIN RM SI SISTEMUL POLITIC SI ELECTORAL, DECI NICI NU MIROASE A DEMOCRATIE, APOI SA TI MAI SPUN INCA UNA MAJORITATEA CELOR STUDENTI DUPA ABSOLVIRE AU MIGRAT IN TARI PRECUM CANADA,FRANTA,GERMANIA SAMD, DECI ACEST DEPUTATEL CE A FACUT IN PARLAMENT ? NICI NU POTI SA DAI DE EL A DEVENIT FOARTE IMPORTANT, NU PREA VORBESTE CU FOSTII COLEGI DE CAMIN SI BANCA. UITE ASA IONEL, TOT AICI INTRA SI FILAT CU FAC LA IASI SI CHIRTOACA CU FAC LA BUCURESTI, UN ALT FRIEND CARE A FACUT FAC DREPT IN ROMANIA E BINE LA PROCURATURA INTRAT PRIN RELATIILE TATALUI MARE AFACERIST IN RM, DECI ASTA E SOCIETATEA RM, DRAGA, IAR FIICA DN PAVLICENCO NEVOITA SA SE REALIZEZE IN GERMANIA LA FEL CA SI MINE SI ALTII IN EUROPA SI OCCIDENT, DECI TU NU O SA MI INCHIZI GURA NICI CU PISTOLUL LA TAMPLA NICI CU AMENINTARI, ESTI UN NIMENI, DACA NU ACCEPTI CRITICA

 39. Un mesaj asemănător cu al tău l-am găsit şi la „fratele ” N.Pascaru. Punct.

 40. NU CUNOSC CINE ESTE N.PASCARU, DAR CADA MAI SINT OAMENI CARE GANDESC CA MINE INSEAMNA CA NU ESTE TOTUL PIERDUT INCA.

 41. UITE CA M-AM UITAT PE,VOX PUBLICA SI AM CITIT ARTICOLELE SI CV LUI N.PASCARU, POT SA TI SPUN CA NU AM ZREABA CU EL NICI CU IDEOLOGIA LUI, ARE SI EL UN SIMBUFE DE ADEVAR SI CEVA DE SPUN DAR DUPA CATE AM INCERCAT SA TI LAMURESC ESTE SI VINA BUCURESTIULUI, CARE DA BANI RM SI NU CERE DAREA DE SEAMA, POATE CA ESTE SI O AFACERE LA MIJLOC SI SE DAU SI OTKAT URI CELOR DE LA BUCURESTI, DE CEI DIN CHISINAU, DECI NENE INCURCI LUVRURIKE SI NU TE ORIENTEZI DELOC IN OAMENI SI SITUATIE, NICI NU INTSELEGI DE FAPT CUM ACTIONEAZA ADEVARATII FOSTI SI ACTUALI KGB ISTI IN MOLDOVA SI RM, SE FOLOSESC DE LOZINCI FRUMOASE SI FAC BANI, DE FAPT II FURA DIN BUGETUL ROMANIEI SI RM, CU DAUNE MORALE SI MATERIALE,GRAVE, RECENT AI PIBLICAT UN ARTICOL CU MASONERIA RUSA IN ROMANIA, POT SA TE AJUT , ESTI OE O PISTA FALSA, MASONERIA NU ARE NATIONALITATE SI CA ATARE ARE ORIGINILE IN EVUL MEDIU FRANCEZ, DECI ACEASTA TRADITIE E VECHE SI ACEST SISTEM VINE DIN FRANTA UNDE PINA IN ZIUA DE AZI COMANDAMENTUL ESTE 100 % MASONIC, APOI WI AU SI FILIALE INCLUSIV IN RUSIA, SI ROMANIA, NU FI NAIV OMULE, DACA NU CUNOSTI ACESTE PERSONAJE IN PROFUNZIME SI CONCENTREAZA-TE ASUPRA FONDULUI, FORMA ESTE DECAT O SUPRAFATA CE INSEALA, DECI ITI SUGEREZI SA INTRI IN MIEZUL PROBLEMEI RELATIILOR INTRE ROMANIA SI RM, SI SA FAC MAI MULT LOBBY, CEL PUTIN DACA ATI FI SUSTINUT GENERATIA MEA SA I PROMOVATI IN ADMINISTRATIA PIBLICA, INSTITUTII DE STAT, PRIN ACORDURI BILATERALE RM,ROMANIA, AM FI AVUT O ALTA SITUATIE, SI SOCIETATE CIVILA, IN SCHIMB NE ATI INVATAT SI ABANDONAT, ACUM NU PLINGETI DE CE RM NU VREA UNIRE, INDIRECT ATI CONTRIBUIT SI ATI CRESCUT PE UNII CA FILAT,CHIRTOACA, MUNTEANU, CARE NU SI ASUMA RESPONSABILITATI SI NU SE LUPTA PENTRU IDEALUL NATIONAL, DECI PE VIITOR TREBUIE SA INVATATI DIN GRESELI SI SA ACCEPTATI CRITICA.

 42. DECI VA SUGEREZ :
  1) SA CONDITIONATI VENIREA BASARABENILOR LA STUDII IN ROMANIA PRIN OBLIGATIA RM DE A I PLASA IN ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA, CU UN CONTRACT PE DURATA INDETERMINATA, SA MODIFICE LEGEA FUNCTIONARILOR PIBLICI DIN RM DUPA MODELUL ROMANIEI SI UE
  2) GRANTURI FARA PROCENTE PENTRU INSTALARE CU CONTRIBUTIA ROMANIEI 50% PENTRU ZONELE DE RISC SI DEFAVORABILE, ASA VOM PUZEA CONSTRUI UN SISTEM DE VIITOR IN TOATE LOCALITATILE DIN RM
  3) CONTROL AL AJUTOARELOR SI CRETITELOR DESTINATE PROIECTELOR IN RM SUB SUPRAVEGHEREA UNUI SUPERVISOR STRAIN
  UITE ASA NENE SE POATE CONSTRUI CEVA IN URMATORII 20 ANI

 43. Si DESIGUR CERETI GUVERNULUI RM DAREA DE SEAMA SI CECURI

 44. Noi deja sintem europeni prin migrare si naturalizare in diferite tari europene, si cunoastem europa din interior, sintem europeni demult, voi in schimb de abia ati inceput sa va europeenizati, atat in Romania de RM nici nu vorbesc. Deci foc la ghete si reforme, control financiar , istitutional si colaborare mutuala bilaterala nu doar in scopul imbogatirii personale. iar Romania va fi puternica si bogata doar atunci cand vor prospera regiunile istorice si identitatile locale Oltenia, Moldova,Transilvania, Banat, Dobrogea, Maramures. Asa ca spor la munca.

 45. DEASEMENEA ITI SUGEREZ MODELUL ISRAELIAN DEL. COLONIZARE SI EXTINDERE A INFLUENTEI IN ZONELE LIMITROFE, DACA VREI NOI ROMANII SINTEM CA SI EVREII INCONJURATI DE DUSMANI DE JUR IMPREJUR, DOAR CA EVREII SINT ASEDIATI DE ARABI IAR NOI DE SLAVI, DECI UN PROGRAM DE COLONIZARE DESCALECARE IN RM SI BULGARIA MACEDONIA UNDE SINT O MULTIME DE AROMANI TREBUIE PUS LA PUNCT, IN URMATORII 50 ANI ROMANII CA SI DACII OE TIMPURI AR PUTEA POPULA SI ASIMILA PE BULGARI MACEDONIENI SI ALOLINGVII DIN RM, SI RECREA MAREA DACIE A LUI BUREBISTA, DECI INCEPETI DE AZI SI PINA LA SFIRSITUL SECOLULUI SE VA VORBI ROMANESTE PESTE TOT IN BALCANI , NU TREBUIE SA PLECAM IN EUROPA EUROPA SINTEM NOI, SI TREBUIE SA NE IMPUNEM LIMBA TRADITIILE SI INFLUENTA ECONOMICA SI MILITARA IN BALCANI, APOI SINCER SA FIU CA SA FIM PROTEJATI DE INVAZIE RUSA SI TURCA TREBUIE SA INVESTIM IN ARMAMENT INALT TEHNOLOGIC CU CAPACITATE DE DISTRUGERE IN MASA, IN MARE SECRET, CA SA NU FIM LA CHEREMUL NIMANUI, NICI ITAN NICI RUSIA TURCIA ETC, DECI ROMANII FIIND UNUL DIN CELE MAI INTELIGENTE POPOARE DIN LUME TREBUOE SA INTELEAGA CA POT DEVENI LIDER REGIONAL SI DE CE NU SI EUROPEAN IN VIITOR, CHIAR MONDIAL MAI TARZIU.

 46. Am spus mai sus „Punct” dar mai surprins cu ultima intervenţie şi am hotărât să-ţi răspund.Constat că ai început să-ţi trasezi alte jaloane de gândire şi asta este un lucru pozitiv. Poate că ar fi un câştig pentru tine să participi la „Congresul spiritualităţii româneşti” care se organizează în fiecare an la Alba Iulia, în jurul datei de 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României. La acest congres participă, istorici, literaţi, scriitori, savanţi români (şi români moldoveni), personalităţi de vârf şi chiar excepţionale din întreaga lume şi unde se discută tot felul de probleme legate de românitate şi românism. Cred că o asemenea participare îţi va deschide noi orizonturi de gândire şi poate vei găsi şi noi soluţii pentru românii moldoveni din stânga Prutului. Din câte am observat, nu locuieşti în Moldova, ci pe undeva prin Europa sau pe alte meleaguri şi ai dobândit o anumită experienţă de viaţă şi un anumit statut. Îţi dau totuşi un sfat pentru că am mai multă experienţă de viaţă decât tine şi cunosc şi eu f. bine Europa la un nivel destul de sus. Valorifică la maximum relaţiile pe care le stabileşti în folosul tău şi al celor pe care îi apreciezi şi totdeauna, dat totdeauna !!!!!, acultă mult şi vorbeşte puţin. Nu te supăra pentru că nu vreau să fiu moralist, dar şi eu, ca student român în Iaşi, am fost cazat în cămine mai vechi, nu prea confortabile şi f.aglomerate şi cu toate acestea a fost perioada cea mai frumoasă a vieţii şi mi-aş dori şi acum să mai trăiesc acei ani chiar în acele condiţii, cu toate că la acest moment mi-ar fi mai greu să mă adaptez. Dacă vei avea ocazia să treci prin Iaşi ar fi bine să dai un semn şi întâlnindu-ne ai avea ocazia să cunoaşti mai bine această parte de ţară românească f. frumoasă şi civilizată. Mulţi europeni, cunoscând Iaşii şi Nordul Moldovei au rămas impresionaţi de locuri, oameni, tradiţii şi cultură şi şi-au propus să revină curând pe aceste meleaguri.

 47. Ti-as povesti Mai multe despre romanii din Europa, Dar Mai bine nu, unii nici nu cunosc de 1 decembrie, odata am felicitat 3 romani cu ocazia 1 decembrie si ma priveau cu stupire ei nici nu auzise de ASA sarbatoare, sau pur si simplu aveau ma vedeau neroman, desi bunicul a fist cetatean roman si era foarte mandru de asta, altii descendenti din romani fugari de dupa 2 razboi mondial, au crescut cu mentalitatea ca sintem comunisti, CE del de oameni sint acestia ? Cu CE drept isi permit Sa NE judece ? Familia mea a pierdut peste 60 hectare de terenuri, animals si unelte agricole in timpul comunismului, unii deportati in Siberia si aici in Europa descendentii lot isi permit ASA reflectii , II scuip direct in fatsa, natie de c…ve si tradatori, nu ma intereseaza mimic la moment decat familia mea , poate vreodata NE vom intalni, Dar in general romanii sint ca iuda se dezic de moldoveni de 3 ori inainte de rasaritul soarelui.

 48. DECI DUPA STATISTICA 2 DIN 3 ROMANI SINT OSTILI MOLDOVENILOR PRIN EDUCATIE DECI CRED CA ESTE O PROBLEMA EDUCATIONALA LA NIVEL DE STAT IN ROMANIA SI LA NIVEL DE FAMILIE, CA SA TI DAU EXEMPLU, IN FRANTA AFRICANII CARE VORBESC FRANCEZA SINT CONSIDERATI FRANCEJI SI SE INTEGREAZA PERFECT IN SOCIETATE FAC PROECTE COMUNE SI NU EXISTA NICI O OSTILITATE, AR FI CAZUL SA SCHIMBATI ATITUDINEA FATA DE MOLDOVENI SI SA FACETI LEGI CARE SA I PROTEJEZE IMPOTRIVA DISCRIMINARII, LA FEL CA IN FRANTA DACA II VORBESTI URIT UNUI AFRICAN POTI AJUNGE IN FATA TRIBUNALULUI, ASA TREBUIE FACUT SI IN ROMANIA, DACA UN ROMAN ISI PERMITE SA SE EXPRIME URIT IMPOTRIVA UNUI MOLDOVEAN TREBUIE SA FIE MOTIF PENTRU DISCRIMINARE TERITORIALA, CA TOT ROMANI SINTEM, SI PEDEPSITA DE LEGE, ASTFEL POT SA TE ASIGUR CA VA FI MAI BINE INTRE ROMANIA SI RM, DECI NIVELUL CULTURII SI CIVILIZATIEI IN ROMANIA FATA DE EUROPA ESTE LA PAMINT. AICI IN FRANTA ROMANII SINT VAZUTI CA NISTE SALBATICI SI MULTI DENIGRATI CA TSIGANI, ASTA ADEVARATII TSIGANI DIN ROMANIA AU CREAT ACEASTA IMAGINE, DECI IMI CONVINE MAI BINE SA FIU MOLDOVAN DECAT ROMAN IN EUROPA.

 49. CU TOATE ACESTEA, SINT INCREZATOR INTR-UN VIITOR COMUN, PROBLEMA ESTE CARE VA FI FORMULA ACESTUI VIITOR, INTSELEGI ? EU DESPRE ASTA VORBESC. ODATA CE O SA I PROTEJATI MAI BINE PE MOLDOVENI SI O SA VA IMPLICATI IN VIATA LOR PRIN PROECTE CONCRETE ATUNCI SI IN RM ATITUDINEA FATA DE ROMANIA SE A SCHIMBA SPRE BINE. NU VA ZIC SA I SUFLATI IN BORS MOLDOVENILOR :-):-):-)
  DAR SA IMPLEMENTATI NORMELE UNEI SOCIETATI CIVILE EUROPENE SI LEGI CU PRIVIRE LA RESPECT SI DIGNITATE MORALA, PRIVACY, ANTI-DISCRIMINARE, ETC. DEALTEL EUROPA ESTE O COMUNITATE UNDE AVEM GRUPURI DE STATE LATINE, GERMANICE SI SLAVE, DAR TOTI SINT SUB ACEEASI LEGE.
  DECI ESTE IMPORTANT CUM CONSTRUIM VIITORUL STAT CUM PUNEM BAZELE VIITOAREI UNIRI, DE PE POZITIA UNUI STAT BOGAT CU UNUL SARAC SAU BAZAT PE PRICIPIILE UNIVERSALE ALE DEMOCRATIEI : FRATERNITATE, LIBERTATE EGALITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *